|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
naklikałam mnóstwo wielocytowania a nic mi w efekci nie wyskoczyło to nie wiem czemu
![]() ale napiszena szybko jedną ważną rzecz- co do badania ginekologicznego w ciąży, na samolocie czy jak tam to nazywacie- ja na przykład nie miałam takiego badanie ani razu. Na ostatniej wizycie pytałam gina czy szyjka ok i czy na usg to widac mówił że wszystko w porządku. Poza tym czytałam na ten temat i jesli nie ma przesłanek ku temu nie ma potrzeby wykonywac tego badania a w niektórych krajach w ogóle się go nie praktykuje. Mój gin chociaż chodze na nfz robi mi usg na każdej wizycie żeby sprawdzić co u dziecka jak on to mówi, wogóle jest bardzo dokładny i na wszystko zwraca uwagę, jestem pewna że gdyby to było ryzykowne to nie oszczędziłby badania na samolocie także dla tych co maja podobnie jak ja a się obawiają bo wiele z Was tu pisze że co wizyta ma badanie- nie ma się co przejmować, każdy gin może mieć inny styl ale na pewno to nic złego nie mieć badania |
|
|
|
#1082 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() może to dlatego, że kiedyś ubierali dzieci tylko i wyłącznie w białe śpioszki, koszulkę i becik, Chyba teraz trochę się czasy zmieniły, no nie?? [/QUOTE]Cudny.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobre i zdrowe, bo dużo bakalii Zrobiłam podwójną porcję, bo za dużo nie wychodzi, ale bardzo mi smakują.
|
||||||
|
|
|
#1083 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się zapytałam o tę szyjkę i dostałam od mojego lekarza wyczerpujący wykład Jedynie co to powiedział, że powinno się robić badania palpacyjne, czyli na fotelu oceniać twardość szyjki i ew. rozwarcie. Ale nie wiem czemu nie mam tego na każdej wizycie W każdym razie zaprosił mnie na fotel i zbadał mi szyjkę i powiedział, że jest twarda i zamknięta. I żebym się niepotrzebnie nie nakręcała A jak robiliśmy usg przez brzuch, to pokazywał mi na nim moją szyjkę, więc można zmierzyć szyjkę przez usg przez brzuch. Znaczy jest to możliwe, ale wg. mojego gina niemiarodajne. W ogóle tak się rozgadał, że cała wizyta łącznie z usg trwała z 1 h ![]() I mówi do mnie: "Oj Monika Monika niepotrzebnie się nakręcasz" A do męża "Żona w domu też taka zestresowana?" Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie będzie CHŁOPIEC Zmęczona jestem. I przytyłam już łącznie z 9 kg
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-02-11 o 19:48 |
|||||
|
|
|
#1084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
strasznie przyzwyczaiłam się do jedzenia rano śniadań, padne z głodu w piątek..
|
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dużo sie zgadza to znaczy mam duży problem z tym, że leżę nic nie robię etc.... wiem, że to dla mojej perełeczki ale ja mam wyrzuty sumienia, że to mąż sprzata, moja mama gotuje... nie lubie siedziec na dupie o ja odkurzałam przed ciążą codziennie myłam panele raz w tyg![]() Co do kościoła to zarówno dla mnie i męza to wazna kwestia i też przezywam jak nie mogę iśc kilogramami jako tak sie nie przejmuje tylko jakby to wytłumaczyć;D o wiem. Robi mi się wstyd, że ktoś np w 26 tyg ma na plusie 10 kg a ja już np 9 w 20 tyg. wstyd mi za moją przemianę;D
|
|
#1086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
mój jest Meeeega przystojny (wysoki, dobrze zbudowany, czarny, ciemna karnacja
![]() a najlepsze jest to, że większość jego pacjentek za nim szaleje mnie to on raczej peszy, dobrze że zawsze jest przy mnie Tż no to ja nie wiem na co Ty czekasz ![]() dawaj fotę Cytat:
Cytat:
też miałam obawy a udało się bez problemu |
||
|
|
|
#1088 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
W końcu po 3 dniowym maratonie ![]() Mieszkanie pomierzone i jeszcze raz pooglądane/prześwietlone, umowa przedwstępna podpisana ![]() i wyrobimy się z remontem i przeprowadzką najpóźniej do końca maja ![]() A teraz postaram się coś poczytać, bo mam tylko jakieś 25 stron zaległości
|
|
|
|
#1091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1092 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mi też głód nie będzie dokuczał po takiej ilości słodkości bo mnie z głodu często zgaga piecze Cytat:
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
ja mam wizytę 26 lutego i mi położna kazała na badania przyjść najpóźniej w piątek więc z podkulonym ogonem niestety pójdę bo później wyniki mogą nie dotrzeć : (
|
|
|
|
#1094 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#1095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dasz radę! i powodzenia na poprawce!
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozny wzrost, waga kosci, jedne maja na czym usiasc i czym oddychac...mnie moja bratowa zobaczyla na zdjeciach i stwierdzila, ze wygladam jak w 9 miesiacu, hehee. jedne przytyja wiecej, inne mniej. nie ma sie co porownywac. kazda ma pewnie inna ilosc wod plodowych. ja startowalam z 60kg! (choc do konca liceum wazylam zawsze 50kg i nie moglam przytyc) hormony przyjmowane na policyst. jajniki zrobily swoje i waga poszla w gore. teraz pewnie mam juz z 8kg na plusie, ale nie biore sobie tego do siebie. nasze forumowe mamuski juz pisaly wiele razy, ze wszystko z nas zejdzie jak bedziemy karmic, spacerowac, wiec po co sobie tym glowe zawracac? gin nie zwraca mi uwagi, ze za duzo, wiec jem i juz ![]() tyle o wadze, a reszta - widzisz jaka sobie ladna wizytowke w necie zrobilas? perfekcyjna zonka i pani domu. zazdroszcze tego zapalu - szczegolnie teraz w ciazy. dla mnie problemem jest podniesienie reki do gory zeby sie uczesac zwiazek partnerski! hehe.
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
|
|
|
|
#1099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
storyl
na II roku już te pytania będą Cię śmieszyły, pamiętam doskonale )powodzenia następnym razem, mysia - cudne łowy, każdą z tych rzeczy bym sama wzięła, jenny - uwielbiam remonty, aż Ci zazdroszczę przyjemności planowania wszystkiego, color - widać to mieszkanie nie było dla Was, znajdziecie lepsze, wierzę w taką opatrzność.., axella - rozumiem, że jutro pracowity dzien? narobiłaś mi smaku na budyń, jutro kupuję i robię na obiad, A tymczasem mówię ładnie dobry wieczór i lecę na randkę z odkurzaczem, nie znoszę odkurzać tych paskudnych schodów na każde piętro bo mi zawsze w połowie brakuje kabla i skaczę z góry na dół jak dureń
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za mieszkanie!!! bedzie wizazowa parapetowa? teraz remoncik i z maluszkiem juz sobie zamieszkacie na swoim.
|
|
|
|
|
#1102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strach się bać ![]() to może napisz takie małe podsumowanie o każdej ![]() Ty, to chyba nam wszystkim najbardziej kojarzysz się z wyszukiwaniem perełek na allegro Cytat:
![]() np tp smacznego ![]() Cytat:
trzeba było zgonić na wizażowe koleżanki gratuluję Synka ![]() ale za późno też nie można wykonywać tego badania |
|||
|
|
|
#1103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz, wykładowcy bywają specyficzni i mają czasem jakieś tam swoje uprzedzenia, niestety.
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
hehe diabli i mam doświadczenie z niemowlakami
chcesz, żebym u ciebie pracowała??
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
historię też miałam i też nie była związana z kierunkiem.. taki już urok studiów, że muszę powrzucać rzeczy ogólno rozwojowe, szczególnie na pierwszym roku..
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1108 |
|
siedzę i myślę
|
Czytałam, że między 24 a 28 tygodniem, ja jutro zaczynam dopiero 25
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
aż się boje pytac jakie wobrażenie masz o mnie
|
|
|
|
#1110 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak Cytat:
, ale cieszę się, że tutaj całe mieszkanie jest do remontu, więc wszystko zrobimy pod siebie itd ![]() Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

[/QUOTE]

A do męża "Żona w domu też taka zestresowana?"
i chciałam się pochwalić, że też już ustaliliśmy imię dla synka i będzie Igor