|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
a mysliscie ze jak dzis nie zazyje duphastonu i dopiero jutro po wizycie to cos sie moze stac?
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Adriana: no tak, jak lekko sportowy to faktycznie, a 2drzwiowy? więcej?
Roxi: jak juz macie kombi to super )) i jak sie sprawdza i duża to już w ogólemy niedawno dostaliśmy Uno od rodziców, bo zmieniali autko... i tez mnie troche martwi kwestia gondoli... no ale najwyzej bagaznik dokupimy, bo generalnie dość przestronne jest jak na ten typ samochodu i bagaznik tez nie jest najmniejszy. W lepszych autach widywałam dużo mniejsze.
|
#3813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale fakt faktem ze najlepiej mieć 5 drzwiowe my mamy 18letniego golfa 3 i na chwilę obecną nie mam zamiaru zmieniać na większy dzień dobry, ja na śniadanie zjadłam płatki z mlekiem |
||
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy polo 3 drzwiowe fakt bede musiala troche sie nagimnastykowac zeby wlozyc do tylu nosidelko ale nie bedzie tak zle bo mimo wszystko jest bardzo przestronne, bagaznik tez duzy w miare.. damy rade
|
|
|
|
#3815 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wygodnicka jestem ![]() ![]() Idę obiad robić powoli. Dziś bedzie pierś kurczaka z pieczarkami, majonezem i serem zapieczona do tego ryż i jakaś surówa ![]()
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2013-02-10 o 10:44 |
||
|
|
|
#3816 | ||
|
Konto usunięte
|
Bry.
A my nie mamy wcale auta Cytat:
Cytat:
A jak nie - ja sądzę, że nic się nie stanie. Mnie lekarz kazał brać dupka do 16 tc obowiązkowo, a potem odstawiać. Teraz funkcję, którą wspomagał progesteron przejęło łożysko. Ewentualnie właśnie może kup luteinę - to ten sam hormon, a może da się ją kupić bez recepty, często lekarze zamieniają po jakimś czasie dupka na luteinę. Ale to tylko moje propozycje, może zadzwoń do gina i spytaj o zdanie. |
||
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39145836]Bry.
A my nie mamy wcale auta Ale jak to? Że lipcowe dziecko w zimę już nie będzie jeździć w gondoli? Nie chce mi się w to wierzyć... Spróbuj jednak w aptece kupić bez recepty. Czasami niektóre leki da się kupić bez recepty, ale są droższe, ja tak miałam kiedyś z luteiną, normalnie kosztowała 3 zł (kiedyś, teraz jest już droższa pewnie), a ja nie miałam recepty i zapłaciłam chyba 30 A jak nie - ja sądzę, że nic się nie stanie. Mnie lekarz kazał brać dupka do 16 tc obowiązkowo, a potem odstawiać. Teraz funkcję, którą wspomagał progesteron przejęło łożysko. Ewentualnie właśnie może kup luteinę - to ten sam hormon, a może da się ją kupić bez recepty, często lekarze zamieniają po jakimś czasie dupka na luteinę. Ale to tylko moje propozycje, może zadzwoń do gina i spytaj o zdanie.[/QUOTE]Zadzwonie do niego pozniej i podskocze do apteki moze akurat sie uda.Dzieki
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się w 18 tygodniu ciąży !
Streści nam ktoś co się działo wczoraj na forum? bo właśnie idę nadrabiać
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() My mamy toyotę avensis w combi (duże nasze Cytat:
|
||
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jakas zamulona jestem eh
co sie dziwic wczoraj praktycznie caly dzien w lozeczku z TZ... a zaraz ide sie wykompac wyszykować i do tesciowej na obiad hihi pewnie rosolek mmmmm moja imprezka z piatku przeniosla sie na sobote jak zwykle haha macie jakies propozycje na przystawki? przekaski?---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- tylko ja wsumie wlasnie nie jestem na piatek umowiona jeszcze bo do niego wystarczy zadzwonic z dwa/jeden dzien wczesniej i sie umowic na biezaco .. a jutro jak juz bym byla u niego to nie pokusze sie o nie sprawdzenie czy wszystko ok! haha.. ahh ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- co tu taka cisza? zamulona niedziela znow
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Hellou
![]() My wstaliśmy wpół do 11, szybkie śniadanko i mąż pojechał do kościółka, ja sobie odpuściłam jeszcze. Ma się pomodlić za naszego Lola i mnie Później może tylko skoczymy do moich rodziców na zdrowotny rosołek, a na drugie mamy krokiety od teściowej![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- poza tym dzien dobry witam witam |
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
a więc tak
Smerfetko- witamy i zapraszamy Teraz już się udzielaj jak żeś się odważyła tak późno dołączyć Neni- gratulacje, ja dalej czekam, a Twoje dziecko wyprzedziło moje.. moje klocek, a matki kopnąć nie chce. Humorki ma po Tatusiu ewidentnie ![]() Margosia: Ja też się nie załapię na to usg do Ujastka, ale w sumie to drugi koniec Krk dla mnie, więc odpuszczam, ale fajna akcja ![]() Cześć domciątko ![]() Co do auta my mamy audi też trzydrzwiowe i co najlepsze kupione w grudniu.. ale też się rozglądamy za większym jednak, może akurat się trafi jakieś fajne i kupimy bo o ile pies się mieści z tyłu o tyle jeszcze dziecko będzie z przodu. Muszę w końcu zrobić prawo jazdy bo auto jest dla mnie kupione, a ja leń nie mam się kiedy zapisać na termin Dziewczyny, co mi się dzisiaj za głupoty śniły.. najpierw, że z moją Babcią się pokłóciłam na cmentarzu i na nią nawrzeszczałam (aż mi teraz głupio i chyba do niej zadzwonię).. a drugi sen był o wojnie Otóż na krakowskim rynku starcie miały armie Stanów Zjednoczonych po których byłam stronie i Iraku. Miałam możliwość zabicia przywódcy Iraku, ale nie udało mi się bo miałam już taki wielki ciążowy brzuch i nie wycelowałam Do tego później jak już szliśmy w obstawie żołnierzy amerykanskich to nagle ukazał się Adolf Hitler, z którym przywitałam się na buzi-buzi. Tż skwitował to zdaniem: "A potem przypomniałam sobie, że wyszłam z klubu pijana jak świnia". Co za sny mam w tej ciąży to głowa mała.. AAAA! I mój maluch jest już buddą i właśnie ćwiczy pozycję kwiatu lotosu
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-02-10 o 11:38 |
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ja dziś miałam sen nad ranem, że czułam ruchy dziecka.
bardzo realny sen i sobie myślę, że może to jednak nie był sen. sama nie wiem )
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne body w pepco za 8 zł, zwłaszcza z króliczkiem
http://www.pepco.pl/files/gaz-16c73e.../Pepco-P32.pdf
|
|
|
|
#3827 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Co do auta to też mam właśnie problem bo w niedawno kupiłam takie autko http://otomoto.pl/peugeot-1007-auto-...C27559383.html i teraz mam dylemat bo boję się, że będzie za małe![]() |
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że ja do pepco mam tak daleko ))ja lubie takie body z napisami w stylu: "moja mama jest najlesza" albo "100% angel", albo "nowa gwiazda w mieście" |
|
|
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() ja zaglądam na chwilkę, tż odsypia po śniadanku więc mam chwilkę wstaliśmy o 10.00 dopiero wczoraj odwiedziliśmy starych znajomych, kupili ekspres do kawy więc trzeba bylo ochrzcić, zwlaszcza że ja rasowy kawosz jestem ![]() Suri my mamy wv passata b5 w automacie (sedan), sprawdza się super dla baby, praktycznie nie myślisz jak jedziesz, po prostu wciskasz gaz albo hamulec ale to pewnie wiesz, skoro chcesz też w automacie Samo autko super, b. duże, przestronne, bagażnik wielgaśny, na pewno wejdzie tam nasza dziecinna terenówa Roan Marita ![]() Uciekam, miłej niedzieli dziewczyny (i dzieciaczki )
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takie na pewno dostanie
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
3drzwiowe są średnio wygodne, ale ja sobie za każdym razem powtarzam, że moi rodzice wychowali mnie na maluchu, a 10 lat później jeszcze brat sie na niego załapał. I dało rade! nie mówiąc o trasach przez pół Polski - wspominam bardzo pozytywnie!
![]() domciątko: ) coś Cię rzadko tutaj widać. zajęta?
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- zaglądam codziennie na chwile, ale czasami ciężko się wbić w temat hahaha )
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
haha, mój mały musi to mieć
![]()
|
|
|
|
#3834 |
|
Konto usunięte
|
Z jakiego to sklepu?
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39146930]Z jakiego to sklepu?
[/QUOTE]to na ebayu znalezione
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się śniło, że nie mogłam wysłać listu na poczcie, miałam problem z przyklejeniem równo znaczka, później znaczek zniknął, kupiłam nowy, ale lotniczy i stałam w gigantycznej kolejce po ten właściwy..obudziłam się, a list nadal nie został wysłany |
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
n wlasnie z jakiego?
Cytat:
czasami ciężko się tu wbić...Neni: ten leżaczek jeszcze muszę obejrzeć na żywo, może i jest duży i cięższy ale nie zamierzam z nim chodzić pod pachą tylko postawic w pokoju i mieć chłopa na oku
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie czujemy parcia na zaminę auta, mamy dokładnie takie, nawet ten sam kolor http://otomoto.pl/toyota-avensis-2-0...C27861943.html , ale tż przebąkiwał, że może dla mojej wygody poszukać czegoś w automacie A ja oczywiście jestem bardzo na takA ja jeszcze myślę o cyzmś takim
|
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne, ale ja może sprawiłabym dziecku taką bluzeczkę, jak już zacznie chodzić
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. My już po śniadanku i po kościele. Teraz czas zabierać za jakiś obiad. Mam ogromną ochotę na rosołek
![]() Dzidziuś mój dziś bardzo ruchliwy. Pół mszy mnie kopał. Chyba coś mu się nie podobało ![]() Do "zobaczenia" później Mamusie ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

)) i jak sie sprawdza i duża to już w ogóle
Tż kupił dla siebie jak jeszcze nie byliśmy Małżeństwem. I ciasne to trochę no i nie wyobrażam sobie pchać się z fotelikiem na tył albo wyjmować dziecko a z przodu to nie wiem nawet czy się poduszka wyłącza
o tym mikro bagażniku nie wspomnę
Ja wygodnicka jestem 

Dopiero podejrzałam na suwaczku
co sie dziwic wczoraj praktycznie caly dzien w lozeczku z TZ...
a zaraz ide sie wykompac wyszykować i do tesciowej na obiad hihi pewnie rosolek mmmmm 

Później może tylko skoczymy do moich rodziców na zdrowotny rosołek, a na drugie mamy krokiety od teściowej
no i zastanawiam się czy nie jest za mała???? niby gin nic nie mówił, że to źle czy coś ale oczywiście ja juz sobie łeb nabiłam