Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 11:06   #1531
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

hej ja tak na szybciutko Byłam dziś z Majusią do szczepienia. Waży 4300 Karinka w tym samym czasie ważyła już 5400 Malutka była bardzo dzielna, jak zobaczyła panią doktor to się tak rozgadała, że lekarka była w szoku napatrzeć się nie mogłą na moją gadułkę kochaną. Szczepiłam ją tą szczepionką skojarzoną 5w1 + rotawirus. 465 zł poszło, ale przynajmniej Maja mniej cierpiała. A i tak była dzielna bo mało płakała. Mi się bardziej chciało płakać...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:16   #1532
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[QUOTE=nafiyqa;39182778]A czerwonych newsow wciaz brak... [/QUOTE

ha ha... ja wróciłam właśnie od lekarza..wszyko pozamykane na 4 spusty....żadnych skurczy ..nic... Jutro idziemy na KTG już do szpitala...no i jeszcze ANtoś ma czas- może się uaktywni jutro??

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

http://www.ipla.tv/Kto-ma-racje-spor...ca/vod-5655603

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:19   #1533
badziabadzia
Zakorzenienie

Neti, nie znasz dnia ani godziny . Mnie w czwartek do szpitala jak przyjeli to ani ktg, usg ani badanie nie wskazywalo na to ze wieczorem sie zacznie
Stary 2013-02-12, 11:21   #1534
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Neti, nie znasz dnia ani godziny . Mnie w czwartek do szpitala jak przyjeli to ani ktg, usg ani badanie nie wskazywalo na to ze wieczorem sie zacznie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-02-12, 11:42   #1535
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Neti, życzę ci takiego samego zaskoczenia jakie ja miałam piątek cisza, sobota rodzę.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:52   #1536
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijka liczyłam na takiego czerwonego niusa od Ciebie
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ty się nie upominaj, tylko sama zapodaj czerwonego
Hieny
U mnie sie nie zapowiada...

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
ha ha... ja wróciłam właśnie od lekarza..wszyko pozamykane na 4 spusty....żadnych skurczy ..nic... Jutro idziemy na KTG już do szpitala...no i jeszcze ANtoś ma czas- może się uaktywni jutro??
Zaciskam kciuki za jutrzejszy dzien

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:55   #1537
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39182007]Basiu, może poproś lekarza o receptę na viburcol - to takie czopki homeopatyczne dla dzieci, które uspokajają, wyciszają maluszki - właśnie po szczepieniu zalecane. Kiedyś bez recepty można było dostać, ale już gdy Agatka malutka była zrobili na receptę. Niedrogie są, kilka razy nam się po szczepieniu przydały, chociaż chyba nie było aż takiego płaczu jak ty piszesz Ale warto mieć, skoro już wiesz, że synek to wrażliwiec

Dzisiaj na 13 się z przyjaciółką umówiłam do CH, z Dorotką rzecz jasna, ja zwyczajnie muszę coś jeszcze na tyłek wsadzić. Portki które kupiłam wkurzają mnie, bo lecą z tylka, stretchowe takie, a legginsy - co założę to mi młoda rzygnie na nie w efekcie wciąż kiepsko z ubraniem się do wyjścia na spacer choćby.[/QUOTE]

o mi tez przepisala lekarka te czopki, ale nie wykupilam jeszcze

a co do ubran...... mialam dzis jechac na zakupy o 9 no ale niestety mi zabrali samochod;/ jutro pojade bo wygladam jak dziadówa.
buty mi sie rozwalily trageda, nie mam zadnych bluzek, leginsy jeszcze kupie bo nie widze sensu kupowania jeansów, bo mnie rana łupie jeszcze;/ ;/ ;/ ;/

Cytat:
hej
ciężko być teraz na bieżąco tutaj, co siądę do0 nadrabiania, to mała zmora coś chce
w niedzielę byliśmy z małym u teściów, no i oczywiście porcja dobrych rad, ale na szczęście pouczała tż, mnie nie (chyba nie miała odwagi, bo wie, że jestem pyskata); ale oczywiście na koniec, jak już wychodziliśmy rzuciła się do wózka sparwdzać, czy dziecko dobrze przykryte, czy szyjka opatulona, ale jak zobaczyła jak przewracam oczami, to spasowała jestem wredna, ha ha i dobrze mi z tym

Cytat:
ja podaję bobotic i wydaje mi się, że działa, tzn. bardzo rzadko mały się pręży i płacze ewidentnie z bólu brzucha, zazwyczaj wieczorem pomarudzi i popłacze, ale nie jest to jakiś rozpaczliwy płacz;
tfu, tfu, odpukać
u mnie to samo, identyko

ale mnie plecy łupią masakra, jeszcze siedze ww pizamie!! a slonce piekne jest a nie mam jak wyjsc z mala na dwor, bo te buty.......... na balkon jedynie wyjde na 40 minutek aaaaaaaj

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:56   #1538
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39184380]Neti, życzę ci takiego samego zaskoczenia jakie ja miałam piątek cisza, sobota rodzę.[/QUOTE]

tak jest chyba najlepiej... z zaskoczenia.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:09   #1539
nafiyqa
Zakorzenienie

Czyli wychodzi na to, ze wiekszosc z Was wzielo z zaskoczenia? Cisza, nic sie nie dzieje, nagle skurcze i porodowka za jakis czas?
Czy moze czulyscie jakos wczesniej, ze zbliza sie TEN dzien? Np cialo jakos inaczej reagowalo?

Stary 2013-02-12, 12:21   #1540
Debrah
Zakorzenienie

Mnie też z zaskoczenia. Niby pojawiło się troszkę wydzieliny podbarwionej krwią idlatego pojechałam na IP.
Ale w szpitalu nie działo się nic. I też nigdy przepowiadaczy nie miałam specjalnych. Za to jak już skurcze przyszły to od razu TE.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:25   #1541
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39184380]Neti, życzę ci takiego samego zaskoczenia jakie ja miałam piątek cisza, sobota rodzę.[/QUOTE]

dzięki...w sumie mogłoby tak być...w ten weekend

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hieny
U mnie sie nie zapowiada...

Zaciskam kciuki za jutrzejszy dzien
a może jutro padnie na Ciebie??

Stary 2013-02-12, 12:26   #1542
e_vel
Wtajemniczenie

Na prośbę Pstryczka
Kreacja Majusi na chrzciny W realu ładniejsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130790.jpg (44,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130797.jpg (62,8 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2013-02-12 o 12:29
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:31   #1543
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hej
Dziewczyny bo to zawsze jest z zaskoczenia jak Was weźmie to będziecie wiedziały że to to

Wróciłam od pediatry bo Zuza ma jakąś wysypkę i mieliśmy kilka pytań i na szczęście wszystko jest w porządku i uwaga uwaga Zuza w 2 tygodnie przybrała 800g lekarz powiedział, że tyle to w miesiąc powinna przybrać a nie w 2 tyg, ale że karmiona piersią to wszystko jest ok.
Ma też przepuklinę pępkową, ale z tym się nic nie robi.

U ortopedy też wszystko ok. Stópka juz jest w porządku ale oczywiście mamy cały czas masować
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:35   #1544
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Przyspiesza obkurczanie macicy i szybciej podobno się oczyszcza, wiec krwawienie też szybciej mija. Mnie to zaleciła ze względu na to że nie karmie tylko odciągam i przez to wszystko wolniej zachodzi.
I to bez recepty jest? Bezpieczne dla każdego? Bo ja dopiero wizyte u lekarza 7 marca mam a chciałabym juz zeby wczesniej mi się ten "wul" skurczył no i nie wiem czy tak mogę sobie to kupić na własną rękę.

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam się w kolejnej części. Dawno mnie nie było, ale tak straciłam ostatnio poczucie czasu, że nawet nie wiedziałam, że aż tak dawno tu nie zaglądałam, w poprzedniej częsci dużo zaległości noi w nowej, także ciężko pewnie mi się będzie wbić na nowo, ale postaram się

Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom, już nie wiele zostało w dwupaku

Tak jak Pstryczek Wam przekazała, mieliśmy poszczepienny kryzys. Jak dla mnie to to był taki pierwszy kryzys, ze nie wiedziałam jak uspokoić Małego, bo tak go dopadło. Na szczęście wszystko się skonczyło dobrze. Widocznie Krzyś to taki wrażliwiec i muszę się pewnie z tym liczyć przy kolejnych szczepieniach.

Póki co wpadły mi w oko dwa tematy: chrzciny i współżycie po porodzie.
Co do chrzcin u nas się już odbyły 10 lutego czyli w minioną niedziele.
Co do współżycia po porodzie i połogu u mnie jeszcze nic w tej sprawie się nie dzieje. Przypomnę, że rodziłam 24 grudnia sn, gojenie trwało dłużej niż przeciętnie, jutro mam pierwszą wizytę kontrolną u ginekologa od czasu porodu, także czekam jeszcze do tej wizyty i zezwolenia lekarza, że jest już ok i już mogę. Póki co mam takie jeszcze obawy dlatego, że właśnie tak się to u mnie długo goiło. Po za tym właściwie nie dawno zakończył mi się okres połogu.

Witaj z powrotem
Dobrze że już wszystko ok z Maluchem ;]

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć! Czytam Was na bieżąco, ale jakoś czasu na pisanie brak. Sesja na uczelni trwa, a Amelkę bączki męczą, więc cierpi bidulka. Chociaż dzisiaj noc cudowna, jaka ja się czuję wyspana!)

Żal mi jej strasznie, chyba espumisan średnio działa, może kupię tą biogaję jeszcze...

Dziewczyny co wstawiały linki do tych pasów: a pytałyście lekarza może o opinię co do noszenia? Polecają/odradzają??
A od czego ta Biogaja?
Co do pasów to gdzieś czytałam na jakimś forum, że lekarze nie zalecają tych pasów szczególnie po cc bo tam w środku jeszcze nie wszystko tak od razu pogojone i ten pas może zatrzymać proces gojenia właśnie. No i teraz sama nie wiem bo też chciałam go kupić na ten mój bebzon ...
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wczoraj była ostatnia wizyta u gina i było tak:
Miało być szybko i wogóle ale powiedziałam że słabiej czuję ruchy no to badanko i gin mówi że najchętniej to by mnie do szpitala wysłał. I jak na złość mała się prawie wogóle nie ruszała. Pod koniec coś ze dwa razy kopnęła no to na ktg do szpitala i dopiero tam, decyzja czy zostaje czy nie. Ale ktg wyszło wzorcowo więc do domku i dzisiaj rano byłam znowu i też wszystko ok (poznałam przy okazji tą daleką ciotkę Tż co jest położną, faktycznie niezbyt miła, ale jak o nazwisko zapytała to juz trochę inaczej ) więc w piątek mam się stawić znowu i ustalimy co dalej. Na razie mam spokojnie czekac do 22.02 a potem zobaczymy ale mówił że długo czekac nie będziemy.
Generalnie w gabinecie to już wszyscy byliśmy trochę spanikowani a ja bardzo nie chciałąm w szpitalu zostać, wiadomo jak mus to mus, ale nie żeby z ochotą. No i na szczęście wszystko ok. Ja mam już 15kg na plusie a mała waży 3,5
Obyś już niedługo nas uraczyła czerwonym newsem

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
hej ja tak na szybciutko Byłam dziś z Majusią do szczepienia. Waży 4300 Karinka w tym samym czasie ważyła już 5400 Malutka była bardzo dzielna, jak zobaczyła panią doktor to się tak rozgadała, że lekarka była w szoku napatrzeć się nie mogłą na moją gadułkę kochaną. Szczepiłam ją tą szczepionką skojarzoną 5w1 + rotawirus. 465 zł poszło, ale przynajmniej Maja mniej cierpiała. A i tak była dzielna bo mało płakała. Mi się bardziej chciało płakać...
Brawa dla dzielnej Majeczki
Cytat:
Czyli wychodzi na to, ze wiekszosc z Was wzielo z zaskoczenia? Cisza, nic sie nie dzieje, nagle skurcze i porodowka za jakis czas?
Czy moze czulyscie jakos wczesniej, ze zbliza sie TEN dzien? Np cialo jakos inaczej reagowalo?
Mnie też wzięli z zaskoczenia.. na stół operacyjny

Chyba brzuch mi się zmniejszył bo dziś rano zobaczyłam Bożenkę już w całej okazałości i to pozytywna wiadomość a ta gorsza to taka że chciałam nałożyć jeansy sprzed ciąży tzn chodziłam w nich jeszcze do 5 miesiąca i... nie wlizły mi na dupsko

Moje dziecko niestety ma odwrotne pory dnia niż wszyscy w nocy harcuje a w dzień śpi, na szczęscie umowiliśmy się z mężem że on w nocy czuwa przy niej a ja w dzień , budzi mnie tylko żebym dała Małej cyca a potem On już Ją zabawia przez co jestem całkiem wyspana
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:44   #1545
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
a może jutro padnie na Ciebie??
A moze... To wie chyba tylko moj Kubełek

Dziewczyny, a jak dziecko nie spi w nocy to co - rozglada sie na boki?
A Wy w tym czasie siedzicie i patrzycie na niego?
Probuje to wszystko sobie wyobrazic, wybaczcie durne pytania

Stary 2013-02-12, 12:45   #1546
ewadylewska
Zadomowienie

Ja nie umiem Malej nauczyc smoka, tzn. slumpa slumpa i wypluwa, ale cycka slumpa 5 minut i zasypia

Bralyscie witaminy omegamed karmiac piersia????
Stary 2013-02-12, 12:47   #1547
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz jak u mnie poród się objawił? nadmiarem energii,nie wiedziałam co mam z sobą zrobić,taka byłam pobudzona
Do 1ej oglądałam z mężem horror a potem mu powiedziałam że czuje sie jakoś dziwnie/inaczej i że chyba dziś urodze i tak też było,za przeszło godzine wzięły mnie skurcze,a o 9:25 maluszek był już na świecie. Poza tym praktycznie żadnych oznak (no ten brzuch był niżej troche).

Tak w ogóle to cześć dziewczynki,witaj BASIU no i witam również NOWĄ MAMĘ

Wczoraj kompletnie nie miałam czasu pisać,troche udało mi sie podczytywać.

SCOATASIA-widziałam że pytałas o tego paciora. U mnie to wyglądało tak że jak zostałam przyjęta na porodówke za jakis czas miałam wkłuty wenflon w rękę i potem podczas porodu podano mi ten antybiotyk (ale przyznam szczerze że nie mam pojęcia kiedy mi go podano bo nawet tego nie zdążyłam zauważyć z tego wszystkiego potem jak położna mi go ściągała to sie z nią spierałam że czemu ona mi go już zdejmuje skoro mi nic nie podali ).
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:49   #1548
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U ortopedy też wszystko ok. Stópka juz jest w porządku ale oczywiście mamy cały czas masować
dobrze, że dobrze

mam pytanie: wasze dzieciaki jak zasypiają albo leżą sobie to też się tak kręcą jak szalone? bo mój to ma chyba jakiś motorek w dupce, wygina się, macha jak szalony łapkami, odpycha nogami i zazwyczaj po jakichś 30 min leży mi już w poprzek łóżeczka

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:56   #1549
nafiyqa
Zakorzenienie

Zenuś lubi pofikac

Stary 2013-02-12, 12:58   #1550
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
wrzeszczy
ja nie wiem, bo mój się obudzi, zje i uśnie

Stary 2013-02-12, 12:59   #1551
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
A moze... To wie chyba tylko moj Kubełek

No dokładnie tak to wygląda mniej wiecej. Jak nie śpi to wodzi oczkami na lewo i prawo,sadzi bączki czasem próbuje coś wiecej,coś tam sobie pomarudzi i w końcu ze zmęczenia usypia albo wręcz przeciwnie jest ryk niesamowity bo zaczyna sie nudzić i wtedy na rączki,usypianko i tak wkoło macieju
Jak bardzo marudny to siedze i glaszcze po główce żeby wiedział że jestem a jak grzecznie leży to ja też sie kładę i obserwuję z łóżka. (Łóżeczko mam obok).

EWADYLEWSKA- mój też nie umiał ssać smoczka ale zmieniłam na inny i teraz rzadko kiedy mu wypadnie z buzki,ale jak juz z nim uśnie i wtedy mu niechcący wypadnie to jest ryk nieziemski,jakby mu niewiadomo co zabrali
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-02-12, 12:59   #1552
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
O tak, ja należę zdecydowanie do tych które wzięło z zaskoczenia. Kompletnie nie przewidywałam wigilii na poród, pamiętam, że jeszcze wtedy dzień wcześniej pisałam Wam na forum, że na święta rozpakowujemy tylko prezenty i prosze prosze, tak pisałam, a sama się rozpakowałam pod choinkę
Dzień przed wigilią jeszcze buszowałam z mężem po sklepach, nawet kupiłam sobie wtedy bluzkę na wigilijną kolację, a tu o 3 rano skurcze, jazda na porodówkę i Krzysiulek wyskoczył o 14. Ja kompletnie nic nie przeczuwałam.
Stary 2013-02-12, 13:00   #1553
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Zenuś lubi pofikac
no mam nadzieję, że to tylko to jak kiedyś spał ze mną, to jak się obudziłam, to on leżał z nogami pod moim nosem
zaczęłam grzebać w internecie i o jakimś wzmożonym napięciu mięśniowym się naczytałam i teraz głupia się doszukuję objawów

Stary 2013-02-12, 13:01   #1554
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Co do pasów poporodowych tudzież innych obciskaczy, położna która do mnie przychodziła na wizyty patronażowe mówiła mi, że nie jest wskazane aby się czymś ściskać po porodzie dopóki przynajmniej macica się nie obkurczy.
Stary 2013-02-12, 13:03   #1555
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej mamcie!
bylismy dzis na usg bioderek. wszysko dobrze
juz zadnej wizyty na bioderka nie mamy

wczoraj znow maly pieknie sie wykapal, coraz lepiej nam to idzie
i wazy 5100
Cytat:
moj do tej pory spi ladnie, tfu tfu. jesli nie spi to jest to godzina ranna ok 6-7 wiec jak cos to lezymy sobie razem, on sobie cos tam po swojemu mowi, przeciaga sie, macha lapkami, usmiecha sie itd i tak po okolo godz trza wstac bo juz za nudno sie robi
w nocy zazwyczaj je cyca z zamknietymi oczkami i nawet jak biore do odbicia to tez ma zamkniete wiec jak poloze to automatycznie spi. czasem tylko nie spi po cycu to daje smoka albo za rada szai "spiewam" mu szu-szu-szu i zasypia widocznie woli spac niz słuchac spiewu swojej rodzicielki

Cytat:
mam pytanie: wasze dzieciaki jak zasypiają albo leżą sobie to też się tak kręcą jak szalone? bo mój to ma chyba jakiś motorek w dupce, wygina się, macha jak szalony łapkami, odpycha nogami i zazwyczaj po jakichś 30 min leży mi już w poprzek łóżeczka
noooooooooooooo.
najbardziej to macha lapkami - codziennie ma "limo" gdzies na twarzy bo tak sie piastkami uderza po twarzy ze szok
dobrze ze juz polozna nie przyjezdza bo jeszcze by mnie oskarzyli o znecanie sie nad wlasnym dzieckiem
ale najwieksza frajda to dla niego wietrzenie jajeczek mogłby tak lezec i leeezec i leeeeezec

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Na prośbę Pstryczka
Kreacja Majusi na chrzciny W realu ładniejsza
tenkju bardzo ladne ubranko i tak jak mowisz, przede wszystkim wygodne i dla Ciebie i dla Malenstwa.
jak bedziesz miec fotki Malej ze chrztu to wstaw do klubu - chetnie obejrzymy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:04   #1556
mala_19kw
Zakorzenienie

Ellmi- bo te dzieci teraz tak mają
Mój też ma Adhd jakieś co prawda jeszcze w poprzek mi nie leżał ale potrafi niezłe akrobacje odstawiać. A jak jest głodny... Ho ho co wtedy sie dzieje pożarł by swoje ręcę i wszystko co znajduje sie w najbliższym otoczeniu
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-02-12, 13:07   #1557
badziabadzia
Zakorzenienie

Pstryczku, to moja niunia tez uwielbia wietrzyc, tyle ze cipunie . Wystarczy sciagnac pieluche i moze godzine na przewijaku lezec
Stary 2013-02-12, 13:09   #1558
iffonka7
Zadomowienie

Jestem po wizycie u ginki, rozwarcie 2 cm wszystko ładnie przygotowane do porodu tylko czekać na regularne skurcze bo przepowiadacze mnie ciągle męczą. Jaka by mi najpier wody odeszły to mam zaraz jechać na IP nie czekać na nic bo jak już mam rozwarciu to nie ma na co czekać.
Stary 2013-02-12, 13:10   #1559
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
no mam nadzieję, że to tylko to jak kiedyś spał ze mną, to jak się obudziłam, to on leżał z nogami pod moim nosem
zaczęłam grzebać w internecie i o jakimś wzmożonym napięciu mięśniowym się naczytałam i teraz głupia się doszukuję objawów
heh, tez mi sie to rzucilo w oczy jak szukalam info o bezdechu
czy wasze dzieci tez maja tak ze podczas snu czasem tak lapczywie chwytaja powietrze? nie wiem czy mu sie cos sni, czy to ten bezdech

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:10   #1560
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

Chętnie odpowiem Jak dla mnie to zależy jak wygląda nie spanie dziecka w nocy, bo jeśli nie śpi, ale jest grzeczne w łóżeczku to nie ma co siedzieć i patrzeć, bo to może długo potrwać i lepiej regenerować siły i się samemu położyć. U mnie tak nieraz bywa, szczególnie przy wczesnorannym karmieniu w okolicy 4, 5 że Krzychu zje i potem sobie leży w łóżeczku i nie śpi i coś tam sobie po swojemu gada, ale jak nie płacze to ja sobie leże i drzemie, ale często u mnie bywa w nocy tak (teraz już rzadniej, ale na początku często), że jak koło np. 2 w nocy zjadł, wcale nie usnął, oczy otwarte jak 5 zł, nie wskazujące na chęć spania a połozenie do łożeczka kończyło się niczym, bo Mały jak tylko się w nim znalazł to zaraz w ryk - noi wtedy było noszenie, usypianie, głaskanie i inne takie, nieraz to trwało bardzo długo.
My ostatnio mamy za sobą dwie dobre noce tzn. takie (jemy i idziemy grzecznie spać), ale często było też tak - jemy i nie idziemy spać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości