Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 07:49   #451
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Witam po weekendzie

widze ze o wódkach pisałyscie.. ja wczoraj byłam na tych targach ślubnych i tam było takie stoisko z wódkami... jezu jakie to ładne wszystko ;d ozdobne butelki http://www.polanin.com.pl/

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 07:50   #452
Piankka
Zadomowienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Dobry! Wstawać
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 07:51   #453
misia880
Zakorzenienie

ta mi sie bardzo podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02e74f10e0327ad868d138f2b4fdd6f0.jpg (27,0 KB, 24 załadowań)

Stary 2013-02-11, 08:09   #454
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Woodke też mi proponowali od siebie, 30 zł za Wyborową i 40 zł za Finlandię
Taniocha w sobotę byliśmy na kręglach i za 0,5 finlandii zapłaciłam 80zł to jest ździerstwo

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Boże niech mi się już ten okres skończy Dziś wracaliśmy z TŻ-em z zakupów z Centrum Handlowego i nagle nie wiadomo czemu i z jakiego powodu się poryczałam... I później w domu to samo... A na pytanie czemu płaczę nie byłam w stanie odpowiedzieć bo nie miałam zielonego pojęcia
Też ostatnio mam takie humory ostatnio... jesteśmy już na parkingu galerii i szykujemy się do wyjazdu, gadaliśmy o takim kuferku z douglas'a, bo zobaczyłam, a on mi się zapytał "czy bym chciała" to się popłakałam nie wiem czemu

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Żegnam się, bo idę spać i zostawiam wam PIĘKNE zdjęcie z pleneru

Ktoś zauważył coś ciekawego?
Tak, bo Pani Młoda pokazuje

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
My planujemy 0,5 l na głowę z małym zapasem (kilka butelek więcej). Co prawda będą jeszcze wina (różne rodzaje), a większość kobiet w mojej rodzinie pije wina, ale wolę żeby było za dużo, niż miało zabraknąć.

My wybierzemy pomiędzy Panem Tadeuszem a Finlandią właśnie Kiedyś myślałam o Bolsie, ale coś ostatnio się popsuł...
Od dawna jest już jedną wielką tragedią

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilka:* Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie wina planujecie kupić?
Polecam El Sol, Carlo Rossi a z tańszych Cote,Beauvilon... u nas się pije wina i takie jak np Fresco są straszne szampanowate najlepiej brać sprawdzone wina

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Wybacz Poznanianka, ale nie skorzystam z Twojej porady, wiem że Finlandia jest najleszą wódką z najlepszych ale niestety szkoda byłoby mi tyle kasy może dlatego że nie pijam wódki Myślę że będziemy rozmyślać nad Bolsem, Smirnoffem, Sobieskim... sama nie wiem, napewno zapytamy ekspertów- P swojego brata a ja swojego xd
Bolsa odrzuć od razu! Z tych trzech brałabym Smirnoffa, najlepiej czarnego

Edytowane przez Piankka
Czas edycji: 2013-02-11 o 08:08
Stary 2013-02-11, 08:25   #455
misia880
Zakorzenienie

ja nie wiem jakie wino, mysle ze jakieś zwykłe nie wymyślne.
a piwo bedziecie miec?

Stary 2013-02-11, 08:26   #456
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a piwo bedziecie miec?
Ja raczej nie, u mnie będzie wódka, wino, whiskey a czy piwo wątpię
Stary 2013-02-11, 08:27   #457
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
a piwo bedziecie miec?
raczej na poprawinach
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 08:43   #458
Piankka
Zadomowienie

Lecę, miłego dnia
Stary 2013-02-11, 08:50   #459
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry

Aleście stron nastukały Przyznaję, że przeleciałam

Co do wódki, to my jeszcze nie podjęlismy decyzji. Trzeba jakąś degustację zrobić

U mnie będzie piwo (z beczki), wina, whisky, likiery, wódka, czego dusza zapragnie
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 08:59   #460
niulka_1985
Zadomowienie

[QUOTE=mala_czarna_21;3915 3220]o rany.... co za koleś
chce swoje poczucie winy przełożyć jeszcze na Ciebie

a nie myślałaś powiedzieć rodzinie o jego akcjach? [QUOTE]
Nie zrobię tego.... Ale nie wiem co gorsze, powiedzieć jego żonie czy dalej ma żyć w tym zakłamanym związku

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2013-02-11 o 11:50
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:20   #461
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
a piwo bedziecie miec?
Ja będę mieć piwo, właścicielka sali proponowała nawet takie lane z beczki, ale chyba jednak się zdecydujemy na zwykłe w butelkach (ale to też symboliczna ilość, bo znając moją rodzinę to wódka bardziej ich zainteresuje )

A ja byłam wczoraj u księdza, razem z koleżanką i jej narzeczonym i rozmowa przebiegała mniej więcej tak:
- co chcecie?
- ślubu
- dorośnijcie
- ale my już dorośliśmy
- ile macie lat
- 23 (wszyscy jesteśmy w jednym wieku )
- to chyba wszyscy łącznie
i skierował się do mnie osobiście
- a Ty co chcesz?
- też slubu
- z tym dzieckiem??

Ale mam teraz polewkę z TŻta no ale on zawsze młodo wyglądał
I wczoraj się księdzulo niestety spieszył, ale dzisiaj idę o 16.30 już zaklepać termin, więc wieczorem też się pochwalę na czerwono
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:43   #462
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
co myślicie o wódce Krupnik?? ja się kompletnie nie znam na wódkach a ta jest w miarę tania i znajomi chwalą..
Ja dobrych opinii o tej wódce nie słyszałam.... Barman polecał nam Pana Tadeusza, Wyborową, Palace lub wyższa półka Finlandia lub Absolut.
W hurtowni 0,5 l Pana Tadeusza kosztuje 19,50 zł - bierzemy!!!!

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2013-02-11 o 11:51
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:43   #463
adziia13
Rozeznanie

Dzień dobry!

Cytat:
Hej

Ja nie wiem co u nas będzie z podziękowaniami... Moi rodzice są po rozwodzie, oboje mają partnerów, aczkolwiek ostatnio dobrze się dogadują, nawet jak u mnie jest jakiś problem (tak jak teraz z mieszkaniem) to rozmawiali przez telefon na ten temat. Więc wiem, że się nie pozabijają na weselu I im mam za co dziękować. A co z teściami to nie wiem. Jeśli nadal będzie tak jak teraz i nie pogodzimy się z nimi to pewnie ich na weselu nie będzie. Ale jeśli się pogodzimy i będą na weselu to teściowej jeszcze mamy za co dziękować, ale teściowi Sam kiedyś przyznał, mówiąc do teściowej: "tak ich wychowałaś", więc przyznał, że nie miał w tym swojego udziału. Mało co się nimi interesował, zresztą teraz jest podobnie. A ja tym bardziej nie mam mu za co dziękować. Więc jeśli będą na weselu to nie wiem jak rozwiąże problem podziękowań.

Co do piosenki to ta kompletnie mi się nie podoba. Może i słowa wzruszające, ale nie podoba mi się śpiew tej laski. Ja uwielbiam (choć wiem, że dużo osób nie lubi tej piosenki) "Cudownych rodziców mam" i najprawdopodobniej to będzie u nas na weselu Choć ta piosenka do moich teściów nie pasuje...

Co do zabaw to my na wesele dzieci nie zapraszamy, więc problem mamy z głowy Planuję jedynie max 2-3 zabawy dla gości, ale C. nie chce ich wcale... A moim zdaniem choć kilka powinno być.

magdalenka, alloffkowa, gratuluję zdanych egzaminów

Kurde, wszyscy już po sesji,a ja dopiero zaczynam

ane3kaa, dużo zdrówka życzę!

Mnie wczoraj zatoki bolały, ale wzięłam Ibuprom zatoki i syrop na kaszel, bo aż się dusiłam i już mi przeszło
Ja na twoim miejscu zrobiła normalne podziękowania, ja i TŻ też nie mamy za co teściom dziękować, robią nam tylko pod górkę ze wszystkim, ale moi rodzice zasłużyli na takie podziękowania nawet w 200% i nie wyobrażam sobie zabrać im to tylko dlatego, że teściowie nie zasługują (może w trakcie takich podziękowań, przemyślą kim są i co zrobili dla syna, ale w gruncie rzeczy nie liczę na takie głębokie przemyślenia)

A co do "cudownych rodziców" ja nawet lubię, ale bym się tak poryczała, że odpuszczam i będzie co innego

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja nawet jak słucham radia i słyszę "Cudownych..." strasznie ryczę, każde słowo odnoszę w głowie do moich naprawdę cudownych rodziców.. Jak puszczą na weselu to ja i mama będziemy tak zryczane, że nawet fixer nie da rady utrwalić makijażu.
Nie wiem, jaką piosenkę wybierzemy.

W ogóle boję się, że będę płakać przy błogosławieństwie, ślubowaniu, "przyjmuj tę obrączkę", podziękowaniu dla rodziców... Straszna płaczka ze mnie...
Na każdym weselu, którym byłam też płakałam w tych momentach, niezależnie czy to ktoś z rodziny, czy tylko znajomy ;/
O ja! Mam dokładnie to samo

Cytat:
Ja będę na pewno ryczeć na podziękowaniach i może podczas przysięgi (albo podczas przysięgi będę mieć banana na twarzy ). Ale ja się łez nie wstydzę ani nie "boję", więc według mnie może być taka piosenka na weselu
Ja też się łez nie wstydzę, ale gorzej jak ktoś (np. ja) ze wzruszenia zaczyna zanosić się łzami i zaczyna szlochać, wtedy jest problem z mówieniem i nie wygląda to za ładnie, zupełnie inaczej niż kilka ślicznych łez spływających po policzku.

Cytat:
Witam po weekendzie

widze ze o wódkach pisałyscie.. ja wczoraj byłam na tych targach ślubnych i tam było takie stoisko z wódkami... jezu jakie to ładne wszystko ;d ozdobne butelki http://www.polanin.com.pl/
hmm.. zupełnie nie przemawiają do mnie takie ozdobne butelki, zresztą ja się w wódkę nie będę mieszać, zostawie to TŻ i teściowi, teś ma dojcia do hurtowni i może załatwić taniej, ale w głębi duszy liczę , że zdecydują się na pana Tadeusza, absoluta, albo dębową

Cytat:
a piwo bedziecie miec?
Piwo będzie dostępne w barze i zapłacimy za tyle ile pójdzie, a pójdzie pewnie symbolicznie kilka pokali.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:50   #464
Tycikata
Wtajemniczenie

Siemano, nie nadrabiam Was za to nadrobiłam dużo z TŻ przez weekend
ale żeby nie było, na targach wczoraj też byliśmy

Cytat:
Witam po weekendzie

też to widzieliśmy, fajne fajne

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:50   #465
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak byłyście mierzyć suknie to nie patrzyli na Was jak na zombie że przychodzicie półtora roku przed ślubem?

ja myślałam iść w marcu czyli jakieś 13 m-cy przed ślubem i się zastanawiam czy mnie nie zleją totalnie i nie uznają za wariatkę...
W sumie nie, ale trochę mają wtedy inne podejście, więc w ostatnim salonie powiedziałyśmy z koleżanką, że pod koniec tego roku

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość

nam wczoraj foto powiedział, że za wstęp na same ogrody płaci się tam 100 zł a do chyba dwóch komnat w środku dodatkowo 200 zł ale zamek piękny jak z disneya
Wiesz co, to chyba dla fotografów, bo dla odwiedzających przynajmniej do parków wstęp jest wolny Chyba, że się coś zmieniło od mojej ostatniej wizyty tam, ale wątpię

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
Chciałam się Was podpytać, czy będziecie miały organizowane konkursy dla dzieci w trakcie wesela ? Ja mam dużo u siebie dzieci i chciałabym im jakąś rozrywkę zapewnić
Może macie jakieś pomysły na konkursy dla dzieci i dorosłych ?
U nas tradycyjnie robi się dla dzieci konkurs z wierszykami My zastanawiamy się jeszcze nad kimś znajomym do opieki nad nimi, żeby rodzice też się mogli pobawić, a jeszcze mam zamiar wydrukować masę weselnych kolorowanek

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was planuje fryzurę z włosów rozpuszczonych? Coś w stylu upięte, na bok itp ?.
Ja planuję

Cytat:
co myślicie o wódce Krupnik?? ja się kompletnie nie znam na wódkach a ta jest w miarę tania i znajomi chwalą..
My póki co planujemy mieć właśnie Krupnik Ale jeszcze przetestujemy w sierpniu na weselu u kuzyna jak się sprawdza

I planujemy 1l na głowę

Co do podziękowań dla gości - my będziemy robić upominki, bo uważam że wyjdzie to zdecydowanie taniej niż kupowanie ogromnej ilości ciasta, żeby tym potem gości obdzielić

A piwko będzie na poprawiny

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 09:52   #466
karoolecka
Zadomowienie

Witam

Cytat:
My myśleliśmy nad Martini lub CinCin a wódki, pewnie finlandia, pan tadeusz, bols... Się zobaczy

tak sobie leżę w łóżku i wpadł mi do głowy pomysł na tytuł następnego wątku "Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!"
nieee.. szczerze odradzam.. już w tamte wakacje wszyscy się pochorowaliśmy

_ema_ ale on żartował tak ? bo ja mam 20 lat i mnie troszkę przestraszyłaś

co do alko mój Tz też poleca smirnoffa, stock i stumbras (taka z kłosem, tania i dobra)
My będziemy mieli barmana (tzn mam nadzieję ) i on nam będzie serwował driny, poprosimy go żeby nalewał też alkohol własnej roboty (wujek Tzta robi): nalewki, cytrynówkę, bimber (ale mało), śliwowice itp. Poza tym na pewno whisky, czystą, smakową jakąś, kilka piwek
tak teraz na to patrzę i nie wiem, czy nie przesadziliśmy.. dużo tego

U nas nie ma zwyczaju dawać gościom alko na odejście. Musimy jednak troszkę więcej przygotować bo w konkursach daje się jako nagrodę
Liczymy czystej 0,7 na parę ze względu na to, że mamy sporo innego alkoholu

Nati_kk - genialny pomysł z tymi kolorowankami chyba go od Ciebie zgapię

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-02-11 o 09:56
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 10:03   #467
Tycikata
Wtajemniczenie

My chyba weźmiemy Wyborową.

Jakie macie doświadczenia z tą wódką? ;>

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 10:16   #468
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
My chyba weźmiemy Wyborową.

Jakie macie doświadczenia z tą wódką? ;>
same dobre można brać.
Za to na pewno odradzam białą żubrówkę, matko kochana raz piliśmy z chłopem i moją siostrą i byliśmy strasznie chorzy.
A Bolsa ja akurat lubię, piłam nawet w weekend i zero kaca

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 10:17   #469
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
Witam

nieee.. szczerze odradzam.. już w tamte wakacje wszyscy się pochorowaliśmy

_ema_ ale on żartował tak ? bo ja mam 20 lat i mnie troszkę przestraszyłaś

co do alko mój Tz też poleca smirnoffa, stock i stumbras (taka z kłosem, tania i dobra)
My będziemy mieli barmana (tzn mam nadzieję ) i on nam będzie serwował driny, poprosimy go żeby nalewał też alkohol własnej roboty (wujek Tzta robi): nalewki, cytrynówkę, bimber (ale mało), śliwowice itp. Poza tym na pewno whisky, czystą, smakową jakąś, kilka piwek
tak teraz na to patrzę i nie wiem, czy nie przesadziliśmy.. dużo tego

U nas nie ma zwyczaju dawać gościom alko na odejście. Musimy jednak troszkę więcej przygotować bo w konkursach daje się jako nagrodę
Liczymy czystej 0,7 na parę ze względu na to, że mamy sporo innego alkoholu

Nati_kk - genialny pomysł z tymi kolorowankami chyba go od Ciebie zgapię
Ksiądz to chyba żartował (chociaż kto go tam wiem, on ma taki styl, że wszystko mówi z grobową miną ale powiedział żeby przyjśc i się zapisać, więc chyba nas nie wygoni z kościoła )

A z tym barem, to sami zaopatrujecie? Bo ja właśnie słyszałam bardzo niemiłe opowieści, że właściciel sali zaproponował bar a potem sie okazało, że albo goście się rozszaleli, albo sam właściciel sporo dopisał i młodzi musieli kilka tysięcy dopłacić za same drinki. Ale jak samo kupujecie alko a barman tylko do nalewania to bardzo fajna sprawa
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 10:25   #470
misia880
Zakorzenienie

my myśleliśmy nad biała żubrówką

Stary 2013-02-11, 10:41   #471
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Ksiądz to chyba żartował (chociaż kto go tam wiem, on ma taki styl, że wszystko mówi z grobową miną ale powiedział żeby przyjśc i się zapisać, więc chyba nas nie wygoni z kościoła )

A z tym barem, to sami zaopatrujecie? Bo ja właśnie słyszałam bardzo niemiłe opowieści, że właściciel sali zaproponował bar a potem sie okazało, że albo goście się rozszaleli, albo sam właściciel sporo dopisał i młodzi musieli kilka tysięcy dopłacić za same drinki. Ale jak samo kupujecie alko a barman tylko do nalewania to bardzo fajna sprawa
Nam właścicielka sali powiedziała, że da namiary na barmana, który bierze podobno 600 zł za całą noc. Jednak jak dla mnie wyczuwam jakiś przekręt bo to strasznie tanio.. w dodatku on ma te wszystkie swoje cudeńka do drinków w cenie i tylko nasza jest czysta. Będziemy go prosić, aby nalewał też nasz alkohol (chcę gdzies z boku go wystawić i porobić etykietki tak jak na wódkę weselną) Mamy nadzieję, że nam to wyjdzie A właściciele nic do tego nie mają bo to nie wchodzi w umowę mogą nas tylko skasować za te nieszczęsne napoje gazowane
Dam Wam znać jak będę podpisywać umowę i powie mi o tym barmanie coś więcej
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:08   #472
Waniliova
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie minął bardzo sypmatycznie, wczoraj byliśmy na targach, a później w Ikei na zakupach kupiliśmy różne rzeczy do naszego prawie wyremontowanego pokoju

Cytat:
Witam po weekendzie

Też to widzieliśmy i też nam się spodobały

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Taniocha w sobotę byliśmy na kręglach i za 0,5 finlandii zapłaciłam 80zł to jest ździerstwo

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Też ostatnio mam takie humory ostatnio... jesteśmy już na parkingu galerii i szykujemy się do wyjazdu, gadaliśmy o takim kuferku z douglas'a, bo zobaczyłam, a on mi się zapytał "czy bym chciała" to się popłakałam nie wiem czemu
Też tak nieraz mam...

Cytat:
a piwo bedziecie miec?
Piwa nie będzie tylko wódka i wino

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Lecę, miłego dnia
Wzajemnie miłego dnia

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Ja będę mieć piwo, właścicielka sali proponowała nawet takie lane z beczki, ale chyba jednak się zdecydujemy na zwykłe w butelkach (ale to też symboliczna ilość, bo znając moją rodzinę to wódka bardziej ich zainteresuje )

A ja byłam wczoraj u księdza, razem z koleżanką i jej narzeczonym i rozmowa przebiegała mniej więcej tak:
- co chcecie?
- ślubu
- dorośnijcie
- ale my już dorośliśmy
- ile macie lat
- 23 (wszyscy jesteśmy w jednym wieku )
- to chyba wszyscy łącznie
i skierował się do mnie osobiście
- a Ty co chcesz?
- też slubu
- z tym dzieckiem??

Ale mam teraz polewkę z TŻta no ale on zawsze młodo wyglądał
I wczoraj się księdzulo niestety spieszył, ale dzisiaj idę o 16.30 już zaklepać termin, więc wieczorem też się pochwalę na czerwono
Co za rozmowa dobrze, że my na takiego księdza nie trafiliśmy czekamy na zaklepanie Twojej daty

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Siemano, nie nadrabiam Was za to nadrobiłam dużo z TŻ przez weekend
ale żeby nie było, na targach wczoraj też byliśmy
Oj kochana

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Wszystkie tyle planujecie? Bo u mnie ogólnie się pije - w sensie mało kto tego nie robi, a jakoś mi się wydaje, że to dużo.

Chodź wiadomo, że wesele inaczej a przyjęcie (jak u nas) inaczej.
My robimy wesele na ok. 40 osób i na razie mówiliśmy, że tak 0,7 na głowe będzie, ale jeszcze pomyślimy o tym

Cytat:
Napisane przez kamilka:* Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie wina planujecie kupić?
Jeszcze się nad tym nie zastanawialiśmy, bliżej wesela pomyślimy

Cytat:
My myśleliśmy nad Martini lub CinCin a wódki, pewnie finlandia, pan tadeusz, bols... Się zobaczy

tak sobie leżę w łóżku i wpadł mi do głowy pomysł na tytuł następnego wątku "Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!"
Superowy tytuł koniecznie go gdzieś zapisz
Stary 2013-02-11, 11:14   #473
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Witam po weekendzie

Też mi się podobają Takim to tylko kokardę dać i świetne Myślałam żeby zamówić z 5 butelek wcześniej i ją wypróbować po prostu My z TŻ-tem, moi rodzice i teściowie No i myślałam jeszcze nad whisky na weselu bo mój brat za bardzo wódek nie lubi, za to whisky może litrami
Piwa napewno u nas nie będzie.
Aaaa i jeszcze Finlandie Spice Mniami

U nas też stali na targach. Szkoda że degustacji nie robili

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:20   #474
misia880
Zakorzenienie

hmm ona nam mówiła że tam leją wodke Diamond z Intermarche można ją kupic i w makro

Stary 2013-02-11, 11:20   #475
misiadelko
BAN stały

My będziemy mieli Białą Żubrówkę, to nasza rodzinna wódka Na wszystkich imprezach jest
Nikt nie choruje po niej

Piwa też nie będzie!

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-02-11 o 11:21
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:32   #476
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
a piwo bedziecie miec?
Ja mam w cenie beczke piwa
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:37   #477
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ja już nie wiem co o tym sądzić
Ale wydaje mi się, że lokal na pewno chce na napojach zarobić, bo inaczej pozwoliliby zakupić wszystkie napoje we własnym zakresie.
u nas chcą mieć tylko swoje, bo boją się, że ktoś przyniesie niedobre napoje i reputacja lokali na tym ucierpi więc w takim przypadku opcja z nielimitowanymi napojami wydaje się najlepsza, albo ew. opcja z dopłatą powyżej iluśtam litrów na osobę (ale i tak zawsze się zastanawiałam jak oni to liczą, przecież chyba nie jest trudno oszukać na czymś takim )
Cytat:
Ahh przy dobrych wiatrach uda nam się zrobić ślub w 2014
Rozmawiałam trochę z TŻ dziś, ostatecznie zadecydujemy w czerwcu ale już mi się humorek poprawił. Ja na chwilę obecną mam 1,5 tysiąca (odkładając po 300 zł miesięcznie odłożę do czerwca jeszcze 1200 więc prawie 3 tysie będę miała po drodze powinnam jeszcze dostać wypłatę ekwiwalentu za 14 dni urlopu więc coś dodatkowo wpadnie)
TŻ natomiast ma tylko tysiąc, ale on odkłada po 500 zł minimum od tego miesiąca Więc na czerwiec powinniśmy mieć ok 6 tys. Kwota zadowalająca. Ewentualnie przedyskutujemy jeszcze datę 27-go września jeśli ta czerwcowa nie wypali Ale zawsze to tylko 3 miesiące więcej, a nie rok
dacie radę grunt to wiedzieć czego się chce i uparcie do tego dążyć wtedy łatwiej przychodzi oszczędzanie
Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Wiesz co, to chyba dla fotografów, bo dla odwiedzających przynajmniej do parków wstęp jest wolny Chyba, że się coś zmieniło od mojej ostatniej wizyty tam, ale wątpię
no właśnie foto mówił, że ta opłata to jak widzą PM z foto
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
same dobre można brać.
Za to na pewno odradzam białą żubrówkę, matko kochana raz piliśmy z chłopem i moją siostrą i byliśmy strasznie chorzy.
A Bolsa ja akurat lubię, piłam nawet w weekend i zero kaca
jakbym nie chciała oszczędzać to bym brała czarnego Smirnoffa chociaż nie jestem aż takim znawcą wódki, to my z TŻ najbardziej preferujemy Maximusa i chyba na niego postawimy, bo nie znam osób, które chorowały po tej wódce a jest dobra a na wątku o alko na wesele było dużo pozytywnych opinii o białej Żubrówce, ale nigdy nie próbowaliśmy i chcieliśmy niedługo zrobić degustację piwo mamy musowo od sali, ale to jak ktoś będzie chciał.
Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie minął bardzo sypmatycznie, wczoraj byliśmy na targach, a później w Ikei na zakupach kupiliśmy różne rzeczy do naszego prawie wyremontowanego pokoju
uwielbiam urządzanie

Edytowane przez lupinka
Czas edycji: 2013-02-11 o 11:41
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:38   #478
misiadelko
BAN stały

Wino nie wiem jakie... moze z Niemiec przywiozę jakieś? Ponoć dobre są?

lupinka byłam na dwóch weselach z Czarnym Smirnoffem, goście nie byli zadowoleni Ale maximus był na Sylwestra i wszyscy chwalili, z którymi byliśmy

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-02-11 o 11:39
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:52   #479
Soul89
Zadomowienie

Ja to chyba nie mam szans bym była na bieżąco z wątkiem albo jakieś l4 albo dłuższe wolne.. melduję, że jestem (co tam, że na 16 stronie ). A teraz postaram się przelecieć chociaż kilka stron wstecz by wiedzieć cokolwiek

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 11:52   #480
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Wino nie wiem jakie... moze z Niemiec przywiozę jakieś? Ponoć dobre są?

lupinka byłam na dwóch weselach z Czarnym Smirnoffem, goście nie byli zadowoleni Ale maximus był na Sylwestra i wszyscy chwalili, z którymi byliśmy
no dla niektórych to chyba "za ciężka" wódka... ja osobiście wolę Maximusa i to mój faworyt wódkowy, ale wiem, że w mojej rodzinie lubią czarnego S.

a co do win, jeśli chodzi o półsłodkie to piliśmy ostatnio to http://www.euro-wino.pl/kazayak-pinot-noir-p-2346.html bardzo dobre ale wiadomo do obiadu półwytrawne trzeba by było podać a tu jeszcze nie mam jednoznacznych typów bo też nie zamierzam przesadzać z ilością i różnorodnością win, będzie jeszcze jakiś open bar, niech się goście dopasują
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości