|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Witam,
Dołącze do tych niewyspanych. Tylko ze ja praktycznie noc spedzilam w łazience. Brzuch mnie strasznie bolal. Dzieci tez miały lekka biegunkę, Natasza nawet raz zwymiotowala. A ja sama z dziecmi byłam. Dzisiaj jestem wykończona, na szczęście dzieci ok.
|
#4022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem na forum dla biegających to wogle nic nie piszę żeby tego podpisu nie było widać ![]() Troche przez remont nie mam kiedy, bo tz w łazience siedzi jak jest w domu, to ja muszę z dzieciakami, a druga sprawa że zawsze w niedziele mam dłuzsze wybieganie (25 km) A w piątek byłam na ćwiczeniach dla biegaczy na sali gimnastycznej to wczoraj na przeciwbólowych przeleciałam, i dwie nocki nieprzespane bo nogi tak mnie bolą. Dzisiaj już lepiej i mam w planach troszkę pobiegać, ale pewnie tylko 10km bo czasu mało. Swoją drogą takie zakwasy pierwszy raz w życiu mialam, uczucie jakbym w nogach takie żywe rany miała, ani dotknąć ani nóg użyć, widać że w piątek na ćwiczeniach nie oszukiwałam ![]() P0P Takie chwilowe posiedzenie, czy coś Was złapało? Trzymam kciuki żeby nie żołądkowa
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po rozmowie z opiekunką....mam mieszane uczucia, babka wydaję się ok, ale jakaś taka malomówna, nie zgadała nic do małej (tylko do Kubusia), ma dać odpowiedź w ciągu 2 dni. Czuję jednak, ze się nie zgodzi
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeee wybacz ale stres stresem ale jak dla mnie dzieci są ponad to. jak można nie zagadać do takiej ślicznotki słodkiej, wrażenia by dobrego na mnie nie zrobiła, chociaż może jestem zbyt sroga i babka się nadaje, ale mówię co myślę ona się nie zgodzi? czy ty? |
|
|
|
|
#4026 | ||
|
Zakorzenienie
|
czuję się zrozumiana w niedoli, zastanawiam się tylko jak długo tak pociągnę-szara cera i wygląd jakby mnie walcem rozjechano to jedno, ale nawet nie chcę wiedzieć co taki permanentny brak porządnego, wartościowego snu robi z moim ogranizmem od środka
Cytat:
Cytat:
ja dwa dni temu widziałam przepiękny okaz pachiry w castoramie za 75 zł i do tej pory za mną chodzi-pojęcia nie mam gdzie bym to postawiła,ale i tak za mną chodzi. Była też wielka nolina (noga słonia) za ponad 3 stówy-to za mną nie chodzi ze względu na cenę ![]() a może podpowiecie mi jakie jeszcze ciekawe kwiaty macie w domach?
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ubodło mnie to, ze nic do niej nie zagadała
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek, jak Wercia po powrocie z Pl????
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sama bym chętnie się Isią zajęła, szkoda że bliżej nie mieszkam, ogarnęłam bym dwójkę, mam już wprawę ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- no właśnie miałam pisać, i pytać też akurat moja awantura przypadła na ten weekend... strasznie jestem zła na to, ale nie miałam głowy do spotkań, przepraszam Cię jeszcze raz Asiu. chyba że jeszcze jesteście w Pl? bo nic nie piszesz... |
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Asia wracała wczoraj.
słuchajcie, Gabrysia robi właśnie trzecie siku w ciągu ok.2 godzin co na nią jest baaaaardzo często-mam nadzieję, że nie przeziębiła pęcherza, ale czy w takiej sytuacji coś jej podać szczególnego?
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tak sika jak dopadnie do jakieś butelki. ja bym narazie nic nie podawała, ewentualnie sok żurawinowy. |
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
a to moja bandytka,
![]() niektóre już widziały Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-02-11 o 21:40 |
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to nawet nie ma szans na robienie czegokolwiek, wszedzie rozpierdziel , jeden wielki syf Na sciane wzielam te kafelki http://www.geminitiles.co.uk/product...egory=Bathroom Tiles&range=Ice White - B0020702 - Geometric Blanco . W miniaturce druga fotka pokazana , przykladowej sciany, oczywiscie u mnie metraz mniejszy , duuuzo mniejszy a widzialy widzialy , pozy i miny obledne ![]() Bao wiesz mi sie wydaje, ze chyba ze stresu nie podeszla do malej, tak mi sie wydaje, tym bardziej jak napisalas ze dziewczyna byla fest spieta, moze nie chciala podchodzic i jej budzic czy cos . Nie wiem, ale wiem jedno, ze masz duzy dylemat , ogolnie mega problem z wybraniem opiekunki . Nie zazdoszcze. Ostantio bylo w wiadomosciach jak niania ( w Rosji) opiekowala sie dzieckiem, odzice zamontowali kamere a ta je bila , meczyla, szok . Kurde nie wchodzi, trzeba wejsc w Bathroom tiles - ICE WHITE - kafelki Geometric Blanco . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-11 o 19:43 |
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
izz, widzisz, moja już od dość dawna śpi zupełnie w miarę (jeśli chodzi o sen ciągły, nie o jego długość, ofkors). Czasem coś tam pojęczy, ale raczej mało,rzadko i przez sen. A wczoraj to rzeźnia była okropna...
Wypytałam dziś panią w przedszkolu i mówiła, że rano była jęcząca (tylko właśnie mi to ciężko powiedzieć czy z niewyspania, czy innej cholery) , ale przysnęła i potem już w miarę byłą (choć drażliwa jakaś taka). I w domu po południu też w miarę normalna...już dupą trzęsę co przyniesie noc... (a wczoraj oprócz "ja nie chę spać" "hitem" było "ja chcę do babci" )Izz, myśmy z tż też swego czasu bodymaxem się wspomagali, a teraz mam taki bodymax dla biedoty, jak ja to nazwam, nieco uboższą wersję od dozu-na miejscu kupowałam za 6,99zł-8,50 (różne promo mają), a przez neta teraz 13,49zł za 60szt.(jedną dziennie się bierze) i skłąd całkeim fajny. Nie linkuję, bo z dozu wyczachowuje. Nazywają się "ambio a-z" Mrówcia, ja swego czasu miałam takie noce jak ty, noc w noc, ale moja się naprawiła. Teraz sobie przypomniałam jak to było i jeszcze bardziej ci współczuje.... Dokładnie jak mówi bao-wściek i nerw na wszystko i wszystkich, bolący łeb, oczy, wystarczy iskra...no, ogólny wk.urw. A w stanie permanentnym, to mrówcia, chapeau bas, że pion trzymasz i wszyscy jeszcze wokół żyją ![]() Z tym pęcherzem, to może warto zapytać w aptece o jakiś preparat z żurawiną, albo jakiś koncentrat do picia (nie zaszkodzi, a może pomoże)...no i albo do lekarza albo czekać na rozwój wydarzeń, A z sikaniem to miałam was właśnie ostatnio pytać jak często wasze dzieci sikają? bo moja rzadko (tak mi sie wydaje)-często jak np. odbieramy ją z przedszkola ok.15 to w domu robi dopiero ok.18...(a w przedszkolu niekoniecznie bezpośrednio przed wyjściem, często wcześniej) libra, u nas hula nawilżacz, wiec za sucho być jej nie powinno (no nie aż tak, żeby nie spać w zasadzie całą noc z przerwami tycimi), jak wiecie za ciepło to u nas nie jest...zresztą się odkrywa jak chce....chgw what the fuck, że tak po staropolsku zarzucę.... Bao, co to za czasy, że to opiekunka wybiera rodziców, a nie na odwrót (ale wiem, że tez o ojca chodzi). Wiesz co, wiem, że jesteś w pewnym sensie w podbramkowej sytuacji, ale kurczę, jak tu wybrać opiekunkę w 2 tygodnie....ty masz zostawić swój największy skarb w rękach, było nie było, obcej osoby....dla mnie osobiście brak kontaktu z małą (jakiegokolwiek) i to, że zwyczajnie coś ci nie pasi w niej jest dyskwalifikujące Ja wiem, że się powtarzam, ale ty weź postaw na szali wszystko jeszcze raz i się zastanów jakie są twoje priorytety. I to, że teraz "zrobisz mu [dyrowi] dobrze", może odnieść odwrotny skutek-będzie cię (oby nie, ale wiesz jak to w życiu) "robił" jak chciał, bo będzie wiedział, że sie "dasz" wmanewrować. Naprawdę oddasz dziecko byle jakiej, niesprawdzonej (bo niby kiedy byś miała ją sprawdzić, a poleconej ponoć nie masz) opiekunce, zrezygnujesz z urlopu, który ci sie NALEŻY, bo jemu tak pasuje? madzia, ja bezy ostatni raz w dzieciństwie jadłam. Znaczy bardziej próbowałam niż jadłam. Takie "plastikowe", słodkie, twarde coś pamiętam. Potem pamiętam jak ówczesny chłopak z bardzo wczesnej młodości chciał mi zrobić przyjemność i kupił bezy, i nawet trochę zjadłam, żeby mu przykro nie było ![]() Ale takiego torcika to bym spróbowała ![]() Nataszka,ja bym nie szła w nic fryzjerskiego Jak tej skarbonki nie chcesz, to mi by się podobał ten drugi pomysł-zz serwisem kawowym, czymś na kawkę dla klientek albo choć ładną filiżanką dla niej samej. Albo jakaś roślinka dla dekoracji też zawsze miły gest ![]() Pop, ja nie wiem, ale u was to zawsze po całości, no. Bidulki moje ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- nataszka, ale fajnie pozuje, mała modelka malarka . A lenucha też ma takie kozaczki monka, mało widać. I cała łazienka taka biała>? bez innych akcentów?
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz racje, serwis, albo dla niej filiżanka albo kwiat, coś z tych 3 rzeczy, już nie kombinuje, dzięki moja uwielbia te kozaczki, ciągle chce te kozaki "blond" ![]() a z sikaniem to tak zależy ile pije, ale też potrafi 3 godziny nie sikać albo i więcej. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- nie wyobrażam sobie szukać opiekunki do dziecka swojego, nie wzięła bym nikogo obcego. A nie masz żadnej kuzynki albo kogoś znajomego? Cioci która jest wolna, może tak szukać gdzieś, łatwo nie masz... |
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka nie wzielabys kogos obcego , a tak hipotetycznie , co bys zrobila, gdyby nie bylo nikogo z bliskich , znajomych ? Kurcze , czasem wyjscia nie ma
. Nie kazdy obcy jest zly,ale wiem, ze jest to mega dylemat, stres i strach. Evi moj siura w zaleznosci od ilosci wypitego plynu .No nie widac za bardzo , bo male fotki. Plytki sa takie plyskujace, w srebro wchodza, w zaleznosci od swiatla , kata z ktorej strony patrzysz . Jestem mega zadowolona takie jak chcialam. Bedzie pasek z mozaiki tam gdzie prysznic, srebrny , cos jak lustro , odbicie . A no wybralismy kabine , nie bedziemy miec wanny .
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale miała bym spory dylemat, i chyba założyła bym monitoring mały, oczywiście informując o tym wybraną opiekunkę. I nie dlatego że byłam opiekunką pare lat, bo sama chciałabym by ktoś tak się obchodził z moim dzieckiem jak ja potrafię (uwielbiam) z czyimś dzieckiem ale dlatego że tyle się słyszy, jak ja słyszałam od rodziców dzieci którymi się opiekowałam co robiły następne opiekunki to się za głowę złapałam.... ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Monka ale bez wanny...
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Beata co tam u was?
Nataszka a no bez wanny , nie korzystamy , a chłopaki jakos sie przyzwyczaja , zreszta tez częściej brali prysznic niż kąpiel. Gorzej chyba byłoby , gdybysmy mieli córki , a tak chłopaki to raczej bedą za szybkim prysznicem . Do środy mamy jeszcze wanne , także mogę sie kąpać , potem wyciągają wszystko i dupa , dzieci w zalewie podmyje , albo co 2 dzien ale gorzej ze mną. Moj wujek ma na imię Krzysiek, a moj mały mowi na niego cycek |
|
|
|
#4040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To ta ile miała że taka cena ? Libra współczuję bałaganu . Poczytałam wszystko ale oczy mi się normalnie zamykają więc spadam spać . Mnie TZ za to dziś wkurzył na szczęście spać polazł ![]() Chomik tylko lata i swoje kilometry robi . Jutro idę szukać czerwonych rajstop , bo chyba się jakieś walentynki w przedszkolu szykują , w czwartek ma być na czerwono
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia ma zapalenie krtani, w nocy miała gorączke, jest bardzo zachrypnięta i kaszle. Ja już nie wiem co mam z nią robić, jej choroby mnie wykańczają
![]() Nataszka co się stało? ide nadrobić, bo nie wiem czy pisałaś co się stało czy nie Bao trzymaj się
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Inną rośliną jaką bym chciała jest strelicja tylko tego jak się rozrośnie to już kompletnie nie zmieszczę i chyba sama bym się musiała wyprowadzić. W firmie, gdzie mam kurs rosnątakie dwie przepiękne koło wejścia-gigantyczne od podłogi po sufit we wcale nie niskim budynku-jak zakwitną to chyba przy nich usiądę i już tam zostanę ![]() i przypomniałaś mi, że u nas też czwartek czerwony-chyba nic w szafie czerwonego nie mam, a jeszcze potem w poniedziałek dzień kota, ale tu będzie wyszykowana i zaopatrzona w zdjęcia swoich futer
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się też męcze, jade w piątek do znachorki czy jakoś tak ale dobrze że ja a nie mała, wolę tą opcję. Trzymajcie się, idę bo tż wraca
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak - Nolina to oczywiście przez TZta z jakiejś przeceny wyciągnięta . Ona już tak kilka kwiatów kupiła w ikea w dziale wyprzedaż , bo marnie im się wyglądało
I oczywiście u nas im dobrze . Miałam Beniamina kolosa w wielkiej doniczce na podłodze , ale nie dość że wysoki to jeszcze szeroki i mi już wadził . Oddałam znajomej co dopiero dom postawiła i jej padł ![]() teraz drugiego od małego hodujemy , to już prawie metr ma . U nas to kwiatki jak durne rosną . Dzień kota u nas też jest w przedszkolach , bo ludzie mi czarne rajstopy wykupili ![]() A myślałam że jako jedyne zostaną ![]() U nas na szczęście nie ma . Ja mam na czwartek czerwoną bluzkę , kupię rajstopy i w spódnicy pójdzie .
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
mnie metraż stoi na przeszkodzie do trzymania dużych roślin-choćby taka pachira, która przecież specjalnie rozłorzysta nie jest, ale i tak nie miałaby gdzie stanąć, a ja właśnie zamówiłam łóżko do sypialni, które będzie większe niż obecna kanapa(no i się oczywiście nie składa)-to tym bardziej sobie miejsce zmniejszyłam. Chociaż nad tą pachirą z casto jeszcze dumam-może sobie sama prezent zrobię z okazji dnia kobiet czy tam jakiegoś innego dnia
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz kupił taki prostokąt szeroki własnie na te małe kaktusiki , a teraz tam mi jakieś mutanty wielkie rosną . O jednym zapomniał i rok nie był podlewany i się mu nie padło . a tak go nie lubię . Mojego TZta kwiatki kochają .
|
|
#4047 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Cytat:
Mój siostrzeniec pracował jakiś czas temu przy "kwiatach nietoperzach" (Tacca chantrieri) niestety tez są wielkie i drogie Cytat:
Cytat:
|
|
#4048 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fasolkę też uwielbiam jak jest sezona to jem dzień w dzień dopóki się nie skończy i sieje sobie w kilku turach żeby mieć dłużej u mnie to królowa letnich warzyw ,zaraz za cukinią Bezy to ja zjem i takie i takie każdą ilość ![]() Cytat:
Młody dostał antybiotyk ,maść jakąś ,witaminy PP,A+E i oeparol i jak skończymy to do kontroli Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby mu po tych anty . przeszło , bo sie chlopaczyna pewnie tym stresuje . Uwielbiam biały . Do sypialni tez chce kupic zlew z białymi szufladami Ee żartuje na jakiś szary, popielaty cos w ten desen. Ławę jeszcze musze przerobić na biało srebrno popielato- jakos tak . A próbowałas juz cukinie z quinoa? Sara zdrowka dla małej . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-11 o 22:53 |
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny lapka dalej nie mam
i do tego rozwalone auto :P bylismy na zakupach i benc chłopak jak cofał nas nie widział i wjechał nam w samochód ... dobrze ze szybko nie cofał bo walnał w drzwi tylnie od strony kierowcy tam gdzie ami siedzi ... na szczescxie nikomu nic sie nie stało , tylko amelia płakała ze jej pan benc w autko zrobił nataszka jak twoja znajoma otwiera salon fryzjerski kupiłabym jej jakis komplet filizanek do picia kawy i herbaty niezbyt drogi ale taki wiesz zeby klijenci mogi sie napic w oczekiwaniu ... kupiłabym tez skoroszyt do zapisywania wizyt .... i pare czasopism reszte bedzie miała przy podpisywaniu z firmami dostaje sie rózne gratisy libra o mamo , tos miała roboty ... dobrze ze mama usłyszała zdrówka dla chorowitków u nas z sikaniem wesoo mloda czesto idzie siku bo duzo dulda ona mało ale bardzo czesto lecem spać bo roboty od grona narazie z 3 pokoi połowa 1 zrobiona ppapa
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

.
Jestem na forum dla biegających to wogle nic nie piszę żeby tego podpisu nie było widać 
ja ostatnio zamówiłam sobie beżowy pikowany... ładnie na zdj wyglądał... a jak przyszedł to zła byłam jak osa... bo taki brzydki kolor ma.. ale stwierdziłam że nie chce mi się odsyłać dopłacać do czarnego i go zostawiłam... ciepłu jest a to najważniejsze
no ale ubodło mnie to, ze nic do niej nie zagadała

strasznie jestem zła na to, ale nie miałam głowy do spotkań, przepraszam Cię jeszcze raz Asiu. 

na szczęście spać polazł