Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 17:57   #1471
suzi31
Raczkowanie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Na bolące brodawki pomogły mi muszle laktacyjne medela, jak w szpitalu strasznie cierpiałam przy karmieniu małej. Teraz już jest super
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 18:05   #1472
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aaaa i kochane, gratulacje nowych tygodni!!! Juz finisz, finisz!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 18:07   #1473
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

edit: w ogóle te chrzciny to mi spokoju nie dają i w ogóle to ja bym nie chciała wielkiej imprezy, tylko zaprosić chrzestnych po do domku na kawę i ciasto ale chyba się tak nie da, zresztą mąż tak nie chce.
U nas nierealne, mąż ma 3 rodzeństwa z przyległościami
Wszyscy na miejscu mieszkają, stały, fajny kontakt.

Ja Agatki chrzciny u mamy robiłam, nigdy więcej, roboty w huk, 15 osób było, 15 sierpnia to było mała miała 3 miesiące - pogoda się trafiła okropna, lało od rana do nocy + parno koszmarnie, w domu upał potworny przez to...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

my pewnie zrobimy w domu. u nas bedzie t na wielkoanoc wiec hals i tak trzeba wysprzatac a jedzenie i tak sie bedzie szykowac wec uszykuje sie ciut wiecej. ja tez myslaam tylko nad najblizsza rodzina - rodzice + rodzenstwo, dziadkow juz nie mamy. tylko najblizsi a i tak wychodzi 13 osób. ale cos czuje ze jednak i ta "dalsza" rodzinke tez sie sprosi
U nas 15 co najmniej...

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Wy tu o chrzcinach, terminy, restauracje, obiady, a my nawet chrzestnych nie mamy...
My też i problem jest z tym. O knajpę się nie martwię, moja mama zaoferowała się, że sfinansuje w ramach prezentu, no ale chrzestni...?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a u nas o chrzetsnych bedzie prawdziwa wojna, bo malz chce swojego brata (ktorego nie cierpie) a ja tez mam brata i sie zapre sie zadnimi łapami
Ale 2 panów jak najbardziej może być

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja bym zrobiła chrzciny u siebie w mieszkaniu i to by było najlepsze rozwiązanie ale... mam tylko 4 krzesła , 3 głębokie talerze i żadnych duuużych garnków
więc rozważam albo lokal albo mama... ciekawe na czym stanie

coś nie ma czerwonych newsów ostatnio!!! dziewczyny trzymam kciuki za Was
Ja mam 2 krzesła

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
My też będziemy robić chrzciny w domu, będziemy gotować we 3 - ja, mama i siostra, ale się zastanawiam nad tym, co napisała E_vel - alkohol? Na chrzcinach?
u nas na Agatki chrzcinach było półwytrawne, dobre wino czerwone do smaku, nie na pijaństwo
Żadnej wódki.

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja Marta uwielbia spać i by spała i spała, ale jest dosyć drobna i musi przytyć. Czy Wy też musicie budzić swoje dzieci do karmienia? Jeśli tak, to co jaki czas? Dodam, że karmię piersią i jeszcze ani razu nie dokarmiałam mm. Boję się, że Mała nie przybiera na wadze po moim mleku
A ważysz co tydzień? Dostawiaj często w nocy, mleko nocne jest bardziej treściwe, tlustsze.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nie wiem kiedy ja was nadrobię. Gratuluję nowym mamusiom z całego serca

My spędziliśmy tydzień w szpitalu. Michałek miał zapalenie płuc Dziś wyszliśmy. Powiem szczerze że on jeszcze nie był w złym stanie, tylko antybiotyk dożylnie mu podawali i z dnia na dzień była poprawa. Były też niemowlaczki kilku tygodniowe którym sterydy na rozszerzenie oskrzeli musieli dawać, i inhalacje robić. Napatrzyłam się na te maleństwa Takich maleństw cała masa. Strasznie się stresowałam. Postaram się nadrobić.
ojjjjj
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 18:10   #1474
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Wlasnie sie boje, ze nie zauwaze, jak malemu cos jest i przez to cos mu sie stanie....
ja tak samooooooo ((

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 18:20   #1475
Kasiaczek89
Raczkowanie

GG do Kasiaczek89

Hej dziewczyny...Jestem nowa a poszukuję kogos kto jest na bieżąco z noworodkami...sama zostałam mamą 1 lutego i stad moje pytanie czy moge do Was dolaczyc?to moje pierwsze dziecko i bardzo sie wszystkiego obawiam
Kasiaczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 18:22   #1476
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny, bo mnie tak meczy ten temat, czy moga sie przyczepic, ze dzidzia jest za gruba? :P moj jest na samym cycu, na pierwszej wizycie po 14dmiach od porodu z 2850 przy wypisie skoczyl do 3490, 2 tyg po tym wazyl juz pi razy oko 4500, czyli ponad kilogram w 2 tyg! Nie za duzo? Bo nie chce zeby bylo, ze tucze dziecko, a on ostatnio coraz wiecej je

Stary 2013-02-11, 18:36   #1477
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, bo mnie tak meczy ten temat, czy moga sie przyczepic, ze dzidzia jest za gruba? :P moj jest na samym cycu, na pierwszej wizycie po 14dmiach od porodu z 2850 przy wypisie skoczyl do 3490, 2 tyg po tym wazyl juz pi razy oko 4500, czyli ponad kilogram w 2 tyg! Nie za duzo? Bo nie chce zeby bylo, ze tucze dziecko, a on ostatnio coraz wiecej je
no to ladnie skoro jest na cycu to jak moze sie zwalic, karmisz na zadanie to dzidzia ma plakac?? nieeeeeee

ja dzis mojej spiworek kupilam z przeceny z 30zl na 15, w ogole nie zniszczony, niebieski sliczny bo rozek juz jest prawie za maly

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-11, 19:20   #1478
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

No dziewczyny... zostało nas mało i już mało kto zwraca na nas uwagę...

A rozpakowane mamusie śledzą posty...szukając czerwonej czcionki...

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no to ladnie skoro jest na cycu to jak moze sie zwalic, karmisz na zadanie to dzidzia ma plakac?? nieeeeeee

ja dzis mojej spiworek kupilam z przeceny z 30zl na 15, w ogole nie zniszczony, niebieski sliczny bo rozek juz jest prawie za maly
ja mam dwa śpiworki..tyle że podobnej wielkości niby 62/68..ale jak mi duży bobo się pojawi to chyba szybko będe kupowac inny..a przykrywasz jeszcze maleństwo (na ten śpiworek?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:20   #1479
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
hehe... przypomniało mi się podobno jak się mój mąż urodził to jego tata z dziadkiem popili tak, że jeden złamał rękę a drugi nogę, ale to nie było na chrzcinach tylko wcześniej i to inne czasy były...
wtedy to były czasy jak mojemu wujkowi urodziła sie druga córka to akurat murarze dom budowali u nich tak pili, ze po trzech dniach nie był w stanie po ciotke i dziecko do szpitala jechac a fachowcy "zapomnieli" zostawic miejsca na okno w garazu a 16 lat temu ciezko o komórki było.... mój tata ciotke odbieral bo on mało alkoholowy jest
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:20   #1480
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Od 2 dni planuje Was nadrobic,ale moja calineczka zajmuje tyle czasu,ze nie daje rady nic napisac,zacytowac,a o opisie porodu juz nie wspomne.No nic,bobas najwazniejszy.
Stary 2013-02-11, 20:26   #1481
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
o to ładnie rosnie, ho ho mi sie wydaje, ze jak karmisz na ządanie to nikt nie ma prawa cie opierniczac, ze za duzo dziecko je bo przeciez sama mu nie pchasz jak chce to glodne, a jak glodne to co? ma plakac?
Cytat:
Napisane przez Kasiaczek89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...Jestem nowa a poszukuję kogos kto jest na bieżąco z noworodkami...sama zostałam mamą 1 lutego i stad moje pytanie czy moge do Was dolaczyc?to moje pierwsze dziecko i bardzo sie wszystkiego obawiam
zapraszamy chociaz jak sie już wszystkie dzieciaczki pojawią to sie pewnie do odchpwalni przeniesiemy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39171430]
Ale 2 panów jak najbardziej może być [/QUOTE]
Szaja, widze ze ty bardzo postępowa ja bym tak tradycyjnie jednak chciała poza tym mój szwagier ma paskudny, wredny charakter... ja sie od początku zastanawiam jak moze byc tak dwóch róznych braci.... bo mój małżon swoje za panokciami ma, ale do takiego wrednielcca mu daleko.....
Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Na bolące brodawki pomogły mi muszle laktacyjne medela, jak w szpitalu strasznie cierpiałam przy karmieniu małej. Teraz już jest super
ja smarowałam bepanthenem po kazdym karmieniu jak mnie w szpitalu bolały na samym początku bo nie zahartowane były.... pomogło elegancko
Stary 2013-02-11, 20:34   #1482
j1987
Raczkowanie

witam się

nie było mnie ale jestem na bieżąco

opisu porodu Asi nie czytałam i nie żałuje bo z komentarzy wynika że był straszny a nie chciałam się dołować, bo przez ostatnie dni jakiegoś dołka złapałam, że sobie nie poradzę z porodem, bo jak teraz mi się płakać chce jak mnie spojenie i pachwiny bolą to co to będzie jak już akcja porodowa się rozkręci i w ogóle jakaś beksa mnie dopadła

Ale dziś już jest oki, może przez to, że w końcu wyszłam z domu byłam na zakupach a później z mężem i szwagrem robiliśmy przemeblowanie naszego pokoju aby zrobić kącik dla małej bo w końcu jutro 40 tc zaczynam. A mąż odbył "poważną" rozmowę z córą w sobotę i kazał jej wychodzić bo on chce za tydzień leżeć na łóżku już razem z nią tak żeby mógł już zobaczyć jak wygląda

widziałam że była mowa o obniżonym brzuchu - mi się obniżył, i mam wrażenie jak bym miała w nim kamienie bo się strasznie ciężki zrobił
a co do wódki na chrzcinach to u mnie tez zwyczaj że flaszka z wesela ma być więc leży schowana oo półtora roku i czeka na wypicie symbolicznego zdrówka

Zdjęcia dzieciątek te które pokazujecie na wątku są cudne

Mam pytanie kompletnie nie ciążowe ale dzieciowe tylko że dotyczące tych większych dzieci to pewnie Szaja będzie wiedzieć albo dziewczyny które uczą w szkole. Moja kuzynka chodzi do pierwszej klasy podstawówki i właśnie okazało się że wychowawczyni (ma ponad 60 lat) na wywiadówce półrocznej przekazała, że nie przepuści jej do następnej klasy bo ma za dużo nieobecności. Owszem Madzia dużo opuszcza lekcji ma około 40% nieobecności, ale wszystkie zaległości ma nadrobione i z materiałem jest na bieżąco,a nie raz nawet trochę dalej, a do szkoły nie chodzi bo lekarze próbują zdiagnozować co dolega dziecku - ma bardzo silne napady bólowe głowy, które kończą się ogólnym osłabieniem organizmu wymiotami i niekiedy utratą przytomności. Większość nieobecności usprawiedliwiona jest zwolnieniami szpitalnymi. I jeszcze jedno nauczycielka jest przekonana, że mała symuluje.I moje pytanie czy w takiej sytuacji może jej nie przepuścić do następnej klasy??

o matko ale mi epopeja wyszła

Edytowane przez j1987
Czas edycji: 2013-02-11 o 20:37
j1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:35   #1483
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wiekszosc z nas

Zapraszamy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:36   #1484
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Aha, rozumiem, w ten sposób.
Ja nie postawię alkoholu na stół. Może lampkę dobrego wina, jeśli ktoś będzie chciał, ale wódki - . Wychodzę z założenia, że jest to impreza mojego dziecka, tak więc obejdzie się bez alkoholu... Poza tym u mnie w rodzinie to mało kto pije, większość zazwyczaj odmawia, a ci, którzy będą zaproszeni, to już w ogóle praktycznie niepijący. Więc w sumie nic dziwnego, co dom, to zwyczaj - w niektórych domach też na wigilii się pije alkohol, u mnie nie. Po prostu nikt nie jest nim zainteresowany.
Nom, u nas jest tak samo. Chrzciny bez alkoholu,ewentualnie jakieś winko.

Cytat:
Dobry wybór Ja jestem tu bardzo krótko, a czuję się jak wśród przyjaciół

-----------------------------------

A gdzie czerwone wieści?? Miała być cesarka dzisiaj i termin jeden... Co jest dziewczynki ?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:49   #1485
aska27adopcje
Zadomowienie

dziewczyny pomocy ... kupilam dzis ta sol do nosa bo jeszcze jej nie robilam tym. byla polozna i pokazywala mi na sucho jak to zrobic. pozniej kazala frida sciagac ...

dzis po kapieli probowalam jej to psiknac. byla masakra ryk, wyrywanie sie. psiknelam jej po oczach .. dzieki bogu miala zamkniete ... masakra .. teraz to juz sie boje ... mala tak troche charczy ... pewnie to te jej gluty ...

laski jak wy to psikacie ze dzieci sie nie wyrywaja wam. w jakiej pozycji psikacie ???

po rozmowie z deli zaraz kupie nawilzacz powietrza ... ale pewnie i tak bede musiala psikac mlodej ... musze sie nauczyv ... HELP !!!!!
Stary 2013-02-11, 20:49   #1486
j1987
Raczkowanie

Cytat:

Szaja, widze ze ty bardzo postępowa ja bym tak tradycyjnie jednak chciała poza tym mój szwagier ma paskudny, wredny charakter... ja sie od początku zastanawiam jak moze byc tak dwóch róznych braci.... bo mój małżon swoje za panokciami ma, ale do takiego wrednielcca mu daleko....

oj może tak być że rodzeństwo może mieć całkiem odmienne charaktery, moje siostry- bliźniaczki jedna po trupach do celu nie ważne jak ale wszystko musi być po jej myśli bo jak nie to wielka obraza nie da się z nią dogadać, druga zupełne przeciwieństwo osiąga cel ale nie za wszelką cenę, z każdym się dogada tak aby owca była cała i wilk syty. A do tego z wyglądu każda inna jedna wysoka brunetka o ciemnej karnacji o kobiecych krągłościach a druga troszkę niższa blondynka, o bardzo jasnej karnacji i chuda jak szkielet.
I bądź tu mądrym
Stary 2013-02-11, 20:49   #1487
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
my chrzciny chcemy zrobić w wielkanoc, obiad chcemy zamówić w jakiejś knajpie, a cała reszta w domu - przynajmniej taki jest plan w tym tygodniu postaramy się to załatwić - chyba spodziewam się schodów, bo nie mamy ślubu kościelnego

i tak -u nas na chrzcinach też będzie alkohol, jest nawet taka "tradycja", że na chrzcinach idzie flaszka z wesela - my mamy taką jedną zachowaną właśnie na chrzciny
u nas jest dokładnie tak samo, tylko jest mały problem - my wesele mamy po chrzcinach.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mam wiadomosc od Basi
wiem, dawno mnie nie bylo i kompletnie nie w temacie.pewnie wiekszosc juz rozpakowana. ostatnio Krzys byl bardzo zajmujacy i wszystko krecilo sie wokol niego. po szczepieniu przechodzilismy goraczke i opuchlizny a wiec totalny kryzys, wrzask i placz na okraglo po tych ciezkich dniach przygotowywalismy sie do chrzcin -wczoraj byly.mam nadzieje ze w koncu uda mi sie zagladnac, ale pewnie bede mega do tylu. poki co pozdrow wszystkie mamuski
No to pozdrawiam!
no to przynajmniej wiadomo, że dobrze się mają.

------------

Kurde, a my jak liczymy gości na chrzciny, to wychodzą 23 osoby. I to najbliższa rodzina tylko - rodzice, rodzeństwo ze swoimi rodzinami i dziadkowie, chrzestni są w pakiecie.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 20:56   #1488
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
No dziewczyny... zostało nas mało i już mało kto zwraca na nas uwagę...

A rozpakowane mamusie śledzą posty...szukając czerwonej czcionki...

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

ja mam dwa śpiworki..tyle że podobnej wielkości niby 62/68..ale jak mi duży bobo się pojawi to chyba szybko będe kupowac inny..a przykrywasz jeszcze maleństwo (na ten śpiworek?
mysle ze jeszcze jakis kocyk leciutki na ten spiworek.

ale mi niedobrze;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-11, 21:05   #1489
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie widzialas, ale pisalam Ci wczesniej, ze na chachy wlasnie super sie smsy pisze
Teraz doczytałam No tak właśnie się domyśliłam że z taką klawiatura będzie się super smski pisać Kurcze chcę juz ten telefoniiiik

Cytat:
Silver, smsy sie pisze az za dobrze w zeszlym miesiacu moj abonament na tym bardzo ucierpial

Cytat:
Witaj Oczywiście że możesz dołączyć Razem zawsze raźniej
Stary 2013-02-11, 21:24   #1490
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Szaja, widze ze ty bardzo postępowa ja bym tak tradycyjnie jednak chciała poza tym mój szwagier ma paskudny, wredny charakter... ja sie od początku zastanawiam jak moze byc tak dwóch róznych braci.... bo mój małżon swoje za panokciami ma, ale do takiego wrednielcca mu daleko.....
E, nie, tylko po prostu jest taka możliwość a chyba mało kto o niej wie

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość

Mam pytanie kompletnie nie ciążowe ale dzieciowe tylko że dotyczące tych większych dzieci to pewnie Szaja będzie wiedzieć albo dziewczyny które uczą w szkole. Moja kuzynka chodzi do pierwszej klasy podstawówki i właśnie okazało się że wychowawczyni (ma ponad 60 lat) na wywiadówce półrocznej przekazała, że nie przepuści jej do następnej klasy bo ma za dużo nieobecności. Owszem Madzia dużo opuszcza lekcji ma około 40% nieobecności, ale wszystkie zaległości ma nadrobione i z materiałem jest na bieżąco,a nie raz nawet trochę dalej, a do szkoły nie chodzi bo lekarze próbują zdiagnozować co dolega dziecku - ma bardzo silne napady bólowe głowy, które kończą się ogólnym osłabieniem organizmu wymiotami i niekiedy utratą przytomności. Większość nieobecności usprawiedliwiona jest zwolnieniami szpitalnymi. I jeszcze jedno nauczycielka jest przekonana, że mała symuluje.I moje pytanie czy w takiej sytuacji może jej nie przepuścić do następnej klasy??

o matko ale mi epopeja wyszła
Nie może, bo nawet przy tzw.nieklasyfikowaniu (o którym mówimy w 2 przypadkach: nieobecności większej niż 50% i/lub braku ocen - przy czym jeśli są oceny, bodajże 3? z danego przedmiotu to nawet większa ilość nieobecności nie przeszkadza) to potrzeba ponad 50% nieobecności, to raz. Dwa, że chociaż nie do końca się z tym zgadzam, to jednak na pozostawienie dziecka w klasie w 1-3 rodzic musi zgodę wyrazić. I bodajże poradnia pp, ale to już nie jestem pewna, nie pamiętam.

Radziłabym iść wyjaśnić sytuację do dyrekcji.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy ... kupilam dzis ta sol do nosa bo jeszcze jej nie robilam tym. byla polozna i pokazywala mi na sucho jak to zrobic. pozniej kazala frida sciagac ...

dzis po kapieli probowalam jej to psiknac. byla masakra ryk, wyrywanie sie. psiknelam jej po oczach .. dzieki bogu miala zamkniete ... masakra .. teraz to juz sie boje ... mala tak troche charczy ... pewnie to te jej gluty ...

laski jak wy to psikacie ze dzieci sie nie wyrywaja wam. w jakiej pozycji psikacie ???

po rozmowie z deli zaraz kupie nawilzacz powietrza ... ale pewnie i tak bede musiala psikac mlodej ... musze sie nauczyv ... HELP !!!!!
Asiu, to charczenie to raczej zwyczajna sapka niemowlęca nie katar.
A psikam po kąpielli gdy mała leży i tyle.
Nie bój się tego, jesli trzeba przytrzymaj główkę - krzywdy dziecku nie zrobisz a pomyśl, że może kiedyś mieć katar (na pewno kiedyś go złapie ) i wówczas już nie ma zmiłuj i "ona taka biedna maleńka" - musisz i odciągnąć czymś, i psikać do noska, dziecku się to może nie podobać ale niestety trzeba to robić mimo protestu.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
mysle ze jeszcze jakis kocyk leciutki na ten spiworek.

ale mi niedobrze;/
Ja mam 2 śpiworki, a tu moje dziecko zimnolubne zdecydowanie bardziej woli być nakryta lekkim kocykiem niż w ciepłym śpiworku, jakbym jeszcze miała ją w tym nakryć...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:30   #1491
j1987
Raczkowanie

Szaja dzięki za odpowiedź, tak myślałam że to tak wygląda ale nie pracuję jako nauczyciel więc nie byłam pewna na 100%, cioci też poradziłam iść po feriach do dyrekcji
Stary 2013-02-11, 21:30   #1492
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39176106]E, nie, tylko po prostu jest taka możliwość a chyba mało kto o niej wie

Ja mam 2 śpiworki, a tu moje dziecko zimnolubne zdecydowanie bardziej woli być nakryta lekkim kocykiem niż w ciepłym śpiworku, jakbym jeszcze miała ją w tym nakryć... [/QUOTE]

kurde, mi sie wydaje ze jej tak w nocy zimno, bo ja to normalnie zamarzam, przy tych 21 stopniach masakraaaaaaaaaaa. Ale sprawdzam karczek i cieplutki

mam pytanie, jak myslicie ktory bedzie lepszy PAS? bo chce zamowic i miec to z glowy.

1) http://allegro.pl/tummy-trimer-new-g...992165350.html
2)http://allegro.pl/gorset-wyszczuplaj...989555984.html

chyba ze jakis lepszy macie w zanadrzu to poproszę o linka

ide sie kapac i obejrze sobie chyba hobbita

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-11, 21:42   #1493
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ależ mnie te szwy ciągną, ledwo siedzę - nie boli to, tylko czuję właśnie ciągnięcie, przez co jest nieprzyjemnie.
Mamusie po SN -
czy któraś z Was wróciła już do współżycia? Jeśli tak - to jak jest? Ciężko czy normalnie wszystko? Ja jakaś chora jestem psychicznie chyba, ale codziennie mam erotyczne sny (oczywiście z TŻem moim ) i nie mogę się już doczekać zagojonej rany oraz końca połogu, a tu jeszcze tak daleeeeeeko.

Neti
, zwracamy uwagę, ja pytałam wczoraj, jak się czują pozostałe 2paki, bo domyślam się, że frustracja jest już wysoko w górze i samopoczucie nisko w dole... Sama dopiero co to przeżywałam i wiem, że ostatnie dni nie są kolorowe, wręcz bardzo szaro-bure.

Deli, ten z okropnym zdjęciem wygląda na lepszy. Bardziej dyskretny na pewno, choć nie wiem, czy za taką cenę będzie w ogóle coś wart...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:49   #1494
Wisienka_0809
Rozeznanie

dziś, po miesiącu i 5ciu dniach połogu wypadły mi wreszcie wszystkie szwy. Sprawdziłam dokładnie, no chyba że jeszcze całkiem gdzieś daleeeko są. Ale coś mnie trochę pociąga blizna po tym na wierzchu, na pośladku co był.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:51   #1495
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ mnie te szwy ciągną, ledwo siedzę - nie boli to, tylko czuję właśnie ciągnięcie, przez co jest nieprzyjemnie.
Mamusie po SN -
czy któraś z Was wróciła już do współżycia? Jeśli tak - to jak jest? Ciężko czy normalnie wszystko? Ja jakaś chora jestem psychicznie chyba, ale codziennie mam erotyczne sny (oczywiście z TŻem moim ) i nie mogę się już doczekać zagojonej rany oraz końca połogu, a tu jeszcze tak daleeeeeeko.

Neti
, zwracamy uwagę, ja pytałam wczoraj, jak się czują pozostałe 2paki, bo domyślam się, że frustracja jest już wysoko w górze i samopoczucie nisko w dole... Sama dopiero co to przeżywałam i wiem, że ostatnie dni nie są kolorowe, wręcz bardzo szaro-bure.

Deli, ten z okropnym zdjęciem wygląda na lepszy. Bardziej dyskretny na pewno, choć nie wiem, czy za taką cenę będzie w ogóle coś wart...

uuu ja co prawda nie po SN no ale juz w piąteczek planuje pierwsze bzykanko ale ciii haha

kurde, wlasne nie wiem jaki ten pas zamowic hmm hmmm.....
ale mnie plecy bola masakra..

jednak nie obejrze hobbita, w tv leon zawodowiec

co do frustracji ostatnich dni, porazka, byly straszne dla mnie, nie dosc ze nie moglam juz chodzic, ledwo dyszalam, chora bylam, myslalam ze mi zebro peklo od kaszlu....... tragedia. . . . .
Ale jak patrze na dzidzie to ach.
ale teskni mi sie za tymi kopniakami nigdy nie zapomne pierwszego kopa

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-11, 21:52   #1496
iffonka7
Zadomowienie

Mam pytanie odnośnie skurczy, czy między nimi też czuć jakiś ból? Czy jest po prostu skurcz po nim nic nie boli i znowu skurcz? Mnie od jakiejś 1,5 godziny własnie dokucza ból kregosłupa ( na dole ) i od czasu do czasu czuję tego jak by skurcza.
Stary 2013-02-11, 21:56   #1497
nafiyqa
Zakorzenienie

A u mnie frustracji nie ma, parcia na porod tez nie, nadal nic mi nie dolega, nie boli, z tym, ze po sesji dni sa do siebie bardzo podobne - wiekszosc dnia leniuchuje, sprzatam, ogladam filmy i czytam

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:16   #1498
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie po SN - [/B]czy któraś z Was wróciła już do współżycia? Jeśli tak - to jak jest? Ciężko czy normalnie wszystko? Ja jakaś chora jestem psychicznie chyba, ale codziennie mam erotyczne sny (oczywiście z TŻem moim ) i nie mogę się już doczekać zagojonej rany oraz końca połogu, a tu jeszcze tak daleeeeeeko.
mnie sie 6 tygodni połogu konczy równiutko 14 lutego a tu małzon do pracy jedzie na 16 i nie bedzie dlugiego romantyczno-erotycznego wieczoru jak myslalam... atki szybki numerek to mnie nie zadowoli po tylu tygodniach posty ciążowo-połogowego no i dupa, ale w łikend sobie odbije

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Aska, Ewulka- doczytałam wasze opisy. Biedulki, tyle przeszłyście...

oho, młodzik sie wybudza bo zaczyna skrzeczec, pewnie go przyssało

to ja uciekam i jutro mam nadzieje jakąś czerwoną wiadomosc zobaczyc z samego rana zewrzyjcie sie /albo rozewrzyjcie dziewuszki
Stary 2013-02-11, 22:21   #1499
LadyWhisper
Zakorzenienie

Eeeee ja planuje seks za jakies 6 lat

Wisienko mnie tez najbardziej dokuczala ta blizna na posladkuchociaz dzisiaj tak mnie wszystko w srodku rwalo, ze caly dzien na apapie jade, nie dosc, ze te blizny na dole to jeszcze podbrzusze, no dzisiaj fatalny dzien

Stary 2013-02-11, 22:27   #1500
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie frustracji nie ma, parcia na porod tez nie, nadal nic mi nie dolega, nie boli, z tym, ze po sesji dni sa do siebie bardzo podobne - wiekszosc dnia leniuchuje, sprzatam, ogladam filmy i czytam
U mnie frustracja jest ja już bym chciała być po wszystkim i mieć dzidziola przy sobie Dziś telefony się urywają i smsy z pytaniem rodzisz? Każdy wiedział że termin na dzisiaj, dlatego pytają miło z ich strony ale mam dość
Byłam na ktg wszystko w najlepszym porządku lekarz pyta na kiedy termin a ja mówię na dzisiaj to spojrzał na położną i zaczeli się śmiać bo na ktg żadnego nawet małego skurczyku nie było powiedział że jak nie urodzę do czwartku to mam przyjść na ktg i będziemy myśleć co z tym fantem zrobić dalej
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości