|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Fatalnie...
Cytat:
Miałam fazę Dziergałam dniami i nocami, i w sumie chętnie bym się w to znowu pobawiła, ale czasu brak.- pudełko z Ikei, a w nim łyżeczki, nakręteczki, buteleczki, tubeczki, kubeczki i inne zabawki interaktywne ![]() - I'm back Cudnie było na działce - biało, śniegu po kolana (a dla Tymcia po pas ), chciałam nawet zostać na noc, żeby i jutro poszaleć, ale mąż nie chciał i mu odpuściłam.Za to noc była masakryczna. Spałam 3,5h... Cytat:
Uuu, niedobrze. Dobrze, że się zorientował w porę. Cytat:
Nie dawaj się, Kajolku!!! Cytat:
Jednak Wisła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spapugowałaś czapkę od Domka ![]() Cytat:
TYmus na działce nie będzie miałokazji spróbować, bo już jesteśmy w domu. No i zobaczymy, co to się będzie działo tej nocy ![]() A katarom mówimy stanowcze NIE! Oboje są chyba śmieszkami, co? ALe masz radosne dzieci, aż miło patrzeć
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Natka, Oliweczka - cudne dzieciaki sliczne zdjecia, miło popatrzeć na takie fotki z rana. ![]() Otworzyli nie daleko nas bajkoland, no nie daleko tzn 25 km. Przejechalabym sie z dzieciakami, no ale co. Ni ma czym ![]() w puncie susza, na stacje nie dojade, a scenik gorzej sie prowadzi jak traktor. Nie jestem w stanie nawet nakręcic na podwórku. W przyszłą niedziele musze sobie zorganizowac bajkoland. Nie drogo mają, 5 zł za godzine od dziecka. Te mamy które mieszkają na miejscu, maja super
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj bylismy na dzialce zobaczyc czy nic nie ukradli. Spokoj. Juz planuje co posieje
kinga pospala. Potem gonila kota. Boi sie sniegu. Nie chce po nim chodzic tylko chce na rece dzis przyjezdza artur z ferii u dziadkow. Bedzie wesolo |
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Hej śpioszki
![]() Nie wiem, co się znowu porobiło Tymuś śpi tak, jak za najgorszych czasów, jak miało te problemy z uszami. Kolejna noc, gdy spałam tylko trochę ponad 3 godziny. A już się wydawało, że idzie ku dobremu... Teraz wspomagam się kawką, dzieć buszuje i krzyczy "mi mi mi mi" co znaczy, że śpiewa, "Jadą misie", a mąż oczywiście śpi
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() My wczoraj byliśmy na basenie z dama i jaka frajda ![]() Plywala najpierw w kole a potem z mama. Pozyczylismy od dzieci piłkę i wyrzuciala sobie nia i "płynęła" po nia ale zadowolona była i to najważniejsze.Zdjecia cudze ![]() Oliweczka ten czas tak leci nie dawno urodzilas Mateusza a on taki duży juz ![]() SHIRA robie twój chleb ponownie i zmienilam mąkę moze cos z tego dzis bedzie )Któraś pytała kiedy zrobiłam oponki i paczki -dama była w zlobku, ale jak jest w domu robi wszystkie ciasta u obiady ze mna, zazwyczaj miesza rożne składniki dzisiaj np ze mna robila chleb zajmuje to wiecej czasu ale uwielbiam jej zafascynowanie kuchnia i robieniem czegokolwiek
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne dzieciaki na zdjęciach
Te czapki futrzaki strasznie mi się podobają Iwa_iw Po tych rannych obchodach i śniadaniu, kiedy ciągle musiałam przestawać karmić Małego, Patryk spał i nie chciał jeść piersi. Zawiozłam go na noworodki, a tam znowu na mnie naskoczyli, że powinnam mu dać mm (!). Zostawili go tam, włozyli do cieplarki (żółtaczka go dopadła) i karmili mm (moje odciągnięte mleko stało tak jak je zanosiłam ). Potem ktoś przyszedł i poinformował mnie, że podłączyli mu kroplówkę, bo za dużo spadł z wagi (choć mniej niż 10%) i po fakcie dopiero kazali podpisywać papiery. Dostał też profilaktycznie antybiotyk, bo miał podwyższone crp (przez dwa dni chyba). Najgorszy był brak jakiejkolwiek informacji, zbywanie mnie na każdym kroku. W końcu zawieźli go na małą patologię (jak tam poszłam to był ubrany, ale jedna z pań mówi do drugiej, że lepiej go przewieźć w cieplarce, bo inaczej nie będą chcieli go przyjąć tam i go rozebrały). Tam mi nie pozwolono wejść, tylko przez szybę patrzyłam, co się dzieje. Dopiero na drugi dzień chyba własnie tam lekarka zaczęła normalnie ze mną rozmawiać. Że dziecko jest małe, ale mieści się w normie, bez oznak wczesniactwa. W końcu ja też nie jestem jakoś wyrośnięta. Że był trochę osłabiony, ale ogólnie jest zdrowy. Tam podawali mu moje odciągnięte mleko, a nawet pozwoli przyjść nakarmić poza godzinami odwiedzin. Miałam ogromnego baby bluesa. Może wyolbrzymiłam sobie obraz tego? Już sama nie wiem, ale ja tak to pamiętam. Zraziłam się bardzo. Jak Mały wrócił do mnie, to już piersi prawie nie puszczał. Odrzucił smoczek. Spałąm po 15 minut, ale pięknie przybierał na wadze Wypuścili nas w 8. dobie.Brumek wspólczuję nocek Chorym dużo zdrowia życzę! Jagodzianka pytałaś, jak dziecko mnie zmieniło? Mi się nałożyły inne sprawy na macierzyństwo. Przeprowadzka, zmiana otoczenia, kryzysy małżeńskie, w ogóle świat mi się przewrócił do góry nogami. Więc jakoś trudno mi oddzielić to wszystko. Postarzałam się fizycznie, moje poczucie wartości spadło bardzo, cierpliwości miałąm więcej do cudzych dzieci (choć może już jest lepiej już), czuję się, jakbym utknęła w miejscu nie umiem z niego się ruszyć. Ale poznałąm też dużo fajnych ludzi (włąsnie dzięki spacerom do parku, piaskownicy i oczywiście dzięki forum)
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza dzisiaj.
Zaneta samej mi sie basen marzy Co do tej dziewczyny o której wczoraj pisałam, to ona miała ciaze zagrozoną, i lezała w Poznaniu na Polnej. Dzieciatko całe i zdrowe. A ogólnie tragedia nastąpiła jakiś czas po porodzie, prawdopodobnie wina lekarzy. |
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rodziłam na Polnej Marzena zresztą też.Byłam bardzo zadowolona z opieki
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Gmora straszna tragedia. Cały czas myślę o tej dziewczynie i biednym maleństwie. W głowie mi się to nie mieści
Brumek a co wyszywałaś? Masz jakieś fajne wzory? Ja nie mogę się na nic zdecydować. Chcę żeby ten pierwszy obrazek był wyjątkowy bo to pierwszy raz i wymyślam
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Gomra o strasznej tragedii piszesz :/ nie wyobrażam sobie przez co przechodzi teraz rodzina tej dziewczyny ![]() Marinko jak Igorek? mam nadzieję, że zdrowy? Kajool super okazje upolowałaś! Natko Doemk superaśny! fajne czapki macie ![]() Oliweczko świetne masz pociechy ![]() Brumku oj coś nie fajnie znowu z tymi nocami ![]() Żanetaa cieszę się, że na basenie była super zabawa ![]() Mamad to rzeczywiście miałaś "kolorowo" po porodzie :/ współczuję takiego stanu psychicznego - teraz już lepiej mam nadzieję? teraz gdzieś pracujesz czy siedzisz w domku z Patrykiem? rozumiem, że z teściami mieszkasz? u nas ok jutro jadą z Hanią na badania do szpitala obiecała, że będzie dzielna mam nadzieję, że szybko załatwimy bo wiadomo, że różnie to bywa :/ no i zrobiłam Hani czapkę jak już się trochę cieplej zrobi i kończę z tej samej włóczki czapkę dla Ali ![]() zrobiłam jeszcze jedną rzecz, ale pochwalę się nią jak już będzie u nowej właścicielki
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Raz wyhaftowałam psa mojej mamy. Fajnie wyszedł, ale robiłam go paręnaście tygodni. Znalazłam taki program darmowy, który przekształca dowolne zdjęcie we wzór do haftu, już kolorami nici itp. Nie mam już większości tych rzeczy. Ale mam moją ulubioną, jutro cyknę fotkę ![]() A u nas po tragicznej nocy był ciężki dzień. Większość dnia przepłakana. I to tak na maxa I bez drzemki ![]() Za to byliśmy na ponad 2 godzinnym spacerze na sankach, jeździłam z nim z górki, fajnie było Ale i tak woli place zabaw, gł. zjeżdżalnię ![]() A to właśnie z dziś i z wczoraj z działki
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku zazdrosze takiego śniegu, u nas dopiero dzis w nocy troszke popadało, delikatnie aby przykryło wszystko, na sanki za mało. W ogóle wszystkie piszecie ze macie snieg, ja to chyba w jakimś Trójkącie mieszkam
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Gejów
![]() Rany od wczoraj tylko 2 posty, wizaż nie działał? |
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mam do Was jeszcze takie pytanie, odnosnie auta. Czy ktos ma lub orientuje się czy sa w miare mało awaryjne te autka: Opel Zafira B, i Dodge caliber? Ten drugi nam sie tak spodobał, że aż strasznie, ale wynalazek, więc najpierw szukamy informacji.
Scenik poszedł na komputer i "podpicowanie", moze przy dobrych wiatrach uda nam się go szybko upchnać. Punto na razie zostaje, tz chce kredyt wziąć zeby dolozyc, a w miedzy czasie go sprzedać i oddać.. nie podoba mi się to. |
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
My chcieliśmy Opla, ale Merive. Nie udało nam się wyszperać nic sensownego, każdy miał jakiś defekt. No i szukaliśmy w benzynie, bo na forach każdy nowy diesel ma kiepskie opinie.
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dobry.
Telik się wkońcu wkurzy i zacznie redagować swoje wypowiedzi przed wysłaniem , "gejacie " tylko na powitanie.Brumek Iwa kciuki za badania!! Sara od kilku dni je 2 razy w nocy. Zawodzi, normalnie wymusza butlę. Przez pół godz udaje że nie słyszę i nie wstaje, ale ona nie daje za wygraną. O ile 1 raz jest głodna, to wstawanie po 4 h na drugie mleko nie jest z głodu Chyba same zostałyśmy z nocnym mlekiem na forum?
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki.
igor pokasłuje ciągle, za to ja w nocy myślałam, że się uduszę. Takie mnie skurcze wzieły, no coś strasznego. Nie mogłam oddychać. Plus gardło, krtań. Choroba cały czas robi koło u nas w domu. Boże, zeby tylko Igora nie podrazić znów. Idę do rodzinnego dziś, muszę kuzynkę M. sprowadzić do dziecka, bo z teściową i dziadkami nie zostanie. Drze się w najlepsze i nie zostanie. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- e patik, mój też je w nocy mleko.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak wasze punto sie sprawuje? Dobrze pamietam że takie brazowe kupiliscie?
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
PATIK a probowalas dac tylko jedna miarke mleka na noc? Ja daje wodę i mowie ze mleko ma tylko na dobranoc a potem mleko idzie do innych dzieci
i jak sie wybudzala bo chciala mleko mowilam ze nie ma i dawalam jej ciepla wode i teraz kiedy wypije mleko zamieniam mleko na wode i jak chce to budzi sie i pije wode.MARINA a to przez kaszel tak miałas? Powodzenia ![]() U mnie tez snieg, nawet na sankach do zlobka pojechaliśmy ale z powrotem raczej będę juz je niosła. SHIRA wyszedł ) siedział długo za długo bo zapomnialam o nim bo przysnelam ale wiem ze to wina mąki bo teraz zmienilam na inna pycha jest!
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
zanetka nie, w ogóle nie przez kaszel. Taki skurcz.
A Ty jak się czujesz, pracujesz czy na l4? widać już cosik? który masz tc?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2784 |
|
Wtajemniczenie
|
gomra u nas też śniegu W OGÓLE nie ma. ale mi to pasuje jak najbardziej
witam się po intensywnym weekendzie (zaliczyłam imieniny teścia, imprezę ostatkową i urodziny siostrzenicy), teraz czas na jeszcze bardziej intensywny tydzień. właśnie mi kierownik zawraca głowę, więc się nawet rozpisać nie mogę! wszystkie zdjęcia i dzieciaczki na nich cudne |
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie jest ok, ale w porównaniu do scenica mało wygodny :-P
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
Mam zafirę (czy B to nie wiem, ale tą nową). Kupiliśmy używaną, póki co odpukać nam służy. Z tego co czytaliśmy jakiś tam zawór lubi padać i nie jest to najtańsza naprawa, ale mimo to się zdecydowaliśmy. Z punktu widzenia kierowcy i mamy gorąco polecam. Samochód wyższy i wygodnie się wkłada dziecko do fotelika, duży bagażnik z siedzeniami to wyjęcia jeśli trzeba. Mimo że jest to dość duże auto, to nie czuć tego w prowadzeniu - ewentualnie w parkowaniu, ale w tym znaczeniu, ze trzeba znaleźć większą dziurę na parkingu. Samo parkowanie też poezja.
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszę temu kto go kupi ![]() Szkoda mi go dlatego sprzedawac. Jest pewny, wiesz ze siadasz i dojedziesz. Crazy Machine no my własnie tez się przyzwyczailismy do 7 osobowego autka, nasz grand scenik i zafira sa bardzo podobne pod wzgedem wielkosci, wysokosci. Dlatego tz najbardziej przychyla się ku niemu. Mysli jeszcze o tym dodgu ale to jest wielki znak zapytania. Tak B to ta nowsza. A jak długo go macie? czesto sie psuje? Karol spi, musze kuchnie ogarnąc. Ale mam cięzki dzionek, jakastaka polamana jestem dzis. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-11 o 11:56 |
|
|
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Nie. Nie mam pomysłu i siły na to. Próbowałam z wodą, ale nie da się oszukać i nawet jeśli wypije, to nie zaśnie aż nie dostanie mleka.
Wiem, że kluczem jest dobre "napchanie" jej na wieczór, ale ona zwyczajnie nie chce. Może gdybym była twardsza, wiem, że przecież nic jej nie będzie jeśli nie dostanie jeść, tylko popłacze sobie.... ale nie jestem. Wykańcza mnie brak snu w nocy i się poddaję. Kiedyś w końcu z tego wyrośnie. |
|
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś noc sielska, bo tylko jedna pobudka i to tylko 1,5 godzinna ![]() No i dobry humor od rana. I drzemie teraz, więc w ogóle szał ![]() Cytat:
Ale tak, miało to być coś na kształt orzełka ![]() - Tymuś ostatnio przy tych swoich pobudkach też czasem mleko pociągnie. Ale nie co noc i nie przy każdej pobudce. Czasem się tylko tuli, więc u niego to nie jest powód wybudzeń. Ani nawet pretekst, bo czasem ja mu proponuje, a on nie chce. Cytat:
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

zapraszam

Czego Ty swoim życiu nie robiłaś? 
Miałam fazę
Dziergałam dniami i nocami, i w sumie chętnie bym się w to znowu pobawiła, ale czasu brak.

kinga pospala. Potem gonila kota. Boi sie sniegu. Nie chce po nim chodzic tylko chce na rece
Tymuś śpi tak, jak za najgorszych czasów, jak miało te problemy z uszami. Kolejna noc, gdy spałam tylko trochę ponad 3 godziny.

zębole