Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 19:03   #1051
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nie tyjesz, tylko rozbudowujesz apartamenty Julce przecież ty masz tylko piękny duży okrągły brzuszek, i tam mieszkają te wszystkie kilogramy.

to cudnie
oj ja widzę, że poszło w nogi ale apartament musi na czymś stac no nie??
Stary 2013-02-11, 19:06   #1052
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Tesciówka stwierdziła, że juz jej się ten Leon nawet zaczął podobać i się dorzuci do łóżka, mój mąż na to że da 650 zł i jest ok xD jaja sobie z niej robi ;P

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Zaczynamy dziś 24tc
za 24t

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja już po jodze i po ciuchach
za ciuchy i otulacz

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
i chciałam się pochwalić, że też już ustaliliśmy imię dla synka i będzie Igor bardzo chciałam Sebastiana ale TŻ się nie zgadza.. Ale Iguś też jest świetne no i w piątek mam spotkanie z glukozą!!!!
Iguś i ja witamy się z Wami w 25 tygodniu! Już tak niewiele zostało do końca!
za 25t mi się Igorek podoba bardziej niż Sebastian także gratuluje wyboru

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Młody coś mi się buntuje i nie kopie mamusi
a tak go porozpieszczałam kulinarnie
rozpieszczony i szczęśliwy poszedł spać

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
oj ja widzę, że poszło w nogi ale apartament musi na czymś stac no nie??
dobre fundamenty to podstawa
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:11   #1053
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zawsze można wejść rano do lodówki i wyjść wieczorem, będzie jeden posiłek

Cytat:
moja mama mówi, że obowiązuje mnie tylko jakościowy-bo jesteśmy w ciązy to kobieta potrzebuje więcej energii. Wiadome nie bedę się obzerać ale jak bede głodna to zjem.
ale, że caaaały post będziesz trzymała jakościowy, czy tylko w wybrane dni??

Cytat:
Już wróciłam z chłodnym mlekiem i gorącymi ciasteczkmi
są przeeepyyyszne....
właśnie na takie miałam ochotę. Dodałam do nich oprócz płatków owsianych otręby, żurawinę i słonecznik-niebo w gębie
A Ty wcześniej nie zjadłaś śledzików??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:11   #1054
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

za kolejne ujawnienie. Ja mam dziewczynkę w wersji "najprawdopodobniej" bo na pewno wstydliwe i śpioch
No u mnie to było tak, że weszłam do gabinetu. Kazał mi się położyć za parawanik, spytałam czy mogę męża zawołać no i wszedł mąż ja się ułożyłam i on idzie do nas, jeszcze nie usiadł i się pyta, czy płeć już nam podawał. Mówię mu, że jeszcze nie. Zaczął badać, bada, bada mówi po kolei, że wszystko OK i w końcu "No i będzie dziewczynka". My z Tż radość i TŻ się spytał, czy napewno, a on, "tak na 100% powiem za miesiąc, ale dziewczynka". Potem przy biurku jego mówię, że doktor mnie uszczęśliwił, nie dość, że zdrowe to jeszcze dziewczynka i mówię mu, że wszyscy do mnie, że na pewno chłopiec, bo brzuch mi rośnie jak na chłopca i nie zbrzydłam. A on "dziewczynka, dziewczynka, nie słucha pani" Więc myślę, że już się nic nie powinno zmienić. On ma opinię takiego co się nigdy nie pomylił.

Cytat:
a pomysł na imie?? mi gin nawet w karcie ciązy zaznaczył, że dziewczynka jakby co to mam dowód
Prawdopodobnie będzie Julia Od samego początku mówiliśmy, że tak nazwiemy i puki co się trzymamy

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
muszę przyznać, że mnie też ostatnio zgaga dobija

Nie wiem, nie znam jej osobiście... Być może wie, ale może bagatelizuje ryzyko, bo uznała, że własny komfort ważniejszy nie mam pojęcia, ale w opowieściach rodzinnych rodziny męża ta osoba funkcjonuje jako ta "dziwna" i nie bez powodu.

antoinettee gratuluję dziewczynki

a ja się zaraz zbieram do ginekologa. Mój mi nigdy nie bada szyjki, więc go dzisiaj zapytam, czy nie powinno się jej sprawdzać czy co
3mam kciuki, żeby było wszystko Ok
Stary 2013-02-11, 19:13   #1055
humpback
Zakorzenienie

maarchewka jakościowy to tylko w środę popielcową i wielki piątek
Stary 2013-02-11, 19:14   #1056
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
witam dziewczyny po długiej nieobecności! niestety miałam mały kryzys i nie miałam ochoty w ogóle dawać znaku życia : ( ale już jest dobrze i wracam do ludzi : ) niestety jestem do tyłu chyba z 2 miesiące!! no i jak na złość wpadła mi jedna poprawka z prawa i chciałam się pochwalić, że też już ustaliliśmy imię dla synka i będzie Igor bardzo chciałam Sebastiana ale TŻ się nie zgadza.. Ale Iguś też jest świetne no i w piątek mam spotkanie z glukozą!!!!
dla Igorka! ladniej niz Sebastian,bo Sebus to chyba jedyny skrot. mam brata i wszyscy znajomi mowili do niego Seba (blee), wersje Bastus do mnie nie przemawiaja.

jedna poprawka to juz pikus dasz rade.

no i sciskam kciuki za glukoze. chyba wszystkie juz macie ja za soba...a mnie gin chce zlecic dopiero po 30 tyg

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
mi teściowa zakupiła takie bufiasto, atłasowe "cudo" na chrzest mojej małej... oczywiście kazałam jej zwrócić do sklepu. Było mi przykro trochę, ale dobrze wiedziała, że kupię sama to co chcę i nie wiem, jak można męczyć dziecko w takim czymś. Bratową też namówiłam ostatnio, zeby nie kupowała garniturku dla synka i na szczęście posłuchała w ogóle abstrahując od niewygody, to nie podobają mi się niemowlaki w takich ciuchach.
a ubranka chyba właśnie trzeba mieć na chrzest, te szatki...
tez chyba kazalabym zwrocic, tyle kasy za taki badziew szatki tez sa rozne. moj chrzesniak mial taka malo rzucajaca sie w oczy :P ale byla dwojka dzieci bez i ksiadz nic nie mowil.

u mnie gin chyba tez bada szyjke przez brzuch, bo dopochwowego usg nie mam juz od bardzo dawna, a na fotel tez nie wskakuje za kazdym razem. usg jest zawsze i ostatnio sluchalismy tetna jakims innym wynalazkiem :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:15   #1057
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jestem ubezpieczona z tytułu działalności gospodarcze, skad mam wytrzasnąć papierek potwierdzający to ubezpieczenie
Ja do lekarza zawsze biorę tylko potwierdzenie ostatniego przelewu do ZUS

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

na pewno nie będę się głodziła skoro dzieci są zwolnione to kobiety w ciąży tym bardziej powinny
Ja też Będę jeść normalnie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

łączę się z tobą w bólu... mnie mdli od rana, mało co zjadłam przez to bo mam odruch wymiotny. W ogóle czuję się jak kupa, dobrze, że już tż z pracy wrócił, bo korby dostawałam sama w domu...

Mi już na szczęście przeszło póki co... mojego męża też cały dzień nie było, wrócił po 18, pojechaliśmy na zakupy, a teraz się posprzeczaliśmy i się nie odzywam do niego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 19:18   #1058
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dla Igorka! ladniej niz Sebastian,bo Sebus to chyba jedyny skrot. mam brata i wszyscy znajomi mowili do niego Seba (blee), wersje Bastus do mnie nie przemawiaja.
a Bastku bym nie pomyślała. ale Seba/Sebek to słyszę najczęściej i sama najczęściej mówię do kolegi Seba, bo Sebastian to strasznie długo
Stary 2013-02-11, 19:20   #1059
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
No u mnie to było tak, że weszłam do gabinetu. Kazał mi się położyć za parawanik, spytałam czy mogę męża zawołać no i wszedł mąż ja się ułożyłam i on idzie do nas, jeszcze nie usiadł i się pyta, czy płeć już nam podawał. Mówię mu, że jeszcze nie. Zaczął badać, bada, bada mówi po kolei, że wszystko OK i w końcu "No i będzie dziewczynka". My z Tż radość i TŻ się spytał, czy napewno, a on, "tak na 100% powiem za miesiąc, ale dziewczynka". Potem przy biurku jego mówię, że doktor mnie uszczęśliwił, nie dość, że zdrowe to jeszcze dziewczynka i mówię mu, że wszyscy do mnie, że na pewno chłopiec, bo brzuch mi rośnie jak na chłopca i nie zbrzydłam. A on "dziewczynka, dziewczynka, nie słucha pani" Więc myślę, że już się nic nie powinno zmienić. On ma opinię takiego co się nigdy nie pomylił.

Prawdopodobnie będzie Julia Od samego początku mówiliśmy, że tak nazwiemy i puki co się trzymamy

3mam kciuki, żeby było wszystko Ok
o jakie piękne imie

marchewka tylko w srode popielcową wielki piatek ten ilosciowy i jakosciowy a tak to piatki bezmiesne
Stary 2013-02-11, 19:21   #1060
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też bym zjadła takiego gofra ale ze świeżymi owocami

no ale wyniki miałaś w porządku? to najważniejsze
o matko gofry, jak za mną ostatnio chodzily gofry.. tylko gofrownicy nie mam:/ i dupa.. nawet mialam pojechać kupić, ale na jedne gofry to trochę przesada i się w porę opamiętałam.

wyniki mialam dobre.. czyli jak się zje to wychodzi ze mogę być chora a nie jestem?? Najbardziej to ja sie boje w drugą strone zafałszowania.. ciągle myśle czy ja za dużo wody nie wypiłam przy tej glukozie, bo Lublana mówila, że można to rozpuscić w 200 ml, albo 300 ml a ja nie dość ze rozpuściłam w 200 ml to ciągle dolewałam wody, a potem jeszcze cały kubeczek wypiłam więc w sumie to jakieś 600 ml wypiłam..

Cytat:
e to ja walentynki spędzam z ginem mąż jedzie do pracy na popołudnie.... a zawsze ze mną był bo wizyty co 3 tyg a teraz zrobił po dwoch tyg i w ten oto sposób idę sama
będzie romantycznie Ty Gin i wziernik:p

Wojtek
Stary 2013-02-11, 19:22   #1061
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
lonely - nie kus ciastkami! chyba sobie zrobie grysik albo budyn. cos za mna chodzi i nie wiem co maly wielki glod hehe
będę kusiła bo są:
-przeepyyyszne
-zdrowe
-dobre na zaparcia
-w dodatku strasznie łatwo i szybko się przygotowuje

Cytat:

rozpieszczony i szczęśliwy poszedł spać
też tak sobie to tłumaczę
ale mógłby pokopać troszkę mamusię
niech mu się przyśni, że gra w piłkę nożną

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A Ty wcześniej nie zjadłaś śledzików??
nie, nie, to nie ja
choć jakbym zrobiła 10 minut przerwy to chyba by mi to nie przeszkadzało

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a Ty wiesz ze moj to samo dzisiaj , jakis foch
a to Leniuszki...

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 19:24   #1062
axella
Zakorzenienie

GG do axella

zrobiłam sobie budyń a do niego truskawy z puszki..

po czym czytam skład, a przy nim info "może negatywnie wpływać na koncentrację u dzieci"
ale co? truskawka? cukier? cholera wie o co chodzi..

dziwne..ale dobre

uprzedzam,że jutro mnie nie ma

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:

będzie romantycznie Ty Gin i wziernik:p
miłość od pierwszego "wejrzenia"

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:25   #1063
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

nie, nie, to nie ja
choć jakbym zrobiła 10 minut przerwy to chyba by mi to nie przeszkadzało
a to coś pomieszałam

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:

Wojtek
Stary 2013-02-11, 19:25   #1064
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja już po jodze i po ciuchach

upolowałam otulacz za 16 zł, nowy z mothercare
do tego bodziak i bluzeczkę nowe z metkami po 10 i 12 zł i dla córki przyjaciółki spódnicę i sukienkę
:
Ale super! Szczególnie otulacz

Cytat:
witam dziewczyny po długiej nieobecności! niestety miałam mały kryzys i nie miałam ochoty w ogóle dawać znaku życia : ( ale już jest dobrze i wracam do ludzi : ) niestety jestem do tyłu chyba z 2 miesiące!! no i jak na złość wpadła mi jedna poprawka z prawa i chciałam się pochwalić, że też już ustaliliśmy imię dla synka i będzie Igor bardzo chciałam Sebastiana ale TŻ się nie zgadza.. Ale Iguś też jest świetne no i w piątek mam spotkanie z glukozą!!!!

mam chrześniaka Nikodema! u mojej kuzynki było odwrotnie, ona chciała Nikosia a jej mąż Leona ale zostało na Nikosiu : ) tylko z tego mojego chrześniaka to maruda mała, ciągle tylko mama, mama a ma już 2 latka

Iguś i ja witamy się z Wami w 25 tygodniu! Już tak niewiele zostało do końca!
dla Ciebie i Igora Dobrze, że jesteś już z nami

Cytat:
poprawilas mi humor
przypomnialo mi sie jak jakies 3 lata temu moj tz postanowil sledzic swoja 13letnia wtedy siostre uslyszal od mamy, ze poszla do kina...z kolezankami. tz starszy brat wierzyc w kolezanki nie chcial, kupil nam bilety na ten sam seans i ostentacyjnie wszedl na sale. usiadl sobie zaraz za nimi (byly 3 i jeden biedny kolega hehehe) i w trakcie filmu strofowal tekstami "zdejmijcie te nogi z foteli!" "popcorn ci spadl" myslalam, ze sie zleje...siostra nie odzywala sie do niego chyba ze 2 tygodnie
Nelcia bedzie biedna
Dobry!

Cytat:
maarchewka jakościowy to tylko w środę popielcową i wielki piątek
Chyba ilościowy Bo jakościowy to w zasadzie w każdy piątek (choć ja w ciąży tego bardzo nie przestrzegam. Mięsko to moja miłość )
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:27   #1065
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Znam chyba dwóch Sebastianów. Do jednego każdy mówi Seba i nie da się inaczej a do drugiego Bastek i również inaczej się nie da
Cytat:
wyniki mialam dobre.. czyli jak się zje to wychodzi ze mogę być chora a nie jestem?? Najbardziej to ja sie boje w drugą strone zafałszowania.. ciągle myśle czy ja za dużo wody nie wypiłam przy tej glukozie, bo Lublana mówila, że można to rozpuscić w 200 ml, albo 300 ml a ja nie dość ze rozpuściłam w 200 ml to ciągle dolewałam wody, a potem jeszcze cały kubeczek wypiłam więc w sumie to jakieś 600 ml wypiłam..
wiesz co nie jestem pewna, można zapytać lekarza jak się na to zapatruje pewnie jeśli się najesz wieczorem słodkiego, napijesz soku i zjesz jeszcze winogrona to wynik może wyjść zafałszowany...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 19:29   #1066
storyl
Raczkowanie

Cytat:

za 25t mi się Igorek podoba bardziej niż Sebastian także gratuluje wyboru
Cytat:

jedna poprawka to juz pikus dasz rade.

no i sciskam kciuki za glukoze. chyba wszystkie juz macie ja za soba...a mnie gin chce zlecic dopiero po 30 tyg
muszę przekazać TŻ-owi, że chwalicie jego wybór : D będzie z siebie dumny, że postawił na swoje
Ja też już teraz przyzwyczaiłam się do Igusia ale jak wybieraliśmy imię to stawiałam na Sebastiana.

No i strasznie się boje tej glukozy, mam ją już w piątek a TŻ jak zwykle nie załatwił sobie wolnego i będę tam siedziała sama jak palec
a poza tym gin dała mi morfologie i mocz no i toxo, tylko czy to nie za wcześnie żeby robić poraz kolejny toxo to dopiero 25 tc, nie powinno być później?
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:29   #1067
lonely_lady
Zakorzenienie

Nuna- a Ty wrzucałaś zdjęcie brzuszka ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:29   #1068
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiłam sobie budyń a do niego truskawy z puszki..

po czym czytam skład, a przy nim info "może negatywnie wpływać na koncentrację u dzieci"
ale co? truskawka? cukier? cholera wie o co chodzi..

dziwne..ale dobre

uprzedzam,że jutro mnie nie ma

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

haha mówiłam mężowi, że on do roboty a mi obcy facet bedzie ;patrzył między nogi
a propos mój gin całkiem przystojny
Stary 2013-02-11, 19:30   #1069
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Chyba ilościowy Bo jakościowy to w zasadzie w każdy piątek (choć ja w ciąży tego bardzo nie przestrzegam. Mięsko to moja miłość )
moja też... kurcze ja jak mięsa dlugo nie jem to w ogóle mam z żąładkiem problemy - zaparcia, zgagi, albo czuje sie napompowana itp..

Chociaż przyznam, że kiedyś byłam wegetarianką, chyba nawet z 1,5 roku.. Ale już mi sie masakra na skórze robila, jakieś problemy z miesiaczka i ciągle mi się mięso śnilo.. A jeszcze rodzina taka typowo mięsna - korzenie rolnicze, wiec zawsze jakaś zwierzyna własna w oborze byla...i nie mogli zrozumieć mojej fanaberii wtedy.. i ciągle mi mówili, że jak sobie zjem na swieta to mojej diecie nie zaszkodzi i w ogole ze nie musze się odchudzac.. nie wiem czemu to z odchudzaniem wiązali

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 19:31   #1070
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No i strasznie się boje tej glukozy, mam ją już w piątek a TŻ jak zwykle nie załatwił sobie wolnego i będę tam siedziała sama jak palec
a poza tym gin dała mi morfologie i mocz no i toxo, tylko czy to nie za wcześnie żeby robić poraz kolejny toxo to dopiero 25 tc, nie powinno być później?
weź sobie książkę i dasz radę ze mną był mężul ale go pogoniłam tylko weź sobie zimną wodę go rozpuszczenia tego
a co do toxo to skoro gin zlecił to znaczy, że czas jest odpowiedni

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:31   #1071
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Znam chyba dwóch Sebastianów. Do jednego każdy mówi Seba i nie da się inaczej a do drugiego Bastek i również inaczej się nie da
o nawet nei słyszalam o takim zdrobnieniu od sebastiana.. u nas zawsze seba..

Wojtek
Stary 2013-02-11, 19:32   #1072
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Nuna- a Ty wrzucałaś zdjęcie brzuszka ?
nie ale mogę to zrobić;D
Stary 2013-02-11, 19:32   #1073
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
a propos mój gin całkiem przystojny

Wojtek

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 19:35   #1074
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny podpowiedzcie mi. Od tego miesiąca ZUS zacznie mi płacić wynagrodzenie. Dzwoniła do mnie kadrowa, żebym wysłała jej mailem podanie o przelewanie wynagrodzenia na konto (do tej pory dostawałam do ręki). Tylko czy ja mam to kierować do pracodawcy czy co ZUS? Skoro wysyłam do niej to chyba do pracodawcy? Pisałyście coś takiego?
Stary 2013-02-11, 19:35   #1075
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
moja też... kurcze ja jak mięsa dlugo nie jem to w ogóle mam z żąładkiem problemy - zaparcia, zgagi, albo czuje sie napompowana itp..

Chociaż przyznam, że kiedyś byłam wegetarianką, chyba nawet z 1,5 roku.. Ale już mi sie masakra na skórze robila, jakieś problemy z miesiaczka i ciągle mi się mięso śnilo.. A jeszcze rodzina taka typowo mięsna - korzenie rolnicze, wiec zawsze jakaś zwierzyna własna w oborze byla...i nie mogli zrozumieć mojej fanaberii wtedy.. i ciągle mi mówili, że jak sobie zjem na swieta to mojej diecie nie zaszkodzi i w ogole ze nie musze się odchudzac.. nie wiem czemu to z odchudzaniem wiązali
mnie od miesa odpycha i mało jem a na poczatku nic bo wszystko ladowalo w wc. teraz powoli probuje...
Stary 2013-02-11, 19:40   #1076
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
mnie od miesa odpycha i mało jem a na poczatku nic bo wszystko ladowalo w wc. teraz powoli probuje...
a mnie zaczęło odpychać od wszelkich syfiastych rzeczy.. Zjadłam zupkę chińska - wyrzygałam, chipsy to samo.. orzeszków nawet nie tykam bo uczulają..

ostatnio wypiłam colę to też mi niedobrze było, to samo po oranżadzie.. pije teraz tylko wodę, wodę z cytryną i herbate.. czasami gorącą czekoladę i kawę bezkofeinową..

tylko do mac donaldsa mam sentyment

Wojtek
Stary 2013-02-11, 19:40   #1077
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Też się boję... najbardziej tego jak ja wytrzymam tyle czasu bez jedzenia Obawiam się, że mogę zasłabnąć lub

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 19:40   #1078
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
nie ale mogę to zrobić;D
No to na co czekasz
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:41   #1079
diabli
Zakorzenienie

nie wiem na czym to polega, zawsze myslalam, ze nie da sie ludzi ocenic na podstawie neta ale tutaj jak czytam Wasze codzienne przemyslenia to tworze sobie obraz kazdej...i wlasnie Nune odbieram jako mega wrazliwa wszystko przezywa, martwi sie kazdym dodatkowym kilogramem, jest perfekcyjna pania domu, wiec wszystko musi miec posprzatane i na miejscu. idealna zonka czekajaca z obiadkiem, co niedziele z mezem w kosciele chcialabym byc taka poukladana Nuna myle sie?

a pisze o tym, bo tak mi przyszlo dzis do glowy, ze mnie zaskakujesz na kazdym kroku!

pokaz brzuch to dorzucisz kolejny puzzel do mojej ukladanki hehe.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-11 o 19:45
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:44   #1080
storyl
Raczkowanie

Cytat:
weź sobie książkę i dasz radę ze mną był mężul ale go pogoniłam tylko weź sobie zimną wodę go rozpuszczenia tego
a co do toxo to skoro gin zlecił to znaczy, że czas jest odpowiedni
gin powiedziała, że mam tylko kupić glukoze a położna mi to już sama przygotuje i będę miała tylko wypić mam nadzieje, że nie zemdleje lub zwymiotuje..

I nie wiem czy słyszałyście o książce Notatki przyszłej matki ale bardzo ją polecam! Strasznie mnie wciągneła gdy ją kiedyś czytałam, a teraz jest dobry czas żeby wyciągnąć ja z półki i znowu przeczytac no i oczywiście jest też 2 część Opowieści z kołyski : D
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości