|
|
#4321 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
żeby ząbki szybko wyszły!Ty bez brzucha, ja z ... No trudno, przeżyję . Już zapowiedziałam, że latem kupujemy basen i będę w nim leżała razem z Gosią .My dajemy żółtko co drugi dzień, mamy jajka od teściowej od jej kurek .Cytat:
|
||
|
|
|
#4322 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Młodemu się włoski wytarły na tyle głowy, od leżenia. Poza tym nie zauważyłam aby mu wypadały.
Bardzo ładne zakupy. Kilka z tych rzeczy sama chciałam kupić ale online nie było rozmiaru, a do stacjonarnego musiałabym jechać do Krakowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że nikt mnie nim nie uraczy, a jeśli to podziękuję a chodzik schowam na strychu, nawet nie otworzę. Na razie tylko mój dziadek się upiera przy chodziku ale on ma 82 lata więc mu wybaczę Nikt więcej mnie o niego nie pytał. I dobrze bo jak powiem, że nie to będzie pytanie dlaczego, a mnie się nie chce tłumaczyć (w ogóle dziś mam dzień na "nie chce mi się" )Teścia bym utłukła! Sorki, ale chyba kretyn jakiś! jak można dawać coś dziecku do jedzenia bez konsultacji z rodzicami. Przecież gdyby się coś działo to nawet nie wiesz co dziecko jadło. To skrajna nieodpowiedzialność ze strony teścia. Kwestii kości ( Cytat:
zdolna dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesień 2013 nie będzie zbyt chłodna. Ale nie oznacza to, że będzie bardzo ciepło. Zdarzą się także okresy chłodniejsze z większą ilością opadów - ciekawe czy mi się sprawdzi |
|||||
|
|
|
#4323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z kaszką jaglaną nie pomogę, bo nie dawałam jeszcze... A co do żółtka to daję pół co drugi dzień
Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-11 o 23:07 |
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kochane
Mówiłaś...! Chyba rzucał pracami i moja została na biurku ![]() Leoś ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Prince, I dla Agatki |
|
|
|
#4325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A prognoza super .
|
|
|
|
|
#4326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdybyś odkryła jakieś minusy - już nie pisz O plusach możesz jak najbardziej ![]() Cytat:
Pytanie jak najbardziej na miejscu ![]() W wielu tego typu domkach jest. O ile dobrze pamiętam, my też będziemy mieli Ja też piszę o kaszce Holle, podaję ją od początku (rozszerzania diety) A żółtko daję niestety znacznie rzadziej, niż pół co drugi dzień. Strasznie małą zapycha, po żółtku potrafi mi przez 3 dni robić maleńkie i twarde kupy, jak kozie bobki Gdyby jadła tyle, ile się zaleca, już chyba w ogóle przestałaby się załatwiać
|
||
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Hej
Dziwicie się, że B. tak duużo je - ano, dla niej porcja kaszki ma 5-8 miarek po 5 ml zalanej wodą oczywiście plus do tego np. słoiczek owoców lub całe starte jabłko. Nie wiem, jak to wypada na tle waszych dzieci, ale uważam, że jak na dziewczynkę, jest to sporo. Zwłaszcza, że waży 7,5 kg, ważona dzisiaj. Byłyśmy dzisiaj u lekarza na szczepieniach ostatnich z ostatnich, czyli pneumo i meningo ostatnie dawki. Ufff. Mała zdrowa, wsjo OK! |
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
hej
noc dzis lepsza.Mała mniej sie rzucała i spała w nocy wtulona we mnie za to cos jej sie poprzestawialo i 0 22 byl jeszcze jeden wielki pisk i smiechy. A chodzila spac 19.30-30 a od 2 dni o 22 nie mzoe zasnac no i od 7 juz nie spi![]() woła daj daj daj bo pije kawe ![]()
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Hej zaczynam nowy dzien w pracy, nocka ok, maly bardzo sie objadl na noc i spal twardo, sama go obudzilam po 3 bo mialam piersi jak kamienie. Maly wciaz wola mama, tata pieknie mu to wychodzi, mam wrazenie jakby swiadomie to mowil
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-02-12 o 08:09 |
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Uśmiech dziecka o poranku to jest coś cudownego Natomiast ja wypiłam kawkę, wyjątkowo bez słodkiego bo nie nie mam w domu Teraz liczę, że córcia jakimś cudem będzie przez dłuższą chwilę spokojna a ja sobie powizażuję i jeszcze zdążę posprzątać mieszkanie |
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
hej. mloda zarzadzila pobudke o 7 . damn!!!
a ja taka polamana dzis ze szok. ide ja dzisiaj zwarzyc bo mam wrazenie ze wazy juz z 20kg zartuje oczywiscie ale jest naprawde ciezka.
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Helo
![]() Cytat:
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
no nie, ale to jednak był krótszy okres czasu. Ja jakoś pod koniec listopada czytałam te rewelacje, że zimy po świętach nie będzie
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
Hej
|
|
|
|
#4338 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
Ma apetyt dziewczyna ![]() Cytat:
![]() Woła daj daj, bo wie, że jej też należy się coś od życia ![]() Spóźnione, ale szczere wszystkiego naj dla malutkiej Cytat:
A ja wciąż czekam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
), czasem wcześniej, rzadko później ![]() A co do wagi... ja też mam podobne odczucia, ale muszę się wstrzymać, bo przecież nie będę latać co 2 tygodnie Ale nawet mój tata ostatnio zauważył, że Pawełek jakiś taki cięższy jest to może mi się nie wydaje ![]() Może to ząbki... U nas były problemy z zaśnięciem, ale potem już znacznie lepiej... Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-12 o 09:44 |
|||||
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Fabian jest chory
Na 11.50 mamy do lekarzaW nocy miał gorączkę w okolicach 40 stopni, myślałam, że wylądujemy na pogotowiu... Rano obudził się znowu rozpalony ma 38,2... Do tego bardzo marudzi, kicha i ma mokry kaszel. Rewelacyjnie |
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam małą sprawę. TŻ dostał pita w formie pdf. No i nigdy żadne z nas się nie rozliczało. Co z tym pitem? Do kiedy go trzeba rozliczyć? Czy można go jakoś przesłać w pdf czy ma go przepisać? Bo zgłupiałam
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozliczamy się do końca kwietnia. Możesz chyba wydrukować no i jest zdaje się możliwość zrobić rozliczenie przez internet, ale powiem, że nie korzystałam z tej formy... Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-12 o 09:54 |
|
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Mnie od rana wkur... kurier DPD. Przed chwilą odebrałam przesyłkę od kuriera, który oznajmił mi, że następnym razem nie dostarczy mi przesyłki, ponieważ mam wyłączony domofon. Gdy zaproponowałam, żeby pan do mnie zadzwonił, powiedział, że za to mu nie płacą i doręczać przesyłek mi nie będzie. |
|
|
|
#4344 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() W liceum facet od fizyki tak rzucał pracami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pita nie pomogę, nie znam się na tym
|
|||
|
|
|
#4345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zywo jestes jesz cze łądniejszaCytat:
![]() Cytat:
oby to nie bylo nic powaznego![]() Ale mam dzis powera!!!!!!!!!!!!
|
|
#4346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla niego!Cytat:
My PIT-y rozliczamy przez internet, taki specjalny rządowy program jest do tego. Ale też można wypełnić wydrukowany formularz i złożyć osobiście w skarbówce albo wysłać pocztą tu masz instrukcje jak ten PIT się wypełnia http://formularze-deklaracje-podatko...-po-kroku.html możecie też skorzystać z jakiegoś internetowego programu,w którym wklepuje się tylko odpowiednie cyferki z pit-a od pracodawcy a on sam wszystko wylicza Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-12 o 10:04 |
|||
|
|
|
#4347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Fabiego. Oby to nie było nic poważnego ![]() Cytat:
Przydałoby się Póki co nie będę, zobaczymy jak długo wytrwam w tym postanowieniu ![]() Hehe to ciekawe co dzisiaj zdziałasz z tym powerem
|
||
|
|
|
#4348 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć.
Cytat:
).Może jakiś skok rozwojowy? Albo ząbki? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

żeby ząbki szybko wyszły!
... No trudno, przeżyję
. Już zapowiedziałam, że latem kupujemy basen i będę w nim leżała razem z Gosią
.
.

i to nie wspięła się tylko, ale weszła całkiem. Najpierw się o niego oparła, potem wczołgała, a na koniec odwróciła w drugą stronę (na brzuchu)
. Zabroniłam dawać jej cokolwiek bez mojej zgody! Bo jak coś się stanie to ja będę z nią po lekarzach jeździć (odpukać)... Jednak co jakiś czas coś małej teść daje: np. jemy obiad u teściów a za moment patrzę - Gosia ma w rączce kość od kurczaka - bo to lepsze od gryzaków i niech sobie pocyca; innym razem chciał jej dać rosołu z obiadu - doprawiony jak dla nas na obiad; ostatnio chciał podzielić się z nią pączkiem w tłusty czwartek... Szkoda słów. Miarka się przebrała kiedy na urodzinach dziadka zaproponował jej świeży kawałek chleba z masłem (w międzyczasie dostała od niego kość od kurczaka
)
O plusach możesz jak najbardziej
Gdyby jadła tyle, ile się zaleca, już chyba w ogóle przestałaby się załatwiać 

Na 11.50 mamy do lekarza