Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 11:09   #841
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

co tu tak cicho dzisiaj?
siedzę na all ale jak już znajdę interesującą rzecz to sprzedawca nie ma nic innego ciekawego a zamawianie jednej rzeczy + przesyłka kompletnie się nie opłaca

i dalej jestem głodna;/
Stary 2013-02-11, 11:16   #842
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
co tu tak cicho dzisiaj?
siedzę na all ale jak już znajdę interesującą rzecz to sprzedawca nie ma nic innego ciekawego a zamawianie jednej rzeczy + przesyłka kompletnie się nie opłaca

i dalej jestem głodna;/
faktycznie jakaś dziwna cisza nastała..
mnie kusi żeby odwiedzić dzisiaj znowu lumpka.. ale w zeszłym tygodniu wydałam ok 150zł w sh więc nie wiem czy to nie będzie przesada..

o pralka sończyła prać, idę rozwiesić ciuszki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:25   #843
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Fajne te filmiki o domowych kremach, chyba coś przegapiłam pod koniec poprzedniego wątku. Mam pytanko, bo chciałabym sobie oliwkę z kremem zmieszać, bo wydaje mi się, że oliwka bardziej mi nawilży i uelastyczni skórę, ale sama to spływa i w ogóle taka tłusta ... można to tak podgrzać i zmieszać czy to bardziej specjalistycznie trzeba do tego podejść? To chyba głównie pytanie do Cloche o ile dobrze kojarzę, ona takie kosmetyki robi, albo się bardziej zna.
Ja jeszcze nie mieszałam oliwki z kremem, ale pamiętam jak Cloche pisała, że planuje połączyć olej z dzikiej róży z balsamem do ciała Alterra. Potem wykombinowała ten przepis na śmietankę, więc nie wiem czy ostatecznie to łączyła Ale jak przyjdzie po pracy to może nas oswieci

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale jajaaaa... znam CZARSZKĘ
W sensie znasz w życiu pozainternetowym? To fajnie, uwielbiam jej filmiki, spec z niej nie z tej ziemi
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:33   #844
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ale super
czekamy z niecierpliwością na fotki

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

No nieźle, nieźle! Teraz z szału zakupowego przejdziesz na wyższy stopień wtajemniczenia - szał porządkowania! Będziesz układać, przekładać, rozkładać, podziwiać i tak w kółko Największe ciążowe przyjemności
Lonely - Fotki będą ale najpierw będę musiała to przewieźć do nas do domu, posegregować i obfocić, a jest z czym walczyć

Ash- next level powiadasz super, lubię to żeby jeszcze starczyło mi sił i ochoty na te mniej lubiane ciążowe przyjemności
Stary 2013-02-11, 11:33   #845
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie znasz w życiu pozainternetowym? To fajnie, uwielbiam jej filmiki, spec z niej nie z tej ziemi
no właśnie w życiu pozainternetowym
nie widziałam już jej ponad rok...
ale kiedyś miałam okazję z nią współpracować

Stary 2013-02-11, 11:38   #846
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, trochę się zmartwiłam... Sprawdziłam moje wyniki glukozy.
Miałam glukozę 75g, a wyniki:

na czczo: 91 mg/dl
po 1 h: 134 mg/dl
po 2 h: 157,8 mg/dl

A to co znalazłam na temat prawidłowych wyników:

Test przesiewowy/diagnostyczny obciążenia 75g glukozy (OGTT):
1. Wartości prawidłowe:
glukoza na czczo mniejszy lub równy 105 mg%,
w 1 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy 180 mg%,
w 2 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy140 mg%:
Powyższe wyniki są prawidłowe czyli nie jest wymagana dalsza diagnostyka.
Gdy co najmniej 1 wynik jest nieprawidłowy, to osoba zostanie skierowana do ośrodka specjalistycznego.

Jutro mam wizytę to wszystkiego się dowiem, ale martwię się. No i żałuję, że tak późno poszłam na badani
mam nadzieję, że to jednak nie cukrzyca i dobrze, że wszystko okaże się jutro. Będę trzymac mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam się i ja dopiero ze śniadankiem

Dzisiaj miałam zwykłą wizytę u mojej gin.
Wszystko w porządku.. oczywiście bez usg. Moje ciśnienie 110/70 czyli standard, waga od ostatniego miesiąca 1,5 kg do przodu czyli nie wiele. Według mnie mam już 7,5 kg do przodu w 24tc, według karty ciąży 3,5:P
Serduszko Tymka bije ok 142 uderzeń na minute, szyjka się trzyma..
No i dostałam skierowanie na morfologie,mocz i obciążenie glukozą 75g.
Kolejna wizyta około 10 marca..Picie glukozy i robienie wyników zaraz na początku marca.

Ash
nie martw się na zapas i poczekaj co lekarz Ci powie odnośnie tego cukru

Banka gratuluje mega ilości ciuszków Już sam widok pawlacza mówi za siebie eheh

Witam nową mamusię whatIthink gratuluję wytrwałości w nadrabianiu

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a widziałyście może wczoraj "porodówkę" ? babka nie mogła wyprzeć dziecka, było źle ułożone, w końcu używały położne kleszczy (o matko!) główka wyszła, a barki nie chciały... położna musiała dzieciątku złamać obojczyk, żeby wyszło. Dziecko urodziło się sine i musieli pomagać małej w oddychaniu. Poryczałam się. Jakby mi się to przydarzyło to bym pozwała taki szpital!
Widziałam, mój TŻ nie mógł uwierzyć w to co widział, bluzgał na czym ziemia stoi...
Straszne...

Glukoza do wypicia i bez cytrynki.
50 g rozpuszczone w 200 ml wody.
Ale co się okazało, musiałam sama kupić w aptece i mogłam w domu wypić i przyjść od razu na badanie,ale posiedziałam w poczekalni.

Na ciuchach cudeńkaaaaa, ale póki co fot brak

Aaaa i te naklejki w biedro tanie jak barszcz a fajne Kupiłam sowy
Któraś tu maniaczka sów, więc niech idzie bo za 8 zł to moga się zmarnować :P
Truskawki z biedro miodzio

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:44   #847
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie jakaś dziwna cisza nastała..
mnie kusi żeby odwiedzić dzisiaj znowu lumpka.. ale w zeszłym tygodniu wydałam ok 150zł w sh więc nie wiem czy to nie będzie przesada..

o pralka sończyła prać, idę rozwiesić ciuszki
w moim nowo-odkrytym dzisiaj dostawa dziecięcych więc podjadę przed jogą i dziś znów joga

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 11:48   #848
axella
Zakorzenienie

GG do axella

tak bardzo nie mogę się skupić
a to takie ważne...
błagałam dziś o słoneczko, bo słońce=motywacja a jest szaro, nawala snieg i w ogóle okropnie

jak dzis nic nie zrobię, to jutro będę mieć tysiąc rzeczy do roboty więcej :<

dobijcie..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:48   #849
sharpnowaja
Zakorzenienie

przeczytałam opisy porodów mamusiek styczniowo-lutowych, niektóre są na prawdę bardzo wzruszające

lenia mam;/ nic mi się nie chcę, leżę i robię pierdoły
Stary 2013-02-11, 11:48   #850
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
no to wklejam ciuszki
niebieska kurtka wiosenna 9-12 mc. Ale mam nadzieję że na jesień też będzie http://obrazki.elektroda.pl/7161674400_1360576415.jpg

jesienny płaszczyk http://obrazki.elektroda.pl/5659551300_1360576491.jpg - mały rozmiar bo 0-3 m-ce ale myślę że na wrzesień jeszcze będzie, no chyba że rękawki będą za krótki. Ogólnie ta kurteczka średnio mi się podobała ale była tania. Muszę na nią naszyć jakieś serduszka czy kwiatuszki bo taka smutna mi się wydaje

spodenki takie grubsze z next rozmiar 6-9 m-cy. Kupiłam je jak chrześniak był mały bluzeczka- w sumie nie wiem jaki rozmiar ale chyba tak 3-6 m-cy http://obrazki.elektroda.pl/9440376200_1360576644.jpg

sukienka czerwona- taka balowa kupiona jakieś 3 lata temu na ciuchach za grosze. Czekała na narodziny dziewczynki Rozmiar 3-6 m-cy http://obrazki.elektroda.pl/1983590100_1360576836.jpg

sukienka na lato 12-18 m-cy bratowa kupiła za 1 zł
http://obrazki.elektroda.pl/1511543300_1360576903.jpg
za ciuszki. Ja bym chyba nic nie naszywała na tę kurteczkę Wystarczy jakiś kolorowy szalik, czapka, rękawiczki
Stary 2013-02-11, 11:51   #851
lonely_lady
Zakorzenienie

uciekam też troszkę podziałać
hmm... może dzisiaj zrobię ciasteczka owsiane
tak mnie coś naszło

Do napisania później

Axella - słoneczko to Ty masz w brzuszku więc działaj kochana, działaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 11:53   #852
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Axella - słoneczko to Ty masz w brzuszku więc działaj kochana, działaj
też miałam tak napisać dobra idę od was bo nic nie zrobię
Stary 2013-02-11, 11:54   #853
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny nie odzywałam się bo znowu zamknęłam się w moim smutnym świecie nie wiem czemu ale jak się źle czuję to nie mam nawet ochoty pisać, do środy czułam się bardzo dobrze i w wzięłam się za porządki i skończyło się na bólach i skurczach przy każdym ruchu aż do wczoraj
Ale Was czytałam
Mysia super zdjęcia
Axella trzymam kciuki żeby wszystko się udało
Color gratuluje mieszkania i dobrze, że już nie będziesz musiała zapylać z tym węglem
Diabli zdecydowałaś się jednak na Perso ? bierzesz z fotelikiem ?
Lonley165 to wcale nie tak mało, i przy tej wadze to niezłą chudzinką byłaś
WhatIthink Witaj, podziwiam nadrabianie, ja jak mam za dużo to przeskakuje
Co do wagi, to ja przez glupi glupi tłusty tydzień przytyłam 2 kg i do tego po tych wszystkich słodyczach mam zgagę, a dalej je żre, ale koniec z tym, bo się źle skończy odkąd mam pessar to się nie ruszam, a do tej pory chodziłam z psem na godzinne spacery codziennie. Już sobie upatrzyłam rowerek stacjonarny i chyba go kupie, teraz jak mam takie mocne postanowienie bo później znowu mi przejdzie, ja przy wzroście 163 ważę teraz 64 kg czyli prawie 10,5 więcej niż przed ciążą 29 tc
Jutro wizyta, a ja wczoraj stwierdziłam, że trza by było się ogolić i trochę na czuja trochę z lusterkiem tak się pociełam, że w prysznicu wyglądało jak w rzeźni lekarz jutro padnie jak tą masakrę zobaczy, a on lubi się ze mnie śmiać, powiem, że ćwiczyłam przed nacięciem krocza i w takich momentach żałuje, że nie mamy wanny
Oszczędzaj się. Ja też już 10 kg na plusie, ale na szczęście jakoś tego nie czuję specjalnie. Poszło w brzuch i biust Zgubimy niedługo

Cytat:
i jeszcze jedna seria

bluzeczka z krótkim rękawem na 6 m-cy (więc nie wiem czy się przyda, ewentualnie można założyć na body z długim rękawem), rampersy 0-3 m-cy. Bluzeczkę kupiła bratowa, rampersy dostała teściowa od jakiejś kobietki http://obrazki.elektroda.pl/2248313400_1360577073.jpg

kaftanik 0-3 m-ce, też kupiony x czasu temu, w sumie początkowo mi się nie podobał i sama nie wiem dlaczego go kupiłam. Ale teraz podoba mi się bardzo http://obrazki.elektroda.pl/6451444600_1360577142.jpg

sweterek bolerko z next. Kupiłam ostatnio na ciuchach za 10 zł. Drogie ale nie mogłam się oprzeć. Rozmiar 3-6 m-cy http://obrazki.elektroda.pl/7265816400_1360577226.jpg

pajacyki: wszystkie rozmiar 56, biało niebieskie kupiłam za 7 zł a reszta od teściowej (też dostała od jakiejś kobietki). http://obrazki.elektroda.pl/6245179900_1360577292.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/6105915700_1360577376.jpg

spodenki 0-3 m-cy niebieskie kupione dawno temu, dżinsowe kupiła mama albo bratowa (już nie pamiętam) za 1 zł. http://obrazki.elektroda.pl/1274156600_1360577437.jpg

Jak tak patrzę jakie ceny są u mnie albo na all to mam ochotę jechać do rodzinnego miasta bo tam można cuda za 1 zł dostać
Śliczne ubranka

Cytat:
powodzenia!!!

ja też ostatnio non stop jetem głodna, mogłabym tylko jeść i jeść
Witam w klubie. I ciągle bym coś pichciła i dobie dogadzała

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaa i te naklejki w biedro tanie jak barszcz a fajne Kupiłam sowy
Któraś tu maniaczka sów, więc niech idzie bo za 8 zł to moga się zmarnować :P
Truskawki z biedro miodzio
A gdzie te naklejki można obejrzeć, nie widziałam na stronie biedronki nic takiego? A też mnie sowy interesują

A w ogóle to witam po kolejnej dłuższej przerwie. Zajęta jestem trochę pracą inż. A poza tym powoli kompletuję wyprawkę dla maluszka, dobrze, że nie mam dużo do kupienia, bo mam ciuszki po starszym synku, tyle, że rozmiary niektórych ubrań sezonowo mi się nie będą zgadzać więc np na jesień i zimę muszę kupić nowe rzeczy. W międzyczasie urządzamy pokój starszemu, chociaż pewnie i tak będzie jeszcze z nami długo spał, więc dostanie łóżko przejściowe, które będzie stało u nas.
A ja mam się dobrze, mam czas na odpoczywanie dzięki niani, więc nic mnie nie pobolewa ostatnio jakoś niepokojąco. W tym tygodniu idę na glukozę....nie wiem jak moja wątroba to przeżyje. A w poniedziałek dopiero mam wizytę. Maluszek bardzo ruchliwy, ale imienia dalej nie mamy. Nie wiem co by do Leona pasowało

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:56   #854
axella
Zakorzenienie

GG do axella

nonely,sharp.. niby tak..
ALE.

chyba troszke mnie to przerasta..
18dni ..może trochę więcej,na ogarnięcie paru tysi
chyba porwałam się z motyką na słońce i się trochę przeceniłam...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-11, 12:20   #855
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ja też widziałam jeden odcinek i mi jakoś nie podszedł ..
kwestia gustu. Dla mnie idealnie opisuje sytuację w jakiej bylo moje pokolenie po skonczeniu super studiów

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nonely,sharp.. niby tak..
ALE.

chyba troszke mnie to przerasta..
18dni ..może trochę więcej,na ogarnięcie paru tysi
chyba porwałam się z motyką na słońce i się trochę przeceniłam...
Ala kto da radę jak nie Ty?
Nie powiesz, że pierwszego dnia już chcesz rezygnować, o nie!! Wyłączaj wizaż i walcz bo masz o co!!

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-11 o 12:25
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 12:42   #856
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja już po sniadanku z luteiną pod językiem
Bleee....ale Ci nie zazdroszcze. Ja nz początku też miałam podjęzykowo, teraz mam dowcipnie i to jest super rozwiązanie, nic nie czuje z rozpuszczania ;p

Cytat:
Dziewczyny, trochę się zmartwiłam... Sprawdziłam moje wyniki glukozy.
Miałam glukozę 75g, a wyniki:

na czczo: 91 mg/dl
po 1 h: 134 mg/dl
po 2 h: 157,8 mg/dl

A to co znalazłam na temat prawidłowych wyników:

Test przesiewowy/diagnostyczny obciążenia 75g glukozy (OGTT):
1. Wartości prawidłowe:
glukoza na czczo mniejszy lub równy 105 mg%,
w 1 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy 180 mg%,
w 2 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy140 mg%:
Powyższe wyniki są prawidłowe czyli nie jest wymagana dalsza diagnostyka.
Gdy co najmniej 1 wynik jest nieprawidłowy, to osoba zostanie skierowana do ośrodka specjalistycznego.

Jutro mam wizytę to wszystkiego się dowiem, ale martwię się. No i żałuję, że tak późno poszłam na badani
Nie martw sie, poczekaj na wizytę. Nawet jeśli coś nie będzie super do końca to na pewno lekarze znajdą skuteczny i niegroźny dla Waszej dwójki sposób na leczenie.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam się i ja dopiero ze śniadankiem

Dzisiaj miałam zwykłą wizytę u mojej gin.
Wszystko w porządku.. oczywiście bez usg. Moje ciśnienie 110/70 czyli standard, waga od ostatniego miesiąca 1,5 kg do przodu czyli nie wiele. Według mnie mam już 7,5 kg do przodu w 24tc, według karty ciąży 3,5:P
Serduszko Tymka bije ok 142 uderzeń na minute, szyjka się trzyma..
No i dostałam skierowanie na morfologie,mocz i obciążenie glukozą 75g.
Kolejna wizyta około 10 marca..Picie glukozy i robienie wyników zaraz na początku marca.
Super, że z Tymonkiem ok. Za wizyte

Ja mam glukoze 22.02, wiec sie zaraz okaże co i jak.
A poza tym idę jak burza. W pierwszym trymestrze niby spokojnie. Tylko 1 kg na plusie. W 19 tc też nieźle bo 2,5 kg i nie za duży brzuch. Za to teraz na progu 21 tc ooooo matkoooo Waga już skoczyła o 4 kg!!! a brzuch wystartował do przodu taki, że się w lustrze nie poznaję

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:45   #857
karolina2121
siedzę i myślę

Matko w sobotę wymiotowałam i dzisiaj znowu Już zaczynam się martwić, że znowu wróciły rewolucje żołądkowe
Stary 2013-02-11, 12:46   #858
Atena564
Zadomowienie

hej hej mamuśki
co tam ciekawego działo się przez week?? widze ,że spokojnie coś na forum ostatnio

w CK słoneczko świeci, nawet ciepło na dworze idealnie na spacerek.

ja dziś wkońcu zaliczyłam dentyste... panikowałam jak niewiem bo myślałam że znów wynajdzie mi kilka zębów do leczenia , bo mam takie kły swoje poddatne na próchnice,że aż szkoda gadać...ale odziwo tylko jeden mały ubytek i dziś zaleczony i niebolało bo poprosiłam o znieczulenie
i została mi ttylko sama kosmetyka zębów czyli usunięcie kamienia

sharp piękne ciuszki sunkieneczka i fioletowa kurteczka
Metropilitan wracaj do zdrówka szybko
Axella niemart się za dużo, bedzie ok dasz rade wierze w Ciebie, Zuzia cie zmotywuje kopniaczkami
Ash niemart się na zapas wynikami, gin ci napewno wszystko wytłumaczy
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:47   #859
nuna2
Zakorzenienie

Karolina
mi też jeszcze się zdarzy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 12:47   #860
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
kwestia gustu. Dla mnie idealnie opisuje sytuację w jakiej bylo moje pokolenie po skonczeniu super studiów

Ala kto da radę jak nie Ty?
Nie powiesz, że pierwszego dnia już chcesz rezygnować, o nie!! Wyłączaj wizaż i walcz bo masz o co!!
jasne,że jest o co.. ale to jest tak mało realne,że aż chyba niemożliwe..

jak zwykle w chwilach turbo-optymizmu wymyśliłam plan idealny,by po powrocie do rzeczywistości stwierdzic,że jednak nie jest tak jak myślałam.

dziś passuje..
oby nowy dzień przyniósł motywację i cień nadziei

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-11, 12:50   #861
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Karolina
mi też jeszcze się zdarzy
Kurde już tyle czasu miałam z tym spokój...
Już sama nie wiem... może to po jabłku ? W sobotę zjadłam i dzisiaj też... ale wcześniej normalnie jadłam i nie wymiotowałam Może Antoś ma dość jabłek
Stary 2013-02-11, 12:53   #862
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kurde już tyle czasu miałam z tym spokój...
Już sama nie wiem... może to po jabłku ? W sobotę zjadłam i dzisiaj też... ale wcześniej normalnie jadłam i nie wymiotowałam Może Antoś ma dość jabłek
może Antoś chce się jeszcze przypomnieć
Stary 2013-02-11, 12:57   #863
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
może Antoś chce się jeszcze przypomnieć
Wolę jak się przypomina kopniaczkami To o wiele przyjemniejsze
Stary 2013-02-11, 12:58   #864
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
chciałam podkreślić, że nawet taki gamoń komputerowy jak ja może ustawić opis na suwaczku

diabli, dziękuję
prosze i dzien dobry!!! idziemy na spacer, odezwe sie pozniej
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:00   #865
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no to wklejam ciuszki
niebieska kurtka wiosenna 9-12 mc. Ale mam nadzieję że na jesień też będzie http://obrazki.elektroda.pl/7161674400_1360576415.jpg

jesienny płaszczyk http://obrazki.elektroda.pl/5659551300_1360576491.jpg - mały rozmiar bo 0-3 m-ce ale myślę że na wrzesień jeszcze będzie, no chyba że rękawki będą za krótki. Ogólnie ta kurteczka średnio mi się podobała ale była tania. Muszę na nią naszyć jakieś serduszka czy kwiatuszki bo taka smutna mi się wydaje

spodenki takie grubsze z next rozmiar 6-9 m-cy. Kupiłam je jak chrześniak był mały bluzeczka- w sumie nie wiem jaki rozmiar ale chyba tak 3-6 m-cy http://obrazki.elektroda.pl/9440376200_1360576644.jpg

sukienka czerwona- taka balowa kupiona jakieś 3 lata temu na ciuchach za grosze. Czekała na narodziny dziewczynki Rozmiar 3-6 m-cy http://obrazki.elektroda.pl/1983590100_1360576836.jpg

sukienka na lato 12-18 m-cy bratowa kupiła za 1 zł
http://obrazki.elektroda.pl/1511543300_1360576903.jpg
piękne ciuszki
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
oj oj , ale to nie na teraz tylko po połogu teraz to ja nie mogę podłogi umyć, a co dopiero na rowerku jeździć
ja polecam orbitrek
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
właśnie się zdziwiłam:P ja musiałam oddać orbitrek na poddasze ;( i też po połogu wróci do łask
ja ostatnio wlazłam na chwilę ale odpuszczam, zbyt męczące chociaż mogę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Glukoza do wypicia i bez cytrynki.
50 g rozpuszczone w 200 ml wody.
Ale co się okazało, musiałam sama kupić w aptece i mogłam w domu wypić i przyjść od razu na badanie,ale posiedziałam w poczekalni.
wynik będzie bardziej miarodajny
a co do zakupu to chyba każda musiała sobie sama glukozę kupić
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
za ciuszki. Ja bym chyba nic nie naszywała na tę kurteczkę Wystarczy jakiś kolorowy szalik, czapka, rękawiczki
dokładnie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Matko w sobotę wymiotowałam i dzisiaj znowu Już zaczynam się martwić, że znowu wróciły rewolucje żołądkowe

Ja się położyłam po 10:00 i wstałam pół godzinki temu, akurat na obiad

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:01   #866
Atena564
Zadomowienie

wczorej z Tż spędziliśmy kilka godzin na oglądaniu, zapisywaniu cen rzeczy wyprawkowych głównie w smyku, by mieć później porównanie z cenami na allegro no i palnuje dziś porządnie przysiąśc i pobuszować po allegro by znaleźć fajnych sprzedawców u których zakupimy wiekszą ilość rzeczy z wyprawki i koszt żeby był mniejszy niż w sklepie, wiec planujemy u jednego sprzedacy kupić wiekszość, tak by niepłacić za przesyłke

wybra;liśmy już wózek (tylko teraz czekamy na moich rodziców by poparli wybór i zasponsorowali off course) i padło na Bebetto solaris, z tym że chcemy porównać go jeszcze z bebetto solaris B (nowszy model, kolorystyka wieksza w tym modelu).
co do wózka to rożłożuliśmy go na częsci pierwsze i takie mamy spostrzeżenia:
1) bardzo lekki, aluminiowy stelarz
2)łątwa obsługa, składanie, rozkładanie, zmienianie częsci
3)koła z przodu skretne, ale fajnie bo zapamiętują tor jazdy i jak się póści wózek to same nieskrecaja, jak dla nas bomba bo w innych co sprawdzaliśmy to skrecały same
4) do naszego opelka się z łatwością zmieszcza do bagażnika
5) chcemy ten 2 w1 bo fotelik - nosiedełko kupimy z innej firmy taki za 250 zł już upatrzyliśmy który idealnie pasuje do tego modelu a posiada atesty bezpieczeństwa bo te nosidełka z bebetto nieposiadają
6) banalnie się np. zminia gondole na spacerwóke
7) amoryzowany jest, sama dam rade z złatwością go podnieść tak by móc np. wjechać do mksa czy na wysokie krawężniki
8)gondola wg nas na wymair idelalna , dziecko niebedzie w niej pływało, a rodzimy na wiosne wiec dziecko niebedzie w kombinezonie jakimś jak w zimie co by ta gondola miała być niwiem jak wielka
9)cenowo to zapłacimy z fotelikiem jakięś 1450 zł, i porównując ten wózek z innymi cenowo droższymi to uważam,że ten w zupełności sprosta naszym wymaganiom, tymbardziej ,ze jeździliśmy modelami droższymi o których na formu była mowa i niektóre modele takie ciężkie, nieporęczne np, jak próbowaliśmy skręcać wózkami miedzy regałąmi w sklepie

wiec my odnośnie wózka już chyba zdania niezmienimy
Stary 2013-02-11, 13:05   #867
xal
Zakorzenienie

Atena jak byłam na etapie solarisa to wypytałam sprzedawce i wyszedł mi lepszy model B. Już nie pamiętam dlaczego, ale kilka rzeczy było.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 13:09   #868
nuna2
Zakorzenienie

Atena ładny wózek

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

xal lubie Twój avatarek jest taki słoneczny
Stary 2013-02-11, 13:16   #869
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
piękne ciuszki

ja polecam orbitrek
ja ostatnio wlazłam na chwilę ale odpuszczam, zbyt męczące chociaż mogę

wynik będzie bardziej miarodajny
a co do zakupu to chyba każda musiała sobie sama glukozę kupić
dokładnie

Ja się położyłam po 10:00 i wstałam pół godzinki temu, akurat na obiad
Serio każda? Nikt nic nie pisał i poszłam taka zielona
Dobrze, że apteka blisko

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:16   #870
Atena564
Zadomowienie

a i kupiliśmy kilka ciuszków dla Natalki

pajac welurowy ze symka ,r.68 cena 20 zł
komplet 5 sztuk body z krótkim rekawem ze smyka r. 74 cena 20 zł
koszula bawełniana w kwiatuszki z zary r. 68 cena 25 zł
bluzka bawełniana z kwiatkiem z zary r.74 cena 16 zł

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03405.jpg (93,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03406.jpg (163,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03407.jpg (91,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03408.jpg (99,4 KB, 18 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości