|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Przyspiesza obkurczanie macicy i szybciej podobno się oczyszcza, wiec krwawienie też szybciej mija. Mnie to zaleciła ze względu na to że nie karmie tylko odciągam i przez to wszystko wolniej zachodzi.
Cytat:
rodziłam bez znieczulenia i przy końcowych skurczach już tak wrzeszczałam jak opętana i myślałam że zejdę z tego świata... a zzo nie dostałam bo położna stwierdziła że do tego trzeba mieć jakieś skurcze, to nie wiem co ona myślała że czemu ja tak krzyczęCytat:
![]() Cytat:
nawet mój tż trochę się tym emocjonuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
iffonka nie woem dlaczego mi cyyowanie nie dziala ...
u mnie miedzy skorczami nie bolalo ... byla chwila wytchnienia. wspolczuje ci bolow plecow bo sa chyba najgorsze ![]() ogolnie mamuski w 2paku bardzo wam wspolczuje ... pamietam jak ja czekalam az juz sie cos zacznie .. jak zalamana patrzylam jak lista sie skraca a ja nadal nie rodze ... ale wasza kolej zaraz nadejdzie i bedziecie trzymac w ramionach swone malenstwa
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam taki pas i nie narzekam,uzywam go juz ponad tydzien. Jak za taką cenę to jest ok.
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Dzirwczyny powiedzcie jakie macie sposoby aby nauczyc maluchy ssania smoczka?? Bo moja,wstaje, bierze cyca na 5 minut i zasypia,w najlepsze czyli budzi ja potrzeba ssania...
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
OoLubciu na moim ktg dzien przed porodem tez nic nie wychodzilo, lekarka tez mowila, ze jeszcze nie urodze i nie miala racji. Dodam, ze brzuch mi sie w ogole nie obnizyl a porod zaczal sie od boli miesiaczkowych, ktore plynnie przez caly dzien przeszly w skurcze
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w dwupaku, zycze Wam, zeby zadna sie juz dluzej niz ja nie przeterminowala. Bo po terminie te dni jakos wolniej i smutniej leca..
U mnie miedzy skurczami zadnego bolu niebylo.. chwila wytchnienia . Bole z kregoslupa najgorsze, potwierdzam! Ja korzystalam z tych elektrod (nie pamietam jak to sie nazywa) u nas w szpitalu maja aparat, trzeba tylko za 30 zl elektrody kupic. I pomagalo na bole krzyzowe, dopiero od 9 cm rozwarcia przestalo byc skuteczne A na ktg to u mniesie jakies minimalbe skurcze zapisywaly i jakos urodzilam ![]() No i gdzie te czerwone newsy? ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Ewadylewska, ja polecam probowania roznych smokow . My musielismy kupic 5 zanim Zosia sobie wybrala swoj |
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1509 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
co do tortu to o tym nie słyszałam ![]() byłam też kiedyś na takich chrzcinach co matka dziecka cytuję "już nie mogła wytrzymać tego odmawiania sobie wszystkiego w czasie karmienia piersią" i popijała sobie winko :/ dzidzio dostało takiego płaczu, że nie można było go uspokoić i to był ostatni dzień kiedy karmiła piersią. Smutne to trochę ![]() u takiego Maluszka to naprawdę trudno, bo zwykle występuje katar i może wystąpić kaszel, inne objawy typu gorączka, świszczenie, duszność mogą nie występować. Cytat:
Bardzo często po porodzie kobiety skarżą się właśnie na powracające infekcje dróg moczowych, krwiomocz ![]() Cytat:
wczoraj wieczorem znowu dopadły mnie skurcze, nie były bardzo mocne ale wydaje mi się, że to mogło być to... tylko jakieś takie dziwne, dosłownie co 1-2 minuty a trwały po kilka sekund. Miałyście takie przepowiadacze? A tak w ogóle to ciekawe jak tam Kija po cc
|
|||
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale powiem Ci , że mam obawy co do tego jak to będzie. Nawet jak się przytulamy z mężem i on z ręką zjedzie na dół to ja mam jakiegoś stracha |
|
|
|
|
#1511 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się w kolejnej części. Dawno mnie nie było, ale tak straciłam ostatnio poczucie czasu, że nawet nie wiedziałam, że aż tak dawno tu nie zaglądałam
, w poprzedniej częsci dużo zaległości noi w nowej, także ciężko pewnie mi się będzie wbić na nowo, ale postaram się![]() Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom, już nie wiele zostało w dwupaku ![]() Tak jak Pstryczek Wam przekazała, mieliśmy poszczepienny kryzys. Jak dla mnie to to był taki pierwszy kryzys, ze nie wiedziałam jak uspokoić Małego, bo tak go dopadło. Na szczęście wszystko się skonczyło dobrze. Widocznie Krzyś to taki wrażliwiec i muszę się pewnie z tym liczyć przy kolejnych szczepieniach. Póki co wpadły mi w oko dwa tematy: chrzciny i współżycie po porodzie. Co do chrzcin u nas się już odbyły 10 lutego czyli w minioną niedziele. Co do współżycia po porodzie i połogu u mnie jeszcze nic w tej sprawie się nie dzieje. Przypomnę, że rodziłam 24 grudnia sn, gojenie trwało dłużej niż przeciętnie, jutro mam pierwszą wizytę kontrolną u ginekologa od czasu porodu, także czekam jeszcze do tej wizyty i zezwolenia lekarza, że jest już ok i już mogę. Póki co mam takie jeszcze obawy dlatego, że właśnie tak się to u mnie długo goiło. Po za tym właściwie nie dawno zakończył mi się okres połogu. Cytat:
), chrzestny z żoną i chrzestna z mężem, siostra meża. Był uroczysty obiad, potem kawa herbata i ciasta i słodkości. A potem jeszcze jakieś tam wędliny, sałatki. Ale śmiało wystarczyłby obiad. Cytat:
U mnie by mie było opcji o budzenie, bo Krzyś bardzo mało w ogóle śpi w dzień,oczywiście każdy dzień inny, ale z reguły śpi mało i domaga się, żeby się nim zajmowano także czasem ciężko w ogóle cokolwiek zrobić w domu.Taki to ten mój Krzyś.
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wrazenia z chrzcin?Mój Bartulo tez ma czasami takie dni, ze robi sobie kilka drzemek po kwadransie, za to w nocy cud- malina , spi jak susel
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
ja tak na szybciutko..Dzisiejsza noc bardzo kiepska, nie spimy gdzies od 3 lub 4 maly caly czas cos stekal i marudzil, cos mu brzuszek dokuczal ;/ usnal dopiero kolo 7 rano no ale juz corka sie obudzila wiec pospalam ;/ zaraz pewnie sie bedzie budzil na jedzonko.. co do seksu po porodzie to ja mam takie samo zdanie jak Lady nastepny chce gdzies tak za 5 - 7 lat ![]() chrzciny myslimy zrobic w pierwszy mozliwy termin po swietach musze wlasnie zadzwonic i sie dopytac kiedy to wypadnie ![]() ja tam odpisuje wszystkim czy to rozpakowanym czy nie zalezy ktory post mi sie rzuci w oczy Witam nowa mamusie
|
#1514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, a tu proszę Ale pewnie mu się podobało, bo wiecie w Kościele organy, śpiewy to to sobie smacznie spał No a w ogóle to były trzy chrzty, także miał towarzystwo![]() No u nas z tym spaniem to różnie bywa, choć noce ostatnio całkiem fajnie. Budzi się na jedzonko i potem do spania, ale czasem budzi się na jedzenie i potem już nie ma ochoty spać , no ale przecież to dziecko nie maszyna, żeby wszystko robiło jak w zegarku i zawsze o tych samych porach.
|
|
#1515 |
|
Konto usunięte
|
Basiu, może poproś lekarza o receptę na viburcol - to takie czopki homeopatyczne dla dzieci, które uspokajają, wyciszają maluszki - właśnie po szczepieniu zalecane. Kiedyś bez recepty można było dostać, ale już gdy Agatka malutka była zrobili na receptę. Niedrogie są, kilka razy nam się po szczepieniu przydały, chociaż chyba nie było aż takiego płaczu jak ty piszesz
Dzisiaj na 13 się z przyjaciółką umówiłam do CH, z Dorotką rzecz jasna, ja zwyczajnie muszę coś jeszcze na tyłek wsadzić. Portki które kupiłam wkurzają mnie, bo lecą z tylka, stretchowe takie, a legginsy - co założę to mi młoda rzygnie na nie w efekcie wciąż kiepsko z ubraniem się do wyjścia na spacer choćby.
|
|
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
ciężko być teraz na bieżąco tutaj, co siądę do0 nadrabiania, to mała zmora coś chce ![]() w niedzielę byliśmy z małym u teściów, no i oczywiście porcja dobrych rad, ale na szczęście pouczała tż, mnie nie (chyba nie miała odwagi, bo wie, że jestem pyskata ); ale oczywiście na koniec, jak już wychodziliśmy rzuciła się do wózka sparwdzać, czy dziecko dobrze przykryte, czy szyjka opatulona, ale jak zobaczyła jak przewracam oczami, to spasowała jestem wredna, ha ha i dobrze mi z tym![]() Cytat:
Cytat:
ehh, za grosz gustu
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć! Czytam Was na bieżąco, ale jakoś czasu na pisanie brak. Sesja na uczelni trwa, a Amelkę bączki męczą, więc cierpi bidulka. Chociaż dzisiaj noc cudowna, jaka ja się czuję wyspana!
)Żal mi jej strasznie, chyba espumisan średnio działa, może kupię tą biogaję jeszcze... Dziewczyny co wstawiały linki do tych pasów: a pytałyście lekarza może o opinię co do noszenia? Polecają/odradzają?? |
|
|
|
#1518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
----------------- Witaj Basiu
|
|
#1519 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39182007]Basiu, może poproś lekarza o receptę na viburcol - to takie czopki homeopatyczne dla dzieci, które uspokajają, wyciszają maluszki - właśnie po szczepieniu zalecane. Kiedyś bez recepty można było dostać, ale już gdy Agatka malutka była zrobili na receptę. Niedrogie są, kilka razy nam się po szczepieniu przydały, chociaż chyba nie było aż takiego płaczu jak ty piszesz
[/QUOTE] Szaja, dzięki za radę Chyba skorzystam przy następnym szczepieniu, zawsze się lepiej zabezpieczyć. My dostaliśmy na gorączke czopki paracetamol farmina dla niemowląt i na obrzęki i opuchlizny do kremowania taki zimny żel Altacet.
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
A czerwonych newsow wciaz brak...
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tfu, tfu, odpukać
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
nawijka liczyłam na takiego czerwonego niusa od Ciebie
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
ty się nie upominaj, tylko sama zapodaj czerwonego
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki powiedzcie mi proszę jaki zakupki muszę zrobić w aptece przed porodem?? Wiem,że ktoś już o to pytał, ale nie mogę znaleźć
![]() Dzisiaj mam wizytę u lekarza,ostatnią... Zobaczymy co tam słychać u mojego Brzdąca
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
fewcia...chodzi Ci o to co do szpitala potrzebujesz???
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- [QUOTE=nafiyqa;39182778]A czerwonych newsow wciaz brak... [/QUOTEha ha... ja wróciłam właśnie od lekarza..wszyko pozamykane na 4 spusty....żadnych skurczy ..nic... Jutro idziemy na KTG już do szpitala...no i jeszcze ANtoś ma czas- może się uaktywni jutro?? ![]() p.s. zgłodniałam i zrobiłam na szybko spagetti..jeszcze mogę.. MNIAM
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Octenisept Tantum Rosa w saszetkach (chociaż mi Pani w aptece dała jakiś zamiennik tańszy) gaziki jałowe 5x5 sól fizjologiczna w ampułkach sól morska do noska (ja mam Marimer) herbatka koperkowa Espumisan dla maluszka Mam zamiar jeszcze kupić: Biogaia czopki glicerynowe czopki przeciwgorączkowe maść majerankowa A ja mam wizytę za tydzień, ciekawe czy doczekam
|
|
|
|
|
#1527 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witaj Basia
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do gości to jak ja liczę to wychodzi prawie 30 osób bo zarówno ja jak i Tz dużo mamy rodzinki najbliższej. I na pewno w lokalu, Tz tak sie wachał z komunią starszej córki ale ze względu na sytuacje ( była żona i jej rodzina) było w lokalu i super, przyszliśmy, wyszliśmy ( obładowaniu jedzeniem na dodatek) na luzie, nie umęczeni. No na mój to się wyczekamy. Wczoraj była ostatnia wizyta u gina i było tak: Miało być szybko i wogóle ale powiedziałam że słabiej czuję ruchy no to badanko i gin mówi że najchętniej to by mnie do szpitala wysłał. I jak na złość mała się prawie wogóle nie ruszała. Pod koniec coś ze dwa razy kopnęła no to na ktg do szpitala i dopiero tam, decyzja czy zostaje czy nie. Ale ktg wyszło wzorcowo więc do domku i dzisiaj rano byłam znowu i też wszystko ok (poznałam przy okazji tą daleką ciotkę Tż co jest położną, faktycznie niezbyt miła, ale jak o nazwisko zapytała to juz trochę inaczej ) więc w piątek mam się stawić znowu i ustalimy co dalej. Na razie mam spokojnie czekac do 22.02 a potem zobaczymy ale mówił że długo czekac nie będziemy.Generalnie w gabinecie to już wszyscy byliśmy trochę spanikowani a ja bardzo nie chciałąm w szpitalu zostać, wiadomo jak mus to mus, ale nie żeby z ochotą. No i na szczęście wszystko ok. Ja mam już 15kg na plusie a mała waży 3,5
|
|
#1528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, my tez mielismy problem z baczkami i gdzies wyczytalam zeby odstawc wzystko co krowie
no i polozna polecila dawac wode przegotowana - u nas pomagalo, pare lyczkow i baki szly jak szalone
|
|
|
|
#1530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spaghetti o tej porze? wczesnie ![]() Cytat:
Jak się zaczniemy wysypywać to wszystkie na raz Cytat:
Ale podobno cierpliwość jest cnotą ![]() Nasze chrzciny tez beda spore przez zawzietosc tesciow za "ok" Taka jestem ciekawa ile nasza waży.na ostatnim usg byla za mala jak na swoj wiek o ok 500g
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

to były prawdziwe wyścigi
ale położne stwierdziły że skoro to moje pierwsze dziecko a tamtej drugie to ona będzie szybsza. Aaaaale nieee
rodziłam bez znieczulenia i przy końcowych skurczach już tak wrzeszczałam jak opętana i myślałam że zejdę z tego świata... a zzo nie dostałam bo położna stwierdziła że do tego trzeba mieć jakieś skurcze, to nie wiem co ona myślała że czemu ja tak krzyczę

nawet mój tż trochę się tym emocjonuje

ja już bym chciała być po wszystkim i mieć dzidziola przy sobie
6 5 4 3 2 1

I to najbliższa rodzina tylko - rodzice, rodzeństwo ze swoimi rodzinami i dziadkowie, chrzestni są w pakiecie.
22.05.2008
14.08.2011
za "ok"