Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 12:52   #1321
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Co do urządzenia do gotowania na parze, to już od dawna się przymierzam żeby je zakupić.. w końcu chyba będzie trzeba..

Teraz też myślę intensywnie na dzbankiem filtrującym do wody. Tyle tego jest, że masakra.. brita, dafi, zelmer..
używacie filtrów do wody ? możecie jakiś polecić ?
ja tez mysle o czyms takim, ale szukanie mnie przeraza..
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
sama bym sobie najchętniej to wycięła zrobiło mi się takie coś ala kieszonka za ósemką i zachodzi mi na ósemkę. i te stercząco luźno kawałki dziąsła trzeba wyciąć.
ja tez cos takiego mam i tez mnie to wpieniia.. tylko mi została tylko 1 ósemka..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:53   #1322
angie83
Raczkowanie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Zapowiadam ,że w Lidlu będzie niedługo akcja dla bejbików, maty do przeijania, chusteczki,patyczki, płatki kosmetyczne i lovela 2,8kg za 22,22zł (nie wiem czy to dobra cena )

tak więc zaatakuję Lidla niedługo

A w tesco koszule nocne (ładne! bez misiaków i fiu bzdziu) za 20pln, kupuję na poród

[/COLOR][/LEFT]
Dzięki za cynk. Na pewno obczaję.

Bartuś tak boleśnie kopie, że aż mi niedobrze. Wali po żebrach, wątrobie i żołądku. W nocy spałam może ze 4 godziny, bo nie mógł sobie miejsca znaleźć. Chyba napiję się melisy, to troszkę się uspokoi. O maskara, nie wiedziałam, że to może tak boleć!!!
Stary 2013-02-12, 12:54   #1323
banka26
Zakorzenienie

wlasnie przyszedl mi lezaczek yuupiii
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:57   #1324
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
nieee wycinajjj , mi w poprzedniej ciazy zrobilo sie cos takiego ale przy 4 uroslo mi duze ze jak cos jadlam to przygryzalam, i zazwyczaj dentysci zdziwieni , ni ewiedzieli co zrobic z trafilm do kliniki w mszpitalu i tam p. Profesor poweidzial ze jest to tak zwany guzek ciazowy , ze nic sie z nim n ie robi i ze powinien zniknac po porodzie , i z reka na sercu nawet nie wiem kiedy mi zniknal wiec u Ciebie pewnie tez tak bedzie
a bolał cię ten guzek? bo ja nie otwieram ust za szeroko bo tak mnie boli, i pulsuje okropnie na całą szczękę. i nie ma szans żebym wytrzymała z tym porodu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 12:58   #1325
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
w gazetce carrefura widziałam że będą truskawki za 2,89 250g. hiszpańskie, więc nie tak pyszne jak nasze, aczkolwiek wyglądają ładnie.
ja dzisiaj jadłam te truskawki z biedry, o których wczoraj była mowa. Ładnie wyglądają, w smaku średnie. Ale przed zjedzeniem je sparzyłam wrzątkiem, co by chemię spłukać.
Mam nadzieję, że przed porodem u rodziców na działce będą truskawki, to się najem na zapas, a potem mogę rodzić
......................... ......................... .........................

Dzień dobry wszystkim ja już po śniadaniu, pierwszym i drugim, i po deserze No w sumie już 13.

Też mam spotkanie z glukozą 75 gr, tylko jeszcze nie wiem, kiedy idę. Mam zamiar do końca tygodnia. Idę z mężem, bo boję się, że zasłabnę, czy coś. Zresztą razem raźniej

A mam takie pytanie... ja mam ogromną chęć na słodycze. I się powstrzymuję, bo boję się, że duża ilość cukru może szkodzić małemu. Myślicie, że jest jakieś bezpośrednie zagrożenie dla dziecka, jak się matka obżera słodyczami? oprócz tego, że można się potencjalnie nabawić cukrzycy ciążowej.
Pytanie trochę głupawe, ale mnie to nurtuję, bo mam wyrzuty sumienia jak zjem za dużo słodyczy...

Ja dzisiaj mam dzień sprzątający, siedzę w domu. Znowu się zimno zrobiło i spadł śnieg, a wczoraj już były suche chodniki.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:02   #1326
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja tez cos takiego mam i tez mnie to wpieniia.. tylko mi została tylko 1 ósemka..
to ja mam 4, także spokojnie mogę się ich pozbywać a boli cię to?

Cytat:
Stary 2013-02-12, 13:02   #1327
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej się nie rozrywaj przyjemnych wrażeń życzę, zdaj później relację
Było całkiem sympatycznie, pogadałśmy o diecie w ciąży, niczego specjalnego się nie dowiedziałam oprócz mnie była jeszcze jedna dziewczyna, po obgadywałyśmy szpital, ginekologów za tydzień idę znów

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ale później będzie kopać żebra a nie szyjkę. Szyjkę będzie boksować łapkami
ja w sumie nie wiem czy on tą szyjkę boksuje czy kopie, dowiem się w piątek

Cytat:
i z piekarnika też wychodzi taki pyszny ? ja zawsze jadłam łososia na parze, ale nie mając tego magicznego urządzenia chyba pocieszę się dzisiaj piekarnikiem
no ja robiłam tylko w piekarniku i mi bardzo smakuje

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:10   #1328
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
1. ja dzisiaj jadłam te truskawki z biedry, o których wczoraj była mowa. Ładnie wyglądają, w smaku średnie. Ale przed zjedzeniem je sparzyłam wrzątkiem, co by chemię spłukać.
Mam nadzieję, że przed porodem u rodziców na działce będą truskawki, to się najem na zapas, a potem mogę rodzić

2. A mam takie pytanie... ja mam ogromną chęć na słodycze. I się powstrzymuję, bo boję się, że duża ilość cukru może szkodzić małemu. Myślicie, że jest jakieś bezpośrednie zagrożenie dla dziecka, jak się matka obżera słodyczami? oprócz tego, że można się potencjalnie nabawić cukrzycy ciążowej.
Pytanie trochę głupawe, ale mnie to nurtuję, bo mam wyrzuty sumienia jak zjem za dużo słodyczy...
1. są ładne bo pewnie z Hiszpanii, ale ze względu na inne warunki klimatyczne nie smakują tak dobrze jak nasze. za to wyglądają ładniej od słońca :P
2. ja jak mam napad to pochłaniam całą czekoladę, albo wszystkie otwarte bombonierki, albo całe opakowanie czekoladek. i wyrzuty to mam raczej z cyklu jejku jaka będę gruba. nie sądzę żeby stanowiło to zagrożenia dla Ignaśka. jakbym miała złe wyniki badań, albo predyspozycje genetyczne do cukrzycy, to bym się ograniczała. chwilowo się ograniczam przez moje nieszczęsne dziąsła, ale odbiję sobie to później
Stary 2013-02-12, 13:11   #1329
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Tak ale już po badaniu a ja mam wrażenie, że haftnę od razu po wypiciu
aaa, to zmienia postać rzeczy będziesz musiała wypić jeszcze raz
i tym sposobem glukoza przez Twoje gardło przejdzie aż 3razy.. no chyba że będzie kolejny pawik, to więcej

Cytat:

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Było całkiem sympatycznie, pogadałśmy o diecie w ciąży, niczego specjalnego się nie dowiedziałam oprócz mnie była jeszcze jedna dziewczyna, po obgadywałyśmy szpital, ginekologów za tydzień idę znów

no ja robiłam tylko w piekarniku i mi bardzo smakuje
to byłyście tylko we dwie?
właśnie wsadziłam łososia do piekarnika, zobaczymy jak wyjdzie
szpinak mam już zrobiony, chyba przesadziłam z ilością...
Najwyżej jutro zrobię z makaronem penne i ccyckiem kurzym

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:15   #1330
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
to ja mam 4, także spokojnie mogę się ich pozbywać a boli cię to?

jak nic z tym nie robie to nie boli.. A jak czasami coś mi tam wejdzie i zaczynam często językiem to ruszać to mi puchnie, boli i swędzi..

Wojtek
Stary 2013-02-12, 13:15   #1331
nuna2
Zakorzenienie

ok przekonałyście mnie będą nalesniki ale na kolacje usmaże sobie małą porcyjke bo jutro post;p trzeba dziś pojeść
póki co zjadłam na oobiad zupkę pomidorową.
my nie mamy filtra do wody

szczerze to nie wyobrażam sobie poki co, że kopniaki mogą boleć
Stary 2013-02-12, 13:16   #1332
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
a bolał cię ten guzek? bo ja nie otwieram ust za szeroko bo tak mnie boli, i pulsuje okropnie na całą szczękę. i nie ma szans żebym wytrzymała z tym porodu
bolal , kazde jedzenie przyprawialo mnie zawrot głowy , co gryz to musialam to gowno odchylac , masakra zeby nie przegryzc bo zaleje sie krwia
Stary 2013-02-12, 13:18   #1333
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ooo to zrobię tak kiedyś, zawsze w parowarze robię kurczaka na najwyższym mięsnym pięterku a warzywa w koszyczkach (mam taki parowar http://www.tefal.pl/All+Products/Coo...itacuisine.htm)

Co do wody ja hektolitrami piję źródlaną, czasem dla urozmaicenia mineralną. Do sosów daję źródlaną, ale już do zup daje kranówkę Może też zamontuję taki filtr przy zlewie jak mówicie, bo dzbankiem nie chcę sobie gracić.
Ja mam taki zwykły Kilka półek coś jak ten http://www.megamedia.pl/parowar-tefa...min-vc7001.php

Zadko go urzywam ale czasem się przydaje. Kupiłam jak byłam na dziecie i wtedy używałam go cały czas.

Co do filtra fajna sprawa. Ja miałam uczulenie na chlor jako dziecko wiec nie za bardzo mieliśmy wyjąście.

A mi się właśnie zachciało jadbłka z marchewką

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:18   #1334
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
to byłyście tylko we dwie?
właśnie wsadziłam łososia do piekarnika, zobaczymy jak wyjdzie
szpinak mam już zrobiony, chyba przesadziłam z ilością...
Najwyżej jutro zrobię z makaronem penne i ccyckiem kurzym
tak wyszło bo oni mają zajęcia codziennie o 10:30 i o 15:00, można sobie wybierać tematy i przychodzić kiedy się chce (póki co 1 raz w tygodniu a później 2 razy w tygodniu) w przyszłym tygodniu może wybiorę się na pielęgnację noworodka zobaczę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:20   #1335
maarchewka
Zakorzenienie

Może bym poszła do muzeum, albo do galerii sztuki.. Nigdy czasu na to nie miałam.. a teraz mam czasu co niemiara

Wojtek
Stary 2013-02-12, 13:22   #1336
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
o co chodzi z tym ilościowy/jakościowy?
to nie jest jakoś,że 40dni ścisłego postu aż do wielkanocy ?
Ty hardkorze! 40 dni ścisłego postu.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
JennyAniolek proszę o zmianę imienia naszego synka z Leona na Nikodem, mąż się uparł i nie ma bata. Od dziś jest Nikoś i żadnych zmian juz nie przewiduję
Noooooooooł Leon pięknie. Nikodem też mi się podoba, ale Leon to mój typ! W ogóle to większość imion wybranych dla naszych majowo-czerwcowych dzieciaczków mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
My dziś na kebaba. Od początku ciązy nie jadłam wiec stwierdziłam, że moge się wybrać.
My wczoraj jedliśmy kebaba z frytkami i sałatką z Pomysłu na. Uwielbiam go, i ten sosik czosnkowy.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja już po jodze i po ciuchach

upolowałam otulacz za 16 zł, nowy z mothercare
do tego bodziak i bluzeczkę nowe z metkami po 10 i 12 zł i dla córki przyjaciółki spódnicę i sukienkę

co do postu i papieża, nie interesuje mnie to wcale, nic to w moim ateistycznym życiu nie zmienia
za zakupy.

Co do papieża, z ciekawości - nie zamierzacie chrzcić Piotrusia?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
"]http://allegro.pl/stojak-stelaz-do-wanienek-102cm-i-86cm-tega-i2999608093.html[COLOR=#000000]

dzieki. ja ciagle sie rozgladam...poczytalam troche opinii i nadal nie wiem jaka wybrac http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...010048678.html myslalam o takiej, ze stelazem 140zl...ale nie wiem czy go chce. zastanawiam sie czy w takiej wanience dzidzius bedzie mial szanse sie popluskac jak juz bedzie troche wiekszy :P czy taka zwykla nie bylaby lepsza. choc planuje, aby kapiele byly docelowo taty i pewnie byloby mu latwiej w takiej.
Hej. Te anatomiczne wyglądają bardzo fajnie, ale oglądałam kiedyś DD TVN i był Zawitkowski i straaaaaaasznie krytykował te profilowane wanienki. Tak samo te gąbki-podkładki w kształcie misia, itp. To siedlisko bakterii i najlepsza jest zwykła pieluszka tetrowa.

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
pierwsza ? Dzień dobry.

Która to pisała że zacznie się stresować jak marcówki zaczną rodzić???
Proszę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1829
O nie.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
niestety na usg nie da sie sprawdzić szyjki, ja byłam na połówkowym 2 dni przed wylotem i pytałam lekarza czy mógłby zerknąć czy jest ok i on powiedział, że widzi, że krótka nie jest, ale zbadać mnie trzeba ginekologicznie żeby stwierdzić czy jets ok
Da się. Lublana miała dokładnie mierzoną właśnie przez usg.

Cytat:

Co do chrztu i wieku dzieciaczka
-
u mnie w rodzinie robi się szybko chrzest - jak maluszek ma 3,4 miesiące. Głównie dlatego, że całą mszę prześpi i jest spokój.. Z kolei u TŻta sie chrzci późno, jak ma rok albo 1,5.. Ja bym wolala w miarę szybko.. Bo nie chciałabym biegać za dzieckiem po kościele i go wyciągać spod ławki bo ksiądz go chce polać wodą
Szybko? Ostatnio widziałam na fb, że moja koleżanka (fakt, bardzo wierząca) urodziła 18.01, a 3.02 mała już była ochrzczona.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ja teraz wstaję tak, że najpierw na bok się przewracam i powoli wstaję - nie używa się wtedy mięśni brzucha.
Ja inaczej nie umiem.

Witam się. Co za dzień. Byłam załatwić kilka spraw, m.in. oddać mocz i na morfologii. Luuuuudzi w zatrzęsienie! Jedna trzecia to ciężarne, więc przepuszczanie odpadało. Poza tym nie chce mi się kompletnie nic, siedzieć, leżeć, spać... Nic. A sterta ubrań czeka.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-02-12 o 13:24
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:22   #1337
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ok przekonałyście mnie będą nalesniki ale na kolacje usmaże sobie małą porcyjke bo jutro post;p trzeba dziś pojeść
póki co zjadłam na oobiad zupkę pomidorową.
my nie mamy filtra do wody

szczerze to nie wyobrażam sobie poki co, że kopniaki mogą boleć
Według mnie naleśniki z danio jutro jak najabrdziej bo przecież nie ma w nich mięsa. Ja to chyba mam jakies inne pojęcie postu jakościowego. Owszem nie jem mięsa ale tylko mięsa.

A co do filtra to według mnie super sprawa, a Tż stwierdził, że nie potrzebny wydatek więc pewnie jak już uda nam się dom wybudować to nie będzie chciał. Bo u niego w domu woda była ze studni i podobno czyściutka taka, że pili z kranu, ale mnie jakoś to nie przekonuje.

Ale mam dziś dzień na jedzenie. Teraz wcinam michałki. Dobrze, że taki dzięń zdarza mi się tak raz na miesiąc, że mogłabym wszytsko zjeść.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:26   #1338
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
jak nic z tym nie robie to nie boli.. A jak czasami coś mi tam wejdzie i zaczynam często językiem to ruszać to mi puchnie, boli i swędzi..
to mnie boli cały czas i cały czas jest podpuchnięte

Cytat:
bolal , kazde jedzenie przyprawialo mnie zawrot głowy , co gryz to musialam to gowno odchylac , masakra zeby nie przegryzc bo zaleje sie krwia
masakra, ja przynajmniej nie zalewam się krwią. a jedzenie wciąż lbię, tylko muszę sobie przygotowywać odpowiednie porcje, żeby nie rozchylać zbyt szeroko szczęki bo wtedy boli bardziej
Stary 2013-02-12, 13:26   #1339
nuna2
Zakorzenienie

wzięłam się za angielski

Justyna G
my też piliśmy kranówe i czysta bo nigdy nam jakieś bakterie/pasożyty nie wyszły ale już od dłuższego czasu jadę na mineralnej szkoda , że gazowanej
Stary 2013-02-12, 13:33   #1340
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wzięłam się za angielski
Stary 2013-02-12, 13:39   #1341
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
to mnie boli cały czas i cały czas jest podpuchnięte

masakra, ja przynajmniej nie zalewam się krwią. a jedzenie wciąż lbię, tylko muszę sobie przygotowywać odpowiednie porcje, żeby nie rozchylać zbyt szeroko szczęki bo wtedy boli bardziej
ciezko , powiem Tobie ze modlilam sie o to zeby w tej ciazy zadne gowno nie wyskoczylo, w tej tylko pare dzikich skorek kolo pach i pod piersia i wystarczy
Stary 2013-02-12, 13:40   #1342
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Kij z tym, że miałam to robić od poczatku ciąży
Stary 2013-02-12, 13:41   #1343
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja bardziej boję się igły niż tego bólu. Potem pół twarzy zdrętwiała
Igła to jedno ukłucie a borowanie trwa dłużej. Też nie lubię igieł, ale po takim moim zapieraniu się przy robieniu 8ki bez znieczulenia teraz chcę do wszystkiego.
Cytat:
1. są ładne bo pewnie z Hiszpanii, ale ze względu na inne warunki klimatyczne nie smakują tak dobrze jak nasze. za to wyglądają ładniej od słońca :P
Od słońca? zielone zrywane i oblewane chemią w odpowiednim momencie dla koloru
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Poza tym nie chce mi się kompletnie nic, siedzieć, leżeć, spać... Nic. A sterta ubrań czeka.
Przypomniałaś mi o prasowaniu
Ale to później, zapytam męża czy odbierze chleb z piekarni, bo jak wraca później to muszę sama się przejść.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:43   #1344
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie bo zastanawiam się nad tym wiadrem do mycia ale:
po pierwsze - czy można tam tak sadzać pionowo noworodka od razu bez szkód dla jego kręgosłupa? przecież tam wody jest mało i ona nie wypiera ciała na tyle, że jest prawie bez ciężaru?
po drugie - czy z takiego wiadra dziecko za szybko nie wyrasta tj. przestaje się mieścić? no bo nie chce kupować, a potem i tak kupować wanienkę, bo dziecko mi zacznie w nim utykać...
znajoma uzywa wiadra. pisala mi, ze tylko na poczatku pozyczyli od kogos wanienke, dopoki kikut nie odpadl. a teraz juz wiadro (mala jest z wrzesnia). niestety nie wiem nic wiecej na ten temat
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:46   #1345
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No może i masz rację, ja jednak jestem spokojniejsza po badaniu na fotelu, gin sprawdza mi śluz, czy nie mam infekcji (bo czasem coś może się przyplątać a nic nie swędzi)... ale faktycznie każdy lekarz ma swój styl
w kwestii infekcji to zrobił mi wymaz z pochwy ale to leżałam na stole do usg i w ten sposób. Dziwne to wszystko, przez chwile wpadłam w niepokój jak czytałam jak wiele z nas tu pisze że badanie co wizyta i bez tego nie da się wiedzieć czy jest ok ale przeciż gin by nie ryzykował. Na każdej wizycie robi usg, inne rzeczy go interesują to ryzykowałby bo by mu sę nie chciało zajrzeć do pipki, jakoś nie mieści mi się to w głowie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
można, podobno maja jakieś specjalne. Ja za to mam ósemkę do usunięcia. Ale z tym to chyba będę musiała poczekać... oby się znowu przed porodem nie odezwała.. bo trzzeba rtg zrobić a tego to chyba na pewno nie można w ciąży.
można, ja miałam w bardzo dobrym gabinecie na wysokim poziomie więc gdyby nie było można nie pozwoliliby sobie aby zrobić. Przykryta byłam fartuchem z ołowiu

idę dziś na SR u siebie w mieście. To małe misto, szpital całe wieki miał i ma nieciekawą opinię ale w kwestii rodzenia tu podobno się dużo zmieniło i jest nawet lepiej jak w innych szpitalach w okolicy, m.in. w tym w ktorym rodziłam poprzednio. Dlatego jestem ciekawa tego i może na sr się coś dowiem poza tym zawsze to jakaś odskocznia.
U mnie ferie się zaczęły, tż nauczyciel więc w domu, córa też i myślałam że może skoczymy na dwa trzy dni do Krakowa żeby trochę sie rozerwać we troje ale cholera dałam auto do serwisu bo mi zalecali przegląd zawieszenia i UWAGA- zacytuję Wam słowa gościa z dzisiejszego poranka- "miała Pani szczęscie że oddała Pani auto, lada dzień wyjazd nim skończyłby się poważnym wypadkiem" brakowało jakieś ważnej śruby przy wahaczu, przy drugim strsznie poluzowana, i kilka innych bajerów, które będa mnie kosztowały bagatela 1200 zł
jestem wściekła bo co chwile wydaje na to auto bo coś się dzieje a wściekła o tyle bardziej że pseudo zaufana osoba, która się zajmowała naprawa mojego auta do tej pory mówiła że jest ok z zawieszeniem a ostatnio jak jeżdziłam to miałam wrażenie że faktycznie auto sie rozleci, ech...
to się pożaliłam, lecę podać obiadek i spadam na ta sr
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:47   #1346
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Od słońca? zielone zrywane i oblewane chemią w odpowiednim momencie dla koloru
ja tam liczę że to jednak od słońca

Cytat:
Napisane przez nuna2
Kij z tym, że miałam to robić od poczatku ciąży
za dużo innych rzeczy robiłaś

Cytat:
Napisane przez banka26
ciezko , powiem Tobie ze modlilam sie o to zeby w tej ciazy zadne gowno nie wyskoczylo, w tej tylko pare dzikich skorek kolo pach i pod piersia i wystarczy
no nie dziwię się. ja mam serdecznie dość
Stary 2013-02-12, 13:49   #1347
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Hej. Te anatomiczne wyglądają bardzo fajnie, ale oglądałam kiedyś DD TVN i był Zawitkowski i straaaaaaasznie krytykował te profilowane wanienki. Tak samo te gąbki-podkładki w kształcie misia, itp. To siedlisko bakterii i najlepsza jest zwykła pieluszka tetrowa.
a dlaczego krytykowal anatomiczna? tam nie ma gabki i bakterii

u mnie w laboratorium pusto weszlam i juz. ale bylam o 10, bo troche mi sie zaspalo przez brak pradu (budzik nie dzwonil :P)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:53   #1348
niunka045
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny !!!
Przyszła mi dziś paka 38 ciuszków za 27 zł Jakiegoś szału disneya nie ma ale jestem strasznie zadowolona widzę że rozmawiacie o wanienkach. My mamy już kupioną anatomiczną tega. Chyba o bakteriach nie ma mowy całość jest z plastiku
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:54   #1349
xal
Zakorzenienie

Katherine z autami to niestety skarbonki ... mojego robili w serwisie jeszcze na gwarancji, niby wszystko super ekstra, serwis tej marki to jeden z lepszych, mało kto narzeka bo faktycznie mają fachowców. Po paru miesiącach coś zaczęło grzechotać na zimnym silniku, jak zaczęłam analizować to koszta mnie powoli dobijały. Okazało się, że w tym super serwisie nie mieli oleju do silnika tego co zwykle więc dali UWAGA! LEPSZY! Mój tata był na tym przeglądzie więc zaczął dopytywać co i jak z silnikiem robili to powiedzieli od razu, więc stwierdził, że faktycznie lepszy olej więc to nie może być przyczyna. Poszedł po poradę do kolegi mechanika a ten mówi, że jak mam się ładować w koszty to zmienić, nawet jak za wcześnie, na ten co był oryginalnie. I co? Problem zniknął! Mój mąż nadal nie dowierza i czeka co się wykluje
Teraz nadal mam zaufanie do tego serwisu, ale wiem, że "lepsze jest wrogiem dobrego".
Z autami to czasami masz kogoś zaufanego i mimo wszystko coś przegapi ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:56   #1350
niunka045
Zadomowienie

Muszę się wam jeszcze pochwalić że wyniki badań mam już dużo dużo lepsze wszystko prócz hemoglobiny w normie tylko białko mam na poziomie 5,6 ..
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości