Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 19:45   #1081
katherine271
Raczkowanie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

naklikałam mnóstwo wielocytowania a nic mi w efekci nie wyskoczyło to nie wiem czemu

ale napiszena szybko jedną ważną rzecz- co do badania ginekologicznego w ciąży, na samolocie czy jak tam to nazywacie-
ja na przykład nie miałam takiego badanie ani razu. Na ostatniej wizycie pytałam gina czy szyjka ok i czy na usg to widac mówił że wszystko w porządku. Poza tym czytałam na ten temat i jesli nie ma przesłanek ku temu nie ma potrzeby wykonywac tego badania a w niektórych krajach w ogóle się go nie praktykuje. Mój gin chociaż chodze na nfz robi mi usg na każdej wizycie żeby sprawdzić co u dziecka jak on to mówi, wogóle jest bardzo dokładny i na wszystko zwraca uwagę, jestem pewna że gdyby to było ryzykowne to nie oszczędziłby badania na samolocie także dla tych co maja podobnie jak ja a się obawiają bo wiele z Was tu pisze że co wizyta ma badanie- nie ma się co przejmować, każdy gin może mieć inny styl ale na pewno to nic złego nie mieć badania
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:46   #1082
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Tity na stronie może nie ma?!
Zrobię ewentulanie wieczorem zdj jak będziesz chciała
Szukałam, ale nie znalazłam jakbyś mogła mi na PW podesłać, będę dozgonnie wdzięczna

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Kupiłam 2 opakowania tych truskawek
A ja po wizycie. Wszystko OK, dzidzia prawidłowo się rozwija. Podał Nam płeć. Na 99,99 % będzie DZIEWCZYNKA
Powiedział, że jest pewien, ale potwierdzi za miesiąc.
Od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg, ale podobno to dobrze, bo do tej pory nie tyłam.
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hello ale już dużo naskrobałyście w nowym wątku mnie przez weekend nie było, bo byłam na studiach.

Pochwalę się do wylicytowałam http://allegro.pl/zestaw-4-czesci-do...990062455.html
mam nadzieję, że na żywo komplecik będzie ładny
Moja mama mówi, że się nie nadaje na chrzest
może to dlatego, że kiedyś ubierali dzieci tylko i wyłącznie w białe śpioszki, koszulkę i becik,
Chyba teraz trochę się czasy zmieniły, no nie??[/QUOTE]
Cudny.... Moim zdaniem nadaje się. Nienawidzę tych błyszczących garniaków z allegro. A to jest na prawdę urocze ubranko

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny...miałam takie parcie na
śledzie w śmietanie z ogóreczkiem kiszonym
i cebulką... że zjadłam chyba ze cztery filety śledziowe..
normalnie balsam na moje podniebienie dziś
ciągle czuje w przełyku tą niesamowitą rozkosz smaku
i ciągle mi się tego śledzika chce.......
pierwszy raz od początku ciązy mam taką niesamowitą zachciankę
Ah, też byłam śledziowa w pierwszej połowie ciąży, ale skoro przypomniałaś o śledziach, to chyba znowu będę....oh Ty niedobra kobieto...
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
antoinettee kolejna dziewuszka!

aaaaa zapomniałam że jutro mam iść na glukoze
Ile to przed nie można już jeść? 12 godz? I kurde nie spytałam się czy mam mieć swoją. Ale jak mówicie że w luxmedzie dają to idę na palę najwyżej męża wyślę bo idzie ze mną.
To chyba tylko u mnie taka przychodnia, że nie trzeba w aptece kupować glukozy, tylko dają na miejscu...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Laski, piekłyście kiedyś ciasteczka z płatków owsianych ?
macie jakiś fajny przepis ?
Bo ja swojego nie pamiętam.. chyba wybiorę jakiś prosty z internetu
bo chce mi się takich ciasteczek
Ha, ja dzisiaj piekłam, z wizażowego przpeisu: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,1...iane-z-owocami
Dobre i zdrowe, bo dużo bakalii Zrobiłam podwójną porcję, bo za dużo nie wychodzi, ale bardzo mi smakują.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:46   #1083
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
whatithink to dopytaj koniecznie mnie też za każdym razem bada na fotelu wziernikiem i palcami. A jak coś jej nie pasowało to wysłała na usg dopochowe.
A dziewczyny czy na takim usg przez brzuch to da się w ogóle sprawdzić szyjke? Bo ja miałam ją oceniana na podstawie doopochowego....
A ta kuzynka to sorry ale jakas nienormalna. To jak ona pójdzie rodzić jak jej wszystko będzie niepasowac?
rodzić pewnie będzie prywatnie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Chyba nie... bo mi też robił dowcipne usg jak sprawdzał szyjkę.
Ja się zapytałam o tę szyjkę i dostałam od mojego lekarza wyczerpujący wykład otóż on nie mierzy szyjki na usg, bo usg daje zafałszowane wyniki. I tłumaczył mi to dość obrazowo. Powiedział, że teraz myśli się nad funkcją w usg badającą zawartość włókien kolagenowych w szyjce, ale na razie to kwestia przyszłości. I on nie mierzy i nie podaje, bo nie chce niepotrzebnie martwić ciężarnych.
Jedynie co to powiedział, że powinno się robić badania palpacyjne, czyli na fotelu oceniać twardość szyjki i ew. rozwarcie. Ale nie wiem czemu nie mam tego na każdej wizycie W każdym razie zaprosił mnie na fotel i zbadał mi szyjkę i powiedział, że jest twarda i zamknięta.
I żebym się niepotrzebnie nie nakręcała
A jak robiliśmy usg przez brzuch, to pokazywał mi na nim moją szyjkę, więc można zmierzyć szyjkę przez usg przez brzuch. Znaczy jest to możliwe, ale wg. mojego gina niemiarodajne.
W ogóle tak się rozgadał, że cała wizyta łącznie z usg trwała z 1 h
I mówi do mnie: "Oj Monika Monika niepotrzebnie się nakręcasz" A do męża "Żona w domu też taka zestresowana?"

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

dziwny gin, koniecznie dopytaj o to. Wydaje mi się, że to bardzo ważne, żeby badał...
jw.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A ja znowu ze złymi wieściami.. już się pocieszyłam pięknym mieszkankiem. Byłam tam w sobote.. wszystko było załatwione i dogadane..obiecał mi,że jeśli się decyduje to mieszkanie mam pewne..że mam być spokojna bo oni kredyt załatwiają na kupno drugiego mniejszego,ale nie całą kwote bo większość kasy mają więc dostaną napewno i tak dalej... A dzisiaj facet dzwoni,że jednak musi odmówić,że nie wynajmie,że okazało się dzisiaj ( nagle ku.rwa) że kredytu nie dostanie i nie wynajmie,że jak coś to da znać i takie tam...

A tak się cieszyłam.. Takie mieszkanie, za takie pieniądze,na długo, na lata, bez kaucji. poprostu śliczne... czułam się jakbym Pana Boga za nogi chwyciła... A teraz siedze i płaczę:cry :
współczuję i trzymam kciuki żebyś znalazła jeszcze lepsze od tego mieszkanie

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
witam dziewczyny po długiej nieobecności! niestety miałam mały kryzys i nie miałam ochoty w ogóle dawać znaku życia : ( ale już jest dobrze i wracam do ludzi : ) niestety jestem do tyłu chyba z 2 miesiące!! no i jak na złość wpadła mi jedna poprawka z prawa i chciałam się pochwalić, że też już ustaliliśmy imię dla synka i będzie Igor bardzo chciałam Sebastiana ale TŻ się nie zgadza.. Ale Iguś też jest świetne no i w piątek mam spotkanie z glukozą!!!!
a z czego masz poprawkę i na którym roku jesteś? o ile to nie tajemnica

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zrobiłam sobie budyń a do niego truskawy z puszki..

po czym czytam skład, a przy nim info "może negatywnie wpływać na koncentrację u dzieci"
ale co? truskawka? cukier? cholera wie o co chodzi..

dziwne..ale dobre

uprzedzam,że jutro mnie nie ma [COLOR="Silver"]
wiesz, najprawdopodobniej do budyniu zostały dodane sztuczne barwniki, które mogą powodować problemy z koncentracją. Ja bym uważnie czytała skład produktów, bo takie barwniki niektóre to straszne świństwo

A u mnie będzie CHŁOPIEC teraz będziemy dumać nad imieniem
Zmęczona jestem. I przytyłam już łącznie z 9 kg

06.06.2013 r. - Piotruś

Edytowane przez whatIthink
Czas edycji: 2013-02-11 o 19:48
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:47   #1084
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Też się boję... najbardziej tego jak ja wytrzymam tyle czasu bez jedzenia Obawiam się, że mogę zasłabnąć lub
mam te same obawy i nie pomyślałam o tym, że będe bez śniadania jak ja to przeżyje strasznie przyzwyczaiłam się do jedzenia rano śniadań, padne z głodu w piątek..
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:49   #1085
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie wiem na czym to polega, zawsze myslalam, ze nie da sie ludzi ocenic na podstawie neta ale tutaj jak czytam Wasze codzienne przemyslenia to tworze sobie obraz kazdej...i wlasnie Nune odbieram jako mega wrazliwa wszystko przezywa, martwi sie kazdym dodatkowym kilogramem, jest perfekcyjna pania domu, wiec wszystko musi miec posprzatane i na miejscu. idealna zonka czekajaca z obiadkiem, co niedziele z mezem w kosciele chcialabym byc taka poukladana Nuna myle sie?

a pisze o tym, bo tak mi przyszlo dzis do glowy, ze mnie zaskakujesz na kazdym kroku!
czym??

bardzo dużo sie zgadza to znaczy mam duży problem z tym, że leżę nic nie robię etc.... wiem, że to dla mojej perełeczki ale ja mam wyrzuty sumienia, że to mąż sprzata, moja mama gotuje... nie lubie siedziec na dupie o ja odkurzałam przed ciążą codziennie myłam panele raz w tyg
Co do kościoła to zarówno dla mnie i męza to wazna kwestia i też przezywam jak nie mogę iśc

kilogramami jako tak sie nie przejmuje tylko jakby to wytłumaczyć;D
o wiem. Robi mi się wstyd, że ktoś np w 26 tyg ma na plusie 10 kg a ja już np 9 w 20 tyg. wstyd mi za moją przemianę;D
Stary 2013-02-11, 19:50   #1086
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Też się boję... najbardziej tego jak ja wytrzymam tyle czasu bez jedzenia Obawiam się, że mogę zasłabnąć lub
Weź sobie coś do jedzenia bo ja jeszcze byłam w sklepie po drodze i w domu zrobiło mi się słabo jednak za długo nie jadłam ale powiem szczerze, że po takiej ilości słodkiego chciało mi się tylko pić, nie byłam głodna

Cytat:
nie wiem na czym to polega, zawsze myslalam, ze nie da sie ludzi ocenic na podstawie neta ale tutaj jak czytam Wasze codzienne przemyslenia to tworze sobie obraz kazdej...i wlasnie Nune odbieram jako mega wrazliwa wszystko przezywa, martwi sie kazdym dodatkowym kilogramem, jest perfekcyjna pania domu, wiec wszystko musi miec posprzatane i na miejscu. idealna zonka czekajaca z obiadkiem, co niedziele z mezem w kosciele chcialabym byc taka poukladana Nuna myle sie?

a pisze o tym, bo tak mi przyszlo dzis do glowy, ze mnie zaskakujesz na kazdym kroku!

pokaz brzuch to dorzucisz kolejny puzzel do mojej ukladanki hehe.
To lepiej nie pisz co sobie o mnie myślisz
Cytat:
gin powiedziała, że mam tylko kupić glukoze a położna mi to już sama przygotuje i będę miała tylko wypić mam nadzieje, że nie zemdleje lub zwymiotuje..
to poproś o zimą wodę (a najlepiej weź sobie i tak Ci się przyda po tych dwóch godzinach a jak ona będzie chciała nalać ciepłej to powiedz, że masz swoją, zimną)
Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ale napiszena szybko jedną ważną rzecz- co do badania ginekologicznego w ciąży, na samolocie czy jak tam to nazywacie-
ja na przykład nie miałam takiego badanie ani razu. Na ostatniej wizycie pytałam gina czy szyjka ok i czy na usg to widac mówił że wszystko w porządku. Poza tym czytałam na ten temat i jesli nie ma przesłanek ku temu nie ma potrzeby wykonywac tego badania a w niektórych krajach w ogóle się go nie praktykuje. Mój gin chociaż chodze na nfz robi mi usg na każdej wizycie żeby sprawdzić co u dziecka jak on to mówi, wogóle jest bardzo dokładny i na wszystko zwraca uwagę, jestem pewna że gdyby to było ryzykowne to nie oszczędziłby badania na samolocie także dla tych co maja podobnie jak ja a się obawiają bo wiele z Was tu pisze że co wizyta ma badanie- nie ma się co przejmować, każdy gin może mieć inny styl ale na pewno to nic złego nie mieć badania
No może i masz rację, ja jednak jestem spokojniejsza po badaniu na fotelu, gin sprawdza mi śluz, czy nie mam infekcji (bo czasem coś może się przyplątać a nic nie swędzi)... ale faktycznie każdy lekarz ma swój styl

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:51   #1087
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
a propos mój gin całkiem przystojny
mój jest Meeeega przystojny (wysoki, dobrze zbudowany, czarny, ciemna karnacja
a najlepsze jest to, że większość jego pacjentek za nim szaleje
mnie to on raczej peszy, dobrze że zawsze jest przy mnie Tż

Cytat:
nie ale mogę to zrobić;D
no to ja nie wiem na co Ty czekasz
dawaj fotę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
o nawet nei słyszalam o takim zdrobnieniu od sebastiana.. u nas zawsze seba..
u nas też seba, czasem sabciu lub sebuś

Cytat:
nie bój się, dasz radę. Wcale nie jest tak źle..
też miałam obawy a udało się bez problemu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 19:51   #1088
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
mam te same obawy i nie pomyślałam o tym, że będe bez śniadania jak ja to przeżyje strasznie przyzwyczaiłam się do jedzenia rano śniadań, padne z głodu w piątek..
Ja właśnie dlatego tak to odwlekam.. mam następną wizytę u gina dopiero 1 marca, więc póki co się nie wybieram do laboratorium
Stary 2013-02-11, 19:54   #1089
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
W końcu po 3 dniowym maratonie mam dłuższą chwilę na neta i mogę z Wami posiedzieć

Mieszkanie pomierzone i jeszcze raz pooglądane/prześwietlone, umowa przedwstępna podpisana . Mam nadzieję, że teraz jak najszybciej - bez dodatkowych niespodzianek - uda nam się załatwić wszystko co trzeba i wyrobimy się z remontem i przeprowadzką najpóźniej do końca maja

A teraz postaram się coś poczytać, bo mam tylko jakieś 25 stron zaległości

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 19:54   #1090
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

whatIthink - gratuluję synka

Stary 2013-02-11, 19:55   #1091
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
a z czego masz poprawkę i na którym roku jesteś? o ile to nie tajemnica
jestem dopiero na I roku i poprawka się trafiła z Elementów Prawa : ( po egzaminie byłam przekonana, że na 3 na pewno napisałam a okazało się, że oblał 3/4 studentów bo się mu szczegółów zachciało czepiać
Stary 2013-02-11, 19:55   #1092
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Weź sobie coś do jedzenia bo ja jeszcze byłam w sklepie po drodze i w domu zrobiło mi się słabo jednak za długo nie jadłam ale powiem szczerze, że po takiej ilości słodkiego chciało mi się tylko pić, nie byłam głodna
Na pewno wezmę Mam nadzieję, że mi też głód nie będzie dokuczał po takiej ilości słodkości bo mnie z głodu często zgaga piecze

Cytat:

nie bój się, dasz radę. Wcale nie jest tak źle..
też miałam obawy a udało się bez problemu
Oby tak było
Stary 2013-02-11, 19:56   #1093
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie dlatego tak to odwlekam.. mam następną wizytę u gina dopiero 1 marca, więc póki co się nie wybieram do laboratorium
ja mam wizytę 26 lutego i mi położna kazała na badania przyjść najpóźniej w piątek więc z podkulonym ogonem niestety pójdę bo później wyniki mogą nie dotrzeć : (
Stary 2013-02-11, 19:58   #1094
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
ja mam wizytę 26 lutego i mi położna kazała na badania przyjść najpóźniej w piątek więc z podkulonym ogonem niestety pójdę bo później wyniki mogą nie dotrzeć : (
U mnie na szczęście wyniki są tego samego dnia
Stary 2013-02-11, 19:58   #1095
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
jestem dopiero na I roku i poprawka się trafiła z Elementów Prawa : ( po egzaminie byłam przekonana, że na 3 na pewno napisałam a okazało się, że oblał 3/4 studentów bo się mu szczegółów zachciało czepiać
eee, nie chcę się wymądrzać, ale przed Tobą jeszcze dużo atrakcji na tych studiach a wiem, co mówię, bo skończyłam ten kierunek.
Dasz radę! i powodzenia na poprawce!

06.06.2013 r. - Piotruś
Stary 2013-02-11, 19:59   #1096
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
czym??

bardzo dużo sie zgadza to znaczy mam duży problem z tym, że leżę nic nie robię etc.... wiem, że to dla mojej perełeczki ale ja mam wyrzuty sumienia, że to mąż sprzata, moja mama gotuje... nie lubie siedziec na dupie o ja odkurzałam przed ciążą codziennie myłam panele raz w tyg
Co do kościoła to zarówno dla mnie i męza to wazna kwestia i też przezywam jak nie mogę iśc

kilogramami jako tak sie nie przejmuje tylko jakby to wytłumaczyć;D
o wiem. Robi mi się wstyd, że ktoś np w 26 tyg ma na plusie 10 kg a ja już np 9 w 20 tyg. wstyd mi za moją przemianę;D
wez sie babolu puknij w glowe ale tak solidnie ooo tak tu przeciez kazda z nas jest inna rozny wzrost, waga kosci, jedne maja na czym usiasc i czym oddychac...
mnie moja bratowa zobaczyla na zdjeciach i stwierdzila, ze wygladam jak w 9 miesiacu, hehee. jedne przytyja wiecej, inne mniej. nie ma sie co porownywac. kazda ma pewnie inna ilosc wod plodowych. ja startowalam z 60kg! (choc do konca liceum wazylam zawsze 50kg i nie moglam przytyc) hormony przyjmowane na policyst. jajniki zrobily swoje i waga poszla w gore. teraz pewnie mam juz z 8kg na plusie, ale nie biore sobie tego do siebie. nasze forumowe mamuski juz pisaly wiele razy, ze wszystko z nas zejdzie jak bedziemy karmic, spacerowac, wiec po co sobie tym glowe zawracac? gin nie zwraca mi uwagi, ze za duzo, wiec jem i juz

tyle o wadze, a reszta - widzisz jaka sobie ladna wizytowke w necie zrobilas? perfekcyjna zonka i pani domu. zazdroszcze tego zapalu - szczegolnie teraz w ciazy. dla mnie problemem jest podniesienie reki do gory zeby sie uczesac a tez siedze w domu od konca wrzesnia, ale jakos oswoilam sie z mysla, ze musze sie oszczedzac i juz. a to ze maz sprzata to chyba nic zlego zwiazek partnerski! hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:00   #1097
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
W końcu po 3 dniowym maratonie mam dłuższą chwilę na neta i mogę z Wami posiedzieć

Mieszkanie pomierzone i jeszcze raz pooglądane/prześwietlone, umowa przedwstępna podpisana . Mam nadzieję, że teraz jak najszybciej - bez dodatkowych niespodzianek - uda nam się załatwić wszystko co trzeba i wyrobimy się z remontem i przeprowadzką najpóźniej do końca maja

A teraz postaram się coś poczytać, bo mam tylko jakieś 25 stron zaległości
gratki!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:01   #1098
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
To lepiej nie pisz co sobie o mnie myślisz
z Ciebie to ciezki przypadek. musze jeszcze poobserwowac
Stary 2013-02-11, 20:02   #1099
storyl
Raczkowanie

Cytat:
eee, nie chcę się wymądrzać, ale przed Tobą jeszcze dużo atrakcji na tych studiach a wiem, co mówię, bo skończyłam ten kierunek.
Dasz radę! i powodzenia na poprawce!
właśnie najzabawniejsze jest to, że nie studiuję Prawa tylko Bankowość i finanse a na tych zajęciach w ogóle nie miałam tematów związanych z moim kierunkiem
Stary 2013-02-11, 20:03   #1100
szczesliwa25
Rozeznanie

storyl na II roku już te pytania będą Cię śmieszyły, pamiętam doskonale )
powodzenia następnym razem,

mysia - cudne łowy, każdą z tych rzeczy bym sama wzięła,

jenny - uwielbiam remonty, aż Ci zazdroszczę przyjemności planowania wszystkiego,

color - widać to mieszkanie nie było dla Was, znajdziecie lepsze, wierzę w taką opatrzność..,

axella - rozumiem, że jutro pracowity dzien? narobiłaś mi smaku na budyń, jutro kupuję i robię na obiad,

A tymczasem mówię ładnie dobry wieczór i lecę na randkę z odkurzaczem, nie znoszę odkurzać tych paskudnych schodów na każde piętro bo mi zawsze w połowie brakuje kabla i skaczę z góry na dół jak dureń
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:03   #1101
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć

za mieszkanie!!! bedzie wizazowa parapetowa? teraz remoncik i z maluszkiem juz sobie zamieszkacie na swoim.
Stary 2013-02-11, 20:03   #1102
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

pokaz brzuch to dorzucisz kolejny puzzel do mojej ukladanki hehe.

strach się bać
to może napisz takie małe podsumowanie o każdej
Ty, to chyba nam wszystkim najbardziej kojarzysz się z wyszukiwaniem perełek na allegro

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ha, ja dzisiaj piekłam, z wizażowego przpeisu: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,1...iane-z-owocami
Dobre i zdrowe, bo dużo bakalii Zrobiłam podwójną porcję, bo za dużo nie wychodzi, ale bardzo mi smakują.
ooo widzisz
np tp smacznego

Cytat:
W ogóle tak się rozgadał, że cała wizyta łącznie z usg trwała z 1 h
I mówi do mnie: "Oj Monika Monika niepotrzebnie się nakręcasz" A do męża "Żona w domu też taka zestresowana?"

trzeba było zgonić na wizażowe koleżanki
gratuluję Synka

Cytat:
ale za późno też nie można wykonywać tego badania

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:04   #1103
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
właśnie najzabawniejsze jest to, że nie studiuję Prawa tylko Bankowość i finanse a na tych zajęciach w ogóle nie miałam tematów związanych z moim kierunkiem
hmm, a no to trochę inna kwestia wiesz, wykładowcy bywają specyficzni i mają czasem jakieś tam swoje uprzedzenia, niestety.

06.06.2013 r. - Piotruś
Stary 2013-02-11, 20:05   #1104
nuna2
Zakorzenienie

hehe diabli i mam doświadczenie z niemowlakami chcesz, żebym u ciebie pracowała??
Stary 2013-02-11, 20:06   #1105
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-02-11, 20:07   #1106
storyl
Raczkowanie

Cytat:
hmm, a no to trochę inna kwestia wiesz, wykładowcy bywają specyficzni i mają czasem jakieś tam swoje uprzedzenia, niestety.
no niestety, ale dam radę i teraz wiem, że muszę się bardziej przyłożyć do tego jak precyzuje odpowiedzi bo tak jak mówiłam, czepiał się szczegółów a pytania były banalne
Stary 2013-02-11, 20:08   #1107
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam na czymś związanym ze statystyką i też mialam podstawy prawa, normalna na kierunkach ekonomicznych historię też miałam i też nie była związana z kierunkiem.. taki już urok studiów, że muszę powrzucać rzeczy ogólno rozwojowe, szczególnie na pierwszym roku..

Wojtek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 20:08   #1108
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

ale za późno też nie można wykonywać tego badania
Czytałam, że między 24 a 28 tygodniem, ja jutro zaczynam dopiero 25
Stary 2013-02-11, 20:08   #1109
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
aż się boje pytac jakie wobrażenie masz o mnie

Wojtek
Stary 2013-02-11, 20:10   #1110
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę się pochwalić!!!! Wczoraj Jaśiek dał o sobie znać moim własnym oczom!!! Brzuch mi pół wieczora falował!! Pierwszy raz to widziałam! Normalnie leżałam jak goopia, patrzyłam i gadałam do niego, żeby ruszał sie dalej
Super!

Cytat:
A co sądzicie o rożku ? Uwzględniacie go w wyprawce? Nie wiem czy latem nie będzie za gorąco żeby nosić w nim dziecko ...

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
aaaa, mój ostatni sen: idę na wizyte do gina,siadam na fotel a gin mówi "przecież Pani rodzi! nie czuje pani?!"
a ja byłam złe że nie zdąże wszystkiego zrobić.. i powtarzałam,że mam czas do maja i nie urodze i już
Co za sen

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
gratki!

Cytat:
za mieszkanie!!! bedzie wizazowa parapetowa? teraz remoncik i z maluszkiem juz sobie zamieszkacie na swoim.

Tak

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
jenny - uwielbiam remonty, aż Ci zazdroszczę przyjemności planowania wszystkiego,
Ja nie przepadam , ale cieszę się, że tutaj całe mieszkanie jest do remontu, więc wszystko zrobimy pod siebie itd

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Jeszcze raz wszystkiego dobrego Wam życzę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości