Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 10:38   #1261
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem po glukozie... pobrała mi krew z palca wynik 90... ostatnio miałam 76... potem zrobiła mi ten roztwór, mialam pół cytryny więc wycisnęła mi do kubka. Szczerze mówiąc to było całkiem smaczne,wypiłam szybko..
wyszłam i siedze, podobno 2 godziny a nie godzine a piłam 50g wiec nie wiem, pytalam czemu tak to ona powiedziała ze moze mi po godzinie zrobic ale po 2 ędzie bardziej miarodajne
po jakis 10mninutach zrobiło mi sie slabo, potem straszniee gorąco..chyba od nadmiaru energii z cukru nie wiem, teraz mi lepiej, jszcze 2 łyki wody sie napiłam, mam swoja est w miare ok.. ehh ale juz mialam iść do niej że sie źle czuje..w dodatku mega senna jestem
wazne ze juz jestes po
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Przyznaję bez bicia, że zaczęłam nadrabiać, ale nie dałam rady... Czy ktoś ma ochotę streścić niedzielę i poniedziałek?!?

Tak jak mówiłam, jestem z doskoku, bo przez sprawy z mieszkaniem nie mam czasu na nic innego. Tzn, może i mam, ale jestem wtedy już tak wymęczona, że leżę grzecznie w łóżku jak Mąż każe i odpoczywam!

Udało nam się zamówić meble do dużego pokoju i szafę do malutkiego. Chyba "najgorsze" wybory za nami Teraz nic, tylko czekać na decyzję z banku odnośnie kredytu

O ile do tej pory Młody był spokojny, o tyle dzisiaj w nocy pokazał matce co potrafi. Gdzieś od 24 do 1:30 urządził sobie chyba dyskotekę, albo jakiś trening piłkarski . Później na chwilę przysnęłam, ale miałam straszny sen, więc w sumie noc z głowy!
Ha! A teraz matka zła Obudziłam brzdąca kanapkami z miodzikiem

W załączniku wrzucam Wam obiecane sobotnie sh ciuszki dla Małego (jedynie niebieska czapeczka i niedrapki z Pepco)
piekne ciuszki
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej,
Diabli daj znać jak Ci odpiszą z TAKO
Jenny ja też już byłam pytać o chrzciny, chcę w lokalu chociaż będzie max 15 osób, ale nie mam ochoty gotować, u nas w kościele msza jest o 11 więc póżniej impreza od obiadu, kawa i ciacho i zimna płyta kolacji nie będzie, cena w restauracji którą wybraliśmy 60-70 zł, myślałam o cateringu ale kosztuje bez ciasta 50 zł więc się nie opłaca bo bym musiała sprzątać, rozkładać, kawę robić, a tak to po imprezce zawiniemy się do domu i nie będzie kłopotu

Dzisiaj wizyta, już nie mogę się doczekać mam nadzieje, że wszystko ok i to twardnienie jest normalne
ja takze bede w restaracji, mysle ze w kazdej mozna podyskutowac na temat znizki , ja przyjecie slubne mialam w takiej jednej z lepszych restauracji i tam wyszlo 70-80 zl z tortem za osobe z kawa , herbata i zimnymi napojami a jedzonko pyszne , u mnie rodzinka duza - ta najblizsza wiec kolo 23 osob bedziemy mieli ....i tez chce w miare szybko
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Aaaaa i wygrałam wczoraj kilka aukcji u jednego sprzedawcy ale takie większe rzeczy. Bo dla dzieciaczka na 0-3 m-cy mam sporo rzeczy, na 3-6 m-cy mam bardzo mało a 6-9 to praktycznie nic. A teraz warto kupować zimowe ciuszki bo są tanie.

Wylicytowałam:
4 bluzki z krótki rękawem za 10,49 zł rozmiar 74
2 pary leginsów za 3,5 zł rozmiar 0-3 m-cy
spodnie dżinsowe za 2,25 zł 3-6 m-cy
spodnie dzinsowe za 4,99 6-9 m-cy
czyli za 8 ciuszków wyszło jakieś 21 zł + przesyłka (pewnie z 8 zł, czekam na info).
tanio super
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
maaarchewka 30 osób to dużo??? U nas będzie ponad 40!!! Także ja bym się cieszyła jakbym miała tylko 30 osób do zaproszenia W ogóle to nie wiem czy robić chrzciny, właśnie przez tą ilość osób jaką trzeba by było zaprosić, u mnie to najbliższa rodzina, a od mojego męża to i ciotki i wujki... MASAKRA.... Z drugiej strony nas na wszystkie chrzciny wszyscy zapraszali to teraz jak my nie zrobimy to nie wiem, poobrażają się.... Eh.... Na razie chyba nie chce mi się o tym myśleć, pewnie będę odwlekać w czasie

A tak w ogóle to HELOŁ w 29tc

Wybieram leki powoli, do końca tygodnia powinnam już skończyć, ale widzę dużą poprawę, brzuch już tak nie twardnieje. Siedzę raczej w domku i odpoczywam. W sobotę całe mieszkanie posprzątał TŻ

A tak ogólnie niewyspana jestem strasznie dzisiaj i muszę wymyślić jakąś zupę, ale nie bardzo wiem jaką - macie pomysły jakieś fajne?
za 29 tc

wlasnie zakupilam MjakMama z marca i podczytuje aaa i obserwuje co sie dzieje u mamy marcowej
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:45   #1262
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Witamy się w 25 tygodniu

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

"Okazało się, że tworzą się one zazwyczaj u mężczyzn w średnim wieku z lekką nadwagą. "
Mój ma 25 lat i jest chudzinką
Mój też jest szczupły, ale brzuszek mu wystaje No i jeszcze nie taki stary - 28 lat.

Zaraz się zbieram, bo we wtorki w łukowskich lumpkach wszystko -50%

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
młodość, piękno i seks to będzie temat przewodni mojego lata a jeszcze jak botwinka ma to podrasować to łoooooojuż tak bym chciała normalnie się poseksić
Ja też... co noc mam sny z wątkami erotycznymi
A będąc ostatnio w bibliotece każda z wypożyczonych przeze mnie książek musiała dotyczyć seksu, albo romansów
Stary 2013-02-12, 10:47   #1263
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
młodość, piękno i seks to będzie temat przewodni mojego lata a jeszcze jak botwinka ma to podrasować to łoooooojuż tak bym chciała normalnie się poseksić

ja ostatnio wcinam łososia z piekarnika z warzywami na patelnią nawet dwa razy w tygodniuale dziś zrobię wariację z ziemniaczkami dzięki Tobie

Tak mi brakuje świeżych warzyw i owoców... dobrze, ze są mrożonki, ale nie wszystko da się zastąpić chcę wiosnę i lato...
Normalnie jakbym siebie słyszała sprzed kilku dni... Aaaaa podobno bardzo ważne jest żeby przez ostatnie 3 miesiące ciąży dostarczać odpowiednią dawkę kwasów Omega 3, czyli rybki warto jeść trochę częściej niż do teraz

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Policzyłam osoby na chrzciny ... minimum, czyli to co ja chcę to jest 10-11 osób, zależy od chrzestnych, a max 34, czyli to co się upierają rodzice i mąż też by chciał ...
Tematu jeszcze nie poruszamy, ale raczej będzie to we wrześniu. Temat nie poruszany ze względu na różnicę zdań w chrzestnych
My z chrzestnymi chyba problemu mieć nie będziemy, chrzestną na bank będzie moja siostra, a chrzestnym ktoś z rodziny TŻta - niech on się martwi

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Muszę zrobić glukozę a nie mogę się zebrać.
Pójdę chyba w piatek
Jeszcze żadna z Was jej nie wyhaftowała to pewnie ja bedę pierwsza
Będzie dobrze Chyba Ash miała jakieś przeboje.....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:48   #1264
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
młodość, piękno i seks to będzie temat przewodni mojego lata a jeszcze jak botwinka ma to podrasować to łoooooo

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mi też, mi też... Warzywa, Owoce.. Truskawki.. Arbuzy
ja też się juz nie moge doczekać tych pachnących i świeżych warzyw i owoców
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:50   #1265
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

niech mnie ktoś oświeci - jak jest z kwestią znieczuleń u dentysty w ciąży?
można, podobno maja jakieś specjalne. Ja za to mam ósemkę do usunięcia. Ale z tym to chyba będę musiała poczekać... oby się znowu przed porodem nie odezwała.. bo trzzeba rtg zrobić a tego to chyba na pewno nie można w ciąży.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wczoraj byłam na jodze i chyba źle ćwiczyłam:/ wydaje mi się, że mimo, że pilnowałam to napinałam mięśnie brzucha dzisiaj się czuję taka napięta ale nie mogę wyczuć czy to więzadła, pachwiny, brzuch czy co:/ miałam dzisiaj iśc na gimnastykę, ale myślę, że rozsądniej by było odpuścić i poleżeć a jutro u gina spytam czy wszytsko ok, jak sądzicie?
nie chce maluchowi zaszkodzić
no może przećwiczyłaś się, nie powinno się napinać raczej mięśni brzucha. Poleż sobie dzisiaj jak najwięcej. Ja od kaszlu i kataru teraz mam okropne bóle brzucha i kłucia, bo od kaszlu też strasznie mi się brzuch napina.

Cytat:
Ostatnio coraz częściej korzystam z pomocy Tż przy wstawaniu. Jeśli jest w pobliżu.
I zawsze się ze mnie nabija..
rzuci jakiś śmieszny tekst.
Ostatnio złożył ręcę imitując mikt=rofon i mówi "Panie Xxx zamawiał Pan dźwig ?
-tak, tak. Zamawiałem, dziękuję."
I warkocze jadąc po mnie dźwigiem
fajny ten twój tż. Mój też jest kochany, chociaż grzeszki na swoim koncie ma, bo mnie kilka razy wyprowadził z równowagi, a wie, że nie mogę się denerwować. A wczoraj mi powiedział, że gdybym normalnie była taka jak teraz w ciąży to by chyba ocipiał albo rozstał się ze mną. Powiedział mi nawet, że jak czasem jego koledzy w pracy słyszą, jak ze mną gada przez telefon to mówią: "ty to chłopie masz cierpliwość" ale on taki właśnie jest...oaza spokoju. Tak więc uzupełniamy się fajnie, bo ja to wariat skończony

Cytat:

2. Buty i pedicure to też dla mnie spory wyczyn
ja bardzo lubię zadbane paznokcie u stóp, mój Tż ma hopla na punkcie stóp. I zawsze miałam długie paznokcie, którym korygowałam raz czy dwa razy w tygodniu kształt.. zawsze były ładnie pomalowane... teraz mam z tym problem, ostatnio się wkurzyłam i poobcinałam je na króciutko. Dziwny widok, jak nie moj stopy.. ale Tż musi to jakoś znieść
ja dlatego chodzę na pedikiur i mam na stopach zrobiony hybrydowy. Ale stopy mam okropne przesuszone bo nie mam siły już smarować, ciężko się schylić. A na łapach już od tygodnia przez te choroby mam niepomalowane i wyglądam obrzydliwie. Nie cierpię mieć niepomalowanych.

JUSTYNA, fajnie masz z tą mamą, moja mama w życiu nic nie upiekła...

co do naklejek ja choruję na te:
http://allegro.pl/naklejka-mis-z-roz...988261925.html

zabierzecie ode mnie ten katar i kaszel błagam.... wszelkie plany walentynkowe spełzły na niczym.... nawet seksik we własnej sypialni odpada
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:51   #1266
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
wiem co czujesz...
marza mi się rzodkieweczki,świeża sałata/szczypiorek.. botwinka właśnie.. ogórki ze smakiem a nie te plastiki co teraz
ah..jeszcze trochę.. i będę wcinać od rana do nocy twarożki z ważywami, chłodnik i tony świeżutkich sałatek! jeszcze z miesiąc..? dwa?

a co do seksu... też bym chciała normalnie.. ale to tez już niedługo
ooo tak nowalijkii pomidorki jeeeej kolejna motywacja do przeniesienia się w czasie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
ja mam non stop jakieś sny i już TŻ się ze mnie śmieje że jestem napalona jak szczerbaty na suchary
No ale co ja mogę jak nie mogę
Ale już niedługo - jestem dobrej myśli.
ja mam orgazmy przez senlubie mój brzuszek, ale nie przy seksie, bo takiej beczułki jaką teraz jestem to sie nawet dobrze chwycić nie da
No, ale damy radę, przyjdzie wiosna, rozapkujemy się i zaczniemy final countdown do końca połogu (chociaż ja to nie wiem czy będę czekać, jak nie będę pokiereszowana to jadu)

Cytat:
1.
2. i z piekarnika też wychodzi taki pyszny ? ja zawsze jadłam łososia na parze, ale nie mając tego magicznego urządzenia chyba pocieszę się dzisiaj piekarnikiem
3. Mi też, mi też... Warzywa, Owoce.. Truskawki.. Arbuzy

ojj, mylisz się. Ash niestety miała przygody w autobusie, właśnie po glukozie
zawijam w folię aluminiową i na ok. 20 minut wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Przyprawiam go przyprawą do ryb lub pieprzem cytrynowym. Nie wychodzi suchy
A parowar polecam kupić (czy tam garnek do gotowania a parze) bo się przyda podczas karmienia

Ale Can chce chyba zrobić show w przychodni

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-02-12 o 10:58
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 10:53   #1267
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Witamy się w 25 tygodniu

Mój też jest szczupły, ale brzuszek mu wystaje No i jeszcze nie taki stary - 28 lat.

Zaraz się zbieram, bo we wtorki w łukowskich lumpkach wszystko -50%

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ja też... co noc mam sny z wątkami erotycznymi
A będąc ostatnio w bibliotece każda z wypożyczonych przeze mnie książek musiała dotyczyć seksu, albo romansów
za 25 tc

zapomnialam, mi sie wydaje ze Michas sie przekrecil pare dni temu, stad nie dosaje kopniakow wysoko jak dotad , ale za do po pecherzu i przewodach moczowych wszsytkie ruchy raczej ponizej pepka ...hmm
Stary 2013-02-12, 10:58   #1268
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

JUSTYNA, fajnie masz z tą mamą, moja mama w życiu nic nie upiekła...
Na jedno fajnie, a z drugiej strony to nie do końca. Dużo osób to wykorzytuje i "zleca" jej pieczenie np. na imieniny, a że ona lubi to robić to robi to harytatywnie. Sama nie da rady tyle zrobić wiec połowa roboty spada na mnie i to już nie jest takie fajne. Zwłaszcza jak przychodzi piątek czy sobota i ja siedzę do wieczora przekładam cistka, a wiem, że ciotka ma dwie córki dorosłe, które mogłyby to zrobić. Teraz jest jeszcze cieżej bo jak długo siedzę to bolą mnie plecy i po takim dniu to nie moge się rusząć.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

zapomnialam, mi sie wydaje ze Michas sie przekrecil pare dni temu, stad nie dosaje kopniakow wysoko jak dotad , ale za do po pecherzu i przewodach moczowych wszsytkie ruchy raczej ponizej pepka ...hmm
Ja zawsze dostawałam kopy poniżej pepka. Choć w niedziele wydawało mi się, że mała uciska na wątrobe bo mnie bolało lekko. Często czuję jak mała kopie prosto w pęcherz...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:01   #1269
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Normalnie jakbym siebie słyszała sprzed kilku dni... Aaaaa podobno bardzo ważne jest żeby przez ostatnie 3 miesiące ciąży dostarczać odpowiednią dawkę kwasów Omega 3, czyli rybki warto jeść trochę częściej niż do teraz
ja sobie kupiłam taką omegę http://www.omegamed.pl/index.php?id=50
i wcinam tak raz dziennie jak pamiętambo własnie z rybkami mam taką sinusoidę, że jak jem to w kółko, później przerwa i po jakieś 2 tygodniach znów a powinno się regularnie jeść 1-2 razy w tygodniu.
Stary 2013-02-12, 11:02   #1270
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witamy się w 25 tygodniu
za 25t
Stary 2013-02-12, 11:09   #1271
ada32
Wtajemniczenie

hej...witam się z Wami...
dopiero teraz ..ale jestem tu już od 8 rano
wszystko wiem i podglądam też watek marcowo-kwietniowych mam
wooow!

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:09   #1272
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
można, podobno maja jakieś specjalne. Ja za to mam ósemkę do usunięcia. Ale z tym to chyba będę musiała poczekać... oby się znowu przed porodem nie odezwała.. bo trzzeba rtg zrobić a tego to chyba na pewno nie można w ciąży.
ja myślałam że też będę mieć ósemkę do wyrwania, ale dentystka powiedziała że póki co wystarczy wyciąć trochę dziąsła bo się porobiły jakieś kieszonki przez co mam ostatnio niekończące się zapalenie dziąseł. i umówiłam się na to wycięcie. tylko że ucieszona że ból się skończy, nawet nie zapytałam o znieczulenie i inne szczegóły
Stary 2013-02-12, 11:10   #1273
xal
Zakorzenienie

Cytat:
My z chrzestnymi chyba problemu mieć nie będziemy, chrzestną na bank będzie moja siostra, a chrzestnym ktoś z rodziny TŻta - niech on się martwi
No właśnie o tego chrzestnego chodzi .... bo mąż chce brata, a ja nie. Ja chcę kogokolwiek innego z jego rodziny, bo akurat z bratem to żadnych kontaktów się nie utrzymuje, oni nawet na imprezach ze sobą nie rozmawiają bo nie mają o czym, to prędzej ja i jego bratowa ...
Cytat:
Moje zawsze dołem się wierciło i wierci, rzadko kiedy powyżej pępka dostaję kopniaka, to chyba grawitacja

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:12   #1274
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
o rany u nas na ślubie było 30
u nas 120 i to też była najbliższa rodzina.. no może u mnie można było zrezygnować z jakiś 20 osob.. tak to jest jak jest rodzina wielodzietna.. rozrasta się w tempie geometrycznym

łe nie dostałam się na gimnastykę, za późno przyszłam i nie było miejsc
straciłam tylko godzine drogi...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:13   #1275
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
bardziej mnie za to interesuje kiedy planujecie robić chrzciny, tj. w jakim wieku będą wtedy wasze szkraby?
moją myślę chrzcić hm... koniec lipca poczatek sierpnia czyli tak 1,5 miesiąca. Chrzciny będą w domu.
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Wylicytowałam:
4 bluzki z krótki rękawem za 10,49 zł rozmiar 74
2 pary leginsów za 3,5 zł rozmiar 0-3 m-cy
spodnie dżinsowe za 2,25 zł 3-6 m-cy
spodnie dzinsowe za 4,99 6-9 m-cy
czyli za 8 ciuszków wyszło jakieś 21 zł + przesyłka (pewnie z 8 zł, czekam na info).
za udana licytacje
Cytat:
nie wolno właśnie:/ babka mi zwróciła uwage, żebym wstając nie używała mięśni brzucha tylko kładła się na bok i podpierała ręką, ale ciągle o tym zapominam
ja tylko tak wstaje inaczej brzuch mnie boli.

Cytat:
Dzień dobry, witam się z moimi pyyysznymi, wczoraj upieczonymi ciasteczkami i mlekiem
Wiktorek dalej droczy się z mamusią i ani na dobranoc, ani rano na pobudkę nie skopał mamusi (tak jak to miał zawsze w zwyczaju)
no i doczytałam, że się poruszył dajcie tym dzieciom pospac co?? bo on tanczyć chceeee

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ja zawsze dostawałam kopy poniżej pepka. Choć w niedziele wydawało mi się, że mała uciska na wątrobe bo mnie bolało lekko. Często czuję jak mała kopie prosto w pęcherz...
oj tak pęcherz jedno z lepszych miejsc mojej małej

dzień dobry bardzo
Stary 2013-02-12, 11:16   #1276
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ciekawe bo koleżanka jak była w ciąży to dostała od położnej zestaw ćwiczeń typowo na mięśnie brzucha
pewnie zależy które mięśnie brzucha, bo ich też jest sporo

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
dziwne teorie. Lekarze ze szpitala uniwersyteckiego w Krk mają inne zdanie na ten temat i normalnie mierzą usg i skracanie szyjki jak najbardziej trzeba mierzyć, bo jest wskaźnikiem niepokojących zmian.
Takim sposobem ja mam twardą i zamkniętą szyjkę, ale mi się skraca i gdyby lekarz tego nie mierzył usg nikt wiedziałaby, ze mi się skraca i mogłabym wylądować w szpitalu z przedwczesnym porodem.
Tak jak pisałam szyjke mierzy się głowicą dopochwową i trzeba ja trzymac luźno, lekarka mi pokazywała, ze to jak się ją trzyma wpływa na wyniki i jest jeden standard mierzenia, który wszyscy stosują, zeby enie było niejasności. Przez brzuch to sobie można szyjke pdoejrzeć a nie zmierzyc.
tylko, że mi na polówkowym przez brzuch mierzył szyjkę.. Mam wyraźnie napisane długość i wejscie czy wyjście zamknięte..

Wojtek
Stary 2013-02-12, 11:19   #1277
ada32
Wtajemniczenie

jedna z mam urodziła na watku marcowych
expresowo...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:21   #1278
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie zależy które mięśnie brzucha, bo ich też jest sporo

boczne można a nawet poiwnno się ćwiczyć
Stary 2013-02-12, 11:21   #1279
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
No właśnie o tego chrzestnego chodzi .... bo mąż chce brata, a ja nie. Ja chcę kogokolwiek innego z jego rodziny, bo akurat z bratem to żadnych kontaktów się nie utrzymuje, oni nawet na imprezach ze sobą nie rozmawiają bo nie mają o czym, to prędzej ja i jego bratowa ...
to czemu on się upiera na tego brata jak nie utrzymują kontaktów?
Stary 2013-02-12, 11:22   #1280
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio coraz częściej korzystam z pomocy Tż przy wstawaniu. Jeśli jest w pobliżu.
I zawsze się ze mnie nabija..
rzuci jakiś śmieszny tekst.
Ostatnio złożył ręcę imitując mikt=rofon i mówi "Panie Xxx zamawiał Pan dźwig ?
-tak, tak. Zamawiałem, dziękuję."
I warkocze jadąc po mnie dźwigiem

Cytat:

ja ostatnio wcinam łososia z piekarnika z warzywami na patelnią nawet dwa razy w tygodniuale dziś zrobię wariację z ziemniaczkami dzięki Tobie

Tak mi brakuje świeżych warzyw i owoców... dobrze, ze są mrożonki, ale nie wszystko da się zastąpić chcę wiosnę i lato...
WŁASNIE SKŁADAMY APEL:
MAMY MAJOWO-CZERWCOWE CHCĄ JUŻ LATO, EWENTUALNIE WIOSNĘ!!!

Co do chrzestnych - to u nas już nie mam pomysłu kogo wziaść.. U TŻta rodzeństwo już jedzie drugą turę. każdy ma przynajmniej po jednym, bo się tak nawzajem biorą.. Niektórzy już mają po dwoje..Z rodzenstwem ciotecznym/wujecznym czy też jak niektórzy mówią z kuzynowstem to oni mają kiepski kontakt..
U mnie z kolei już też każdy ma chrześniaka, a cioteczne rodzeństwo jest albo za małe, jedna dziewczyna co jest w odpowiednim wieku jest autystyczna, no pozostaje jeszcze brat cioteczny..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-12 o 11:25
Stary 2013-02-12, 11:24   #1281
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
boczne można a nawet poiwnno się ćwiczyć
zgadza siętylko prostych nie, bo w ciąży rozchodzą się na boki i dopóki po ciąży się nie zejdą nie wolno zaczynać ćwiczeń.
Stary 2013-02-12, 11:24   #1282
xal
Zakorzenienie

Cytat:
to czemu on się upiera na tego brata jak nie utrzymują kontaktów?
Bo to jest brat. On jest chrzestnym bratanka, więc wypada, żeby brat był u nas, no i jak to brać kuzyna jak brat nie jest ... ja tego nie rozumiem, ale mąż się upiera.

Stary 2013-02-12, 11:26   #1283
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Na jedno fajnie, a z drugiej strony to nie do końca. Dużo osób to wykorzytuje i "zleca" jej pieczenie np. na imieniny, a że ona lubi to robić to robi to harytatywnie. Sama nie da rady tyle zrobić wiec połowa roboty spada na mnie i to już nie jest takie fajne. Zwłaszcza jak przychodzi piątek czy sobota i ja siedzę do wieczora przekładam cistka, a wiem, że ciotka ma dwie córki dorosłe, które mogłyby to zrobić. Teraz jest jeszcze cieżej bo jak długo siedzę to bolą mnie plecy i po takim dniu to nie moge się rusząć.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moje zawsze dołem się wierciło i wierci, rzadko kiedy powyżej pępka dostaję kopniaka, to chyba grawitacja
zawsze nogi bardziej ruchliwe i chyba mocniejsze kopy sa od nich niz macanki raczka a moj byl juz glowa w dol i dawal tak mi pod mostkiem ze hoho a teraz tylko na dole mnie kopiei przed chwila wystawil najprwdopodobniej lokiec ehhehe jescze tydzien i sie dowiem czy zmienil pozycje , chociaz do tego czasu moze sie znowu odwroci
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
expresowo...
tez wlasnie czytalam , kurcze zaczynaja sie rozpruwac , zobaczymy kiedy u 2 z mam sie ruszy
Stary 2013-02-12, 11:26   #1284
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
expresowo...
zaczyna się

Wojtek
Stary 2013-02-12, 11:32   #1285
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
WŁASNIE SKŁADAMY APEL:
MAMY MAJOWO-CZERWCOWE CHCĄ JUŻ LATO, EWENTUALNIE WIOSNĘ!!!
tak! niech będzie wiosna, i to taka dłuuuuuuuuuuga, żebym jeszcze zdążyła zabrać się za wyprawkę

Cytat:
Napisane przez xal
Bo to jest brat. On jest chrzestnym bratanka, więc wypada, żeby brat był u nas, no i jak to brać kuzyna jak brat nie jest ... ja tego nie rozumiem, ale mąż się upiera.
czyli ten sam argument co u mnie: 'bo to jest brat'.. ja też nie rozumiem tego "bo tak wypada"
Stary 2013-02-12, 11:35   #1286
xal
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze nogi bardziej ruchliwe i chyba mocniejsze kopy sa od nich niz macanki raczka a moj byl juz glowa w dol i dawal tak mi pod mostkiem ze hoho a teraz tylko na dole mnie kopiei przed chwila wystawil najprwdopodobniej lokiec ehhehe jescze tydzien i sie dowiem czy zmienil pozycje , chociaz do tego czasu moze sie znowu odwroci
Ja myślałam, że na tym etapie ciąży to dziecko jeszcze się obraca i kręci.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
czyli ten sam argument co u mnie: 'bo to jest brat'.. ja też nie rozumiem tego "bo tak wypada"
Jak znajdziesz kontr argument co zadziała to daj znać, przyda mi się

Stary 2013-02-12, 11:38   #1287
nuna2
Zakorzenienie

chce mi się nalesników z serkiem danio

tylko czy zrobić sobie, czy sobie odpuścić...
Stary 2013-02-12, 11:48   #1288
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
chce mi się nalesników z serkiem danio

tylko czy zrobić sobie, czy sobie odpuścić...
Zrób na obiad, jutro sobie na takie coś chyba nie pozwolisz

Stary 2013-02-12, 11:50   #1289
vil84
Wtajemniczenie

na wątku marcowo-kwietniowym to rzeczywiście jedna dziewczyna urodziła dziś, a drugiej też odeszły wody w nocy

Cytat:

niech mnie ktoś oświeci - jak jest z kwestią znieczuleń u dentysty w ciąży?
są specjalne, tylko trzeba powiedzieć że się jest w ciąży (u mnie generalnie na upartego nie widać )

Cytat:
Ciekawe która u nas pierwsza zacznie rodzic..
ja będę odstawiać fenotrol pod koniec marca - to będzie 36 tydzień - podobno można od razu urodzić - taką mam nadzieję ogromną

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Zapowiadam ,że w Lidlu będzie niedługo akcja dla bejbików, maty do przeijania, chusteczki,patyczki, płatki kosmetyczne i lovela 2,8kg za 22,22zł (nie wiem czy to dobra cena )

oo super, męża wyślę, dzięki za info

zaś mam twardy i napięty brzuch od wczoraj ... ehh.. nie lubię
i zaczynają mi się problemy z oddychaniem od kilku dni - w każdej leżącej pozycji mi się źle oddycha i mam wrażenie że mi coś płuca przygniata. niefajne, a to dopiero 30 tc

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 11:51   #1290
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziewczyny przyszły mi próbki z J&J, które zamawiałam chyba w październiku............. ........ Ale spoczko, fajnie, że w ogóle dotarły, bo już myślałam, że nic z tego, widocznie nie wyrabiają się ze wszystkim. Mam:
- mleczko pielęgnujące 50ml
- ochronny krem przeciw odparzeniom 15ml
- płyn do mycia ciała i włosów 3w1 - 50ml
- krem pielęgnujący 15ml

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości