|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
tego się po tobie nie spodziewałam, że mi nie doradzisz żartuję oczywiście... poszłam na łatwiznę i kupiłam te gotowe mieszanki z woreczkami.. mam nadzieję że to dobre będzie;/ też będę chciała na chwile usiąść w sobotę a nie tylko stać przy garach hmm muszli jeszcze nie kupiłam ale jak kupię to planuję do nich wsadzić sałatkę z selera, sera żółtego, ananasa, kukurydzy i majonezu. a jak ich nie znajdę to zrobię sama sałatkę bez muszli Cytat:
Cytat:
a ślimaki takie http://mojekucharzenie.blox.pl/2012/...adziewane.html różne wersje na necie można znaleźć... ze szpinakiem, tuńczykiem itp.. rok temu w ciasto francuskie zawinęłam parówki... też było dobre a co do sikania to u kali zależy od dnia i od tego co pije... po herbacie i kompocie sika dużo więcej i częściej niż po soku... wody nie pije zdarza jej się że co chwile biegnie na siku... a są dni że tylko 3 razy zrobi... Cytat:
a jak wujek reaguje?
|
||||
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Sto Lat dla Mika. ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Machaj ja zeberka tez dusze w sosie. Te zestawy z workami bardzo dobry pomysl.Moze zraziki zrob. Kazdy lubi,bo zadko sie to jada. Dzisiaj u mnie podloge skowaja,oj mam nadzieje ze jutro lub po jutrze plytkarze wejda i bedzie koniec tego balaganu. Erwi co idzie siusiu to z wiaderkiem i gruzem sie bawi jakby w piaskownicy byl ![]() Sara jak czytam o chorobach Twojej corci to troche jakbym o Eryku jak byl maly czytala. Pewnie jak moj z tego wyrosnie. Niezmiennie polecam rybomunyl,i jak masz mozliwosc to sprawdz czy mala alergi nie ma,zapalenia krtani czeste u alergikow. W razie kaszlu szczekajacego w nocy najlepiej otworzyc okna i przewietrzyc.
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Libra,ale mieliście"przygodę" dobrze,że zauważyliście.zdrówka chorym dzieciom Nataszka Bao lepiej dzisiaj?i wiesz myślę,że Evi ma 100% racji w tym co wczoraj napisała-kropka w kropkę się pod nią podpisuję moje dziecko zostało wczoraj samopas z kredkami i efekt mamy taki:brązowe fugi w jadalni wymalowane na czerwono,narożnik w kolorze beż wymalowany kredką różową,tyle dobrego,że tej wymalowanej części nie widać,bo jest od ściany ![]() i jeszcze 2 kreski fioletowe na jasnej komodzie ot picasso mi się znalazł![]() Zdrówka i szczęśliwych,pełnych uśmiechu dni dla Mikołaja
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-02-12 o 07:27 |
|
|
|
#4054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tego się boję![]() Wczoraj koleżanka mi dzowniła, że dyr ją wezwał do siebie bo dostaliśmy rzutnik i kompa do pracwoni naszej i że ona ma sie nim opiekować, ona mu na to, że trzeba powiedzieć tej dziewczynie co jest za mnie, bo ona tam ma w większości lekcje, to dyr jej na to, ze nic jej nie będzie mówił, bo ona odchodzi do gimnzajum a M....k wraca za miesiąc czyli pozamiatane ja nie wiem co on z moim urlopem zrobić zamierzaCytat:
![]() zdrówka dla Zosieńki Sarowej ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Mika!!!
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
mrówka
Dopiero mam czas zeby siąść na moment do komputera. Nadrobiłam na szybko, jak mała pójdzie spać, to poczytam dokładnie. Mała mi się pochorowała, jak zwykle w Pleszewie. Ona ZAWSZE tam się rozchoruje. Tam jest mega gorąco, chodzi się w bluzce na ramiaczkach, krotkich gatkach a i tak za ciepło. mala gania, upoci się a potem wystarczy drzwi otworzyć (nie ma przedpokoju, od razu korytarz) zawieje i choroba gotowa. (za drzwimi, na korytarzu zawsze otwarte okno więc momentalnie czuć jak ciągnie po nogach). A jeszcze basen zaliczyliśmy, a juz zaczynala pokaslywać. To ją może dobiło. Ostatniego dnia obudziła się z takim kaszlem, że byliśmy przerażeni. Taki krtaniowy jakby. Płakała przy tym, bo bolało ją w klatce (tak pokazywała). Potem ten kaszel zrobił się "mokry". W podróży (pisałam do mrówki) dwa razy mi zwymiotowała od kaszlu, ta wydzieliną (po tym zrobiło jej się lepiej). Od razu wstąpiliśmy na pogotowie. czekaliśmy 2 godziny ![]() Pierwsza noc po powrocie była nieciekawa. Do 1 budziła się co jakieś 20-30 minut, marudziła, bo miała odruch wymiotny przy kaszlu. ja chcialam, żeby jej sie to "ulało" byłoby jej lepiej ale się nie udało. Na szczęście potem usnęła i spała do rana. Dziś już noc w porządku. ja dzis juz tez- gardlo zawalone, katar... także tylko czekac az tż podlapie i szpital gotowy na szczęście malej już przechodzi...100 LAT DLA MIKUSIA!! naszego małego "wieśniaczka"
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-02-12 o 09:18 |
|
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
ZDRÓWKA I RADOŚCI DLA MIKA
Asia zdrówka dla Werci Nataszka nie do Ciebie personalnie ale tak ogólnie to nie lubię jak się źle mówi o nianiach i strasznie się to nagłaśnia. Nie mówię że ich nie ma, bo są i trzeba być czujnym ale znowu na wszelki wypadek nie róbmy z człowieka potwora bo w TV pokazywali czy koleżanka koleżanki mówiła. Ciekawe dlaczego nie mówi się dobrze o nianiach jeżeli takie ją są ? Cytat:
Cytat:
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-02-12 o 10:15 |
||
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ładnie wam przystroiła wnętrze Cytat:
Cytat:
Ja mam tak, że wolę podejść bardziej ostrożnie do tematu niż później żałować że nie chciałam kobiecie robić przykrości sprawdzając ją dokładniej a ceną tego ma być zaniedbanie moich dzieci. |
|||
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Libra proszę przekazać całusy dla Mikołaja
niech nam żyje sto lat |
|
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie, trzeba wziac tez pod uwage te matki, czesto przewrazliwione, wymagajace niewiadomo czego. Trzeba zawsze spojrzec w dwie strony.
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego Naj Naj dla Mikusia,samych radosnych chwil!!!
dziewczyny konam ze zmęczenia,dzisiaj mam wolniejsza chwilę w pracy więc postaram się nadrobić...więc idę czytać,bo nic nie wiem co u Was
|
|
|
|
#4065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Miko dziękuje pięknie za życzenia
![]() Cytat:
trochę z tym roboty bo to na parze robisz z żółtek CUkini z quinoa nie jadłam bo w ogóle mi ta zimowa cukinia nie podeszła nie czuć że to cukinia Monka ja zdecydowanie unikam bieli ,ograniczyłam ją tylko do sufitów Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój wczoraj dorwał długopis to tylko moją piłkę do ćwiczeń popisał ,wypoczynku nie zdążył Lind zastanawiałam się gdzie się podziewasz Zdrówka dla Werci Mój solenizant dzisiaj coś od rana skrzywiony jak Icek ,chyba lewą noga wstał wszystko jest na 5 minut ,puzzle, kredki,książki i już co innego mu dawaj.A no i kupiłam mu puzzle z Tomkiem w biedrze ,bo patrzyłam w księgarni to strasznie drogie takie dla 3 latków prawie 40 zł no bez przesady.Na urodziny od nas dostał właśnie te puzzle i nowe farbki ,prezent skromny ale uznaliśmy ze zabawek ma dosyć więc kolejnej mu już nie potrzeba a z tego bardziej się ucieszył niż z czegoś innego. Dzisiaj mam wizytę u dentysty brrr chyba kanałowe
|
||||
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Libra powodzenia u dentystyZ prezentami masz racje, jak na coś fajnego wpadniesz to kupisz mu w każdej chwili, nie musi być okazji
|
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne te ślimaki Cytat:
z tego co wiem to na testy alergiczne jeszcze za wcześnie. Lekarz właśnie podejrzewa że to może być na tle alergicznym. Wczoraj mówił coś o tym rybomunyl i o padmie ( jak dobrze nazwe pamiętam). Mam iśc z nią jak wyzdrowieje i zobaczymy co jej da. Na urodziny Zosi mam zamiar zrobić na pewno łososia, sałatke ze szpinakiem, babeczki z mięsem. Może zrobie jeszcze te ślimaki od Machaj. Pasowało by coś jeszcze zrobić na ciepło ale nie mam pomysłu. Wszystkiego najlepszego dla Mika ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Zosia wczoraj wyskoczyła do dziadka z tekstem" jak rzucisz tą krówkę to Cię zabije". Jak zapytałam się skąd zna takie słowo to odpowiedziała mi, że Piotruś w przedszkolu tak mówi Zosia na urodziny chce torta, szampana i hulajnoge woła jeszcze jakiegoś kucyka ze skrzydłami co śpiewa. Wszyscy pytają co jej kupić a ja nie mam pojęcia. Na pewno hulajnoge dostanie od dziadków albo chrzestnej. Myslałam jeszcze o tablicy
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Werka dostala hulajnoge od babci. Wlasnie ja przywiezlismy. Mala jezdzi po chalupie jak stara. Nawet hamulec uzywa
w zakrety wchodzi jak kubica
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te ślimaczki
Asiulek, powiem Ci, że ja zauważam u nas podobną prawidłowość jak chorowanie Twojej Werci w Pl.-moja jak wraca od rodzicó TZta to potem zwsze coś łapie, no i po niedzieli tam właśnie spędzonej dzisiaj już jakiś katar był, pochrypywanie, lekki kaszel. Dostała nurofen, nos zakropliliśmy i poszła do przedszkola, ale podejrzewam, że do piątku nie dociągnie Cytat:
jest taki gatunek wierzby...nie pamiętam nazwy (Libra???) co też tak straszy-już wiem, smocza
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Sara u nas pytania też się zaczęły. Hulajnogę mamy, jest super do wykorzystania cały rok
Już jesienią był płacz, że nie ma pedałów w rowerze ale rowerek stoi w piwnicy (po starszym) tylko boczne kółka trzeba wymienić. Wspomina też o deskorolce i rolkach. Tu już znalazłam i robię riserecz (jak to evi), no i koniecznie ochraniacze. Tablica też jest w planach bo stara zrobiła się mało stabilna i przewraca się lekko dotknięta .Kupiłam też kiedyś w biedrze tę masę plastyczną i teczkę 3-latka no i czekają na swoją kolej ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Może wysmarować tak jak Libra ostatnio Mika ? Kwiatka nie widziałam na żywo
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to typowa reakcja na inny klimat niż w domu. U nas jest max 21-22 stopnie. U mojej mamy to myślę, że do 28 dochodzi Do tego od razu z korytarza wchodzi się do pokoju z aneksem kuchennym. Jak otworzy się drzwi wejściowe to przy samych drzwiach jest okno ktore ciągle jest otwarte na uchylne. jak tylko otworzy się drzwi to zalatuje po nogach (a mała na podłodze się bawi przeważnie w tym pokoju- na płytkach na dodatek). Wszystkim krzyczę, zeby zamykali drzwi ale oczywiscie ubierają się na korytarzu przy otwartych drzwiach a mała do nich leci rzecz jasna i stoi w tych drzwiach. Do tego basen mógł się przyczynić jeszcze...
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
On na małego mowi jajo, także sie zgadali
Edzia no szok , dobrze ze małej nic sie nie stało. Asiulek zdrowka dla małej Werci, moje tez rok temu zachorowali u babci hehe zmiana klimatu na bank. Libra ucaluj tego twojego małego wariata , ja mojemu tez kupie jakaś ☠☠☠☠☠☠☠e, cały strych i pod schodami zawalone zabawkami. Albo tablice kupie. Koniec z zabawkami. Moj tz ma z deczka juz dość tego białego . A to narazie nie Basię sie w ten sos bo mam mega syf w domu. W salonie cały materiał sprzęty itd . Lind co tam u was? Jak humorek? Wymyslilas nuz kolor ściany w kuchni? J |
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() j.w.
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak- tak na przyszłość, biorąc pod uwagę choroby pleszewskie Weroniki, lepiej umawiać się w drodze do Pleszewa
![]() nataszka- szkoda, że spotkanie nie wypaliło. nie wiem kiedy znów będzie okazja, pewnie najwcześniej latem. Choc latem to mi sie nie uśmiecha tam jechać, bo wtedy to w domu jest pewnie ze 30 stopni albo i więcej spać się nie daje, nawet przy otwartym oknie na oścież...
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Bao wiem że to inna sytuacja ale wyobraź sobie że na każdej lekcji masz wizytację
![]() Myślę że znajdziesz fajną babkę
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no ja rozumiem, ale to nie zmienia faktu, ze ja poprostu nie mam innego wyjścia jak do wakacji kubusia z tatą w mieszkaniu też mieć![]() Evitka - dziękuję za przesyłkę
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Bao to koniecznie zaznaczaj na rozmowach o tym że ojciec tylko czasowo będzie a później to Kubuś idzie do przedszkola. Tak będzie łatwiej
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
megi- doszła paczka??
|
#4079 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i dużo przystawek.. myślę że to wystarczy... a te woreczki są łatwe do zrobienia bez kombinowania... raz na jakiś czas można takie coś zjeść Cytat:
no to musze do leclerka skoczyć bo w kauflandzie nie mieli a jak tuńczykiem je nadziewałaś? ja bardzo lubię tuńczyka z kukurydzą i majonezem... też by się nadawało... może zrobię takie i takie a te ślimaki wydają się dobre i też szybkie do zrobienia ja planuję jeszcze upiec bułeczki oliwkowo tymiankowe zdrówka dla Zosi... moja mała nie chodzi do przedszkola a też co chwile coś łapie... ;/ Cytat:
chce je użyć jako dekoracji... rzeżuchę też zasiałam ja nad tym co zrobię na urodziny Kali zacznę myśleć w przyszłym tyg... teraz myślę nad urodzinami M. a jeszcze nie mam wybranego tortu;/ Libra- sto lat dla Mika!! dużo błotka do zabawy
|
|||
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

żartuję oczywiście... poszłam na łatwiznę i kupiłam te gotowe mieszanki z woreczkami.. mam nadzieję że to dobre będzie;/ też będę chciała na chwile usiąść w sobotę a nie tylko stać przy garach
zdarza jej się że co chwile biegnie na siku... a są dni że tylko 3 razy zrobi...

tylko tego się boję

na szczęście malej już przechodzi...

no bez przesady.
Libra powodzenia u dentysty
jest taki gatunek wierzby...nie pamiętam nazwy (Libra???) co też tak straszy-już wiem, smocza
i rolkach. Tu już znalazłam i robię riserecz