|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
2 cm to juz jest jakis konkret
|
|
|
|
|
#1562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
mam smska od little...
Szału dostaje w tym szpitalu. lze juz tydzien. lekarze kaza czekac na akcje a kluska wazy juz 4 kilo. w sobote podali mi oxy ale nic sie nie wydarzylo pocz bolesnych skurczy. Podobno moja macica nie jest gotowa. Rozwarcie zerowe... Te lutowe dzidzie cos leniwe są... Pozdrawiamy ciocie - kluska i ja
|
|
|
|
#1565 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Tak was poczytuję i nie wiem czy dobrze zrozumiałam..dajecie espumisan noworodkowi? Nie zaszkodzi mu? Po za tym u nas wszystko ok a tak się bałam. Była wczoraj u nas położna na pierwszej wizycie. Pytała się jak karmię małą itd. Powiedziałam ze tylko pierś ale dzisiaj jedziemy załatwić akt ur małej i że na ten czas kupiliśmy NAN żeby babcia miała jak nakarmić małą bo o odciągnięciu u mnie bez laktatora nie da rady. No i dowiedziałam się ze jak bym podała jej to,to mała by odchorowała to bo każde dziecko źle znosi zmianę mleka i takie dokarmianie tylko tak się może skończyć. Tylko w sumie w szpitalu dokarmiają dzieci jak trzeba. Jak myślicie? Skończyło się tak ze wzieliśmy małą ze sobą.Zgrzała się okropnie przez ten kombinezon.Bałam się bo te przeciągi a ona ma mokrą główkę itd.Umęczona razem z dzieckiem wróciłam do domu a teraz boję się że mała się rozchoruje. |
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze to faktycznie sny
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Rozeznanie
|
no własnie Nadia tez tam ma, czesciej sie to zdarza jesli spi na pleckach
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
Oto zdjęcia z Chrztu, a to drugie zdjęcie to nasze ubranko,
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, nasza malutka tez czasem tak lapie powietrze lapczywie przez sen, ale ja tego z niczym nie wiaze..
Bishonka, mi polozna polecila raz nawet dokarmic malutka mm, jak mialam problem z karmieniem (mala nie chciala cyca zlapac) i nie mowila nic o efektach ubocznych.. w koncu nie dokarmialam bo jakos sie z mala dogadalysmy wiec nie wiem jak by sie to skocznylo.. |
|
|
|
#1570 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a po ilu dniach wazym maluchom odpadl pepuszek?
|
|
|
|
#1572 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jakbys sie za rodzenie wzięła to by były
![]() [QUOTE=neti1;39182984]fewcia...chodzi Ci o to co do szpitala potrzebujesz??? ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
za takie smaki to ci sie nalezy jakis bacik co najmniej ![]() Cytat:
Cytat:
pewnie chce zarobic bo po prywatna przyjemnosc za 7 dyszek ![]() u nas z nocnym karmieniem tak samo, jak sie obudzi to ma otwarte oczy dopoki cyca nie zalapie, potem z z amknietymi je, odbija i tylko kilka razy nam sie zdarzyło, że nie usnął automatycznie u nas z paznokciami problem, chocbym nie wiem jak obcięła tio zawsze sie podrapie..., jakby stado kotów sie nad nim pastwiło.... u nas frajda największa tą kącianko, płaczu zero, tylko leży na gąbce i prawą ręke zacisnie w piąstkę i podłoży pod brode, tak podparty czeka aż zostanie obsłużony chyba ze jest mega głodny, to sie wierci i zal niesmowity do matki ze tak męzy zamiast karmic ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- u nas chyba w 10 dobie Cytat:
|
||||
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
majac do wyboru jedna butle mm a tak jak piszesz przegrzane dziecko, przeciagi, mokra glowke itd bez wahania zostawilabym ja w domu i podala ta butle. sa czasem takie sytuacje ze czlowiek musi dac mm. no ale najlepiej byloby gdybys odciagnela swoje mleczko i wtedy babcia podala by je tylko ze z butli. a skoro sie zgrzala, glowka mokra itd - moze za grubo ja ubralas? beda tez takie sytuacje ze i z mala bedziesz musiala wyjsc - chociazby do lekarza, na szczepienie, bioderka, do sklepu itd. musisz uwazac zeby wlasnie sie dziecko nie przegrzewalo. |
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Mlody wlasnie relaksuje sie na wibracjach w bujaczku i popierduje, aż miło
|
|
|
|
#1575 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Z łapaniem powietrzamoja też tak ma. Czasem z takim "skrzeczącym dźwiękiem",przeraża mnie to;/
Co jecie na obiad? ja się jakoś nie mogę ogarnąć w temacie jedzenia.. |
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
hej! napisałam posta ale rozłączyło mi internet i
więc foch nie napisze już nic :P tylko powiem że nie mam czasu na nic, mam taki egzemplarz który domaga się ciągłej bliskości, wczoraj leżała koło tż i on sie lekko odsuwał od niej żeby miała więcej swobody a ona sie przysuwała nóżkami i rączkami byle tylko czuć go :P Zaprzyjaźniliśmy się trochę ze smoczkiem i jest lepiej z tym ciągłym karmieniem, widocznie traktowała moje sutki jak smoka ![]() no i jak chce ją połózyc sobie na brzuszku (wiaodmo nie od razu po jedzeniu...) to nie może leżec spokojnie tylko już szuka cycka i robi dzięciołka główką Wczoraj skończyła 2 tygodnie i z dnia na dzień jest coraz wieksza ! ![]() w ogóle nie jestem z Wami na bieżąco więc wybaczcie że do niczego się nie odnoszę ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Masakra tez nie wiem co jeść help!---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- po 13
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny, uspokoilam sie z tym powietrzem
Piekna mama i piekny kawaler a ten pan obok to chyba tatus bo taki dumny... ![]() juz nie pmietam dokladnie ale gdzies po okolo 2 tyg. musialabym spr na wiazazu bo pislaam o tym ![]() Cytat:
ale u nas bylam normalnie, ze skierowaniem. pewnie tak jak pisesz, jakby bylo prywatnie to by jeszcze ze 2 wizyty były ![]() u nas poczatkowo po obcieciu tez sie drapal a przypadkiem nie odcinasz na prosto? ja jak obetne to zawsze przejezdzam opuszkiem palca po tym paznokciu i jak znajde jaks "nierownosc" to staram sie ja wyeliminowac i wtedy jest ok
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tymbardziej się boję jeść bo Mała ma z bączkami kłopoty.
I teraz niedługo np będzie tata - bo ma mi podejść do sklepu po zakupy - i nie wiem co mam zjeść na obiad? Zupy jem,ale nie wiem co na drugie, i zupy też wciąż te same.. A na drugie to już nie wiem, jak mięso przyrządzić, czy mogę zjeść naleśnika np, czy zupełnie nie, albo nie wiem, pierogi z serem? Teraz się bardziej jeszcze obawiam, bo się nakręciłam, że może przeze mnie Mała ma kłopoty... Nie jem : czekolady, smażonego, tłustego, wzdymającego, ostrego, unikam rzeczy typu czosnek, cebula... - chyba wystarczy? mam testować? ae jak , na swoim dziecku? :/ Na początku - zanim się nakręciłam - że to przeze mnie - to np zjadłam pączka i Małej nic nie było, w ogóle tego nie odczuła. Terazteż bym chętnie zjadła, bo ślina kapie, ale..no właśnie, nie wiem już. jak jest z nabiałem? bo zdania podzielone...moja po nabiale normalne kupki robi, to chyba mogę? mam straszną ochotę na zwykłe cornflakesy z zimnym mlekiem ( z tym, że ja od zawsze jem tak, że płatków dużo, a mleka malutko). Help. |
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Maly nie chce wspolpracowac, wiec czekam na rady od tych bardziej doswiadczonych mamusiek
|
|
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
Po wczorajszej akcji zakupiłam laktator. Mądra zwykle po szkodzie jestem
Później żałowałam że nie dałam jej mm. No i ewidentnie ją przegrzałam Z dwojga złego mleko byłoby lepszą opcją. A tak ona utopiona w tym kombinezonie (nic nie dawało ze był rozpięty,niemal zdjęty całkowicie) i w tym foteliku,płacze.Jakaś masakra. Jeszcze wczoraj zjadłam ogórka zielonego. Na jednej stronie dowiedziałam się ze mozna zjeść a na następnej że absolutnie zakazany. Bądź tu mądra
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
U nas po 10ciu.
PSTRYCZKU- u nas to samo z tym łapczywym połykaniem powietrza. Myślę że to wynika ze snów,potrafi sie nawet potem przeraźliwie rozpłakać a za chwile śpi dalej jak suseł. Więc winę zrzucam na sny właśnie. BASIU-śliczne fotki. I mama jaka szczęśliwa
|
#1583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skorke co prawda zostawilam ale reszte zjadlam ze smakiem z malym ok. zaczynam pwoli jesc normalnie bo zwyczajnie w swiecie brakuje mi "normlanego", zroznicowanego jedzenia. ciagle tylko rosol, krupnik i mieso z zupy ![]() teraz jem ciasta, salatke jarzynowa taka z majonezem, kanapki z serem zoltym, miesko odsmazane, gotowe kaszki z polewa owocowa albo czekoladowa... oczywiscie nie jem tego w kilogramach dzienne ale tak po troszku, po troszku co by zaspokoic swoje żądze ![]() a wczoraj to zgrzeszylam juz konkretnie - zrobilam 2 łyki Pepsi jak zjadlas paczka i bylo ok to wg mnie mozesz go jesc. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1584 |
|
Raczkowanie
|
łoooo to ja na tłusty czwartek zjadłam 6 szt pączkówi nic małej nie było.
Nawet nie wiedziałam ze są jakieś przeciwwskazania. |
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
a ja leżę i leżę...pranie powiesiłam- manicure zrobiłam...czekam
![]() ![]() ale mam nogi i wszystkie palce- balerony
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Mi polozna mowila ze tak na prawde to mozna wszystko, tylko w granicach rozsadku
i tylko trzeba obserwowac maluszka, ale ja sie jakos boje i dzis u mnie podonnie jak u bokeh - - zupa nic
|
|
|
|
#1587 |
|
Rozeznanie
|
U nas to trwało bardzo długo, Krzyś urodzony w Wigilię, a pępka się pozbył dopiero w zeszłym tygodniu, a więc po miesiącu i dwóch tygodniach
Chyba rekordzista pępkowy
|
#1588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Co do porodu, to u mnie też nie było zwiastunów - tak jak pisałam w opisie, wieczorem jeszcze marudziłam rodzicom, bo przyjechali mnie odwiedzić, że się nic nie dzieje.
A kilka godzin później się wszystko zaczęło, no i w papierach szpitalnych mam to uznane jako poród samoistny, nie podpięli tego pod tę oxy, co mi rano podali, więc chyba jednak się samo zaczęło... Widzę, że większość z Was daje smoczki, a mnie dzisiaj sumienie gryzło, że małej dałam w nocy, gdy nie chciała spać - miała wzdęcie (nie wiem, od czego, coś musiałam zjeść niedobrego dla niej ) i męczyłyśmy się przez całą noc, potem dostała smoka i wreszcie usnęła, teraz jest już dobrze... Te smoki chyba nie są jednak takie złe. Podobnie jak u Bokeh, Oliwka traktowała moje sutki jak uspokajacze...
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Bishonka : przeciwskazań jako takich nie ma, ale po prostu chodzi o to, że są na głębokim tłuszczu smażone.
Wiecie: nerwicy trochę dostaję z tym jedzeniem, wcześniej dieta cukrzycowa a teraz to.... i też mam taką myśl: że niestety może być tak, że mała ma po prostu niedojrzały układ pokarmowy i od tego problemy z bączkami, i nijak moje jedzenie/niejedzenie nic by nie dało. (za wyjątkiem ewidentnie szkodzących : wzdymających np). Tylko, że skoro ona generalnie miewa kłopoty z bączkami, kupką (płacze dopóki pierdek nie pójdzie, np ze snu ją to wybudzi, pręży się, płacze intensywnie 20 sekund - pierdek wyjdzie - dziecko dalej śpi) to nie będę nawet za bardzo wiedziała czy coś z jedzenia jej zaszkodziło. Chyba, że oceniać na zasadzie " o, jest jeszcze gorzej". Masakra. Napar z kopru włoskiego też boje się podać, bo może polepszyć, a może być gorzej. Inna rzecz że tosię chyba kłóci z espumisanem - bo koper wiatropędny, a espumisan ma rozbijać i zmniejszać ilość gazów w jelitach. Chyba nie mogę łączyć. Rany, głodna z tego wszystkiego jestem, ale mi brakuje jedzenia normalnego.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

wszystko ładnie przygotowane do porodu tylko czekać na regularne skurcze bo przepowiadacze mnie ciągle męczą. Jaka by mi najpier wody odeszły to mam zaraz jechać na IP nie czekać na nic bo jak już mam rozwarciu to nie ma na co czekać.

6 5 4 3 2 1

pewnie chce zarobic bo po prywatna przyjemnosc za 7 dyszek 
help!