|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
u nas to ciężko znaleźć kawalerkę w takiej ceniei za 24t ![]() Cytat:
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że wybrałam się do Lidla. Trochę z duszą na ramieniu, ale wczoraj przez caly dzień miałam może ze 2 skurcze więc nabrałam pewności siebie no i ochoty, żeby choć na chwilę z domu wyjść.
I na szczęście nie było źle. Poszłam popatrzeć na te koszule nocne, które miały być od wczoraj. I wyobraźcie sobie- zostały 2 sztuki ) I obie 36/38... ale w miarę duże i, że bardzo mi się podobały to skusiłam się na jedną. W domu przymierzyłam i tak jak sie spodziewałam - mega obcisła . No ale co ta, 25pln to i tak nie dużo, bo wygląda porządnie i jest ładna. Będzie na teraz i na po połogu pewnie. Nie wiem jak się sprawdzi do karmienia... Ale niech już będzie ![]() Dodatkowo zaopatrzyłam się w ciasto francuskie ( po tym jak ostatnio to z lidla zachwalałyście) i maliny mrożone i myślę, że zrobię mojej walentynce jakąś tartę na czwartek Poza tym, jak wszystko dobrze pójdzie i nie zmieni mu się grafik to pójdziemy sobie na kolację do restauracji, która jest 5 minut ciężarnym spacerkiem od naszego domu (Mamy szczęście tu na Saskiej Kępie bo jest dużo fajnych knajpek w okolicy i nie trzeba do centrum jechać, żeby miło spędzić czas i dobrze zjeść). Zapowiada się przyjemny tydzień
|
|
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taaaarta Jakąś ładną kolacyjkę trzeba będzie przyszykować! A jutro miesiąc od naszego ślubu mija Koszulę zostaw na potem, na pewno się przyda, a tak to lepiej kupować koszule giganty
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z koszulą masz rację, chyba nie ma co jej rozciągać ![]() A tartę zrobię taką: http://www.mojewypieki.com/przepis/t...cie-francuskim |
|
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym chciała mieszkanko w takiej cenie ![]() Cytat:
![]() jutro kolejny tydzień zaczynam..jezusie jak ten czas leci
|
||
|
|
|
#546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo on nosi na lewej i zakłądając wiedziałam, że go będzie prawa wkurzać i miałam racje nosi zawszena lewej
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
oooo matko!!! jesteście szalone!!! zostawić was na chwilę i nie dość że nowy wątek to już prawie 20 stron
![]() u mnie była rodzinka, właśnie pojechali więc was troszkę nadrobię ![]() puki pamiętam: - któraś ostatnio pytała o płyn do ust, ostatnio kupowałam w rossmanie na promocji taki biały z colgate za 6 cos, a teraz kosztuje 14 coś ale i tak tańszego nie ma- przynajmniej u mnie.- w pepko są fajne książeczki dla najmłodszych za 3,49 ![]() lecę was nadrobić, jeszcze z poprzedniego wątku
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
maarchewka, szczesliwa dzięki za pomysły
tak bardziej dziewczeco bo z tym szarym to mogło wyjść za smutno...Color super wieści! Mysia zdjęcia piękne
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pojechałam wczoraj o 10 rano, żeby coś dorwać godzinę później nic by nie było kupiłam ten zestaw ze spodniami dla siebie i mamy, jest super, gumka nie ciśnie pod brzusiem koszul nie masz co żałować, bo nie rozpinane i do karmienia by się nie nadawały więc nie kupiłam, za to wzięłam tą 'satynę' biało-czarną bardzo ładnie leży ja wzięłam S, ale nie mam brzuszka jeszcze za bardzo więc pasuje ale ja w zimie jestem zmarzluch więc kupowałam przyszłościowo
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-02-10 o 13:40 |
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Ash ja jak byłam mała to co niedziela z siostrą i dziadkiem chodziłam do skaryszaka karmić kaczki
i my z mężem też lubimy jeździć do knajpek na francuskiej mimo że nam mega nie po drodze a już największy sentyment mamy do tej herbaciarni tea room |
|
|
|
#553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
mówisz o tym z dziewczynami? jestem zachwycona fotografką, była warta każdej złotówki, bo wszytskie te najlepsze ujęcia to jej pomysł
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
loney ciuszki boskie!!! mi mama też trochę przywiozła, jutro wrzucę bo aparat się ładuje. Meli witaj axella za postanowieniabanka za połowy ten zestawik z next jest piękny!
|
|
|
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wpadajcie we dwoje! Tzn we troje
Może zeswatamy Jurka z Sofią Cytat:
![]() A to dziwne, mi się wizaż normalnie jak stronka wyświetla, razem z opcją logowania. Ciekawe czemu Twój tel wyświetla jakąś okrojoną wersje ![]() Cytat:
![]() Mysia, fajnie, że się na piżamę załapałaś. Ja jednak za późno sobie o tym lidlu przypomniałam, ale i tak jestem zadowolona z wycieczki
|
||
|
|
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaa to dobrze Ja musiałam kilka razy zapamiętywać przed ślubem, na którą rękę się zkłada
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj telefon to w ogole zlom i mysli za mnie,ale stwierdzam ze nowe mi sie nie widza i nie zmieniam ![]() jest opcja "zaloguj" ale nie idzie nic wpisac ![]() czasem od tż bralam kom i tam mu wizaz śmigał ładnie |
|
|
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jakiś czas temu brałam coś tam drobnego na parę rat właśnie po to żeby sobie zrobić tą zdolność kredytowąpotterka ja też mam kredyt studencki a zdolności dalej nie miałam ![]() Karolina ciuszkiCytat:
|
||
|
|
|
#559 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo, walentynkowo możemy ich zeswatać Sofia i Jerzy - pięknie!
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ash ciekawy przepis, ale mój mąż nie jada serka białego nawet w serniku, no chyba, że serek waniliowy ...
|
|
#561 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahah, zaraz Wam pokażę, co mi brat dał przed chwilą dla Jurka.
|
#562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() firmowki też można kupić nowe w promocji w niskich cenach..ja np w Kaphalu kupiłma 4 pajace po 10zł w żabki plus piżamę ze smerfami chyba za 15, przeceny chyba 70%.. i w końcu nowe więc sie opłaca..na aukcjach również kupiłam kilka firmówek-używanych.. np 2 bluzy z Disneya jedna za 7 druga za 3 zł, kombinezon z Disneya za złotówke, 2 półśpiochy jedne z h&m za 4,5 i z Newbie też za 4,5 i wtedy sie opłaca a jak aukcja plus przesylka to 3 dyszki to wolałabym kupić nowe... jakbym miała dać po kilknście zl za używane body to zwyczajnie by mi było szkoda kasy.. no ale to każdy kupuje co chce wiadomo ![]() generalnie bielizne dla Maluszka staram sie kupować nową a używane tylko jakieś bluzy spodnie sukienki..
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-02-10 o 14:23 |
|
|
|
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, nie mogę zrobić zdjęcia... potem spróbuję.
|
#565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
o widzisz, myślałam, że Ty
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja uwielbiam ten widok Cytat:
Cytat:
Cytat:
w netto dzień dobry |
|||||
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
axella nie no teraz Twój TŻ to mnie załamał. Wy czasem się nie zamieniliście wiekiem? bo Ty młoda jesteś a bardziej dojrzała i odpowiedzialna a on to jak jakiś smarkacz się zachowuje ![]() Ashy ja pytałam lekarza o te ruchy bo się zastanawiałam czy mam już liczyć. I byłam pewna że liczy się od 28-29 tc ale on mówił że to nie ma sensu bo powinno się liczyć od 32 |
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko znowu do bardziej doświadczonych, tzn takich już z dzieciaczkami. Zaczęłam się rozglądać za koszulami nocnymi i są rozpinane na przedzie, po bokach i takie zakładane. Zastanawiam się nad taką zakładaną, bo nie wiem jak to jest z odpinaniem guzików jedną ręką. Jakie macie doświadczenie w tej sprawie, co wygodniejsze? Takie zakładane są fajne? Bardziej mi się też podobają ...
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Wiesz, wypiłam, ale nie ze smakiem, po prostu przeszło przez gardło. Niech już będzie że dla dzidziusia te witaminki No i po niezdrowym jedzeniu w tłusty czwartek.
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
strasznie mi się podoba
|
||
|
|
|
#569 |
|
Wtajemniczenie
|
Do 32 tyg nie czuć? Mi wszyscy mówili, że od 20 tyg. się już czuje.
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boże, też się kisiłam w tych badziewiach kiedyś ![]() bo jak małe cycki, to kupiłam A.. jezu jak ja w tym wyglądałąm Cytat:
tż niech się faka ![]() o małą już staram się nie schizować
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

u nas to ciężko znaleźć kawalerkę w takiej cenie

) I obie 36/38... ale w miarę duże i, że bardzo mi się podobały to skusiłam się na jedną. W domu przymierzyłam i tak jak sie spodziewałam - mega obcisła
. No ale co ta, 25pln to i tak nie dużo, bo wygląda porządnie i jest ładna. Będzie na teraz i na po połogu pewnie. Nie wiem jak się sprawdzi do karmienia... Ale niech już będzie
Jakąś ładną kolacyjkę trzeba będzie przyszykować! A jutro miesiąc od naszego ślubu mija