Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 15:06   #541
karoolecka
Zadomowienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
nie mogłam znaleźć innego filmiku

też tak uważam.
tutaj jest wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=283620

co do zabawy w zakręconego: http://www.youtube.com/watch?v=9pxd42iif_E od 1:55

przypomniało mi się jeszcze to :
http://www.youtube.com/watch?v=VO5Avf_352Q u mnie na pewno będzie taka zabawa

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-02-11 o 15:09
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 15:17   #542
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Podpowiesz jakie...?
już napisałam

---
co do zabaw przypomniała mi się jedna jeszcze z wesela w lutym 2012 swoja drogą dziś mają rocznice

zgłaszało się 5 par obojętnie czy byli partnerami w życiu czy było to kuzynostwo nie ma to znaczenia..
na środku sali stało krzesło z kieliszkiem i wódka pod sceną stali "gracze" na podłodze wielka micha z kuchni.. polegało to na tym że facet siada tyłkiem do miski zakłada marynarkę ale tak że guziki ma na plecach i ma przewieść swoją partnerkę... ma "jechać" do krzesła partnerka nalewa kieliszek tankuje partnera okrążają krzesło i wracają pod scenę.. sposoby były rożne... siadały kobity okrakiem na faceta twarzą do niego i szurali ta miska po podłodze a inni znaleźli niespodziewany sposób i było to na czas
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 16:06   #543
velika
Winter is coming

Cytat:

O, my także wybieramy się Tatry w wakacje! Plan jest, jak w minione w Beskidzie Żywieckim, od schroniska do schroniska
kurcze przez ciebie właśnie ślęczę nad mapą Beskidu Żywieckiego i obmyślam, jaka miejscowość byłaby najlepsza na bazę wypadową jednak bardziej mi się podoba, niż Karkonosze A też byłam daaaawno temu jako dziecko.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 16:10   #544
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
kurcze przez ciebie właśnie ślęczę nad mapą Beskidu Żywieckiego i obmyślam, jaka miejscowość byłaby najlepsza na bazę wypadową jednak bardziej mi się podoba, niż Karkonosze A też byłam daaaawno temu jako dziecko.
Jak coś mogę podpowiedzieć, bo moja mama pochodzi stamtąd Także ja się tam prawie, że wychowałam

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 16:13   #545
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
n

dziewczyny dziękuję za kciuki! Najtrudniejszy egzamin w sesji zdałam na 5.0

jeszcze jeden egzamin i mam wolne!!!!!!! !
super, gratulacje
co do zabaw to nie mam pojęcia, bo nigdy nie byłam na prawdziwym weselu tzn, byłam jako dziecko. Więc nie mam zielonego pojęcia jakie są zabawy i na czym polegają. Ale jak czytam to, co piszecie, to chyba nie chcę mieć żadnej

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Jak coś mogę podpowiedzieć, bo moja mama pochodzi stamtąd Także ja się tam prawie, że wychowałam
ooo Bo ja nie ogarniam tamtych rejonów. Powiedz mi, o ile wiesz, jak tam jest z komunikacją? Bo oczywiście będziemy samochodem, ale nikt nie będzie chciał robić za podwózki na szlak i się zastanawiam, czy istnieje jakaś komunikacja typu PKS, busiki, ktora dowozi w okolice szlaków. Jako baza widzi mi się Korbielów, ale szczerze mówiąc to taki strzał w ciemno.
Generalnie chciałabym, żeby było blisko do szlaków i żeby w tej miejscowości był dobrze zaopatrzony monopol, z jedzeniem sobie jakoś poradzimy

Stary 2013-02-11, 16:31   #546
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
ooo Bo ja nie ogarniam tamtych rejonów. Powiedz mi, o ile wiesz, jak tam jest z komunikacją? Bo oczywiście będziemy samochodem, ale nikt nie będzie chciał robić za podwózki na szlak i się zastanawiam, czy istnieje jakaś komunikacja typu PKS, busiki, ktora dowozi w okolice szlaków. Jako baza widzi mi się Korbielów, ale szczerze mówiąc to taki strzał w ciemno.
Generalnie chciałabym, żeby było blisko do szlaków i żeby w tej miejscowości był dobrze zaopatrzony monopol, z jedzeniem sobie jakoś poradzimy
Wszystko zależy od poszczególnej wsi, ale jeździ tam bardzo dużo pociągów, są także i PKS (typowe autobusy, bądź busy, gdy drogi są bardziej kręte ). Myśmy wyprawę zaczęli od Wielkiej Raczy, widoki piękne! Z komunikacją nie było problemu, wysiedliśmy na ostatnim przystanku i wystarczyło przejść przez jezdnię aby wkroczyć na szlak . bardzo wygodnie jest poruszać się w tych rejonach pociągami, ponieważ zatrzymują się praktycznie w każdej miejscowości. Co do sklepów - gdy sklepik zamknięty dobrze podpytać górali, to powiedzą gdzie i kto robi dobry "wytwór"

Edytowane przez Kishlaczkowa
Czas edycji: 2013-02-11 o 16:32
Stary 2013-02-11, 16:31   #547
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Mi się takie zabawy nie podobają dla mnie są niesmaczne z głupimi podtekstami
No wiem, to zabawnie wygląda kiedy się na to patrzy, ale u mnie nie przejdzie coś takiego. Nie chcę stawiać gości w takiej sytuacji żeby mieli się czuć zażenowani. Lepiej jakieś proste zabawy, ale wesołe Zresztą nie chcę dużo zabaw, bo planowaliśmy wesele tylko do 2giej

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 16:38   #548
velika
Winter is coming

Cytat:
Wszystko zależy od poszczególnej wsi, ale jeździ tam bardzo dużo pociągów, są także i PKS (typowe autobusy, bądź busy, gdy drogi są bardziej kręte ). Myśmy wyprawę zaczęli od Wielkiej Raczy, widoki piękne! Z komunikacją nie było problemu, wysiedliśmy na ostatnim przystanku i wystarczyło przejść przez jezdnię aby wkroczyć na szlak . bardzo wygodnie jest poruszać się w tych rejonach pociągami, ponieważ zatrzymują się praktycznie w każdej miejscowości. Co do sklepów - gdy sklepik zamknięty dobrze podpytać górali, to powiedzą gdzie i kto robi dobry "wytwór"
dzięki. To będę jeszcze szukać i czytać My na pewno musimy mieć jakąś stałą bazę, szlajanie się po schroniskach nie wchodzi w grę, bo po pierwsze nie mamy odpowiedniego sprzętu (plecaków), a po drugie towarzystwo będzie prawdopodobnie różnorodne. No ale to się okaże, zależy kto się zabierze ze mną i chłopem.

Stary 2013-02-11, 16:39   #549
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam Panie!
Nareszcie minął poniedziałek. W czwartek późnym wieczorem przyjeżdża TŻ

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie

widze ze o wódkach pisałyscie.. ja wczoraj byłam na tych targach ślubnych i tam było takie stoisko z wódkami... jezu jakie to ładne wszystko ;d ozdobne butelki http://www.polanin.com.pl/
Ja już pisałam właśnie o tym we wcześniejszym wątku, ale nie znamy tej wódki, ani tej rozlewni. Może ładna zewnętrznie, a nie wiadomo, co w środku.
Chyba jednak zostajemy przy Panu Tadziu, albo Maximusie.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 16:49   #550
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
dzięki. To będę jeszcze szukać i czytać My na pewno musimy mieć jakąś stałą bazę, szlajanie się po schroniskach nie wchodzi w grę, bo po pierwsze nie mamy odpowiedniego sprzętu (plecaków), a po drugie towarzystwo będzie prawdopodobnie różnorodne. No ale to się okaże, zależy kto się zabierze ze mną i chłopem.
Jak coś pytaj, to nawet gdybym ja nie wiedziała, to dowiem się u źródła, czyli u wujków . No u nas niektórzy poszli pierwszy raz w życiu w góry! musiałam przygotować im listę "rzeczy koniecznych do zabrania" Tż się śmiał, ale potem mi dziękowali, bo połowy by nie zabrali .

Dobry plecak to podstawa, aby się nie męczyć. Myśmy w jeden dzień robili minimum 10 km i to była podstawa, inaczej byśmy się wykończyli. Ale jest to bardzo fajna sprawa

Stary 2013-02-11, 17:01   #551
velika
Winter is coming

Cytat:
Jak coś pytaj, to nawet gdybym ja nie wiedziała, to dowiem się u źródła, czyli u wujków . No u nas niektórzy poszli pierwszy raz w życiu w góry! musiałam przygotować im listę "rzeczy koniecznych do zabrania" Tż się śmiał, ale potem mi dziękowali, bo połowy by nie zabrali .

Dobry plecak to podstawa, aby się nie męczyć. Myśmy w jeden dzień robili minimum 10 km i to była podstawa, inaczej byśmy się wykończyli. Ale jest to bardzo fajna sprawa
No dlatego my mamy bazy wypadowe, tam zostawiamy rzeczy, a na szlak tylko jedzenie, napoje i ciuchy Ale kusi mnie łażenie po schroniskach. Zakopane jest rewelacyjne dla mnie, bo mam kwaterę koło PKP, idę 2 minutki na busik i dowożą mnie na szlak. A w Beskidzie właśnie nie wiedziałam, jak to wygląda, ale popatrzę sobie na tą komunikację i może da radę to jakoś rozsądnie zrobić.

Stary 2013-02-11, 17:11   #552
_ema_
Zakorzenienie

Tuturutu!
Wróciłam od księdza, i wśród narzekań, że on zapisze, ale i tak ślubu nie dożyje udało mi sie zaklepać w końcu termin

więc już oficjalnie:

26.04.2014r godz 17.00

_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:22   #553
agunineczka
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku

Kurcze tyle naskrobałyscie, no ale 19 stron nie dam rady nadrobić!

Wczoraj wieczorem wróciłam od tża i byłam tak padnięta, że nie dałam rady do Was zajrzeć...
Weekend był udany, oprócz małego szczegółu, że tż mi sie spił na domówce i zamiast to spał jak kamień i za żadnego skarby nie dało sie go obudzić...
ale poza tym to było super, i polecam TAKĄ grę. My graliśmy po % i śmiechu było co niemiara

Edytowane przez agunineczka
Czas edycji: 2013-02-11 o 17:24
agunineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:24   #554
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Tuturutu!
Wróciłam od księdza, i wśród narzekań, że on zapisze, ale i tak ślubu nie dożyje udało mi sie zaklepać w końcu termin

więc już oficjalnie:

26.04.2014r godz 17.00

dziękuję za gratulacje!!! cieszę się cholernie!

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:24   #555
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Tuturutu!

więc już oficjalnie:

26.04.2014r godz 17.00

Gratki Mamy tę samą godzinę.
Chciałam na 18, bo czerwiec ma najdłuższe dni w roku, ale na 18.00 nie robią, bo jest normalna sobotnia msza i potem bym miała te wszystkie babcie sobotnie

Do ślubu pozostało mi 481 dni

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-02-11 o 17:25
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:28   #556
velika
Winter is coming

Cytat:
Tuturutu!

więc już oficjalnie:

26.04.2014r godz 17.00

super gratulacje

Stary 2013-02-11, 17:28   #557
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Tuturutu!

więc już oficjalnie:

26.04.2014r godz 17.00

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:42   #558
KaEs
Wtajemniczenie

mala czarna gratuluję
ema gratuluję, godzina ta co ja
karooolecka89 - świetne: "Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!"
Cytat:
ja nie wiem jakie wino, mysle ze jakieś zwykłe nie wymyślne.
a piwo bedziecie miec?
Piwo u Nas na kaca na poprawiny, ale w butelkach jaki rodzaj okaże sie dopiero przed ślubem

Cytat:
A ja byłam wczoraj u księdza, razem z koleżanką i jej narzeczonym i rozmowa przebiegała mniej więcej tak:
- co chcecie?
- ślubu
- dorośnijcie
- ale my już dorośliśmy
- ile macie lat
- 23 (wszyscy jesteśmy w jednym wieku )
- to chyba wszyscy łącznie
i skierował się do mnie osobiście
- a Ty co chcesz?
- też slubu
- z tym dzieckiem??

Ale mam teraz polewkę z TŻta no ale on zawsze młodo wyglądał
I wczoraj się księdzulo niestety spieszył, ale dzisiaj idę o 16.30 już zaklepać termin, więc wieczorem też się pochwalę na czerwono
haha usmiałam się fajnego macie księdza, takieggo wyluzowanego

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
My chyba weźmiemy Wyborową.

Jakie macie doświadczenia z tą wódką? ;>
zero złych wspomnień, śmiało bierz ją

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie było 6h łaziliśmy w sumie wpadło, ale jeszcze musimy to przemyśleć. Fotograf:
- http://www.fotogenesis.pl/o-mnie.html
- http://www.foto-jakubczyk.pl/

I zespół:
- http://www.zespolvivace.pl/

Co o tych wszystkich myślicie? zespół za 2300zł (w tym wyjście z domu i babka gra na organach w kościele). Co do fotografów to mam mieszane uczucia babka fotojakubczyk jest fajna, ale zdjęcia ma takie średnie w sumie facet z fotogenesis też fajny. W piątek jedziemy spotkać się z www.studiocinema.pl i jak na razie oni mi się najbardziej podobają...[COLOR="Silver"]
jestem za studio cinema, moim zdaniem te inne propozycje się do nich nie umywają

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:42   #559
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witam Panie!
Nareszcie minął poniedziałek. W czwartek późnym wieczorem przyjeżdża TŻ

Ja już pisałam właśnie o tym we wcześniejszym wątku, ale nie znamy tej wódki, ani tej rozlewni. Może ładna zewnętrznie, a nie wiadomo, co w środku.
Chyba jednak zostajemy przy Panu Tadziu, albo Maximusie.
Leja tam wodke diamond mozna ja kupic w intermarche albo makro

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:42   #560
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
A ja tak sobie myślę ile kasy zostawię u kosmetyczki przed ślubem Pewnie będę korzystać z różnych gruperów

Na pewno depilacja, nogi + ręce, pachy (nie wiem czy boli)
Oczyszczanie twarzy, przedłużanie rzęs... Manicure TŻ-a.
U fryzjera nowa farba na włosy...
Paznokcie chyba sobie zrobię sama, maseczki na twarz też jakieś

No i na koniec oczywiście makijaż próbny, później ślubny i fryzurka tak samo
Ja się już dwa razy przejechałam na gruperach i już nigdy nic nie kupię na tych portalach!

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
przeglądam zabawy na wesele i nie ma nic nowego co myślicie o karecie albo o zoo ? to ta zabawa co się czyta opowiadanie, a wyczytana postać biega dookoła krzesła Jak się to czyta to wydaje mi się trochę głupie, ale byłam na weselu na którym była zabawa w zoo/dzień z życia rodziny (byłam słoniem xd) i po % zabawa jest o wiele lepsza :P

TU jest pare zabaw podobają mi się m.in. test zgodności, świstak i gra o 100 zł (ale może to się źle skończyć) Co o tym myślicie ? Macie jakieś swoje zabawy ?
MUszę jeszcze poszukać zabaw dla dzieci

Hahah znalazłam fajne zasady zachowania na weselu
Postawie takie przy księdze gości
u mnie będzie na pewno zoo dużo śmiechu przy tym było a z przypadków jakie dziewczyny opisywały to mogą się zdarzyć w każdje chwili po pijaku jedynie co to nie polecam wałka i kręcenia się wokół niego, bo rzeczywiście można sobie zrobić krzywdę...

Cytat:
też mam wątpliwości co do tej zabawy. U mnie będzie pewnie chusteczka, nauka tańca "irlandzkiego", może krzesło...
Widział ktoś coś fajnego na oczepinach?

edit: nie mogę przeżyć tego Rzymu chyba musimy obrać inny kierunek :/
u mnie te same zabawy planuję krzesło obowiązkowo, albo miska

no a na Rzym to rzeczywiście niefajna pora:P

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość

przypomniało mi się jeszcze to :
http://www.youtube.com/watch?v=VO5Avf_352Q u mnie na pewno będzie taka zabawa
haha, byłam już na weselu z taką zabawą, uśmiałam się co nie miara

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 17:49   #561
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Gratki Mamy tę samą godzinę.
Chciałam na 18, bo czerwiec ma najdłuższe dni w roku, ale na 18.00 nie robią, bo jest normalna sobotnia msza i potem bym miała te wszystkie babcie sobotnie

Do ślubu pozostało mi 481 dni
A ja właśnie będę miała na zwykłej mszy ale mi tam wszystko jedno, chcieliśmy na 17 bo sala daleko to z dojazdem się zejdzie

Cytat:
super gratulacje
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
mala czarna gratuluję
ema gratuluję, godzina ta co ja
karooolecka89 - świetne: "Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!"

Piwo u Nas na kaca na poprawiny, ale w butelkach jaki rodzaj okaże sie dopiero przed ślubem

haha usmiałam się fajnego macie księdza, takieggo wyluzowanego

zero złych wspomnień, śmiało bierz ją

jestem za studio cinema, moim zdaniem te inne propozycje się do nich nie umywają
Dzieki wszystkim za gratulacje
Stary 2013-02-11, 17:58   #562
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
proszę mi sie tu nie zamartwiać tylko do nauki i w drugim terminie wszystko będzie zaliczone !
Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Daj spokój! Następnym razem na pewno Ci się uda... tak jak dziewczyny mówią, nie ma co gadać głupot tylko do nauki się brać!! Ale to już!!
Przepraszam bardzo... ale ja się uczyłam! Naprawdę. I nic. Za to wczoraj poszłam na żywca, wyprodukowałam tonę ściąg i zdane Także jak widać - nie nauka, a dobre materiały dydaktyczne dają ci zaliczenie. Amen

Dzięki wszystkim za wsparcie

Mała_czarna gratulacje Tytyryty, czyli masz ferie?

Skrobiecie tyle, że ojacie... Widzę, że coraz więcej z Was ma już godzinę ustaloną a my?

W ogóle jak mój Tż będzie dalej taki romantyczny, to nie wiem, czy do ślubu dojdzie Pytam się go wczoraj "co kupujemy sobie w tym roku na walentynki? Wszystko już chyba mamy... (bo zawsze kupujemy coś wspólnie, były srebrne obrączki, album itp.)". Na co Tż z pełną powagą "Dekoder dvb-t. Jakoś musimy ten rok przetrwać, a niedługo odłączą ci naziemną"
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 18:05   #563
wenedka
Zakorzenienie

Witam drogie Panie

Oddałam pracę zaliczeniową ze statystyki i mam nadzieję, że zaliczę
Wczoraj ją kończyłam do późna i chyba przedobrzyłam, to dostałam takiego bólu głowy, że po prostu padłam, a jak padłam, to dopiero w południe sie obudziłam....

Cytat:
ja nie wiem jakie wino, mysle ze jakieś zwykłe nie wymyślne.
a piwo bedziecie miec?
Tż nalega napiwo.
Jeśli nie wyjdzie za drogo, to kupimy beczkę z browaru/restauracji w Lublinie.

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
u nas chcą mieć tylko swoje, bo boją się, że ktoś przyniesie niedobre napoje i reputacja lokali na tym ucierpi więc w takim przypadku opcja z nielimitowanymi napojami wydaje się najlepsza, albo ew. opcja z dopłatą powyżej iluśtam litrów na osobę (ale i tak zawsze się zastanawiałam jak oni to liczą, przecież chyba nie jest trudno oszukać na czymś takim )
Mnie też się wydaje, że opcja z nielimitowanymi napojami jest najlepsza... My tak mamy i w sumie się cieszę, bo bym się martwiła, gdybym za każdą butelkę musiała zapłacić po weselu.
Lokale tak czy siak na pewno na tym zarabiają.

Cytat:
Papież zamierza abdykować 28 lutego a ja miała wtedy lecieć do Rzymu Nawet dzisiaj sprawdzałam bilety na tę datę a teraz to nie wiem czy to jest dobry pomysł
Zmartwiła mnie ta wiadomość

Ja nigdy papieża nie widziałam. Byłam w Rzymie w 2008, nawet przyszliśmy na Plac Św. Piotra jak i kilka tysięcy innych ludzi, ale okazało się, że papież wyjechał poza Rzym.
To jest dopiero niefart, bo już go nie zobaczę.. Dziwne to.

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Witam się Perłą Summer z rana (zapijam smutek po dzisiejszej poprawce ze statystyki )

Nam Biała Żubrówka baaardzo podpasowała, także póki co to jest nasz numer 1.
Statystyka Brr

Mnie ostatnio podpasowała Żołądkowa Czysta, ale moja mama zarządziła degustację wódki w marcu, więc zobaczymy
Cytat:

Dzieki wszystkim za gratulacje
Gratulacje
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 18:10   #564
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Anulka jeszcze nie, dzisiaj pisałam jeszcze jeden egzamin ale że bardziej się do tego ustnego więc nie napisałam tam cudów więc chyba będę musiała to poprawić no i jeden mam w czwartek ale te najokropniejsze mam za sobą

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 18:29   #565
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Zmartwiła mnie ta wiadomość

Ja nigdy papieża nie widziałam. Byłam w Rzymie w 2008, nawet przyszliśmy na Plac Św. Piotra jak i kilka tysięcy innych ludzi, ale okazało się, że papież wyjechał poza Rzym.
To jest dopiero niefart, bo już go nie zobaczę.. Dziwne to.

mi bardziej chodziło o tłumy turystów/dziennikarzy i wzrost cen biletów
jakoś nie czuję się związana emocjonalnie z tym papieżem....

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-02-11 o 18:31
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 18:41   #566
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
mi bardziej chodziło o tłumy turystów/dziennikarzy i wzrost cen biletów
jakoś nie czuję się związana emocjonalnie z tym papieżem....
Ja też nie czuję się wyjątkowo związana z BXVI, ale nie jest to dobra wiadomość dla Kościoła, tak czy siak.

My chcemy pojechać gdzieś na weekeend w czerwcu (bo na dłuższe wakacje nie będzie ani czasu, ani pieniędzy), ale nie mamy pojęcia gdzie...
Była może któraś z Was w Porto?
piją!

Stary 2013-02-11, 18:42   #567
_ema_
Zakorzenienie

A może macie jakiś dobry pomysł, co chcieć zamiast kwiatów?
Chciałabym pluszaki, ale TŻ nie chce, za totkiem nie przepadamy, wina nie pijemy, ksiązki czytam tylko ja () Wypada chcieć słodycze?
Stary 2013-02-11, 18:52   #568
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Ja się już dwa razy przejechałam na gruperach i już nigdy nic nie kupię na tych portalach!
Ja już byłam na farbowaniu włosków z grupera, kupowaliśmy z TŻ-em kalendarze ze zdjęciami, zdjęcia, czapki, torebkę I nie narzekamy na jakość

Cytat:
Chciałabym pluszaki, ale TŻ nie chce, za totkiem nie przepadamy, wina nie pijemy, ksiązki czytam tylko ja () Wypada chcieć słodycze?
By nie niszczyć wielu roślin,
Młodzi proszą Państwa Gości
zamiast kwiatów weź słodkości
by przyprawić nam radości.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:14   #569
kamilka:*
Raczkowanie

Cytat:
Wypada, wypada nawet gdzieś czytałam wieszyk na zaproszeniu żeby goście zamiast kwiatków przynosili słodycze My będziemy chcieli książki bo mole z nas książkowe ale moja koleżanka chciała np. kupony lotto

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ja już byłam na farbowaniu włosków z grupera, kupowaliśmy z TŻ-em kalendarze ze zdjęciami, zdjęcia, czapki, torebkę I nie narzekamy na jakość

By nie niszczyć wielu roślin,
Młodzi proszą Państwa Gości
zamiast kwiatów weź słodkości
by przyprawić nam radości.
ooo właśnie coś w tym stylu
kamilka:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:17   #570
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Wypada Chociaż ja bałabym się, że z czekolady nic nie zostanie, jeśli będzie upał
Ja zastanawiam się, czy nie poprosić gości, by przeznaczyli parę złotych na jakiś cel charytatywny, np. Bractwo Św. Brata Alberta, zamiast wydawać te pieniądze na kwiaty.
Z drugiej strony, kwiaty na ślubie wyglądają pięknie
piją!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości