Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 22:39   #1171
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
nie, mam inny model, którego nie mogę znaleść nigdzie w internecie ale jeszcze poszukam : D mi też troche ten kosz przeszkadza ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda : P ale w sumie jestem zadowolona z tego prezentu : D a koła nie wyglądają tak źle jak się wydaje : P a spacerówka nie wygląda już tak zachwycająco jak gondola może dlatego brak zdjęć
jasne! jesli to wozek zdobyczny to tym bardziej wielkie i nie ma co wybrzydzac. kosz to chyba tylko problem w zimie przy wiekszym sniegu.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:40   #1172
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie wiadomo od czego to zależym ale...
... podobno wyniki po 75g są bardziej miarodajne

u mnie stacjonarnie 55zł na all widziałam za 60zł już z wanienką

znajomi mieli i mały sam sobie siedział i się pluskał, myślałam o takiej ale raczej kupimy zwykłą
my też w lokalu a nie zapraszamy dużo osób... tyle, że nie mam zamiaru stać w kuchni 3 dni z małym dzieckiem u boku

---

Ale się późno zrobiło
Lecę pod prysznic i spać Bartek mi właśnie szyjkę (chyba ) skopał aż musiałam usiąść bo na stojąco aż mi się kolana uginały a ma być ponoć tylko gorzej

dobranoc
Zuzanka też mi dziś kopa po szyjce zasadziła.. ma coraz większą moc.. boooli

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:42   #1173
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ha znalazłam mój model wózka w googlach : D oto on troche niewyraźne ale ważne, że jakieś
Fajny

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:44   #1174
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Fajny
też tak uważam ale dopiero za kilka miesięcy okaże się jak się sprawuje
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:50   #1175
lonely_lady
Zakorzenienie

ja też już się żegnam

Dobrej nocki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:50   #1176
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko moglabys zerknac na sklad, bo w temacie jestes bardziej ode mnie.
http://hipp.pl/pielegnacja/produkty/...-babysanft-45/ ogladalam ostatnio w sklepie i doszlam do wniosku, ze mogloby byc fajne dla maluszka - od 1 dnia, z olejkiem migdalowym. tylko czy jak cos jest do ciala i wlosow to bedzie ok? do wszystkiego do niczego podobno
tożto mój niezbędnik łazienkowy jest bardzo delikatny, ładnie pachnie i dobrze myje. ale nie tak, że skóra aż piszczy. tylko tak łagodnie...
to, że żel jest i do ciała, i do włosów, to nic złego - przy dłuższych włosach możnaby chcieć składników ułatwiających rozczesywanie, przy gęstej czuprynie czegoś mocniej pieniącego się... ale dla maluszka i jego czupryny takich bajerów nie potrzeba, a wręcz są zbędne.
ja sama nie wiem, czy od samego początku będę cokolwiek myjącego dodawać do wody... podobno dobrze dać skórze się powoli przyzwyczajać. czyli na początek tylko woda z dodatkiem oleju np. migdałowego - spokojnie wszystko doczyścimy, maluch przecież nie śmierdzi i potem powoli można trochę żelu dolać do wody, potem jak wszystko ok to chlaś na myjeczkę trochę...
z tym żelem hipp jest o tyle fajnie, że jak dzidzi nie przypasuje, to można zużyć z przyjemnością samemu ja go mam jako żel do mycia twarzy, ciała, rąk...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:51   #1177
diabli
Zakorzenienie

Aaś, patrz jakie fajne dziewczynki! http://allegro.pl/opaska-hm-kokardka...023406417.html

pani ma fajne sukienki http://allegro.pl/sukieneczka-ogrodn...023203669.html

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-11 o 22:53
Stary 2013-02-11, 22:51   #1178
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Miałam pocytowane i uciekło...
Truuuudno ;(

Wstawiam foto łowów.
Wszystko z NEXT, jedna sukienka od Burberry i jedne spodenko-ogrodniczki z hm
Całość za 35 zł i właśnie w dzień dostawy, ale u nas jest po 50 zł za kg.

Zdjęcia paskudne, bo i aparat i światło kijowe bo dalej u Babci
Jeszcze było cudeniek, ale skąd tuu kasy nabrać.
Wypad do Ikei jutro, gdyby ktoś coś chciał....
Piekne ciuszki
Stary 2013-02-11, 22:52   #1179
axella
Zakorzenienie

GG do axella

czytałam pierwszą część naszej przygody z "mamusiami majowo-czerwcowymi 2013"
aż łezka się w oku kręci
"fasolka ma siedem tygodni"

i debata o witaminach/kwasie..

ach.. ile wieeeedzy mi przybyło w tm czasie
cudne cudne cudne czasy
cudna ciąża, cudne wszystko

tym optymistycznym akcentem żegnam się!

PS co z Inną?! była jakoś? odzywała się?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 22:52   #1180
cloche
Zakorzenienie

aaa, i też mówię dobranoc nie nadrobiłam was nic, przeszukałam tylko wątek (szukając "cloche") i tak się natknęłam na rozmyślania xal i ash na temat mieszania kremu z olejem. tak poza tym chyba mnie nikt nie wzywał, nie wołał
Stary 2013-02-11, 22:52   #1181
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

ale z tymi pępkami to ciekawe jest bo mi sie taki brudek w zagięciach robi, a mój TŻ z kolei zawsze ma w pępku bawełne.. śmiejemy sie że hoduje.. Co jakiś czas ma w pępku taki kłębek (materiału, bawełny?)...
Mnie też to zawsze zastanawiało skąd on ma te kłaczki Ale zawsze lubię je wyciągać to moje hobby

Teraz wszystko jasne :
http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,109...?ticaid=1100c7
Stary 2013-02-11, 22:57   #1182
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tożto mój niezbędnik łazienkowy jest bardzo delikatny, ładnie pachnie i dobrze myje. ale nie tak, że skóra aż piszczy. tylko tak łagodnie...
to, że żel jest i do ciała, i do włosów, to nic złego - przy dłuższych włosach możnaby chcieć składników ułatwiających rozczesywanie, przy gęstej czuprynie czegoś mocniej pieniącego się... ale dla maluszka i jego czupryny takich bajerów nie potrzeba, a wręcz są zbędne.
ja sama nie wiem, czy od samego początku będę cokolwiek myjącego dodawać do wody... podobno dobrze dać skórze się powoli przyzwyczajać. czyli na początek tylko woda z dodatkiem oleju np. migdałowego - spokojnie wszystko doczyścimy, maluch przecież nie śmierdzi i potem powoli można trochę żelu dolać do wody, potem jak wszystko ok to chlaś na myjeczkę trochę...
z tym żelem hipp jest o tyle fajnie, że jak dzidzi nie przypasuje, to można zużyć z przyjemnością samemu ja go mam jako żel do mycia twarzy, ciała, rąk...
dzieki, czyli moge kupowac do kapieli. podczytuje co planujecie kupowac i gdzies tam sobie zapisuje, ale tworzenie mikstur to jeszcze wyzsza szkola, wiec malej wole kupic cos sensownego. johnson i nivea jakos mnie nie skusily, hipp wydal sie fajny i zapamietalam wlasnie ten 2w1 z pompka. jeszcze ziajke przejrze, bo sama lubie ich kosmetyki.
Stary 2013-02-11, 23:23   #1183
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, czyli moge kupowac do kapieli. podczytuje co planujecie kupowac i gdzies tam sobie zapisuje, ale tworzenie mikstur to jeszcze wyzsza szkola, wiec malej wole kupic cos sensownego. johnson i nivea jakos mnie nie skusily, hipp wydal sie fajny i zapamietalam wlasnie ten 2w1 z pompka. jeszcze ziajke przejrze, bo sama lubie ich kosmetyki.
też myślę o ziajce ale jeszcze nie wiem

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 23:27   #1184
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 23:32   #1185
storyl
Raczkowanie

buziaki w pysiaki dziewczyny

Dobranoc
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 06:50   #1186
kalka
Zadomowienie

pierwsza ? Dzień dobry.

Która to pisała że zacznie się stresować jak marcówki zaczną rodzić???
Proszę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1829

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2013-02-12 o 06:55
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 07:20   #1187
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
będzie romantycznie Ty Gin i wziernik:p
i Julka w charakterze przyzwoitki

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Chyba ilościowy Bo jakościowy to w zasadzie w każdy piątek (choć ja w ciąży tego bardzo nie przestrzegam. Mięsko to moja miłość )
no tak bredzi mi się czasem

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
nie ale mogę to zrobić;D
to zrób

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek
Mieszkanie pomierzone i jeszcze raz pooglądane/prześwietlone, umowa przedwstępna podpisana . Mam nadzieję, że teraz jak najszybciej - bez dodatkowych niespodzianek - uda nam się załatwić wszystko co trzeba i wyrobimy się z remontem i przeprowadzką najpóźniej do końca maja
gratuluję i życzę powodzenia

nadrabiam i podziwiam przenikliwość diabli jej przewidywania są lepsze niż horoskopy

dzień dobry miłego dnia, i powodzenia na wizytach i badaniach wszelkich
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 07:29   #1188
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
pierwsza ? Dzień dobry.

niezle az bede sledzila co z nia a Ty spac nie mozesz??? ze tak od rana na 2 watkach
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
czytałam pierwszą część naszej przygody z "mamusiami majowo-czerwcowymi 2013"
aż łezka się w oku kręci
"fasolka ma siedem tygodni"

i debata o witaminach/kwasie..

ach.. ile wieeeedzy mi przybyło w tm czasie
cudne cudne cudne czasy
cudna ciąża, cudne wszystko

tym optymistycznym akcentem żegnam się!

PS co z Inną?! była jakoś? odzywała się?
ja pamietam jak dzis , jak na starczkowym zgadywalysmy we wrzesniu, która pierwsza watek mam majowo czerwcowych zalozy heheh

ja kolejna nocka z glowy , zasnelam po 21 - siusiu po 00 i do 5 gapienie sie w sufit potem godzinna drzemka masakras
szykuje mlodego i do szkoly
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 07:52   #1189
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam z rana
ja już od godz nie śpię, jestem po śniadanku i właśnie piję herbatkę. Po 9 jadę do koleżanki więc pewnie wrócę zaraz przed TŻtem żeby podgrzać obiadek (wyciągnęłam pierożki z zamrażalnika).

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Serio każda? Nikt nic nie pisał i poszłam taka zielona
Dobrze, że apteka blisko
U mnie był wybór albo kupuje sama albo w lab.

Atena piękne ciuszki

Ashy na pewno wszystko będzie ok. Pewnie tylko będziesz musiała uważać na to co jesz. Co do zgagi to ostatnio wyczytałam że pomaga guma do żucia ja na szczęście nie wiem co to zgaga

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zaczynam doceniać aukcje na all, zawsze kupowałam z "kup teraz"
piękne ciuszki

wczoraj też upolowała kilka rzeczy, zaraz wam pokażę

antoine za dziewczynkę

Veronic piękny komplecik!!! na chrzciny może być

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Moja mama mówi, że się nie nadaje na chrzest
może to dlatego, że kiedyś ubierali dzieci tylko i wyłącznie w białe śpioszki, koszulkę i becik,
Chyba teraz trochę się czasy zmieniły, no nie??
no kiedyś tak było. Dla mnie ten Twój komplecik idealnie pasuje na chrzest. Ja już zapowiedziałam że w białą kieckę małą ubierać na chrzest nie będę. Chociaż pewnie będzie walka Ale nie wyobrażam sobie ubierać dziecka w białą kieckę z tymi falbankami i do tego ohydną czapką, bleee.
Stary 2013-02-12, 08:05   #1190
szczesliwa25
Rozeznanie

storyl, wózek jak to diabli napisała zdobyczny więc powinien Ci się podobać o wiele bardziej niż kupiony za ciężkie pieniądze Ponadto i tak podejrzewam, że długo z tych wózków korzystać nie będziemy i przerzucimy się na lekkie spacerówki )

odnośnie chrzcin, my też robimy w lokalu - nawet cateringu do domu nie chcę - bo nie chcę potem sprzątania po chmarze ludzi, wolę pójść na gotowe, gdzie mi wszystko podadzą pod nos a po wszystkim posprzątają

bardziej mnie za to interesuje kiedy planujecie robić chrzciny, tj. w jakim wieku będą wtedy wasze szkraby?
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:09   #1191
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
storyl, wózek jak to diabli napisała zdobyczny więc powinien Ci się podobać o wiele bardziej niż kupiony za ciężkie pieniądze Ponadto i tak podejrzewam, że długo z tych wózków korzystać nie będziemy i przerzucimy się na lekkie spacerówki )

odnośnie chrzcin, my też robimy w lokalu - nawet cateringu do domu nie chcę - bo nie chcę potem sprzątania po chmarze ludzi, wolę pójść na gotowe, gdzie mi wszystko podadzą pod nos a po wszystkim posprzątają

bardziej mnie za to interesuje kiedy planujecie robić chrzciny, tj. w jakim wieku będą wtedy wasze szkraby?
Ja planuję chrzest bardzo szybko. Maleństwo bedzie miało wtedy około miesiąca. I też w lokalu, to będzie czerwiec.

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:13   #1192
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny zdecydowałam sie na jutro na spotkanie z glukozą

powiedzcie mi czy da sie przeżyć? czy oni mi te 50g w samej wodzie rozpuszcza i czy te pół cytryny mam sobie do tej mieszanki wycisnąć? lepsze z cytryną czy bez? qrcze bo nie wiem czy dam rade tyle wypić
a jak mnie zmuli..
50 w pierwszej ciąży wypiłam bez problemu. teraz 75 i odczyt na godzinie i po dwóch godzinach.... masakra. Ale nie zrzygałam się jakoś..

Cytat:
Dzisiaj szorowałam swój brudny pępek... jedno szorowanie jednak nie wystarczy.. dalej brudny...
fuj, ja mam piperzyk i też wygląda jak brudny...

Cytat:

a dzisiaj na gimnastyce, laska nam pokazywała ile trwa skurcz 40 sek..
Kazała nam skakać na piłce i odmierzała czas.. i mówiła, że tak przez 2 godziny.. masakra.. zacisnełam nogi i pomyślałam sobie, jak to tak ma byc to Wojtek siedz tam i nigdzie nie wyłaź..
czekaj nic z tego nie rozumiem? jak to pokazywała skurcz 40 minut ile trwa i czemu 2 godziny??

Cytat:

jak już mówimy o wózkach to my już mamy, w sumie dostaliśmy go od koleżanki mojej mamy : ) wózeczek to Roan Marita, jest czerwony no prześliczny i bardzo zadbany : ) jak tylko będę u TŻ to zrobie zdjęcia i się pochwale : D no i zastanawiamy się nad kupnem fotelika do niego, który można montować na stelażu ale nie ma on dobrych opinii : ((
fajny ja na maritę chorowałam przy pierwszym dziecku ale tż nie wyraził zgody bo spacerówka mu sie nie podobała.. dla mnie bomba

Cytat:
o mamooo! chrzciny tez trzeba planowac na tyle do przodu? jeszcze sie dziecko nie urodzilo, a w wawie juz je trzeba do przedszkola zapisywac godzine to chyba trzeba dostosowac do ksiedza i kosciola...u nas chrzciny sa chyba w jedna niedziele w miesiacu po glownej mszy, wiec kolo 14? wydaje mi sie, ze posilki podobnie do komunii, obiad, ciasto, lody i do domu
u mnie była przystawka, obiad, deser, tort, danie ciepłe. To ostatnie danie ciepłe już niepotrzebne bo zeszło do 18, nawet nie dosiedzieliśmy do końca.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no kiedyś tak było. Dla mnie ten Twój komplecik idealnie pasuje na chrzest. Ja już zapowiedziałam że w białą kieckę małą ubierać na chrzest nie będę. Chociaż pewnie będzie walka Ale nie wyobrażam sobie ubierać dziecka w białą kieckę z tymi falbankami i do tego ohydną czapką, bleee.
dokładnie, fuj. Wiesz co, ja akurat córkę chrzciłam zimą i miała na sobie sukieneczkę, którą zrobiła jej na drutach prababcia, taką bladoróżową i naprawdę super wyglądała. Ja osobiście jakoś nie widzę potrzeby ubrania dziecko w biel, nawet moje babcie nie widział. ALe jakbym miała jakąś skromną elegancką białą sukienusię, np. bawelnianą albo płócienną to jak najbardziej na lato.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 08:19   #1193
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Co do zgagi to ostatnio wyczytałam że pomaga guma do żucia ja na szczęście nie wiem co to zgaga
oj, no to masz szczęście

Cytat:
ja chcę dość szybko, jeszcze przed wyjazdem siostry za granicę. ale jeśli się nie uda, no to jak młody podrośnie trochę. dlatego na razie nie kupuję tych prześlicznych bodziaków z muchami i tych spodenek na szelkach.
Stary 2013-02-12, 08:23   #1194
sharpnowaja
Zakorzenienie

Co do smyka to uważam że ceny są wygórowane- no chyba że kupuje się na promocjach.

whatIthink dziwne że Cię nie bada na fotelu. Mnie praktycznie na każdej wizycie bada. Na początku tylko z dwa razy nie.

MoTyleKsw piękne ciuszki! i jaka cena jakby tak Twojej małej siurak wyrósł to chętnie ciuszki odkupię

color przykro mi z powodu mieszkania. A miało być tak pięknie

storyl za Igora
Stary 2013-02-12, 08:23   #1195
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mnie też to zawsze zastanawiało skąd on ma te kłaczki Ale zawsze lubię je wyciągać to moje hobby

Teraz wszystko jasne :
http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,109...?ticaid=1100c7
a myślałam, że mój chłop po prostu często do góry brzuchem leży i mu się tam kurz zbiera!

a co do brudów - i tak żadna z was nie ma tak widowiskowego i pełnego zakamarków pępola jak ja... mam dziurkę jak normalny człowiek, tylko że w tej dziurce jest jeszcze kuleczka a wokół tej kuleczki mnóstwo możliwości na syf - dlatego czyszczę regularnie.
(aha, i owszem, baaaardzo się wstydziłam mojego pępka jako młoda dziewczyna. a później stwierdziłam, że jest nawet śmieszny i uroczy )
Cytat:
pierwsza ? Dzień dobry.

o cholera!!!!!!!! ciekawe co z tego będzie... ja jeszcze nie doczytałam do końca styczniowych porodów, potem czekają mnie lutowe, a tu już marzec czeka
Cytat:
mnie się z chrztem nie spieszy pewnie w polsce zrobimy, więc poczekamy, aż maluszek fizycznie a ja psychicznie dojrzejemy do dłuuuugiej podróży samochodem. szacuję, że młody będzie miał już jakiś roczek
Stary 2013-02-12, 08:33   #1196
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche
a myślałam, że mój chłop po prostu często do góry brzuchem leży i mu się tam kurz zbiera!

niech mnie ktoś oświeci - jak jest z kwestią znieczuleń u dentysty w ciąży?
Stary 2013-02-12, 08:35   #1197
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

niech mnie ktoś oświeci - jak jest z kwestią znieczuleń u dentysty w ciąży?
podobno niektóre znieczulenia można, tylko w pierwszym trymestrze się boją robić, ale w drugim to chyba najlepszy moment
Stary 2013-02-12, 08:35   #1198
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mieszkanie pomierzone i jeszcze raz pooglądane/prześwietlone, umowa przedwstępna podpisana .

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy da sie przeżyć? czy oni mi te 50g w samej wodzie rozpuszcza i czy te pół cytryny mam sobie do tej mieszanki wycisnąć? lepsze z cytryną czy bez? qrcze bo nie wiem czy dam rade tyle wypić
a jak mnie zmuli..
ja miałam 75 g, bez cytryny, rozpuszczone w ciepłej wodzie. Dla mnie nic szczególnego. Smakowało jak przesłodzona herbata a cukru w ogóle nie używam. Jedynie na końcu mnie trochę zmuliło bo nie było dobrze wymieszane. Popić nie mogłam

co do chrzcin to u mnie jest dylemat bo wolałabym w domu (wiadomo że taniej), ale gdzie ja pomieszczę 30 osób (najbliższa rodzina). Więc jeszcze nie wiem co zrobimy. Może obiad w restauracji a później kawa i ciasteczko w domu?
Stary 2013-02-12, 08:38   #1199
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
naklikałam mnóstwo wielocytowania a nic mi w efekci nie wyskoczyło to nie wiem czemu

ale napiszena szybko jedną ważną rzecz- co do badania ginekologicznego w ciąży, na samolocie czy jak tam to nazywacie-
ja na przykład nie miałam takiego badanie ani razu. Na ostatniej wizycie pytałam gina czy szyjka ok i czy na usg to widac mówił że wszystko w porządku. Poza tym czytałam na ten temat i jesli nie ma przesłanek ku temu nie ma potrzeby wykonywac tego badania a w niektórych krajach w ogóle się go nie praktykuje. Mój gin chociaż chodze na nfz robi mi usg na każdej wizycie żeby sprawdzić co u dziecka jak on to mówi, wogóle jest bardzo dokładny i na wszystko zwraca uwagę, jestem pewna że gdyby to było ryzykowne to nie oszczędziłby badania na samolocie także dla tych co maja podobnie jak ja a się obawiają bo wiele z Was tu pisze że co wizyta ma badanie- nie ma się co przejmować, każdy gin może mieć inny styl ale na pewno to nic złego nie mieć badania
niestety na usg nie da sie sprawdzić szyjki, ja byłam na połówkowym 2 dni przed wylotem i pytałam lekarza czy mógłby zerknąć czy jest ok i on powiedział, że widzi, że krótka nie jest, ale zbadać mnie trzeba ginekologicznie żeby stwierdzić czy jets ok
Stary 2013-02-12, 08:40   #1200
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaaa a sprawdzałam wczoraj czy czasem któraś nie urodziła!

a co do chrzcin to chciałabym 23 czerwca bo to będzie nasza pierwsza rocznica ślubu i akurat wypada w niedzielę. No ale to jeszcze zależy kiedy mała się urodzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości