|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Aloffkowa, ja nie zapraszam ani mojego ojca, ani nikogo z jego rodziny, zadnych kuzynek, nawet tych ktore zapraszaly mnie na swoje wesela. Moja chrzestna to jego siostra. Jej takze nie zapraszam na wrsele. Zastanawiam sie jedynie nad wyslaniem zawiadomienia. Uwazacie ze jest sens?
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Cytat:
czasem gada mi że jestem bałaganiarą, ale ja gorsza nie jestem, na początku wytykałam mu konkretnie gdzie zostawia bałagan, a to że lusterka po goleniu nie schowa, a to że wyjmie pudełko z ciastkami, naje się i zostawi, itp. teraz już sprząta po sobie, a i mnie to motywuje żeby nie zostawiać bałaganu, bo mi wytknie i będzie głupio. Doszło nawet do tego że on sam z siebie jak mnie nie ma w domu potrafi powycierać kurze, odkurzyć, posprzątać. Co tydzień w sobotę mamy rytuał mycia klatki schodowej- ja trzeoie wycieraczki i zamiatam a tż leci mopem. Już kiedyś pisałam ze moja babcia mnie za to szykanuje, bo ona wokół dziadka skakała jak głupia i jak to może być inaczej. A ja jestem dumna że troch wychowałam tż, i nikt mi nie powie że to niemożliwe do zrobienia.---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Piękna ta sukienka o której rozmawiacie. Co prawda myślałam tylko o długich, ale.. ta faktycznie zapiera dech w piersiach. Może do mojego wzrostu (170 cm) się nada. Apropo kiecek to myślę, że na wiosnę zacznę spacery po salonach, żeby chociażby pomierzyć i zobaczyć w czym mi dobrze, bo to że ja mam w głowie jakiś plan nie jest powiedziane, że będę w tym korzystnie wyglądać. A kupować będę pewnie około listopada, może będzie ciut taniej, a pół roku przed ślubem chyba wystarczy, prawda?? Widziałam też, że był temat dotyczących chrzestnych - u mnie to też niestety średnio jest. Opiszę później, bo ciut tego jest, a w sumie rady by się jakieś przydały. ![]() Angela 21 - dziewczyny już chyba napisały wszystko i nie ma sensu to powtarzać. Napiszę tylko jedno: jeśli jest tak jak to opisujesz, to na własne życzenie pakujesz się w bagno w którym będziesz siedzieć do końca życia. Jeśli teraz nie potrafisz powiedzieć dość to z biegiem czasu będzie tylko gorzej (w kwestii dzieci prawdopodobnie również).Śniadanko zjedzone, kawusię dopijam i idę kucharzyć w związku z obiadem rodzinnym - na pierwszy ogień ciasto. ![]() Aaaaa.. czy mogłabym prosić o wpisanie mnie na pierwszą stronę?? ![]() Ślubuję tego samego dnia co Mala_czarna_21 i Ema - 26 kwietnia.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-02-10 o 10:27 |
|
|
|
#274 | |||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przyjechał kolega z cytrynóweczką
Smaczna była Wpadły też dwie kumpele i siedziały do północy.... normalnie rozmawialiśmy ale sąsiadowi to się nie podobało Przyszedł i straszył nas strażą miejską No bez przesady... rozumiem, że mógł się burzyć jak tańczyliśmy do piątej nad ranem, ok przegieliśmy. Jednak tym razem po prostu rozmawialiśmy ![]() Cytat:
Cytat:
Moje znajome były lepsze Po zaręczynach wszystkie wpraszały się na ślub, a jak zdecydowaliśmy się na Rz. to stwierdziły, że za daleko i im sie nie chce. I w sumie dobrze, bo nie chciałam ich zapraszać i mam problem z głowy ![]() Cytat:
Znam osoby które poślubiły takich leni i możesz mi wierzyć, że po 30 latach małżeństwa nadal tak jest.Cytat:
Właśnie propos relacji z ojcami. Tż upiera się, że chce zrobić podziękowania dla rodziców. A ja nie jestem przekonana, bo nie mam za co dziękować ojcu, (ale go zapraszam). Nie wiem jak tż sobie to wyobraża "Prosimy na środek rodziców tż i mamę Kasi, ale taty to juz nie" Nie moze zrozumieć, ze dla mnie to nie będzie miłe i nie chcę robić szopki. Za co niby mam dziękować ojcu, skoro mnie nie wychowywał Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-02-10 o 10:59 |
||||
|
|
|
#276 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Ja robię ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Dobry dobry
Weekend spędzam u rodziców i właśnie siedzę z moją mamą i omawiamy ślub i wesele... jeny to dopiero początek (nie mamy nic zaklepanego ani nawet daty) a ja już mam taki mętlik w głowie nawet na salę nie potrafię się zdecydować...
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak byłyście mierzyć suknie to nie patrzyli na Was jak na zombie że przychodzicie półtora roku przed ślubem?
ja myślałam iść w marcu czyli jakieś 13 m-cy przed ślubem i się zastanawiam czy mnie nie zleją totalnie i nie uznają za wariatkę...
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poznanianka 1990 pierwsze przymiarki były na sierpień, ale chodziło o ślub kościelny. ![]() Mała czarna moi rodzice i tata TŻ cieszą się z naszego wyboru, gorzej z jego mamą ale cóż decyzja podjęta ![]() Kwiatuszek gratuluję ![]() Dzień dobry
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
ane3kaa wykreśl malutka155 z kalendarza z opcji "bez daty"
![]() malutka to się cieszę że nie rzaucali wam kłód pod nogi ![]() kasia_kuku imienniczko moja przez Ciebie znów nie przespałam nocy bo mi się Justinek śnił cała miłość wróciła. Wole nie myśleć co będzie jak go zmierze
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On wychował się w idealnej rodzinie i nie może zrozumieć moich relacji z ojcem czyli: spoko niech przyjdzie, ale dziękować mu nie mam zamiaru. Przecież to będzie jeden wielki cyrk. Z tego co widzę to już mu się odechciało pomagać mi z weselem (chociaż wcześniej NIBY był gotów opłacić całe). Mnie też wychowała mama, babcia i ciocia i to im wolałabym podziękować Jednak ze względu na obecność ojca to będzie dziwne
|
|
|
|
|
#285 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzeba się zawczasu zorientować w czym nam dobrze, półtora roku to w sam raz ![]() dziewczyny przyszłam się szybko pochwalić, że wczoraj podpisaliśmy umowę z salą i fotografem a z djem są pewne komplikacje bo TŻ nie dostał na jutro wolnego w pracy i nie spotkamy się z nim osobiście, ale zaproponował, że zatrzyma nam ten termin chociaż już ma osoby chętne mam nadzieję, że uda nam się z nim spotkać jak najszybciej i dzierżyć już wszystkie trzy umowy uciekam z TŻ do babci złożyć życzenia urodzinowe i wracamy do Krakowa... |
||||
|
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może podziękowania nieoficjalnie, dzień przed/po weselu?? |
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym na Twoim miejscu prozmawiała z TZ że nie wyobrażasz sobie tej sytuacji, że będzie to krępujący moment dla wszystkich a dodatkowo po co dawać ludziom pożywkę do gadania. Domyślam się, że będziesz z rodziną swoją (mama, babcia, ciosia) w RZ. na kilka dni przed ślubem i np na dzień przed albo w poranek w dniu ślubu możecie podziękować TZ rodzicom i Twojej rodziniei unikniecie zamieszania na weselu
|
|
|
#288 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() mala_czarna_21 jak spojrzą na ciebie jak na wariatkę, to olej taki salon. Ja może też w wakcje sobie skoczę pooglądać, a niech mi któraś spróbuje powiedzieć że za wcześnie. W sumie co to te baby interesuje, jak ktoś ma takli kaprys to może i kupować kieckę 3 lata przed. Tak jak lupinka pisze, jakoś rezerwacja sali, foto, zespołu na długo przed ślubem nikogo nie dziwi...
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za umowy!my też za godzinę wracamy do Krakowa będziemy się ścigać na autostradzie a z której storny dojeżdzacie do Krk?
|
|
|
#291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ona jest piękna i nic nie poradzę. Sama wsiąkłam, i tyle za nią chodziłam, że aż zamówiłam. Jak będziesz mierzyć to niech Ci nie dają białej tylko ivory, śmietankową biel. Te wszystkie ze zdjęć są takie i wygląda lepiej. W bieli bieli aż razi w oczy. Sama chodziłam godzinę w salonie Ona generalnie wydaje się ciężka, gipiura z gorsetem przy zakładaniu może się wydawać, że będzie niedopasowana. Po chwili wszystko się dopasowuje bo ma taki myk, że jakieś fiszbiny w gorsecie się rozgrzewają i dopasowują do ciała ![]() W używanej niestety po praniu prują się i bardzo zaczynają odstawać kwiatki, co jest problemem... No i czasem dziewczyny długość dopasowują, że później ciężko znaleźć swój wzrost. Ja mam 168 wzrostu. Ta suknia pasuje wielu pmkom i widziałam wiele aukcji dziewczyn niższych ode mnie ![]() Hahaha, mi to się tylko śni jak na weselu mojego pięknego justina upier... sokiem lub barszczem Dziękuję dziewczyny
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcą zarobić to nie ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() a jak mierzyłaś to miałaś dopasowaną długość czy musiałaś sobie wyobrazić docelowy efekt? ![]() co na głowę planujesz? mi się straszliwie podobają toczki tylko takie z klasą ![]() a do do poplamienia to jak go kupię to będę tylko jedzenie dożylnie przykmować na weselu żeby go niczym nie upaćkać
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
Komputer mi padł
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na głowę wyłącznie takie kwiatki http://www.pakamera.pl/dodatki-paki-...i-nr741209.htm wpięte z boku, fryzura w załączniku.
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba poplamienie sukni to najgorszy koszmar każdej PM
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
wyobraziłam to sobie !!
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro mam dwa egzaminy i jedno zaliczenie i projekt do zrobienia a ja głupia zamiast się uczyć to oglądam zdjęcia JA i pogrążam się zupełnie nie chcesz go sprzedać po ślubie swoim? ![]() to nie takie głupie jest
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siebie w telefonie też Nie, nie sprzedaję
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
U mnie plama to pewniak
Edytowane przez Piankka Czas edycji: 2013-02-10 o 12:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

czasem gada mi że jestem bałaganiarą, ale ja gorsza nie jestem, na początku wytykałam mu konkretnie gdzie zostawia bałagan, a to że lusterka po goleniu nie schowa, a to że wyjmie pudełko z ciastkami, naje się i zostawi, itp. teraz już sprząta po sobie, a i mnie to motywuje żeby nie zostawiać bałaganu, bo mi wytknie i będzie głupio. Doszło nawet do tego że on sam z siebie jak mnie nie ma w domu potrafi powycierać kurze, odkurzyć, posprzątać. Co tydzień w sobotę mamy rytuał mycia klatki schodowej- ja trzeoie wycieraczki i zamiatam a tż leci mopem. Już kiedyś pisałam ze moja babcia mnie za to szykanuje, bo ona wokół dziadka skakała jak głupia i jak to może być inaczej. A ja jestem dumna że troch wychowałam tż, i nikt mi nie powie że to niemożliwe do zrobienia.

Jeśli teraz nie potrafisz powiedzieć dość to z biegiem czasu będzie tylko gorzej (w kwestii dzieci prawdopodobnie również).
dziękuje za wysłuchanie
Wpadły też dwie kumpele i siedziały do północy.... normalnie rozmawialiśmy ale sąsiadowi to się nie podobało
Przyszedł i straszył nas strażą miejską