|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Mała - czyli już nie karmisz piersią?
Badzia - u nas to chyba nie od mleka, bo w szpitalu codziennie zupy mleczne, kawa na śniadanie i takie tam, w domu tylko 2 razy jadłam coś na mleku, ale wczoraj jadłam zupę warzywną i tam było trochę fasoli, jestem pewna, że to jest powód bączków i wzdęcia. O ja głupia. |
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego prezenia, baczkow itd - to chyb musi byc ten niedojrzaly uklad trawienny bo prawie kazda z nas przechodzi przez te katusze
|
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Black patrzyłam na Twojego bloga i tam jest zdjęcie Twojej Oliwki, jaka ona jest śliczna, normalnie można się zakochać
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Black-niestety musiałam przestać karmić bo odnosiłam wrażenie że robie dziecku krzywdę tą krwią. U mnie jak u PSTRYCZKA sutki były już zepsute
w szpitalu. Po prostu tragedia. Karmiłam tylko 5 dni i sie poddałam Chociaż przyznam że w 3 dobie pięknie mi sie laktacja rozkręciła,bo 2 dni chodziłam bez stanika a na 3 musiałam ubrać bo kapało ze mnie. Szkoda troche tego...
|
#1625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak to bym musiala latac na dol do kuchni i parzyc za kazdym razem wiec srednio mi sie to ysmiecha. od czasu do czasu jak ktos jest ze mna to parze mu taki z saszetki wlasnie i tez pije. a czasem dostaje tez sama wode.Cytat:
![]() na szczescie jeszcze nie obsiusial mi twarzy u nas jeszcze tak nie sika, ale podejrzewam ze to kwestia czasu jak sika to tak kulturalnie, zazwyczaj sobie po nóżce ale zdarzaja sie tez akcje na odleglosc
|
||
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala - rozumiem, ale to nic, teraz mleka modyfikowane są tak dobrze zrobione, że na pewno nie masz się czym przejmować... Ja się staram wytrzymać z tym bólem sutków, bo w sumie w porównaniu z porodem, ten ból to takie pierdnięcie , ale jednak stresuje mnie to, za każdym razem, jak przystawiam małą, czuję strach. |
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściową mój mąż jak był malutki to uwielbiał po twarzy posikiwać i właśnie było też na odległość i w górę ale u Ciebie to widzę pełna kulturka
|
|
|
|
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale trzymam kciuki ,żeby się rozwinęło jak należy ![]() Przyznaję się bez bicia, że ja też należałam do tych podglądaczy ![]() ![]() Czytając posty Mam mających dzieci przy sobie stwierdzam,że nie sądziłam, że "maluszkowe gazowanie" może sprawiać tyle radości ![]() Dzisiaj cały dzień mam bóle okresowe, raz lżejsze, raz silniejsze... To pewnie te całe "przepowiadacze"... Zobaczymy co dzisiaj lekarz powie. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Dziewczyny a jak tak nagle twardnieje brzuch to normalne? Bo troszkę to boli
|
||
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
fewcia nie wiem, czy normalne ale u mnie twardnieje brzuch przy tych moich "przepowiadaczach" ale przy tym bólu okresowym to nic się z brzuchem nie dzieje.
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Little jest cukrzycowka i pewnie dlatego chca ja obserowac.
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia, to twardnienie to są właśnie prawdziwe przepowiadacze - podczas porodu też brzuch twardnieje, przy tych normalnych skurczach... Najpierw czujesz, że robi się on twardy jak cegła, a potem przychodzi stopniowo ból...
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko właśnie się zastanawiałam, czy z cukrzycówek tylko ja zostałam ale wychodzi na to, że nie.
black Ty miałaś wcześniej przepowiadacze, jak one u Ciebie wyglądały? |
|
|
|
#1633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, nie wiedziałam. Cytat:
Obawiam się że dopada mnie panika...
|
||
|
|
|
#1634 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dobrze, ze z bioderkami wszystko w porządku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale ładnie wyglądasz u mnie w pierwszym tygodniu w szpitalu, więc bardzo szybko Cytat:
ale pomyśl jaką będziesz miała po niej figurę, jak marzenie![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia- nie masz pojęcia jak wielką radość daje też kupa i głośne solidne beknięcie
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia - nikt nie powiedział, że będzie łatwo, i nie oszukujmy się - na pewno nie będzie. Ale uwierz, że jak już będziesz po fakcie, to powiesz, że było warto się trochę nacierpieć... Oczywiście pod warunkiem, że będziesz rodzić SN.
Nancy - tak, jak pisałam. Brzuch twardnieje, czuć przy tym ból albo i nie, zależy od skurczu, ból przypomina okresowy lub też takie rozpychanie od środka, które naciska na kości, zwłaszcza na żebra. Męczące to jest. Ja miałam przez jakiś tydzień przed porodem, co 5-10 minut, non stop. |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
ja Ci mogę napisać jak jest u mnie ale podejrzewam, że u każdej z nas jest inaczej.
Ból okresowy to w sumie ciężko opisać ale u mnie występował taki tylko dużo silniejszy jak miałam okres a te przepowiadacze to u mnie to takie rwanie brzucha z jego twardnieniem, ostatnio to aż promieniowało od brzucha w kierunku tyłka. Cytat:
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
oj niekoniecznie, ginka powiedziała że z 2 cm rozwarciem mogę zacząć rodzić za 2 godziny ale też za tydzień a tym bardziej że szyjkę skróconą mam już od 32 tygodnia. Dała mi L4 do 25 lutego i powiedziała że jak do tego czasu nie urodzę to mam przyjść po skierowanie na oddział.
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-12 o 16:11 |
|
|
|
#1642 | |||
|
Rozeznanie
|
po 14
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spi juz 2,5 godz obudzi go mega głod- moge sie założyc ![]() Pstryczku, a co do paznokietków to zawsze obcinam boki na półokrągło, tez sprawdzam palcem czy nie ma zadziorków- widocznie taki z niego spryciarz ![]() Debrah, pytałas o nabiał- ja doslownie pozeram wszystko co z nabiałem związane: ser biały, topiony i żółty, mleko, jogurty naturalne, maslanka- nie zauwazyłam, zeby cos po tym sie działo gorzej, albo inna kupencja była. Kiedys odwazyłam sie na schaboszczaka, ale panierke sciągnęłam ![]() a na jutro mam w planie rybe pieczoną w folii z warzywami ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() \BLACK- masuj brzusio całą dłonią zgodnie ruchem wskazówek zegara, albo noś w pionie opartą brzuszkiem o twój brzuszek- bedzie sie masowac w rytm kroków |
||
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszek masowałam i ogrzewałam, pomagało, ale na chwilkę - trzeba było po prostu poczekać, aż całkiem przejdzie i nie było na to innej rady... Ciekawe, czy dzisiaj w nocy będzie powtórka? Bo wcześniej sypiała normalnie. Mam nadzieję, że tym razem będzie spokojna...
|
|
|
|
#1645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, bo u nas to samo.![]() --------------------- Pola waży 5 kg , a dopiero miesiąc i 8 dni za nami.Przedstawiam urwisa.
|
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to za bujaczek? Ale śliczność
|
|
#1647 |
|
Rozeznanie
|
Jakżeby inaczej - Fiszerprajs.
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Co do jedzenia, ja kompletnie wyeliminowałam nabiał. Moja malutka miala po tym jak zjadlam mega bóle brzuszka... nie ma reguły. Teraz jem mega lekko. Ja podaje mojej niuni bobotic
byłam na zakupach 2h kupiłam butyyyyyy i leginsy w stardivariusie, kocham ten sklep i pare bluzek w bershce po dychu, i jedna bluzke w najmniejszym rozmiarze- moja motywacja do zgubienia kg.Nie moge na siebie patrzec, mam dola z tego powodu, straszny mam ten brzuch, porazka. mala zjadla i znowu kima
|
|
#1649 | |||||
|
Zadomowienie
|
No wlasnie kochana
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Basiu, ale ty jestes piekna kobieta. Ne moge sie napatrzec na Ciebie, a ubranko slitasne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() BLACK u mnie tak bylo pierwsza noc. Mala plakala od 2 do 6 rano, a ja prawie razem z nia, bo nie milam pojecia jak jej pomoc. Okazalo sie, ze to przez herbate waniliowo-karmelowa z bidronki Dziewczynki jako tako nadrobilam poprzednie strony i BARDZO, BARDZO, BARDZO DZIEKUJE ZA GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN MOJEJ CALINECZKI. Mamy problem, bo mala przestawila sobie dzien z noca, ale od wczoraj z tym walczymy. W dzien spi po 4h, kamienie i znowu 4h i tak dzionek mija, a w nocy oczy jak 5zl i kweka. Dzisiejsza noc byla juz lepsza, bo wczoraj budzilam ja w dzien co 2h i w nocy spala od 23 do 1, potem do 1 do 2 karmienie, przewijanie i lulanie, od 2 do 5 pieknie spala, a od 5 do 7.30 marudzila. O 7.30 usnelysmy i tak do 10 rano. Od 10 budze ja co 2 godziny, przebieram, karmie i znowu spi. Mam ndzieje, ze ta nocka rowniez bedzie w miare przespana. Jesli macie jakies rady jak przestawic takie malenstwo to chetnie poczytam. Poza tym przyzwyczajamy psa do obecnosci malenstwa w domu. Jest bardzo pobudzony jak wpuscimy go do domu i ciagle zaglada do kolyski,a my musimy go pilnowac. Wiem, ze Oli nie ugryzie, ale boje sie, ze pacnie ja lapka, a wazy 35 kg. Jak to jest z Waszymi zwierzakami? Jak sobie z tym radziecie? Sprobuje naskrobac opis porodu, ale nie wiem czy sie uda, bo mala zaczyna sie krecic
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co myślicie o odciąganiu pokarmu laktatorem i podawaniem go w butelce? Chodzi mi o te sutki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

bo tak to bym musiala latac na dol do kuchni i parzyc za kazdym razem wiec srednio mi sie to ysmiecha. od czasu do czasu jak ktos jest ze mna to parze mu taki z saszetki wlasnie i tez pije. a czasem dostaje tez sama wode.

6 5 4 3 2 1
obudzi go mega głod- moge sie założyc
, a dopiero miesiąc i 8 dni za nami.