Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 14:19   #4201
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
J
Ja kłade sie na fotel i jazdaa: ph pochwy,szyjka,usg dowcipne,brzuszne...Ale nie bada mnie wewnętrznie ,nie naciska brzucha (wiecie o co chodzi)-robił to tylko raz .
Mi bada zawsze brzuch, na jakiej wysokości jest macica i przede wszystkim - czy nie twardnieje, bo mam do tego tendencje jak widać :/ Ale co lekarz to inny sposób badania.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja rozmawialam z polozna o skracajacej sie szyjce i powiedziala mi, ze jak bede na usg to mam powiedziec zeby sprawdzili mi ja- wiec chyba przez usg da sie sprawdzic jej dlugosc
Pewnie, oni tam na tym USG wszystko widzą. Tylko mało co mówią :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:21   #4202
Neni1984
Zakorzenienie

A moje małe coś dziś słabo pływa, futruje je czekoladą, ale i to słabo pomaga
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:21   #4203
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
O proszę, czyli jesteśmy sąsiadkami, ja z Bródna Mieszkam przy parku:P

Jeżeli chodzi o inflancką, to podobno niedawno zmienił się personel i większość z dobrego przeszła na Solec, a gorsi z Solca na Inflancką
Ja bym chciała Karową, ale mój gin ich nie znosi i pewnie mnie skieruje do Bielańskiego. Chociaż przyznał, że Karowa ma świetny oddział noworodkowy.
a ja na Zaciszu czyli po drugiej stronie Radzymińskiej. Będziemy sie spotykały na spacerkach w parku
A nie wiesz jak z przyjęciami na Solcu? Na Karową boje się że się nie dostanę i nie chce jakiegos niepotrzebnego stresu.
Troche mnie zasmuciłas tą Inflancką i chciałam się tam zapisać do szkoły rodzenia - jest za darmo
Stary 2013-02-11, 14:22   #4204
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39166882]Mi bada zawsze brzuch, na jakiej wysokości jest macica i przede wszystkim - czy nie twardnieje, bo mam do tego tendencje jak widać :/ Ale co lekarz to inny sposób badania.

Pewnie, oni tam na tym USG wszystko widzą. Tylko mało co mówią :P[/QUOTE]

Tnz. źle sie wyraziłam-wysokosc macicy tez bada ale nie bada ręcznie tak jak na innych wizytach u nieciężarnych.
Stary 2013-02-11, 14:22   #4205
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
chyba rozumiesz to,w naszym stanie sory hahahha

zanim pojde opowiem Wam co zrobilam wczoraj :P

Bylam w pepco po to body co ktoras wklejala..dla mnie i dla szwagierki.. no ale nie bylo Pani mowila ze moze dzis bedzie.. :/ musze zadzwonic czy sa bo sa takieee kochane i jeszcze ta cena.. tak samo sa po 2 zl te rekawiczki niedrapki ...

no i wychodze z pepco ide do auta patrze a na znaczku VW pomiedzy swiatlami jest taka kratka patrze przykryta jest takim czyms przezroczystym gąbka taka czy cos.. sobie mysle kurde ojciec znowu cos wymyslil i wpiernicza sie do mojego auta! juz zla jak osa podchodze i ciagne to kawalek sie oderwal i spadł na ziemie a drugi kawalek zostal tam gdzie byl .. ale cos mnie drgnelo patrze na rejestracje a to nie moj samochod!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ale taki sam kolor i wszystko ! patrze a moj sobie grzecznie stoi kolo tego drugiego nawet go nie zauwazylam!! hahahahaa jak wpadlam to auta to z piskiem opon odjechalam zeby nie bylo przypału bo jak koles lub baba zrozumie ze mam dziure w mozgu przez ciaze hahahahahahahahaha: pala:

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dotkaa ja kiedyś tak w pośpiechu (nie będąc w ciaży) wsiadłam facetowi do auta jako pasażer i mówie "No dobra jedź szybko bo mi się siku chce". Facet na mnie, ja na faceta i śmiech. W samochodzie obok siedział mój mąż i pukał się czoło!
spaliłabym się ze wstydu

Cytat:
Pytanie -do mamusiek kopanych regularnie przez maluszki
Miałyście tak ze poczułyscie jednego dnia 3 konkretne kopy a potem przez 2 dni nic? Tylko jakieś pływające rybki w brzuchu?
Ja na początku tak miałam, teraz każdego dnia czuje moje maleństwo
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hej Mamcie

cudownie, mój też ogląda

katarzynkajg 100 lat kochana, zdrówka dla Ciebie i Bobaska soczki.

Ja dziś po wizycie. Dostałam skierowanie na badania. Lekarz przerażony ciśnieniem, pozwolił mi nawet kawę pić. Mam 90/50 i niższe czasami. Mówi, że pewnie dlatego głowa mnie boli.

A moja waga ja nie wiem, w tym tempie to ja 30kg przytyje. Od początku jestem już 6kg na + . Lekarz kazał się nie martwić, bo podobno mogę przytyć w ciąży nawet 16kg.

USG mam 25 lutego (takie tylko zerknięcie na maluszka).

Od dziś jestem na L4, więc mój kręgosłup odpocznie

A i lekarz pytał czy mamy przeczucie co do płci. Ja czuję, że synek, a tż, że córeczka. Lekarz popatrzył na mnie i też mówi, że czuje na chłopca Uśmiałam się.

Powiedział, że jak USG potwierdzi, że chłopak to nam powie dlaczego po mnie poznał.
klask i:

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
To może ugotuj ,,nic"

Przychodzi mąż z pracy i mówi:
- ,,co na obiad?"
- ,,nic" - odpowiada żona
Na to mąż:
- ,,jak to nic? wczoraj nic nie było"
Żona:
- ,,no właśnie, ugotowałam na dwa dni"

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:24   #4206
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Za cytologie
Ale jak jeszcze nie pracowałam rok temu i poprosiłam gin z nfz o cytologię, bo już 2 lata, więc trzeba, to powiedziała mi, że nie mam 25 lat i nie mieszczę się w programie

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:25   #4207
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez sobie wczesniej nie zdawalam sprawy
Pozytywne myslenie to podstawa- chociaz czasem przychodza takie dni, ze ciezko jest patrzec z nadzieja na jutro
Dokładnie. Myślę, że takie wahania nastrojów w ciąży to normalne - ja nie raz dosłownie mam ochotę skakać z radości, a za trochę przypominam sobie co przeżyłam, paraliżuje mnie strach, łzy napływają do oczu i ciężko ,,zejść" mi znów na to pozytywne myślenie. No ale jakoś daje radę.
Ten wątek dla nas wszystkich będzie szczęśliwy
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:27   #4208
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
a ja na Zaciszu czyli po drugiej stronie Radzymińskiej. Będziemy sie spotykały na spacerkach w parku
A nie wiesz jak z przyjęciami na Solcu? Na Karową boje się że się nie dostanę i nie chce jakiegos niepotrzebnego stresu.
Troche mnie zasmuciłas tą Inflancką i chciałam się tam zapisać do szkoły rodzenia - jest za darmo
Solec raczej nie jest oblegany. Z Karową faktycznie może być ciężko, dlatego pewnie przeznaczony mi Bielański Ale podobno dobry, więc będę spokojna.
Na Inflancką zawsze możesz iść do szkoły to Cię nie zmusza do rodzenia tam.

Spacerki- bardzo chętnie

Filipiśko

Stary 2013-02-11, 14:28   #4209
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dokładnie. Myślę, że takie wahania nastrojów w ciąży to normalne - ja nie raz dosłownie mam ochotę skakać z radości, a za trochę przypominam sobie co przeżyłam, paraliżuje mnie strach, łzy napływają do oczu i ciężko ,,zejść" mi znów na to pozytywne myślenie. No ale jakoś daje radę.

Uciekam.Musze sie zbierac.Juz sie zstanawiam co by sobie dobrego do jedzonka kupic? Hm.....

Może pozniej zajrze jak Tż da mi szanse
Stary 2013-02-11, 14:29   #4210
Konto usunięte

Cytat:
Tnz. źle sie wyraziłam-wysokosc macicy tez bada ale nie bada ręcznie tak jak na innych wizytach u nieciężarnych.
A to mnie bada, czasami spojrzy przez wziernik, czasami tylko palec

Ja mam dzisiaj jakiś dzień wściekłości, jestem jakaś rozdrażniona. Chyba idę spać na pół godziny... Mam już dość tej choroby, zimy...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:32   #4211
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A moje małe coś dziś słabo pływa, futruje je czekoladą, ale i to słabo pomaga
Bo moze zlego wabika na swoja Rybke uzywasz- moja czekolada gardzi Ale za mieskiem czy wedlinka to szaleje

Cytat:
Ale jak jeszcze nie pracowałam rok temu i poprosiłam gin z nfz o cytologię, bo już 2 lata, więc trzeba, to powiedziała mi, że nie mam 25 lat i nie mieszczę się w programie
Aaa... Ja chodze do ginekologia prywatnie i raz w roku robie obowiazkowo cytologie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
I tego sie trzymajmy

Kupilam sobie w piatek spodnie ciazowe- sa strasznie wygodne Z pasem zakrywajacym caly brzuch Seksem nie kipiaale najwazniejsze, ze Mlode nie jest uciskane z zadnej strony

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39167122]
Ja mam dzisiaj jakiś dzień wściekłości, jestem jakaś rozdrażniona. Chyba idę spać na pół godziny... Mam już dość tej choroby, zimy...[/QUOTE]

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:33   #4212
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Solec raczej nie jest oblegany. Z Karową faktycznie może być ciężko, dlatego pewnie przeznaczony mi Bielański Ale podobno dobry, więc będę spokojna.
Na Inflancką zawsze możesz iść do szkoły to Cię nie zmusza do rodzenia tam.

Spacerki- bardzo chętnie
wiem ze szkoła nie zmusza do rodzenia tam, ale przynajmniej mozna poznac położne i zobaczyć jak tam jest. Rozeznać się Ja jestem przerażona faktem pójścia do szpitala, może wyda wam się to dziwne ale ja nigdy nie byłam w szpitalu nawet w odwiedzinach. Na szczęście nie było okazji. W każdym razie przeraża mnie fakt bycia w szpitalu, hmm.... porodu oczywiście też
Stary 2013-02-11, 14:37   #4213
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Bo moze zlego wabika na swoja Rybke uzywasz- moja czekolada gardzi Ale za mieskiem czy wedlinka to szaleje
Mówisz?
Zaraz sprawdzę, czy lubi pomarańczka

A ja dziś mierzyłam spodnie ciążowe, które dostałam od koleżanki ii ... są za małe Ale wypruję z nich panel ciążowy i wszyję do innych.
Dostałam też od niej piękną koszulkę nocną dla mam z Triumph`a i milk-stanik.
Stary 2013-02-11, 14:42   #4214
kayka11
Raczkowanie

Ja już mam 2 pary ciążowych jeansów,jedną kupiłam drugą odziedziczyłam po siostrze.I naprawde są mega wygodne,warto zainwestować.Mam też ogrodniczki z pierwszej ciąży i mimo że przeleżały w szafie 10 lat są takie złe,tylko tak dziwnie się w nich czuje....

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

nie wydrukowałam "nie"-nie są takie złe
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:43   #4215
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze szkoła nie zmusza do rodzenia tam, ale przynajmniej mozna poznac położne i zobaczyć jak tam jest. Rozeznać się Ja jestem przerażona faktem pójścia do szpitala, może wyda wam się to dziwne ale ja nigdy nie byłam w szpitalu nawet w odwiedzinach. Na szczęście nie było okazji. W każdym razie przeraża mnie fakt bycia w szpitalu, hmm.... porodu oczywiście też
no ja też nie leżałam w szpitalu i mam takiego stracha, że ho ho
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:44   #4216
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Ja też dziś nie najlepszy dzień i moich błyśnięć ciąg dalszy (po jabłku)
Piszę do dyrektora z oddziału Lublin że ma mi szybko skan dokumentów przesłać. On szuka szuka i pisze że nie ma u niego takich dokumentów.No to ja się wkurzam i mówię, że muszą być bo w piśmie piszą, że są u nich. No i dalej cały oddział na nogi postawiłam wszyscy szukają moich dokumentów. W końcu zniecierpliwiony dyrektor piszę, daj mi skan tego pisma zobaczę o co chodzi. Za chwilę mi odpisuje. Adusiu droga ja wiem, że w ciąży wzrok się pogarsza ale mimo wszystko zauważ że LUBLIN to nie to samo co LUBIN!!! pismo oczywiście dotyczyło LUBINA a nie Lublina przyjmuję owację na stojąco

Widzisz zawsze brakowało mi idealnego określenia dla romantyzmu mojego drogiego TŻta a teraz już mam dzięki Tobie
Romantyczny jak deska do prasowania

A no i mam termin połówkowego 26 luty godzina 15.00 cena "tylko" 150 zł a tydzień później badanie "normalne" i kolejna 100 zł. Nie to żebym na Maluszka żałowała tylko ja po prostu już nie wiem skąd mam brać te cholerne pieniądze
hahaha to ładny też popis dzisiaj dałaś A jeżeli chodzi o romantyczność Tżta- tekst wymyślony na potrzeby wątku, rozglądałam się akurat po pokoju i deska do prasowania wydała mi się najmniej romantyczna z całego otoczenia
Jeżeli chodzi o kasę na badania to masakra, tyle tego idzie, że Chryste Panie..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39167122]A to mnie bada, czasami spojrzy przez wziernik, czasami tylko palec

Ja mam dzisiaj jakiś dzień wściekłości, jestem jakaś rozdrażniona. Chyba idę spać na pół godziny... Mam już dość tej choroby, zimy...[/QUOTE]

Mnie ostatnio badał przez wziernik bo robił cytologie i flore bakteryjna.. i miałam mu ochote przywalić, później jak już zeszłam z fotela to byłam dalej na niego obrażona, że taki niedelikatny był

Neni- hahahaha, przebiłaś mnie. wyobraziłam sobie faceta, który siedzi w automacie i kasę przelicza
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:44   #4217
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Mówisz?
Zaraz sprawdzę, czy lubi pomarańczka

A ja dziś mierzyłam spodnie ciążowe, które dostałam od koleżanki ii ... są za małe Ale wypruję z nich panel ciążowy i wszyję do innych.
Dostałam też od niej piękną koszulkę nocną dla mam z Triumph`a i milk-stanik.
Jesli Twoj Maluszek ma kulinarne upodobania podobne do mojego to i pomaranczka go nie skusi Ale sprobuj- tylko potem usiadz wygodnie albo sie poloz i zrelaksuj- Cynamoniatko wtedy zaczyna hasac

Spodnie dla ciezarnych sa super- nigdy jeszcze takich wygodnych nie mialam Mam takie :klik:
I teraz czekam jeszcze na przesylke od mamy- kupilam w Swieta w C&A z wyprzedazy za 30kika zl spodnie i myslalam, ze do Wielaknocy uda mi sie bez nich obyc. Niestety brzuchol wyrzucilo i przez kilka dni musialam chodzi w spodniach sprzed ciazy - rozpietymi i z rozsunietym suwakiem. Kazdy krok byl obawa, ze spadna mi z tylka i bedzie wstyd

Edytowane przez cynamon_owa
Czas edycji: 2013-02-11 o 14:45
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:50   #4218
Konto usunięte

Ja byłam badana przez wielu lekarzy (w poprzedniej ciąży dużo leżałam w szpitalu) i jeden jak mnie "rozwarł" wziernikiem dwułyżkowym, to mnie położna musiała trzymać na fotelu, bo bym z bólu spadła... Rzeźnik :| A ten wziernik wygląda jak narzędzie tortur z XVIII wieku.
Stary 2013-02-11, 14:50   #4219
idzia111
Zakorzenienie

Neni jak maluszek się nie będzie wstydził to 25.02 dowiemy się co między nogami

Cytat:
za cytologię
Mi też mówiono do 25 r.ż.., że cytologia mi się nie należy. Robiłam prywatnie - 20zł tylko.

Dziewczyny cytologię trzeba robić raz na rok koniecznie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:50   #4220
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
no ja też nie leżałam w szpitalu i mam takiego stracha, że ho ho
Ja leżałam 2 razy i oba w 2011 roku. Za każdym razem to była dla mnie trauma. Za pierwszym razem to był hardkor, bo obudziłam się w szpitalu na intensywnej terapii podpięta pod te wszystkie "piip". Nie miałam pojęcia skad się tu wzięłam

Ale teraz jak myślałam o szpitalu i o tym jak będzie to ... pierwsza myśl-czy w szpitalu można używać suszarki?? Bo ja muszę suszyć włosy po ich umyciu! Można?

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-02-11 o 14:52
Stary 2013-02-11, 14:50   #4221
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Mam prośbę do mamuś którym się zbliża wizyta u gina
Czy mogłybyście zapytać jak to jest z chodzeniem po schodach?? Koleżanki mnie właśnie nastraszyły, że chodzenie po schodach jest bardzo niedobre i w ogóle przyspiesza poród itp?? Ja mieszkam na 4 piętrze i nie mam windy i przecież muszę się jakoś dostać do domu co mam we frunąć czy co??
Niedługo usłyszę, że w ciąży nie można nawet oddychać !!! bo szkodzi
Przecież normalne, że sobie powolutku wchodzę żeby zadyszki nie łapać
Stary 2013-02-11, 14:52   #4222
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli Twoj Maluszek ma kulinarne upodobania podobne do mojego to i pomaranczka go nie skusi Ale sprobuj- tylko potem usiadz wygodnie albo sie poloz i zrelaksuj- Cynamoniatko wtedy zaczyna hasac

Spodnie dla ciezarnych sa super- nigdy jeszcze takich wygodnych nie mialam Mam takie :klik:
I teraz czekam jeszcze na przesylke od mamy- kupilam w Swieta w C&A z wyprzedazy za 30kika zl spodnie i myslalam, ze do Wielaknocy uda mi sie bez nich obyc. Niestety brzuchol wyrzucilo i przez kilka dni musialam chodzi w spodniach sprzed ciazy - rozpietymi i z rozsunietym suwakiem. Kazdy krok byl obawa, ze spadna mi z tylka i bedzie wstyd
Ja kupiłam te ciążowe: http://www.hm.com/pl/product/99554?article=99554-A i racja, są bardzo wygodne.. ale jednak rurek szukam bo jakoś nawet w prostych się tak dziwnie czuję większa

Fajne rzeczy dla mam mają na asosie, zastanawiam się czy czegoś sobie nie zamówić, bo jednak w Polsce mało rzeczy dla kobiet w ciąży, które mi się podobają

Ghia- głupoty.. bo niby jak, dom byś miała zmienić? Wiadomo, że maratonów po tych schodach sobie nie urządzasz..(no chyba, że nam o czymś nie mówisz? )

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-02-11 o 14:54
Stary 2013-02-11, 14:53   #4223
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
O to widzę że nie tylko ja mam takiego stracha, ja też nigdy nie leżałam w szpitalu, nie miałam nic złamanego, nigdy nie byłam na pogotowiu i też się strasznie boję jak to będzie, będę się bała zasnąć w nowym miejscu sama
Cynamonowa mam prawie takie same spodnie

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-11, 14:53   #4224
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja leżałam 2 razy i oba w 2011 roku. Za każdym razem to była dla mnie trauma. Za pierwszym razem to był hardkor, bo obudziłam się w szpitalu na intensywnej terapii podpięta pod te wszystkie "piip". Nie miałam pojęcia skad się tu wzięłam

Ale teraz jak myślałam o szpitalu i o tym jak będzie to ... pierwsza myśl-czy w szpitalu można używać suszarki?? Bo ja muszę suszyć włosy po ich umyciu! Można?
jesteś niesamowita
to ja się martwię, jak przeżyć pobyt w szpitalu, a Ty martwisz się o suszarkę do włosów
Stary 2013-02-11, 14:56   #4225
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
O to widzę że nie tylko ja mam takiego stracha, ja też nigdy nie leżałam w szpitalu, nie miałam nic złamanego, nigdy nie byłam na pogotowiu i też się strasznie boję jak to będzie, będę się bała zasnąć w nowym miejscu sama
Cynamonowa mam prawie takie same spodnie
Może spotkamy się na porodówce
Stary 2013-02-11, 14:56   #4226
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Spokojnie, możesz wchodzić. Po prostu na końcówce wysiłek może spowodować skurcze. O to chodzi

Filipiśko

Stary 2013-02-11, 14:57   #4227
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Mam prośbę do mamuś którym się zbliża wizyta u gina
Czy mogłybyście zapytać jak to jest z chodzeniem po schodach?? Koleżanki mnie właśnie nastraszyły, że chodzenie po schodach jest bardzo niedobre i w ogóle przyspiesza poród itp?? Ja mieszkam na 4 piętrze i nie mam windy i przecież muszę się jakoś dostać do domu co mam we frunąć czy co??
Niedługo usłyszę, że w ciąży nie można nawet oddychać !!! bo szkodzi
Przecież normalne, że sobie powolutku wchodzę żeby zadyszki nie łapać
przecież nie trenujesz biegów po schodach, maratonów nie urządzasz więc bez przesady. ja mam gina na 5 piętrze i jak do niego wchodzę to normalnie pikawa mi mało nie wyskoczy. Gdyby nie można było to by się chyba przeniósł do gabinetu na parterze (cieżarówek przyjmuje mnóstwo)
Stary 2013-02-11, 14:58   #4228
enlevee
Zakorzenienie

wiecie czym ja się martwię? że nie będę mogła mieć paznokci pomalowanych..a na swoich mam zawsze położony żel, żeby nie musieć ich co 2 dni malować..a jak oni takich naturalnych wymagają, to żadnego koloru nie położę.. chociaż mam nadzieję, że taki naturalny sobie położę i nie będzie widać różnicy..

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-02-11, 14:58   #4229
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Może spotkamy się na porodówce
Na kiedy masz termin?
Musimy ustalić jakiś znak rozpoznawczy

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-02-11, 15:01   #4230
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
wiecie czym ja się martwię? że nie będę mogła mieć paznokci pomalowanych..a na swoich mam zawsze położony żel, żeby nie musieć ich co 2 dni malować..a jak oni takich naturalnych wymagają, to żadnego koloru nie położę..
Kolejna paniusia

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Na kiedy masz termin?
Musimy ustalić jakiś znak rozpoznawczy
Mam trochę później niż Ty, tak ok 20 lipca, ale wiesz ... nigdy nic nie wiadomo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości