Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 13:12   #1561
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u ginki, rozwarcie 2 cm wszystko ładnie przygotowane do porodu tylko czekać na regularne skurcze bo przepowiadacze mnie ciągle męczą. Jaka by mi najpier wody odeszły to mam zaraz jechać na IP nie czekać na nic bo jak już mam rozwarciu to nie ma na co czekać.
no, nareszcie cos sie zaczyna dziac 2 cm to juz jest jakis konkret

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:12   #1562
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
heh, tez mi sie to rzucilo w oczy jak szukalam info o bezdechu
czy wasze dzieci tez maja tak ze podczas snu czasem tak lapczywie chwytaja powietrze? nie wiem czy mu sie cos sni, czy to ten bezdech
U nas się to zdarza, nie często, ale się zdarza. Nie tłumaczę tego niczym złym, stawiam na sny
Stary 2013-02-12, 13:17   #1563
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziekuje Wam za wszystkie odp Pewnie wyjdzie w praniu, ale chce wiedziec czego sie spodziewac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:17   #1564
pstryczek84
Zakorzenienie

mam smska od little...
Szału dostaje w tym szpitalu. lze juz tydzien. lekarze kaza czekac na akcje a kluska wazy juz 4 kilo. w sobote podali mi oxy ale nic sie nie wydarzylo pocz bolesnych skurczy. Podobno moja macica nie jest gotowa. Rozwarcie zerowe... Te lutowe dzidzie cos leniwe są... Pozdrawiamy ciocie - kluska i ja

Stary 2013-02-12, 13:19   #1565
bishonka
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Tak was poczytuję i nie wiem czy dobrze zrozumiałam..dajecie espumisan noworodkowi?
Nie zaszkodzi mu?

Po za tym u nas wszystko ok a tak się bałam.
Była wczoraj u nas położna na pierwszej wizycie.
Pytała się jak karmię małą itd.
Powiedziałam ze tylko pierś ale dzisiaj jedziemy załatwić akt ur małej i że na ten czas kupiliśmy NAN żeby babcia miała jak nakarmić małą bo o odciągnięciu u mnie bez laktatora nie da rady.
No i dowiedziałam się ze jak bym podała jej to,to mała by odchorowała to bo każde dziecko źle znosi zmianę mleka i takie dokarmianie tylko tak się może skończyć.
Tylko w sumie w szpitalu dokarmiają dzieci jak trzeba.
Jak myślicie?

Skończyło się tak ze wzieliśmy małą ze sobą.Zgrzała się okropnie przez ten kombinezon.Bałam się bo te przeciągi a ona ma mokrą główkę itd.Umęczona razem z dzieckiem wróciłam do domu a teraz boję się że mała się rozchoruje.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:21   #1566
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
U nas się to zdarza, nie często, ale się zdarza. Nie tłumaczę tego niczym złym, stawiam na sny
ooo, to mnie pocieszylas bo myslalam ze to tylko u nas tak jest. a jeszcze zanim tak zacznie lapac to powietrze to czesto zaczyna robic podkowke i tak jakby piszczec/plakac. za pierwszym razem jak to zaobserwowalam to tak sie przestraszylam ze az go obudzilam eh, ta matczyna nadopiekunczosc
moze to faktycznie sny

Stary 2013-02-12, 13:23   #1567
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
heh, tez mi sie to rzucilo w oczy jak szukalam info o bezdechu
czy wasze dzieci tez maja tak ze podczas snu czasem tak lapczywie chwytaja powietrze? nie wiem czy mu sie cos sni, czy to ten bezdech
no własnie Nadia tez tam ma, czesciej sie to zdarza jesli spi na pleckach

Włosomaniaczka

Stary 2013-02-12, 13:24   #1568
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Oto zdjęcia z Chrztu, a to drugie zdjęcie to nasze ubranko,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 009.jpg (105,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC14119.jpg (27,7 KB, 88 załadowań)
Stary 2013-02-12, 13:25   #1569
badziabadzia
Zakorzenienie

Pstryczku, nasza malutka tez czasem tak lapie powietrze lapczywie przez sen, ale ja tego z niczym nie wiaze..

Bishonka, mi polozna polecila raz nawet dokarmic malutka mm, jak mialam problem z karmieniem (mala nie chciala cyca zlapac) i nie mowila nic o efektach ubocznych.. w koncu nie dokarmialam bo jakos sie z mala dogadalysmy wiec nie wiem jak by sie to skocznylo..
Stary 2013-02-12, 13:29   #1570
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
ooo, to mnie pocieszylas bo myslalam ze to tylko u nas tak jest. a jeszcze zanim tak zacznie lapac to powietrze to czesto zaczyna robic podkowke i tak jakby piszczec/plakac. za pierwszym razem jak to zaobserwowalam to tak sie przestraszylam ze az go obudzilam eh, ta matczyna nadopiekunczosc
moze to faktycznie sny
Z takimi maluszkami to zawsze jak zaobserwujemy coś nowego, coś czego jeszcze nie było to mamy obawy, to normalne, czasem cieżko ocenic o co chodzi

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Tak was poczytuję i nie wiem czy dobrze zrozumiałam..dajecie espumisan noworodkowi?
Nie zaszkodzi mu?
Ja daje espumisan. Mamy takie w kropelkach dla niemowlaczków. Mam wrażenie, że mu pomaga, bo jakoś lepiej wtedy z bączkami
Stary 2013-02-12, 13:29   #1571
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny, a po ilu dniach wazym maluchom odpadl pepuszek?
Stary 2013-02-12, 13:34   #1572
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A czerwonych newsow wciaz brak...
jakbys sie za rodzenie wzięła to by były

[QUOTE=neti1;39182984]fewcia...chodzi Ci o to co do szpitala potrzebujesz???

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
A czerwonych newsow wciaz brak... [/QUOTE

ha ha... ja wróciłam właśnie od lekarza..wszyko pozamykane na 4 spusty....żadnych skurczy ..nic... Jutro idziemy na KTG już do szpitala...no i jeszcze ANtoś ma czas- może się uaktywni jutro??

p.s. zgłodniałam i zrobiłam na szybko spagetti..jeszcze mogę.. MNIAM
ty zła kobieto za takie smaki to ci sie nalezy jakis bacik co najmniej
Cytat:
Czyli wychodzi na to, ze wiekszosc z Was wzielo z zaskoczenia? Cisza, nic sie nie dzieje, nagle skurcze i porodowka za jakis czas?
Czy moze czulyscie jakos wczesniej, ze zbliza sie TEN dzien? Np cialo jakos inaczej reagowalo?
ja początkowe skurcze brałam za przepowiadacze, dopiero jak mnie konkretna- przepraszam za dosłownosc- sraczka złapała i siedziałam na kibelku z atrkacjami raz skurcz raz sraczka, to stwierdziłam, ze to juz

Cytat:
Hej mamcie!
bylismy dzis na usg bioderek. wszysko dobrze
juz zadnej wizyty na bioderka nie mamy

wczoraj znow maly pieknie sie wykapal, coraz lepiej nam to idzie
i wazy 5100

moj do tej pory spi ladnie, tfu tfu. jesli nie spi to jest to godzina ranna ok 6-7 wiec jak cos to lezymy sobie razem, on sobie cos tam po swojemu mowi, przeciaga sie, macha lapkami, usmiecha sie itd i tak po okolo godz trza wstac bo juz za nudno sie robi
w nocy zazwyczaj je cyca z zamknietymi oczkami i nawet jak biore do odbicia to tez ma zamkniete wiec jak poloze to automatycznie spi. czasem tylko nie spi po cycu to daje smoka albo za rada szai "spiewam" mu szu-szu-szu i zasypia widocznie woli spac niz słuchac spiewu swojej rodzicielki

noooooooooooooo.
najbardziej to macha lapkami - codziennie ma "limo" gdzies na twarzy bo tak sie piastkami uderza po twarzy ze szok
dobrze ze juz polozna nie przyjezdza bo jeszcze by mnie oskarzyli o znecanie sie nad wlasnym dzieckiem
ale najwieksza frajda to dla niego wietrzenie jajeczek mogłby tak lezec i leeezec i leeeeezec
nam tez wyszło idelanie, ale mimo to kazal przyjsc przed skonczeniem 5 miesiaca pewnie chce zarobic bo po prywatna przyjemnosc za 7 dyszek
u nas z nocnym karmieniem tak samo, jak sie obudzi to ma otwarte oczy dopoki cyca nie zalapie, potem z z amknietymi je, odbija i tylko kilka razy nam sie zdarzyło, że nie usnął automatycznie

u nas z paznokciami problem, chocbym nie wiem jak obcięła tio zawsze sie podrapie..., jakby stado kotów sie nad nim pastwiło....
u nas frajda największa tą kącianko, płaczu zero, tylko leży na gąbce i prawą ręke zacisnie w piąstkę i podłoży pod brode, tak podparty czeka aż zostanie obsłużony chyba ze jest mega głodny, to sie wierci i zal niesmowity do matki ze tak męzy zamiast karmic

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
u nas chyba w 10 dobie
Cytat:
Z takimi maluszkami to zawsze jak zaobserwujemy coś nowego, coś czego jeszcze nie było to mamy obawy, to normalne, czasem cieżko ocenic o co chodzi

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Ja daje espumisan. Mamy takie w kropelkach dla niemowlaczków. Mam wrażenie, że mu pomaga, bo jakoś lepiej wtedy z bączkami
ja tez daje, 3x dziennie po 5 kropelek
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:37   #1573
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.
Nie zaszkodzi mu?

Po za tym u nas wszystko ok a tak się bałam.
Była wczoraj u nas położna na pierwszej wizycie.
Pytała się jak karmię małą itd.
Powiedziałam ze tylko pierś ale dzisiaj jedziemy załatwić akt ur małej i że na ten czas kupiliśmy NAN żeby babcia miała jak nakarmić małą bo o odciągnięciu u mnie bez laktatora nie da rady.
No i dowiedziałam się ze jak bym podała jej to,to mała by odchorowała to bo każde dziecko źle znosi zmianę mleka i takie dokarmianie tylko tak się może skończyć.
Tylko w sumie w szpitalu dokarmiają dzieci jak trzeba.
Jak myślicie?

Skończyło się tak ze wzieliśmy małą ze sobą.Zgrzała się okropnie przez ten kombinezon.Bałam się bo te przeciągi a ona ma mokrą główkę itd.Umęczona razem z dzieckiem wróciłam do domu a teraz boję się że mała się rozchoruje.
czyli rozumiem ze nie masz laktotora, tak? bo troszke nie jasno napisane.
majac do wyboru jedna butle mm a tak jak piszesz przegrzane dziecko, przeciagi, mokra glowke itd bez wahania zostawilabym ja w domu i podala ta butle. sa czasem takie sytuacje ze czlowiek musi dac mm. no ale najlepiej byloby gdybys odciagnela swoje mleczko i wtedy babcia podala by je tylko ze z butli.

a skoro sie zgrzala, glowka mokra itd - moze za grubo ja ubralas? beda tez takie sytuacje ze i z mala bedziesz musiala wyjsc - chociazby do lekarza, na szczepienie, bioderka, do sklepu itd. musisz uwazac zeby wlasnie sie dziecko nie przegrzewalo.

Stary 2013-02-12, 13:38   #1574
sylwietta1988
Zakorzenienie

Mlody wlasnie relaksuje sie na wibracjach w bujaczku i popierduje, aż miło
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:41   #1575
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
ładne a co mieliście ubrane pod spodem? bo ja mam podobne coś jak Ty (od koleżanki pożyczone )ale mi się wydaje, że Maja w tym ginie normalnie...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:42   #1576
Debrah
Zakorzenienie

Z łapaniem powietrzamoja też tak ma. Czasem z takim "skrzeczącym dźwiękiem",przeraża mnie to;/

Co jecie na obiad? ja się jakoś nie mogę ogarnąć w temacie jedzenia..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:48   #1577
bokeh
Zakorzenienie

hej! napisałam posta ale rozłączyło mi internet i

więc foch nie napisze już nic :P

tylko powiem że nie mam czasu na nic, mam taki egzemplarz który domaga się ciągłej bliskości, wczoraj leżała koło tż i on sie lekko odsuwał od niej żeby miała więcej swobody a ona sie przysuwała nóżkami i rączkami byle tylko czuć go :P

Zaprzyjaźniliśmy się trochę ze smoczkiem i jest lepiej z tym ciągłym karmieniem, widocznie traktowała moje sutki jak smoka

no i jak chce ją połózyc sobie na brzuszku (wiaodmo nie od razu po jedzeniu...) to nie może leżec spokojnie tylko już szuka cycka i robi dzięciołka główką

Wczoraj skończyła 2 tygodnie i z dnia na dzień jest coraz wieksza !

w ogóle nie jestem z Wami na bieżąco więc wybaczcie że do niczego się nie odnoszę

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Z łapaniem powietrzamoja też tak ma. Czasem z takim "skrzeczącym dźwiękiem",przeraża mnie to;/

Co jecie na obiad? ja się jakoś nie mogę ogarnąć w temacie jedzenia..
ja po raz kolejny zupe NIC... czyli gotuję mięsko z kurczaka (podudzie lub pierś) z marchewką ziemniakami czasem wsypuje makaron, czasem ziemniaki...... i to jem :/
Masakra tez nie wiem co jeść help!

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
po 13
Stary 2013-02-12, 13:49   #1578
pstryczek84
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny, uspokoilam sie z tym powietrzem
Cytat:
Piekna mama i piekny kawaler bardzo ladna kobietka z Ciebie Basiu.
a ten pan obok to chyba tatus bo taki dumny...

Cytat:
juz nie pmietam dokladnie ale gdzies po okolo 2 tyg. musialabym spr na wiazazu bo pislaam o tym

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
nam tez wyszło idelanie, ale mimo to kazal przyjsc przed skonczeniem 5 miesiaca pewnie chce zarobic bo po prywatna przyjemnosc za 7 dyszek

u nas z paznokciami problem, chocbym nie wiem jak obcięła tio zawsze sie podrapie..., jakby stado kotów sie nad nim pastwiło....
no wlasnie dopytalam sie czy mamy przyjsc na jakas kolejna wizyte bo wiele z was ma za jakis czas wyznaczona nastepna wizyte - powiedzial ze wszystko w porzadku i nie trzeba ale u nas bylam normalnie, ze skierowaniem. pewnie tak jak pisesz, jakby bylo prywatnie to by jeszcze ze 2 wizyty były
u nas poczatkowo po obcieciu tez sie drapal a przypadkiem nie odcinasz na prosto? ja jak obetne to zawsze przejezdzam opuszkiem palca po tym paznokciu i jak znajde jaks "nierownosc" to staram sie ja wyeliminowac i wtedy jest ok

Stary 2013-02-12, 13:54   #1579
Debrah
Zakorzenienie

Ja tymbardziej się boję jeść bo Mała ma z bączkami kłopoty.
I teraz niedługo np będzie tata - bo ma mi podejść do sklepu po zakupy - i nie wiem co mam zjeść na obiad? Zupy jem,ale nie wiem co na drugie, i zupy też wciąż te same..

A na drugie to już nie wiem, jak mięso przyrządzić, czy mogę zjeść naleśnika np, czy zupełnie nie, albo nie wiem, pierogi z serem?

Teraz się bardziej jeszcze obawiam, bo się nakręciłam, że może przeze mnie Mała ma kłopoty...

Nie jem : czekolady, smażonego, tłustego, wzdymającego, ostrego, unikam rzeczy typu czosnek, cebula... - chyba wystarczy? mam testować? ae jak , na swoim dziecku? :/

Na początku - zanim się nakręciłam - że to przeze mnie - to np zjadłam pączka i Małej nic nie było, w ogóle tego nie odczuła. Terazteż bym chętnie zjadła, bo ślina kapie, ale..no właśnie, nie wiem już.

jak jest z nabiałem? bo zdania podzielone...moja po nabiale normalne kupki robi, to chyba mogę?
mam straszną ochotę na zwykłe cornflakesy z zimnym mlekiem ( z tym, że ja od zawsze jem tak, że płatków dużo, a mleka malutko).

Help.
Stary 2013-02-12, 13:57   #1580
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
jakbys sie za rodzenie wzięła to by były
Maly nie chce wspolpracowac, wiec czekam na rady od tych bardziej doswiadczonych mamusiek

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 13:59   #1581
bishonka
Raczkowanie

Po wczorajszej akcji zakupiłam laktator. Mądra zwykle po szkodzie jestem
Później żałowałam że nie dałam jej mm. No i ewidentnie ją przegrzałam
Z dwojga złego mleko byłoby lepszą opcją.
A tak ona utopiona w tym kombinezonie (nic nie dawało ze był rozpięty,niemal zdjęty całkowicie) i w tym foteliku,płacze.Jakaś masakra.

Jeszcze wczoraj zjadłam ogórka zielonego.
Na jednej stronie dowiedziałam się ze mozna zjeść a na następnej że absolutnie zakazany. Bądź tu mądra
Stary 2013-02-12, 14:02   #1582
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
U nas po 10ciu.

PSTRYCZKU- u nas to samo z tym łapczywym połykaniem powietrza. Myślę że to wynika ze snów,potrafi sie nawet potem przeraźliwie rozpłakać a za chwile śpi dalej jak suseł. Więc winę zrzucam na sny właśnie.

BASIU-śliczne fotki. I mama jaka szczęśliwa
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:06   #1583
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja tymbardziej się boję jeść bo Mała ma z bączkami kłopoty.
I teraz niedługo np będzie tata - bo ma mi podejść do sklepu po zakupy - i nie wiem co mam zjeść na obiad? Zupy jem,ale nie wiem co na drugie, i zupy też wciąż te same..

A na drugie to już nie wiem, jak mięso przyrządzić, czy mogę zjeść naleśnika np, czy zupełnie nie, albo nie wiem, pierogi z serem?

Teraz się bardziej jeszcze obawiam, bo się nakręciłam, że może przeze mnie Mała ma kłopoty...

Nie jem : czekolady, smażonego, tłustego, wzdymającego, ostrego, unikam rzeczy typu czosnek, cebula... - chyba wystarczy? mam testować? ae jak , na swoim dziecku? :/

Na początku - zanim się nakręciłam - że to przeze mnie - to np zjadłam pączka i Małej nic nie było, w ogóle tego nie odczuła. Terazteż bym chętnie zjadła, bo ślina kapie, ale..no właśnie, nie wiem już.

jak jest z nabiałem? bo zdania podzielone...moja po nabiale normalne kupki robi, to chyba mogę?
mam straszną ochotę na zwykłe cornflakesy z zimnym mlekiem ( z tym, że ja od zawsze jem tak, że płatków dużo, a mleka malutko).

Help.
mnie juz nerwica pobiera powlutku i zaczynam jesc w miare normalnie. ostatnio zjadalm odsmazone udzisko z patelni skorke co prawda zostawilam ale reszte zjadlam ze smakiem z malym ok. zaczynam pwoli jesc normalnie bo zwyczajnie w swiecie brakuje mi "normlanego", zroznicowanego jedzenia. ciagle tylko rosol, krupnik i mieso z zupy
teraz jem ciasta, salatke jarzynowa taka z majonezem, kanapki z serem zoltym, miesko odsmazane, gotowe kaszki z polewa owocowa albo czekoladowa... oczywiscie nie jem tego w kilogramach dzienne ale tak po troszku, po troszku co by zaspokoic swoje żądze
a wczoraj to zgrzeszylam juz konkretnie - zrobilam 2 łyki Pepsi
jak zjadlas paczka i bylo ok to wg mnie mozesz go jesc.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
U nas po 10ciu.

PSTRYCZKU- u nas to samo z tym łapczywym połykaniem powietrza. Myślę że to wynika ze snów,potrafi sie nawet potem przeraźliwie rozpłakać a za chwile śpi dalej jak suseł. Więc winę zrzucam na sny właśnie.
u nas jeszcze spi, spi zrywa sie nagle, tak jakby co wlasnie cos mega przestraszylo, macha lapkami we wszystkie strony i za chwile spi dalej. a mama obok co i rusz dostaje zawalca

Stary 2013-02-12, 14:08   #1584
bishonka
Raczkowanie

łoooo to ja na tłusty czwartek zjadłam 6 szt pączkówi nic małej nie było.
Nawet nie wiedziałam ze są jakieś przeciwwskazania.
Stary 2013-02-12, 14:08   #1585
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

a ja leżę i leżę...pranie powiesiłam- manicure zrobiłam...czekam

ale mam nogi i wszystkie palce- balerony

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:14   #1586
badziabadzia
Zakorzenienie

Mi polozna mowila ze tak na prawde to mozna wszystko, tylko w granicach rozsadku i tylko trzeba obserwowac maluszka, ale ja sie jakos boje i dzis u mnie podonnie jak u bokeh - - zupa nic
Stary 2013-02-12, 14:14   #1587
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
U nas to trwało bardzo długo, Krzyś urodzony w Wigilię, a pępka się pozbył dopiero w zeszłym tygodniu, a więc po miesiącu i dwóch tygodniach Chyba rekordzista pępkowy
Stary 2013-02-12, 14:15   #1588
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
a ja leżę i leżę...pranie powiesiłam- manicure zrobiłam...czekam

ale mam nogi i wszystkie palce- balerony
z tym manikiurem to nie szalej za bardzo co by ci na wejsciu w IP nie kazali chwytac za zmywacz

Cytat:
łoooo to ja na tłusty czwartek zjadłam 6 szt pączkówi nic małej nie było.
Nawet nie wiedziałam ze są jakieś przeciwwskazania.
czyli wychodzi na to ze czasem lepiej jest nie wiedziec

Stary 2013-02-12, 14:16   #1589
BlackSanctum
Zakorzenienie

Co do porodu, to u mnie też nie było zwiastunów - tak jak pisałam w opisie, wieczorem jeszcze marudziłam rodzicom, bo przyjechali mnie odwiedzić, że się nic nie dzieje. A kilka godzin później się wszystko zaczęło, no i w papierach szpitalnych mam to uznane jako poród samoistny, nie podpięli tego pod tę oxy, co mi rano podali, więc chyba jednak się samo zaczęło...

Widzę, że większość z Was daje smoczki, a mnie dzisiaj sumienie gryzło, że małej dałam w nocy, gdy nie chciała spać - miała wzdęcie (nie wiem, od czego, coś musiałam zjeść niedobrego dla niej ) i męczyłyśmy się przez całą noc, potem dostała smoka i wreszcie usnęła, teraz jest już dobrze... Te smoki chyba nie są jednak takie złe. Podobnie jak u Bokeh, Oliwka traktowała moje sutki jak uspokajacze...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:16   #1590
Debrah
Zakorzenienie

Bishonka : przeciwskazań jako takich nie ma, ale po prostu chodzi o to, że są na głębokim tłuszczu smażone.

Wiecie: nerwicy trochę dostaję z tym jedzeniem, wcześniej dieta cukrzycowa a teraz to.... i też mam taką myśl: że niestety może być tak, że mała ma po prostu niedojrzały układ pokarmowy i od tego problemy z bączkami, i nijak moje jedzenie/niejedzenie nic by nie dało. (za wyjątkiem ewidentnie szkodzących : wzdymających np).

Tylko, że skoro ona generalnie miewa kłopoty z bączkami, kupką (płacze dopóki pierdek nie pójdzie, np ze snu ją to wybudzi, pręży się, płacze intensywnie 20 sekund - pierdek wyjdzie - dziecko dalej śpi) to nie będę nawet za bardzo wiedziała czy coś z jedzenia jej zaszkodziło. Chyba, że oceniać na zasadzie " o, jest jeszcze gorzej". Masakra.

Napar z kopru włoskiego też boje się podać, bo może polepszyć, a może być gorzej. Inna rzecz że tosię chyba kłóci z espumisanem - bo koper wiatropędny, a espumisan ma rozbijać i zmniejszać ilość gazów w jelitach. Chyba nie mogę łączyć.

Rany, głodna z tego wszystkiego jestem, ale mi brakuje jedzenia normalnego..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości