Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-10, 20:55   #751
Meliitele
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
spadam!!!
trzymajcie jutro za mnie kciuki!
bedzie dobrze

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 20:58   #752
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

hmm, a o "daremnych zalach" Asnyka nie slyszalas? to ogolnopolskie slowo. zaskoczylas mnie, ze nie slyszalas.
a "kulac sie", to chyba tak z mowy potocznej "ledwo sie dokulalam gdzies". chyba, ze chodzi Ci o "kulaj sie" wtedy juz wchodzimy w slangi :P
no taka ze mnie prosta kobita, że nie słyszałam
a o "ogólnopolskim" słowie daremny oczywiście słyszałam, mimo, żem prosta. Ale jeśli słyszę, że ktoś mówi, że np. Jakaś laska wygląda daremnie, to wybacz ale to już jest błąd językowy. Albo gwara ślunska, jak tam kto woli to nazywać
a o kulaniu się nigdy nie słyszałam, tu gdzie mieszkam, takie słowo w ogóle nie funkcjonuje. Skulić się ktoś może, albo kuleć można, jak się ma problem z nogą, i tyle. Ale kulać? chyba nie ma takiego słowa
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 20:59   #753
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny boli mnie od południa z prawej strony blisko tego miejsca co jeszcze niedawno talię miałam. Znalazłam na necie, że to może być nerka. Jak leżę nie boli, ale jak chodzę, robię siku to takie ciągnięcie czuje. Czyżby i w tym miejscu były jakieś ścięgna? A może dzidzia tak leżała i mnie skopała? Tylko czy w 21 TC może tak skopać
Na szczęście jutro do ginekologa to może mnie oświeci.
ja za każdym razem jak jestem u ginekologa to mnie puka z tyłu po nerkach.. z lewej i z prawej strony.. i pyta czy nie boli
może jutro na wizycie gin Ci coś poradzi

Cytat:
świetna... i jaka cena fajna kupuj, nie zastanawiaj się

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ważyłaś 48?? ja nie pamiętam kiedy tyle ważyłam D: od lat oscyluje 56-60
23 września ważyłam 47,5 kg
ale ja jestem niziutka

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
co do wagi - dlatego ja się ważę tylko u gina
u mam podobnie z przyrostem wagi.. tylko tam zawsze ważę więcej.
Wchodzę na wagę w ubraniach i o różnych porach dnia.
a u teściów zawsze ważę się rano, na czczo i tylko w bieliźnie
więc jest to bardziej miarodajne

Cytat:
też mnie to zdziwiło
zazdrocha jestem
moja najlepsza waga była 65kg
ale przy moim wzroscie mniej = wystajace kosci

teraz mam ponad 80..

właśnie na to spojrzałam.. jeszce 5kg i będzie 20kg różnicy miedzy tym co jest a tym co ma być
ale Ty jesteś bardzo wysoka..
a ja bardzo niska

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 21:04   #754
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jednak Matylda?
dla babci za sukienke! zazdroszcze fajnej srody...tez musimy sie w koncu zmotywowac.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

hehe brat znajomej jest prezesem...drooogie te odkurzacze
Dla mnie póki co cały czas Matylda, a jak będzie miała na imię to wyjdzie zapewne po porodzie

Cytat:
daremne = beznadziejne... myślałam, że to ogólnopolskie

a to "kulać się"... to może być w znaczeniu, że "już idę, powoli dochodzę" czasem tak mówię jak mi mężu dzwoni gdzie jestem i za ile będę "no kulam się, 10 minut i jestem" ale nie wiem w jakim znaczeniu Ty to widywałaś

ale akurat używanie słowa "bynajmniej" zamiast "przynajmniej" to jest błąd a nie gwara
daremne=bez celu

Cytat:
jakoś się kula=jakoś leci
u mnie tak się mówi

bynajmniej/przynajmniej to błąd

daremne to normalne-nie gwarowe słowo

a teraz najlepsze, tu w Poznaniu mówi się "ale zwała" gdy coś jest meeeega śmieszne :P
a na warmii zwała oznacza,że jest smutno

no i się nie dogadaliśmy

EJ oglądam "romana barbarzyńcę" i jestem wściekła.. TO BAJKA DO CHOLERY!! a jest tak przesycona erotyzmem że szok
będzie cenzura,najpierw ogląda mama, potem mała..
A ja się tak na Romanie uśmiałam jak dawno nie
Z dzieckiem bym nie poszła, ale sama się ubawiłam
Mam chyba prostacki humor

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
A jak tam Wam weekend minął ? My w sobotę robiliśmy porządki.. Opróżniliśmy całą komodę w naszej sypialni i tym sposobem mam miejsce wyprawkę dla Wiktorka
poukładałam tam już wszystkie ciuszki i co chwilę otwieram sobie szafki i podziwiam zrobiłam też prezentację w power point ze wszystkimi ciuszkami jakie kupiliśmy dla Małego
Na obiadek pojechaliśmy do teściów, dziś byliśmy w Kościele, po obiedzie poszliśmy na spacerek i niedawno wróciliśmy.
Chyba już Wam pisałam, że za każdym razem jak jesteśmy u teściów to się ważę, a kg zapisuję w zeszycie... tak już gdzieś od czerwca
dziś rano, przed śniadaniem waga pokazywała 58 kg
mam już 10,5 kg na plusie
dzisiaj oglądaliśmy z Tż i jego rodzicami zdjęcia.. Jak patrzyliśmy na te z wakacji, czy nawet z jesieni to byliśmy w szoku jak się zmieniłam a tak niby nie widać aż takiej różnicy
Prezentacje? oooo mamooo
A wagą się nie przejmuj, bo już Ci nasłodziłyśmy bo naprawdę świetnie wyglądasz

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 21:05   #755
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ale Ty jesteś bardzo wysoka..
a ja bardzo niska
Taka znowu baaardzo niska nie jesteś. 165cm jeśli dobrze pamiętam Myśle, że niskie osoby to poniżej 160 (jak ja) i moja regularna waga to 50kg (niestey przed ciążą nabrałam dodatkowe 5-6 i nie zdążyłam zrzucić ) więc przy tych 165cm i 47,5 kg jesteś bardzo szczuplutka
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 21:08   #756
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Przeszywające to to może nie jest, ale to takie właśnie ciągnięcie, kłucie. Dobrze, że jutro mam wizytę, to będę spokojniejsza. Staram się leżeć dziś jak najwięcej. Mam nadzieję, że będzie wszystko OK Czuje czasem, że dzidziuś jest blisko tych właśnie miejsc, ale tak się wierci, że raz jest tu raz tam
Będzie dobrze!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 21:10   #757
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
daremne=bez celu
no w sumie racja

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 21:16   #758
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
spadam!!!
trzymajcie jutro za mnie kciuki!

Cytat:
Prezentacje? oooo mamooo
A wagą się nie przejmuj, bo już Ci nasłodziłyśmy bo naprawdę świetnie wyglądasz

a jakoś tak byłam podjarana tymi ciuszkami, że powrzucałam zdjęcia do prezentacji, pospisywałam źródła (gdzie kupiłam ciuszki) i ceny
mam zamiar to systematycznie uzupełniać, zobaczymy czy starczy mi zapału jak emocje troszkę opadną

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Taka znowu baaardzo niska nie jesteś. 165cm jeśli dobrze pamiętam Myśle, że niskie osoby to poniżej 160 (jak ja) i moja regularna waga to 50kg (niestey przed ciążą nabrałam dodatkowe 5-6 i nie zdążyłam zrzucić ) więc przy tych 165cm i 47,5 kg jesteś bardzo szczuplutka
zgadza się 165

jeśli chodzi o wagę, to ja się jakoś strasznie nie przejmuję. Nie zrozumcie mnie źle. Wiem, że bluźnierstwem byłoby narzekanie w moim przypadku..
ale zmiana jest faktycznie duuża i coraz ciężej mi się poruszać

Stary 2013-02-10, 21:19   #759
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam sie i melduje ze przeczytalam wszystko co naplodzilyscie przez weekend
Sorry za brak pl liter i znakow inter ale pisze z taba i nie mam wprawy
My caly weekend spedzamy w domu rodzinnym tz i najprawdopodobniej zostajemy tu do wtorku pilnowac dobytku bo jego rodzice na wyjezdzie..
Dostalam ta paczke o ktorej wspominalam od szwagierki i powiem wam ze masakra ilosciowa, 3 osoby zanosily to do samochodu
Pelno spiochow body kaftanikow bluzeczek czapeczek skarpeteczek spodni dresow no jednym slowem wszystkiego no i wiekszosc wyglada jak nowe bo tylko kilka razy bylo ubierane postaram sie ogarnac na tygodniu i zapodac foty
No i do tego dostalismy lezaczko bujaczka z fisher price
Moj glod zakupowy zostal w duzej mierze zaspokojony i teraz moge zabierac sie za kompletowanie reszty wyprawki
Ahooooj i do uslyszenia
Stary 2013-02-10, 21:23   #760
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
My caly weekend spedzamy w domu rodzinnym tz i najprawdopodobniej zostajemy tu do wtorku pilnowac dobytku bo jego rodzice na wyjezdzie..
Dostalam ta paczke o ktorej wspominalam od szwagierki i powiem wam ze masakra ilosciowa, 3 osoby zanosily to do samochodu
Pelno spiochow body kaftanikow bluzeczek czapeczek skarpeteczek spodni dresow no jednym slowem wszystkiego no i wiekszosc wyglada jak nowe bo tylko kilka razy bylo ubierane postaram sie ogarnac na tygodniu i zapodac foty
Moj glod zakupowy zostal w duzej mierze zaspokojony i teraz moge zabierac sie za kompletowanie reszty wyprawki
Ahooooj i do uslyszenia
ale super
czekamy z niecierpliwością na fotki

Stary 2013-02-10, 21:24   #761
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Lonely rozumiem Cię mimo, że wg mnie wyglądasz świetnie Ale zobaczysz, że szybciutko schudniesz po ciąży
ja w sumie dużo nie przytyłam a jest mi już ciężko, więc w ogóle z 10kg nadbagażu sobie nie wyobrażam póki co

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 21:26   #762
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chodzi o wagę, to ja się jakoś strasznie nie przejmuję. Nie zrozumcie mnie źle. Wiem, że bluźnierstwem byłoby narzekanie w moim przypadku..
Wiem kochana Każda z nas czuje się podobnie. Mi jest się ciężko podnieść z łóżka - a będzie jeszcze gorzej

Cytat:
Ahooooj i do uslyszenia
No nieźle, nieźle! Teraz z szału zakupowego przejdziesz na wyższy stopień wtajemniczenia - szał porządkowania! Będziesz układać, przekładać, rozkładać, podziwiać i tak w kółko Największe ciążowe przyjemności
Stary 2013-02-10, 21:26   #763
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 163 a poniżej 50 to nie ważyłam chyba od dzieciństwa:P
Stary 2013-02-10, 21:29   #764
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

a jakoś tak byłam podjarana tymi ciuszkami, że powrzucałam zdjęcia do prezentacji, pospisywałam źródła (gdzie kupiłam ciuszki) i ceny
mam zamiar to systematycznie uzupełniać, zobaczymy czy starczy mi zapału jak emocje troszkę opadną

zgadza się 165

Ja mam 163 i wcale nie uwazam sie za taka malutka hehe
jeszcze jak zakladalam jakies wysokie szpilki to juz w ogole
Przed ciaza moja waga wahala sie w granicach 50-53 teraz w 29 tc waze okolo 62 w sumie mam jakies 10 kg na plus, i czuje ze coraz gorzej idzie mi przemieszczanie sie nie wspominajac o chodzeniu po schodach
Nie jest zle ale coraz gorzej sypiam boli kosc ogonowa i coraz trudniej znalezc wygodna pozycje do siedzenia czy spania
Stary 2013-02-10, 21:39   #765
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
być może i było już tłumaczone, ale jestem humanistką i mam tendencję do pomijania technicznych instrukcji, które nie są mi w danej chwili potrzebne
wytłumaczyłaś się
Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
jak już jesteśmy przy temacie błędów językowych, to muszę przyznać, że mnie razi bardzo mówienie/pisanie słowa "bynajmniej" w znaczeniu "przynajmniej"

a widziałam wiele razy na naszym wątku nie bijcie!
a ja wręcz pomijam posty ignorujących interpunkcję - strasznie mnie męczy czytanie tekstów bez przecinków, kropek... normalnie bezdechu można dostać
Cytat:
Roman Barbarzyńca
żenujące totalnie :/

ale za moich czasów był johnny bravo
"nie chciałabyś zostać moją seksbombą"...
oglądałam po kryjomu bo nie mogłam hahaha

też będę cenzurować..
johnny super był!!! mój duuużo młodszy brat oglądał johnniego i krowę i kurczaka... ale wtedy jeszcze cartoon dawał te baje po angielsku, więc mama nie wiedziała, o czym to, a ja ze starszym bratem uznałam, że skoro po angielsku, to ma jakąś tam wartość edukacyjną i oglądaliśmy wszyscy razem!
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
u mnie to było na porządku dziennym.. Jak się okazało, żę osoby z dyslekcją piszą dłużej egzamin gimnazjalny to co któryś nagle miał dyslekcję, dysortografie i nikt się tego nie wstydzil.. wrecz chlubił, że dobrze zakombinował..

A co do rodziców.. to hmm.. Kiedyś uczylam matmy - dwójke dzieciaków z jednej klasy... Jeden zdolny ale leniwy z zaświadczeniem o dysleksji.. drugi niezdolny totalnie, ale się staral.. Matka tego niezdolnego stwierdziła, że na pewno jej dziecko też ma dyslekcję i dlatego mu tak slabo idzie matma (a nie dlatego, że ona też zupełna noga z matmy i jego ojcieć to samo i w czwartej klasie podstawówki potrzebują korepetycji bo rodzice nie są w stanie odrobić z synem lekcji bo nie rozumieją zadań..)
ja też dawałam korepetycje z matmy chłopakowi z 4. klasy podstawówki... było to dla mnie śmieszne, żałosne i tragiczne zarazem, bo nic skomplikowanego w tym nie było i wystarczyło z dzieciakiem posiedzieć i go zmusić do ćwiczeń, tylko mamusia miała ważniejsze rzeczy do roboty... ile razy tam byłam, ona robiła sobie w kuchni paznokcie a tatuś? tatuś jeździł tirem po europie i zarabiał na pazurki mamusiowe
gdybym tej kasy wtedy tak baaardzo nie potrzebowała, to bym wygadała matce, co o tym wszystkim myślę. no ale te lekcje były wtedy głównym źródłem mojego utrzymania.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

o, a propos wagi... mam 164 cm wzrostu i nie uważam się za kurdupla. taki średniaczek... i od jakiegoś czasu miałam te 60 kilo i nie szło zejść do piątki z przodu - całymi dniami praca, wszystko w pośpiechu, różne stresy. za dużo wszystkiego. potem wiosna - po pracy grałam z chłopakami w nogę i było 58 kilo i wtedy czułam się super poważna kontuzja w maju sprawiła jednak, że dobiłam do 62 kg i to była moja waga startowa. teraz ważę 62,5 więc jak policzę startową 58, to wychodzi, że wszystko jest w najlepszym porządku!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 21:58   #766
lonely_lady
Zakorzenienie

Justi
Ashysqa
dziękuję Wam, że mnie rozumiecie
ja na prawdę się nie skarżę.. nie lubię jak ktoś bez powodu narzeka... drażni mnie to strasznie
nie mówię, że jestem gruba, ale 10 kg na plusie to spora różnica i niestety daje się czasem we znaki
jednak dla Wiktosia to mogę przytyć jeszcze kolejne 10
choć wiadomo- wolałabym nie

Cytat:
Ja mam 163 i wcale nie uwazam sie za taka malutka hehe
jeszcze jak zakladalam jakies wysokie szpilki to juz w ogole
Przed ciaza moja waga wahala sie w granicach 50-53 teraz w 29 tc waze okolo 62 w sumie mam jakies 10 kg na plus, i czuje ze coraz gorzej idzie mi przemieszczanie sie nie wspominajac o chodzeniu po schodach
Nie jest zle ale coraz gorzej sypiam boli kosc ogonowa i coraz trudniej znalezc wygodna pozycje do siedzenia czy spania
dokładnie.. chodzi mi właśnie o przemieszczenia się, o wykonywanie codziennych czynności.. o ograniczone ruchy, problemy ze spaniem..
ale te nasze kochane skarby, które nosimy pod serduszkiem są tego warte

a teraz już uciekam, bo Mężulek wyłączył kompa i patrzy na mnie z wyrzutami więc ja też swój odkładam

dobranoc

Stary 2013-02-10, 22:20   #767
Aaś
Zakorzenienie

Miałam wam już wcześniej napisać ku pokrzepieniu serc ale zapomniała
Mam koleżankę która urodziła we wrześniu zosię zosia od urodzenia zaliczyła już wizyty w: restauracji, pubie oraz kilkunastu domowkach czyli chyba się da a no i teraz zosia zaliczyła też wyjazd na narty mała w wózku na dole z kimś zawsze zostawała a rodzice na zmianę na wyciąg

Oraz. Wiem że mysia się deklarowała ale my też jakby coś będziemy jechać do ikei w najbliższym czasie. Pewnie do końca lutego. Także o ile żadna nie chce biurka, szafy czy innej kanapy to coś tam mogę nabyć i wysłać
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 22:46   #768
diabli
Zakorzenienie

obejrzelismy film (polecam!!!) http://www.filmweb.pl/film/Robot+and+Frank-2012-628396

Cytat:
No proszę, doczekaliście się gości i Wy

TAK! uwielbiam mojego chrzesniaka. maly jest tak pozytywny, ze wystarczyly odwiedziny i naladowal moje akumulatory
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no taka ze mnie prosta kobita, że nie słyszałam
a o "ogólnopolskim" słowie daremny oczywiście słyszałam, mimo, żem prosta. Ale jeśli słyszę, że ktoś mówi, że np. Jakaś laska wygląda daremnie, to wybacz ale to już jest błąd językowy. Albo gwara ślunska, jak tam kto woli to nazywać
a o kulaniu się nigdy nie słyszałam, tu gdzie mieszkam, takie słowo w ogóle nie funkcjonuje. Skulić się ktoś może, albo kuleć można, jak się ma problem z nogą, i tyle. Ale kulać? chyba nie ma takiego słowa
glupol jestes, a nie prosta baba i to oczywiscie zart i ironia z mojej strony, a nie zlosliwosc. mam nadzieje, ze nie odebralas mojego wczesniejszego posta inaczej myslalam, ze nie spotkalas sie z samym slowem i dlatego zdziwilam sie, ale bez podtekstow.
ale gwara to tez nie jest raczej powiedzonko, ktore moze nie wszedzie jest rownie popularne. przypuszczam, ze gdybysmy teraz posluchaly tekstow gimnazjalistow to tez niewiele rozumialybysmy

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a ja wręcz pomijam posty ignorujących interpunkcję - strasznie mnie męczy czytanie tekstów bez przecinków, kropek... normalnie bezdechu można dostać
ja jestem leniem komputerowym i nie uzywam duzych liter i polskich znakow, wylacznie z wygody. nauczylam sie szybkiego pisania w ten sposob i ulatwia mi zycie. wstyd z tym moim polonistycznym wyksztalceniem ale coz - traktuje to jak mowe potoczna, swobodna, taki slowotok hehehe. przecinki i kropki stawiam za duzo na codzien walenia w klawiaturke, wiec jak juz zasiadam "dla przyjemnosci" to lubie sobie popisac BYLE JAK.

ps. podczas odwiedzin u mamy znalazlam swoja stara ksiazeczke zdrowia urodzilam sie w 31 tygodniu. 1400 gramow, 48 cm, obwod glowki 28cm, 7pkt apg. do domu wypuscili mnie w 36 tyg z waga 2000. w miedzyczasie oczywiscie inkubator i dwie transfuzje krwi. ciezko odczytac opis porodu, zrobie w tyg fotke i moze razem dojdziemy do tego co lekarz tam nabazgral...jakos nigdy nie przywiazywalam do tego uwagi, a jakie ciekawe!

a teraz ide spac, dzisiaj sennosc nawiedza mnie wczesniej, wiec trzeba korzystac kolorowych!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-10 o 23:00
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 05:42   #769
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to zapomniałam się pochwalić

Mamy dziś studniówkę!!!

W takim razie my mamy studniówkę dziś
Cytat:
nie znam.. może to i lepiej :
nie gadaj, że johnnego nie znasz
Cytat:
wyliczyłam sobie, że w tym miesiącu zostało 14dni roboczych.
więc ostatnią na ten mc sprzedaż muszę wykonać do ostatniego, by do 10.03 zdążyła przyjść do mnie kaska.
By ogarnąć kwotę jaka mnie interesuje musze ogarnąć 3-4 sprzedaże dziennie, przez telefon. Tak by było to co ja potrzebuję plus na kuriera by nie bujać się z poczta polską
Przecież to nierealne

No cóż.. rzeczy niemożliwe muszę robić od ręki..na cuda trzeba trochę poczekać

będę na kolanach błagać o kciuki..

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Potterka już piszę PW.
dzięki

Cześć
Dziś zapowiada się dłuuuugi dzień
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 05:49   #770
candace1
Zakorzenienie

Cześć.
Wstałam o 5 rano. Mała razem ze mną i TŻtem.
Masz rację potterko-zapowiada się dłuuuuugi dzień

Później postaram się Was nadrobić bo zaraz lecimy do zerówki.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 06:10   #771
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
i nie lubię jak do dzieci ktoś mówi seplenąc... "ces lowelek?"... wrrrr... będę musiała uczucić ciocie,babcie itd..
ja tego nie cierpię

cześć whatIthink

metropolitan kuruj się i zdrówka życzę

Justi za 100dniówkę

axella

dzień dobry dziś mam sporo spraw do załatwienia, cały dzień jeżdżenia poza biurem, ale mam nadzieję że uda mi się zyskać trochę czasu i wbić do dentystki bo nie mogę wytrzymać z tymi dziąsłami, jeszcze jakby się udało zahaczyć o fryzjera to już w ogóle super także miłego dnia, i do wieczora pewnie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 06:26   #772
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć.
Wstałam o 5 rano. Mała razem ze mną i TŻtem.
Masz rację potterko-zapowiada się dłuuuuugi dzień

Później postaram się Was nadrobić bo zaraz lecimy do zerówki.
to tak jak ja ale nie z wlasnej woli hehe jakos nie moglam spac a teraz szykowanie i 1 dzien do szkoły po feriach (
takze tez sie szykujemy i lecim do zerowki :P
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 06:42   #773
nuna2
Zakorzenienie

i znów tematy wagi to ja milcze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 06:44   #774
MoTyleKsw
Zakorzenienie

No szykuję się na starcie z glukozą
Dzieeeeeń dobry

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 06:44   #775
szczesliwa25
Rozeznanie

Widzę że mamusie na pełnym etacie nie mają co marzyć o spaniu )

organizm już tak mi się przyzwyczaił, że punkt 7 wstaje bez budzika

I nie ma co tu leniuchować, trzeba się brać do roboty, dzień dobry wszystkim!!
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 06:52   #776
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
No szykuję się na starcie z glukozą
Dzieeeeeń dobry
to zyczę powodzenia
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Widzę że mamusie na pełnym etacie nie mają co marzyć o spaniu )

organizm już tak mi się przyzwyczaił, że punkt 7 wstaje bez budzika

I nie ma co tu leniuchować, trzeba się brać do roboty, dzień dobry wszystkim!!
hehe ja nie pracuje a zawsze wstaje z rana. wyjątkami są choroba
Stary 2013-02-11, 06:53   #777
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ważyłaś 48?? ja nie pamiętam kiedy tyle ważyłam D: od lat oscyluje 56-60
Cytat:
ja mam 163 a poniżej 50 to nie ważyłam chyba od dzieciństwa:P
dokładnie mam tak samo.. ostatnio ważyłam 48 kg w.. hm... podstawówce?? ale to na pewno cyce z 10 kg ważą

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja też dawałam korepetycje z matmy chłopakowi z 4. klasy podstawówki... było to dla mnie śmieszne, żałosne i tragiczne zarazem, bo nic skomplikowanego w tym nie było i wystarczyło z dzieciakiem posiedzieć i go zmusić do ćwiczeń, tylko mamusia miała ważniejsze rzeczy do roboty... ile razy tam byłam, ona robiła sobie w kuchni paznokcie a tatuś? tatuś jeździł tirem po europie i zarabiał na pazurki mamusiowe
gdybym tej kasy wtedy tak baaardzo nie potrzebowała, to bym wygadała matce, co o tym wszystkim myślę. no ale te lekcje były wtedy głównym źródłem mojego utrzymania.

u mnie właśnie rodzice się nawet bardzo starali, tylko oni tego faktycznie nie rozumieli.. Raz jak uczyłam chyba zamieniania ułamków zwykłych na dziesiętne to ojciec się mnie spytał czy on może sprawdzać czy dobrze zrobil syn pracę domową na kalkulatorze dzieląc licznik przez mianownik...
a mama to wogóle nawet nie próbowała czytać tych zadań, bo mówiła, że ona ich nei rozumie i że zawsze noga była z matmy, a teraz to takie trudne rzeczy są.. błagam w podstawówce?? - mama śpiewaczka w filharmonii... można wybaczyć

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

dzień dobry dziś mam sporo spraw do załatwienia, cały dzień jeżdżenia poza biurem, ale mam nadzieję że uda mi się zyskać trochę czasu i wbić do dentystki bo nie mogę wytrzymać z tymi dziąsłami, jeszcze jakby się udało zahaczyć o fryzjera to już w ogóle super także miłego dnia, i do wieczora pewnie
gdzie ty pracujesz ze w trakcie pracy możesz wyskoczyć do dentysty i fryzjera?? u nas to nawet na lunch było wyliczone jako przerwa nie wliczona w czas pracy

Zaczęłam oglądać serial - Underemployed (Niskozatrudnieni, bardzo fajny) .. A ze ja to jestem nienormalna.. nie mogę sobie zobaczyc 1-2 odcinki, tylko do oporu.. Wczoraj obejrzałam 5 pod rząd (40 minutowych) az prawie zasnęlam.. a dzisiaj już 3.. a jeszcze 8 rano nie ma..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 07:02   #778
nuna2
Zakorzenienie

marchewka my wczorsj też cały dzień praktycznie tv...
wstaje na śniadanie głodna jestem a zanim mąż się zwlecze
Stary 2013-02-11, 07:13   #779
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dzien dobry, witam sie i ja.

Motylku, zycze Ci,zeby glukoza Ci smakowala i nie wywolala zadnych rewolucji zoladkowych. A i przypomnialas mi, ze nie sprawdzilam jeszcze swoich wynikow! Musze to zrobic po sniadanku.
A na sniadanie dzis jajecznica na maselku z.kielbaska zapraszam jak ktos chetny

Marchewka, to masz z serialami jak moj maz. Ja po dwoch odcinkach siadam, chocbym nie wiem jak byla ciekawa co dalej, nie moge juz patrzec na te twarze
Stary 2013-02-11, 07:18   #780
joooasia
Raczkowanie

maarchewka, przepraszam za opóźnienie, ale wczoraj padłam na twarz...
w załączniku fotka z sylwestra; wtedy w biuście była akurat, teraz jest troszkę ciasna, na pewno wzięłabym rozmiar "z zapasem", ponieważ ta "biustowa" część sukienki jest sztywniejsza niż reszta i mniej rozciągliwa

to teraz lecę Was nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (26,7 KB, 37 załadowań)

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-02-11 o 07:19
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości