Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 13:27   #4171
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

obiad na 2 dni proponuję pulpety z makaronem, ja robię i się najadamy szybki obiad
kopytka z sosem to już nie szybki obiad
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:31   #4172
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
obiad na 2 dni proponuję pulpety z makaronem, ja robię i się najadamy szybki obiad
kopytka z sosem to już nie szybki obiad
Ale na dwa dni kopytka z dobrym gulaszem dadzą radę Dzieki
Stary 2013-02-11, 13:32   #4173
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Nie

To są ćwiczenia polecane przez dr Tombaka - ulubieńca mojej mamy.
Dzięęęki dobra Kobieto, zaczynam ćwiczyć bo mnie plecy dobijają
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
a w ogóle polecę wam fajną książkę którą obecnie pochłaniam "Mamo tato co ty na to?" Pawła Zawitkowskiego. Dla kogoś tak zielonego jak ja w temacie noworodków super sprawa.
Fajnie pisze o rozwoju o codziennych czynnościach jak wpływają wlasnie na rozwój dzieci. no ja jestem zachwycona
To już wiem co kupię
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
chyba rozumiesz to,w naszym stanie sory hahahha

zanim pojde opowiem Wam co zrobilam wczoraj :P

Bylam w pepco po to body co ktoras wklejala..dla mnie i dla szwagierki.. no ale nie bylo Pani mowila ze moze dzis bedzie.. :/ musze zadzwonic czy sa bo sa takieee kochane i jeszcze ta cena.. tak samo sa po 2 zl te rekawiczki niedrapki ...

no i wychodze z pepco ide do auta patrze a na znaczku VW pomiedzy swiatlami jest taka kratka patrze przykryta jest takim czyms przezroczystym gąbka taka czy cos.. sobie mysle kurde ojciec znowu cos wymyslil i wpiernicza sie do mojego auta! juz zla jak osa podchodze i ciagne to kawalek sie oderwal i spadł na ziemie a drugi kawalek zostal tam gdzie byl .. ale cos mnie drgnelo patrze na rejestracje a to nie moj samochod!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ale taki sam kolor i wszystko ! patrze a moj sobie grzecznie stoi kolo tego drugiego nawet go nie zauwazylam!! hahahahaa jak wpadlam to auta to z piskiem opon odjechalam zeby nie bylo przypału bo jak koles lub baba zrozumie ze mam dziure w mozgu przez ciaze hahahahahahahahaha: pala:
popłakałam się ze śmiechu Twoja mina musiała być bezcenna
Ja też dziś nie najlepszy dzień i moich błyśnięć ciąg dalszy (po jabłku)
Piszę do dyrektora z oddziału Lublin że ma mi szybko skan dokumentów przesłać. On szuka szuka i pisze że nie ma u niego takich dokumentów.No to ja się wkurzam i mówię, że muszą być bo w piśmie piszą, że są u nich. No i dalej cały oddział na nogi postawiłam wszyscy szukają moich dokumentów. W końcu zniecierpliwiony dyrektor piszę, daj mi skan tego pisma zobaczę o co chodzi. Za chwilę mi odpisuje. Adusiu droga ja wiem, że w ciąży wzrok się pogarsza ale mimo wszystko zauważ że LUBLIN to nie to samo co LUBIN!!! pismo oczywiście dotyczyło LUBINA a nie Lublina przyjmuję owację na stojąco

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
zawsze do usług

My obchodzimy, ale to tylko dlatego, że mój Tż na codzień jest tak romantyczny jak deska do prasowania Stąd też jak mam możliwość wyszarpnięcia jednego dnia więcej czułości to czemu nie no i prezentu of course
Chociaż ja na te walentynki to za cholerę nie mam pomysłu.. muszę dzisiaj intensywnie zacząć myśleć. Kolacja to na pewno, ale co jeszcze.. hmm

Anulka:
Widzisz zawsze brakowało mi idealnego określenia dla romantyzmu mojego drogiego TŻta a teraz już mam dzięki Tobie
Romantyczny jak deska do prasowania

A no i mam termin połówkowego 26 luty godzina 15.00 cena "tylko" 150 zł a tydzień później badanie "normalne" i kolejna 100 zł. Nie to żebym na Maluszka żałowała tylko ja po prostu już nie wiem skąd mam brać te cholerne pieniądze
Stary 2013-02-11, 13:39   #4174
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Piszę do dyrektora z oddziału Lublin że ma mi szybko skan dokumentów przesłać. On szuka szuka i pisze że nie ma u niego takich dokumentów.No to ja się wkurzam i mówię, że muszą być bo w piśmie piszą, że są u nich. No i dalej cały oddział na nogi postawiłam wszyscy szukają moich dokumentów. W końcu zniecierpliwiony dyrektor piszę, daj mi skan tego pisma zobaczę o co chodzi. Za chwilę mi odpisuje. Adusiu droga ja wiem, że w ciąży wzrok się pogarsza ale mimo wszystko zauważ że LUBLIN to nie to samo co LUBIN!!! pismo oczywiście dotyczyło LUBINA a nie Lublina przyjmuję owację na stojąco

Widzisz zawsze brakowało mi idealnego określenia dla romantyzmu mojego drogiego TŻta a teraz już mam dzięki Tobie
Romantyczny jak deska do prasowania

A no i mam termin połówkowego 26 luty godzina 15.00 cena "tylko" 150 zł a tydzień później badanie "normalne" i kolejna 100 zł. Nie to żebym na Maluszka żałowała tylko ja po prostu już nie wiem skąd mam brać te cholerne pieniądze
klask i:kla ski: owacje na stojąco

Ja musze wydac 20 lutego 80 zł na wizyte prywatną bo nie ma juz miejsca na nfz a musze byc 20 czyli 2 tygodnie od ostatniej wizyty bo bedziemy Luteine odstawiac..... Ok.Tż już to przełknął.
A 1 lub 8 marca połowkowe za 80 zł.Moj gin ma usg w gabinecie ale mowił ze nie zbada i nie zmierzy na nim malutkiej tak dokładnie jak w innej przychodni gdzie tez przyjmuje ale prywatnie No i powiedział ze nie ma co załowac na te badania .......To tylko i aż kolejne 80 zł.Tż powiedział zebym sie zapisała na 1 .03.............
Stary 2013-02-11, 13:40   #4175
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja o $ nawet już nie wspominam....

Połówkowe to będzie koszt 250.
Wizyty u lekarza - 150. W styczniu miałam cztery.. A teraz co dwa tygodnie.
Do tego badania, leki...

Ale dla dziecka wszystko.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:42   #4176
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ale na dwa dni kopytka z dobrym gulaszem dadzą radę Dzieki
ja dziś chce zarzucić kopytka i zamrozić, ziemniaki ugotowane, ale kręgosłup odmawia mi współpracy
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:43   #4177
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39165989]Ja o $ nawet już nie wspominam....

Wizyty u lekarza - 150. W styczniu miałam cztery.. A teraz co dwa tygodnie.[/QUOTE]

Masakra finansowa :/

Musze sie wziąśc w garsc i machnąć małą stertę prasowanka bo o 15 jade po Tż-a.Musimy jakies zakupy zrobic,kupic trochę węgla....

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
ja dziś chce zarzucić kopytka i zamrozić, ziemniaki ugotowane, ale kręgosłup odmawia mi współpracy
Mnie najbardziej boli jak długo stoję albo siedzę dlatego teraz mam sposób: posiedze na forum,poprasuje,posiedze, znowu cosik w domu zrobie
Stary 2013-02-11, 13:46   #4178
cynamon_owa
Zadomowienie

Dzien dobry

Przelecialam Was na szybko Dopiero od Was dowiedzialam sie o Papiezu- nawet onetu mi sie nie chcialo wlaczyc a co dopiero mowiac o telewizorze...

Z tego co pamietam:
kejt- mam podobny brzuchol
katarzyna- wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
Ewa- ale maz Ci prezent zrobil
I nie pamietam co dalej mialam napisac

Heh- takie mala obserwacja- duzo Aniolkowych Mam mamy w swoim gronie. Z jednej strony smutne a z drugiej ogromnie budujace

za wszystkie wizytujace dzis mamy i za rozpoczete tygodnie/ miesiace

Dzisiaj musze zrobic golabki- poczynilam juz pewne kroki- wyjelam mieso z zamrazalnika
Przepraszam za brak polskch liter ale znowu cos ponaciskalam i przestawilam klawiature

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:48   #4179
Myszolka91
Raczkowanie

Cytat:
Sammi, też kombinuję, ale staram się włączyć rozsądek... 6 marca już co raz bliżej no i sobie przypominam słowa lekarza: 3 usg w całej ciąży, po co niepotrzebnie "naświetlać" dzieciaczka

Ja juz 5 razy mialam usg i 3 razy bylam u innego lekarza to przez to lozysko ktore zachodzi na ujscie wewnetrzne nie daje mi w nocy spac
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:51   #4180
czarownica1
Zakorzenienie

Magnolia, zrezygnowaliśmy w końcu. Przeanalizowaliśmy wszystko z Tż, poczytaliśmy, pogadałam sama ze sobą i doszliśmy do wniosku, że co ma być to będzie. Miałam dość nerwów, huśtawek, rozdygotania, słuchania "opinii" za i przeciw.
USG prenatalne, jak powiedział lekarz wyszło "idealnie", badanie byłoby robione tylko ze względu na mój wiek, bo reszta wskazań odpada, więc...
kiedy podjęliśmy ostateczną decyzję, ja zaczęłam się więcej uśmiechać, planować, jakby mi kamieńz serca spadł. A niepokój czy wszystko będzie dobrze i tak będzie mi towarzyszył, tak jak każdej przyszłej mamie
Stary 2013-02-11, 13:51   #4181
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
zamowilam sobie bio-oil i bede smarowac bo odkad mam ta z rosmana jestem zakochana w oliwkach to ciala a to podobno fajne.W bootsie (uk)jest fajna promocja za 20funtow 200ml bio oil i drugi za darmo
Cytat:
ciekawa jestem tego olejku, zamówiłam parę dni temu na all, ale jeszcze nie przyszedł.
Dzień dobry wszystkim Mam nadzieję, że przeczytam tutaj Wasze opinie o tym olejku. Sama widziałam go u nas w Bootsie i zastanawiałam się nad zakupem bo wiele dobrego gdzieś słyszałam, ale ma wysoko w składzie parafinę a mnie ona strasznie zapycha. Ja używam teraz Mustela, Pregnacare i Shea Oil z the body shop.

Była dyskusja o autach. Ja mam inny problem bo wiem że będe się bała jeździć z maleństwem Tż ma typowo sportowe auto tylko z 2 siedzeniami więc to odpada, ja mam (tzn jego auto ale dla mnie) inne 5cio drzwiowe normalny sedan i automat więc fotelik bez problemu wejdzie ale już czuje że będe panikowac i bać się prowadzić z dzieckiem.

I jeszcze mam pytanie odnośnie szyjki macicy. Sprawdzają ją Wam na każdej wizycie? Ja chodzę do 2 ginekologów, jedna w szpitalu w którym bedę rodzić i bardzo miła z fajnym podejściem do pacjenta ale niestety pani ta jest z Indii i chyba tam badanie w kierunku infekcji, cytologia itp to temat tabu więc chodzę dodatkowo do innej (Szwedki) gdzie tego problemu nie ma. Jednak o sprawdzaniu szyjki nic od nich nigdy nie słyszałam.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:52   #4182
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Przelecialam Was na szybko Dopiero od Was dowiedzialam sie o Papiezu- nawet onetu mi sie nie chcialo wlaczyc a co dopiero mowiac o telewizorze...

Z tego co pamietam:
kejt- mam podobny brzuchol
katarzyna- wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
Ewa- ale maz Ci prezent zrobil
I nie pamietam co dalej mialam napisac

Heh- takie mala obserwacja- duzo Aniolkowych Mam mamy w swoim gronie. Z jednej strony smutne a z drugiej ogromnie budujace

za wszystkie wizytujace dzis mamy i za rozpoczete tygodnie/ miesiace

Dzisiaj musze zrobic golabki- poczynilam juz pewne kroki- wyjelam mieso z zamrazalnika
Przepraszam za brak polskch liter ale znowu cos ponaciskalam i przestawilam klawiature
poczułam ten zefirek, jak leciałaś
Stary 2013-02-11, 13:52   #4183
magolina
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39165989]Ja o $ nawet już nie wspominam....

Wizyty u lekarza - 150. W styczniu miałam cztery.. A teraz co dwa tygodnie.
Do tego badania, leki...

Ale dla dziecka wszystko.[/QUOTE]

No z kasa jest masakra ja w tamtym tygodniu wydałam 600 zł 400 zł prenatalne, 120 wizyta, 70 zł duphaston.

No ale tak jak piszesz, dla dziecka wszystko.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:53   #4184
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mnie lekarz bada na fotelu, a wiem, że i na USG widzi szyjkę.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:54   #4185
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Magnolia, zrezygnowaliśmy w końcu. Przeanalizowaliśmy wszystko z Tż, poczytaliśmy, pogadałam sama ze sobą i doszliśmy do wniosku, że co ma być to będzie. Miałam dość nerwów, huśtawek, rozdygotania, słuchania "opinii" za i przeciw.
USG prenatalne, jak powiedział lekarz wyszło "idealnie", badanie byłoby robione tylko ze względu na mój wiek, bo reszta wskazań odpada, więc...
kiedy podjęliśmy ostateczną decyzję, ja zaczęłam się więcej uśmiechać, planować, jakby mi kamieńz serca spadł. A niepokój czy wszystko będzie dobrze i tak będzie mi towarzyszył, tak jak każdej przyszłej mamie
bardzo dobra decyzja brawo, zadowolona mama to zadowolony dzieć
Stary 2013-02-11, 13:56   #4186
czarownica1
Zakorzenienie

Rockyyy, no ja już też sobie wypracowałam system: trochę siedzę, kładę się, znowu siedzę itd. Ale ja już mam wrażenie, że kręgosłup to ma dość i chodzenia i siedzenia i leżenia... pozostaje mi powisieć

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
bardzo dobra decyzja brawo, zadowolona mama to zadowolony dzieć
Aremalgos, Tyś Kobieto z Warszawy, masz już na oku szpital?
Stary 2013-02-11, 13:57   #4187
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
I jeszcze mam pytanie odnośnie szyjki macicy. Sprawdzają ją Wam na każdej wizycie? Ja chodzę do 2 ginekologów, jedna w szpitalu w którym bedę rodzić i bardzo miła z fajnym podejściem do pacjenta ale niestety pani ta jest z Indii i chyba tam badanie w kierunku infekcji, cytologia itp to temat tabu więc chodzę dodatkowo do innej (Szwedki) gdzie tego problemu nie ma. Jednak o sprawdzaniu szyjki nic od nich nigdy nie słyszałam.
No właśnie też mi się przypomniało coś odnośnie badania. Mój gin do tej pory nie badał mnie wewnętrznie. Na usg patrzy, że szyjka długa zamknięta, ale nie badał... Dla mnie to trochę dziwne, ale co zrobić,nie będę mu się wpierdzielać w kompetencje. Jak mnie bolał brzuch, to sama sobie sprawdziłam, czy zamknięta, zobaczymy.
Muszę mu przypomnieć o cytologii, bo już 3 lata mi minęły i "nie miałam" kiedy zrobić :P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:57   #4188
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
no i wychodze z pepco ide do auta patrze a na znaczku VW pomiedzy swiatlami jest taka kratka patrze przykryta jest takim czyms przezroczystym gąbka taka czy cos.. sobie mysle kurde ojciec znowu cos wymyslil i wpiernicza sie do mojego auta! juz zla jak osa podchodze i ciagne to kawalek sie oderwal i spadł na ziemie a drugi kawalek zostal tam gdzie byl .. ale cos mnie drgnelo patrze na rejestracje a to nie moj samochod!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ale taki sam kolor i wszystko ! patrze a moj sobie grzecznie stoi kolo tego drugiego nawet go nie zauwazylam!! hahahahaa jak wpadlam to auta to z piskiem opon odjechalam zeby nie bylo przypału bo jak koles lub baba zrozumie ze mam dziure w mozgu przez ciaze hahahahahahahahaha: pala:
Dotka rządzisz
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

głowa mnie boli od samego rana tz mi wyjechał na kilka dni wiec zostaliśmy z dzidzią sami
A gdzie wyjechał?
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dotkaa ja kiedyś tak w pośpiechu (nie będąc w ciaży) wsiadłam facetowi do auta jako pasażer i mówie "No dobra jedź szybko bo mi się siku chce". Facet na mnie, ja na faceta i śmiech. W samochodzie obok siedział mój mąż i pukał się czoło!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ja dziś po wizycie. Dostałam skierowanie na badania. Lekarz przerażony ciśnieniem, pozwolił mi nawet kawę pić. Mam 90/50 i niższe czasami. Mówi, że pewnie dlatego głowa mnie boli.

A moja waga ja nie wiem, w tym tempie to ja 30kg przytyje. Od początku jestem już 6kg na + . Lekarz kazał się nie martwić, bo podobno mogę przytyć w ciąży nawet 16kg.

USG mam 25 lutego (takie tylko zerknięcie na maluszka).

Od dziś jestem na L4, więc mój kręgosłup odpocznie

A i lekarz pytał czy mamy przeczucie co do płci. Ja czuję, że synek, a tż, że córeczka. Lekarz popatrzył na mnie i też mówi, że czuje na chłopca Uśmiałam się.

Powiedział, że jak USG potwierdzi, że chłopak to nam powie dlaczego po mnie poznał.
Z tym ciśnieniem to możemy sobie podać ręce, ale jak pytałam lekarza, czy mogę w związku z tym 1 małą kawę dziennie to powiedział, że mam przecież L4 to mogę cały dzień w łóżeczku leżeć
Ale i tak piję 1 kawkę
O oczywiście gratki za wizytę A kiedy poznasz płeć? Na kolejnej wizycie?
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ale uwaga uwaga, wcale nie jestem lepsza.. mi można wiele rzeczy powiedzieć i ja w to uwierzę.. Przykładowo kiedyś uwierzyłam Tżtowi, że w fabryce lego zatrudniają samych karłów, bo oni mają takie małe rączki do składania tych klocków
Oczywiście nie muszę dodawać, że od tamtej pory wszyscy znajomi i nowo poznani o tym słyszą..[/COLOR]
Tak? A ja uwierzyłam mojemu, że w bankomacie siedzi taki pan i wydaje ludziom pieniądze
Jak on mnie czasem zbajeruje to masakra, ma talent.
Cytat:
planujecie coś dla swoich tż na walentynki? W ogóle obchodzicie to święto, czy raczej jesteście negatywnie nastawione na komercyjne serduszka i kocham cie?

Ja myślałam o romantycznej kolacji u nas domku, chyba zrobie mu niespodzianke, bo iść gdzieś to bez sensu- wszędzie tłum
Mój będzie do 22 w pracy, więc ... może coś na dobranoc ewentualnie
Raczej nie obchodzimy, ale kwiatka i czekoladki chętnie przyjmuję

No to mam labę, TŻ pojechał do pracy i wraca o 22. Co ja będę robiła?

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-02-11 o 13:59
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:59   #4189
czarownica1
Zakorzenienie

Neni, udzielała się na wątku
Stary 2013-02-11, 14:00   #4190
kayka11
Raczkowanie

Witam wszystkie po weekendzie!Ale nie dam rady nadrobić tych 2 dni,więc przeleciałam tylko co nadrukowałyście od rana.Ja też od was dowiedziałam się o papieżu.Jakoś to tak dziwnie.
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:00   #4191
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry. Dziś miałam okropny poranek, najpierw kotnia z tż, a teraz głowa mnie boli od płakania. A wcale nie chciałam płakać,mimo to zbyt łatwo się rozklejam,nie cierpie tego w sobie.. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i idę ponadrabiać,może mi się choć trochę nastrój poprawi..
Stary 2013-02-11, 14:01   #4192
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

Aremalgos, Tyś Kobieto z Warszawy, masz już na oku szpital?
najbliżej mam do bródnowskiego, bo ja z Targówka, ale rozważam inflancką sporo koleżanek chwaliło decyzji nie podjęłam, a Ty?
Stary 2013-02-11, 14:03   #4193
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że na Twoim miejscu zrobiłabym to samo
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:11   #4194
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
najbliżej mam do bródnowskiego, bo ja z Targówka, ale rozważam inflancką sporo koleżanek chwaliło decyzji nie podjęłam, a Ty?
O proszę, czyli jesteśmy sąsiadkami, ja z Bródna Mieszkam przy parku:P

Jeżeli chodzi o inflancką, to podobno niedawno zmienił się personel i większość z dobrego przeszła na Solec, a gorsi z Solca na Inflancką
Ja bym chciała Karową, ale mój gin ich nie znosi i pewnie mnie skieruje do Bielańskiego. Chociaż przyznał, że Karowa ma świetny oddział noworodkowy.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:11   #4195
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
:

Ja nie zdawałam sobie sprawy z tego ile kobiet traci swoje maluszki dopoki nie przezyłamtego sama Musimy byc silne i sie wspierac Przede wszystkim pozytywne myslenie
Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim Mam nadzieję, że przeczytam tutaj Wasze opinie o tym olejku. Sama widziałam go u nas w Bootsie i zastanawiałam się nad zakupem bo wiele dobrego gdzieś słyszałam, ale ma wysoko w składzie parafinę a mnie ona strasznie zapycha. Ja używam teraz Mustela, Pregnacare i Shea Oil z the body shop.

Była dyskusja o autach. Ja mam inny problem bo wiem że będe się bała jeździć z maleństwem Tż ma typowo sportowe auto tylko z 2 siedzeniami więc to odpada, ja mam (tzn jego auto ale dla mnie) inne 5cio drzwiowe normalny sedan i automat więc fotelik bez problemu wejdzie ale już czuje że będe panikowac i bać się prowadzić z dzieckiem.

Nie uzywam i nie słyszałam o tyhc olejkach wiec nie pomoge ...

Mysle ze na początku bede czuc lekki strach jadąc autem z malenstwem ale musze dac rade.Nie bedziemy cały dzien siedziec w domu i czekac az sie jakis kierowca znajdzie

Mój gin na kazdej wizycie zaczyna od szyjki....
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39166291]Mnie lekarz bada na fotelu, a wiem, że i na USG widzi szyjkę.[/QUOTE]
Ja kłade sie na fotel i jazdaa: ph pochwy,szyjka,usg dowcipne,brzuszne...Ale nie bada mnie wewnętrznie ,nie naciska brzucha (wiecie o co chodzi)-robił to tylko raz .
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

No to mam labę, TŻ pojechał do pracy i wraca o 22. Co ja będę robiła?
spamowała
Stary 2013-02-11, 14:11   #4196
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
To może ugotuj ,,nic"

Przychodzi mąż z pracy i mówi:
- ,,co na obiad?"
- ,,nic" - odpowiada żona
Na to mąż:
- ,,jak to nic? wczoraj nic nie było"
Żona:
- ,,no właśnie, ugotowałam na dwa dni"

Cytat:

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Dziś miałam okropny poranek, najpierw kotnia z tż, a teraz głowa mnie boli od płakania. A wcale nie chciałam płakać,mimo to zbyt łatwo się rozklejam,nie cierpie tego w sobie.. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i idę ponadrabiać,może mi się choć trochę nastrój poprawi..
Oj biedactwo Czekoladkę?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:13   #4197
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
My dopiero zbieramy info, co prawda Warszawa kawałeczek od nas, ale dojazd w miarę ok. Najbardziej bym chciała Medicover, ale kurcze te finanse mnie przerażają
Słyszałam, że bielański ma fajne warunki i dobrą opinię, do inflanckiej zaś uprzedził mnie trochę znajomy.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
O proszę, czyli jesteśmy sąsiadkami, ja z Bródna Mieszkam przy parku:P

Jeżeli chodzi o inflancką, to podobno niedawno zmienił się personel i większość z dobrego przeszła na Solec, a gorsi z Solca na Inflancką
Ja bym chciała Karową, ale mój gin ich nie znosi i pewnie mnie skieruje do Bielańskiego. Chociaż przyznał, że Karowa ma świetny oddział noworodkowy.
znaczy się też potwierdzasz, że bielański ok?
Stary 2013-02-11, 14:14   #4198
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Za duzy brzuch i slabsza kondycja- kiedys to bym Was porzadnie przeleciala nie to co teraz...

Cytat:
No z kasa jest masakra ja w tamtym tygodniu wydałam 600 zł 400 zł prenatalne, 120 wizyta, 70 zł duphaston.

No niestety to wszystko kosztuje- ja w Polsce dostalam recepte na 8 opakowan Duphastonu i jak maz wrocil z apteki i powiedzial ile wydal to mi rece opadly Moj Duphaston wtedy byl po ponad 40zl.
Ale Dzidziol najwazniejszy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39166291]Mnie lekarz bada na fotelu, a wiem, że i na USG widzi szyjkę.[/QUOTE]

Ja rozmawialam z polozna o skracajacej sie szyjce i powiedziala mi, ze jak bede na usg to mam powiedziec zeby sprawdzili mi ja- wiec chyba przez usg da sie sprawdzic jej dlugosc

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Muszę mu przypomnieć o cytologii, bo już 3 lata mi minęły i "nie miałam" kiedy zrobić :P
Za cytologie

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie po weekendzie!Ale nie dam rady nadrobić tych 2 dni,więc przeleciałam tylko co nadrukowałyście od rana.Ja też od was dowiedziałam się o papieżu.Jakoś to tak dziwnie.
Dlatego mnie zdziwilo, ze na obecnego papieza zostal wybrany ktos juz wtedy w tak slusznym wieku... A teraz czytam na onecie, ze powodem jest wlasnie wiek

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Dziś miałam okropny poranek, najpierw kotnia z tż, a teraz głowa mnie boli od płakania. A wcale nie chciałam płakać,mimo to zbyt łatwo się rozklejam,nie cierpie tego w sobie..

Cynamoniatko lubi rosol- plywa sobie radosnie teraz W ogole to ono wszystko lubi- zawsze po jedzeniu sobie plywa. Tylko oczywiscie musze siedziec spokojnie w pozycji, w ktorej Mlode czuje sie komfortowo

Stary 2013-02-11, 14:16   #4199
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że na Twoim miejscu zrobiłabym to samo
trudna to decyzja, czasem jeszcze mnie nachodzą myśli, czy aby dobra
Cóż, trzeba czekać cierpliwie i być dobrej myśli
Stary 2013-02-11, 14:17   #4200
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja nie zdawałam sobie sprawy z tego ile kobiet traci swoje maluszki dopoki nie przezyłamtego sama Musimy byc silne i sie wspierac Przede wszystkim pozytywne myslenie
Ja tez sobie wczesniej nie zdawalam sprawy
Pozytywne myslenie to podstawa- chociaz czasem przychodza takie dni, ze ciezko jest patrzec z nadzieja na jutro

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości