Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 12:22   #1291
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Witajcie mamusie z brzuszkami i juz bez nich.Boze,jak ja za Wami tesknie,ale nie mam kiedy Was nadrobic,bo ciagle cos sie dzieje.Karmimy sie cycem,ale w nocy dokarmiamy butelka.Pierwsze dwie nocki Ola plakala dlugo,bo brzunio bolal.Te nocke nie plakala,ale tez ciagle glodna byla,wiec nie pospalismy.Najchetniej spi od 7 rano do ok.12,w ogole w dzien spi jak aniolek,w nocy jak diabolek.Karmie przez kapturki silikonowe,bo mam "za krotkie" sutki.Napiszcie mi prosze czy przez ta mala moze zjada mniej czy moze cos z moim pokarmem,bo ja juz nie mam pomyslu,a tak chcialam uniknac butelki.Ach,i jeszcze jedno pytanko jak dlugo trzymac dzidzie do odbicia,do skutku?Bo moja czasem nie odbije i normalnie spi.BLACK nawet nie wiesz jak sie ciesze,ze Oliwcia juz z Toba i ze jednak rodzilas sn.MEDUZZA Tobie rowniez gratuluje dzidziusia.Za reszte mam 3mam kciuki.
Stary 2013-02-10, 12:24   #1292
nafiyqa
Zakorzenienie

Az sie zwazylam przed chwila... +21kg Winowajca jest tlusty czwartek!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:26   #1293
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Lady, to potem musieli dokręcić kaloryfery bo było wręcz zimno. Aż w szoku byłam, że na położnictwie chłodek taki
Maluchna, zapamiętaj: nie ma opcji "coś nie tak z moim mlekiem", przystawiaj częściej by laktację pobudzać (najczęściej nocą, więc podawanie butelki w nocy ją ogranicza!), a przez nakłdanki - też nie ma opcji "mniej leci".
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:31   #1294
BlackSanctum
Zakorzenienie

O, a ja właśnie chciałabym używać tych nakładek, ale nie mogę, bo moje sutki są za krótkie i mała ich nie wyciąga do końca, tylko się denerwuje... A przyznam, że jednak mniej boli, jak próbuje ciągnąć przez nakładki, niż bez nich.

Nawijko
, nie przejmuj się, po porodzie spada - ja ważę na dzień dzisiejszy 60kg, a przed ciążą było 59, spadło mi 8kg, bo przed porodem było 68kg. Raczej sobie teraz pozwalaj, bo karmienie moooocno ogranicza, nawet kostki czekolady nie można, bo niektóre dzieci reagują na to zaparciami... Ale takie lekkie jedzonko też ma swoje plusy, wiadomo - waga szybciej spada, żołądek dobrze pracuje...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 12:40   #1295
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Black : mnie też tak bolą sutki i też smaruję, ale niewiele to daje bo mi się wydaje, że nie zdążą się zregenerować same, bo już za chwilę znowu się podrażniają jak dziecko je. A przecież je często.
Jakto jest dziewczyny, zahartują się z czasem?
Też tak miałam na początku, smaruj sutki po karmieniu swoim mlekiem i wietrz a dopiero po jakimś czasie smaruj lanoliną.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak u Was z połogiem? Bo ja mocno krwawiłam tylko bezpośrednio po porodzie (w czasie porodu straciłam około 0,5l krwi, bo mam bardzo ukrwione okolice intymne, więc jak mnie cieli i potem zszywali, to się lało nieźle). Teraz krwawienie jest u mnie mniejsze, niż podczas miesiączki i takie się cały czas utrzymuje, zużyłam może z 5 podkładów tych dużych, a potem się przerzuciłam na zwykłe podpaski... Mało tego, myślałam, że będzie więcej.
U mnie było dziwnie, bo tych dużych podkładów używałam tylko przez 3 dni w szpitalu, w domu od razu podpaski. Pokilku dniach przestało ze mnie lecieć, 2 dni przerwy i później znowu.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj nocka fajna, 1,5 2godz karmienie, w koncu!!! W miare sie wyspalam!!!!! Uf... No i moje dziecie w koncu zaczelo odbijac, beka jak stary zul, a wiecie jaka frajde nam to sprawia?
samo z siebie przyszło to że nagle odbija czy może zmieniłaś pozycję czy coś innego?
Stary 2013-02-10, 12:55   #1296
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Też tak miałam na początku, smaruj sutki po karmieniu swoim mlekiem i wietrz a dopiero po jakimś czasie smaruj lanoliną.

U mnie było dziwnie, bo tych dużych podkładów używałam tylko przez 3 dni w szpitalu, w domu od razu podpaski. Pokilku dniach przestało ze mnie lecieć, 2 dni przerwy i później znowu.

samo z siebie przyszło to że nagle odbija czy może zmieniłaś pozycję czy coś innego?
u mnie na poczatku nie odbijala, nosilam nosilam marne skutki, ale to bylo przez pierwsze poltoratygodnia, samo przyszlo, nie zmienialam zadnej pozycji itd.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:10   #1297
badziabadzia
Zakorzenienie

Moja mala z prawego cyca niechetnie ciagnie, nie mam pojecia z czego to wynika.. wczesniej oba jej pasowaly a teraz tylko lewy by chciala..

Nawjko, nie przejmuj sie . Mi momentalnie spadlo 11 kg ( kilka dni sie juz nie wazylam wiec moze wiecej) i mimo tego, ze pare kg jeszcze zostalo, to juz nosze jeansy z okresu przedciazowego . A po brzuchu to nawet sladu juz nie ma

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Aaaa j apodkladow zuzylam juz 5 paczek! I ciagle mocno krwawie... podpaski nie zdaja egzaminu..
Stary 2013-02-10, 13:13   #1298
BlackSanctum
Zakorzenienie

U mnie też już brzucha nie ma, jestem strasznie zdziwiona... Od razu po porodzie trochę odstawał, dzień później już mniej, wczoraj praktycznie wcale, a dziś już prawie płaski... Nieźle, a spodziewałam się, że będzie duuużo gorzej - podobnie, jak połóg, też jestem zaskoczona intensywnością (a raczej jej brakiem) mojego.
Stary 2013-02-10, 13:20   #1299
badziabadzia
Zakorzenienie

Ja myslalam ze zbrzucha taki worek zostanie . A tu niespodzianka
O pologu tego nie moge powiedziec, juz 9 dni po porodzie a krwawienie nadal intensywne.. chociaz dzis jaky triche mniejsze juz
Stary 2013-02-10, 13:21   #1300
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny,
Strasznie się cieszę, że o nas pamiętacie
Ja staram sie czytać na bieżąco w miarę możliwości ale z napisaniem czegość to już gorzej. Mała w ciągu dnia prawie w ogóle nie chce spać, a jak już zaśnie na dosłownie kilka minut to staram się coś w domu zrobić.
Napiszę z grubsza co u nas.
Trochę ponad tydzien po porodzie byłyśmy u pediatry na wizycie, mała została zważona i sie okazało, że przybrała na wadze tylko 40 g. Pediatra stwierdziła, że coś jest nie tak i kazała zrobić badanie ogólne moczu.
Pobraliśmy mocz w woreczek, oddaliśmy do laba a po odebraniu wyniku mało co nie dostałam zawału. Wyszło w nim wszystko co możliwe- bakterie, białko, białe krwinki... Zadzwoniłam do położnej i mówie jej ze takie rzeczy powychodziły i słysze po jej głosie , że chyba jestźle... ale powiedziała tylko tyle, że nastepnego dnia skonsultuje wynik z lekarzem. Po konsultacji okazało się, że jest nie za dobrze, ale lekarka nie chce stawiać żadnej diagnozy i zaleca powtórzyć badanie. No więc pobraliśmy jeszcze raz i tym razem zawieźliśmy do innego laba (prywatnie). Wynik był na drugi dzień- czekaliśmy jak na szpilkach z mężem cali w strachu, że mała jest chora.. Mąż wynik odebrał i się okazało, że w tym labie nie wyszło NIC.. mocz jak ta lala... podejrzewam, że tamci mogli zanieczyścic próbke... Dla pewności zrobiliśmy posiew- wynik odebraliśmy w piątek i naszczęscie wynik ujemny- nic nie wyhodowali...

Mieliśmy problem z gazami mała się pręzyła wyginała i nic nie szło.
Dajemy bobotic i debridat dwa razy dziennie i pierdzoszki idą całkiem nieźle, ale kupy robi raz dziennie co 2-3 dni.

Teraz coś czuje, że się coś dzieje z laktacją bo moje cycki zrobiły się jak flaki i mam wrażenie, że mała się nie najada. Czytałam, że kryzys jest w 3 tyg. a my juz mamy 4 tygodnie.
We wtorek idziemy na USG bioderek.
I jeszcze jedno moja mała czasami jak ssie pierść to tak dziwnie się wygina i pręży zastanawiam się czy to od tego brzuszka, czy to to wzmożone napięcie mieśniowe (naczytałam się o tym i juz cosbie wkręcam). podczas snu tez sie czasami wygina i rękami macha... czy któreś dziecko tak ma ?????

to tyle tak na szybko.

Gratuluje nowo rozpakowanym i trzymam kciuki za reszte ))

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 13:29   #1301
badziabadzia
Zakorzenienie

Cos dawno czerwonych wiadomosci nie bylo....
Stary 2013-02-10, 13:38   #1302
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Nie martw się - ja teraz już bym nie chciała cc, naprawdę... Przede wszystkim ze względu na swobodę ruchów. Owszem, krok jeszcze trochę boli, ale mogę chodzić i od razu mogłam, dzięki czemu miałam okazję od razu zapoznać się z moim dzieckiem, bez czekania ileś godzin na nie... Skurcze są bolesne, nie ma co oszukiwać, ale przeżyjesz na pewno. To wszystko mija, ten ból. A gaz rozweselający jest podobno bardzo fajny i dobrze działa.
Właśnie tak sobię tłumaczę, że szybko wrócę do żywych, a już na pewno szybciej niż po cc. Byłaś tak dzielna ze swoim przeterminowaniem,że będę brała z Ciebie przykład

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Teoretycznie zostal mi tydzien do godziny 0
Teoretycznie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Az sie zwazylam przed chwila... +21kg Winowajca jest tlusty czwartek!!
Oczywiście, że tłusty czwartek, ja się boję stawać na wagę, ale we wtorek u doktorka będę musiała
Nie mogę jeść wszystkiego bo mam okropną zgagę i mdłości Może na tej diecie "laktacyjnej" poprawi się trawienie...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:07   #1303
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

I jeszcze jedno moja mała czasami jak ssie pierść to tak dziwnie się wygina i pręży zastanawiam się czy to od tego brzuszka, czy to to wzmożone napięcie mieśniowe (naczytałam się o tym i juz cosbie wkręcam). podczas snu tez sie czasami wygina i rękami macha... czy któreś dziecko tak ma ?????
))
Moja tak ma. Ja podejrzewam że to od brzuszka. Moja robi kupy, ale nie purka. A jak się tak pręży to za chwilę albo purknie albo kupkę zrobi.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:19   #1304
BlackSanctum
Zakorzenienie

Fewcia, naprawdę, bez obaw. Co by nie było, dasz radę.

Moja niunia spała prawie 4h! Zjadła teraz z cyca i śpi dalej. Moje cudo. <3
Stary 2013-02-10, 14:28   #1305
mala_19kw
Zakorzenienie

No właśnie bardzo dawno nie było czerwonych newsów... Co jest dziewczęta?Brać się do roboty

My zaliczyliśmy z małym 5 minutowy spacerek po dworze,aż go po tym zmuliło i przysnął,ale przyszła moja mądra mama zaczęła go całować po rękach i już nie śpi

Ogólnie nudny to dzień

Ja tych wkładów dużych zużyłam ze dwadzieścia parę. W domu dokończyłam paczkę i przeszłam na podpaski. Krwawienie jest skąpe ale jest. A to już przeszło dwa tygodnie... Ciekawe ile jeszcze to potrwa.

Calawdeszczu- dobrze że wszystko ok wyszlo.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:33   #1306
Wisienka_0809
Rozeznanie

Jeśli któraś z Was może, to proszę - doradźcie coś.
Kąpiemy Polę w emolium. Tylko na początku kąpaliśmy w oliwce, ale teraz już tylko smarowaliśmy główkę. No i ostatnio młodej wyskoczyła na niej wysypka, więc po wczorajszej kąpieli posmarowaliśmy właśnie emolium. Dzisiaj rano patrzymy, a cała główka czerwona, mała jak tylko dłużej poleży, od razu zaczyna płakać. Więc pewnie ją swędzi albo piecze.
Wiem, że ma ciemieniuchę, ale to tylko w niektórych miejscach, a tak - cała główka gorąca i czerwona, szyjka też i trochę na kark schodzi. To nie są krostki tylko taki jakby jeden wielki trąd. Czy to możliwe, żeby emolium ją uczuliło?
Przyłożyliśmy jej przedtem pieluchę zmoczoną w zimnej wodzie i pomogło na chwilę...
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:00   #1307
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczynki!

dziękuję, za wszystkie komenatrze apropo mojego porodu powiem wam, że do dziś zachodzę głowę jak ja to przeżyłam do dziś jestem osłabiona, jak za dużo porobię to od razu mi się kręci w głowie i generalnie omdlewam, no i jestem blada jak ściana. Ale grunt, że to już za mną no i mam nadzieję, że żadna z nierozpakowanych nie będzie miała takiego porodu ale to chyba rzadko się zdarza na sali leżała ze mną babeczka, która o 19 poczuła pierwsze skurcze a o 22 już jej mała wyskoczyła w dodatku nie była ani nacięta, ani nie pękła - no po prostu cud malina

ja dziś jestem mega wyspana poszłyśmy spać ok 23, potem pobudka o 5 i o 7, o 10 dopiero wstałyśmy

kurcze, faktycznie już mało nas zostało do rozpakowania trzymam za was kciuki dziewczyny!

co do zgagi to potwierdzam - od porodu jak ręką odjął - żadnej zgagi. Jakie to cudowne się położyć do łóżka i nie musieć od razu się podnieść, żeby się mleka napić

u nas była wczoraj położna pierwszy raz, zdjęła mi szwy - o jak dobrze się teraz siedzi czuć różnicę wychwaliła moją Anię, wszystko u niej w porządku, tylko te stópki prawa już się naprostowała w miarę, gorzej z lewą. We wtorek mamy się zgłosić do pediatry i mam nadzieję, że wypisze nam skierowanie do ortopedy, bo chciałabym, żeby zobaczył to specjalista. Ja jej rehabilituje te nóżki codziennie, położna pokazała mi jeszcze jeden sposób masażu, więc codziennie się ćwiczymy

a powiedzcie mi mamy - czy was też tak stresuje nowa rola? Ja się denerwuję każdego dnia, nie wiem czemu boję się o tą małą istotkę i strasznie poddenerwowana chodzę ciągle, że może za słabo ubrana, że może głodna, że to, że tamto... no aż mnie to męczy, a najgorsze, że to strasznie dołujące jest jak się tak nakręcam

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:03   #1308
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ilkas ma na dzisiaj termin ;>

My wróciliśmy ze spacerku, ale super, godzinkę chodziliśmy, mimo, że trochę śnieżek popadał.
A Marita zdaje rewelacyjnie egzamin

Dziewczyny, jak kupa jest taka mega mega rzadka, aż płynna i w pieluszce pływa, to normalne? Pierwszy raz ma aż taką?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:04   #1309
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ewulka, to chyba normalne, z tym poddenerwowaniem - ja może nie stresuję się każdą czynnością, ale np karmieniem, bo mnie te piersi bolą i boję się, że nie dam rady małej nakarmić... Na szczęście zagryzam zęby i jedziemy z koksem... Do nowej roli trzeba przywyknąć, ale prawdą jest to, co mówiło wiele dziewczyn - niektóre czynności są teraz całkowicie dla nas naturalne, a wcześniej zachodziłyśmy w głowę, jak my sobie z tym poradzimy... Przynajmniej u mnie tak jest.

A dzisiaj będziemy uskuteczniać pierwsze kąpanko, już się boję.
Stary 2013-02-10, 15:24   #1310
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczynki...Black widzę że już na "chodzie"
Gratuluję raz jeszcze!!
WY tu gadu gadu ..a czemu żadnych czerwonych newsów??
Dziś i jutro dwa terminy i potem ja...o zgrozo...

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Dziewczyny czy kąpiecie swoje maluszki codziennie???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:27   #1311
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

My tak. W ciągu tych 4 tygodni tylko raz jej nie kąpaliśmy.

Dziś już kończy 4 tygodnie, a w środę będzie miesiąc, ale to leci
Stary 2013-02-10, 17:06   #1312
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej kobitki, nie zagladalam caly dzien teraz No i odpadl nam pepuszek nie myslalam ze to daje az tyle radosci hah
Też miałam taką radochę jak pępuszek odpadł

Cytat:
Szaja, te lozka elektryczne faaaaaaaajne byly co?
ano fajne fajne

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ja kąpie co drugi dzień
Czasem codziennie ale to rzadko.

Dziewczyny kiedyś pisałyście tu o telefonach. Które z Was mają htc ChaCha? Jesteście zadowolone? Mam zamiar sobie taki sprawić.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
My tak. W ciągu tych 4 tygodni tylko raz jej nie kąpaliśmy.

Dziś już kończy 4 tygodnie, a w środę będzie miesiąc, ale to leci

Moja jutro konczy 4 tyg

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-02-10 o 17:04
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:22   #1313
meduzza
Zadomowienie

Witam się Mamusie, trochę się, nie odzywałam wybaczcie ale dopiero wczoraj nas wypuścili przez moją tarczycę. Gratuluję Black i Ewie
Jesteśmy strasznie zakochani w naszej Juliannie, śpi sobie sama w pokoju (mamy na nią oko z kamerki bejbifonowej), w nocy ja idę spać z nią. Na początku problemy z karmieniem i oczywiście płacz mój i małej (standard) ale teraz już w miarę ładnie się karmimy i na razie jest okej, oby tak dalej
Cytat:
A dzisiaj będziemy uskuteczniać pierwsze kąpanko, już się boję.
My też, my też
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:28   #1314
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Szaja, te lozka elektryczne faaaaaaaajne byly co?
Elektryczne łóżka mnie ratowały jak karmiłam i chciałam pozycję zmienić A wiecie, że jak wychodziłam to był tak tłok, że poprzestawiali łóżka i do każdej sali dostawili jeszcze jedno? I niestety elektryka już nie działała (chyba, że ktoś tak jak ja sobie skombinował przedłużacz z domu)

Ewulka obłęd z Twoim porodem, no chyba położna nie jest od tego, żeby oceniać jaki ktoś ma próg bólu

Black cieszę się, że nie było tak źle

Mała czyli w Twoim szpitalu po prostu zostawili Was same sobie, świeżo po porodzie, z noworodkami? Masakra jakaś przecież to jest

U mnie tych dużych podkładów prawie 3 paczki poszły. W nocy w końcu odpadł kikucik Teraz zostało takie otwarte "coś", też tak miałyście? Jutro wizyta położnej to spytam co i jak. No i oczko Ewci ropieje, przemywam co chwilę przegotowaną wodą i nic
Spróbuję się zabrać zaraz za relację z porodu, wcześniej mi się przysnęło razem z Mała

Aaaaaa no i muszę się pochwalić, że 6 dni po porodzie zmierzyłam swoje jeansy i pasują Nareszcie poczułam się jak człowiek, a nie w kołko dresy :P

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2013-02-10 o 17:31
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:43   #1315
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!

dziękuję, za wszystkie komenatrze apropo mojego porodu powiem wam, że do dziś zachodzę głowę jak ja to przeżyłam do dziś jestem osłabiona, jak za dużo porobię to od razu mi się kręci w głowie i generalnie omdlewam, no i jestem blada jak ściana. Ale grunt, że to już za mną no i mam nadzieję, że żadna z nierozpakowanych nie będzie miała takiego porodu ale to chyba rzadko się zdarza na sali leżała ze mną babeczka, która o 19 poczuła pierwsze skurcze a o 22 już jej mała wyskoczyła w dodatku nie była ani nacięta, ani nie pękła - no po prostu cud malina

ja dziś jestem mega wyspana poszłyśmy spać ok 23, potem pobudka o 5 i o 7, o 10 dopiero wstałyśmy

kurcze, faktycznie już mało nas zostało do rozpakowania trzymam za was kciuki dziewczyny!

co do zgagi to potwierdzam - od porodu jak ręką odjął - żadnej zgagi. Jakie to cudowne się położyć do łóżka i nie musieć od razu się podnieść, żeby się mleka napić

u nas była wczoraj położna pierwszy raz, zdjęła mi szwy - o jak dobrze się teraz siedzi czuć różnicę wychwaliła moją Anię, wszystko u niej w porządku, tylko te stópki prawa już się naprostowała w miarę, gorzej z lewą. We wtorek mamy się zgłosić do pediatry i mam nadzieję, że wypisze nam skierowanie do ortopedy, bo chciałabym, żeby zobaczył to specjalista. Ja jej rehabilituje te nóżki codziennie, położna pokazała mi jeszcze jeden sposób masażu, więc codziennie się ćwiczymy

a powiedzcie mi mamy - czy was też tak stresuje nowa rola? Ja się denerwuję każdego dnia, nie wiem czemu boję się o tą małą istotkę i strasznie poddenerwowana chodzę ciągle, że może za słabo ubrana, że może głodna, że to, że tamto... no aż mnie to męczy, a najgorsze, że to strasznie dołujące jest jak się tak nakręcam
Ewulka,u mnie to samo,nowa rola bardzo mnie stresuje,ale staram sie wyciszac kazdego dnia.Stres jest zawsze przed noca,bo Ola malo spi i chodzimy niewyspani,wiec zdradz mi jak ty to robisz,ze twoje malenstwo tyle w nocy spi.My tez masujemy stopki,bo sa skrzywione lekko przez ulozenie posladkowe.Za miesiac jedziemy do ortopedy.Moja lala spi juz prawie 4h,a ja zdazylam posprzatac gore i sie wykapac.Ciekawe jaka nocka nas czeka.Czy Wy kobitki wybudzacie swoje dzieci na papu?I co ile karmicie i jak dlugo bobasy ciagna cyca?
Stary 2013-02-10, 18:21   #1316
meduzza
Zadomowienie

Maluchna ja wybudzam a to dlatego, ze czasem jak padnie to spi i spi, niby spoko ale jak sie sama obudzi na cyca to czasem jest taki ryk i zdenerwowanie, ze nie potrafie dostawic. Wiec wole ja wziac na polspiaco niz uspokoajac takiego szatana Karmie okolo 20 min pol h.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:34   #1317
elllmi
Zakorzenienie

hej
na razie nadrobiłam tylko troszkę, bo mam do rozpakowania ogromniastą torbę dzieciowych rzeczy od siostry tż, normalnie jak na nią patrzę to mi słabo; tz stwierdził, że trzeba dorobić drugiego dziecia, bo tyle teraz mamy tego wszystkiego, że jeden nie ogarnia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39091363]Black urodziła!!!

Oliwka urodziła się dzisiaj o 8:15, 3300g, 53cm,SN! Ufff [/QUOTE]

widziałam właśnie na fb gratulacje

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Chcę ogłosić że ZOSTAŁAM MAMUSIĄ
02.02.2013 na świat przez cc o godz 3.20 przyszła na świat moja Klinka.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziewczyny jaki kolor chusty Wam się najbardziej podoba?
mi też ten drugi, ale sama mam ten pierwszy, bo udało mi się tanio używkę kupić

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
dziewczyny, a propos szwow. te rozpuszczalne to jak długo się rozpuszczają? bo se wygmerałam wczoraj, że coś mam a we wtorek minęły 3 tyg od porodu, próbowałam wyciągnąć, ale nie dalo rady
ja po 4 tygodniach się wkurzyłam, bo cały czas mi siedziały takie supełki i gniotły jak sobie źle siadłam, i urwałam je łatwo poszło, a jaka ulga

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
kurde, mala mi cos charczy, nie ciagle ale charczy, psikam jej woda morska, niby z nosa jej nic nie leci, nie zauwazylam zadnego katarku... ale jakos sie zaczelam martwic, jeszcze ten glupi snieg od rrana sypie, nie wiem jak dojade jutro na egzam;p bo o zaalatwieniu jutro becikowego to chyba sobie daruje;/
mój też cały czas tak głośno oddycha, jakby pochrapywał i też psikam i raz mniej, raz więcej, raz w ogóle nie słychać; podobno normalne i przejdzie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
kurcze Ewie w miejscu szczepienia wyskoczyaś ropna krosta i jest to zaczerwienione w koło :/ Polożna nie odbiera telefonu
mamy to samo, spanikowałam trochę, ale podobno to normalne

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
PYTANIE
Dziewczyny które były nacięte i miały założone szwy rozpuszczalne- jak długo to cholerstwo sie rozpuszcza? I czy to normalne że zaraz po porodzie nie odczuwałam praktycznie bólu a teraz mnie boli i ciągnie?
Może podczas podcierania naderwałam sobie tą bliźnę?
miałam tak samo, że mniej mnie bolało po porodzie niż tydzień później, wydaje mi się, że może to przez gojenie było

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurczę,jaka ta moja Mała silna jest, jak ona dźwiga głowę!
I trzyyyymaa. W sensie wtedy jak leży na mnie na brzuszku, albo do odbicia się ją trzyma.

I dziś chyba sama przekręciła się na bok, przecież to 2 tygodniowe dziecko?
mój osttanio przekręcił się z brzuszka na plecy i w szoku byłam, myślałam, że przez przypadek mu się udało, ale 3 razy pod rząd mi tak zrobił skubaniec; także niby takie malizny, a swoje potrafią

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Ale jestem z siebie dumna. Dzisiaj pierwszy raz całkowicie, ale to absolutnie sama samiusieńka kąpałam młodą. I co? I zero płaczu, nic. Tylko pod koniec zapinania pajacyka się trochę znerwiła i zaczęła kwękać. A tak to spokój, cyc i śpi.
ja bym się bała jeszcze, bo młody się wije jak piskorz niby nie płacze zazwyczaj, ale się kręci i nie cierpi myć głowy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:35   #1318
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka Laseczki

za mna calkiem mily dzionek wczorajszy, cudowna noc i poranek, ba spalam do 11 dzisiaj no i to by bylo na tyle, poniewaz postanowaialm sprawdzic jak jest z tym nabialem i wlalam sobie doslownie kieliszek 50 ml mleka do bawarki .... juz wiem, ze mojej ninu mleko szkodzi ... od 13 dramat, wiszenie na cycu, ryk, prezenie sie, ryk, wypluwanie cyca, ryk ... zalamka ... zielona kupka, a potem mega rozwolnienie ... zasrany przewijak, kocyk, moja koszulka, jak ja rozebralam i przebieralam to ja wzielamna rece i obsrala mnie cala .. leciala z niej woda, ryk byl taki .. boze jak mi bylo zle, czulam sie jak wyrodna matka .. no ale chociaz juz wiem, ze koniec z nabialem

teraz myszka powisiala na cycu i w koncu spi ...

troszke jestem zalamana bo odciagnelam dzis 80 ml ... ale nie dam jej tego, bo po tym mleku w bawarce odciagane, wiec wylalam ... ehh jak na zlosc dzisiaj, byla w miare wieksza ilosc

a teraz tworze opis porodu
Stary 2013-02-10, 18:44   #1319
ilkas
BAN stały

cześć mamusie

Gratuluję wszystkim już rozpakowanym. Śledzę wątek w miarę na bieżąco więc wiem co tam u Was słychać. I tak niesamowicie Wam zazdroszczę Waszych dzieciątek A jak patrzę na fotki to już w ogóle się rozpływam i nie mogę uwierzyć, że w moim brzuchu też jest taka cudowna istotka

Przed porodem tyle mi się zwaliło na głowę, że szkoda gadać....stąd moje braki w pisaniu z Wami Ale w końcu się ogarnęłam Chociaż jeszcze muszę dokończyć kilka tematów w pracy

Teoretycznie termin z OM mam na dzisiaj. Ale byłam tydzień temu u lekarza..porównaliśmy wszystkie te terminy które wychodziły z OM, z usg, jeszcze z tego jego magicznego kółeczka i jak to wszystko podliczył to stwierdził, że mój termin to 13.02 No i dupka...tak sobie czekamy właśnie a mnie już szlag trafia Jutro mam kolejną wizytę, zobaczy co tam ciekawego powie. Tydzień temu w poniedziałek Emilka ważyła 3300 i ponoć mam skróconą szyjkę - i tyle wiem.
Bóle mam od piątku..ale takie lajtowe jak na okres..więc nie zwracam za bardzo na nie uwagi.
To czekanie zabija...

Trzymam kciuki też za jeszcze nierozpakowane mamusie..widzę, że kilka nas jest na ten tydzień więc mam nadzieję, że niedługo zacznie się coś dziać
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 19:09   #1320
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
U mnie tych dużych podkładów prawie 3 paczki poszły. W nocy w końcu odpadł kikucik Teraz zostało takie otwarte "coś", też tak miałyście? Jutro wizyta położnej to spytam co i jak. No i oczko Ewci ropieje, przemywam co chwilę przegotowaną wodą i nic
Spróbuję się zabrać zaraz za relację z porodu, wcześniej mi się przysnęło razem z Mała

Aaaaaa no i muszę się pochwalić, że 6 dni po porodzie zmierzyłam swoje jeansy i pasują Nareszcie poczułam się jak człowiek, a nie w kołko dresy :P
Nam oczko ropiało, woda i sól fizjologiczna nie pomogły. Dostałyśmy krople jakieś od pediatry. I one pomogły. Ale niestety od wczoraj znowu ropieje....... i we wtorek idziemy do pediatry. Może trzeba będzie się wybrać do okulisty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości