|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.
Cytat:
Tak się cieszę
Edytowane przez Karolina :-) Czas edycji: 2013-02-09 o 22:30 |
|
|
|
|
#3032 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzeba zapłacić przed odbiorem prawka czy można podczas odbioru? Bo już się pogubiłam! ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję! |
|||
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie.. jesteście kochane
Ale cieszę się, bo praktyka czyni mistrza ![]() Cytat:
|
|
|
#3035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz wlasnie jest bum na praktyke, dokladnie tak jak piszesz baajkowa, ze Ci co zdali przed 19.01 oblegaja terminy praktyczne... ciekawe,kiedy ten natlok sie skonczy i nie bedzie trzeba czekac miesiac,ponad miesiac na egzamin praktyczny... mysle ze to kwestia dwoch miesiecy... Cytat:
![]() nie stresuj sie! glowa do gory! opanowanie i jeszcze raz opanowanie..choc mnie latwiej mowic, bo jeszcze jazd nie zaczelam nawet, wiec do egzaminu u mnie daleko! ale trzymam kciuki juz teraz za Ciebie justka89 Cytat:
gratuluje!
|
|
|
#3036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty zapisalas sie juz? pamietam, ze chcialas miec w lutym przed ta nowa teoria akurat? Nie czytalam watku ostatnio wiec jak pisalas to przepraszam, ze znowu pytam. mam nadzieje ze tobie tez sie uda. najsmieszniejsze jest to ze ten luk to zrobilam tak naprawde ledwo co ale E. mi uznal wiec nie przejmuj sie ze nie zdalas na luku bo predzej czy pozniej go odczarujesz i sie udaBardzo Wam dziekuje za gratulacje i za dobre slowo w trakcie walki Uda sie na pewno wszystkim, tylko trzeba sie na maksa skupic i myslec o tym co sie robi no i oczywiscie pokonac ten STRASZNY łuk
Edytowane przez Chocolate_Rain Czas edycji: 2013-02-10 o 11:39 |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
stwierdziłam, że nie ma co się na siłę zapisywać przed utratą ważności teorii ale w moich postanowieniach noworocznych jest : "zadać egzamin na prawo jazdy", więc na pewno za kilka miesięcy do tego wrócę, oby tylko ta nowa teoria mnie nie pokonała
|
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie na 2 egzamin się nie zapisałam, bo jakoś tak schodzi i nie ma kiedy. Oj też bym chciała mieć już dokument w portfelu.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#3039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zgadzam się z tym ostatnim w 100%! Ja głownie nie zdawałam przez złe podejście, mam wrażenie, że jeździłam i tylko czekałam gdzie uwalę ![]() w końcu nastawiłam się, że zdam i koniec, dołożyłam do tego pełne skupienie i zdałam z taką łatwością, że zastanawiałam się czemu wcześniej tak nie mogłam.. pozytywne podejście i skupienie podczas jazdy jest chyba najważniejsze a teraz mi smutno, bo nie mam czym jeździć, a mam taką ochotę..
|
|
|
#3040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj narzeczony ma auto wiec bede miala czym jezdzic ale oczywiscie na poczatku tylko gdzies blisko no i z nim bo zawsze pewniej sie czlowiek czuje![]() moze trafi sie jakas okazja niedlugo i bedziesz mogla sobie pojezdzic A mam pytanie: czy orientujecie sie moze czy musze doplacac roznice miedzy stara cena egzaminu a nowa? Zapisywalam sie na ten egzamin w grudniu w zeszlym roku i placilam stara cene a w sumie zdawalam jak juz weszla nowa cena. egzaminator mi powiedzial, zebym sprawdzila czy mam wszystko oplacone i jak tak to tylko w urzedzie mam zaplacic za odbior. I drugie pytanie: placeza wydanieod razu w wydziale transportu i potem spokojnie czekam na odbior czy place przy odbiorze? Pewnie zalezy od wydzialu i jaki jest koszt?Karolina tylko prosze zmobilizuj sie jak najpredzej Przerwa jest potrzebna jesli czujesz ze juz dluzej nie mozesz psychicznie byleby nie byla za dluga-mi zajela 2 lata! ale sie ogarnelam wreszcie i teraz zaluje, ze az tyle czekalam. Bylebys sie wyrobila prze 2016 jak ma wejsc rejestr kierowcow, szkolenia i listki![]() Robilam ostatnio te nowe testy tak z ciekawosci i na 8 zrobionych tylko raz bym zdala bo wyszlo mi na styk prawie 69punktow a tak to po 63-65. Niby jakos lepiej sformulowane ale trudno zdac i podchwytliwe dosyc |
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#3042 |
|
Raczkowanie
|
Chocolate_Rain W Radomiu gdzie ja zdaję nie trzeba było dopłacać. W grudniu była informacja że trzeba dopłacić, ale później na stronie wordu pojawiło się ogłoszenie, że jednak dopłat nie trzeba, a osobom które dopłaciły pieniądze miały być zwrócone. Ja w każdym razie nie dopłacałam, zapisywałam się w grudniu, a zdawałam pod koniec stycznia. Więc może to jest różnie bo jak widzę tam gdzie zdaje justka89 trzeba było dopłacać.
Edytowane przez justysialek Czas edycji: 2013-02-10 o 15:59 |
|
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
jestem tu nowa , mam nadzieje , żę przyjmiecie mnie do swojego grona ![]() miałam już 3 egzaminy , i za kazdym razem oblewałam na placu . za pierwszym na łuku , za drugim wzniesienie , za trzecim znowu łuk !! tak sie wystraszyłam jak wjezdzalam do koperty ze wjade w słupek przed maską ,że stanełam w połowie koperty ale szybko dojechałam do początku i o dziwo nie wjechałam w niego . Mam nastepne podejscie i tak sie boje tego łuku ,że znowu coś odwale ( a odwale na pewno ) . A mam pytanie : mylicie strony ? Bo ja strasznie ale tylko wtedy jak sie zagadam albo rozprosze, jak jestem skupiona to jezdze w miare jak człowiek . Instrukt. to mi nawet liczy na jazdach ile razy sie myle . Jak sobie z tym radzicie ?
|
#3044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez sporo egzaminow oblalam na luku i tez mam problem z ocena odleglosci. Niestety oblal cie bo musisz jechac plynnie a ty sie zatrzymalas i pozniej dojechalas. Mialam tak samo na jednym z egzaminow Musisz sie skupic jak tylko najmocniej potrafisz i myslec o tym co masz zrobic, jak sie zachowac w danym momencie a wtedy na pewno sie uda odczarowac ten okropny luk. Ja np. robiac luk caly czas do siebie gadalam ze potrafie, ze dam rade, ze mi sie uda no i pomoglo
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze robiąc łuk wymsknie mi sie jakieś brzydkie słowo albo i kilka z tej bezradności
|
|
#3046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W każdym razie egzaminator nic nie powiedział, a tylko czekałam na słowa o drugiej próbie lub coś. A wiecie co, jak pokazywałam światła, to mi się pomyliły nazwy, bo miałam pozycyjne (a powiedziałam postojowe), ale egzaminator tak sympatycznie się mnie zapytał, czy to postojowe na pewno Chyba się domyślił, że tylko nazwę pomyliłam, bo wszystko pokazywałam dobrze, a te nazwy takie do siebie podobne... ale pewnie niejeden by się do tego dowalił.
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3048 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale na serio mi mowienie do siebie pomaga, bo sie skupiam na tym co robie, np. teraz jechalam ze znaku stop w lewo (dosyc trudny wyjazd) i nie bardzo widzialam prawa strone bo staly samochody. Zatrzymalam sie i mowie na glos:"dobra, lewa czysta, hmmm prawej nie bardzo widac no ale chyba tez czysto, tak na pewno czysto no to jade" Egzaminatorzy na pewno nie jedno widzieli i slyszeli wiec nie ma sie co przejmowac. wazne, ze to dziala ![]() Pytalam dzis w wordzie na Odlewniczej (tam jest centrala w Warszawie) i powiedzieli, ze nie trzeba doplacac ![]() Teraz tylko zadzwonie do mojego wydzialu transportu i zapytam co z oplata za wydanie. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- A to oplate za wydanie prawa jazdy wplaca sie w Starostwie czy w Wydziale transportu i komunikacji? Bo u mnie to sa 2 rozne miejsca w roznych czesciach miasta |
||
|
|
|
#3049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jutro kolejne podejście trzymajcie kciuki za mnie
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
powodzenia
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
Trzymaj się!
Powodzenia.
|
|
|
|
#3054 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Raczkowanie
|
trzymam kciuki
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Mam za sobą 6 niezdanych egzaminów, mniej lub bardziej z mojej winy. Siódmy zbliża się wielkimi krokami (15.02), a co za tym idzie także stres... Dzisiaj wyjątkowo nasilony, bo jutro mam 2 godziny jazd, a za kierownicą nie siedziałam od listopada..
|
|
|
|
#3059 | ||
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() bede trzymac za CB kciuki MOCNO!! Cytat:
Ja ide w Srode wreszcie!!! zapisac sie na ten egzamin.... |
||
|
|
|
#3060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bede mocno trzymała kciuki za Ciebie
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

no i patrze ze pisze POZYTYWNY!!
fantastyczne uczucie. Polecialam do narzeczonego bo byl ze mna i on tez sie wzruszyl, ze wreszcie sie udalo
Tak się cieszę

Na łuku, jadąc do tyłu otarłam lusterkiem słupek, a jak się zorientowałam, że za szybko zaczęłam kręcić kierownicą było już za późno, żeby odbić i jakoś z tego wyjść. Chociaż na jazdach baaaaaardzo dawno nie zdarzyło mi się zrobić czegoś źle na łuku, już bardziej obawiałam się górki przez drgającą nogę. Stres spowodował też to, że noga niesamowicie mi na sprzęgle latała i zapomniałam, że przecież mogłam się zatrzymać, wtedy miałabym jeszcze jedną próbę.
klask i:

Przerwa jest potrzebna jesli czujesz ze juz dluzej nie mozesz psychicznie byleby nie byla za dluga-mi zajela 2 lata! ale sie ogarnelam wreszcie i teraz zaluje, ze az tyle czekalam. Bylebys sie wyrobila prze 2016 jak ma wejsc rejestr kierowcow, szkolenia i listki