|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo
i jak spojrzałam w skład to oszalałam chciałabym znaleźć jej coś tańszego o podobnym składzie, spisałam tylko pierwsze 5 składników :/ i nazwę- bo myślałam że znajdę pełny skład na necie a tu nic z tego. skład: cetearyl alcohol, glycerin, behenyl alcohol, cetrimonium chloride, dimethicone. pamiętam że po tym był jeszcze jeden składnik i dwa oleje, dalej nie pamiętam ale jak tak daleko to już pewnie bez większego znaczenia. Nazywa się momo moisturizing revitilizing creme firma davines. Myślałam żeby kupić jakąś maskę o podobnym składzie, co się nie będzie zgadzało np. gliceryna czy oleje jeszcze dodać. Macie pomysł coby mogło być?.. takich masek pewnie jest pełno ale żadna mi nie przychodzi teraz do głowy.
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#243 | |
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.I Ty narzekasz ? Nic, tylko bić na goły tyłek .Z tego co wiem, mało który fryzjer potrafi obciąć dobrze lok .Słonko, daleko mieszkasz - może ja bym przyjechała na cięcie ? ![]() ![]() Bo sama to wątpię, że wyszłabym z tego, z głową Co komu do serca przypadnie .A u mnie to różnie - ważne, żeby gęstsze były .
|
|
|
#244 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Twoje włosy są niespełnionym moim marzeniem. To się chociaż Twoimi pozachwycam skoro moje są zgoła inne. Dla Twoich: Cytat:
Mój TŻ uwielbia moje nogi, a może jak bym ubrała jakąś ładną kieckę, ładne buty do niej, to te ogromniaste łydy tak by się nie rzucały w oczy. ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Czemu tak sądzisz? Wiesz, ja lekarzem nie jestem, więc nie naciskam, mogę powiedzieć tylko o swoich doświadczeniach. Ja chodzę na dynamiczną jogę i nawet w niej nauczyciel mówi jeśli jakaś pozycja jest niewskazana przy jakiejś niedyspozycji, czy to kręgosłupa czy nawet głupiej miesiączki, dostosowuje pozycję do możliwości, jest mnóstwo momentów, kiedy w grupie w tym samym czasie robi się co innego, co kto może. Ponadto nauczyciel po kilku spotkaniach już wie co kto jak robi i sam podchodzi do danej osoby, gdy uważa, że powinna spróbować czegoś inaczej [czy ułatwia pozycję, czy utrudnia, czy np na problem z kręgoslupem zmienia itp]. Jest zupelnie inne podejście niż np na jakimś fitnessie. Myślę, że w grupie rehabilitacyjnej/leczniczej etc różnie to nazywają w różnych szkołach jest na to jeszcze większy nacisk
Cytat:
|
|
|
|
|
#246 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Hehe, wpadaj do Warszawy Ja cielam na sucho przed lustrem wybierajac sobie kosmyki z wierzchniej warstwy na zasadzie "ten mnie wkur...wia to utne".Cytat:
Ja chetnie przygarnelabym Twoja gestosc Ale czemu niespelnionym, na rudo zawsze mozesz sie machnac henna, ale by zlapala przy takich jasnych wlosach!
|
||
|
|
|
#247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na szczęście nie kupiłam, bo mój portfel tydzień po wypłacie jest już prawie pusty... stwierdzam, że promocje kosmetykowe w Biedronce są złe, jestę bankrutę w tym miesiącu
|
|
#248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Póki co mam swoistego rodzaju ombre. A najbardziej zazdroszczę Ci skrętu, sama marzę o takim nimfowo -syreniastym-elfistym, a Ty masz takie same z siebie, piękne, genialne i najbardziej zaelfiste jakie widziałam w moim życiu. Ja żeby wydobyć skręt, to muszę nad nimi sporo pracować, cieniować i stylizować dłuuugo, ale szkoda mi czasu i energii, szczególnie, że nigdy nie mam pewności jaki wyjdzie efekt. Cieniowanie zapewne by pomogło, ale póki co nie ryzykuję. Chociaż jeśli 2,5 cm przyrost miesięczny jest u mnie stały, to mogłabym w zasadzie zaryzykować, wtedy stosunkowo szybko zeszłabym z cieniowania, jeśli by nie pomogło.
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z dużo lepszych składowo, a także tańszych to na pewno możesz babci Biovaxy polecić, a także Bingacze.
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Spocony, wyperfumowany facet
Cytat:
Kurde, co to za ferie skoro siedzę i rozwiązuję matury. Jeszcze jakieś 30 stron mi zostało a na jutro wszystko musi być gotowe
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Usmiechniete oczy i Deszczowypsie, Wasze paczki wysle we wtorek, wiec powinny do konca tygodnia byc u Was ;D
|
|
|
|
#253 | |||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.Cytat:
Hm... to tym bardziej nie dam rady - zazwyczaj nie złoszczę się na włosy .Cytat:
U mnie przynajmniej wszystko z Diplony rozchodzi się w rekordowym tempie . A timoteye i inne - stoją
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#255 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Albo obcinac przy skorze pasemka, ktore sie zle ukladaly. Cud, ze nie obcielam sie na lyso.Cytat:
Juz sie poddalam.Zazdroszcze takiego przyrostu! |
||
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Oh Dziewczyny , siedzę na telefonie i nie mam jak cytować, ale widziałam piękne loki Redhaired
oglądałam dziś te rzeczy z diplony w biedrze, ale nie znałam Waszych opinii a po drugie nie potrzebuję chwilowo nic :P I chciałabym zakomunikować, że Jantar nakładany po pijaku jest o wiele mniej wydajny
|
#257 | |
|
Rozeznanie
|
Nie było mnie weekend a tu nie dość że jeden wątek skończony, to z nowego już tyle nowych stron! Ale melduję się w kolejnej części
![]() W ciągu weekendu moje włosy walczyły z chlorowaną wodą basenową. Nie nurkowałam, myłam je 2 razy Facelle, nawaliłam odżywki d/s, b/s, mam nadzieję że mi wybaczą ![]() Nie nadrabiam, bo nie mam siły ![]() Cytat:
ale - jakimi nożyczkami obcinasz sobie włosy? Chciałam kupić fryzjerskie, ale na Allegro jest przekrój od ok.5zł - ponad 100zł i zastanawiam się czym się różnią i które kupić tak na własny użytek
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za info, faktycznie składy bardzo podobne. Zacznę więc od ziaji intensywna odbudowa-bo mam
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się.
Wiem, w czas.Nie bijcie, ale nawet nie nadrabiam. ![]() Z włosowych niusów, chwilę przed wyjazdem TŻ podciął mi końcówki. Normalnie cud nie facet. Zrównał nawet trochę po tym, jak fryzjerka mnie krzywo obcięła ostatnio. Rzucę później fotą, teraz jakoś nie mam siły szukać. I chyba skończyły się moje poszukiwania fryzjera - więcej mi nie trzeba, niż on potrafi zrobić. A fryzjerskie nożyczki i tak mam, to chociaż się będą przydawać...Tymczasem idę odespać, do jutra.
|
|
#260 | ||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jednak dobrze, że jest Wizaż ![]() A co do zmian - w momencie kiedy naszło mnie coś, żeby ściąć włosy i przefarbować się na ciemno - kupiłam perukę i tyle .Szkoda, że taka genialna myśl nie naszła mnie, kiedy nakładałam rudą hennę .Cytat:
![]() .Cytat:
.Zrobione dziś : OMO, wax, płukanka z naftą, końce - argan, skalp - Saponics, schną same, na noc - kok .
|
|
|
#261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() visionAM to ja zrobiłam słowniczek na pierwszą stronę ![]() lece, dzisiaj zaczynam praktyki
|
|
#262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, ale bardzo bym chciała miałam przez chwilę szalony pomysł, żeby się nauczyć, ale dowiedziałam się o 24 przypadkach... ![]() Cytat:
|
|
#264 |
|
Spaceroholiczka
|
Dobry
![]() Dziś testuję olejek paczulowy z Alverde - od Justusi, którą gdzieś wcięło. Poza tym myślę nad jakąś maską, ale nie wuem jaką... |
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#266 |
|
Spaceroholiczka
|
Szczerze mówiąc nie wiem, ale ja na Twoim miejscu zrobiłabym zapasy
|
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do kwietnia nic nie kupuję włosowego. W tym miesiącu wydałam kasę na stanik, w marcu po wypłacie planuję spore zakupy specyfików na twarz i kosmetyków mineralnych, więc włosy idą w odstawkę
I tak, że tak skromnie powiem, są piękne i wiele im do szczęścia nie trzeba a zapasy jeszcze mam spore
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie miała być w piątek - napaliłam się na weekendowe zakupy a tu
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale obecnie mam przeróżne kosmetyki, teraz moje loki mają się określić co lubią a ja będę omijać wszelkie drogerie ![]() Pjona! ![]() Idę reanimować moje loki dyfuzorem dziś zajrzę jeszcze tu po południu, bo kuzynki chwilowo nie będzie a teraz jeszcze śpi wpadła mi konkretna kasa, ale odłożyłam do koperty "Na studia"
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

i jak spojrzałam w skład to oszalałam
chciałabym znaleźć jej coś tańszego o podobnym składzie, spisałam tylko pierwsze 5 składników :/ i nazwę- bo myślałam że znajdę pełny skład na necie a tu nic z tego. skład: cetearyl alcohol, glycerin, behenyl alcohol, cetrimonium chloride, dimethicone. pamiętam że po tym był jeszcze jeden składnik i dwa oleje, dalej nie pamiętam ale jak tak daleko to już pewnie bez większego znaczenia. Nazywa się momo moisturizing revitilizing creme firma davines. Myślałam żeby kupić jakąś maskę o podobnym składzie, co się nie będzie zgadzało np. gliceryna czy oleje jeszcze dodać. Macie pomysł coby mogło być?..
takich masek pewnie jest pełno ale żadna mi nie przychodzi teraz do głowy.

.
.
.
.
Ja chetnie przygarnelabym Twoja gestosc

a na jutro wszystko musi być gotowe 

u mnie miała być w piątek - napaliłam się na weekendowe zakupy a tu