Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 21:30   #631
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

na dziś dość mam
TŻ załatwia coś z zespołem ALFA jutro dam znac co i jak.
wiem ze biora 2300 zl

padam z nóg... a jutro o 5 pobudka :|
dam się chyba prywatnie zastrzelić..

dobranoc ;*

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:35   #632
Tycikata
Wtajemniczenie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Anglicy wrzucają sobie zaproszenia do skrzynki pocztowej lub przez drzwi, nie pukając. Nikt nie fatyguje się specjalnie, by gości zapraszać. To dopiero MANIERY
A propos Anglików i ich manierów to na wakacjach w Egipcie pokłóciłam się z jedną Angielką....
miała takie zdanie o Polakach że sorry ale musiałam jej odpalić w odwecie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ehh u mnie się wszystko wali... Pokłóciłam się z C. On chce koniecznie kupić mieszkanie, a o TBSach nie chce w ogóle słyszeć Tłumaczę mu, że chyba musiałby się stać cud, żeby mu konsolidację kredytu zrobili i przyznali taki duży, hipoteczny... Ale on chce spróbować. Ok, rozumiem. Umówił nas na piątek do Expandera na rozmowę. Pytam więc go, co zrobi jeśli się okaże, że kredytu nie dostanie. Stwierdził, że on wtedy się stąd nie rusza i będzie tu mieszkał (ale tylko do ślubu) A ja mu powiedziałam, że nie chcę tu mieszkać. Nawet do ślubu. Mieszkam tu teraz ponad pół roku i ledwo wytrzymuję, a co dopiero półtora roku! Nawet jeśli się pogodzimy z nimi, to miesiąc, dwa będzie dobrze, a potem znów się zaczną czepiać Nawet nikogo tu nie mogę zaprosić (nawet rodziców), bo nie mam jak Czuję się jak jakiś odludek
ja osobiście bym chyba psychicznie nie wytrzymała takiej sytuacji i bym się wyniosła
współczuję Ci...

mój TŻ też chce się wynieść na swoje dopiero po ślubie chociaż ma własne mieszkanie ale kasa teraz ważniejsza, to poniekąd go rozumiem, ale....

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:37   #633
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka:* Pokaż wiadomość
My myślimy jeszcze o maskotkach dla dzieci z domu dziecka
dowiedzcie się najpierw co przyjmują w domu dziecka, który chcecie obdarować. bo może się okazać, że jakiś tam rzeczy nie przyjmą od Was.

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:37   #634
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
TZ był mnie odwiedzić i kupił mi truskawki
Jak dla mnie to o tej porze truskawki nie mają smaku, no i wydaje mi sie ze jest w nich 60% chemii.

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:39   #635
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja też poniekąd mojego C. rozumiem, bo trzeba kasę do ślubu odkładać, ale i tak tutaj trzebaby było się dokładać do opłat i za 2 osoby koło 500-600 może wyjdzie, a w TBSach czynsz tyle kosztuje (nie wiem czy we wszystkich), a mielibyśmy wtedy święty spokój i nikt by się nam nie wtrącał...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:41   #636
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania

Dziewczyny, czy powinnam poprosić głównego facet od naszego zespołu o numer dowodu osobistego zanim wyślę im zaliczkę?

W umowie jest podane imię, nazwisko, telefon i adres domowy.
My braliśmy nr PESEL bądź NIP firmy.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
wesele mamy w Goczałkowicach.
ten alfa nawet fajny
Wiem i znam rejony Często jeżdżę tamtędy do wujka w Bielsku Jakbyś nic nie znalazła to daj znać popytam w rodzinie, może kogoś mają

A ja mam doła. Dawno takiego nie miałam. Siedzę i płaczę. Kilka spraw mnie przerasta i już sama nie daję sobie z tym rady. Mam ochotę uciec i zapomnieć o niektórych problemach... I znów głowa zaczyna mnie boleć niemiłosiernie. Mam dość tego dnia. Idę spać. Dobranoc

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:43   #637
Tycikata
Wtajemniczenie

Ja bym wolała wydać trochę więcej kasy a mieć święty spokój. choć to się tak tylko łatwo mówi....

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:43   #638
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
Przepraszam bardzo... ale ja się uczyłam! Naprawdę. I nic. Za to wczoraj poszłam na żywca, wyprodukowałam tonę ściąg i zdane Także jak widać - nie nauka, a dobre materiały dydaktyczne dają ci zaliczenie. Amen

Dzięki wszystkim za wsparcie

Mała_czarna gratulacje Tytyryty, czyli masz ferie?

Skrobiecie tyle, że ojacie... Widzę, że coraz więcej z Was ma już godzinę ustaloną a my?

W ogóle jak mój Tż będzie dalej taki romantyczny, to nie wiem, czy do ślubu dojdzie Pytam się go wczoraj "co kupujemy sobie w tym roku na walentynki? Wszystko już chyba mamy... (bo zawsze kupujemy coś wspólnie, były srebrne obrączki, album itp.)". Na co Tż z pełną powagą "Dekoder dvb-t. Jakoś musimy ten rok przetrwać, a niedługo odłączą ci naziemną"
też w tym roku na to stawiam
mój też czasem wali podobne teksty
Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
A może macie jakiś dobry pomysł, co chcieć zamiast kwiatów?
Chciałabym pluszaki, ale TŻ nie chce, za totkiem nie przepadamy, wina nie pijemy, ksiązki czytam tylko ja () Wypada chcieć słodycze?
słodycze albo wino

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Ja na menu umieszczę te zasady Tzn. wybiorę z 7 najfajniejszych,m bo niektóre mi się nie widzą
[QUOTE=_ema_;39173281]Dzieki za podrzucenie wierszyka

Ja myślałam nawet o kuponach, chociaż jakimś zapalonym graczem nie jestem, ale koleżanka mi opowiadała o parze, która zebrała ponad sto kuponów i wygrała 50zł to mi się odechciało, wolę już jakąś namacalną pamiątkę [nie to żebym była materialistką, ale takiego kupony sobie na półce nie postawię ]

Ja się hajtam w kwietniu to mam nadzieję, że pogoda będzie taka akurat A jak przygrzeje, to świadkowa mieszka zaraz niedaleko, będziemy odwozić najwyżej i kitrać po lodówkach

U nas to pewnie tylko by potem leżały, bo ani ja ani TZ nie pijemy, teściowie też chyba niewiele.

Nom, niezłe, niezłe. Fajny byłby motyw, żeby dodać je do zaproszeń, chyba przedyskutuję to z TŻtem bo mi sie spodobało [/QUOTE]
mi też się spodobały
Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Hej. Miałam mieć dzisiaj dłutowaną ósemkę. TŻ specjalnie wziął wolne w pracy (chociaż ma teraz mega gorący okres, bo mnóstwo akcji promocyjnych, targów itp.), przyjechał, żeby mnie zawieźć do chirurga i w ogóle... I co się okazało? Że jak pani chirurg zobaczyła moje zdjęcie jeszcze raz i w ogóle obejrzała sobie moją szczękę to stwierdziła, że ona się jednak tego nie podejmie i że trzeba to zrobić na sali operacyjnej Nie wiadomo czy pod narkozą, raczej nie. Ale musi być jakieś mocniejsze znieczulenie i sprzęt, którego ona nie posiada, bo okazuje się, że ta ósemka jest zakorzeniona bardzo głęboko. No i zadzwoniła od razu do jakiegoś innego specjalisty, który ma salę operacyjną i umówiła mnie od razu do niego na środę na 14.20, także nie będę musiała czekać ani nic. Dobrze, że kobieta tak profesjonalnie podeszła do sprawy.
Najgorsze, że TŻ nie może już wziąć wolnego, a musi ktoś tam ze mną pójść, żebym po zabiegu nie wracała sama do domu. Ale na szczęście mama się urwie z pracy (już sobie załatwiła) i ze mną pójdzie.

Boję się No ale jak mus to mus. Lepiej zrobić to teraz niż bezpośrednio przed samym ślubem za rok.
napewno będzie dobrze!! trzymam kciuki !!

Cytat:
bo już nas szlag trafia z orkiestrą. Wszyscy mają zajete... ja już dostaje na głowie.. jak 21 kapel z rzędu moze miec zajęty termin ??

a jak sa wolni to graja jak do kotleta
albo biora 7 tys ;|
masakra;/
Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Ja nie przesadzam tylko piszę na podstawie tego, co słyszałam Juz 2 razy spotkałam sie z tym, że pewnym gosciom było głupio nie dać kasy i pożyczali pieniażki, żeby włożyc w kopertę... bo był wierszyk...

No ale ja nie twierdzę też, że tak jest w każdym przypadku, uczulam tylko, że są też tacy ludzie, którzy takie wierszyki traktuja bardzo serio i wola sie zadłużyc niż nie spełnic prosby młodych..
my części gości będziemy dawać, ale jest kilka osób którym napewno nie damy, bo od nich nic nie chcemy, poza obecnością bo wiemy że zwyczajnie ich nie stać
Cytat:
Właśnie dzwoni do mnie mama, że mama pewnej PMki 2013 (tak, z wizażu) przyniosła zaproszenie dla nas do nich Oj ciężko było księżniczce się pofatygować z zaproszeniem... Mieszkamy 300 m od siebie... Kwas co? Mogła sobie darować takie zaproszenie, mi by było wstyd.
naprawdę z PM 2013 z wizażu?
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:48   #639
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też poniekąd mojego C. rozumiem, bo trzeba kasę do ślubu odkładać, ale i tak tutaj trzebaby było się dokładać do opłat i za 2 osoby koło 500-600 może wyjdzie, a w TBSach czynsz tyle kosztuje (nie wiem czy we wszystkich), a mielibyśmy wtedy święty spokój i nikt by się nam nie wtrącał...
To jeśli tutaj i tak płacicie, to i na wynajętym też będziecie płacić ja bym sie nawet nie zastanawiała, tylko wiałabym stamtąd.
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:51   #640
monikkad
Wtajemniczenie

Kishlaczkowa, co się stało?
Poznanianka, współczuję sytuacji Czemu TŻ taki cięty na te TBS-y? My się jeszcze dokładnie nie dowiadywaliśmy jak to wygląda, ale planujemy iść na wiosnę się wszystkiego dowiedzieć i jeśli będziemy na tak to złożymy wniosek.
Może chociaż go przekonaj, żebyście poszli i porozmawiali, dowiedzieli się o co come on. Bo przecież inaczej u teściów się zamęczysz !!!
Czyli tak, do ślubu on chce mieszkać ze swoimi rodzicami, a po ślubie co? Nagle będzie szansa na kredyt?

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
To jeśli tutaj i tak płacicie, to i na wynajętym też będziecie płacić ja bym sie nawet nie zastanawiała, tylko wiałabym stamtąd.
No właśnie, przecież skoro i tak płacicie u jego rodziców to nic tylko wiać i wynajmować
Stary 2013-02-11, 21:54   #641
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
A propos Anglików i ich manierów to na wakacjach w Egipcie pokłóciłam się z jedną Angielką....
miała takie zdanie o Polakach że sorry ale musiałam jej odpalić w odwecie

mój TŻ też chce się wynieść na swoje dopiero po ślubie chociaż ma własne mieszkanie ale kasa teraz ważniejsza, to poniekąd go rozumiem, ale....
Nie przejmuj się, niestety dla wielu Anglików Polska to to samo Czechy, Rosja i Jugosławia (co z tego, że już nie istneje...)

Co do drugiej części, to mój Tż też jest zdania, że nie powinnam się wyprowadzać, a ja wolę mieć święty spokój, bo jednak mieszkanie z przyszłymi teściami nie jest idealnym rozwiązaniem.

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to o tej porze truskawki nie mają smaku, no i wydaje mi sie ze jest w nich 60% chemii.
Dla mnie też nie...
Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
My braliśmy nr PESEL bądź NIP firmy.
O, dzięki nie wpadłam na to
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 21:58   #642
misiadelko
BAN stały

Dziewczyny, które mają fejsa, pomożecie mi proszę? Zagłosujcie na "motyw kopciuszka" na fejsie w tej ankiecie, bardzo mi zależy

https://www.facebook.com/questions/407302102692645/
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:00   #643
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Czy ktoś wie może gdzie ten teledysk był kręcony? Chodzi mi o miejsce od 1:22min

http://www.youtube.com/watch?v=YhZN2...XHTf8aXD0q9S0A

Nooo powiedzcie że wiecie
Wrocław 'na pergoli' h. stulecia

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:04   #644
poznanianka1990
Zakorzenienie

Tzn. obecnie nie płacimy. Płaciliśmy, ale C. tupnął nogą, bo skoro oni nie dali ani złotówki z tego co pożyczyli to powiedział, że my nie będziemy płacić. Ale tak nie można w nieskończoność...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-02-11, 22:05   #645
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, które mają fejsa, pomożecie mi proszę? Zagłosujcie na "motyw kopciuszka" na fejsie w tej ankiecie, bardzo mi zależy

Głosik oddany
super to napisałaś! przeczytałam o Twoim motywie na blogu
Stary 2013-02-11, 22:07   #646
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie dzwoni do mnie mama, że mama pewnej PMki 2013 (tak, z wizażu) przyniosła zaproszenie dla nas do nich Oj ciężko było księżniczce się pofatygować z zaproszeniem... Mieszkamy 300 m od siebie... Kwas co? Mogła sobie darować takie zaproszenie, mi by było wstyd.

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:07   #647
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. obecnie nie płacimy. Płaciliśmy, ale C. tupnął nogą, bo skoro oni nie dali ani złotówki z tego co pożyczyli to powiedział, że my nie będziemy płacić. Ale tak nie można w nieskończoność...

ja bym na Twoim miejscu próbowała, do skutku. Nawet jeśli tego kredytu nie dostaniecie, to lepiej iść i coś wynajmować niż tak sie męczyć! na razie jeszcze jest ok, ale przez taką sytuacje w domu w koncu moze zacząć się między Wami psuć...
Stary 2013-02-11, 22:09   #648
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziękuję za kciuki! Najtrudniejszy egzamin w sesji zdałam na 5.0
Gratuluję
Cytat:
Zapisujesz sie na necie i do wygrania jest 150 sek. w sklepie. Co załadujesz do koszyka to twoje i nie płacisz za to
Fajny konkurs

Cytat:
Tuturutu!
Wróciłam od księdza, i wśród narzekań, że on zapisze, ale i tak ślubu nie dożyje udało mi sie zaklepać w końcu termin

więc już oficjalnie:

26.04.2014r godz 17.00

Gratuluję

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nadrabiam i końca nie widać
Tż został dzisiaj wujkiem, po raz drugi
Gratulacje dla wujka No i przede wszystkim gratulacje dla rodziców

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:14   #649
poznanianka1990
Zakorzenienie

Wynajmować nie chcemy, bo to kasa wyrzucona w błoto. Bez powodu może nas ktoś wyrzucić i co? Ani zameldować się nie da...
Wolę jednak te TBSy. Płacę mniej niż za wynajem, mogę się zameldować, a wyrzucą mnie tylko wtedy, gdy nie zapłacę. Zawsze można też się zamienić na większe w razie potrzeby, albo odsprzedać prywatnie czy też znaleźć osobę na swoje mieszkanie i odebrać kaucję zwrotną, a do niej dobrać mniejszy kredyt hipoteczny i kupić większe (3 pokojowe) mieszkanie. Ale to w dalszej przyszłości, gdy pojawi się drugie dziecko.
Nie wiem czy to zrozumiale opisałam

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-02-11, 22:16   #650
monikkad
Wtajemniczenie

misiadelko, głos oddany
Stary 2013-02-11, 22:19   #651
kulbensikowa
Wtajemniczenie

własnie spojrzalam na tvp2 "viva najpiekniejsi" ...matko jaka wies... az wstyd mi za nich

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:19   #652
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka jeszcze nie, dzisiaj pisałam jeszcze jeden egzamin ale że bardziej się do tego ustnego więc nie napisałam tam cudów więc chyba będę musiała to poprawić no i jeden mam w czwartek ale te najokropniejsze mam za sobą
No to już prawie końcówka

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja też... A wierszyki w ogóle mi się nie podobają.
Ja będę miała zwykłe zaproszenia, bez sugerowania, co goście mają przynieść, najwyżej przy wręczaniu napomknę, że zamiast kwiatów mogą dać wino, jeśli wolą.
w naszych rodzinach tak czy siak kasę dają, jakoś prezenty się nie przyjęły, jedynie młodzi, którzy wiadomo nie mają tyle kasy dają prezent.
Cytat:
wesele mamy w Goczałkowicach.
ten alfa nawet fajny
Spróbuj może Gramofon, oni są ze Śląska ponoć fajnie grają http://www.gramofon.wodzislaw.pl/ . Impuls gra świetnie http://www.impuls.rybnik.pl/impuls/ - ale oni chyba biorą 4-4,5tys. (ale lepiej zapytać, bo nie jestem pewna). Poleciłabym Ci nasz, ale oni dalej niż 10-15km się nie ruszają

Cytat:

Zrobione
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:20   #653
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Wynajmować nie chcemy, bo to kasa wyrzucona w błoto. Bez powodu może nas ktoś wyrzucić i co? Ani zameldować się nie da...
Wolę jednak te TBSy. Płacę mniej niż za wynajem, mogę się zameldować, a wyrzucą mnie tylko wtedy, gdy nie zapłacę. Zawsze można też się zamienić na większe w razie potrzeby, albo odsprzedać prywatnie czy też znaleźć osobę na swoje mieszkanie i odebrać kaucję zwrotną, a do niej dobrać mniejszy kredyt hipoteczny i kupić większe (3 pokojowe) mieszkanie. Ale to w dalszej przyszłości, gdy pojawi się drugie dziecko.
Nie wiem czy to zrozumiale opisałam
Wszystko ładnie pięknie, ale u nas jest np. tak, że na mieszkanie z TBS-u się czeka, rok, czasami 2, a nawet 3 lata albo i więcej. A do tego czasu co

Poza tym pierwszeństwo w otrzymaniu mają małżeństwa, którym Wy na razie jeszcze nie jesteście.

Tak jest u mnie w mieście. My to planujemy (jeśli się okaże, że spełniamy kryteria, bo jeszcze nie jesteśmy tego pewni), ale to jest raczej na odległą przyszłość. Wniosek złożyć złożymy, ale trochę poczekamy i do tego czasu musimy iść na wynajem/mieszkać u mnie z moimi. I chociaż wiem, że moi nigdy mi nie powiedzą "nie" to jednak sami radzą, że zdrowiej dla nas wynająć.
Stary 2013-02-11, 22:22   #654
ijaa
Zakorzenienie

Dobry wieczór.

Cytat:
EDIT: U mnie na 100% jeszcze Martini bedzie
Też się nad tym zastanawiałam, bo wiem, że kilka osób lubi – w tym ja.

Cytat:
u mojej kuzynki na weselu moj tata był słoniem ;p ale na koniec tej zabawy orkiestra wymyslila ze jedna i druga rodzina z zabawy dostanie flache szmapana i ktora rodzina szybiej wypije. i świadek pozbył sie zęba jedynki bo mu kolezanka chciala juz zabrac butelke zeby tez pic a on przystrzymał i walnął się w zeba i wybił ... MASAKRA
O matko... masakra!

Cytat:
Tuturutu!
Wróciłam od księdza, i wśród narzekań, że on zapisze, ale i tak ślubu nie dożyje udało mi sie zaklepać w końcu termin

więc już oficjalnie:

26.04.2014r godz 17.00

Gratuluję!
To też mój dzień i po cichu liczę na tę samą godzinę!
Niestety minusem USC jest to, że będę mogła ją zaklepać dopiero koło listopada.

Cytat:
Hej. Miałam mieć dzisiaj dłutowaną ósemkę. TŻ specjalnie wziął wolne w pracy (chociaż ma teraz mega gorący okres, bo mnóstwo akcji promocyjnych, targów itp.), przyjechał, żeby mnie zawieźć do chirurga i w ogóle... I co się okazało? Że jak pani chirurg zobaczyła moje zdjęcie jeszcze raz i w ogóle obejrzała sobie moją szczękę to stwierdziła, że ona się jednak tego nie podejmie i że trzeba to zrobić na sali operacyjnej Nie wiadomo czy pod narkozą, raczej nie. Ale musi być jakieś mocniejsze znieczulenie i sprzęt, którego ona nie posiada, bo okazuje się, że ta ósemka jest zakorzeniona bardzo głęboko. No i zadzwoniła od razu do jakiegoś innego specjalisty, który ma salę operacyjną i umówiła mnie od razu do niego na środę na 14.20, także nie będę musiała czekać ani nic. Dobrze, że kobieta tak profesjonalnie podeszła do sprawy.
Najgorsze, że TŻ nie może już wziąć wolnego, a musi ktoś tam ze mną pójść, żebym po zabiegu nie wracała sama do domu. Ale na szczęście mama się urwie z pracy (już sobie załatwiła) i ze mną pójdzie.

Boję się No ale jak mus to mus. Lepiej zrobić to teraz niż bezpośrednio przed samym ślubem za rok.
Oj Współczuję.
Masz rację – lepiej to zrobić teraz, niż przed ślubem.

Cytat:
ja odpuszczę sobie wierszyki o pieniądzach....

ewentualnie jakiś o tym żeby przynieśli wino lub kupon zamiast kwiatów ale proszenie o kasę dla mnie jest jakieś krępujące
U nas podobnie!
Zapraszamy tak bliskie nam osoby, że wszyscy doskonale wiedzą, że mieszkamy razem od trzech lat więc sporo rzeczy mamy (żadne żelazka ani inne miksery nam nie potrzebne), a jedyne co nam jeszcze trzeba to remont kuchni i łazienki w naszym gniazdku.
Przy zaproszeniach jeśli będą pytać zasugerujemy pieniądze, ale jeśli mimo to ktoś będzie chciał coś kupić – fajnie. Ręczników, szklaneczek i innych pierdół nigdy za wiele (takich drobiazgów zazwyczaj nam właśnie brakuje).

Dla mnie lekko nietaktowne jest pisanie prośby o pieniądze na oficjalnym zaproszeniu.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Wierszyki - nie bedziemy prosili o pieniądze, myślę że goscie sami dobrze o tym wiedzą. A jak dostaniemy coś do domu to też dobrze bo cały czas się urzadzamy i co chwila czegoś brakuje
Zamiast kwiatów na pewno wino. W naszej lodówce wino zawsze musi być, więc będą zapasy

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja osobiście też wolałabym kasę, ale nie będzie żadnych wierszyków na ten temat. Jeśli ktoś się zapyta nas to wolimy to wtedy szczerze odpowiemy że pieniądze. Powiem to też moim rodzicom, bo wiadomo że ktoś może ich zapytać.
Rodzina TŻ znowu jest zwolennikiem dawania prezentów a już zwłaszcza jego siostra... Kupując np:
http://allegro.pl/tort-z-6-recznikow...011275293.html
Wolałabym dostać elegancko zapakowane ręczniki, a nie takie coś, bo co, mam sobie to postawić w łazience? A ręczniki zapakowane w pudełko da się wygodnie schować, jak się ich nie chce używać... A to to dla mnie kicz w czystej postaci...
Serio, co jak co, ale dla mnie to też fatalny kicz.

Niedawno siadłam, ale udało mi się nadrobić.
Dzień zleciał nie wiadomo kiedy. Po pracy małe sprawy do załatwienia, później wpadła kumpela której pomagaliśmy przy przeróbce zdjęć, jakieś jedzonko na jutro, prysznic i mamy wieczór.
Jutro zapowiada się podobnie, bo po pracy mamy spotkanie z fotografem, pewnie jakieś zakupy i zjedziemy wieczorem.
Cóż życie! Ale mocno nie narzekam - szybciej mijające dni powszednie to szybsze przybycie weekendu.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-02-11 o 22:31
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:26   #655
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Głosik oddany
super to napisałaś! przeczytałam o Twoim motywie na blogu
Stary 2013-02-11, 22:27   #656
poznanianka1990
Zakorzenienie

monikkad, nieskromnie powiem, że mój tata zna babkę ze wspólnoty mieszkaniowej TBS i ma z nią pogadać co i jak (bo on mieszka teraz w mieszkaniu TBS, ale nie swoim). Zna też jakiegoś gościa, który kiedyś był w zarządzie TBS, więc myślę, że coś by się udało załatwić Niestety w dzisiejszych czasach bez znajomości jest ciężko...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-02-11, 22:27   #657
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość

Zrobione
Stary 2013-02-11, 22:27   #658
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

Ależ mnie głowa bolała dzisiaj. Jak nigdy w życiu... Aż nie mogłam patrzeć i dodatkowo non stop było mi niedobrze
migrena?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:28   #659
misiadelko
BAN stały

Cytat:
misiadelko, głos oddany

Jeeej dziewczyny naprawdę dziękuję Wam
Stary 2013-02-11, 22:32   #660
poznanianka1990
Zakorzenienie

misiadelko, głos oddany

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości