|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Zresztą mi osobiście nie podobają się kolczyki szczególnie u niemowlaków, u dziewczynek 6-7 letnich już to ładnie wygląda , ale ja i tak poczekam, aż Kinga będzie jeszcze strsza |
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
ide doprowadzic sie do pionu po chorobie
umyje glowe,maska na twarz i 15 min relaksu ,póki Mała śpi![]() potem musze na spacerek krótki wyjsc bo od soboty w domu siedze
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wychodź na zimno ze świeżo umytą głową zwłaszcza po chorobie! (czuję się jak moja własna mama
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O i znowu, mleko wypił i ubabrał pół swojego ubranka i poduszkę mą ![]() A w ogóle to wrzeszczy, piszczy i marudzi i mam dosyć ![]() Wyrósł mi z ubranek a w jednym nawet nie był ubrany bo o nim zapomniałam Okupuje allegro teraz hurtem ![]() A mi sie opryszczka zrobiła na wardze ![]() ![]() ![]() ![]() Zawsze robiło mi sie we wrzesniu no i w tamtym roku była jak sie mały urodził, a tu dup!!! I mam znowu. Beznadziejne świństwo
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bym na klub wrzucala dukanowskie przepisy?ok?
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kolczykow to mezul chce malej na roczek przevic uszka u kosmetyczki
Na chrzciny moja matka kupiła Jagodzie złote kolczyki:[ ładne niepowiem ale takie malusie, ze nie wiem czy je kiedykolwiek ubierze
|
#2589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja muszę mieć dokładnie co i jak żeby się wziąć za diete
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spoko dieta dukanowa jest polecam i wcale nie trudna przepisów masa jest na wątku dukanowym na placki babeczki czekolade ser zółty s :0
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
Jak mnie naleci to pewnie małej założe kolczyki ale na razie nie mam takich planów, więc nie mówię ani "tak" ani "nie" ja miałam z 5 lat jak mama mi uszy przebijała, pamiętam jak dziś jak mnie posadziła na blacie w kuchni, przebiła igłą a potem próbowała włożyć kolczyka i nie szło bo dziura za mała była, to ona ryczała nie ja- ja się tylko wkurzyłam że mi tych kolczyków nie włożyła więc na następny dzień poszłyśmy do sąsiadki, posadziły mnie w kuchni na krzesłku, przyłożyła sąsiadka ziemniaka obranego za ucho, wzieła do ręki kolczyka, naostrzyła go i bach bezpośrednio kolczykiem przebiła, nic nie czułam, potem spiłowała końcówki żeby mnie nie kaleczyły, ależ byłam dumna
|
#2593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja konsekwentnie odkladalam mala do spania od poczatku-najpierw do kolyski(zaraz przy lozku ja mialam),a pozniej do lozeczka.bo wiem,ze tez byloby mi ciezko sie przestawic pozniej na normalne spanie.w ciagu dnia sobie lezymy razem,zabawa,etc,ale spanie ma swoje i problemu nie ma(tfu,tfu,odpukac ) Nataniel ZADNEGO smoczka nie wezmie??a co do wizazu i nadrabiania forum,to spraw sobie tapatalk'a na telefon i bedziesz nadawac z lozka ![]() ja dopiero teraz mam wiecej czasu na wszystko(w tym szybkie buszowanie po necie i wizazu)-ale to tez bez przesady..
|
|
#2594 |
|
Wtajemniczenie
|
Hatti - no ja niestety nie mam nikogo do pomocy właśnie... cvzasem juz nie wyrabiam jak mały drze sie pół dnia... TŻ wraca z pracy 18-19-ta a wtedy młody juz marudzi na spanie chociaz zasypia zawsze około 21 dopiero. Niestety tez od urodzenia jest nerwus straszny i od poczatku nie chciał spac w lózeczku nawet w szpitalu tylko jedną noc spał w wózeczku obok mnie a potem juz darcie byłoi i ciagle ze mną... potem kolki i te sprawy no... spal ze mna bo czułam ze tego potrzebuje i nie miałam siły go konsekwentnie oswajac z łózeczkiem. Smoka nie chce od urodzenia juz wszystkie wypróbowalam. Nie zbyt tesz lubi jesc z butelki. Picie wypije ale mleka juz nie chce cyca i koniec ewentualnie łyżeczką. Smoka wypluwa. Czasem w nocy go chce oszukac jak pusci cycka i szuka potem to ja myk smoka do buzi i co> Darcie histeria kopie bije rozbudzony i koniec ... mam naprawde dziecine z charakterkiem wam powiem...
|
|
|
|
#2595 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Tamlin , super, że chrzciny udane, fotki chętnie przygarniemy Asiulka, daj spokój i nie przejmuj się, każdy robi jak uważa, a co problem, to inne zdanie, przebicie uszu dziecku to nie przestępstwo. Dziewczyny, ponieważ Filip nie toleruje jabłka, jaki owoc mogę teraz podać na spróbowanie? Moje dziecko przestało lubić kąpiele. Wcześniej usmiech od ucha do ucha w wannie, teraz dziki wrzask. Macie pomysł o co chodzi? ![]() Pochwalę sie, że od kilku dni Filip pięknie zasypia w łóżeczku Chciałam Wam jeszcze z czystym sumieniem polecić mleczko silnie ujędranijace sceniczne Soraya - naprawdę moja skóra poprawiła po nim kondycję Lidka smakował gościom makaron?
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Afternoonja sie nie wkurzam
poprostu padły okrerslenia takie ze własnie poczułam sie przestepca i do tego wyrodna zła matka ![]() ![]() a duzo mu laliscie wody? moze potrzebujew jakis atrakcji albo ma malo miejsca w wanience? |
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
oczywiście tych na nie dodatkowym będzie, że Emilka pójdzie to żłobka - już widzę, jak ją inne dziecko pociągnie i będzie problem.... chociaż pewnie w żłobku nie wyrażą zgody na takie ozdoby.... na co liczę ![]() Cytat:
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Afternoon miałam napisać dla mnie ten szampon rewelacyjny
A mi podobają się kolczyki i mam zamiar przebić niuni uszka,teraz mozecie bić
|
#2599 |
|
Rozeznanie
|
Asiulka, Kochana tyle wody co zawsze, czyli dośc dużo, bo zawsze uwielbiał
i ciasno też mu chyba jeszcze nie jest...Marta, fajnie , że szampon podpasował, my z mężem też go bardzo chwalimy |
|
|
|
#2600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://dodomku.pl/images/products/40...l/00018854.jpg musze sprobowac mleczka!! u nas dzis znowu Twoj makaron cytrynowy
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Grrr nie mogę z telefonu wysłać dukana w pdf grrr podrzuci ktoś inny go na maila. Bo ja kompa już wylaczylam
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Ps gdzie jest najwiekszy wybór sloiczkow z hippa?bo prZyszła mi dziś od nich książeczka i.sie wkurzylam, bo połowy tych smaków nie ma w kauf ani w rossku
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
Kasiam, no właśnie mam dokładnie te morele z hippa, chyba jutro zarzucimy, u nas po jabłku kupy brzydkie, zielone ze śluzem
![]() Cieszę się, ze mój makaron tak Wam posmakował
|
|
|
|
#2605 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, a mnie rozklada cos ale sie nie daje. leci mi z nosa, i gardlo pobolewa. zrobilam jedynie inhalacje bo nic innego nie moge. ani cytryny ani miodu. czosnku tez nie. moze jakos samo przejdzie.
ale mam marude dzisiaj, caly czas mi steka nad uchem. i o co chodzi tej dziecinie mojej no.... co do kolczykow tto ja moze kiedys jej przekłuje ale nie wiem kiedy jeszcze. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj sie kochana. Cytat:
kupilam sobie szampon fryzjerski na wypadanie wlosow i maske fryzjersa. i czekam na efekty. bo nie chce byc lysa. a wypada mi duzo wlosow. ![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny co byly przeziebione jak sie kurowalyscie przy przeziebienu jak karmilyscie piersia ? przyszla moja paczka z zalando. ale jest za duza moja kiecka i musze odeslac. za sukienke benettona 84zl zaplacilam. a jakie buty tam sa masakra! juz mam 4 pary upatrzone a jedynie tylko jedne moge kupic, masakra! dlaczego ja tak kocham kupowac dla siebie rzeczy!!!!
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
Afternoon wszystko gościom smakowało
a sałatka z ravioli genialna i ta brokułowa od agaton też pyszna tak się obawiałam tej sałatki co to będzie, ale naprawdę fajny i oryginalny smak ma ja miałam przekłute uszy jak miałam 4 lata, ale sama chciałam, bo na podwórku starsze koleżanki akurat poprzekłuwały mama mi przekłuła w domu, bo pielęgniarką jest i miała taki znieczulacz miejscowy - psiknęła na uszko i już ale ja dla Lili nie mam parcia na takie ozdoby - jak sama będzie chciała to przemyślimy temat teraz bym jej nie przekłuła Katee zdrówka dla was wszystkich |
|
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezisie mnie wlosy garsciami wypadaja sa wszędzie! sypia mi sie normalnie... gdzie nie stane tam sa moje włosy nie powiem co jest w łózku na przescieradle!!
Mój synio cudny jak usnie nawet bardzo mocno to sie go nie da przeniesc odrazu sie budzi, a kilka razy w nocy cyca szuka takze nie pospal by w łózeczku bo jak cycka nie znajduje to dzika histeria.. bosze kiedys trza go odłuczyc ale jak to ja pojecia nie mam
|
|
|
|
#2608 |
|
Raczkowanie
|
Lukrecja
To byla Dominika pierwsza noc poza moim łozem.Najpierw zasna w moim lozku i potem go przenioslam i jak sie obudzil o 1 i 5.20 to go nakarmilam na siedzaco i odłozylam do lozeczka,wogole nie zaplakał.I tez nie uzywa smoczka. A w dzien roznie go uspiam,czasami na rekach,ale u mnie rzadko tak zasypia,tylko u tzeta lubi tak spac. A przewaznie klade sie z nim na tapczanie i daje mu cycka i on tak sobie pociumka i spi,potem jak po chwili sutek mu wypadnie to uciekam szybko myc garnki albo cos ![]() A Oskara to tylko kladlam w łozeczku czy to w dzien czy tez w nocy,smoczek do buzi,pielucha na ucho i usypial sam jak ta lala
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
Axxa, tak 30+, może jest trochę lepki, ale regularne wklepywanie u mnie dało efekty
![]() Lidka, no to cieszę się niezmiernie, że dogodziłam Waszym podniebieniom, sałatka rzeczywiście jest dość niebezpieczna, bo specyficzna, ale jak ktoś lubi nietypowe smaki to polecam |
|
|
|
#2610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet kawe wypiłam w spokoju![]() zaraz podsusze włosy suszarką,bo same schną mi baaarrrdzo długo i ide do rosska obkupić córe w pampki,chusteczki,słoiczk i bo sie wszystko pokończyło ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

(czuję się jak moja własna mama