![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
Jeśli musisz, to mieszanki chemiczne dodawaj na końcu, po odłożeniu jedzenia dla córci. Akurat rosołu nie jadam, więc nie gotuję, ale bazą reszty zup jest mięso, włoszczyzna, pieprz, jałowiec, liść laurowy i ziele angielskie. Jeśli pamiętam, to do części zup dodaję odrobinę kminku. Spotkałam się z radą dodawania liścia kapusty, ale to nie do każdej zupy pasuje. Do wielu dodaję lubczyk ![]() Sól lub vegetę dosypuje na samym końcu jeśli jest taka potrzeba (ale raczej jest, bo przed dodaniem ziół nie solę wcale). Cebulę wkrajam w trakcie, czosnek (jeśli jest potrzebny) pod koniec, majeranek (jeśli potrzebny) na samym końcu. Poza tym możesz dodawać świeży lub suszony koperek, natkę pietruszki, bazylię (skoro jest w którymś słoiczku Hipp, to zakładam, że nie szkodzi). Do części zup i do większości mięs dosypuję też zioła prowansalskie (ale nie wiem, czy można je dawać niemowlętom) i pieprz cytrynowy (bo go lubię). Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-02-10 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4233 | ||
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Rodzice już pojechali. Po weekendzie super, mama przywiozła mi gołąbki i pycha ciasto ![]() Luśka była aniołkiem, nawet zauważyłam, że trochę się hamowała, była bardziej spokojna, nie szalała w zabawach aż tak jak zawsze. A jak tylko moi rodzice wyszli to dostała motorku w dupce. Chyba udawała grzeczne dziecko przed dziadkami ![]() Tylko boi się trochę mojego taty i jest to na 100% kwestia wąsów. Dopiero dzisiaj pod koniec dnia zaczęła się do niego trochę uśmiechać Co do zabawek do kąpieli - my mamy jakieś kolorowe gumowe dinozaury, Luśka je sobie łapie i się nimi bawi Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Chyba zapomniałam dodać, że na razie karmię córę obiadkami ze słoiczków
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Zjadłabym gołąbki mojej mamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też się już nasłuchałam co dziecko w tym wieku powinno... ![]() Cytat:
![]() U nas byli teście, widujemy się często a i tak mały się dzisiaj rozpłakał jak babcia wzięła go na ręce... Potem już było ok ![]() ![]() Na szczęście do wąsów nie ma uprzedzeń :P Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A bo widzisz... Twoje dziecko wie, że może być sobą w Twojej obecności ![]() ![]() Moje też zwykle przy obcych było bardzo spokojne i grzeczne i potem nam mówili "czego Wy chcecie skoro on jest taki spokojny". Zawsze na to odpowiadaliśmy, że po prostu robi dobre wrażenie ![]() Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-10 o 20:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zadomowienie
|
Ale tu cisza dzisiaj!
![]() Weekend weekendem, ale już się prawie skończył ![]() Haniu, świetne ciuszki! Aż nie do wiary, że za tak niewielkie pieniądze ![]() jakbym o mojej słyszała ![]() Gdyby nie to, że małż często widzi, co się dzieje, i potwierdza moje słowa, wszyscy chyba patrzyliby na mnie jak na wariatkę - że co ja chcę od tego uśmiechniętego i spokojnego dziecka ![]() Zastanawiam się nad kolorem wózka ![]() Co prawda kupimy go jakoś w przyszłym miesiącu, ale już teraz spytać was o radę nie zaszkodzi ![]() Czarno-zielony podoba mi się znacznie bardziej, w ogóle nie ma porównania. Z drugiej strony jeden czarny już mamy, ten wózek ma być używany głównie latem, no i Zosia ma więcej ubrań w odcieniach granatu i błękitu. Co robić??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas chyba znów szykuje się ząbek/ząbki. Mały ślini się na potęgę, dosłownie leje mu się z brody ![]() Mniej więcej tak: 5/6 - cyc lub około 150 ml mleka 9- kaszka manna nestle (2 łyżki) + 60-90 ml mleka 12- obiadek 100 g + 60 ml mleka 15- deserek owocowy 100 g + 60-100 ml mleka 19- 180 ml mleka czasem podajemy około 100 ml mleka w nocy. Poza tym bawimy się w BLW, ale nie zaliczam tego do posiłków. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() odmeldowuję się ale coś sił mi brak i weny ![]() Dep mnie rónież zielony podoba się bardziej. Brałabym zdecydowanie zielony. A kolory ubranek Zosi z pewnością będą pasowały, granaty, brązy... Będzie ślicznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym jak stwierdzisz, że kolor ubranek nie pasuje do koloru wózka to zawsze będzie pretekst, żeby kupić nowe, pasujące ![]()
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karolka Jakiś czas temu Leoś też jadł bardzo mało. Praktycznie 200 ml mleka na dobę i nic więcej. Trwało to kilka dni i minęło. Teraz je bardzo ładnie. Jeśli nie widzisz niczego niepokojącego w zachowaniu Lilki, to zaczekaj jeszcze. Pamiętaj tylko o podawaniu płynów, żeby się nie odwodniła. Mam nadzieję, że szybko jej to minie ![]()
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
Karolka doczytałam, ze martwi Cię słabszy apetyt Lilki. Myślę podobnie jak Irmusia, jesli nic poza tym kiepskim apetytem Cię nie niepokoi, to odczekałabym parę dni. Nie ma powodu by panikować, my też miewamy dni kiedy mniej jemy z błahego powodu lub bez powodu. Dziecko też człowiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Hej
Patrze i nie wierze ze moje dziecko tak czesto je. Ona je caly czas prawie. 8 mleko/kaszka 10 kaszka z owocami Chrupki ciastka biszkopty krazki ryzowe dla dzieci, picie!!! 13 zupka Chrupki owoce itd... 15 kaszka z owocami Przekaski j. W. 18 mleko 20 kaszka z mlekiem 23 mleko 4 mleko I ogromne ilosci picia, herbatki i wody. Potrafi wydoic 2 butle po 200ml dziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja dziś jak burza
![]() Fabian mi się obudził i mnie zaczepia ![]() Za to TŻ znooowu chory, jego babcia chora, dziadek chory, mnie też powoli łapie. Istna masakra ![]() ![]() W ogóle Fabi zjadł dziś rosół z kaczki z makaronem i marchewką. Smakował mu ![]() W planach mam zrobić mu sos ze szpinakiem do spaghetti... Dziewczyny BLW dawałyście? Co do tego szpinaku mu przemycić? ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Oooo i pisałyście o jedzeniu, u nas jest tak 8.00 cycuś 10.30 cycuś 12.30-13.00 kaszka na mm, ok. 100 ml do tego 20-30 ml soczku/herbatki 15.00 cycuś 17.00-17.30 obiadek, zazwyczaj pół słoiczka do tego 30 ml soczku/herbatki 19.00 deserek, 6 łyżeczek 20.00 cycuś 23.00 cycuś 2.00-3.00 cycuś 5.00-6.00 cycuś Właśnie sobie uświadomiłam, że dużo tego cycusia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie niebieskie odrzuciłam, bo w Polsce oznaczałoby to pytania, albo raczej stwierdzenia, że w wózku jest chłopiec, ale ten też mi się bardzo podobał. Pozostałe niebieskie mniej. Widziałaś volo na żywo? Mój dotarł w tym tygodniu i informuję, że oparcie nie ma żadnego usztywnienia. Mimo wszystko nie żałuję, że go kupiłam, bo używany na krótkich dystansach małej nie zaszkodzi, a mi bardzo ułatwi życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
Dep bierz zielony
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Maciejko ja mam błękitny wózek i wszyscy wiecznie pytają czy Fabi to dziewczynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio mala na rozowo ubralam do lekarza i jakis facet do swojego synka mowi patrz sie jak maly kolega siedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Miłego dnia kobietki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() u mnie nic nowego. Wczoraj byliśmy na zakupach ale nic sobie nie kupiłam. Małemu też prawie, że nic nie kupiłam ![]() Czy po zł dajemy kropkę? Bo już zgłupiałam. Wydaje mi się, że nie ale... kto wie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
10-11 mleczko (j.w.) 13 obiadek - cały mały słoiczek lub pół dużego (wtedy dorzucam trochę kleiku ryżowego) 16 deserek - cały mały lub pół dużego - w zależności od tego jaki to dodaję trochę kleiku lub nie ok. 19.30 - 180ml wody + 6 miarek mm + 1 kaszka manna (1 płaska łyżka) + kaszka jaglana => konsystencja gęstawe ale nie bardzo gęste - śpi po tym do rana W międzyczasie podaję oczywiście picie ale to ciężko stwierdzić ile i kiedy bo po prostu proponuję mu co jakiś czas i albo pije albo nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale gdzie pozostałe 3 szt.? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale zastanów się nad jaśniejszym kolorem. Jeśli wózek ma być używany głównie latem to do jaśniejszego koloru nie będzie tak palić słońce i nie będzie się aż tak nagrzewał. Cytat:
![]() To nie podkręcanie tylko uświadamianie i pomoc w szukaniu argumentu za kolejnymi zakupami ![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
ooo matulu, Bóg wysłuchał moich modlitw
![]() ![]() Emil spokojnie leży na macie i przypomniał sobie co umiał wcześniej i nie płacze po 15sek. ![]() a wczoraj na basenie było elegancko ;]
#4252 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane dziękuję za wsparcie
![]() w sumie dzienny bilans posiłków Lilki nie wygląda źle, bo przed snem wciskam jej butle 200 ml i zjada bez wahania, no i na śpiocha też 200 ml, także mleka dziennie i tak zjada ok.600ml-mało nie jest.... tylko przez dzień mało co....dziś po 12 godzinach snu tylko 120ml....no ale cóż ja jej poradzę....to zapewne te zębole, bo trochę się drze, a ostatnim razem tak było-tzn.leży gryzie i sobie krzyczy bez powodu....ale tych zębów wcale nie widać.... ![]() Maciejko-tak daję jej mleko tak z zaskoczenia też, wczoraj zaraz po moim poście wypiła 120 przed spacerem ![]() no i picie też jej wciskam.... ciekawe, że na owocki to apetyt ma zawsze.... ![]() a swoje danie z buraczkami-które wyszło pysznie zamroziłam, bo Lili i tak nie je na razie....poczekamy..... humor dopisuje, więc nic innego mnie nie niepokoi.... Nadalko ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- No i jeszcze mała robi ciemno-zielone i dość rzadkie jak na nią kupki....nie wiem czy ten kolor to od zębów, czy jabłka z jagodami??i dupka jej się znów lekko odparzyła, nie wiem czy od tych kupek, czy maści którą zaczęłam stosować zamiast mąki ziemniaczanej.... jak niemal nigdy nie miałam zmartwień, tak teraz kilka naraz ![]()
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- o to ? ![]() ![]() No wyprowadzamy się z Mikołajek do Giżycka ![]() Żeby cielakowaty miał bliżej do roboty bo nie chce mi się już słuchać " ty... wiesz.... nie wiem z kim jechać.... " ![]() No i na szczęście szukanie nas ominęło bo akurat na koniec miesiąca D. kolega się wyprowadza więc nam się mieszkanie zwalnia. 42m2 w zasadzie tyle co tu, ale tamto jakieś większe się wydaje... duży pokój, łazienka z wanną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
hej
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to fajnie to wygląda ![]() jak Ty jesteś zadowolona, to i ja się z Tobą cieszę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie bo z tego co piszesz warunki lepsze ![]() ![]() co do cmentarza to w sumue dobrze, spokojnie ![]()
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Wvictoria po skrócie zł nie dajemy kropki ![]() Pumcia duzo u Was tych przekąsek. Ja przekąsek nie daję i dawać nie będę. Moja mala to typ niejadka (raczej małojadka), ona by mi sie tymi biszkoptami "pomiędzy" najadała ![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-02-11 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
hej u nas noca znowu ladna,mala obudzila sie o 4.30 wypila mleczko pogadala z 10 minut i poszla spac, a pozniej sie obudzila dopiero o 8.20. ale sie wyspalam szok, juz jestem po kawce i prysznicu zaraz spadam na jakies male zakupy pozniej obiad i jade do kolezanki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.