|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 22,50% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
1 | 2,50% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
5 | 12,50% |
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
3 | 7,50% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
0 | 0% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
7 | 17,50% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
1 | 2,50% |
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
11 | 27,50% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Dziewczynki z Krakowa, jest tani x-lander
http://www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-d...owka-455476548
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Ehh próbuje się dodzwonic do banku, ale "obecnie wszyscy konsultanci mają mnie głęboko w dupie".. już 3 razy dzwoniłam i czekałam jakies 10 minut.. no pie..r..dol..c.a. można z nimi dostać...
ehh idę na gimnastykę.. Nie chce mi się strasznie.. Wstałam dzisiaj o 4 rano.. Zbudziłam się na siku..potem piciu.. potem już było po spaniu.. a teraz mi sie chce spać.. może jak pójde na dwór to się bardziej rozbudzę, albo zmęcze na tyle, żeby pójść spać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja dopiero ze śniadankiem
![]() Dzisiaj miałam zwykłą wizytę u mojej gin. Wszystko w porządku.. oczywiście bez usg. Moje ciśnienie 110/70 czyli standard, waga od ostatniego miesiąca 1,5 kg do przodu czyli nie wiele. Według mnie mam już 7,5 kg do przodu w 24tc, według karty ciąży 3,5:P Serduszko Tymka bije ok 142 uderzeń na minute, szyjka się trzyma.. No i dostałam skierowanie na morfologie,mocz i obciążenie glukozą 75g. Kolejna wizyta około 10 marca..Picie glukozy i robienie wyników zaraz na początku marca. Ash nie martw się na zapas i poczekaj co lekarz Ci powie odnośnie tego cukru ![]() Banka gratuluje mega ilości ciuszków ![]() ![]() Witam nową mamusię whatIthink ![]() ![]()
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jeżeli osoba dorosła nie rozumie zamieniania ulamków, a ni nie rozumie obliczania procentów to jak ona jest w stanie wziaść kredyt? albo założyc lokatę? albo zobaczyc czy promocja w sklepie faktycznie jest korzystna?? przecież można jej wcisnąć wszystko.. A to nie jakaś patologia co nie skonczyła podstawówki, tylko osoba po studiach.. artystycznych ale jednak studiach!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() dziś zaczynam odliczać od 100 do pojawienia się Leo ![]() byłam z rana na spacerze do sklepu, powoli wychodzę z domu, brzuszek przestał się stawiać no i oczywiście zakupiłam pysznego pączka z piekarni ![]() Widziała któraś na żywo wózek Bebetto Luca? bo jakos mało o nim opini jest a parametry i wygląd no i cena świetna. |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
no to wklejam ciuszki
![]() niebieska kurtka wiosenna 9-12 mc. Ale mam nadzieję że na jesień też będzie ![]() jesienny płaszczyk http://obrazki.elektroda.pl/5659551300_1360576491.jpg - mały rozmiar bo 0-3 m-ce ale myślę że na wrzesień jeszcze będzie, no chyba że rękawki będą za krótki. Ogólnie ta kurteczka średnio mi się podobała ale była tania. Muszę na nią naszyć jakieś serduszka czy kwiatuszki bo taka smutna mi się wydaje spodenki takie grubsze z next rozmiar 6-9 m-cy. Kupiłam je jak chrześniak był mały ![]() sukienka czerwona- taka balowa ![]() ![]() sukienka na lato 12-18 m-cy bratowa kupiła za 1 zł ![]() http://obrazki.elektroda.pl/1511543300_1360576903.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#818 | ||
Zakorzenienie
|
Niestety to są właśnie normy dla tego badania przeprowadzanego w ciąży.
Cytat:
Na szczęście na słodycze wielkiej ochoty nie mam, ale same wiecie, że czasem sobie na coś pozwalałam, a w zeszlym tygodniu piekłam 2 razy (plus pączki w tłusty czwartek)... Widać będzie się musiało to skończyć. Szkoda mi tylko owoców i gotowanych buraków i marchewki ![]() Cytat:
Jutro się wszystkiego dowiem. A tak zmieniając temat. Dziś przyjdą do mnie te cudeńka z zielonego klubu i będę mogła pomodzić z produkcją masełka/śmietanki do brzuszka a la Cloche ![]() Dziś spojrzałam, że jedna dziewczyna na YT, która nagrywa filmiki z produkcją domowych kosmetyków (z resztą, bardzo ją lubię) też się pokusiła o taką śmietankę. Niestety nie zna zapewne naszej Cloche i nie poradziła się przed zabraniem się za produkcję i wyszła klapa. Dzięki filmikowi wiem, że nie mam co nawet próbować odstępst od przepisu bo może się to marnie skończyć ![]() http://www.youtube.com/watch?v=FYnKiSQpMRM |
||
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedna seria
![]() bluzeczka z krótkim rękawem na 6 m-cy (więc nie wiem czy się przyda, ewentualnie można założyć na body z długim rękawem), rampersy 0-3 m-cy. Bluzeczkę kupiła bratowa, rampersy dostała teściowa od jakiejś kobietki http://obrazki.elektroda.pl/2248313400_1360577073.jpg kaftanik 0-3 m-ce, też kupiony x czasu temu, w sumie początkowo mi się nie podobał i sama nie wiem dlaczego go kupiłam. Ale teraz podoba mi się bardzo ![]() sweterek bolerko z next. Kupiłam ostatnio na ciuchach za 10 zł. Drogie ale nie mogłam się oprzeć. Rozmiar 3-6 m-cy http://obrazki.elektroda.pl/7265816400_1360577226.jpg pajacyki: wszystkie rozmiar 56, biało niebieskie kupiłam za 7 zł a reszta od teściowej (też dostała od jakiejś kobietki). http://obrazki.elektroda.pl/6245179900_1360577292.jpg http://obrazki.elektroda.pl/6105915700_1360577376.jpg spodenki 0-3 m-cy niebieskie kupione dawno temu, dżinsowe kupiła mama albo bratowa (już nie pamiętam) za 1 zł. http://obrazki.elektroda.pl/1274156600_1360577437.jpg Jak tak patrzę jakie ceny są u mnie albo na all to mam ochotę jechać do rodzinnego miasta bo tam można cuda za 1 zł dostać Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-02-11 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Ale Was czytałam Mysia super zdjęcia Axella trzymam kciuki żeby wszystko się udało Color gratuluje mieszkania i dobrze, że już nie będziesz musiała zapylać z tym węglem Diabli zdecydowałaś się jednak na Perso ? bierzesz z fotelikiem ? Lonley165 to wcale nie tak mało, i przy tej wadze to niezłą chudzinką byłaś WhatIthink Witaj, podziwiam nadrabianie, ja jak mam za dużo to przeskakuje ![]() Co do wagi, to ja przez glupi glupi tłusty tydzień przytyłam 2 kg ![]() ![]() ![]() Jutro wizyta, a ja wczoraj stwierdziłam, że trza by było się ogolić i trochę na czuja trochę z lusterkiem tak się pociełam, że w prysznicu wyglądało jak w rzeźni ![]() ![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-02-11 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#822 | |||
Zadomowienie
|
hej laski... niestety witam się chora. Rozłożyło mnie na maxa, ale do lekarza nie idę, bo co mi powie, żebym jadła czosnek i piła miód? szkoda stania w przychodni wśród mtych wszystkich chorych ludzi. Na szczęście moja mama ma teraz wolne i tż przed chwilą ją odwiózł do mojej mamy, bo z katarem nie chciałam jej dawać do przedszkola.... kurde naprawdę mam już serdecznie dość tych chorób!!! jakoś muszę przetrwać tą ohydną zimę, myśl o tym, że już niedługo będzie ciepło i przyjdzie na świat mój malutki okruszek trzyma mnie jakoś w pionie...
jeju, do tego mam mdłości, idę coś zjeść, a jak nie przejdzie to kibel zaliczę.... kurde jak można rzygać do 28 tc?????? w pierwszej ciąży nie zrzygałam się ani raz... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
jak zwykle wszystko jest inaczej niż chciałam,miałam zacząć pracu od rana a tymczasem dopiero teraz udało mi się włączyć kompa..
![]() o 12 START. Miłego dnia babeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
siedzę i myślę
|
Witam
![]() Wczoraj późno wróciliśmy z Otwocka i już nie miałam siły pisać... wróciłam głodna jak wilk ![]() Wcześniej nie odczuwałam tak tego ciągłego głodu, a teraz moje myśli 24 h na dobę krążą wokół jedzenia ![]() Pisałyście na temat wagi i wzrostu. Też nie uważam, żeby 165 cm to niski wzrost. Ja mam 168 cm i uważam się za średniaka. Przed ciążą ważyłam 50 kg, a teraz ważę 56,5 kg. Większość kg chyba poszła w brzuch i cyce, no i troszkę w biodra, ale póki co dobrze się czuję w swoim ciele ![]() Nie jedzcie tych truskawek... mnie po nich w piątek brzuch rozbolał ![]() A i witam nową mamuśkę whatIthink ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-02-11 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Zakorzenienie
|
metropolitan wracaj szybko do zdrowia.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
powodzenia!!!
ja też ostatnio non stop jetem głodna, mogłabym tylko jeść i jeść |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sharp fajne ubranka, a ta czerwona sukienka boska ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#832 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]()
![]() |
#833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- właśnie się zdziwiłam:P ja musiałam oddać orbitrek na poddasze ;( i też po połogu wróci do łask
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Zadomowienie
|
a widziałyście może wczoraj "porodówkę" ? babka nie mogła wyprzeć dziecka, było źle ułożone, w końcu używały położne kleszczy (o matko!) główka wyszła, a barki nie chciały... położna musiała dzieciątku złamać obojczyk, żeby wyszło. Dziecko urodziło się sine i musieli pomagać małej w oddychaniu. Poryczałam się. Jakby mi się to przydarzyło to bym pozwała taki szpital!
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Fajne te filmiki o domowych kremach, chyba coś przegapiłam pod koniec poprzedniego wątku. Mam pytanko, bo chciałabym sobie oliwkę z kremem zmieszać, bo wydaje mi się, że oliwka bardziej mi nawilży i uelastyczni skórę, ale sama to spływa i w ogóle taka tłusta ... można to tak podgrzać i zmieszać czy to bardziej specjalistycznie trzeba do tego podejść? To chyba głównie pytanie do Cloche o ile dobrze kojarzę, ona takie kosmetyki robi, albo się bardziej zna.
#836 |
Zakorzenienie
|
coś ostatnio jestem zwieszona...
#837 |
siedzę i myślę
|
To może my takie wrażliwce, albo jakieś trefne nam się trafiły
![]()
#838 |
Zakorzenienie
|
ja tez wciagam te truskaweczki
#839 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie martw się na pewno zrzucisz zanim się obejrzysz... ![]() Ja to powiem szczerze że nie chciałabym zrzucać ale u mnie to samo się dzieje..nie mam na to wpływu.. ![]() a Ja tak lubię siebie taką tłuściutką z lekka ![]() Cytat:
![]() taki ze mnie "chudy" typ.... kiedyś strasznie mi to przeszkadzało ..bardzo mnie to martwiło i zniechęcało do noszenia np.sukienek..czy mini.. z wiekiem jednak polubiłam siebie a po ciążach z "kobieciałam" nawet ![]() czuje się dobrze ..jestem zdrowa..i po prostu szczupła..i tyle... ![]() Cytat:
![]() nie jest to duży odchyłek od norm.. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#840 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli świeże to już nie mam po co tam iść. Nie uznaję świeżych truskawek poza sezonem- ani walorów smakowych, ani zdrowotnych, więc po co je jeść Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale na razie mam chyba za małą wiedzę.. muszę troszkę poczytać na te tematy |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.