|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
Ja akurat kopiuję same quoty te z przodu i te z tyłu i rozdzielam zdania z wypowiedzi. Ale w sumie to bez różnicy - jak Ci wygodniej. Chodzi o to, żeby każdy fragment wypowiedzi, którą rozdzielamy był rozpoczęty quotem z nickiem osoby którą cytujemy [quote z nickiem; cyferki] i zakończony tym quotem z końca wypowiedzi [/QUOTE].
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
witam wczesnym rankiem
mój synus już się wyspal, pojadl, zrobił kupke, a teraz sobie lezy i wywija nogami i rękami we wszystkie strony co go.przykryje, to zaraz caly odkryty chyba go w spiworek wloze wyglada w nim jak mala dziewusia :-P a mamusia z checia by sobie jeszcze pospala :-/ ale pan Cezary ma dla niej inne plany :-D |
|
|
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja planuję wychowawczy 3 lata, mam nadzieję że nie oszaleję w domu
Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-02-11 o 08:53 |
|
|
|
#2885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no piekarnik do naprawy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie oszalejesz jak dzieć się robi bardziej kumaty to juz inaczej jest
|
||||
|
|
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Ale mi dziwnie w domu, tak pusto Muszę zaraz brać się za sprzątanie. Mam też ambitny plan zacząć dziś aerobiczną 6 Weidera Muszę coś zrobić z tym moim brzuchalem,bo wiosna niedługo ![]() Cytat:
No ciagnie sie tak i takie gluty tam sa Zaraz zadzwonie do przychodni, mam nadzieje ze moge sie juz na srode zapisac.Macierzyński i zalegly urlop kończy mi sie w czerwcu, pracuje w szkole wiec 2 miesiace wakacji i od wrzesnia chce wrocic. Tylko teraz coraz czesciej mysle ze ciezko mi bedzie zostawic dziecko z obca osoba Nie wiem jak ja to zrobie. Jeszcze zebym chociaz miala jakas zaufana osobe do opieki to moze by bylo latwiej. Czeka nas szukanie kogos niedlugo :/
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
mi wolne wychodzi chyba do lipca
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/QUOTE]no widzisz, człowiek się wyśpi i od razu bardziej kumaty już załapałam, po prostu rozdzielasz wypowiedź quotami ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2890 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Nie pisałam ale czytałam was ![]() Tak więc gratki dla małych jubilatków ![]() niech zdrowo rosnąMój mały od 5 godziny nie spał- na harce mu się zebrało. Ech... Te dzieci... ![]() Cytat:
Trzymam kciuki i gratuluję braku lulania (jak ja Ci zazdroszczę)Cytat:
Ja tez bym została w domu gdyby nie to że budujemy chałpe i grosz potrzebny![]() Cytat:
Mnie od 6W po trzech tygodniach cwiczen robiło się niedobrze i zaprzestałam. Może ok lata wybiore się gdzies na sił.ownię??
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2892 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po ojcu oczywiście![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy dzień mojej córki jest pod tytułem: "chcę spać z główka na prawą stronę, a ta wredna matka przeszkadza mi w spaniu i przekręca głowę na lewą stronę".
Normalnie już chyba ze sto razy przekręcałam jej dzisiaj tę głowę, bo kombinuje ile się da.
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to zaraz by się obudził i nawrzeszczał na matkę
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Przekonałam się przy karmieniu panny że butelka ma duże znaczenie jeśli chodzi o kolki
![]() Dałam przez weekend avent z nadzieją że będzie więcej jadła, ale pannie brzuch dał popalić, płacz nie do opisania. Wróciłam do nuka przy którym od początku praktycznie nie wiem co to kolki ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- I jestem pozytywnie zaskoczona bo kupiłam już wszystko na chrzciny (tzn jedzenie) i wcale nie wyszło dużo, szykujemy na 15 osób i nie poszło nawet 400 zł ( w lokalu na pewno zapłaciłabym więcej)
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście jak się obudzi to się wkurza. Ale jak jest obudzona to patrzy na zabawki na dobrą stronę. No ale chce być piękna to musi pocierpieć. Zresztą krzywdy jej nie robię to dla jej zdrowia. Cytat:
|
||
|
|
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za powrót do domu ![]() Cytat:
![]() brawa dla małej ![]() jak za starych dobrych czasów po 2h ni czytania forum... ![]() Byłam dzis u okulisty z tym moim okiem nieszczęsnym. Wyczekałam sięjak kretynka, bo pani doktor się spóźniła, co zaskutkowało tym, że mi ciśnienie skoczyło i głupia dupa nie dopytałam dokładnie odnośnie mojej diagnozy. A diagnoza po badaniu jest taka, że mam obrzęk na plamce żółtej w oku. Stąd moje słabe widzenie. Dostałam krople (jakieś słabizny, bo karmię), zadanie domowe w postaci siatki amslera i zalecenie co by się zjawić za 2 tyg do kontroli. Mam zamiar iśćdo kogoś innego na kansultacje, bo ten obrzęk ewidentnie po porodzie mi się zrobił, a ta sama lekarka potwierdziła mi że nie mam absolutnie żadnych przeciwwskazań do sn. ![]() Cześć wszystkim- tak poza tym. W sob Ula skończyła 7 tyg, a w nd byliśmy na odwiedzinach u prababci (OMG myślałam że umre) i dziadków (wyjątkowo i o dziwo bardzo fajne :P). Szlag mnie trafia z tym okiem no
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam chwilę spokoju, bo młoda właśnie odreagowywuje swoje frustracje na lwie
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- A wiecie co ostatnio mój pies zrobił. Moja ćwiczyła na brzuszku. Poszłam na chwilę do łazienki. Nagle słyszę płacz. Oczywiście biegiem wracam - okazało się, że nic jej nie jest, bo prostu już jej się nie chciało ćwiczyć. Ale patrzę na moją suczkę a ona budzi tz żeby wstał. Jak już byłam w pokoju i pies mnie zauważył to poszedł na swoje miejsce. Tak jakby myślała, że coś się z dzieckiem dzieje i dlatego płacze. ---- A lew dostał taki wpier.. dziel że lepiej nie mówić
|
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Dzika na fb napisała ze wychodza dzis ze szpitala z Ewcią
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedny lew oby sobie emocjonalnie poradził po tym ataku![]() jagnna kurcze oby z okiem było coraz lepiej tez musze sie wybrac ehhh, ale jakos czasu brak w srode zebologa odwiedze brrrrrrrrrrr |
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę chyba jednak psycha mu siadła
![]() --- W kwestii główki nadal walczymy. Choć już jest chyba lepiej, bo nawet przed zaśnięciem zastanawiała się w którą stronę się położyć i nawet położyła się na trochę na tej dobrej - lewej. Zauważyłam, że najlepszym sposobem póki co jest odczekać kilka minut aż uśnie tak głębiej i wtedy korygować na dobrą stronę. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Powodzenia )Ja chyba mam coś nie teges, ale lubię chodzić do stomatologa. Lubię mieć poczucie zdrowych zębów.
|
|
|
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mam butelki 260ml i 330ml po siostrzeńcu i muszę smoczki dokupic i tak się zastanawiam które super Jagna kciuki za oko |
|
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
My byliśmy dziś u pediatry. Dostaliśmy skierowanie do okulisty na te oczko i skierowanie do chirurga dzieciecego bo niestety Czarusiowi wyszla przepuklina pepkowa .
Do chirurga idziemy w srode, a do okulisty jeszcze nie wiem, musze znalezc jakiego prywatnie, bo na nfz u nas w miescie nie ma szans sie dostac. Czarus teraz grzecznie spi, a mama moze odpoczac
Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-02-11 o 16:54 |
|
|
|
#2907 | |
|
Wtajemniczenie
|
jagna -
za okoCytat:
za wizytyA ja dzwoniłam do przychodni i niestety nie ma już miejsc na środę do pediatry :/ Idziemy więc dopiero w piątek na 14 ... Dziś 5 dzień z nabiałem i nadal nie widzę żadnych zmian u małego.
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam o mniejszej pojemności 125 ml jedne i drugie. Bardziej podpasowały mi te zwykłe i kupiłam takie też 260 ml - jakoś lepiej z nich jadła. Są do nich 2 rodzaje smoczków. Jedne takie dedykowane dla dzieci od 3 miesięcy. Ale są też takie, które starczają na dłużej i wypływ mleka zależy od kąta ustawienia smoka. Ja nie chciałam się w to bawić i kupiłam takie dedykowane dla dzieci od 3 miesięcy, bo i tak co jakiś czas trzeba je wymieniać. |
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki
Cytat:
![]()
|
|
#2910 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A widzisz... Jednak smoczek ma znaczenie Rzeczywiście same zakupy to niewiele... Ja mam chrzciny na ok 20 osób i mimo wszystko robię w lokalu. Wiem że wyjdzie drożej ale knajpom tez trzeba dac zarobic ![]() Cytat:
A czemu u prababci niefajnie??? Super że oko zdiagnozowane Cytat:
Cytat:
Jak lekarz to zdiagnozował? A może ty cos zauważyłas? Mam nadzieję że z Czarusiem (kurcze ale fajne imię ) będzie ok
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

czyli chodzi Ci o to żeby skopiować cały cytat i wykasować to co niepotrzebne 

Muszę coś zrobić z tym moim brzuchalem,bo wiosna niedługo 

Trzymam kciuki
i gratuluję braku lulania (jak ja Ci zazdroszczę)
28.08 2010 Nasz Dzień