Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 22:59   #4321
bebe1987
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
U nas zębów cd taki bąbel się zrobił na dziąsłach więc myśle, ze już tuż tuż!

nooo wakacje sie zapowiadają nieźle!!!! ale ciesze się, że bez brzucha bo myślałam że padnę w tamtym roku!

i jeszcze jedno pytanie: dajecie maluszkom żółtko?
żeby ząbki szybko wyszły!
Ty bez brzucha, ja z ... No trudno, przeżyję . Już zapowiedziałam, że latem kupujemy basen i będę w nim leżała razem z Gosią .
My dajemy żółtko co drugi dzień, mamy jajka od teściowej od jej kurek .

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Leo skończył właśnie 7 miesięcy Z tej okazji stawiamy chatkę puchatka.
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 23:01   #4322
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Młodemu się włoski wytarły na tyle głowy, od leżenia. Poza tym nie zauważyłam aby mu wypadały.

Bardzo ładne zakupy. Kilka z tych rzeczy sama chciałam kupić ale online nie było rozmiaru, a do stacjonarnego musiałabym jechać do Krakowa

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Luśka właśnie sama weszła na bujaczek i to nie wspięła się tylko, ale weszła całkiem. Najpierw się o niego oparła, potem wczołgała, a na koniec odwróciła w drugą stronę (na brzuchu)

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
coraz więcej potrafi, lada chwila i będzie chodzić .
Moja teściowa nie może zrozumieć dlaczego nie chcę chodzika dla małej...

Poradzi sobie w życiu .

Pisałyście o dobrych radach. Ja już mam po dziurki w nosie tego gadania co mała powinna jeść... Jakiś miesiąc temu Gosię wysypało, lekkie uczulenie na buźce dostała i nie wiedziałam od czego. Nic nowego nie jadła, więc się trochę zmartwiłam. Po czasie teść się przyznał, że dał małej kawałek ciasta . Zabroniłam dawać jej cokolwiek bez mojej zgody! Bo jak coś się stanie to ja będę z nią po lekarzach jeździć (odpukać)... Jednak co jakiś czas coś małej teść daje: np. jemy obiad u teściów a za moment patrzę - Gosia ma w rączce kość od kurczaka - bo to lepsze od gryzaków i niech sobie pocyca; innym razem chciał jej dać rosołu z obiadu - doprawiony jak dla nas na obiad; ostatnio chciał podzielić się z nią pączkiem w tłusty czwartek... Szkoda słów. Miarka się przebrała kiedy na urodzinach dziadka zaproponował jej świeży kawałek chleba z masłem (w międzyczasie dostała od niego kość od kurczaka , czego nie zauważyłam, bo leżała sobie w leżaczku). Wkurzyłam się o powiedziałam, że może jej tatar da albo grochówki ugotujemy! I już był spokój .

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Wiecie, że papież będzie abdykował 28 lutego? Właśnie przeczytałam na onecie. Jestem w szoku!
Ja nawet nie zamierzam nikomu tłumaczyć dlaczego nie mam chodzika Mam nadzieję, że nikt mnie nim nie uraczy, a jeśli to podziękuję a chodzik schowam na strychu, nawet nie otworzę. Na razie tylko mój dziadek się upiera przy chodziku ale on ma 82 lata więc mu wybaczę Nikt więcej mnie o niego nie pytał. I dobrze bo jak powiem, że nie to będzie pytanie dlaczego, a mnie się nie chce tłumaczyć (w ogóle dziś mam dzień na "nie chce mi się" )

Teścia bym utłukła! Sorki, ale chyba kretyn jakiś! jak można dawać coś dziecku do jedzenia bez konsultacji z rodzicami. Przecież gdyby się coś działo to nawet nie wiesz co dziecko jadło. To skrajna nieodpowiedzialność ze strony teścia.
Kwestii kości () i doprawionego rosołku nawet nie skomentuję

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dep, a jak zapatrujesz się na to, że Volo nie ma regulacji oparcia?

Dziewczyny!!! Nie wiem, jak on to oceniał, ale ćwiczenia mam zaliczone, czekam tylko na ocenę z egzaminu!!!
zdolna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Leo skończył właśnie 7 miesięcy Z tej okazji stawiamy chatkę puchatka. Swoją drogą pycha

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Pogoda na wiosnę

Wiosna rozpocznie się wcześniej niż zwykle, dlatego już na początku marca w powietrzu będzie można wyczuć zbliżające się zmiany. Trawniki i gałęzie drzew błyskawicznie się zazielenią. Będzie nie tylko ciepło, lecz również słonecznie. Piękniejszego początku wiosny nie można sobie wyobrazić.

W kwietniu i maju pogoda wróci do normy, a więc będziemy mieć typową wiosnę z wszystkimi jej kaprysami. Nie będzie już wyjątkowo ciepło, ale nie oznacza też, że temperatury będą nadzwyczaj niskie. Nie można jednak wykluczyć okresów chłodniejszych i bardziej deszczowych.

Szczególnie mokro będzie między kwietniem a majem, kiedy podobnie jak w 2010 roku, możemy mieć problem z nadmiarem opadów i związanym z tym zagrożeniem powodziowym. Na chwilę obecną jest jednak zbyt wcześnie, aby prognozować skalę tego zjawiska.

Pogoda na lato

Lato 2013 roku, choć rozpocznie się wilgotno, to jednak bardzo szybko wynagrodzi nam nieprzyjemności. Pora wakacyjna będzie gorąca, sucha i słoneczna. Przed nami najprawdopodobniej jeden z najgorętszych okresów letnich na przestrzeni ostatnich wielu lat. Posuchę co jakiś czas będą przerywać krótkotrwałe, ale gwałtowne burze i ulewy, które mogą powodować spustoszenia.

prognoza lata mnie przeraża
Jak dla mnie to z tej prognozy nic nie wynika. To co pogrubiłam i pochyliłam - taką prognozę to i ja mogę napisać
Jesień 2013 nie będzie zbyt chłodna. Ale nie oznacza to, że będzie bardzo ciepło. Zdarzą się także okresy chłodniejsze z większą ilością opadów - ciekawe czy mi się sprawdzi

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 23:03   #4323
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
nooo wakacje sie zapowiadają nieźle!!!! ale ciesze się, że bez brzucha bo myślałam że padnę w tamtym roku!

A swoją drogą dziewczyny piszecie o tej kaszce jaglanej?? jakiej firmy? jak to wygląda?? bo ja od razu mam przed oczami taką dla dorosłych...
No w tamtym roku lipiec był upalny i w sumie cieszę się, że rodziłam zaraz na początku lipca, bo chodzić z brzuchem w te upały byłoby ciężko

Z kaszką jaglaną nie pomogę, bo nie dawałam jeszcze... A co do żółtka to daję pół co drugi dzień

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-11 o 23:07
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 23:06   #4324
blueberry88
Zakorzenienie

Dzięki Kochane

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
No widzisz!!!!! Tak jak mówiłam
Gratulacje!!!
Mówiłaś...! Chyba rzucał pracami i moja została na biurku

Leoś

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Prince, dla R.

I dla Agatki
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 23:18   #4325
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja nawet nie zamierzam nikomu tłumaczyć dlaczego nie mam chodzika Mam nadzieję, że nikt mnie nim nie uraczy, a jeśli to podziękuję a chodzik schowam na strychu, nawet nie otworzę. Na razie tylko mój dziadek się upiera przy chodziku ale on ma 82 lata więc mu wybaczę Nikt więcej mnie o niego nie pytał. I dobrze bo jak powiem, że nie to będzie pytanie dlaczego, a mnie się nie chce tłumaczyć (w ogóle dziś mam dzień na "nie chce mi się" )

Teścia bym utłukła! Sorki, ale chyba kretyn jakiś! jak można dawać coś dziecku do jedzenia bez konsultacji z rodzicami. Przecież gdyby się coś działo to nawet nie wiesz co dziecko jadło. To skrajna nieodpowiedzialność ze strony teścia.
Kwestii kości () i doprawionego rosołku nawet nie skomentuję

Jak dla mnie to z tej prognozy nic nie wynika. To co pogrubiłam i pochyliłam - taką prognozę to i ja mogę napisać
Jesień 2013 nie będzie zbyt chłodna. Ale nie oznacza to, że będzie bardzo ciepło. Zdarzą się także okresy chłodniejsze z większą ilością opadów - ciekawe czy mi się sprawdzi
Powiedziałam teściowi, że jak jeszcze raz da coś małej bez mojej wiedzy, to więcej ich nie odwiedzę i koniec kropka. Zresztą teściowa nie jest lepsza, cały czas czeka aż pozwolę dać Gosi owoce w cukrze - zaprawiła parę słoików malin i truskawek z cukrem. A ja nie chcę dawać jej owoców w cukrze, bowiem niech najpierw pozna ich prawdziwy smak... Poza tym miałam cukrzycę ciążową i nie wiem czy ona nie ma wpływu na możliwą cukrzycę (odpukać) u mojego dziecka! Może histeryzuje ale po prostu nie lubię jak mi ktoś mówi co powinno jeść moje dziecko a czego nie , aż mnie szlag trafia. Na szczęście mąż mnie wspiera i nie boi się powiedzieć swoim rodzicom co myśli. Zresztą my w domu dajemy jej różne nowości i obserwujemy reakcję, ale to my robimy i w razie czego wiemy co jadła.

A prognoza super .
Stary 2013-02-11, 23:28   #4326
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Depoison - czuję się trochę odpowiedzialna za Twój zakup, więc uprzedzam, że pasy naramienne można przełożyć do niższych otworów bez prucia czegokolwiek. Przez chwilę miałam co do tego wątpliwości.
zakup już dokonany
Gdybyś odkryła jakieś minusy - już nie pisz O plusach możesz jak najbardziej

Cytat:
wyjazd brzmi cudownie!!! powiedziałam o Waszych planach mojemu mężowi. a on na to: a tam jst internet??

A swoją drogą dziewczyny piszecie o tej kaszce jaglanej?? jakiej firmy? jak to wygląda?? bo ja od razu mam przed oczami taką dla dorosłych...
no co? Pytanie jak najbardziej na miejscu
W wielu tego typu domkach jest. O ile dobrze pamiętam, my też będziemy mieli .

Ja też piszę o kaszce Holle, podaję ją od początku (rozszerzania diety)
A żółtko daję niestety znacznie rzadziej, niż pół co drugi dzień. Strasznie małą zapycha, po żółtku potrafi mi przez 3 dni robić maleńkie i twarde kupy, jak kozie bobki Gdyby jadła tyle, ile się zaleca, już chyba w ogóle przestałaby się załatwiać

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 23:30   #4327
pumas
Zakorzenienie

Hej Hej
Dziwicie się, że B. tak duużo je - ano, dla niej porcja kaszki ma 5-8 miarek po 5 ml zalanej wodą oczywiście plus do tego np. słoiczek owoców lub całe starte jabłko. Nie wiem, jak to wypada na tle waszych dzieci, ale uważam, że jak na dziewczynkę, jest to sporo. Zwłaszcza, że waży 7,5 kg, ważona dzisiaj.
Byłyśmy dzisiaj u lekarza na szczepieniach ostatnich z ostatnich, czyli pneumo i meningo ostatnie dawki. Ufff. Mała zdrowa, wsjo OK!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 23:42   #4328
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
zakup już dokonany
Gdybyś odkryła jakieś minusy - już nie pisz O plusach możesz jak najbardziej
To nie jest wada, tylko sposób łączenia pasów naramiennych z biodrowymi inny, niż mi się wydawało.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 07:38   #4329
prince_polo
Zakorzenienie

hej
noc dzis lepsza.Mała mniej sie rzucała i spała w nocy wtulona we mniei jeszcze mnie rączką tą swoja malutką obejmowała

za to cos jej sie poprzestawialo i 0 22 byl jeszcze jeden wielki pisk i smiechy. A chodzila spac 19.30-30 a od 2 dni o 22 nie mzoe zasnac no i od 7 juz nie spi
woła daj daj daj bo pije kawe

Cytat:
[/COLOR]Prince, dla R.

:

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:08   #4330
phdwao
Zakorzenienie

Hej zaczynam nowy dzien w pracy, nocka ok, maly bardzo sie objadl na noc i spal twardo, sama go obudzilam po 3 bo mialam piersi jak kamienie. Maly wciaz wola mama, tata pieknie mu to wychodzi, mam wrazenie jakby swiadomie to mowil

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-02-12 o 08:09
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:19   #4331
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello

Uśmiech dziecka o poranku to jest coś cudownego Mała przed chwilą się obudziła i obdarzyła mnie pięknym uśmiechem. Teraz leży w łóżeczku i bawi się grzechotką.
Natomiast ja wypiłam kawkę, wyjątkowo bez słodkiego bo nie nie mam w domu

Teraz liczę, że córcia jakimś cudem będzie przez dłuższą chwilę spokojna a ja sobie powizażuję i jeszcze zdążę posprzątać mieszkanie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:51   #4332
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej. mloda zarzadzila pobudke o 7 . damn!!!
a ja taka polamana dzis ze szok.
ide ja dzisiaj zwarzyc bo mam wrazenie ze wazy juz z 20kg zartuje oczywiscie ale jest naprawde ciezka.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:57   #4333
nadalka
Zakorzenienie

Hej, dzisiaj pobudka 1,5,8 z wielkim płaczem.. hm..
Stary 2013-02-12, 09:32   #4334
agunia82
Zakorzenienie

Helo

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Pogoda na wiosnę

Wiosna rozpocznie się wcześniej niż zwykle, dlatego już na początku marca w powietrzu będzie można wyczuć zbliżające się zmiany. Trawniki i gałęzie drzew błyskawicznie się zazielenią. Będzie nie tylko ciepło, lecz również słonecznie. Piękniejszego początku wiosny nie można sobie wyobrazić.

W kwietniu i maju pogoda wróci do normy, a więc będziemy mieć typową wiosnę z wszystkimi jej kaprysami. Nie będzie już wyjątkowo ciepło, ale nie oznacza też, że temperatury będą nadzwyczaj niskie. Nie można jednak wykluczyć okresów chłodniejszych i bardziej deszczowych.

Szczególnie mokro będzie między kwietniem a majem, kiedy podobnie jak w 2010 roku, możemy mieć problem z nadmiarem opadów i związanym z tym zagrożeniem powodziowym. Na chwilę obecną jest jednak zbyt wcześnie, aby prognozować skalę tego zjawiska.

Pogoda na lato

Lato 2013 roku, choć rozpocznie się wilgotno, to jednak bardzo szybko wynagrodzi nam nieprzyjemności. Pora wakacyjna będzie gorąca, sucha i słoneczna. Przed nami najprawdopodobniej jeden z najgorętszych okresów letnich na przestrzeni ostatnich wielu lat. Posuchę co jakiś czas będą przerywać krótkotrwałe, ale gwałtowne burze i ulewy, które mogą powodować spustoszenia.

prognoza lata mnie przeraża
tak, a po świętach miało już nie być zimy, śniegu i mrozów. Ja nie wierzę w takie prognozy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:36   #4335
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Helo

tak, a po świętach miało już nie być zimy, śniegu i mrozów. Ja nie wierzę w takie prognozy
a ja na święta słyszałam że mają mrozy wrócić po 10. stycznia i też tak było
Stary 2013-02-12, 09:39   #4336
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
a ja na święta słyszałam że mają mrozy wrócić po 10. stycznia i też tak było
no nie, ale to jednak był krótszy okres czasu. Ja jakoś pod koniec listopada czytałam te rewelacje, że zimy po świętach nie będzie

Stary 2013-02-12, 09:40   #4337
nitka_88
Zadomowienie

Hej

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:41   #4338
katja_22
Zadomowienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej Hej
Dziwicie się, że B. tak duużo je - ano, dla niej porcja kaszki ma 5-8 miarek po 5 ml zalanej wodą oczywiście plus do tego np. słoiczek owoców lub całe starte jabłko. Nie wiem, jak to wypada na tle waszych dzieci, ale uważam, że jak na dziewczynkę, jest to sporo. Zwłaszcza, że waży 7,5 kg, ważona dzisiaj.
Byłyśmy dzisiaj u lekarza na szczepieniach ostatnich z ostatnich, czyli pneumo i meningo ostatnie dawki. Ufff. Mała zdrowa, wsjo OK!
To super Ma apetyt dziewczyna

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej
noc dzis lepsza.Mała mniej sie rzucała i spała w nocy wtulona we mniei jeszcze mnie rączką tą swoja malutką obejmowała

za to cos jej sie poprzestawialo i 0 22 byl jeszcze jeden wielki pisk i smiechy. A chodzila spac 19.30-30 a od 2 dni o 22 nie mzoe zasnac no i od 7 juz nie spi
woła daj daj daj bo pije kawe

Musiała wyglądać słodko

Woła daj daj, bo wie, że jej też należy się coś od życia

Spóźnione, ale szczere wszystkiego naj dla malutkiej

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej zaczynam nowy dzien w pracy, nocka ok, maly bardzo sie objadl na noc i spal twardo, sama go obudzilam po 3 bo mialam piersi jak kamienie. Maly wciaz wola mama, tata pieknie mu to wychodzi, mam wrazenie jakby swiadomie to mowil
Pięknie A ja wciąż czekam

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hello

Uśmiech dziecka o poranku to jest coś cudownego Mała przed chwilą się obudziła i obdarzyła mnie pięknym uśmiechem. Teraz leży w łóżeczku i bawi się grzechotką.

Teraz liczę, że córcia jakimś cudem będzie przez dłuższą chwilę spokojna a ja sobie powizażuję i jeszcze zdążę posprzątać mieszkanie
Oj racja...

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej. mloda zarzadzila pobudke o 7 . damn!!!
a ja taka polamana dzis ze szok.
ide ja dzisiaj zwarzyc bo mam wrazenie ze wazy juz z 20kg zartuje oczywiscie ale jest naprawde ciezka.
U nas zazwyczaj jest pobudka o 7 (no chwilę przed ), czasem wcześniej, rzadko później

A co do wagi... ja też mam podobne odczucia, ale muszę się wstrzymać, bo przecież nie będę latać co 2 tygodnie Ale nawet mój tata ostatnio zauważył, że Pawełek jakiś taki cięższy jest to może mi się nie wydaje

Cytat:
Może to ząbki...

U nas były problemy z zaśnięciem, ale potem już znacznie lepiej...

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-12 o 09:44
Stary 2013-02-12, 09:42   #4339
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. Fabian jest chory Na 11.50 mamy do lekarza
W nocy miał gorączkę w okolicach 40 stopni, myślałam, że wylądujemy na pogotowiu... Rano obudził się znowu rozpalony ma 38,2... Do tego bardzo marudzi, kicha i ma mokry kaszel.
Rewelacyjnie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:44   #4340
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
no nie, ale to jednak był krótszy okres czasu. Ja jakoś pod koniec listopada czytałam te rewelacje, że zimy po świętach nie będzie
ja w ogole u nas pogody nie sprawdzam bo zwyczajnie nigdy sie nie sprawdza

Amelcia
Stary 2013-02-12, 09:45   #4341
Soleilka
Zakorzenienie

Dziewczyny mam małą sprawę. TŻ dostał pita w formie pdf. No i nigdy żadne z nas się nie rozliczało. Co z tym pitem? Do kiedy go trzeba rozliczyć? Czy można go jakoś przesłać w pdf czy ma go przepisać? Bo zgłupiałam

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:45   #4342
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
W nocy miał gorączkę w okolicach 40 stopni, myślałam, że wylądujemy na pogotowiu... Rano obudził się znowu rozpalony ma 38,2... Do tego bardzo marudzi, kicha i ma mokry kaszel.
Rewelacyjnie
Ojej współczuję... Oby szybko wyzdrowiał maluszek

Rozliczamy się do końca kwietnia. Możesz chyba wydrukować no i jest zdaje się możliwość zrobić rozliczenie przez internet, ale powiem, że nie korzystałam z tej formy...

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-12 o 09:54
Stary 2013-02-12, 09:51   #4343
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!
Mnie od rana wkur... kurier DPD. Przed chwilą odebrałam przesyłkę od kuriera, który oznajmił mi, że następnym razem nie dostarczy mi przesyłki, ponieważ mam wyłączony domofon. Gdy zaproponowałam, żeby pan do mnie zadzwonił, powiedział, że za to mu nie płacą i doręczać przesyłek mi nie będzie.
Stary 2013-02-12, 09:51   #4344
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

Mówiłaś...! Chyba rzucał pracami i moja została na biurku

W liceum facet od fizyki tak rzucał pracami
Cytat:
Hello

To nie kupuj już nic nowego
Cytat:
Cudnie
Cytat:
Rewelacyjnie
Biedactwo
Co do pita nie pomogę, nie znam się na tym
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 09:55   #4345
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
snilas mi sie dzis na zywo jestes jesz cze łądniejsza
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
H

Woła daj daj, bo wie, że jej też należy się coś od życia

Spóźnione, ale szczere wszystkiego naj dla malutkiej
dziekujemy
Cytat:
Rewelacyjnie
ojej biedny oby to nie bylo nic powaznego

Ale mam dzis powera!!!!!!!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:02   #4346
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Rewelacyjnie
biedny zięciunio zdrówka dla niego!

Cytat:
Dziewczyny mam małą sprawę. TŻ dostał pita w formie pdf. No i nigdy żadne z nas się nie rozliczało. Co z tym pitem? Do kiedy go trzeba rozliczyć? Czy można go jakoś przesłać w pdf czy ma go przepisać? Bo zgłupiałam
PIT-y rozlicza się do końca kwietnia. To co dostał TŻ to jest tylko podstawa do rozliczenia. Wy musicie wypełnić osobny PIT37, gdzie musi wprowadzić dane co do przychodów, odprowadzonych składek itp. z tego PIT-u co dostał. Pracował krótko w tamtym roku więc pewnie dostaniecie pełny zwrot podatku.
My PIT-y rozliczamy przez internet, taki specjalny rządowy program jest do tego. Ale też można wypełnić wydrukowany formularz i złożyć osobiście w skarbówce albo wysłać pocztą

tu masz instrukcje jak ten PIT się wypełnia
http://formularze-deklaracje-podatko...-po-kroku.html

możecie też skorzystać z jakiegoś internetowego programu,w którym wklepuje się tylko odpowiednie cyferki z pit-a od pracodawcy a on sam wszystko wylicza

Cytat:
Hej!
Mnie od rana wkur... kurier DPD. Przed chwilą odebrałam przesyłkę od kuriera, który oznajmił mi, że następnym razem nie dostarczy mi przesyłki, ponieważ mam wyłączony domofon. Gdy zaproponowałam, żeby pan do mnie zadzwonił, powiedział, że za to mu nie płacą i doręczać przesyłek mi nie będzie.
a to baran

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-02-12 o 10:04
Stary 2013-02-12, 10:09   #4347
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Pit-11 od pracodawcy może być w formie elektronicznej, natomiast Wy czas na rozliczenie macie czas do 30.04.2013. Tż musi rozliczyć się na PIT-37, można to zrobić przez stronę Ministerstwa Finansów i wysłać do Urzędu Skarbowego przez internet. Jeszcze tego nie robiłam, ale jak rozgryzę co i jak to dam znać.
Zdrówka dla Fabiego. Oby to nie było nic poważnego

Cytat:
Hej!
No bezczelny typ

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
To nie kupuj już nic nowego
Przydałoby się Póki co nie będę, zobaczymy jak długo wytrwam w tym postanowieniu

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Ale mam dzis powera!!!!!!!!!!!!
Hehe to ciekawe co dzisiaj zdziałasz z tym powerem

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:10   #4348
bebe1987
Rozeznanie

Cześć.

Cytat:
Hello

Moja mała też mnie powitała uśmiechem, ale o 9 rano. Zawsze bawi się w łóżeczku i czeka aż do niej przyjdę. Wtedy z radości tupie nóżkami i uśmiecha się . Wypija mleczko, przebieram pieluszkę i idziemy do dużego pokoju bawić się (ma swoje miejsce do zabawy - dużą kołdrę złożoną na pół, na to kocyk i mnóstwo zabawek, ale co chwilę schodzi z koca i ląduje na panelach. Wtedy pomagam jej wrócić na miękkie podłoże ).

Cytat:
Może jakiś skok rozwojowy? Albo ząbki?

Cytat:
Rewelacyjnie
Współczuję... Dużo zdrówka dla Fabisia!

Cytat:
Możesz ściągnąć program do rozliczenia PIT i sama go rozliczyć, jest w nim instrukcja rozliczania: http://taxmachine.pl/PITy-roczne/PIT...-rocznych.html albo znajdź księgową, która to za niego zrobi (my dajemy do księgowej, wtedy wiem, że wszystko jest wypełnione prawidłowo, opłata to z reguły ok. 20 zł). Można odliczyć podatek na dziecko, to jest ok. 92 zł za każdy miesiąc życia - o ile tż miał tyle podatku. Poczytaj o tym trochę w necie.

Cytat:
Hej!
Ja bym złożyła na niego skargę i już.
Stary 2013-02-12, 10:10   #4349
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hania smazysz nalesniki?

Amelcia
Stary 2013-02-12, 10:12   #4350
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Powiedziałam teściowi, że jak jeszcze raz da coś małej bez mojej wiedzy, to więcej ich nie odwiedzę i koniec kropka. Zresztą teściowa nie jest lepsza, cały czas czeka aż pozwolę dać Gosi owoce w cukrze - zaprawiła parę słoików malin i truskawek z cukrem. A ja nie chcę dawać jej owoców w cukrze, bowiem niech najpierw pozna ich prawdziwy smak... Poza tym miałam cukrzycę ciążową i nie wiem czy ona nie ma wpływu na możliwą cukrzycę (odpukać) u mojego dziecka! Może histeryzuje ale po prostu nie lubię jak mi ktoś mówi co powinno jeść moje dziecko a czego nie , aż mnie szlag trafia. Na szczęście mąż mnie wspiera i nie boi się powiedzieć swoim rodzicom co myśli. Zresztą my w domu dajemy jej różne nowości i obserwujemy reakcję, ale to my robimy i w razie czego wiemy co jadła.

A prognoza super .
Wg mnie nie histeryzujesz. Ich zachowanie jest beznadziejne. Nie musisz się nikomu tłumaczyć, dlaczego nie chcesz podawać cukru!

Cytat:
Rewelacyjnie
Ojjoj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości