|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Dzień dobry
![]() u mnie jest tak pięnie.. biało, śnieżek pruszy.. tak chcicałabym wyjść z TŻ na spacerek jeszcze 2 tyg ![]() Mały dowodzi od rana więc ma dni aktywności ![]() we wtorek ide do siostry zrobić taką mini sesje brzuszkową bo niedługo brzucha nie będzie (chyba ze tłuszczyk) no i odrazu wezmę od niej torbę do szpitala jeszcze trzy i pół tygodnia do odstawienia tabletek.. ![]() dziewczyny w nowym MjakMama pisze że w dniach 9-10 w Warszawie będą Międzynarodowe Dni Płodności, i będą tam przedstawiać usługi i produkty wspomagające płodność, seminarnia na temat niepłodności itp. Chyba warto jak ktoś jest z Warszawy ![]() http://www.fertilityfair.com/ Cytat:
Cytat:
![]() Adunia dokładnie.. do dziś jak sobie wyobraże te ciepłe ciałko i szorstkie łapki to od razu Ale Julek ma świetny pojazd ![]() Mamusie fenoterolowe mam pytanie Czy przy końcówce ok 35 tc nadal miałyście skurcze i to bolesne? Bo ja mimo że biorę fenoterol co 6h to skurcze są nadal i pobolewają i to coraz mocniej więc wydaje mi się że jak tylko odstawie to mnie złapią te porodowe ![]() Gin mi już nie zwiększa dawki, bo się nie opłaca skoro niedługo mam odstawiać
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-02-10 o 13:06 |
||
|
|
|
#3812 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Czy inhalacje można robić z takiej zwykłej soli kuchennej? W ciąży OK?
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3814 |
|
Raczkowanie
|
dla wszystkich aniolkowych mam na niedzielę. Wróciłam właśnie z cmentarza od synka,mam głowę pulsująca myślami...co dalej z moim życiem?co ze soba zrobić?nic mnie nie cieszy...a jedyna mysl która daje mi cień nadziei na szczęście to ciąża,a to jak zdrada,prawda? |
|
|
|
#3815 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jak wychodziłam ze szpitala, od razu spytałam lekarza, kiedy możemy się starać o kolejne dziecko. To było w zasadzie jedyne, co mnie trzymało przy życiu (i TŻ i rodzina). Potem było pół roku ciemnego lasu, ale naprawdę było już źle, po czym dostaliśmy zielone światło i nasze życie się odmieniło o 180 stopni, znowu mieliśmy cel. Teraz jestem w kolejnej ciąży, nie chcę już nawet pisać o strachu, ale nie czuję żadnych wyrzutów względem Synka. Tak samo mi go brakuje, jak wtedy, gdy nie byłam w ciąży, tak samo bardzo go kocham. |
|
|
|
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
HEJ!!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ZANETA!!! Mocno Cie przytulam!! To musi byc strasznie trudne chodzenie na grób synka. U Ciebie wszystko jeszcze swieże wiec takie pytania sa jak najbardziej na miejscu. Powolutku znajdą sie odpowiedzi na te pytania i wtedy zdecydujecie czy czas na kolejną ciąze. Masz 2 dzieciaczków tu na ziemi i one Cie potrzebują. Własnie a jak rodzenstwo Aniołka radzi sobie ze startą? |
||
|
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za semestr i za decyzję pozostawienia Kasi. Mam nadzieję, że imprezka będzie udana Cytat:
nie możesz tak myśleć. mój tż po każdym z # od razu chciał się starać, to normalna myśl. jednak gdy przychodzi co do czego to ciężko się zdecydować na te starania....
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, nawet tak nie myśl. To normalne, że myślisz o następnym dziecku, dla mnie to była szansa na wrócenie do normalności. Pamiętam, że tu pisałam, że jeśli tylko lekarze nam pozwolą, to będziemy się starać. Chociaż strach był ogromny...
|
#3820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kolejna ciąża to żadna zdrada. Przecież każdy po stracie myśli o kolejnym dziecku. pani hej, hej gdzie jesteś??? |
||
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() zawsze na miejscu. aktualnie lewy bok ![]() ![]() (w siódmym niebie: nigdy nie sadzilam, ze jedzenie kalarepy bedzie mnie cieszyc )
|
|
#3822 |
|
Konto usunięte
|
Też myślałam dzisiaj, gdzie się podziewa Pani
![]() A ja mam nowe gratisy! Po 1 ból ręki, jakbym się gdzieś walnęła łokciem, tylko ja tak od rana do wieczora. Tak boli, że nie umiem się na niczym skupić... Ale zaraz się położę, to przestanie, już testowałam. Nie wiem, czy źle spałam, czy to z upadku, czy co innego, czy może starość nie radość, ale boli tak, że.... Po 2 - ból kręgosłupa w dolnej części przy leżeniu na wznak. Ale taki, że mi łezki lecą. Czuję się, jakbym miała nie 28, a 82 lata. |
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja druga babcia jest chora, więc spędziłam z nią cały weekend. opowiadała mi swoje życie, a ja wszystko nagrywałam na dyktafon. będę miała pamiątkę. po tamtej babci zostało mi tylko jedno kilkunastominutowe nagranie, w czasie którego mówiła głupoty, ale i taj jak go słucham łzy mi lecą. a tak poza tym ugotowałam dzisiaj zupkę cebulową wyleżałam się w wannie, ponakładałam odżywek, nabalsamowałam się a teraz siedzę i pachę ![]() no i pierwszy dzień odchudzania mogę uznać za udany, szkoda, że wczoraj się objadłam
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
tja... a ja nawet taki promyk żywnościowy właśnie staciłam, bo mi wybiła cukier w kosmos
![]() ![]() ![]() nosz... bardzo dobry pomysł.
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie tak mi się przypomniało...jakbyście chcieli wykupić wycieczkę na miejscu to lepiej w biurze podróży...sa tam też takie gdzie mówia po polsku
nie kupujcie u rezydenta albo miejscowych naciągaczy którzy kręcą sie po hotelu bo maja drogo
|
#3826 |
|
Raczkowanie
|
witaj. chlopaki naprawde dobrze to znosza,zadaja mi mase pytan ale nie ma w nich rozpaczy,leciutki,delikat ny smutek moze i zal. Widze,ze i oni zyja nadzieja ze mama znowu bedzie w ciazy.
|
|
|
|
#3827 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ... bierz tż-ta w obroty ![]() ile teraz ważysz? ile chcesz schudnąć? Cytat:
ehh.
|
|||
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
mam dzisiaj focha na tż i specjalnie się tak wypachniłam, żeby wiedział co traci
a co do wagi, nie wiem ile ważę i raczej nie chcę wiedzieć
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Ja tak tylko na sekundke wpadłam prosic o kciukasy jutro, zeby wyniki drugiej cytologii okazały sie dobre
|
|
|
|
#3830 |
|
Raczkowanie
|
dziekuję kochane mamusie. Na pewno macie rację,ja to wewnątrz czuję,ale mam naokoło wiele osób które mnie krytykują lub wręcz atakują i dlatego mi trudno pewnie... Nie mogę starac się ot tak o nastepną ciążę ponieważ praktycznie nie mam już szyjki poza tym nie miałabym odwagi bo nie mam szans na donoszenie.Jedyna moja nadzieja na dzidzie z tego co wyczytałam na forach to operacja,założenie szwu-pasa przezbrzusznego u prof.Krasomskiego. Tylko skąd wziąć odwage by do niego zadzwonić...boję się,mam już 39 lat,a jesli to zbyt duzo według profesora? ech... Spokojnej nocy kochane kobietki |
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza trzymam kciuki
![]() Pani! Powiedz Ty mi kochana bo pisałaś kiedyś że pochłonęłaś Milennium. No więc jako że TŻ nie ma to szukam umilacza czasu i chciałam to przeczytać, Tylko nie wiem w jakiej kolejności i do której częsci jest film dziewczyna z tatuażem? Bo miałam właśnie oglądnąć ale stwierdziłam że najpierw jednak przeczytam książkę
|
|
|
|
#3832 |
|
Konto usunięte
|
Elizko trzymam mocno
|
|
|
|
#3833 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39154595]czy to z upadku, czy co innego, czy może starość nie radość, ale boli tak, że....[/QUOTE]
Jakiego upadku? Cytat:
i super pomysł z nagraniem babciCytat:
![]() Cytat:
|
|
#3834 |
|
Konto usunięte
|
Tego w lipcu z roweru. Wtedy poważnie potłukłam tę rękę, choć nie była złamana, chyba z 3 tygodnie chodziłam z temblakiem. Dzisiaj bolało podobnie jak wtedy. Poleżałam i miałam rękę położoną na łóżku i jakby mniej boli... Pewnie po nocy przejdzie zupełnie.
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
eliza kciukam aby wyniki wyszły dobre
Perse- kciukam aby nadgarstek nie bolał zanetazur- kciukam abyś nabrała odwagi i zadzwoniła po imprezie- bardzo zadowoleni
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39158513]Tego w lipcu z roweru. [/QUOTE]
A to pamiętam. Myślałam, że teraz się przewróciłaś w ciąży
|
#3837 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
caly dzien byl pelen wrazen. zdolalam tylo godzzinke przespac. co do cmentarza - tuz przed rozwiazaniem nie mialam odwagi tam pojsc. terz tez nie mam na to sily, czemu - nie wiem. woze maskotke w samochodzie i czeka kiedy bede miala na tyle odwagi zeby pojsc tam z Marysia. czuje sie jakbym odstawila na bok Aniolki, moze znowu potrzebuje czasu, zeby dojrzec do pewnych krokow dzis bylismy na kontroli z Marysia - jest zdrowa i wszystko jest dobrze, odpadla nam dzis pempowinka. zaliczyla tez wanne i tym razem jej sie spodobalo, nagrzalismy lazienke i PO kapieli miala krotki masaż z oliwka w roli glownej. dalej ma wysuszona skore, ale polozna stwierdzila, ze to przejdzie, Mala musi "zrzucic" pierwsza skorke i bedzie ok znowu zapotrzebowanie na mleczarnie jest wiec uciekam otworzyc sklepik
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3839 |
|
Raczkowanie
|
zanetazur- kciukam abyś nabrała odwagi i zadzwoniła
|
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

jeszcze 2 tyg 
no i odrazu wezmę od niej torbę do szpitala
jeszcze trzy i pół tygodnia do odstawienia tabletek.. 

mam uważać na dietę