|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
A a propos kolorów w pokoiku to może wy mi pomozecie.
Jaki kolor pasuje do turkusowej ściany i jasnych mebli? Bo zastanawiamy się cały czas nad dywanem. Ja bym chciała ciemnobrazowy ale mój nadworny projektant się nie zgadza |
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ja tez mam pierdyliard i dzisiaj wyskoczyl mi komunikat "obserwujesz za duzo"
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko szare ściany i turkusowe dodatki.. tu na tym zdjęciu troche widać: https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=145425 i tu tak trochę: https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=145588 Możesz też zupełnie od czapy zrobic i dać zielony dywan i jakieś kilka motywów zielonych wrzucić.. tu nie najlepsze zdjecie ale coś tego typu: http://www.google.pl/imgres?q=turkus+plus+ziel en+pok%C3%B3j&um=1&hl=pl& client=firefox-a&sa=N&tbo=d&rls=org.mozi lla:pl fficial&tbm=isch& tbnid=WbyNwsGmjZuZQM:&img refurl=http://www.urzadzamy.pl/tagi/turkusowy,3456/&docid=a9IbSQQl7yeamM&img url=http://cdn12.urzadzamy.smcloud.n et/t/photos/thumbnails/6780/Salon_w_zieleni_i_turkusi e_190x116_crop_rozmiar-niestandardowy.jpg&w=190& h=116&ei=yMcWUYenOc3ktQbX jICYDg&zoom=1&ved=1t:3588 ,r:21,s:0,i:152&iact=rc&d ur=720&sig=10444050159764 7686050&page=2&tbnh=92&tb nw=150&start=10&ndsp=16&t x=112&ty=66&biw=1173&bih= 556A i ja wzglednie niedawno (pół roku temu) kupowałam wszystkie dywany do domu z tego sklepu: http://chodniki.com/ całkiem niezla jakość. Jestem z zadowolona z każdego z 5 dywanów i mojej wycieraczki ![]() Oni są na allegro.. Pamiętam też, że jak się kliknęło lubię to na fb i powiedzialo, zę poleca to się dostawalo jakiś rabat.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-09 o 23:12 |
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka, nauczyc Cie podpisywania suwaczka?
bo znalazlam jeszcze latwiejszy sposob piszesz sobie w profilowym podpisie np. "dzidzius" zaznaczasz myszka, klikasz ikonke ziemi (planety) ze spinaczem) wklejasz adres swojego suwaka i gotowe! a ja sie tyyyyyle nameczylam, zeby mi to cholerstwo dzialalo. |
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka to ja jestem dalton chyba bo dla mnie ty masz ciemnobrazowe dodatki
Doooobra. Zobaczymy dziś cały dzień biedaczek siedział i porządek robił...ale już widać światełko w tunelu i może niedługo lozeczka będzie można zamawiac |
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
jestem..chyba was nie nadrobię
![]() co tu sie dzieje tak mniej więcej?
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
maarchewka on chce taki szary jak na tej aukcji
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=2983723175 ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Eee...głównie się o ciebie martwimy?
|
|
|
|
#488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiec w sumie jest i turkus i braz, ale tego brązu jest baardzo malo nie nadrabiaj tylko powiedz czy byłaś na izbie i co Ci mówili, bo my tu się o Ciebie martwiłyśmy.. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
Mi sie turkus jeszcze w zestawieniu z zielenią podoba, ale robi sie wtedy bardziej tęczowo.. Ciemny brąz do turkusu też pasuje.. tylko wlasnie taki bardzo ciemny, bo mam też dywan - brązowy jak na tej aukcji co podesłałaś i on byłby troche od czapy.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-09 o 23:23 |
|||
|
|
|
#489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zuziak dobrze, usg nie było, nic nie było.. "rusza się? rusza. nie plami nie boli,to nie będziemy niepokoic "a potem mała dała taki popis że mnie fizycznie booooooli strasznie.. już nie będę schizowac,obiecuję!! ![]() aaaa, byłam na ip w głownym położniczym w poznaniu... i ciesze sie ze wybralam inny niz "moj" szpital.. jakos tam jest.. okropnie.. Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-09 o 23:25 |
||
|
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robiłam zdjęcie pokoju, wrzucałam na slaid PowerPointa, wycinałam sobie dodatek który chciałam kupić, np. dywan (prinscreen, poten paint) i wrzucałam na slaid.. Wygląda czasami pokracznie ale ogólny pogląd można sobie wyrobić ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje maleńkie szczęście.. ![]() POSZUKUJE! wierszyk dla dzieci, lecial cos tak "Juz w lozeczku jest Zuzanka, przyszla do niej kolysanka. czesc zuzanko!zawolalaa,zaraz bede Ci spiewala".. KTO TO NAPISAL!? HELP! |
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
nooo nareszcie. bylas na IP?
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
byłam ale nie było podstaw do przyjęcia. jest ok
![]() spałam od 3ciej w nocy,do 6tej rano.. padam na pysk wiec chyba spadam..jutro nadrobie.poki co podczytalam pare stron ale nie cytuje... ![]() zjadłam właśnie lody i młoda znow nawala.. aaaau! moje wszystko!! jaki to boski ból Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-09 o 23:44 |
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
prosze
troche techniki i czlowiek bladzi. a ja kombinowalam z kodami html jak glupia Cytat:
![]() dobrze, ze u Was wszystko ok |
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Kupowałyście tą część wyprawki dla mamy do szpitala??
Mam zapisane coś takiego i najniższe ceny jakie są na allegro (ale różnych sprzedawców), nie ma zestawu do odbioru w Wawie, i nie wiem czy nie lepiej kupic w jakiejś aptece.. 1. Wkładki laktacyjne (Johnsona, 50 szt.) 11,49 zł 2. Podpaski (Bella mama, 10 szt.) 3,5 zł 3. Podkłady na lóżko (1szt) od 1 zl 4. Majtki poporodowe (wielorazowe, 1 szt.) od 2,19 zł |
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dopiero mam chwilkę, żeby tutaj zajrzeć... Żyję, wszystko wychodzi na dobrą drogę , a dzień minął nie wiadomo kiedy Odezwę się pewnie wieczorem albo w nocy. Dobranoc i miłej niedzieli |
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak na szybko
jutro nadrobię![]() nasza sesja ![]() http://joannagontkiewicz.blogspot.co...ub-zimowa.html
|
|
#498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prześlicznie!!! cudnie wszystko!!! sesja wyjątkowa ..oglądając te zdjęcia miałam wrażenie że byłam tam z Wami...każdy szczegól uchwycony... brawa ![]() czesc z rana..... czekam na syna ...zaraz wróci z ferii...biedny jechał całą noc autobusem... tż pojechał po niego na dworzec w Wawie ![]() ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- axella dobrze że u Ciebie i małej Zu wszystko dobrze...uuuffff |
|
|
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
Cudna sesja! Przeglądałam i od razu przypomniało mi się moje wesele, my też raptem kilka miesięcy temu staliśmy przed ołtarzem
staś już był wielkości żelka haribo, a moje piersi ledwo wcisnęły się w gorset od sukienki )) - bo o Stasiu dowiedzieliśmy się tydzień przed ślubem Aaś kilka fotek dla Was, może trochę pomogą - dla mnie podobnie jak dla Twojego Tż bardziej podoba się turkus z szarością a dla panienek to jeszcze i gdzieniegdzie czerwony dodatek |
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby którąś z Dziewczyn z Krakowa i okolic interesowało, to 14 i 15.02 w Ujastku będą przeprowadzać darmowe usg chętnym między 20 a 30 tc
![]() http://www.szpital.ujastek.pl/2013/0...sonograficzne/
|
#501 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie pocytowało mi wszystkiego :/
Marchewka Tak, rzeczywiście mamy się przeprowadzać, ale podejrzewam, że nie nastąpi to przed lipcem ( bo największe szanse są na to, że wybywamy z kraju, a nie chcę lecieć z dzieckiem młodszym niż 2 m-ce), więc na spacerki zapraszam serdecznie. Park Skaryszewski jest bardzo urokliwy Dziękuję dziewczyny za miłe słowa co do imienia ![]() Nuna nie uraziłaś mnie, co Ty. Sama znam nie jednego pieska o imieniu Sonia Tak samo jak i psa Kubę, suczkę Zośkę, kota Sylwestra i niedawno miałam okazje zobaczyć cudne zdjęcia kameleona Stefana Na szczęście ludzie, których znam, a noszą te imiona nie kojarzą mi się ze zwierzakami ![]() Sonia to rosyjskie zdrobnienie imienia Sofia, stąd Sonia jako imię się w ogóle pojawiło. U nas będzie funkcjonować jako zdrobnienie, bo jest bardzo ładne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
), na którym okazało się, że Ty i dziewczyna z innego wątku jesteście kumpelami i, że miałaś na imię Julka Nic specjalnego, ale jakby nie było, śniłaś mi się ![]() Cytat:
Nie wiem czy potrzebujesz aż 2 grubych kocyków na początek, ale poza tym chyba same potrzebne rzeczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale z Twoich opcji to zdecydowanie czerń Mi też I za cholerę nie idzie go doczyścić! Zastanawiam się, czy ja po prostu nie mam mikroskopijnego pieprzyka w pępku ![]() Cytat:
Cytat:
Jak też się swego czasu męczyłam okropnie. Szkoda, że wtedy nie wiedziałam o tej opcji ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że Zuzia się obudziła z letargu ![]() Cytat:
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-10 o 08:26 |
|||||||||
|
|
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
Ash mój mąż też stwierdził, że psychodeliczny
)) Jednak nim zacznę urządzać pokój Stasia miną jeszcze z 2lata - mieszkamy na poddaszu i nasza sypialnia jest na samej górze, potem na dole kuchnia z salonem i jedyny wolny pokój jest też na tym niskim poziomie zaraz obok schodów na dół - na początku chciałam mu robić ten pokoik od razu ale pomyślałam że biegać w tą i z powrotem to się zabiegam. A dwa, musi być na tyle samodzielny bym się nie bała że jakimś przypadkiem zleci ze schodów. Muszę się pochwalić podjęciem odważnej decyzji - postanowiłam w czwartek zmienić kolor włosów - zawsze był blond, ale te włosy mimo, że z natury całkiem grube to już ledwo zipią - więc się namyśliłam na coś takiego jak w załącznikach Ah, Ash bo nie doczytałam wcześniej, gdzie wy uciekacie z Polski? |
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoras z krakowa by sie wybierala na te popoludniu?
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor, który pokazałaś, bardzo fajny. Chcesz właśnie takie ombre? Wygląda bardzo fajnie, no i wciąż blond :ehem Wyjedziemy najpewniej na jakiś czas do UK, ale nasze plany są jeszcze w proszku. Mąż rozgląda się za pracą, bo jeśli mielibyśmy jechać to musi to być coś naprawdę fajnego. Jak coś się trafi to jedziemy, jak nie to będziemy kombinować. Na razie zostawiam w to jego gestii bo to bardziej jego potrzeba niż moja. Mi tam i w pl i gdziekolwiek indziej będzie dobrze, zwłaszcza przez ten rok, kiedy nie będę pracować. Bylebym miała kawałek zieleni do spacerków koło domu to będę zadowolona. Więc jeśli jemu marzą się zmiany to ja chętnie te marzenia pomogę mu spęłniać. Szczęśliwy mąż to szczęśliwa żona
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-10 o 08:43 |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ashyshqa;39144698
Świetne zdjęcia! No i muszę to po raz kolejny skomentować: zero brzucha! Piękny był Wasz ślub [/QUOTE]Dziękujemy za wszystkie komplementy ![]() A brzuch eh... trochę podrósł ale dalej na ciążę nie wyglądam a tu już 6-ty miesiąc
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
Ammmm, z rana pożeram ciasto kokosowe
|
#508 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() chyba rzeczywiście wszystkie wczoraj pobiegły na ostatki nie było dużo nadrabianiaCytat:
wyrazy uznania ![]() Cytat:
![]() ale się uśmiałam z samego rana ![]() Cytat:
Axella, dobrze, że wszystko w porządku _________________________ _______ Dziewczyny, muszę się pochwalić!!!! Wczoraj Jaśiek dał o sobie znać moim własnym oczom!!! Brzuch mi pół wieczora falował!! Pierwszy raz to widziałam!
|
|||
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oo mniaaam
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
jajka na miękko, kolorowe kanapeczki i jestem happy
Mysia, zdjęcia super.. a kwiaty matko.. jakie proste.. jakie boskie i obrączki takie,jak my chcieliśmy ![]() tylko,że ślubu nie będzie ![]() od jutro zapiiiiiiidooool mam taki,że już mi się nie chce :< ale cóż.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

fficial&tbm=isch& tbnid=WbyNwsGmjZuZQM:&img refurl=http://www.urzadzamy.pl/tagi/turkusowy,3456/&docid=a9IbSQQl7yeamM&img url=http://cdn12.urzadzamy.smcloud.n et/t/photos/thumbnails/6780/Salon_w_zieleni_i_turkusi e_190x116_crop_rozmiar-niestandardowy.jpg&w=190& h=116&ei=yMcWUYenOc3ktQbX jICYDg&zoom=1&ved=1t:3588 ,r:21,s:0,i:152&iact=rc&d ur=720&sig=10444050159764 7686050&page=2&tbnh=92&tb nw=150&start=10&ndsp=16&t x=112&ty=66&biw=1173&bih= 556

, a dzień minął nie wiadomo kiedy 
za dużo tego.
I za cholerę nie idzie go doczyścić! Zastanawiam się, czy ja po prostu nie mam mikroskopijnego pieprzyka w pępku 
ktoras z krakowa by sie wybierala na te popoludniu?
wyrazy uznania