|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
hej
ja tak na szybciutko Byłam dziś z Majusią do szczepienia. Waży 4300 Karinka w tym samym czasie ważyła już 5400 Malutka była bardzo dzielna, jak zobaczyła panią doktor to się tak rozgadała, że lekarka była w szoku |
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nafiyqa;39182778]A czerwonych newsow wciaz brak...
[/QUOTEha ha... ja wróciłam właśnie od lekarza..wszyko pozamykane na 4 spusty....żadnych skurczy ..nic... Jutro idziemy na KTG już do szpitala...no i jeszcze ANtoś ma czas- może się uaktywni jutro?? ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- http://www.ipla.tv/Kto-ma-racje-spor...ca/vod-5655603
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, nie znasz dnia ani godziny
. Mnie w czwartek do szpitala jak przyjeli to ani ktg, usg ani badanie nie wskazywalo na to ze wieczorem sie zacznie
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1535 |
|
Konto usunięte
|
Neti, życzę ci takiego samego zaskoczenia jakie ja miałam
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Hieny
![]() U mnie sie nie zapowiada... Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39182007]Basiu, może poproś lekarza o receptę na viburcol - to takie czopki homeopatyczne dla dzieci, które uspokajają, wyciszają maluszki - właśnie po szczepieniu zalecane. Kiedyś bez recepty można było dostać, ale już gdy Agatka malutka była zrobili na receptę. Niedrogie są, kilka razy nam się po szczepieniu przydały, chociaż chyba nie było aż takiego płaczu jak ty piszesz
Dzisiaj na 13 się z przyjaciółką umówiłam do CH, z Dorotką rzecz jasna, ja zwyczajnie muszę coś jeszcze na tyłek wsadzić. Portki które kupiłam wkurzają mnie, bo lecą z tylka, stretchowe takie, a legginsy - co założę to mi młoda rzygnie na nie w efekcie wciąż kiepsko z ubraniem się do wyjścia na spacer choćby.[/QUOTE]o mi tez przepisala lekarka te czopki, ale nie wykupilam jeszcze a co do ubran...... mialam dzis jechac na zakupy o 9 no ale niestety mi zabrali samochod;/ jutro pojade bo wygladam jak dziadówa. buty mi sie rozwalily trageda, nie mam zadnych bluzek, leginsy jeszcze kupie bo nie widze sensu kupowania jeansów, bo mnie rana łupie jeszcze;/ ;/ ;/ ;/ Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale mnie plecy łupią masakra, jeszcze siedze ww pizamie!! a slonce piekne jest a nie mam jak wyjsc z mala na dwor, bo te buty.......... na balkon jedynie wyjde na 40 minutek aaaaaaaj
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39184380]Neti, życzę ci takiego samego zaskoczenia jakie ja miałam
tak jest chyba najlepiej... z zaskoczenia.
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli wychodzi na to, ze wiekszosc z Was wzielo z zaskoczenia?
Cisza, nic sie nie dzieje, nagle skurcze i porodowka za jakis czas? ![]() Czy moze czulyscie jakos wczesniej, ze zbliza sie TEN dzien? Np cialo jakos inaczej reagowalo? |
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też z zaskoczenia. Niby pojawiło się troszkę wydzieliny podbarwionej krwią idlatego pojechałam na IP.
Ale w szpitalu nie działo się nic. I też nigdy przepowiadaczy nie miałam specjalnych. Za to jak już skurcze przyszły to od razu TE. |
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39184380]Neti, życzę ci takiego samego zaskoczenia jakie ja miałam
dzięki...w sumie mogłoby tak być...w ten weekend ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- a może jutro padnie na Ciebie??
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
Na prośbę Pstryczka
Kreacja Majusi na chrzciny W realu ładniejsza
Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2013-02-12 o 12:29 |
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Dziewczyny bo to zawsze jest z zaskoczenia jak Was weźmie to będziecie wiedziały że to to ![]() Wróciłam od pediatry bo Zuza ma jakąś wysypkę i mieliśmy kilka pytań i na szczęście wszystko jest w porządku Ma też przepuklinę pępkową, ale z tym się nic nie robi. U ortopedy też wszystko ok. Stópka juz jest w porządku ale oczywiście mamy cały czas masować
|
|
|
|
#1544 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze że już wszystko ok z Maluchem ;] Cytat:
Co do pasów to gdzieś czytałam na jakimś forum, że lekarze nie zalecają tych pasów szczególnie po cc bo tam w środku jeszcze nie wszystko tak od razu pogojone i ten pas może zatrzymać proces gojenia właśnie. No i teraz sama nie wiem bo też chciałam go kupić na ten mój bebzon ... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba brzuch mi się zmniejszył bo dziś rano zobaczyłam Bożenkę już w całej okazałości Moje dziecko niestety ma odwrotne pory dnia niż wszyscy w nocy harcuje a w dzień śpi, na szczęscie umowiliśmy się z mężem że on w nocy czuwa przy niej a ja w dzień , budzi mnie tylko żebym dała Małej cyca a potem On już Ją zabawia przez co jestem całkiem wyspana
|
||||||
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
A moze... To wie chyba tylko moj Kubełek
![]() Dziewczyny, a jak dziecko nie spi w nocy to co - rozglada sie na boki? ![]() A Wy w tym czasie siedzicie i patrzycie na niego? ![]() Probuje to wszystko sobie wyobrazic, wybaczcie durne pytania
|
|
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie umiem Malej nauczyc smoka, tzn. slumpa slumpa i wypluwa, ale cycka slumpa 5 minut i zasypia
![]() Bralyscie witaminy omegamed karmiac piersia????
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadmiarem energii,nie wiedziałam co mam z sobą zrobić,taka byłam pobudzonaDo 1ej oglądałam z mężem horror a potem mu powiedziałam że czuje sie jakoś dziwnie/inaczej i że chyba dziś urodze i tak też było,za przeszło godzine wzięły mnie skurcze,a o 9:25 maluszek był już na świecie. Poza tym praktycznie żadnych oznak (no ten brzuch był niżej troche). Tak w ogóle to cześć dziewczynki,witaj BASIU no i witam również NOWĄ MAMĘ Wczoraj kompletnie nie miałam czasu pisać,troche udało mi sie podczytywać. SCOATASIA-widziałam że pytałas o tego paciora. U mnie to wyglądało tak że jak zostałam przyjęta na porodówke za jakis czas miałam wkłuty wenflon w rękę i potem podczas porodu podano mi ten antybiotyk (ale przyznam szczerze że nie mam pojęcia kiedy mi go podano bo nawet tego nie zdążyłam zauważyć z tego wszystkiego potem jak położna mi go ściągała to sie z nią spierałam że czemu ona mi go już zdejmuje skoro mi nic nie podali ).
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam pytanie: wasze dzieciaki jak zasypiają albo leżą sobie to też się tak kręcą jak szalone? bo mój to ma chyba jakiś motorek w dupce, wygina się, macha jak szalony łapkami, odpycha nogami i zazwyczaj po jakichś 30 min leży mi już w poprzek łóżeczka
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem, bo mój się obudzi, zje i uśnie
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem próbuje coś wiecej,coś tam sobie pomarudzi i w końcu ze zmęczenia usypia albo wręcz przeciwnie jest ryk niesamowity bo zaczyna sie nudzić i wtedy na rączki,usypianko i tak wkoło macieju Jak bardzo marudny to siedze i glaszcze po główce żeby wiedział że jestem a jak grzecznie leży to ja też sie kładę i obserwuję z łóżka. (Łóżeczko mam obok). EWADYLEWSKA- mój też nie umiał ssać smoczka ale zmieniłam na inny i teraz rzadko kiedy mu wypadnie z buzki,ale jak juz z nim uśnie i wtedy mu niechcący wypadnie to jest ryk nieziemski,jakby mu niewiadomo co zabrali
|
|
#1552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzień przed wigilią jeszcze buszowałam z mężem po sklepach, nawet kupiłam sobie wtedy bluzkę na wigilijną kolację , a tu o 3 rano skurcze, jazda na porodówkę i Krzysiulek wyskoczył o 14. Ja kompletnie nic nie przeczuwałam.
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
no mam nadzieję, że to tylko to
jak kiedyś spał ze mną, to jak się obudziłam, to on leżał z nogami pod moim nosem![]() zaczęłam grzebać w internecie i o jakimś wzmożonym napięciu mięśniowym się naczytałam i teraz głupia się doszukuję objawów
|
#1554 |
|
Rozeznanie
|
Co do pasów poporodowych tudzież innych obciskaczy, położna która do mnie przychodziła na wizyty patronażowe mówiła mi, że nie jest wskazane aby się czymś ściskać po porodzie dopóki przynajmniej macica się nie obkurczy.
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamcie!
bylismy dzis na usg bioderek. wszysko dobrze juz zadnej wizyty na bioderka nie mamy wczoraj znow maly pieknie sie wykapal, coraz lepiej nam to idzie ![]() i wazy 5100 ![]() Cytat:
![]() w nocy zazwyczaj je cyca z zamknietymi oczkami i nawet jak biore do odbicia to tez ma zamkniete wiec jak poloze to automatycznie spi. czasem tylko nie spi po cycu to daje smoka albo za rada szai "spiewam" mu szu-szu-szu i zasypia widocznie woli spac niz słuchac spiewu swojej rodzicielki Cytat:
najbardziej to macha lapkami - codziennie ma "limo" gdzies na twarzy bo tak sie piastkami uderza po twarzy ze szok ![]() dobrze ze juz polozna nie przyjezdza bo jeszcze by mnie oskarzyli o znecanie sie nad wlasnym dzieckiem ![]() ale najwieksza frajda to dla niego wietrzenie jajeczek mogłby tak lezec i leeezec i leeeeezec ![]() tenkju jak bedziesz miec fotki Malej ze chrztu to wstaw do klubu - chetnie obejrzymy
|
||
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi- bo te dzieci teraz tak mają
Mój też ma Adhd jakieś co prawda jeszcze w poprzek mi nie leżał ale potrafi niezłe akrobacje odstawiać. A jak jest głodny... Ho ho co wtedy sie dzieje pożarł by swoje ręcę i wszystko co znajduje sie w najbliższym otoczeniu
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, to moja niunia tez uwielbia wietrzyc, tyle ze cipunie
. Wystarczy sciagnac pieluche i moze godzine na przewijaku lezec
|
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie u ginki, rozwarcie 2 cm
wszystko ładnie przygotowane do porodu tylko czekać na regularne skurcze bo przepowiadacze mnie ciągle męczą. Jaka by mi najpier wody odeszły to mam zaraz jechać na IP nie czekać na nic bo jak już mam rozwarciu to nie ma na co czekać.
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy wasze dzieci tez maja tak ze podczas snu czasem tak lapczywie chwytaja powietrze? nie wiem czy mu sie cos sni, czy to ten bezdech
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak dla mnie to zależy jak wygląda nie spanie dziecka w nocy, bo jeśli nie śpi, ale jest grzeczne w łóżeczku to nie ma co siedzieć i patrzeć, bo to może długo potrwać i lepiej regenerować siły i się samemu położyć. U mnie tak nieraz bywa, szczególnie przy wczesnorannym karmieniu w okolicy 4, 5 że Krzychu zje i potem sobie leży w łóżeczku i nie śpi i coś tam sobie po swojemu gada, ale jak nie płacze to ja sobie leże i drzemie, ale często u mnie bywa w nocy tak (teraz już rzadniej, ale na początku często), że jak koło np. 2 w nocy zjadł, wcale nie usnął, oczy otwarte jak 5 zł, nie wskazujące na chęć spania a połozenie do łożeczka kończyło się niczym, bo Mały jak tylko się w nim znalazł to zaraz w ryk - noi wtedy było noszenie, usypianie, głaskanie i inne takie, nieraz to trwało bardzo długo.My ostatnio mamy za sobą dwie dobre noce tzn. takie (jemy i idziemy grzecznie spać), ale często było też tak - jemy i nie idziemy spać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

ja tak na szybciutko
Malutka była bardzo dzielna, jak zobaczyła panią doktor to się tak rozgadała, że lekarka była w szoku 

[/QUOTE

, w poprzedniej częsci dużo zaległości noi w nowej, także ciężko pewnie mi się będzie wbić na nowo, ale postaram się
no i witam również NOWĄ MAMĘ