|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 18.
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39147519]Nauki przedmałżeńskie nie mają terminu ważności - moje zaświadczenie z liceum było nadal ważne, mimo że miało już 11 lat
nie kazdy ksiadz uznaje...Mój chcial bysmy przyniesli zaswiadczenia z nauk, ze szkoly sredniej za bardzo to go nie interesowało, mimo iz mielismy oboje
|
#152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 18.
Najprawdopodobniej z powodu ciąży, bo wcześniej mnie raczej nie bolały.
Cytat:
Cytat:
Rączki nie da się dopasować, przy gondoli nie ma uchwytu, jest większy niż złożony evo, trudniej się go składa (choć to pewnie kwestia przyzwyczajenia), koła są piankowe i można dokupić jedynie tylnie pompowane. Co do xlandera to widziałam w sklepie czarną gondolę i brązową ale są te kolory za dopłatą. Natomiast mi się jakoś te wózki nie spodobały także nie poświęciłam im dużo czasu.
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Tez sie witam w nowej czesci watku. Chociaz sie tu malo udzielam, czasem was czytam i zagladam na 1-sza strone czy sa nowe II
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam przyjął, ale wielu moich znajomych chodziło drugi raz Cytat:
- baaardzo mi się podoba - jest mega zwrotny i cudnie się jeździ - ma dużą budkę w spacerówce Oczywiście ma minusy: - jest dość ciężki - ma mały koszyk Jeśli chodzi o koła pompowane, to ten wózek jest w czterech wersjach: - koła pianka - rączka pianka - koła pianka - rączka skóra - koła pompowane - rączka pianka - koła pompowane - rączka skóra Ostatnia wersja oczywiście najdroższa Ale wtedy wszystkie koła są pompowane. Nie wiedziałam, że nie ma uchwytów przy gondoli - to ogromny minus ![]() I nie wiem, o czym myślisz mówiąc, że rączki nie da się dopasować... Że nie jest przekładana czy jak? Generalnie jak będzie czas, to na pewno bardziej będę się wczuwać, na razie bardziej patrzę na wygląd ![]() Niestety III piętro i dość mały bagażnik mocno ograniczy mi wybór ![]() Moja przyjaciółka ma właśnie 4rider'a i Lena w gondoli w ogóle nie chciała jeździć. Już mieli sprzedawać, aż wyszli na spacer w spacerówce... i ani myślą o sprzedaży! Mówią, że lepszego wózka wybrać nie mogli i już nawet waga im nie przeszkadza Drudzy znajomi też mają 4rider'a i od początku słyszę (prócz wagi ) same zalety. Ale obie mają na pompowanych właśnie i w tym wypadku masz ok. 2kg cięższy wózek niż na piankowych
|
|
#155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Co więcej, nie napisałam nigdzie, że nie jestem wierząca. Napisałam, że instytucja kościoła do mnie nie przemawia. Dla mnie to są dwie różne rzeczy jednak. Cytat:
Nie dziwię się, że czujesz się nieswojo, jak w Twojej obecności rozmowy o dzieciach milkną. Dzisiejszy egzamin do przodu...ale dalej nie ma wyników z wczorajszego, bardzo mnie to stresuje
|
||
|
|
|
#156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A jak Ty się czujesz? Ja już czekam na @, brzuch boli, test negatywny. W sumie to się tego spodziewaliśmy
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, mrowinko - a propo Waszej dyskusji nt. zachowania znajomych.
Przyznaję, że trochę ubodło mnie to, co napisałyście. Pewnie nie mogę postawić się na Waszym miejscu, pewnie nie rozumiem... Może i powinnam wypowiedzieć się za parę(naście) nieudanych cykli... Ale wydaje mi się, że przez to, że Wam się nie udaje, jesteście trochę niesprawiedliwe. Oczywiście, że to nie fair, że nastolatki wpadają jedna za drugą, a Wy tak bardzo chcecie dziecka, ale jeszcze nie jest Wam dane. Ale naprawdę uważacie, że WSZYSCY, którzy pytają o dziecko tudzież w żartach mówią "Nie spinajcie się" mówią to złośliwie i chcą Wam sprawić przykrość? Nawet ci najbliżsi znajomi? Skoro ktoś jest mi bliski i pyta mnie o dziecko, to nawet nie próbuję pomyśleć, że mówi mi to złośliwie - w końcu to bliska mi osoba, a ktoś bliski takich rzeczy nie robi. Przyznaję, że i ja nieraz zapytałam znajomą "Planujecie dziecko?" albo "Kiedy dziecko?"... I owszem, nie zakładałam wtedy, że może im się nie udawać. Tylko jednocześnie nie pytam dalekich koleżanek, a wydaje mi się, że z tymi bliskimi jestem na tyle blisko, że powiedziałyby po prostu "Wiesz, staramy się...". Wystarczyłoby. Czyli tak samo to ja jestem złośliwa pytając przed spodziewanym terminem @, czy macie jakieś objawy, jak tam i w ogóle. Bo tylko roztrząsam, tylko przypominam... Może Wy inaczej na to patrzycie, ale mi zrobiło się dziwnie... Z resztą jestem wręcz pewna, że i Wam kiedyś zdarzyło się zadać komuś pytanie o dziecko - i też nie miałyście wtedy złych intencji...
|
#158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nigdy nie spytałam nikogo o to, czy planuje dziecko Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2013-02-10 o 19:51 |
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
nie bylo mnie dwa dni i tyle postów ![]() U mnie w wszystko ok Byłam wczoraj w szkole, dzisaj nie miałam zajec. Odwiedzili nas teciowie w sobote i .... dalej są Jada jakos jutro po południu.Nasze mieszkanie przypomina juz coraz bardziej 'zamieszkałe' przyjechały mebelki, sofy, Juz coraz blizej aby wygladało ta jak chcemy Jutro rano wyjezdzam na szkolenie i wracam we wtorek wieczorem - takze raczej nie zajrze do środy. Buziaki
|
#160 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oczywiście jak to ja postanowiłam najpierw się pożegnać ze ' złym jedzeniem' w związku z czym w czwartek zjadłam 6,5 pączka, w piątek chipsy, wczoraj pizze, a dziś gofry ![]() aż strach się bac co będzie jutro Cytat:
Myślę, że dziewczynom nie chodziło o zwykłe pytanie w stylu "myślicie coś o dzieciach?" ale o komentarze i głupie teksty, nawet jeśli są tylko żartami - za przykład mogę podać sytuację jaka spotkała niedawno mojego Tż Ostatnio w pracy strzelali do tarczy no i Tż wypadł najgorzej ( co go i tak załamało bo strasznie pogorszył mu się ostatnio wzrok ), a zawsze miał jeden z lepszych wyników, natomiast panowie mieli niezły ubaw z tego, że już wiadomo dlaczego nie ma dziecka skoro taki z niego 'strzelec' Pewnie osoby niezainteresowanej tematem, czy nie myślącej o dzieciach by to nie zabolało ale kogoś kto ma z tym problem, żarty takie boleć będą podwójnie. Wiadomo, że nie każdy chce mieć dzieci, ale w pewnym wieku ,moim zdaniem takie żarty są już bardzo nie na miejscu (tzn nigdy nie są na miejscu, ale im człowiek starszy tym większa szansa, że bardziej zaboli), bo nawet jeśli przeszkodą nie jest sam problem z zajściem w ciąże, to może to być np sytuacja finansowa, brak stałej pracy, mieszkania itp , co jakby nie patrzeć dla kogoś może być równie smutne jak sam fakt fizycznej nie możliwości zajścia . Trochę zagmatwałam, ale mam nadzieję , że zrozumiałyście. |
||
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wózków, to dziewczyny nie przykładajcie dużej wagi do gondoli
Dzieci nie lubią w niej jeździć. Ja Maję na siłę trzymałam w niej 5,5 m-ce ale maskara. Jak spała to super, jak się obudziła to ryk, bo ona nic nie widzi. W końcu ją do spacerówki przełożyłam Butter super, ze kolejny do przodu. Pytałam się wczoraj, ile ci jeszcze zostało. Mysia super ![]() oo matko... ferie minęły. Jutro do pracy. |
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bedzie dobrze Cytat:
![]() Sa dzieci ktore dlugo jezdza w gondoli...moja koleznaka woziła swoja coreczke do roku, mała to lubiła Seba spi, ja juz w łozku ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- wszystko co dobre szybko sie konczy
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde wow , to naprawdę wyjątek. Ale musiało to być mega spokojne dziecko. Znając Maję już by z niej wyskoczyła, bo była ciekawa co jest poza nią
Kurcze kocham to moje dziecko
|
|
|
|
#164 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nic absolutnie nie płaciliśmy. Dostaliśmy kartkę z rozpiską, kiedy są dni skupienia, kiedy są nauki i kiedy poradnia. Radze Ci się zainteresować dniami skupienia, bo u mnie jest duża parafia, a one są tylko 4 razy w roku. Kiedy to sobie załatwimy, to nie mniej niż 3 miesiące przed przychodzimy na protokół, ze wszystkimi dokumentami, które właśnie są ważne tylko 3 miesiące. Wtedy też się wszystko opłaca. Aaa co do zapowiedzi, to u nas one tylko wywieszane są w gablocie, bo jest zwyczajnie za dużo ślubów. 2. Dokładnie tak. 11 to taka standardowa godzina. Zaczyna mnie odrobinę irytować, kiedy po raz setny ktoś pisze/ mówi: o matko jak wcześnie To tak samo jakby ja na godzinę 16 czy 17 mówiła, o matko, ale późno. Ja tylko raz byłam na ślubie i weselu w innym województwie i dla mnie to było dziwne, że zajechaliśmy na salę jak było już ciemno ![]() Cytat:
Wykres trzeba robić ? Nie tak sobie to wyobrażałam Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Ooo jedna mnie rozumie ![]() ![]() Śląski obiad to najwazniejszy element wesela ![]() Powiem Ci, że staram się wyeliminować wszelkie słodycze/zakąski typu krakersy, chipsy/ słodkie napoje i soki. Od czwartku nie jadam ziemniaków itp. Na razie trzymam się bardzo dobrze. Ale przede wszystkim stawiam na ruch. Niestety, ale pracując w domu, non stop siedzę w domu. Teraz jak jeszcze jest babcia to rzadko wychodzimy, także ruch musi być. Na razie każdego dnia od czwartku ćwiczyłam ostro. Każdego dnia dochodzą mi nowe zakwasy, ale czuję, że muszę coś ze sobą robić i przede wszystkim chcę lepiej się poczuć sama ze sobą, także na razie jest dobrze ![]() Cytat:
Otóż to ! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nam Pani powiedziała, że nauki nie mają żadnej daty "przydatności Idziemy na nie w marcu. Cytat:
Moi rodzice 15.06 będą mieli swoją 40 rocznicę ślubu ![]() Butter, gratuluję zdania egzaminu ![]() Co do wypowiedzi nt. Kościoła, ślubów i mieszkania. To ja wszystko rozumiem, że taka jest wiara, zasady itd. Tylko skoro w innych kwestiach wprowadza się pewne "unowocześnienia" to nie rozumiem, żeby w tej kwestii czegoś nie zrobić. Poza tym nie zawsze ma się wybór czy się zamieszka czy nie. Albo inaczej. Ja zamieszkałam z tż, bo w mojej rodzicie przytrafiła się tragedia. Ja swoją wyprowadzką chciałam komuś pomóc i nie żałuję tego w ogóle. Dobry wieczór ![]() I już niedziela. Kiedy to mija ? |
|||||||||
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale jak dasz pompowane to będzie wózek jeszcze cięższy niestety ![]() Co do rączki to chodzi mi o to, że nie jest 'łamany' tylko można góra-dół. Dla mnie jako osoby niskiej taka łamana rączka to duża wygoda. To nie jest tak, że ja 4ridera odrzucam, bo ma dużo plusów. Ale chyba skłaniam się bardziej ku evo, bo: - i tak raczej kupię piankowe koła (bo waga jest dla mnie ważna) - regulowana rączka - łatwo się składa http://esklep.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/wozek-spa...12-p-3408.html - jest stosunkowo lekki i zwrotny. Minusy: - mało zabudowana budka spacerówki (duzy minus) - wg. internetowych opinie przednie kółka trzeszczą - mała gondola http://www.bangla.babyonline.pl/opin...utsy-evo-wozek http://www.bangla.babyonline.pl/opin...gle-spoke-next Póki co innych typów nie mam. Ale trochę czasu jeszcze mam to może coś uda się wybrać [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39152291]Najważniejsze, że kolejny zaliczony - a może i ten wczorajszy jakoś się udało zaliczyć? ![]() A jak Ty się czujesz? Ja już czekam na @, brzuch boli, test negatywny. W sumie to się tego spodziewaliśmy [/QUOTE]Przykro mi..
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Nam też mówili, że nauki nie mają terminu ważności. Ja była z mężem na takich weekendowych
za 50 zł ale 3 spotkania po godzince i już. nawet wykresów nie robiliśmy, nic.
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymam kciuki za wyniki,mysia super ze mieszkanie coraz fajniej wyglada ![]() u nas od jutra ferie wiec roboty bedzie wiecej i przez to na wizaz czasu mniej niestety
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko zgadza się, regulowana rączka bardzo się przydaje. Mąz jest wysoki to ma ją na maksa postawioną, ja sobie ją już inaczej ustawiam.
|
|
|
|
#169 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pamiętam, że za moich ślubnych czasów dziewczyny też się tłumaczyły ze ślubów np o 11 podczas gdy u nas 16 to baaardzo wczesna pora na ślub
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaby, wydaje mi się, ze źle nas odebrałaś. Normalne pytanie od bliskich osób jest ok. Dopytywanie nie jest ok, pytanie po raz 10 czy wyluzowałaś, czy może dalej się wkręcasz...nie ok...Szczególnie w przypadku takich osób, które wiedzą, że się starasz, ale Ci nie idzie... Mrowinko,przykro mi. U mnie też wszystkie zwiastuny @. Brzuch boli, pryszcze się w najlepsze panoszą..więc ten cykl znowu bezowocny ![]() Dziewczyny, dostałam smsa od Gochy, jest z Ewą szpitalu. Mała ma obustronne zapalenie płuc |
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeciez nie kazdy musi wiedziec ze np. na slasku jest taki zwyczaj I dla mnie nic dziwnego w tym pytaniu i stwierdzeniu, czy wczesnie czy pózno...
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-02-10 o 21:53 |
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
oo kurcze
takie maleństwo i zapalanie płuc. Pozdrów ją od nas. Zdrówka życzę.
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedne Zdrowka dla Ewuni
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mrowinko, Butter przykro mi ale moze poczekajmy jeszcze
|
|
#175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka dni temu na innym wątku już wybuchłam ![]() Denerwuje mnie tylko to, że skoro już było tłumaczone, że na śląsku jest tak a nie inaczej, a ludzie i tak dziwnie reagują. Tyle. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wiem, że nie każdy musi wiedzieć, ale skoro już wytłumaczyłam to nie rozumiem stwierdzeń, że ojejku ale szybko itp. |
|||
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz ktos dołaczy kto niewie i sie zdziwi to znowu bedziesz sie irytowac? Luz![]() Ps. Niech ten okres przyjdzie
|
|
#177 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39152636]Aaby, ale ja pisząc o tym, że ktoś sprawia mi przykrość, miałam przede wszystkim na myśli teksty typu: "przecież to takie proste, co wy nie potraficie dziecka zrobić?" Myślisz, że to dobry żart i powinnam to przyjąć z uśmiechem? No wybacz, mnie to jakoś nie bawi. A bliskie osoby wiedzą, że się staramy i nie wychodzi, więc tym bardziej powinny sobie odpuścić.
I nigdy nie spytałam nikogo o to, czy planuje dziecko Po części się z Tobą zgadzam, jednak Twoje wypowiedzi nacechowane były mega negatywnie i odebrałam to, jakby każde (!!) pytanie o cokolwiek z dzieckiem związane, niezależnie kto je zadaje, było świadomym ciosem w Waszą stronę. A wydaje mi się, że może o ile część pytających zwyczajnie nie myśli zadając je, o tyle część żyje w nieświadomości. No ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... Cytat:
Ikeowych zakupów zazdroszczę Koniecznie wrzuć nam fotki I wracaj szybko ze szkolenia, bo tęsknić będę Cytat:
Choć już kiedyś dostałam od lekarza podobne zalecenie (unikać smażonego i ostrego) z racji mega częstych bólów brzucha i zdiagnozowanej wrażliwej błony śluzowej żołądka (czy jakoś tak ). Nie muszę mówić, że ani przez dzień jej nie stosowałam A odkąd zamieszkałam z mężem, to już w ogóle nie wychodzi, bo on non stop wcina mięso smażone, a ja dwóch obiadów robić nie będę (choć nie powiem, że po każdym takim obiedzie jeszcze następnego dnia czuję ciężko na żołądku ). Co do "żegnania się" ze złym nawykiem - mam to samo przed każdą dietą Czyli - stosując dietę Strong - codziennie Oczywiście, że komentarze takie, z jakimi spotkał się Twój mąż, są absolutnie chamskie i nie na miejscu - i domyślać się tylko mogę, jak Was bolą Po prostu z dziewczyn wypowiedzi wywnioskowałam, że ktokolwiek o dziecko nie zapyta, to już się jeżą - mimo, że intencje pytającego naprawdę nie były złe. No ale tak jak napisałam wyżej - może za paręnaście nieudanych cykli inaczej na to spojrzę ![]() Cytat:
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-02-11 o 07:35 |
|||
|
|
|
#178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za wytrwałość i za codzienny ruch! Nie chcesz przesłać mi ciut motywacji i samozaparcia? ![]() Cytat:
Dla mnie waga też jest ważna (stelaż pewnie będę znosić do piwnicy, reszta wózka na III piętro ), ale nie wiem, czy jednak nie wybiorę mimo wszystko pompowanych - w okolicy nie jest specjalnie równo, a i komfort prowadzenia jest nieporównywalny.Ale żeby myśleć o wózku, trzeba być w ciąży ![]() Cytat:
O kurcze, bidulka Gocha, zdrówka dla Ewci dodajka, nie denerwuj się ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Heloł! ![]() Poniedziałek boli. A poniedziałek po urlopie to już podwójny cios Po pracy jem obiad i idę spać ![]() Jeśli chodzi o mieszkanie z facetem przed ślubem, to prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie nie mieszkać My mieszkaliśmy przed ślubem rok i jestem wdzięczna życiu, że dało mi taką możliwość
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-02-11 o 07:36 |
|||
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i żegnam idę do pracy
za dużo poniedziałków w moim życiu ![]() dziś zaczynamy 9tc
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-02-11 o 07:52 |
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, coś w tym jest
![]() za 9tc! A dopiero co były ||
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

przyszedł do nas kuzyn tz i siedzieliśmy sobie. Oni sobie pili a ja wcinałam tylko. Dzisiaj idziemy do teściów na obiad.

Ale wtedy wszystkie koła są pompowane. Nie wiedziałam, że nie ma uchwytów przy gondoli - to ogromny minus 

A dieta jakaś mocno restrykcyjna? 

spisywaliście ten protokół? co z zapowiedziami? i jak macie wymagania? Płaciliście już coś?

Na szczęście nikogo na ten dzień poza nami nie było - i bardzo się cieszyłam, bo nie było kilku panien młodych przed kościołem, goście byli tylko nasi
i trzymam kciuki za wyniki,