MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 10:46   #1891
mariolci
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Będę zaraz śmigać do Biedronki, widziałam na jakimś blogu fajne kosmetyczki (4szt za 30zł) i przydałyby mi się w szpitalu, bo nie mam żadnej.
o tak bardzo fajne są, i sama sie zastanawiałam nad nimi, ale chyba nie kupie dlatego ze takich małych mam pełno , a tam sa 3 małe i ejdna duza przezroczysta, i ta duza by mi pasowała, ale pojedynczo nie mozna kupic

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 10:48   #1892
Villga
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny! Widzę, że nie tylko ja chodzę ostatnio jakaś taka smutna. Będzie dobrze, musi być! Ja nie biorę innej opcji pod uwagę!

Agnjeska: trzymam kciuki!!!!!

Buziaki
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 10:52   #1893
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Dostałam info ,że jak będe miala 4 ostrzeżenia to mam blokadę - a więc pozostało jeszcze kilka szans ...i potrzebna będzie zmiana nicka ........
To nie takie proste, bo chyba nowe konta też dziedziczą bana, więc kochana nie pozostaje nic innego jak przejść obojętnie nad postami 'koleżanki'.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 10:53   #1894
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
scarlet i jej wymyślone problemy ,kogo obchodzą ,co ?

Wiecie dziewczyny ,że jak skomentowałam reakcje tej kretynki to naskarżyła na mnie i dostalam ostrzeżenie . juz w sumie 2 raz naskarżyła ale tamto uległo przedawnieniu . "atak na inną użytkowniczkę" .....

Scarlet tak mi cie żal -biedna dyskryminowana i atakowana kobieto , wpychasz sie nie do swojej grupy (jakoś Cię nie widze w spisie na poczatku????) , chcesz być najbiedniejsza,najbardzie j poszkodowana a jesteś tylko żałosna ......

Dostałam info ,że jak będe miala 4 ostrzeżenia to mam blokadę - a więc pozostało jeszcze kilka szans ...i potrzebna będzie zmiana nicka ........

a co do strippi - ona pisała do NAS a nie do ciebie Scarlet .... twoja reakcja jest tylko dowodem na to ,że niepotrzebnie śledzisz ten wątek .... idż teraz sobie rzygnij i naskarż na mnie przy okazji - bo i tak jesteś żałosną KRETYNKĄ .
Nestelle nie wyglupiaj sie
na wizazu banowane sa klony kont.. zmiana nicka nie pomoze

olej to, prosze..
Stary 2013-02-12, 10:53   #1895
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

wogóle dochodzę do wniosku, że nie dociągnę do końca marca w pracy... a taki był zamiar... już teraz jest mi cholernie ciężko... mam wizytę 08.03 i chyba od wtedy wezmę zwolnienie... tym bardziej, że jeśli mała jest faktycznie o tydzień starsza to termin przesuwa się na 27.03 a więc dwa tygodnie w przód i w tył... a jak wyjdzie jak z Agą?! tak wtedy co ja zrobię?! a tu nawet u nas ciuszki nie poprane!!!
o tak , lepiej zwolnienie wez od tej wizyty w marcu , ja tez chodze jeszcze do pracy, i planuje do konca lutego pracowac, a potem sie zacznie pranie, prasowanie, sprzatanie, itp, nooo i od marca planujemy sie przeprowadzic w koncu na swoje meiszkanie, takze bedzie juz fajowo

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:00   #1896
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Nie wiem, mam ostatnio jakieś dziwne złe przeczucia..
i nie zwariowałaś po prostu zbliżasz się do godziny "0" wielkimi krokami i nerwy z hormonami się popstrykały i dają o sobie znać!

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Dziewczyny... leżę sobie w łóżku i naglę czuję taki jakby hm pyk i coś mokrego polało mi się na nogi... przez chwile nie jarzyłam a potem wielkie aaa wody?!
Choroba pociekło mi dość trochę i teraz nawet się sączy. Zadzwoniłam do położnej ma zaraz być. Mam jednak nadzieję że to fałszywy alarm bo jest zdecydowanie za wcześnie... to dopiero 35 tydzień!~
Chwilowo jestem przerażona.
Cytat:
W szpitalu jestem i czekam na ktg... Wody dalej się sącza... Eh...
Cytat:
Pani tak od razu...
Leze pod tym ktg już ponad pół h... Skurcze lekkie mi co 10 min wychodzą... Przerażenia ciąg dalszy bo mi powiedzieli że jak się rozkreci to nie będą zatrzymywać akcji (tak robią do 34 tyg)...
Eh.
Przynajmniej mam neta w telefonie. Póki dam radę mogę sobie pisać...

Aga, trzymam kciuki za Was!
Wszystko będzie w porządku bo... to już 35 tc, a do tego jesteś pod fachową opieką! Co by się nie działo - wszystkie rozwiązania będą dobre i pomyślne Tak ja to wiedzę moimi oczami lukrowanej wyobraźni

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja sama sobie trochew ograniczam te leki...Na początku brałam co do minuty wg. wskazan lekarza, ale teraz jak zaczynam jutro 37 tydzien a nie mam dolegliwosci to no-spe forte biore 2X1/2 zamaist całą, albo pregne co drugi dzien....Moze i to nie odpowiedzialne, ale tyle sie nałykałam tych prchów, ze teraz jak nie musze to ograniczam...
a to ja Ci się w tajemnicy przyznam... że nie biorę już od 2 tyg prenatala Położna mi powiedziała, żeby odstawić skoro dzieciątko rośnie duże, a ja nie mam jakiś tragicznych wyników No i nie jem... ale mam wrażenie, że mój synuś ma to gdzieś - odżywiam się jak do tej pory, a moje kg lecą okropnie w górę, już zapomniałam co mi mówił gin - 2kg/m-c - nie ma szans!!!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:05   #1897
megi-megi
Zakorzenienie

liwka urodziła!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:07   #1898
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
liwka urodziła!
O jaaaaaa! Super ! Nawet nie wiedziałam, że coś się szykuje ) Gratulacje!

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:09   #1899
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ojej, trzymam kciuki żeby to się jakoś rozwiązało, 35 tc to już nie tak źle

Strippi hormony niestety
wyobraź sobie że ja mam teraz kiepską sytuacje, TŻ nie pracuje od listopada, musieliśmy się wyprowadzić z mieszkania do mamy, TZ pojechał do Niemiec, ja dziś jadę sama podpisać umowe na następnie mieszkanie chociaż nie wiem co wymyślą, czy poczekają na TŻ z odstępnym bo ja nie mam pieniedzy , a ubrań mam 3 bluzki i dwie pary legginsów bo reszta w pudłach a nie ma mi kto pudła podnieśc żebym się do ciuchów dostała... na dodatek skurcze i cały czas obawa czy mały poczeka do przeprowadzki i powrotu taty.. itd itd. auto oczywiście się zepsuło i nie mam za co go naprawić
ale nie płacze, bo nie mam na to czasu, nie moge się załamać, jestem twardsza niż kiedykolwiek. Ale wiem że jak TŻ przyjedzie to zamiast być szczęśliwą pewnie wszystko mi puści i będę beczeć 3 dni
A Ty masz już wszystko i pokoik piękny tylko pozazdrościć (oczywiście poztywnie) także hormony przejdą a Ty urodzisz zdrowego malucha!
Podziwiam za optymizm i jestes moim kopniakiem, zeby juz nie zrzedzic i nie narzeka;p W końcu miłościwy ZUZ wysle w czwartek mi wypłatę!!

Cytat:
Pani tak od razu...
Leze pod tym ktg już ponad pół h... Skurcze lekkie mi co 10 min wychodzą... Przerażenia ciąg dalszy bo mi powiedzieli że jak się rozkreci to nie będą zatrzymywać akcji (tak robią do 34 tyg)...
Eh.
Przynajmniej mam neta w telefonie. Póki dam radę mogę sobie pisać...
Pisz pisz do nas, a tyle kciuków na bank sprawi, że wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Realizm oszczędza rozczarowań.
WYbacz, ale nie wiem czy to realizm czy hipohondria...Z tego, co pamietam miałas już wszystkie możliwe choroby, powikłania ciązowe świata, od zaśniadu, po jakies mukowiscytozy u dziecka, wielowodzie, ciązowe anoreksje i inne, których nie spamietałam, bo w połowie przestałam czyta... DO tej pory miałam włączony ignor na takie teksty, ale czarnowidztwo i dołowanie innych cięzarnych jest zabronione! Przez mnie!
A pro po- Moja mamam osttanio mi nie pozwoliła nawet filmu oglądac, gdzie krew sie lała, bo cięzarna powinna mie spokój i pozytywna energie w około:d A tu ktos ja psuje....

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
:
a to ja Ci się w tajemnicy przyznam... że nie biorę już od 2 tyg prenatala Położna mi powiedziała, żeby odstawić skoro dzieciątko rośnie duże, a ja nie mam jakiś tragicznych wyników No i nie jem... ale mam wrażenie, że mój synuś ma to gdzieś - odżywiam się jak do tej pory, a moje kg lecą okropnie w górę, już zapomniałam co mi mówił gin - 2kg/m-c - nie ma szans!!!
Dzięki za zdradzenie tajemnicy- nikomu nie powiem No własnie ja się zastanawiam, czy ta pregne kupowac jeszcze, czy nie, bomoze sie nie oplaca, bo niedługo urodze łykam pregne DHA i zelazo z takich witaminowych tabletek, mzoe wystarczy?

Mój KAcpi coś dziś rano nieruchawy, oczywiscie zaczełam schizowac,bo mam liczyc te ruchy od 9.00 a tu cisza....Ale przy Mozarcie się chłopak rozbujał troche

AAAAA! brawo dla LIWKi!! pączków chociaz pojadła, w tłusty czwartek. Napiszcie jak bedziecie wiedziały, co u Nich
Ale dzis dzien...a to dopiero początek emocji...ktos nas jeszcze Zaskoczy i 12.02 zapisze się w historii naszego watku w szczególny sposób?

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-02-12 o 11:12 Powód: narodziny dziecięcia Liwki
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:09   #1900
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
U mnie dupa, byłąm u gina i dostałam tydzień L-4, mała jest ułozona na pęcherzu, silnie napiera- przez to latam do kibla co chwilę i stwierdziła lekarka że przez to "pchanie" szyjka mi sie skraca.
Przy okazji newsów, od razu skoczyło mi ciśnienie- więc juz w ogóle "urok" się zrobił.
musisz trochę zwolnić tempo i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
odebrałam część wyników dzisiejszych badań. trochę się martwiłam bo przestałam brać witaminy, tzn niby biorę, ale od jakiegoś czasu tak co 2-3 dzień, jak sobie przypomnę i tu moje zdziwienie, hemoglobina wyszła mi taka jakiej nie miałam nawet na początku ciąży tyle brałam witaminy bo spadała hemoglobina (niewiele, ale jednak spadała i była na granicy) i nie było jakiejś dużej poprawy a teraz ot tak sobie poszła w górę
ostatnio miałam to samo, a żelazo miałam wyższe niż przed ciążą. Witaminy biorę jak sobie przypomnę, a ostatnio to już wcale

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Czy was też już bolą ruchy dzidziusia??? to juz nie jest takie przyjemne
czasem nie są przyjemne, ale nie bolą

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciłam z usg 3d/4d. W sumie wszystko wyszło prawidłowo, przepływy itd. ale mała nie bardzo rośnie Zmartwiliśmy się bardzo. 31 tydzień skończony a ona waży trochę ponad 1300g. Lekarz powiedział,że jest 2 tygodnie do tylu i muszę kontrolować jej wzrost przez usg co 2 tygodnie, bo to może być jakaś hipo coś tam i może trzeba leki brać. Smutno mi i mam skichany humor. Jutro mam wizytę u mojego lekarza z wynikami badań, wynikami okulistki i wynikami tego usg i zobaczymy co powie.
Kochana, ty jesteś nieduża to dzidzia malutka, poza tym to dziewczynka.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
jutro proszę o kciuki bo jadę kolokwium poprawiać

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a dziś wieczorem wizyta tak więc trzymać kciuki !

ja też dziś mam, ale wcześniej
a tekst Julki mocny

Strippi, Chanel - hormonki przed porodem buzują, będzie dobrze dziewczęta

Nestelle - szkoda nerwów poza tym nie chcę żeby Cię wywalili z forum, więc spokojnie wdech-wydech.
Mi też ciśnienie się podnosi gdy to czytam, ale naprawdę szkoda krwi. Najlepsza metoda to ignorować i życzyć wszystkiego dobrego
Stary 2013-02-12, 11:10   #1901
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
liwka urodziła!

no ładnie, szkoda że pani już pewnie u lekarza, bo chyba na nią głosowałam :P nie dała się Adze wepchać
Stary 2013-02-12, 11:10   #1902
Villga
Zadomowienie

Cytat:
liwka urodziła!
GRATULACJE LIWKA!!
Stary 2013-02-12, 11:11   #1903
alliw
Zadomowienie

Cytat:
liwka urodziła!
O jaaaaaa klask i:
Brawo, Kochana
Stary 2013-02-12, 11:11   #1904
megi-megi
Zakorzenienie

Cytuje sms od Liwki:
"Poszło ekspresowo wody odeszły przed 5, w szpitalu byłam o 7, miałam już 6 cm, a urodziłam o 9:30 później wyślę fotkę."

No to mamy naszą pierwszą kruszynkę!!!!!!!!!

Liwka - jeszcze raz ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:12   #1905
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
mnie moj mowil ze mam nie wyleciec poza normy takze zdaniem mojego dobry. ja mam troche mniej bo kolo 0,4 ale norma jest chyba do 4,0.
O ile mi wiadomo norma dla kobiet w ciąży w 3 trymestrze jest około 2,5. Norma ogólnie jest do 4,2 ale to się nie tyczy kobiet w ciązy.Ja mam 4,01 i znów dostanę większą dawkę żeby zbić TSH.
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:12   #1906
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz, rozumiem, bo sama siebie nie poznaję, albo krzyczę, albo ryczę, wszystko z byle powodu.
Może mamy podobnie i u Ciebie też hormony się rozszalały bo do porodu blisko??
Ja tylko tak potrafię sobie to wytłumaczyć...bo naprawdę czuję się jak nie ja!
Oj też mi się wydaje że hormony się rozszalały, jeszcze mąż ma nocki, no i zakaz porodów rodzinnych pewnie mi to skumulowało.
Oby szybko nam przeszło

Cytat:
Dziewczyny... leżę sobie w łóżku i naglę czuję taki jakby hm pyk i coś mokrego polało mi się na nogi... przez chwile nie jarzyłam a potem wielkie aaa wody?!
Choroba pociekło mi dość trochę i teraz nawet się sączy. Zadzwoniłam do położnej ma zaraz być. Mam jednak nadzieję że to fałszywy alarm bo jest zdecydowanie za wcześnie... to dopiero 35 tydzień!~
Chwilowo jestem przerażona.
zaciskam!!!
Możliwe jednak, że będziemy mieli niespodziankę jako pierwszą na wątku )

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Strippi
Głowa do góry kochana. Też czasami mam tak, że jest ochota jedynie na płacz, w głowie czarne myśli i same problemy, a w rzeczywistości nie ma ich tyle ile wymyśla ich moja wyobraźnia. Czasami gdy oglądamy w tv programy o chorych ludziach mówię mężowi "Zobacz, a my myślimy, że mamy problem, bo nie stać nas na wymianę auta". Zobaczysz, że wkrótce wszystko się zmieni
My spodziewamy się naszego pierwszego dziecka. Jesteśmy strasznie podekscytowani, szczęśliwi i w ogóle w skowronkach, ale jak tak czasami siądę, to się zastanawiam czy damy sobie radę. Nie martwię się o karmienie, przewijanie czy opiekę, bo głupi nie jesteśmy, ale bardziej o wychowanie- czy zrobimy z niego dobrego człowieka? No i nie jakąś ciamajdę życiową, ale naprawdę fajnego faceta. I żeby jeszcze nie wstydził się rodziców, hehe.
No i ja zaraz zacznę się łamać więc Strippi, główka do góry
dzięki

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

o rany mam tak samo wkurza mnie to ale nie mogę z tym nic zrobić dziś jak nie mogłam usnąć to też już sobie wyobrażałam że coś się dzieje
trzymaj się
pewnie tak mamy, bo wiemy co nas czeka

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Strippi hormony niestety
wyobraź sobie że ja mam teraz kiepską sytuacje, TŻ nie pracuje od listopada, musieliśmy się wyprowadzić z mieszkania do mamy, TZ pojechał do Niemiec, ja dziś jadę sama podpisać umowe na następnie mieszkanie chociaż nie wiem co wymyślą, czy poczekają na TŻ z odstępnym bo ja nie mam pieniedzy , a ubrań mam 3 bluzki i dwie pary legginsów bo reszta w pudłach a nie ma mi kto pudła podnieśc żebym się do ciuchów dostała... na dodatek skurcze i cały czas obawa czy mały poczeka do przeprowadzki i powrotu taty.. itd itd. auto oczywiście się zepsuło i nie mam za co go naprawić
ale nie płacze, bo nie mam na to czasu, nie moge się załamać, jestem twardsza niż kiedykolwiek. Ale wiem że jak TŻ przyjedzie to zamiast być szczęśliwą pewnie wszystko mi puści i będę beczeć 3 dni
A Ty masz już wszystko i pokoik piękny tylko pozazdrościć (oczywiście poztywnie) także hormony przejdą a Ty urodzisz zdrowego malucha!
tak to jest ten plus, tylko jako już mama boję się po prostu jechać do szpitala... zostawić Julię na tak długo, to mnie tak boli strasznie, jak ja wytrzymam bez niej.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Taaaa, a jak ja pisałam kilka miesięcy temu, że życie to nie bajka i wszystko może się źle skończyć to oczywiście każda po mnie jechała. Ja idę na CC świadoma, że z powodu wielowodzia czy poród czy CC może się skończyć wpadnięciem we wstrząs z powodu ogromnej zmiany ciśnienia po odejściu wód i krwotokiem z powodu atonii macicy. A wg ''Ciąży wysokiego ryzyka'' 60% noworodków z takiej ciąży umiera.

Mogę umrzeć i ja i dziecko (pewnie niektórzy bardzo by się ucieszyli) I co? I nic, bo nie mam na to wpływu.
wiedziałam, że nic mądrego nie napiszesz, więc nawet nie skomentuję
Jak już będziesz matką, to może zrozumiesz mi o co chodzi, bo ja nie myślę o sobie tylko o moim dziecku, które już mam.

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
i głowa do góry..
dzięki kochana

Cytat:
będzie dobrze - staraj się jak najmniej myśleć ...... ,to hormony -nerwy razem nałożyły się i teraz masz...... ale zobaczysz - już nie długo i przestaniesz mieć takie głupoty w głowie ....
Teraz każda zaczyna się bać ..... .
wiedziałam, że napiszesz mi coś pocieszającego
Stary 2013-02-12, 11:13   #1907
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Dzięki za zdradzenie tajemnicy- nikomu nie powiem No własnie ja się zastanawiam, czy ta pregne kupowac jeszcze, czy nie, bomoze sie nie oplaca, bo niedługo urodze łykam pregne DHA i zelazo z takich witaminowych tabletek, mzoe wystarczy?
Mi skończył się 2 dni temu Prenatal i nie zamierzam kupować już... Chyba, że w czwartek lekarz mi każe.
A to prawda, że po 35 tyg. nie wolno juz jeść magnezu??

Tak w ogóle to skończyłam 35 tydz.

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2013-02-12 o 11:14
Stary 2013-02-12, 11:13   #1908
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

no i do tego szybki poród ! bosko !!
Stary 2013-02-12, 11:14   #1909
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
bzinka a ile Ty ważyłaś jak się urodziłaś ? Mi się wydaje że Ty chyba drobna jesteś też - zauważyłam gdzieś rozmiar butka na blogu 35 więc może taka wasza uroda ? Powiedz lekarzowi koniecznie jaką miałaś wagę urodzeniową bo dla nich to też jest ważna informacja.., u mnie też mogliby się stresować rozmiarem Dziedzica - że ten znowu duży, ale ponieważ ja miałam pod 4 kilo to są spokojni.
hej OC No ja niby drobna jestem, niska i mam małe stopy, dłonie, głowę, ale mam szerokie biodra i masywne uda. Przy porodzie ważyłam 3400 i miałam długość 55cm.

Zauważyłam,że ja też nie utyłam nic od ostatniej wizyty, ponad 3 tygodnie temu. Nie wiem, czy to dobrze? To pewnie przez dietę cukrzycową, chociaż wydaje mi się ciągle, że tyyyyle jem.

W ogóle dziękuję wam dziewczyny za wsparcie jesteście kochane Ja zbieram się właśnie na wizytę u mojego lekarza, jestem bardzo ciekawa co on mi powie.

Cytat:
liwka urodziła!
O jaaa! Ale super! GRATULACJE
"Nasz" pierwszy dzidziuś!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-02-12 o 11:16
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:15   #1910
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
liwka urodziła!
Ale cudownie!!

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:16   #1911
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Mi skończył się 2 dni temu Prenatal i nie zamierzam kupować już... Chyba, że w czwartek lekarz mi każe.
A to prawda, że po 35 tyg. nie wolno juz jeść magnezu??

Tak w ogóle to dziń kończę 35 tydz.
Gratulacje za tygodnie
Co do magnezu, to mi ostatnio lekarz powiedział bym nie brała już i się zdziwił, bo w ogóle nie biorę, albo tylko gdy brzuch jest bardzo napięty. Chyba nie chciał bym walczyła z ewentualnymi skurczami, a tu psikus
Mi jeszcze Prenatal zostanie na parę dni po terminie i chyba go sobie dojem, hehe.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:16   #1912
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
liwka urodziła!
Cytat:
Cytuje sms od Liwki:
"Poszło ekspresowo wody odeszły przed 5, w szpitalu byłam o 7, miałam już 6 cm, a urodziłam o 9:30 później wyślę fotkę."

o rany aż się popłakałam ze wzruszenia Gratulacje !!!
ale szybko poszło
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:17   #1913
klementyna1
Zakorzenienie

Alez emocje...Az mi się gorąco zrobiło chociaz u mnie w pokoju 14 stopni;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:18   #1914
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
liwka urodziła!
Cytat:
Cytuje sms od Liwki:

Aaaaa... GRATULACJE!
Normalnie siedzę i łzy mi lecą ze wzruszenia..

czyli dobrze obstawiałam..
mamy dzidziusia..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:18   #1915
Sorceresss
Wtajemniczenie

Popłaklam się! Mam gęsią skórkę i w ogóle... ale się cieszę!!! I jeszcze krótka piłka... super!!!

LIWKA!!!! BRAWO!!!! tak bardzo Ci gratulujemy i czekamy na zdjęcie!!!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:19   #1916
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
liwka urodziła!

pierwsza kruszynka na swiecie... ahhh jak sie ciesze
Gratulacje kochana!!!!
Stary 2013-02-12, 11:19   #1917
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
O ile mi wiadomo norma dla kobiet w ciąży w 3 trymestrze jest około 2,5. Norma ogólnie jest do 4,2 ale to się nie tyczy kobiet w ciązy.Ja mam 4,01 i znów dostanę większą dawkę żeby zbić TSH.
bardzo mozliwe ze w 3 trymestrze sa bardziej zaostrzone chociaz mnie moj uczulal na 2 trymestr. Trzymam kciuki zeby sie TSH zbilo.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:20   #1918
Malpka
Zakorzenienie

hehe widze ze wszystkie tak samo reagujemy smiech przez łzy wzruszenia
spokojnie laseczki już niedługo i my będziemy mieć swoje kruszynki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:20   #1919
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Liwka gratulacje
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 11:20   #1920
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Cytuje sms od Liwki:

ale szybko poszło!
jak się cieszę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości