|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
didi myślę że dobrze Ci zrobi siłownia czy fitness nie będziesz tak myślała o staraniach, owulacjach itp. dziewczyny jaka tu dziś cisza!
|
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
nie było mnie od piątku a tu tyyle czytania ... u nas wizyta gości przedłużyła się do dziś i pojechali po śniadanku a ja dalej do łózka i takim sposobem wstałam ... o 14 baaaaardzo rzadko mi się zdarza tak długo się wylegiwać ale byłam wykończona. Sprzątnęliśmy ze stołu o 4 ale zanim się z kumpelką nagadałam, pościeliłam im i jeszcze tysiąc innych rzeczy zrobiłam to juz 6 była. A i tak dalej siedze i zieeewam haha kurcze miałam dziś sen że zobaczyłam II kreski na teście owulacyjnym i tak się cieszyłam jakbym je na ciązowym zobaczyła meduzka u nas tez taki zwyczaj sam się utworzył, że prawie w każdą niedziele jeździmy do rodziców na obiad ![]() rokitka kurcze, ale ci rodzice to nie widzą swoich błędów wychowawczych tzn ich skutków ? i zwalają to na chorobę.... masakra
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
kurde nie było mnie dwa dni,a tu tyle nadrabiania
My dziś wyszliśmy z łóżka o 10 na śniadanko i pożegnać gości i znów poszliśmy spać wstaliśmy o 16 i wzięłam się za sprzątanie Nie wiem o której dziś zasnę cały dzień w łóżku ![]() Malgos - u Nas jest bardzo otwarty i gościnny dom lubię jak jest pełno ludzi męczą Nas samotne weekendy w kupie raźniej ![]() ewelika - włosy pocieniowałam i wycięłam grzywkę i odświeżyłam kolor
|
|
|
|
#2884 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pochwal się torebko... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale miałam dziś straszną niedzielę, pół przepłakałam. Nie dość, że pokłóciłam się ostro z K, to teściowa bardzo mnie zawiodła. Coraz bardziej tracę do niej sympatię, a naprawdę kontakt miałam z nią bardzo dobry ale po dzisiejszym dniu to długo chyba jej nie odwiedzę. |
||||
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39152427]To miałaś udane zakupy
pochwal się torebko... Jakoś mam tak , że w niedzielę zawsze wstaję o 7 i jedziemy do kościoła. Ale to pewnie dlatego, że cały tydzień leżę w łóżku do późna, jak znajdę pracę to się na pewno zmieni Mój K zawsze się śmieje, że współczuje naszym dzieciom, że będą miały taką mamę jak ja i babcię jak moja mama. Bo mimo, że będą bardzo kochane to będą musiały chodzić jak w zegarku, niby my takie wymagające jesteśmy ![]() Mi też by się przydała wizyta u fryzjera, ale postanowiłam sobie że muszę wytrzymać do świąt Ale miałam dziś straszną niedzielę, pół przepłakałam. Nie dość, że pokłóciłam się ostro z K, to teściowa bardzo mnie zawiodła. Coraz bardziej tracę do niej sympatię, a naprawdę kontakt miałam z nią bardzo dobry ale po dzisiejszym dniu to długo chyba jej nie odwiedzę.[/QUOTE] Mam nadzieję, że z K nie pokłóciłaś się przez teściową bo to najgorsze co może być. Teściowa to nie rodzina. Ja ze swoją przed ślubem miałam spięcie i powiedziałam jej co myślałam bez owijania w bawełnę, powiedziałam jej, że jej rządy skończyły się, że mój M to dorosły człowiek i sam będzie o sobie decydował. Od tamtej pory teściowa do rany przyłóż i skończyły się złote rady Nie wolno pozwolić sobie od początku bo inaczej będzie coraz gorzej. Nie smuć się Ja do fryzjera chodzę co miesiąc najdalej co półtora bo mam zawsze spore odrosty, a tego nienawidzę, a po za tym rudy szybko się zmywa, więc chodzę na malunki ![]() Ja uwielbiam wizyty u fryzjera i kosmetyczki
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-10 o 17:53 |
|
|
|
#2886 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety częściowo przez nią Mój tata jak usłyszał jak mnie dziś potraktowała to spytał się po co ja tam w ogóle jeżdżę i chyba ma rację. Tylko szkoda mi K, bo widzę że jednak przykro mu z tego powodu. Mi włosy maluje mama, a ja jej Twoje włosy na zdjęciu w klubie bardzo mi się podobają
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie sobie wzięłam kąpiel, o jak dooobrze, już nie pamiętam kiedy ostatnio kąpiel brałam, zawsze szybki prysznic bo dziecko i czasu nie ma a dzisiaj postanowiłam się pomoczyć i mi tak fajnie teraz
|
#2888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak poszliśmy do babci męża z życzeniami na dzień babci i na pożegnanie usłyszałam na siebie określenie "wnuczkowa" to już swoje wiedziałam i potwierdza się do dziś. Teściowa ma dla mnie za złe że nie zwracam się do niej per mamo ale ja nie potrafię no. Na szczęście widujemy się b.rzadko mimo tego, że mieszka nad nami i nie muszę kombinować za często z wysławianiem się do niej bezosobowo co czasami jest trudne a Wy jak zwracacie się do teściowych? Macie albo miałyscie problem z użyciem słowa "mama" ? |
|
|
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie powiem do swojej teściowej mamo, bo mi przez gardło po prostu nie przejdzie, do nie zwracam się bezosobowo a jak rozmawiam z mężem o niej to mówię twoja mama, inaczej po prostu nie potrafię.
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Rokitka - jeśli chodzi o wychowanie dzieci, to niekonsekwencja to pierworodny grzech rodziców. Mam tym do czynienia na codzień. Ja dzisiaj męża rano do szkoły odprawiłam, ale już nie zasnelam. I najważniejsze, minęło dzisiaj 2tygodnie od Przytulania, tego jedynego w tym cyklu i ciekawość zwyciężyła. Zrobiłam test, a nawet 2 i niestety oba negatywne. Nie było nawet cienia cienia... Dziś 26dc. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać na małpe... Ale powiem Wam, że jakoś przelknelam gorycz porażki i z uśmiechem czekam na nowe starania, tym razem mam nadzieje bardziej aktywne
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
HEJ HEJ. Ja idę w tygodniu do fryzjera też pocieniowac i na odrosty, nie malowałam od wesela
![]() ewelika współczuję , ale wiesz Twój K. teraz jest między młotem a kowadłem, najgorsze są takie kłótnie. Też czasami teście mnie irytują. Jak znajdę tą torebkę w necie to pokarzę. Ja na szczęście się przełamałam i mówię "mamo""tato" choc myślałam że będzie mi trudno z tatą wyskoczyc bo mojego taty nawet nie pamiętam, maiłam 5lat jak zmarł więc nawet w sumie nie urzywałam tego słowa.
|
#2892 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ulinka trzymam kciuki, żebyś się jednak jej nie doczekała
Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 Czas edycji: 2013-02-10 o 19:31 |
|
|
|
|
#2893 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie właśnie zaczął boleć brzuch, jest 28 dc i wszystkie objawy zbliżającego się okresu więc chyba w tym cyklu znowu nici
, ale co się spodziewać po jednym przytulanku.
|
#2894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2895 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda chłopca, bo to nie jego wina, że rodzice zupełnie się do dzieci nie nadają jeśli to przybrało już taki stan Cytat:
tak zdecydowanie lepiej się żyjeCytat:
Cytat:
a tak poważnie to jeśli to goście oczekiwani to z pewnością jest wtedy miło[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39152427] Ale miałam dziś straszną niedzielę, pół przepłakałam. Nie dość, że pokłóciłam się ostro z K, to teściowa bardzo mnie zawiodła. Coraz bardziej tracę do niej sympatię, a naprawdę kontakt miałam z nią bardzo dobry ale po dzisiejszym dniu to długo chyba jej nie odwiedzę.[/QUOTE] nic się nie martw, tak jak dziewczyny mówią - teściowa to nie rodzina ![]() Cytat:
od ślubu się jeszcze nie widzieliśmy, ale myślę, że się przełamię. A tż do moich rodziców mówi kochana teściowa lub ulubiony teść - i wydaje mi się że tak najłatwiej, to powinno być powszechne w użyciu i wtedy nie byłoby problemów, a oni do niego zięciuś ![]() Ehhh muszę coś ugotować, bo dopiero wróciłam z pracy i pasowałoby coś zjeść. |
|||||
|
|
|
#2896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
http://shop.mango.com/PL/p0/mango/to...=1360520786361
to ta torebka ewelika była bardzo przeceniona, ja jestem strasznie wybredna co do torebek, rzadko je kupuję bo mało modeli mi się nie podoba, ogólnie to miałam upatrzoną w mohito ale w 3 byłam i już jeje nie mają nie lubie torebek na ramię tylko takie do ręki, jak to moja mama mówi" takie babcine" ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- czarną kupiłam
|
#2898 | ||||
|
Zadomowienie
|
My weekend spędziliśmy u moich rodziców ale jeszcze nie zdradziliśmy im dobrej nowiny, planujemy że powiemy gdzieś za 2 tyg jak już po usg będę
ale śmiesznie było bo mama z 5 razy się pytała czy kawki się nie napije, a ja musiałam głupa grać że nie mam ochoty albo jak proponowała naleweczkę moją ulubioną (myślę że może zacząć coś podejrzewać hehe)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magalska - macie stalowe nerwy, że nic nie powiedzieliście chociaż wcale się nie zdziwię jak twoja mama powie, że tak podejrzewała
|
|
|
|
|
#2900 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja najgorzej jestem wybredna w wybieraniu butów, ile ja się muszę nachodzić żebym znalazła coś co mi się podoba i jest wygodne. ![]() A torebki to najbardziej lubię listonoszki, bo lubię mieć wolne ręce Cytat:
Ja to do swojej mamy polecę chyba zaraz po tym jak powiem K Za to rodzinie K najchętniej bym powiedziała dopiero wtedy jak brzuch by się pokazał
|
||
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39155411]Bardzo fajna
Ja najgorzej jestem wybredna w wybieraniu butów, ile ja się muszę nachodzić żebym znalazła coś co mi się podoba i jest wygodne. ![]() A torebki to najbardziej lubię listonoszki, bo lubię mieć wolne ręce Podziwiam, że wytrzymałaś i nie powiedziałaś Ja to do swojej mamy polecę chyba zaraz po tym jak powiem K Za to rodzinie K najchętniej bym powiedziała dopiero wtedy jak brzuch by się pokazał [/QUOTE]to się nieźle nastawiłaś na teściową!
|
#2902 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Małgoś, Ewelika ciężko było ale chcieliśmy równo powiedzieć rodzicom, bo do teściów mamy 300 km i wybieramy się tam za 2 tyg
to po drodze zajedziemy do moichnajlepsza babcia była, się spytała jaką sukienkę ubiorę na ślub mojej kuzynki w sierpniu a ja że jeszcze nie wiem a ona na to żebym poszła w mojej z poprawin bo tak ładnie w niej wyglądałam (zaczęliśmy się z Tżtem śmiać - sukienka fakt super ale króciutka, jedyne co to brzuch by mi okryła ![]() heheh)
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-02-10 o 21:30 |
|
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2 latka i 4 miesiące Rokitka dlatego niektórzy nie powinni miec dzieci bo tylko je krzywdzą swoim zachowaniem ![]() magalska wytrwała jesteś, że jeszcze nie powiedzieliście rodzicom Ewelika wcześnie wstajesz, ale tak jak pisałaś nie pracujesz to zdążysz się wyspać w tygodniu ![]() Dziewczyny tak chwaliłyście synka, że muszę pomyslec nad czerwona kokardką żeby mu przypiąć miło słyszeć takie ciepłe słowaEdytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-10 o 21:35 |
||
|
|
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jakos przez gardlo nie chce mi przejsc mowienie mamo, tato do tesciow. Niby zli nie sa. Ale zrazili mnie kilka razy do siebie i to porzadnie :/---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- a tak w ogole to dzien dobry . Wlasnie dreptam do pracy. Przydalo by mi sie kilka dni wolnego. Jakas taka wykonczona jestem
|
|
#2907 |
|
Raczkowanie
|
teściowa... temat rzeka. chociaż ja jakoś przeszłam nad tym do porządku dziennego. pogadam z nią, ona się nacieszy, wiadomo, że nie mówimy jej wszystkiego tylko tzw. "prawdę należną". gorsze przeboje miałam z siostrą TŻ bo ona od niego dużo starsza jest i mu matkowała. chyba gorzej niż z teściową
|
|
|
|
#2908 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jeden weekend człowieka nie ma a tu tyle do nadrabiania
![]() Cytat:
Jak u mnie temperatura jak się pojawia to od razu 39-40 i wtedy na sygnale na pogotowie bo już nie reaguje na nic. Dziwny człowiek ze mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale teściowa jak dzwoni to zawsze mówi "teściowa z tej strony" i jakoś nie widzę żeby ona chciała aby jej mówić mamo tyle dobrze ![]() Cytat:
Super torebka |
|||||
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
Ojej! nie było mnie raptem 2 dni a tu tyyyyle lektury
Kurcze apropo teściów... ostatnio poszlam do rodziny tż pukam, wchodzę a teść wita mnie od progu "nie było proszę", no humor mi poprawił, że szok w życiu nie powiem do niego tato!!! Teściowa złota kobieta do rany przyłóż a on całkowity odwrotowiec...Gratulacje dla wszystkich świeżych zafasolkowanych Cieszę się waszym szczęściem
|
|
|
|
#2910 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry, zapraszam na poranną kawkę z wizażem
i może jakieś ciasteczko na osłodzenie początku tygodnia Kurcze, widze że większość ma problem ze zwracaniem się do teściów. My 2,5 roku po ślubie i mąz od ok 2 lat juz swobodnie mówi "mamo, tato" do moich rodziców. Ale on dogaduje się z nimi bardzo dobrze, przełamał się, powiedział raz, drugi i poszło z górki. A ja bardzo żałuję że zaraz po ślubie nie skorzystałam z propozycji teściowej, żeby mówić jej po imieniu. Powiedziałam, ze głupio mi tak bo to jednak mama męża ... a to byłoby napewno łatwiejsze niz "mamo". A tak wracając do tematu staranek to zastanawiam się czy zacząć testować (owu) dziś czy jutro. Dziś mam 9dc więc chyba jutro ... ale u mnie ost tak różne długości cyklu są że juz sama nie wiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

nie było mnie od piątku a tu tyyle czytania ...
baaaaardzo rzadko mi się zdarza tak długo się wylegiwać ale byłam wykończona. Sprzątnęliśmy ze stołu o 4 ale zanim się z kumpelką nagadałam, pościeliłam im i jeszcze tysiąc innych rzeczy zrobiłam to juz 6 była. A i tak dalej siedze i zieeewam haha

Ale nie ma tutaj nic z innej wiary. Mały ochrzczony itd.
Mój tata jak usłyszał jak mnie dziś potraktowała to spytał się po co ja tam w ogóle jeżdżę i chyba ma rację. Tylko szkoda mi K, bo widzę że jednak przykro mu z tego powodu. 

Ślub 25.08.2012 

i może jakieś ciasteczko na osłodzenie początku tygodnia