|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
obiad na 2 dni proponuję pulpety z makaronem, ja robię i się najadamy
kopytka z sosem
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki
|
|
#4173 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
popłakałam się ze śmiechu ![]() Ja też dziś nie najlepszy dzień i moich błyśnięć ciąg dalszy (po jabłku) Piszę do dyrektora z oddziału Lublin że ma mi szybko skan dokumentów przesłać. On szuka szuka i pisze że nie ma u niego takich dokumentów.No to ja się wkurzam i mówię, że muszą być bo w piśmie piszą, że są u nich. No i dalej cały oddział na nogi postawiłam wszyscy szukają moich dokumentów. W końcu zniecierpliwiony dyrektor piszę, daj mi skan tego pisma zobaczę o co chodzi. Za chwilę mi odpisuje. Adusiu droga ja wiem, że w ciąży wzrok się pogarsza ale mimo wszystko zauważ że LUBLIN to nie to samo co LUBIN!!! pismo oczywiście dotyczyło LUBINA a nie Lublina ![]() Cytat:
Romantyczny jak deska do prasowania A no i mam termin połówkowego 26 luty godzina 15.00 cena "tylko" 150 zł a tydzień później badanie "normalne" i kolejna 100 zł. Nie to żebym na Maluszka żałowała tylko ja po prostu już nie wiem skąd mam brać te cholerne pieniądze |
||||
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski: owacje na stojąco ![]() Ja musze wydac 20 lutego 80 zł na wizyte prywatną bo nie ma juz miejsca na nfz a musze byc 20 czyli 2 tygodnie od ostatniej wizyty bo bedziemy Luteine odstawiac..... A 1 lub 8 marca połowkowe za 80 zł.Moj gin ma usg w gabinecie ale mowił ze nie zbada i nie zmierzy na nim malutkiej tak dokładnie jak w innej przychodni gdzie tez przyjmuje ale prywatnie
|
|
#4175 |
|
Konto usunięte
|
Ja o $ nawet już nie wspominam....
Połówkowe to będzie koszt 250. Wizyty u lekarza - 150. W styczniu miałam cztery.. A teraz co dwa tygodnie. Do tego badania, leki... Ale dla dziecka wszystko. |
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39165989]Ja o $ nawet już nie wspominam....
Połówkowe to będzie koszt 250. Wizyty u lekarza - 150. W styczniu miałam cztery.. A teraz co dwa tygodnie.[/QUOTE] Masakra finansowa :/ Musze sie wziąśc w garsc i machnąć małą stertę prasowanka bo o 15 jade po Tż-a.Musimy jakies zakupy zrobic,kupic trochę węgla.... ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
#4178 |
|
Zadomowienie
|
Przelecialam Was na szybko Dopiero od Was dowiedzialam sie o Papiezu- nawet onetu mi sie nie chcialo wlaczyc a co dopiero mowiac o telewizorze... ![]() Z tego co pamietam: kejt- mam podobny brzuchol ![]() katarzyna- wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Ewa- ale maz Ci prezent zrobil ![]() I nie pamietam co dalej mialam napisac ![]() Heh- takie mala obserwacja- duzo Aniolkowych Mam mamy w swoim gronie. Z jednej strony smutne a z drugiej ogromnie budujace za wszystkie wizytujace dzis mamy i za rozpoczete tygodnie/ miesiace Dzisiaj musze zrobic golabki- poczynilam juz pewne kroki- wyjelam mieso z zamrazalnika Przepraszam za brak polskch liter ale znowu cos ponaciskalam i przestawilam klawiature |
|
|
|
#4179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to przez to lozysko ktore zachodzi na ujscie wewnetrzne nie daje mi w nocy spac
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Magnolia, zrezygnowaliśmy w końcu. Przeanalizowaliśmy wszystko z Tż, poczytaliśmy, pogadałam sama ze sobą i doszliśmy do wniosku, że co ma być to będzie. Miałam dość nerwów, huśtawek, rozdygotania, słuchania "opinii" za i przeciw.
USG prenatalne, jak powiedział lekarz wyszło "idealnie", badanie byłoby robione tylko ze względu na mój wiek, bo reszta wskazań odpada, więc... kiedy podjęliśmy ostateczną decyzję, ja zaczęłam się więcej uśmiechać, planować, jakby mi kamieńz serca spadł. A niepokój czy wszystko będzie dobrze i tak będzie mi towarzyszył, tak jak każdej przyszłej mamie
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że przeczytam tutaj Wasze opinie o tym olejku. Sama widziałam go u nas w Bootsie i zastanawiałam się nad zakupem bo wiele dobrego gdzieś słyszałam, ale ma wysoko w składzie parafinę a mnie ona strasznie zapycha. Ja używam teraz Mustela, Pregnacare i Shea Oil z the body shop.Była dyskusja o autach. Ja mam inny problem bo wiem że będe się bała jeździć z maleństwem Tż ma typowo sportowe auto tylko z 2 siedzeniami więc to odpada, ja mam (tzn jego auto ale dla mnie) inne 5cio drzwiowe normalny sedan i automat więc fotelik bez problemu wejdzie ale już czuje że będe panikowac i bać się prowadzić z dzieckiem.I jeszcze mam pytanie odnośnie szyjki macicy. Sprawdzają ją Wam na każdej wizycie? Ja chodzę do 2 ginekologów, jedna w szpitalu w którym bedę rodzić i bardzo miła z fajnym podejściem do pacjenta ale niestety pani ta jest z Indii i chyba tam badanie w kierunku infekcji, cytologia itp to temat tabu więc chodzę dodatkowo do innej (Szwedki) gdzie tego problemu nie ma. Jednak o sprawdzaniu szyjki nic od nich nigdy nie słyszałam. |
||
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39165989]Ja o $ nawet już nie wspominam....
Połówkowe to będzie koszt 250. Wizyty u lekarza - 150. W styczniu miałam cztery.. A teraz co dwa tygodnie. Do tego badania, leki... Ale dla dziecka wszystko.[/QUOTE] No z kasa jest masakra 400 zł prenatalne, 120 wizyta, 70 zł duphaston.No ale tak jak piszesz, dla dziecka wszystko |
|
|
|
#4184 |
|
Konto usunięte
|
Mnie lekarz bada na fotelu, a wiem, że i na USG widzi szyjkę.
|
|
|
|
#4185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
brawo, zadowolona mama to zadowolony dzieć
|
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy, no ja już też sobie wypracowałam system: trochę siedzę, kładę się, znowu siedzę itd. Ale ja już mam wrażenie, że kręgosłup to ma dość i chodzenia i siedzenia i leżenia... pozostaje mi powisieć
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Aremalgos, Tyś Kobieto z Warszawy, masz już na oku szpital? |
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę mu przypomnieć o cytologii, bo już 3 lata mi minęły i "nie miałam" kiedy zrobić :P |
|
|
|
|
#4188 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale i tak piję 1 kawkę ![]() O oczywiście gratki za wizytę Cytat:
![]() Jak on mnie czasem zbajeruje to masakra, ma talent. Cytat:
![]() Raczej nie obchodzimy, ale kwiatka i czekoladki chętnie przyjmuję ![]() No to mam labę, TŻ pojechał do pracy i wraca o 22. Co ja będę robiła? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-02-11 o 13:59 |
||||||
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, udzielała się na wątku
|
|
|
|
#4190 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie po weekendzie!Ale nie dam rady nadrobić tych 2 dni,więc przeleciałam tylko co nadrukowałyście od rana.Ja też od was dowiedziałam się o papieżu.Jakoś to tak dziwnie.
|
#4191 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Dziś miałam okropny poranek, najpierw kotnia z tż, a teraz głowa mnie boli od płakania. A wcale nie chciałam płakać,mimo to zbyt łatwo się rozklejam,nie cierpie tego w sobie.. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i idę ponadrabiać,może mi się choć trochę nastrój poprawi..
|
#4192 |
|
Rozeznanie
|
najbliżej mam do bródnowskiego, bo ja z Targówka, ale rozważam inflancką sporo koleżanek chwaliło
decyzji nie podjęłam, a Ty?
|
|
|
|
#4193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkam przy parku:PJeżeli chodzi o inflancką, to podobno niedawno zmienił się personel i większość z dobrego przeszła na Solec, a gorsi z Solca na Inflancką ![]() Ja bym chciała Karową, ale mój gin ich nie znosi i pewnie mnie skieruje do Bielańskiego. Chociaż przyznał, że Karowa ma świetny oddział noworodkowy. |
|
|
|
|
#4195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy byc silne i sie wspierac Przede wszystkim pozytywne myslenie ![]() Cytat:
![]() Mysle ze na początku bede czuc lekki strach jadąc autem z malenstwem ale musze dac rade.Nie bedziemy cały dzien siedziec w domu i czekac az sie jakis kierowca znajdzie ![]() Mój gin na kazdej wizycie zaczyna od szyjki.... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39166291]Mnie lekarz bada na fotelu, a wiem, że i na USG widzi szyjkę.[/QUOTE] Ja kłade sie na fotel i jazdaa: ph pochwy,szyjka,usg dowcipne,brzuszne...Ale nie bada mnie wewnętrznie ,nie naciska brzucha (wiecie o co chodzi)-robił to tylko raz . Cytat:
|
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekoladkę?
|
||
|
|
|
#4197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam, że bielański ma fajne warunki i dobrą opinię, do inflanckiej zaś uprzedził mnie trochę znajomy. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4198 | ||||
|
Zadomowienie
|
Za duzy brzuch i slabsza kondycja- kiedys to bym Was porzadnie przeleciala nie to co teraz...
![]() Cytat:
Moj Duphaston wtedy byl po ponad 40zl.Ale Dzidziol najwazniejszy [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39166291]Mnie lekarz bada na fotelu, a wiem, że i na USG widzi szyjkę.[/QUOTE] Ja rozmawialam z polozna o skracajacej sie szyjce i powiedziala mi, ze jak bede na usg to mam powiedziec zeby sprawdzili mi ja- wiec chyba przez usg da sie sprawdzic jej dlugosc Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cynamoniatko lubi rosol- plywa sobie radosnie teraz |
||||
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozytywne myslenie to podstawa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Dzieki

: pala:

klask i:

za wszystkie wizytujace dzis mamy i
Tż ma typowo sportowe auto tylko z 2 siedzeniami więc to odpada, ja mam (tzn jego auto ale dla mnie) inne 5cio drzwiowe normalny sedan i automat 

ja nie wiem, w tym tempie to ja 30kg przytyje. Od początku jestem już 6kg na + . Lekarz kazał się nie martwić, bo podobno mogę przytyć w ciąży nawet 16kg. 

Przede wszystkim pozytywne myslenie 
Czekoladkę?