O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 14:14   #3091
Fikusek82
Wtajemniczenie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Ale ja dzisiaj byki wale w postach, to chyba wina tego stresu przed dentystą

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:43   #3092
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
wiecie co, ja chcę już wiosnę, ta zima mnie dobija, grube ubrania, kilka warstw...koszmar

Małgoś mamy Audi A6 2,5TDI

Rokitka trzymaj się, dasz radę, tylko ciepło się ubierz bo u nas śniega po pachy fajnie to napisałaś, idzie po 1 piwo, a przychodzi z czterema....czy oni tak wszyscy mają?

a ja nie wiem co mi jest, ale nie najlepiej ze mną, boli mnie brzuch i w dodatku mam wzdęcie po weekendowym obżarstwie....
Isabelle gdzie te siemię kupiłaś? pijesz to z wodą gorącą?
Mój Tż nie lubi piwa

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Rokitka1985 Pokaż wiadomość
Dzień doberek Wszystkim

Ja dzisiaj od samego rana mega wkur... to znaczy się zła i zdołowana. Właśnie się okazało, że nie ma komu mnie odebrac z Okęcia i będę musiala telepać się do domu autobusem z 30kg walizą... Masakra A weź się tu jeszcze człowieku dostań z lotniska na zachodni. Miałam wracać z moją szefową bo ona w tym samym kierunku jedzie, ale kazała mi dzisiaj transport sobie organizować. Podejrzewam, że to zemsta za to że prace u nich kończę... Ludzie są okropni....
Na dokładkę dzisiaj pojawiła się @. I to taka, że klękajcie narody... od razu z grubej rury, że tak powiem.

Co do wydatków to my wydajemy miesięcznie nie więcej niż 500zł na jedzenie, paliwo do autka ok 400zl, opłaty jakieś 100-150
Wredne babsko:/

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
Kasiu pięknie to ujęłaś, marzy mi się to samo

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Też mam jeszcze łóżeczko po moim bracie i po mnie i z chęcią bym je odnowiła

my właśnie odkładamy na nowy samochód, nasz już za stary i wogóle co chwilę się do niego dokłada, ale tż i tak w nim zakochany i jak to ujęła justi tak samo mówię ja "żeby tak sprzątał po sobie w domu!"

jestem też zdania że jak robimy jakiś remont w domu to wolę poczekac odłożyc więcej kasy i zrobic tak żeby już było zaje... ście, a nie aby było a za dwa lata będę zmieniac.

Justii kiedy u Was starania bo mówiłaś że wyniki badań jednak ok Ci wyszły?
U Nas starania są przeniesione na czas nieokreślony Badania wyszły ok, ale powtórzę jeszcze raz w następnym cyklu badanie hormonu dla pewności. Nie chcemy się spinać bo jedynie możemy się zablokować i wtedy będą problemy.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
dziewczynki ja tylko na chwilkę, podrzemałam troszkę po południu, ale dalej mam jakiś niedobór snu

Fikusek - ja też ostatnio szukałam gina w IE i był problem, za to dużo jest polskich, więc nie narzekam.

ja miałam welon podwójny, jedna warstwa była do pasa mniej więcej a druga do ziemi. Tzn to był jeden welon, ale dwie warstwy. W pojedynczym mi się zupełnie nie podobało.
A ja akurat jestem z tych i uważam, że nie ma co starać się przed ślubem, bo nigdy nie wiesz jak będziesz się czuła, czy nie będzie jakiegoś zagrożenia, dodatkowo stres itp, uważam, że jak najbardziej warto poczekać i wtedy już na spokojnie

Justii - no ja myślę, że mieszczę się w 200 euro, więc niewiele, ale ani ja ani tż nie szalejemy z kasą. Jakoś nigdy nie śledziłam ile wydajemy tak dokładnie, ale fajnie, że się przyjrzałaś bliżej temu, to zawsze można odłożyć więcej na jakąś super podróż
właśnie miałam pytać co to za silnik macie bo pali wam okropnie dużo... my przy 2.0l spalamy średnio między 8-10l więc uważam że bardzo dobrze

wiesz pewnie to dlatego, że po prostu możecie sobie na to pozwolić, gdyby tak nie było to z pewnością by się kontrolował

PS.
Miałam ci pisać, że tekst o podwójnej prezerwatywie na wacka mnie zastrzelił hahahahah

też bym chciała w biurze pracować, ja tak czasem spędzam swój czas wolny, szukając ofert, nawet jak nie jadę na wakacje

chyba pójdę dalej spać do świata żywych wrócę jutro dobrej nocy...
Masz rację TŻ nie kontroluję wydatków bo możemy sobie to pozwolić, ale chyba nie o to chodzi

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
ej a cóż to za smutki i dołki z samego rana wypij dobrą kawkę, zjedz pyszne śniadanko i odrzuć daleko złe myśli życie jest za krótkie na takie dni

ja w pracy siedzę i czekam aż do piekarni obok przywiozą ciepły chlebek bo mam dziś ochotę na dobre kanapeczki w brzuszku burczy a chlebka jeszcze nie ma wrrr.
Ale u nas dziś ładny dzień się zapowiada, słoneczko świeci i jakoś tak weselej przez to
uwielbiam taki świeży chleb, ale najlepiej samemu krojony i do tego masło, pomidor i szczypiorek

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Witam z poranną kawką

ewelika no właśnie jak podliczałam koszt naszego remontu to wyszło podobnie, a że chcę to zrobić już na luks to poczekamy aż się uzbiera, nie pali się bo teraz też tragicznie nie jest

My póki co raczek pokoju dla dziecka nie będziemy robić, łóżeczko postawimy w salonie obok sypialni żeby mieć do malucha blisko, bo tak to np. w nocy za daleko by było latać. Jak podrośnie to wtedy go przeniesiemy na swoje
Kuchnia i łazienka u Nas tak samo były najdroższe.
My mamy 3 pokoje więc jeden w którym teraz mamy garderobę będzie kiedyś maluszka.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Rokitka1985 Pokaż wiadomość
Isabellenie tyle zmieniam co rzucam i wracam do mężulka i słodkiego bezrobocia

Kurcze, pierwszy tydzień będzie ok. Sprzątanie i doprowadzanie domu do uzyteczności plus tuczenie męża bo znowu waży podobno tylko 75kg zapewni mi jakieś zajęcie. Ale później??? Trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcie bo zwariuje.
Ja lubię jak facet ma trochę ciałka na sobie Dlatego mój TŻ jest takim Miśkiem w sam raz Jest za co złapać i do czego się przytulic

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Też mieliśmy taką audicę, ale zmieniliśmy ją bo miała automatyczną skrzynię biegów na passata b6 1,9tdi

A sobie chyba wezmę fiata palio - mąż mi każe wybierać coś prostej konstrukcji na początek jazdy
A Ja uwielbiam automatyczną skrzynię i do tego tempomat i mogę jeździć całe dnie

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Ja mam problemy już od roku, wzdęcia, zaparcia itd. :/
Wczoraj miałam kupić herbatę, ale w rossmanie na tej ich żywności patrzę len. Takie pudełeczko nieduże za 5 coś, jest wisniowe i pomarańczowe. Sama siemie nie jest najgorsze, ale to jest smaczniejsze.

2 łyżeczki lnu zalewamy 3/4 goracej wody. Piję jak przestygnie. Powinno być 8 łyżeczek na dzień.
Zaparcia ale ja jem dużo warzyw i owoców i od jakiegoś czasu jest trochę lepiej, ale tez nie to co bym chciała.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
a ja właśnie uwielbiam ją za automatyczną skrzynię
wprawdzie teraz śmigam Golfem IV, ale do audi czasami z sentymentem wsiadam

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

co kto lubi, bez urazy, ale dla mnie fiat - never

Mój TŻ pracuje w branży samochodowej i to jest jego pasja. Do Fiatów są bardzo tanie części, Skody wcale się nie psują, do Nissanów tylko oryginalne części i ceny kosmiczne, do Peugotów i Citroenów dużo tanich części i zamienników. Audi drogie części, w Passatach psuje się koło dwu masowe które kosztuje ok 3 tyś, więc Ja w branży samochodowej jestem obcykana .
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:51   #3093
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
miałam zapytac o ten len, sam jest dla mnie obrzydliwy a wiśnikowy brzmi dużo smaczniej, muszę zobaczyc w rossmanie.

Co do aut, to mój tż nastawił się an nowy, w sensie nowy, nie wiem jak to zrobbimy
wtedy ma pewnośc że ma go od nowości i przez pierwszych kilka lat nie będzie dokładał, więc teraz zaciskamy pasa i zobaczymy jak nam będzie szło odkładanie wtedy się zdecydujemy. On chce dacię sandero ceny już od 29 900 za nowe auto więc jest nieżle , tyle że mój mąż nie moż miec standardu jak nadodawał to wyszło 43 000zł

Mój TŻ też chce nowy samochód, ale nie nowy z salonu bo uważa, że za dużo traci się na takim samochodzie, poszukuje 2-3 latka.
Mi się bardzo podoba Honda Accord w kombi http://otomoto.pl/honda-accord-gwara...C27757463.html, a mojemu TŻ Citroen C5 http://otomoto.pl/citroen-c5-2-0hdi-...C27690407.html , albo Peugeot 407 http://otomoto.pl/peugeot-407-1-8-12...C27914748.html
Stary 2013-02-12, 14:54   #3094
Rokitka1985
Raczkowanie

Kasiuha jestem w Londynie A małego zaprowadzam na 12.25 a odbieram go o 15.20 czyli to jest tylko takie kilkugodzinne przedszkole dla 3 i 4 latkow Dzieci przyzwyczajają się do normalnego przedszkola. Chodzą w mundurkach itd. Czasami mam problem aby małego w niego wcisnąć bo strasznie nie lubi koszul z kołnierzykiem...
Swoją drogą maluchy tutaj są bardzo niegrzeczne. Jak ja czasami patrzę jak te matki zachowują się wobec swoich dzieci a dzieci wobec matek i to jeszcze takie małe to krew mnie normalnie zalewa. I potem się dziwią Angole dlaczego mają taki a nie inny odsetek przestępczości...

Zaręczyny 04.06.2011 r

NASZ ŚLUB 14.04.2012 r
Rokitka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:32   #3095
kasiunka8998
Raczkowanie

Justiii to faktycznie obcykana jesteś odkąd mój mąż zaczął poszukiwać samochodu na wymianę dla nas to i mi udzieliło się przeglądanie aukcji, raz mnie na tym przyłapał i nie mogę opędzić się od tematu samochodów, czasami mam tego po dziurki w nosie bo ile można słuchać który silnik dobry, który wadliwy, ile pali i jak jest duży
a ja mam swój mały samochodzik od 4 lat i nie zamieniłabym na żaden inny, przynajmniej mieszcze się na każdym miejscu parkingowym

Wiecie co, zrobiłam niedawno test LH, dziś mam 11 dc i już 2 kreska wyraźna zobaczę co będzie się dalej działo
a tak wogóle to śmiesznie i miło zobaczyc 2kreski na teście, mimo że to nie ciążowy
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:50   #3096
201606201204
Konto usunięte

Dziewczynki moje. Znalazłam jeszcze stronę z tym lnem, który ja kupiłam w ROssmannie.
http://sklep.ekoprodukt.pl/index.php...details&id=188
http://www.ekoprodukt.pl/nasze-marki...alkami-owocow/
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:54   #3097
didi610
Raczkowanie

Justi może do fiata są tanie części, ale ja jakoś nie lubię tej marki....poza tym mam kolegę z pracy który uważa że grande punto to pogromca szos....co raczej nie jest prawdą (bo z nim jeżdżę) a poza tym w ciągu niecałych dwóch lat odkąd je ma wydał ponad 4 tysiące na naprawy, nie licząc bieżących wymian filtrów czy olejów....my nasze audi mamy chyba z 5 lat starsze od tego punta a prezentuje się o wiele lepiej i ma więcej bajerów niż nowe auto....zepsuło się dwa razy a raczej mechanicy nie dokonali porządnej naprawy i koszt tych napraw wynosił niecałe 2 tyś....stąd moja opinia

Fiona
polecam audi

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

mądrości internetowe ze strony netmama.pl

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

odnośnie mojego zapytania "czy każdy facet tak ma" chodziło o ogół (nie konkretnie o piwo) że oni lubią iść do sklepu po jedną rzecz a przychodzą z całą reklamówką

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

p.s. czy czytałyście o Castagnusie?

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:54   #3098
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
uwielbiam taki świeży chleb, ale najlepiej samemu krojony i do tego masło, pomidor i szczypiorek

Zaparcia ale ja jem dużo warzyw i owoców i od jakiegoś czasu jest trochę lepiej, ale tez nie to co bym chciała.
Ja ostatnio sama piekłam bułeczki i już dwa razy chałeczkę. Mniam.

Ja też jem sporo, ale jakoś średnio jest mimo wszystko. Mam nadzieję, że pomoże.

Przyszły plamienia, więc chyba tak jak mówiłam - idzie @.
Stary 2013-02-12, 16:00   #3099
papryczka160
Wtajemniczenie

O widzę, że rozmowy o autkach ;-)
My mamy audi 2,6 dużo pali, ale za to jak pędzi ;-) ( później tylko mandaty hii zbieram )

Coś mnie dzisiaj mdłości nachodzą .

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:08   #3100
arenika
Zadomowienie

Cytat:

Mój TŻ pracuje w branży samochodowej i to jest jego pasja. Do Fiatów są bardzo tanie części, Skody wcale się nie psują, do Nissanów tylko oryginalne części i ceny kosmiczne, do Peugotów i Citroenów dużo tanich części i zamienników. Audi drogie części, w Passatach psuje się koło dwu masowe które kosztuje ok 3 tyś, więc Ja w branży samochodowej jestem obcykana .
Mój też w autach obcykany, i mnie tez zamęcza czasami wiadomościami na temat samochodów zresztą jeden z jego zawodów to mechanik, więc jak coś się dzieje to sam naprawi z tym nie ma problemu że komuś trzeba dodatkowo za robociznę płacić

Cytat:
Justi może do fiata są tanie części, ale ja jakoś nie lubię tej marki....poza tym mam kolegę z pracy który uważa że grande punto to pogromca szos....co raczej nie jest prawdą (bo z nim jeżdżę) a poza tym w ciągu niecałych dwóch lat odkąd je ma wydał ponad 4 tysiące na naprawy, nie licząc bieżących wymian filtrów czy olejów....my nasze audi mamy chyba z 5 lat starsze od tego punta a prezentuje się o wiele lepiej i ma więcej bajerów niż nowe auto....zepsuło się dwa razy a raczej mechanicy nie dokonali porządnej naprawy i koszt tych napraw wynosił niecałe 2 tyś....stąd moja opinia

Fiona
polecam audi

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

mądrości internetowe ze strony netmama.pl

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

odnośnie mojego zapytania "czy każdy facet tak ma" chodziło o ogół (nie konkretnie o piwo) że oni lubią iść do sklepu po jedną rzecz a przychodzą z całą reklamówką

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

p.s. czy czytałyście o Castagnusie?
Mamy fiata rocznik 92 więc już staruszek, ale nie psuje się nic a nic i sprawnie jeździ, w zimę gdy nowe auta miały problemy z ruszeniem nasz się spisywał bez zarzutu, chociaż nie jest zbyt komfortowy to fakt, no ale my na długie trasy go nie używamy

Mój zakupow praktycznie wcale nie robi sam bo biedy nie wiedziałby co kupić i czego używam, ale za piwem też nie wariuje co innego słodycze, zawsze rzuca do koszyka jakieś czekolady, ciastka czy chrupki
Stary 2013-02-12, 16:12   #3101
201606201204
Konto usunięte

Oj taaaaaaaaaaaak, mój to niezły łakomczuch jeśli chodzi o słodycze.
Stary 2013-02-12, 16:21   #3102
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Jestem za.

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Ja tez jestem za, a widzę że nikt jeszcze nie wstawił to zrobię to pierwsza. Suknia na modelce, na mnie i z boku.
Ja niestety zostałam pozbawiona możliwości ozdabiania pokoju dla bobaska, mieszkamy na razie na jednej sypialni, ale na lato planujemy się przeprowadzić i wtedy będę mogła nieco zaszaleć.
Piękna suknia Skoro wymyśliłam to i ja wklejam fotki mojej sukienki

Piszecie o samochodach, my mamy Golfa IV i jesteśmy zadowoleni, auto nie do zajechania, a ma swoje na liczniku oj ma.
Wcześniej mieliśmy Punto, ale nie polecam co chwilę coś w nim się psuło, niby drobne rzeczy, ale wkurzające to było. Choć mieliśmy do niego sentyment bo to pierwsze kawalerskie auto TŻ.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (110,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia2.jpg (101,1 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-02-12 o 16:25
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:41   #3103
papryczka160
Wtajemniczenie

Też mieliśmy wcześniej Golfa, ale III i na prawdę super autko zadko coś się w nim psuło . Teraz mój brat go przeją i szaleje ;-)

Baja śliczna suknia

Nie wytrzymałam i przełożyłam ginekologa idę jutro . Już nie mogę się doczekać ;-)

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2013-02-12 o 17:11
Stary 2013-02-12, 16:57   #3104
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Mój TŻ też chce nowy samochód, ale nie nowy z salonu bo uważa, że za dużo traci się na takim samochodzie, poszukuje 2-3 latka.
Mi się bardzo podoba Honda Accord w kombi http://otomoto.pl/honda-accord-gwara...C27757463.html, a mojemu TŻ Citroen C5 http://otomoto.pl/citroen-c5-2-0hdi-...C27690407.html , albo Peugeot 407 http://otomoto.pl/peugeot-407-1-8-12...C27914748.html
no to naprawdę jesteś obcykana
mój tez mi coś ciągle opowiada i pokazuje jakieś auta czasami mam dosyc. Te co pokazałaś to wszystkie podobne do siebie, ja też lubię duże samochody

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Też mieliśmy wcześniej Golfa, ale III i na prawdę super autko zadko coś się w nim psuło . Teraz mój brat go przeją i szaleje ;-)

Baja śliczna suknia

Nie wytrzymałam i przełożyłam ginekologa idę jutro . Już nie mogę się doczekać ;-)
widzę audi i golf górą na naszym forum

my mamy astę II, 2.0 i czuję moc przyśpieszenia więc nie wyobrażam sobie waszych 2.5, czy 3.0!!!!!

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:11   #3105
Fikusek82
Wtajemniczenie

Widzę, żę rozmowa o samochodach się ma dobrze , my mamy Forda i tylko tyle wiem, kompletnie nie znam sie na samochodach, nie moja bajka, nawet prawka nie mam, o co mąż mi głowe suszy juz kilka dobrych lat, ale ja się po prostu boje siąść za kierownicą, miałam jedną lekcję i o mało mnie nie wjechałam w drzewo bo wystraszyłam się motocyklisty.

Baja - śliczna sukienka.

Papryczka - ja tez bym nie mogła wytrzymać, szkoda tylko, że w Anglii pierwsze USG robią dopiero w 12 tygodniu więc chcąc nie chcąc trzeba było być cierpliwym.

Polecam wam dziewczyny jak już będziecie w zaawansowanej ciąży tak między 25 a 30 tygodniem iść na usg 3D, to jest niesamowite przeżycie.

Wizyta u dentysty udana, 400 funtów poszło

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-12, 17:21   #3106
papryczka160
Wtajemniczenie

Fikusku przeżyłaś dentystę ;-), ale Cie skasował nieźle ( to na polskie jakieś 2 tyś dobrze liczę )
czy coś sie mylę.

Ciekawe czy jutro zrobi mi USG mam nadzieję, że tak w końcu to koniec 6 tyg.

Czas edycji: 2013-02-12 o 17:23
Stary 2013-02-12, 17:30   #3107
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam wam dziewczyny jak już będziecie w zaawansowanej ciąży tak między 25 a 30 tygodniem iść na usg 3D, to jest niesamowite przeżycie.

Wizyta u dentysty udana, 400 funtów poszło
No ja też byłam na takim USG super sprawa

400 funtów szok

Nie przyznałas się ile przytyłaś w ciąży

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Co do aut to ja mam ciężka nogę więc lepiej żebym nie miała silnika 2.5 czy 3.0 ponieważ żle by to się mogło dla mnie skończyc, a druga sprawa taki samochód trzeba często tankowąć....
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:30   #3108
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Fikusku przeżyłaś dentystę ;-), ale Cie skasował nieźle ( to na polskie jakieś 2 tyś dobrze liczę )
czy coś sie mylę.

Coś koło tego będzie, na szczęście dla nas juz wczęsniej odłożyliśmy pieniążki bo n początku nam dentysta powiedział ile wyjdzie więc żaden szok ale płakać się chcę jakby nie było.

Wydaje mi się, że usg już powinien zrobić, ale to też zależy od ginekologa.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-12, 17:32   #3109
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

widziałam takie usg 3d jednej dziewczyny to mały normalnie się uśmiechał szok, to naprawdę musi byc przeżycie dla rodziców

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:33   #3110
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

To będzie Twoja pierwsza wizyta?
Stary 2013-02-12, 17:41   #3111
Fikusek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Nie przyznałas się ile przytyłaś w ciąży
Coś koło 15 kilo pod koniec juz przestałam sie ważyc, żeby nie walic głową w mur, brzuch to miałam taki wielki że ludzie mówili, że bliźniaki będą i wielkie zdziwko jak mówiłam, że tylko jedno . Zostało mi 2,5 kg do zrzucenia jeszcze.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
widziałam takie usg 3d jednej dziewczyny to mały normalnie się uśmiechał szok, to naprawdę musi byc przeżycie dla rodziców
Zdjęcie córci z takiego USG oprawiłam w ramke i do tej pory stoi na półeczce, a jak fajnie widac jak dzieciaczki minki robią

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-12, 17:45   #3112
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
To będzie Twoja pierwsza wizyta?
Tak to moja pierwsza wizyta ( przełożyłam z soboty )
troszkę się martwię i juz nie mogę się doczekać

Na pewno zrobię sobie to USG i 3D i 4D ( a swoją drogą to czym to się różni ?)

Czas edycji: 2013-02-12 o 17:46
Stary 2013-02-12, 18:21   #3113
madziara699
Raczkowanie

Witam Dziewczyny
Właśnie odebrałam z poczty testy owu z all i lecę sprawdzić jak działają
madziara699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:24   #3114
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Coś koło 15 kilo pod koniec juz przestałam sie ważyc, żeby nie walic głową w mur, brzuch to miałam taki wielki że ludzie mówili, że bliźniaki będą i wielkie zdziwko jak mówiłam, że tylko jedno . Zostało mi 2,5 kg do zrzucenia jeszcze.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Zdjęcie córci z takiego USG oprawiłam w ramke i do tej pory stoi na półeczce, a jak fajnie widac jak dzieciaczki minki robią
Mi tez bardzo szybko było widac brzuch, a pytań czy to nie bliżniaki tez już nie zliczę bo brzuch miałam ogromny
Te 2,5 kg to bardzo mało, więc nie przejmuj sie tym, aż tak bardzo

USG miałam dopiero w 10 tyg, ale tez dlatego bo trafiłam do szpitala z plamieniami, więc z tym USG bywa różnie

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-02-12 o 18:25
Stary 2013-02-12, 18:46   #3115
Izetka_
Zadomowienie

hej hej Laseczki
Ale się rozgadały kobitki o autkach my mamy seata i marzymy żeby go zmienic bo to samochód jeszcze z czasów "kawalerki" mojego M
Dzisiaj robiłam test i znowu dwie kreski eh nie wiem jak te dwudniowe przerwy, ale mój tż tak sie wczuł, że uskutecznia dwa razy dziennie przytulanie ale co ma byc to będzie jak dla mnie miłe te staranki

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:

Nie martw się wszystko będzie dobrze koniecznie daj znac co tam się dowiedziałaś ciekawego

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:48   #3116
Fikusek82
Wtajemniczenie

Fiona znasz może jakieś sposoby na ból brzuszka u prawie 2latka?

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2013-02-12, 18:51   #3117
justiii87
Zakorzenienie

Uf dopiero wróciłam z zakupów i jeszcze nie jadłam obiadu :/ dobrze, że TŻ się tym zajmuję bo Ja już nie mam siły:/
Za chwilę mamy zamiar montować karnisz mam takie piękne zakończenia karniszy, że wolała bym z nich zawieszkę na szyję zrobić, a nie wieszać na ściany

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:

Nie ma się co martwić! Jest wszystko dobrze Maluszek rozwija się jak trzeba
Stary 2013-02-12, 19:02   #3118
minimini333
Rozeznanie

my mamy toyotę auris, jesteśmy zadowoleni
ładnie wygląda, mało pali, no i japoniec
dziś ostateczne ostatki, zaraz se po drinie strzelimy i do spania

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 19:06   #3119
justiii87
Zakorzenienie

a jutro środa popielcowa i mięsa się nie jada.
Stary 2013-02-12, 19:08   #3120
kasiunka8998
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj robiłam test i znowu dwie kreski eh nie wiem jak te dwudniowe przerwy, ale mój tż tak sie wczuł, że uskutecznia dwa razy dziennie przytulanie ale co ma byc to będzie jak dla mnie miłe te staranki

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------
a jakie kreski wyszły? Obie tak samo ciemne ? ja też dziś robiłam ale jeszcze negatyw bo testowa jaśniejsza od kontrolnej, jutro powtórka i pewnie kolejne dni tez

Justii mówisz końcówki karniszy jako naszyjnik pewnie kryształkowe masz? uwielbiam takie
A co wieszasz, firanki czy zasłonki czy to i to? Ja ostatnio miałam bzika na punkcie wystroju okna bo znudziły mi się moje zasłonki w salonie i chce zrobić długie, gładkie kremowe firany z woalu tylko chęci są a gorzej zabrać się za zamówienie materiału i zaniesienie do krawcowej

minimini dobry pomysł z tym drinem dziś
kurcze chciałabym w czasie postu zrobić coś dla siebie żeby zrzucic kilka kg przed wiosną

Edytowane przez kasiunka8998
Czas edycji: 2013-02-12 o 19:10
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości