O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 14:48   #2881
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
o wow, a powiedz oni żyją normalnie czy są tam jakieś muzułmańskie tradycje?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Madziusia, dokładnie, odkąd się staramy to każde zakłucie, bulgotanie czy inny sygnał, a my już myślimy czy to to, czy jednak nie....jest jakiś sposób, żeby aż tak nie słuchać własnego ciała?

macie jakieś propozycje?
dokładnie tak jest wcześniej nie zwracało się uwagi czy @ się spóźnia czy nie, a teraz jakieś kłucia , ciągnięcia , uciski, bulgotania haha inne dziwne samopoczucie i już się mysli że to fasolka a za jakiś tydzień rozczarowanie.

didi myślę że dobrze Ci zrobi siłownia czy fitness nie będziesz tak myślała o staraniach, owulacjach itp.

dziewczyny jaka tu dziś cisza!

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:27   #2882
kasiunka8998
Raczkowanie

hej dziewczyny nie było mnie od piątku a tu tyyle czytania ...
u nas wizyta gości przedłużyła się do dziś i pojechali po śniadanku a ja dalej do łózka i takim sposobem wstałam ... o 14 baaaaardzo rzadko mi się zdarza tak długo się wylegiwać ale byłam wykończona. Sprzątnęliśmy ze stołu o 4 ale zanim się z kumpelką nagadałam, pościeliłam im i jeszcze tysiąc innych rzeczy zrobiłam to juz 6 była. A i tak dalej siedze i zieeewam haha

kurcze miałam dziś sen że zobaczyłam II kreski na teście owulacyjnym i tak się cieszyłam jakbym je na ciązowym zobaczyła matko,jak takie rzeczy się śnią to już chyba niezdobrze co ?? hehe

meduzka u nas tez taki zwyczaj sam się utworzył, że prawie w każdą niedziele jeździmy do rodziców na obiad

rokitka kurcze, ale ci rodzice to nie widzą swoich błędów wychowawczych tzn ich skutków ? i zwalają to na chorobę.... masakra
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:22   #2883
justiii87
Zakorzenienie

kurde nie było mnie dwa dni,a tu tyle nadrabiania
My dziś wyszliśmy z łóżka o 10 na śniadanko i pożegnać gości i znów poszliśmy spać wstaliśmy o 16 i wzięłam się za sprzątanie Nie wiem o której dziś zasnę cały dzień w łóżku

Malgos - u Nas jest bardzo otwarty i gościnny dom lubię jak jest pełno ludzi męczą Nas samotne weekendy w kupie raźniej

ewelika - włosy pocieniowałam i wycięłam grzywkę i odświeżyłam kolor
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:36   #2884
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny w niedzielę , wczoraj tylko Was poczytałam ale nie miałam jakoś ani nastroju ani weny żeby pisac.
Ewelika Ty to ranow stajesz w niedzielę!

Byliśmy wczoraj z rana na zakupach spożywczych i wyprzedażowych ! kupiłam sobie fajną torebke i spodnie a tż dwa sweterki
pojechaliśmy do mojej mamy i babci a później już tż towi nie chciało się nigdzie ruszac.
To miałaś udane zakupy pochwal się torebko...

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość

Ewelika - wstawać w niedziele tak wcześnie wow ty to masz werw, ja się z córą do 10 wylegiwałam w łóżku dzisiaj.
Jakoś mam tak , że w niedzielę zawsze wstaję o 7 i jedziemy do kościoła. Ale to pewnie dlatego, że cały tydzień leżę w łóżku do późna, jak znajdę pracę to się na pewno zmieni

Cytat:
Napisane przez Rokitka1985 Pokaż wiadomość
Normalnie. On jest katolikiem. Chociaż niepraktykującym co mnie podchodzi pod ateizm raczej Ale nie ma tutaj nic z innej wiary. Mały ochrzczony itd.
Chociaż z drugiej strony jak ja miałabym takiego męża to chyba bym go zadziukała i zakopała w ogródku. Absolutnie nic w domu nie zrobi. Chodzi i bałagani. Potrafi kubek po porannej kawie zostawić na kanapie
Ale najbardziej mnie denerwuje to, jak rodzice swoje błędy wychowawcze próbują wytłumaczyć wmawianiem dziecku choroby
Co do postępów w wychowaniu małego to wiem, że one znikną jak tylko wyjadę. Jest mi go bardzo szkoda bo naprawdę bardzo fajny chłopczyk. Potrafił nawet przyjśc i się przytulić mówiąc "och baby" czyli chcił żebym go utuliła jak malutkiego dzieciaczka czy dać buziaka
A jeśli chodzi o moje dzieci to wiem że będę sie starac wychowac je jak najlepiej, ale jak każda z nas mam obawy czy będę dobrą matką. I nie oszukujmy się- zawsze będziemy odnosić się do tego jak wychowywano nas w domu
Mój K zawsze się śmieje, że współczuje naszym dzieciom, że będą miały taką mamę jak ja i babcię jak moja mama. Bo mimo, że będą bardzo kochane to będą musiały chodzić jak w zegarku, niby my takie wymagające jesteśmy

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
kurde nie było mnie dwa dni,a tu tyle nadrabiania
My dziś wyszliśmy z łóżka o 10 na śniadanko i pożegnać gości i znów poszliśmy spać wstaliśmy o 16 i wzięłam się za sprzątanie Nie wiem o której dziś zasnę cały dzień w łóżku

Malgos - u Nas jest bardzo otwarty i gościnny dom lubię jak jest pełno ludzi męczą Nas samotne weekendy w kupie raźniej

ewelika - włosy pocieniowałam i wycięłam grzywkę i odświeżyłam kolor
Mi też by się przydała wizyta u fryzjera, ale postanowiłam sobie że muszę wytrzymać do świąt

Ale miałam dziś straszną niedzielę, pół przepłakałam. Nie dość, że pokłóciłam się ostro z K, to teściowa bardzo mnie zawiodła. Coraz bardziej tracę do niej sympatię, a naprawdę kontakt miałam z nią bardzo dobry ale po dzisiejszym dniu to długo chyba jej nie odwiedzę.
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:52   #2885
justiii87
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39152427]To miałaś udane zakupy pochwal się torebko...

Jakoś mam tak , że w niedzielę zawsze wstaję o 7 i jedziemy do kościoła. Ale to pewnie dlatego, że cały tydzień leżę w łóżku do późna, jak znajdę pracę to się na pewno zmieni

Mój K zawsze się śmieje, że współczuje naszym dzieciom, że będą miały taką mamę jak ja i babcię jak moja mama. Bo mimo, że będą bardzo kochane to będą musiały chodzić jak w zegarku, niby my takie wymagające jesteśmy

Mi też by się przydała wizyta u fryzjera, ale postanowiłam sobie że muszę wytrzymać do świąt

Ale miałam dziś straszną niedzielę, pół przepłakałam. Nie dość, że pokłóciłam się ostro z K, to teściowa bardzo mnie zawiodła. Coraz bardziej tracę do niej sympatię, a naprawdę kontakt miałam z nią bardzo dobry ale po dzisiejszym dniu to długo chyba jej nie odwiedzę.[/QUOTE]

Mam nadzieję, że z K nie pokłóciłaś się przez teściową bo to najgorsze co może być. Teściowa to nie rodzina. Ja ze swoją przed ślubem miałam spięcie i powiedziałam jej co myślałam bez owijania w bawełnę, powiedziałam jej, że jej rządy skończyły się, że mój M to dorosły człowiek i sam będzie o sobie decydował. Od tamtej pory teściowa do rany przyłóż i skończyły się złote rady Nie wolno pozwolić sobie od początku bo inaczej będzie coraz gorzej.
Nie smuć się

Ja do fryzjera chodzę co miesiąc najdalej co półtora bo mam zawsze spore odrosty, a tego nienawidzę, a po za tym rudy szybko się zmywa, więc chodzę na malunki
Ja uwielbiam wizyty u fryzjera i kosmetyczki dlatego nie załuję sobie tych przyjemności

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-02-10 o 17:53
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:44   #2886
Konto usunięte

Cytat:
Mam nadzieję, że z K nie pokłóciłaś się przez teściową bo to najgorsze co może być. Teściowa to nie rodzina. Ja ze swoją przed ślubem miałam spięcie i powiedziałam jej co myślałam bez owijania w bawełnę, powiedziałam jej, że jej rządy skończyły się, że mój M to dorosły człowiek i sam będzie o sobie decydował. Od tamtej pory teściowa do rany przyłóż i skończyły się złote rady Nie wolno pozwolić sobie od początku bo inaczej będzie coraz gorzej.
Nie smuć się

Ja do fryzjera chodzę co miesiąc najdalej co półtora bo mam zawsze spore odrosty, a tego nienawidzę, a po za tym rudy szybko się zmywa, więc chodzę na malunki
Ja uwielbiam wizyty u fryzjera i kosmetyczki dlatego nie załuję sobie tych przyjemności
Dziękuję już mi teraz lepiej

Niestety częściowo przez nią Mój tata jak usłyszał jak mnie dziś potraktowała to spytał się po co ja tam w ogóle jeżdżę i chyba ma rację. Tylko szkoda mi K, bo widzę że jednak przykro mu z tego powodu.

Mi włosy maluje mama, a ja jej
Twoje włosy na zdjęciu w klubie bardzo mi się podobają
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 18:53   #2887
Fikusek82
Wtajemniczenie

A ja właśnie sobie wzięłam kąpiel, o jak dooobrze, już nie pamiętam kiedy ostatnio kąpiel brałam, zawsze szybki prysznic bo dziecko i czasu nie ma a dzisiaj postanowiłam się pomoczyć i mi tak fajnie teraz

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 19:02   #2888
kasiunka8998
Raczkowanie

Cytat:
Mam nadzieję, że z K nie pokłóciłaś się przez teściową bo to najgorsze co może być. Teściowa to nie rodzina.
o to to to ! jak poszliśmy do babci męża z życzeniami na dzień babci i na pożegnanie usłyszałam na siebie określenie "wnuczkowa" to już swoje wiedziałam i potwierdza się do dziś.
Teściowa ma dla mnie za złe że nie zwracam się do niej per mamo ale ja nie potrafię no. Na szczęście widujemy się b.rzadko mimo tego, że mieszka nad nami i nie muszę kombinować za często z wysławianiem się do niej bezosobowo co czasami jest trudne
a Wy jak zwracacie się do teściowych? Macie albo miałyscie problem z użyciem słowa "mama" ?
Stary 2013-02-10, 19:13   #2889
Fikusek82
Wtajemniczenie

Nie powiem do swojej teściowej mamo, bo mi przez gardło po prostu nie przejdzie, do nie zwracam się bezosobowo a jak rozmawiam z mężem o niej to mówię twoja mama, inaczej po prostu nie potrafię.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-10, 19:14   #2890
ulinkaaa
Zakorzenienie

Hej, hej

Rokitka - jeśli chodzi o wychowanie dzieci, to niekonsekwencja to pierworodny grzech rodziców. Mam tym do czynienia na codzień.
Ja dzisiaj męża rano do szkoły odprawiłam, ale już nie zasnelam.

I najważniejsze, minęło dzisiaj 2tygodnie od Przytulania, tego jedynego w tym cyklu i ciekawość zwyciężyła. Zrobiłam test, a nawet 2 i niestety oba negatywne. Nie było nawet cienia cienia... Dziś 26dc. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać na małpe... Ale powiem Wam, że jakoś przelknelam gorycz porażki i z uśmiechem czekam na nowe starania, tym razem mam nadzieje bardziej aktywne
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 19:15   #2891
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

HEJ HEJ. Ja idę w tygodniu do fryzjera też pocieniowac i na odrosty, nie malowałam od wesela
ewelika współczuję , ale wiesz Twój K. teraz jest między młotem a kowadłem, najgorsze są takie kłótnie. Też czasami teście mnie irytują.
Jak znajdę tą torebkę w necie to pokarzę.

Ja na szczęście się przełamałam i mówię "mamo""tato" choc myślałam że będzie mi trudno z tatą wyskoczyc bo mojego taty nawet nie pamiętam, maiłam 5lat jak zmarł więc nawet w sumie nie urzywałam tego słowa.

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-10, 19:28   #2892
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
o to to to ! jak poszliśmy do babci męża z życzeniami na dzień babci i na pożegnanie usłyszałam na siebie określenie "wnuczkowa" to już swoje wiedziałam i potwierdza się do dziś.
Teściowa ma dla mnie za złe że nie zwracam się do niej per mamo ale ja nie potrafię no. Na szczęście widujemy się b.rzadko mimo tego, że mieszka nad nami i nie muszę kombinować za często z wysławianiem się do niej bezosobowo co czasami jest trudne
a Wy jak zwracacie się do teściowych? Macie albo miałyscie problem z użyciem słowa "mama" ?
My jesteśmy już dwa lata po ślubie a ciągle jak mam powiedzieć do niej mamo, to muszę kilka razy w głowie to sobie powtórzyć a jak już powiem mamo to dodaję sobie w myślach K . Bardzo ciężko jest mi się przełamać, z reszto ja jej nie traktuje jak matki i nigdy nie będę, uważam, że mamę ma się tylko jedno. W domu jak coś o niej mówię, to zazwyczaj mówię teściowa lub mama K. A do teścia jeszcze nigdy nie powiedziałam tato i nie mam zamiaru

Ulinka trzymam kciuki, żebyś się jednak jej nie doczekała

Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Czas edycji: 2013-02-10 o 19:31
Stary 2013-02-10, 19:32   #2893
Fikusek82
Wtajemniczenie

A mnie właśnie zaczął boleć brzuch, jest 28 dc i wszystkie objawy zbliżającego się okresu więc chyba w tym cyklu znowu nici , ale co się spodziewać po jednym przytulanku.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-10, 19:40   #2894
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
HEJ HEJ. Ja idę w tygodniu do fryzjera też pocieniowac i na odrosty, nie malowałam od wesela
ewelika współczuję , ale wiesz Twój K. teraz jest między młotem a kowadłem, najgorsze są takie kłótnie. Też czasami teście mnie irytują.
Jak znajdę tą torebkę w necie to pokarzę.

Ja na szczęście się przełamałam i mówię "mamo""tato" choc myślałam że będzie mi trudno z tatą wyskoczyc bo mojego taty nawet nie pamiętam, maiłam 5lat jak zmarł więc nawet w sumie nie urzywałam tego słowa.
Ja nie mówię tato i mamo. Rodziców mam jednych i by mi to przez gardło nie przeszło.

Cytat:
A mnie właśnie zaczął boleć brzuch, jest 28 dc i wszystkie objawy zbliżającego się okresu więc chyba w tym cyklu znowu nici , ale co się spodziewać po jednym przytulanku.
U mnie też jedno przytulanku, wiec gorycz porażki mniejsza, ale następny cykl Fikusku będzie nasz
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 19:41   #2895
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, przeprowadza rekonesans na ile może sobie pozwolić. Chociaż powiem Wam, że jak przyjechałam to przez pierwsze dni nie mogłam wyjść z szoku. Dziecko mimo 3 lat nie mówi, nie korzysta sam z nocnika, nie zgłasza w żaden sposób, że chce skorzystać z niego i nie je sam. Normalnie nie mogłam dojść do siebie. Dodatkowo jego jedyną formą rozrywki było bieganie po pokoju i krzyczenie czy skakanie po kanapie. W przerwach między tym zabawił się jakimś autem. Z jedzeniem również był koszmar. Gdy nie zobaczył na talerzu pizzy czy frytek i jakiegoś burgera to nawet nie podchodził do stołu. Próby nakarmienia go np tłuczonymii ziemniakami kończyły się na symulowaniu wymiotow. Chodzi spać kiedy chce i wstaje kiedy chce. Potrafi biegać do 2-3 w nocy. W sumie to już nie mój problem bo ja pracuje do 19 ale mimo wszystko słysze go
Skończyło się na tym, że zaczął trochę mówić po angielsku. Pojedyncze słowa, ale postęp jakiś jest. Je wszystko (nawet warzywa) i korzysta z nocnika, ale tylko w ciągu dnia gdy jest ze mną sam. Gdy wracają rodzice przekształca się w dawne dziecko. A oni to tolerują. Masakra jednym słowem...
"moje" dzieciaczki były w większym stadium rozwojowym, ale potrafiły zacząć płakać, np " bo tato się śmieje" ale tutaj chodziło o zwrócenie uwagi, z tym, że za bardzo wykorzystywały rodziców, a oni robili dla nich za wiele, brak konsekwencji, ale przy mnie były grzeczniutkie
Szkoda chłopca, bo to nie jego wina, że rodzice zupełnie się do dzieci nie nadają jeśli to przybrało już taki stan

Cytat:

powiem Wam dziewczyny że od kiedy wszystkie się staramy to czuje,my po owu. jakieś kłucie jajników, wcześniej tego nie odczuwałyśmy pewnie. Przynajmniej ja,wcześniej się tak nie obserwowałam i już
ja też sądzę, że to przez to że bardziej się obserwujemy. Ja wam powiem, że wrzuciłam na całkowity luz i jak na razie jak zwykle czekam na @, bo jak przyjdzie to nie będę rozpaczać, a jak nie przyjdzie to będzie super... ale jakoś w tym pierwszym cyklu były inne emocje, więcej stresu, a teraz będzie co ma być tak zdecydowanie lepiej się żyje

Cytat:
Trele_Morele - nie przejmuje się pakowaniem jakoś zdążysz, ja też mam z tym problemy za dwa tygodnie jadę do Polski na 5 tygodni i już teraz się zastanawiam co ja mam zabrać ze sobą.
ja zawsze pakuję się dzień wcześniej, a właściwie w nocy

Cytat:
ty się lepiej nie afiszuj z tym otwartym domem, bo jeszcze zaczniemy cię nawiedzać a tak poważnie to jeśli to goście oczekiwani to z pewnością jest wtedy miło

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39152427]
Ale miałam dziś straszną niedzielę, pół przepłakałam. Nie dość, że pokłóciłam się ostro z K, to teściowa bardzo mnie zawiodła. Coraz bardziej tracę do niej sympatię, a naprawdę kontakt miałam z nią bardzo dobry ale po dzisiejszym dniu to długo chyba jej nie odwiedzę.[/QUOTE]
nic się nie martw, tak jak dziewczyny mówią - teściowa to nie rodzina

Cytat:
mi rodzice tż-ta rok wcześniej, przy okazji ślubu jego siostry zaproponowali żebyśmy (z przyszłym szwagrem tż-ta) mówili im po imieniu - są raczej tacy na luzie. Ja mówiłam przez pani, ale w połączeniu z imieniem i śmiałam się, że do ślubu mam czas od ślubu się jeszcze nie widzieliśmy, ale myślę, że się przełamię. A tż do moich rodziców mówi kochana teściowa lub ulubiony teść - i wydaje mi się że tak najłatwiej, to powinno być powszechne w użyciu i wtedy nie byłoby problemów, a oni do niego zięciuś

Ehhh muszę coś ugotować, bo dopiero wróciłam z pracy i pasowałoby coś zjeść.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 19:42   #2896
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
U mnie też jedno przytulanku, wiec gorycz porażki mniejsza, ale następny cykl Fikusku będzie nasz
A jak, za dwa tygodnie ostro do pracy a za miesiąc dwie kreski

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-10, 19:51   #2897
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

http://shop.mango.com/PL/p0/mango/to...=1360520786361

to ta torebka ewelika była bardzo przeceniona, ja jestem strasznie wybredna co do torebek, rzadko je kupuję bo mało modeli mi się nie podoba, ogólnie to miałam upatrzoną w mohito ale w 3 byłam i już jeje nie mają
nie lubie torebek na ramię tylko takie do ręki, jak to moja mama mówi" takie babcine"

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

czarną kupiłam

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-10, 19:51   #2898
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

My weekend spędziliśmy u moich rodziców ale jeszcze nie zdradziliśmy im dobrej nowiny, planujemy że powiemy gdzieś za 2 tyg jak już po usg będę ale śmiesznie było bo mama z 5 razy się pytała czy kawki się nie napije, a ja musiałam głupa grać że nie mam ochoty albo jak proponowała naleweczkę moją ulubioną (myślę że może zacząć coś podejrzewać hehe)

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
ja oglądałam rano w dzień dobry tvn. Tylko krzyknęłam do męża...i oglądałam jak wryta...nie mogłam na to patrzec...jakbym ją dorwała...to nie zapanowałabym chyba nad sobą...to nie do pomyślenia...nie realne...to straszne,nie rozumiem jak tak można.
właśnie zobaczyłam ten filmik - przerażający!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziewczynki wpadlam tylko dac znac , ze moje malenstwo ma 9mm i bijace serduszko Luteine moge brac spokojnie , jak nie pomoze to napewno nie zaszkodzi . W wielu przypadkach poronienia sa spowodowane tylko czyms takim jak niewydolnosc cialka zoltego i zwykla luteina rozwiazuje tutaj problem. Za trzy dni lece na wakacje - dostalam dzis zielone swiatlo
super że wszystko okej! a który tydzień gin Ci wyliczyła?

Cytat:
A ja właśnie sobie wzięłam kąpiel, o jak dooobrze, już nie pamiętam kiedy ostatnio kąpiel brałam, zawsze szybki prysznic bo dziecko i czasu nie ma a dzisiaj postanowiłam się pomoczyć i mi tak fajnie teraz
co ja bym oddała żeby mieć wanne zamiast prysznicu

Cytat:
ani ja ani mąż jeszcze nie powiedzieliśmy mamo tato ;] liczę że niedługo będę się zwracać babciu

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 19:55   #2899
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:

to ta torebka ewelika była bardzo przeceniona, ja jestem strasznie wybredna co do torebek, rzadko je kupuję bo mało modeli mi się nie podoba, ogólnie to miałam upatrzoną w mohito ale w 3 byłam i już jeje nie mają
nie lubie torebek na ramię tylko takie do ręki, jak to moja mama mówi" takie babcine"

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

czarną kupiłam
cudna torebka, tylko ja musiałabym mieć dodatkowo pasek na ramię - tak w razie czego, tak jest bezpieczniej

Magalska - macie stalowe nerwy, że nic nie powiedzieliście chociaż wcale się nie zdziwię jak twoja mama powie, że tak podejrzewała
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 20:10   #2900
Konto usunięte

Cytat:

czarną kupiłam
Bardzo fajna no i obniżka niezła

Ja najgorzej jestem wybredna w wybieraniu butów, ile ja się muszę nachodzić żebym znalazła coś co mi się podoba i jest wygodne.
A torebki to najbardziej lubię listonoszki, bo lubię mieć wolne ręce

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
My weekend spędziliśmy u moich rodziców ale jeszcze nie zdradziliśmy im dobrej nowiny, planujemy że powiemy gdzieś za 2 tyg jak już po usg będę ale śmiesznie było bo mama z 5 razy się pytała czy kawki się nie napije, a ja musiałam głupa grać że nie mam ochoty albo jak proponowała naleweczkę moją ulubioną (myślę że może zacząć coś podejrzewać hehe)

właśnie zobaczyłam ten filmik - przerażający!

super że wszystko okej! a który tydzień gin Ci wyliczyła?

co ja bym oddała żeby mieć wanne zamiast prysznicu

ani ja ani mąż jeszcze nie powiedzieliśmy mamo tato ;] liczę że niedługo będę się zwracać babciu
Podziwiam, że wytrzymałaś i nie powiedziałaś Ja to do swojej mamy polecę chyba zaraz po tym jak powiem K Za to rodzinie K najchętniej bym powiedziała dopiero wtedy jak brzuch by się pokazał
Stary 2013-02-10, 20:36   #2901
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39155411]Bardzo fajna no i obniżka niezła

Ja najgorzej jestem wybredna w wybieraniu butów, ile ja się muszę nachodzić żebym znalazła coś co mi się podoba i jest wygodne.
A torebki to najbardziej lubię listonoszki, bo lubię mieć wolne ręce

Podziwiam, że wytrzymałaś i nie powiedziałaś Ja to do swojej mamy polecę chyba zaraz po tym jak powiem K Za to rodzinie K najchętniej bym powiedziała dopiero wtedy jak brzuch by się pokazał [/QUOTE]

to się nieźle nastawiłaś na teściową!

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-10, 21:10   #2902
Konto usunięte

Cytat:
to się nieźle nastawiłaś na teściową!
Wredność za wredność
Stary 2013-02-10, 21:27   #2903
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Małgoś, Ewelika ciężko było ale chcieliśmy równo powiedzieć rodzicom, bo do teściów mamy 300 km i wybieramy się tam za 2 tyg to po drodze zajedziemy do moich

najlepsza babcia była, się spytała jaką sukienkę ubiorę na ślub mojej kuzynki w sierpniu a ja że jeszcze nie wiem a ona na to żebym poszła w mojej z poprawin bo tak ładnie w niej wyglądałam (zaczęliśmy się z Tżtem śmiać - sukienka fakt super ale króciutka, jedyne co to brzuch by mi okryła heheh)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia

Edytowane przez magalska
Czas edycji: 2013-02-10 o 21:30
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 21:33   #2904
fiona27
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
fiona a twojego przystojniaka to tylko całowacccccccccccccc:love :
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość

Madziusia, dokładnie, odkąd się staramy to każde zakłucie, bulgotanie czy inny sygnał, a my już myślimy czy to to, czy jednak nie....jest jakiś sposób, żeby aż tak nie słuchać własnego ciała?

macie jakieś propozycje?
Macie rację dziewczyny wsłuchujemy sie w nasz organizm wielokrotnie aż do przesady, ale kłucie w jajniku miałam tylko raz jak zafasolkowałam

Cytat:
Fiona - ile lat ma twój synek?
2 latka i 4 miesiące

Rokitka dlatego niektórzy nie powinni miec dzieci bo tylko je krzywdzą swoim zachowaniem

magalska wytrwała jesteś, że jeszcze nie powiedzieliście rodzicom

Ewelika wcześnie wstajesz, ale tak jak pisałaś nie pracujesz to zdążysz się wyspać w tygodniu

Dziewczyny tak chwaliłyście synka, że muszę pomyslec nad czerwona kokardką żeby mu przypiąć miło słyszeć takie ciepłe słowa

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-02-10 o 21:35
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 21:35   #2905
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny nie było mnie od piątku a tu tyyle czytania ...
u nas wizyta gości przedłużyła się do dziś i pojechali po śniadanku a ja dalej do łózka i takim sposobem wstałam ... o 14 baaaaardzo rzadko mi się zdarza tak długo się wylegiwać ale byłam wykończona. Sprzątnęliśmy ze stołu o 4 ale zanim się z kumpelką nagadałam, pościeliłam im i jeszcze tysiąc innych rzeczy zrobiłam to juz 6 była. A i tak dalej siedze i zieeewam haha

kurcze miałam dziś sen że zobaczyłam II kreski na teście owulacyjnym i tak się cieszyłam jakbym je na ciązowym zobaczyła matko,jak takie rzeczy się śnią to już chyba niezdobrze co ?? hehe

meduzka u nas tez taki zwyczaj sam się utworzył, że prawie w każdą niedziele jeździmy do rodziców na obiad

rokitka kurcze, ale ci rodzice to nie widzą swoich błędów wychowawczych tzn ich skutków ? i zwalają to na chorobę.... masakra
U nas ze względu ,że oboje z mężem jesteśmy jedynakami to w niedzielę jedziemy na dwa obiady do moich rodziców i do teściów, a wieczorem bolą nas brzuszki

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 07:27   #2906
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
tez zwracam sie bezosobowo . Jakos przez gardlo nie chce mi przejsc mowienie mamo, tato do tesciow. Niby zli nie sa. Ale zrazili mnie kilka razy do siebie i to porzadnie :/

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

a tak w ogole to dzien dobry . Wlasnie dreptam do pracy. Przydalo by mi sie kilka dni wolnego. Jakas taka wykonczona jestem
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 07:33   #2907
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

teściowa... temat rzeka. chociaż ja jakoś przeszłam nad tym do porządku dziennego. pogadam z nią, ona się nacieszy, wiadomo, że nie mówimy jej wszystkiego tylko tzw. "prawdę należną". gorsze przeboje miałam z siostrą TŻ bo ona od niego dużo starsza jest i mu matkowała. chyba gorzej niż z teściową
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 07:51   #2908
Aldrin
Zakorzenienie

Jeden weekend człowieka nie ma a tu tyle do nadrabiania

Cytat:
moim zdaniem te termometry to wszystkie mają jakiś błąd. ale myślę że jak mierzę cały cykl tym samym i cały cykl w tym samym miejscu to i tak jakiś skok jak by był to pokaże. niektórzy mają standardową temperaturę np, niższą niż 36,6 i jest to dla nich norma. Mierzę dalej chcę zobaczyc co z tego wyjdzie, owulacja niby niedługo
Ja kiedyś próbowałam mierzyć temp. ale nic z tego u mnie temperatura nie drgnie, ba ja leże plackiem z choroby a temperatura 36,4...
Jak u mnie temperatura jak się pojawia to od razu 39-40 i wtedy na sygnale na pogotowie bo już nie reaguje na nic. Dziwny człowiek ze mnie

Cytat:
Witam z samego południa Dopiero teraz udalo mi się znaleźć chwilkę aby coś naskrobać
Ogłaszam wszem i wobec, że moja @ spóźnia się już równe dwa tygodnie. Jeszcze tydzień i będę w domku więc galopem do gina. Chyba, że samolot mnie wytrzęsie i @ się pojawi. Jeszcze nigdy nie czekałam z taką.niecierpliwością na wizytę u lekarza... Nie lubię nie wiedzieć co się dzieje
No to mocno trzymam kciuki aby to była fasolka

Cytat:
Witajcie dziewczyny
U mnie śniegu nie ma za to świeci piękne słoneczko, zimno co prawda, ale wstałyśmy wcześnie z córką i wybrałyśmy się na spacerek i wjechałam wózkiem w kupkę, niezły początek dnia .

Temperatury nie mierze bo nie mam głowy do takich rzeczy, próbowałam zacząć w drugim cyklu starań i po 3 dniach kompletnie zapomniałam i dałam sobie spokój.

Rokitka coś długo tego okresu nie masz, na pewno to nie ciąża?

Co do internetowych poradników medycznych to ja bym sobie dała spokój, miałam taki moment kiedyś ze czytałam i wywnioskowałam, że już dawno powinnam kwiatki od spodu wąchać więc dałam sobie na wstrzymanie.
Z tą blokadą psychiczną podczas starań też prawda. Mojego kuzyna siostra przez 10 lat sie starała o dziecko, odwiedziła chyba wszystkich lekarzy w okolicy i jej mąż też, i z nią i z nim wszystko było w porządku, jak przekroczyła 35 lat to dała sobie spokój bo stwierdziła, że już za późno i widocznie dziecko jej nie dane i dopiero wtedy zaszła w ciążę, więc warto wrzucić na luz, chociaż to nie łatwe, ale to taki paradoks im bardziej chcesz tym bardziej nie możesz.
No i to po raz kolejny potwierdza, że do starań trzeba podchodzić na luzie ale jak?

Cytat:
Mi nie przejdzie przez gardło mamo ani tato chociaż od moich rodziców zawsze dostaje z☠☠☠.... bo oni by bardzo chcieli usłyszeć od męża, że zwraca się do nich właśnie w ten sposób i uważają, że jak ja się przełamie to on też zacznie...
Ale teściowa jak dzwoni to zawsze mówi "teściowa z tej strony" i jakoś nie widzę żeby ona chciała aby jej mówić mamo tyle dobrze

Cytat:

czarną kupiłam

Super torebka
Stary 2013-02-11, 08:30   #2909
czarownica_21
Raczkowanie

Ojej! nie było mnie raptem 2 dni a tu tyyyyle lektury Kurcze apropo teściów... ostatnio poszlam do rodziny tż pukam, wchodzę a teść wita mnie od progu "nie było proszę", no humor mi poprawił, że szok w życiu nie powiem do niego tato!!! Teściowa złota kobieta do rany przyłóż a on całkowity odwrotowiec...
Gratulacje dla wszystkich świeżych zafasolkowanych:roz a:
Cieszę się waszym szczęściem Miłego dnia kobietki. Pozdrawiam
czarownica_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 08:47   #2910
kasiunka8998
Raczkowanie

dzień dobry, zapraszam na poranną kawkę z wizażem i może jakieś ciasteczko na osłodzenie początku tygodnia

Kurcze, widze że większość ma problem ze zwracaniem się do teściów. My 2,5 roku po ślubie i mąz od ok 2 lat juz swobodnie mówi "mamo, tato" do moich rodziców. Ale on dogaduje się z nimi bardzo dobrze, przełamał się, powiedział raz, drugi i poszło z górki. A ja bardzo żałuję że zaraz po ślubie nie skorzystałam z propozycji teściowej, żeby mówić jej po imieniu. Powiedziałam, ze głupio mi tak bo to jednak mama męża ... a to byłoby napewno łatwiejsze niz "mamo".

A tak wracając do tematu staranek to zastanawiam się czy zacząć testować (owu) dziś czy jutro. Dziś mam 9dc więc chyba jutro ... ale u mnie ost tak różne długości cyklu są że juz sama nie wiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości