|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 22,50% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
1 | 2,50% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
5 | 12,50% |
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
3 | 7,50% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
7 | 17,50% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
11 | 27,50% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
co tu tak cicho dzisiaj?
siedzę na all ale jak już znajdę interesującą rzecz to sprzedawca nie ma nic innego ciekawego a zamawianie jednej rzeczy + przesyłka kompletnie się nie opłaca i dalej jestem głodna;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
mnie kusi żeby odwiedzić dzisiaj znowu lumpka.. ale w zeszłym tygodniu wydałam ok 150zł w sh więc nie wiem czy to nie będzie przesada.. ![]() o pralka sończyła prać, idę rozwiesić ciuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sensie znasz w życiu pozainternetowym? To fajnie, uwielbiam jej filmiki, spec z niej nie z tej ziemi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ash- next level powiadasz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie widziałam już jej ponad rok... ale kiedyś miałam okazję z nią współpracować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Straszne... Glukoza do wypicia i bez cytrynki. 50 g rozpuszczone w 200 ml wody. Ale co się okazało, musiałam sama kupić w aptece i mogłam w domu wypić i przyjść od razu na badanie,ale posiedziałam w poczekalni. Na ciuchach cudeńkaaaaa, ale póki co fot brak ![]() Aaaa i te naklejki w biedro tanie jak barszcz a fajne ![]() ![]() Któraś tu maniaczka sów, więc niech idzie bo za 8 zł to moga się zmarnować :P Truskawki z biedro miodzio ![]() ![]()
![]() |
#847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
tak bardzo nie mogę się skupić
![]() ![]() a to takie ważne... błagałam dziś o słoneczko, bo słońce=motywacja a jest szaro, nawala snieg i w ogóle okropnie ![]() jak dzis nic nie zrobię, to jutro będę mieć tysiąc rzeczy do roboty więcej :< dobijcie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam opisy porodów mamusiek styczniowo-lutowych, niektóre są na prawdę bardzo wzruszające
![]() lenia mam;/ nic mi się nie chcę, leżę i robię pierdoły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
uciekam też troszkę podziałać
![]() hmm... może dzisiaj zrobię ciasteczka owsiane ![]() tak mnie coś naszło ![]() Do napisania później ![]() Axella - słoneczko to Ty masz w brzuszku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle to witam po kolejnej dłuższej przerwie. Zajęta jestem trochę pracą inż. A poza tym powoli kompletuję wyprawkę dla maluszka, dobrze, że nie mam dużo do kupienia, bo mam ciuszki po starszym synku, tyle, że rozmiary niektórych ubrań sezonowo mi się nie będą zgadzać więc np na jesień i zimę muszę kupić nowe rzeczy. W międzyczasie urządzamy pokój starszemu, chociaż pewnie i tak będzie jeszcze z nami długo spał, więc dostanie łóżko przejściowe, które będzie stało u nas. A ja mam się dobrze, mam czas na odpoczywanie dzięki niani, więc nic mnie nie pobolewa ostatnio jakoś niepokojąco. W tym tygodniu idę na glukozę....nie wiem jak moja wątroba to przeżyje. A w poniedziałek dopiero mam wizytę. Maluszek bardzo ruchliwy, ale imienia dalej nie mamy. Nie wiem co by do Leona pasowało ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
nonely,sharp.. niby tak..
ALE. chyba troszke mnie to przerasta.. 18dni ..może trochę więcej,na ogarnięcie paru tysi ![]() chyba porwałam się z motyką na słońce i się trochę przeceniłam... |
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Zakorzenienie
|
kwestia gustu
![]() ![]() Cytat:
Nie powiesz, że pierwszego dnia już chcesz rezygnować, o nie!! Wyłączaj wizaż i walcz bo masz o co!! Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-11 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 | ||
Zakorzenienie
|
Bleee....ale Ci nie zazdroszcze. Ja nz początku też miałam podjęzykowo, teraz mam dowcipnie i to jest super rozwiązanie, nic nie czuje z rozpuszczania ;p
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam glukoze 22.02, wiec sie zaraz okaże co i jak. A poza tym idę jak burza. W pierwszym trymestrze niby spokojnie. Tylko 1 kg na plusie. W 19 tc też nieźle bo 2,5 kg i nie za duży brzuch. Za to teraz na progu 21 tc ooooo matkoooo ![]() ![]()
![]() |
#857 |
siedzę i myślę
|
Matko w sobotę wymiotowałam i dzisiaj znowu
![]() ![]()
#858 |
Zadomowienie
|
hej hej mamuśki
co tam ciekawego działo się przez week?? widze ,że spokojnie coś na forum ostatnio ![]() w CK słoneczko świeci, nawet ciepło na dworze idealnie na spacerek. ja dziś wkońcu zaliczyłam dentyste... panikowałam jak niewiem bo myślałam że znów wynajdzie mi kilka zębów do leczenia , bo mam takie kły swoje poddatne na próchnice,że aż szkoda gadać...ale odziwo tylko jeden mały ubytek i dziś zaleczony i niebolało bo poprosiłam o znieczulenie ![]() ![]() i została mi ttylko sama kosmetyka zębów czyli usunięcie kamienia ![]() sharp piękne ciuszki ![]() ![]() Metropilitan wracaj do zdrówka szybko Axella niemart się za dużo, bedzie ok dasz rade wierze w Ciebie, Zuzia cie zmotywuje kopniaczkami ![]() Ash niemart się na zapas wynikami, gin ci napewno wszystko wytłumaczy |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
Karolina mi też jeszcze się zdarzy ![]()
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak zwykle w chwilach turbo-optymizmu wymyśliłam plan idealny,by po powrocie do rzeczywistości stwierdzic,że jednak nie jest tak jak myślałam. dziś passuje.. oby nowy dzień przyniósł motywację i cień nadziei |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
siedzę i myślę
|
Kurde już tyle czasu miałam z tym spokój...
![]() Już sama nie wiem... może to po jabłku ? W sobotę zjadłam i dzisiaj też... ale wcześniej normalnie jadłam i nie wymiotowałam ![]() ![]()
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#863 |
siedzę i myślę
|
Wolę jak się przypomina kopniaczkami
![]() ![]()
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do zakupu to chyba każda musiała sobie sama glukozę kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się położyłam po 10:00 i wstałam pół godzinki temu, akurat na obiad ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zadomowienie
|
wczorej z Tż spędziliśmy kilka godzin na oglądaniu, zapisywaniu cen rzeczy wyprawkowych głównie w smyku, by mieć później porównanie z cenami na allegro no i palnuje dziś porządnie przysiąśc i pobuszować po allegro by znaleźć fajnych sprzedawców u których zakupimy wiekszą ilość rzeczy z wyprawki i koszt żeby był mniejszy niż w sklepie, wiec planujemy u jednego sprzedacy kupić wiekszość, tak by niepłacić za przesyłke
![]() wybra;liśmy już wózek (tylko teraz czekamy na moich rodziców by poparli wybór i zasponsorowali off course) i padło na Bebetto solaris, z tym że chcemy porównać go jeszcze z bebetto solaris B (nowszy model, kolorystyka wieksza w tym modelu). co do wózka to rożłożuliśmy go na częsci pierwsze i takie mamy spostrzeżenia: 1) bardzo lekki, aluminiowy stelarz 2)łątwa obsługa, składanie, rozkładanie, zmienianie częsci 3)koła z przodu skretne, ale fajnie bo zapamiętują tor jazdy i jak się póści wózek to same nieskrecaja, jak dla nas bomba bo w innych co sprawdzaliśmy to skrecały same 4) do naszego opelka się z łatwością zmieszcza do bagażnika 5) chcemy ten 2 w1 bo fotelik - nosiedełko kupimy z innej firmy taki za 250 zł już upatrzyliśmy który idealnie pasuje do tego modelu a posiada atesty bezpieczeństwa bo te nosidełka z bebetto nieposiadają 6) banalnie się np. zminia gondole na spacerwóke 7) amoryzowany jest, sama dam rade z złatwością go podnieść tak by móc np. wjechać do mksa czy na wysokie krawężniki 8)gondola wg nas na wymair idelalna , dziecko niebedzie w niej pływało, a rodzimy na wiosne wiec dziecko niebedzie w kombinezonie jakimś jak w zimie co by ta gondola miała być niwiem jak wielka 9)cenowo to zapłacimy z fotelikiem jakięś 1450 zł, i porównując ten wózek z innymi cenowo droższymi to uważam,że ten w zupełności sprosta naszym wymaganiom, tymbardziej ,ze jeździliśmy modelami droższymi o których na formu była mowa i niektóre modele takie ciężkie, nieporęczne np, jak próbowaliśmy skręcać wózkami miedzy regałąmi w sklepie wiec my odnośnie wózka już chyba zdania niezmienimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
Atena jak byłam na etapie solarisa to wypytałam sprzedawce i wyszedł mi lepszy model B. Już nie pamiętam dlaczego, ale kilka rzeczy było.
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
Atena ładny wózek
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- xal lubie Twój avatarek ![]() ![]()
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że apteka blisko ![]()
![]() |
#870 |
Zadomowienie
|
a i kupiliśmy kilka ciuszków dla Natalki
![]() pajac welurowy ze symka ,r.68 cena 20 zł komplet 5 sztuk body z krótkim rekawem ze smyka r. 74 cena 20 zł koszula bawełniana w kwiatuszki z zary r. 68 cena 25 zł bluzka bawełniana z kwiatkiem z zary r.74 cena 16 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.