|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
mroze tylko w szkle, nigdy nie pekl ;]
#3933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie ściemniasz, mówisz samą prawdę a tak poza tym to pytania dotyczące rodziny nie powinny się pojawić w rozmowie. To tylko Twoja sprawa jak rozwiążesz sprawę z opieką nad dzieckiem itp. a nie pracodawcy. powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kism, na pewno trafisz na jakąś fajną ofertę. trzymam kciuki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A to, że nie wolno pytać o dzieci, stan cywilny, itp? Hm, ja to wiem, Ty to wiesz, ba!, pracodawcy też zapewne wiedzą, a i tak pytają... I co odpowiem? "Nie ma pan/pani prawa mnie o to pytać"? Wtedy i tak jestem na wstępie spalona. Dzięki za życzenia powodzenia! ![]() Może odpuszczę już ten temat pracy, bo mam lekkiego doła w tym względzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kism nie dołuj się. pewnie że praca jest ważna ale inni oddaliby wszystko żeby np nie mieć pracy a mieć zdrowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak, tak! Pisałam wczoraj chyba, że mam rodzinę i zdrowie jako takie, więc za dobrze by mi było jakbym ze wszystkim tak idealnie miała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Rozeznanie
|
jejku co za pogoda u nas. nie da się z domu wyjść. pada i pada. oby jutro było lepiej to pójdziemy na długi spacer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje za obszerna odpowiedz, ale wiem co to isofix, heheh ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No wlasnie.. moze polecicie jakis wozek, ktory sklada sie wraz z siedziskiem, zajmuje malo miejsca, a siedzisko moze byc montowane w dwoch kierunkach jazdy lub z przekladana raczka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. już odpowiedziano, ale i tak napiszę - wózek najlepiej składana parasolka - polecam, ponieważ oni tymi wózkami rzucają, walają i robią inne dziwne rzeczy, widziałam na własne oczy jak ludzie odbierali poobijane, albo brakujące części wózków. Ale każda linia przed tym ostrzega ![]() 3. Jedzenie możesz mieć swoje o ile jest konsystencji stałej, jak kanapki, jabłka, etc. Ja lecąc z Adamem miałam dla niego leki w płynie powyżej 100 ml i mięte w niekapku powyżej 100 ml, bo kubek miał 250 i był pełen. To zależy tylko i wyłącznie od obsługi lotniska, wystarczy ich poinformować przed prześwietleniem torby i wyłożyć odzielnie, tak żeby nie było zamknięte w torbie. Jeśli chodzi o mleko, radzę Ci mieć proszek w takiej ilości jak Ci jest potrzebny nasypany do jakiegoś pojemniczka i wodę oddzielnie - bo gdybyś trafiła na jakiegoś służbiste wodę wyleje Ci najwyżej do kosza, a każda stiuradessa w samolocie da Ci gorącą wodę do zrobienia dziecku mleka bez problemu, tak samo na lotnisku - więc nie ma co się martwić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a co do tego - Kism, ja też szukam pracy i większość odpowiedzi jest na nie, właśnie dlatego że mam 10 miesięczne dziecko, więc nie jestem flexible... no cóż będę szukać dalej ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.mamasandpapas.com/product...7g5900/type-i/ w mamas and papas sa jeszcze inne składane z siedziskiem tyle tylko że to nie są tanie wózki Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie nie mam, dlatego muszę iść do pracy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zadomowienie
|
znalazłam fajny poradnik "lot z dzieckiem"http://www.pasazer.com/in-7463-poradnik,lot,z,dzieckiem. php
#3948 | |
Zadomowienie
|
Kism i pozostałe dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
Mamą się nie przejmuj, pogada to jej ulży, a ty jednym słuchaj a drugim wypuszczaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My prawdopodobnie bysmy lecieli ryanair'em i tam tez jest stala oplata 30 euro/funtow |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3951 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Rozeznanie
|
Poczytałam sobie przed chwilą nasze stare wątki sprzed roku... ale to były emocje, czekanie, pierwsze skurcze itp., było nas tak dużo na forum.
Fajnie by było jakby każda dziewczyna napisała chociaż jednego posta co u niej i u maluszka .....
#3954 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnośnie słoiczków zrobiłam ich na prawdę dość sporo i żadnego mi nie rozsadziło, ewentualnie tylko wywaliło pokrywkę bo za dużo napakowałam.. Ja po ugotowaniu, zmiksowaniu i dodaniu wszystkiego co chcę, pakuję do słoiczka, studzę, zakręcam, opisuję etykietkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jej i już po weekendzie, czy wy też czujecie jak czas zapierdziela? Mówi się że jak się przebywa z kimś na codzień to się nie widzi jak się zmienia.. ale ja u Matyldki co chwilę widzę że rośnie, tak dojrzewa, kurde super jest to obserwować, aha odnośnie tańcowania, po weekendzie stanowczo mogę powiedzieć że moja córcia dołącza do mini tancerzy "lubi to" ![]() ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-02-10 o 22:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |
Zadomowienie
|
Do kuzynki lecimy kierunek Londyn
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() |
#3956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mi czas strasznie zasuwa, zwłaszcza że powrót do pracy się szykuje... jak oglądam zdjęcia to się za głowę łapię jak Martusia się zmienia. ost tydzień to już w ogóle przeszła samą siebie - sama pierwszy raz usiadła, teraz siada co pół minuty, "tańczy" leżąc na brzuszku, chlapie rączkami w kąpieli - bo wcześniej tylko nóżkami i powolutku narazie ale raczkuje! i to wszystko w ciągu 1 tygodnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Słuchajcie znalazłam coś takiego w FAQ ryanaira: W przypadku niemowląt limit bagażu rejestrowanego i podręcznego nie obowiązuje. Można jednak przewieźć nieodpłatnie jeden całkowicie składany wózek na jedno dziecko. Inne akcesoria dziecięce, takie jak foteliki samochodowe, krzesełka dziecięce i łóżeczka turystyczne mogą być przewożone dodatkowo i nie podlegają limitom bagażu rejestrowanego. Opłata za akcesoria niemowlęce maksymalnie do 20 kg (foteliki samochodowe/krzesełka dziecięce i łóżeczka turystyczne) objęte rezerwacją online wynosi 10 £/10 € za sztukę/za lot w jedną stronę. W przypadku dokonania rezerwacji na lotnisku lub za pośrednictwem telefonicznego centrum obsługi firmy Ryanair obowiązuje stawka standardowa w wysokości 20 £/20 € za sztukę/za lot w jedną stronę. Akcesoria niemowlęce ważące powyżej 20 kg, będą obciążone opłatą za nadbagaż według obowiązującej stawki. Ale nie wyjaśnia mi to czy za te "akcesoria dziecięce" płacę za bagaż do luku normalną stawkę plus ta opłata, czy uiszczam tylko tą opłatę z limitem 20kg ![]() fuuuuuck! nie zauważyłam że przy zakupie trzeba było zaznaczyć, że chcę przewozić akcesoria niemowlęce, a bilety już kupione.... ![]() [dobrze że istnieje możliwośc edycji ![]() ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-02-11 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Raczkowanie
|
Hej,
Dziewczyny pisałam Wam o wózku polskiej firmy espiro widziałam je na żywo i nie polecam jednak...Sprzedawcy też sceptyczni, zmienili lekko stelaż w tym roku i brak danych jak się będzie zachowywał póki co. Kupiliśmy w końcu maclarena. Wózek strasznie drogi, ale z tych które widziałam faktycznie najlepszy. Byliśmy w 5 różnych sklepach ( nienormalni:P ) i wszędzie nam polecali XT techno. Mam zamiar pozbyć się po zimie dużego wózka i zostać już tylko z tym. Mam nadzieję, że w zimę też da radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas w dalszym ciągu choroba trzyma i odczepić się nie chce. Dawidowi co prawda się polepsza, kaszle już niewiele, katar tylko męczy. U mnie kataru coraz mniej, ale kaszlę mocno dalej. Aż teściowa mi z dołu przyszła powiedzieć, że kaszlę (odkryła Amerykę ![]() ![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam. Ulżyło mi trochę przynajmniej. ![]() Joss - mam nadzieję, że u Celinki nie wyjdzie nic niepokojącego. (p.s. Ja miałam mieć na imię Celina, ale moje rodzeństwo przegłosowało na Natalię) Trzymam kciuki. Daj znać po badaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.