Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 14:39   #4411
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

No to odwołuję to, że nie ma gorączki. W dupce zmierzyłam i jest 37,6 a w uchu 36,6 a on nigdy nie miał tak wysokiej temp. Jego zwykła temp. to ok. 35,7 - 36,0.
Teraz zasnął ale ciekawe na jak długo.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:43   #4412
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

No to odwołuję to, że nie ma gorączki. W dupce zmierzyłam i jest 37,6 a w uchu 36,6 a on nigdy nie miał tak wysokiej temp. Jego zwykła temp. to ok. 35,7 - 36,0.
Teraz zasnął ale ciekawe na jak długo.
a nie mierzysz pod paszką> ja zawsz epod paszką

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:49   #4413
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
jestesmy po 2 godzinnm spacerku cale 2 godz spala!
a teraz robie zupe i makaron ze szpinakiem w sosie kremowym
My też byliśmy na 2-godzinnym spacerku i Marysia też cały czas spała
Ostatnio coraz lepiej idzie nam jedzenie łyżeczką

Mamcia-kupiłam w Sainsbury's patelnię do naleśników za całe 4 funty
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 14:50   #4414
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie mierzysz pod paszką> ja zawsz epod paszką
Nie, ja zawsze mierzę w uchu. I w uchu ma właśnie zawsze pomiędzy 35,7 a 36,0

Stary 2013-02-12, 14:58   #4415
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ja zawsze mierzę w uchu. I w uchu ma właśnie zawsze pomiędzy 35,7 a 36,0
acha a jakim termometrem bo ja mam elektryczny a kupic chce taki wlsnie przykladany

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-02-12, 15:06   #4416
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
acha a jakim termometrem bo ja mam elektryczny a kupic chce taki wlsnie przykladany
Ja mam dokładnie taki:
http://www.anmer.pl/index2.php?p=pro...na-podczerwien
Jestem zadowolona - prosty w obsłudze i dokładny bo porównywałam jego wskazania z innym i pokrywały się. Ale jakichś specjalnych pomiarów porównawczych nie robiłam tylko kilka razy zmierzyłam temp. innym termometrem i tym więc na ile są miarodajne to nie wiem

Stary 2013-02-12, 15:11   #4417
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dziewczyny kusicie tymi naleśnikami i oponkami. Dopiero co jestem po obiedzie, ale zjadłabym, oj zjadła

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
i to jest dobra opcja jak nie jest się obeznanym, bo raz mój mąż jak wypełniał mojego pit-a to się rypnął i w miejscu na mój NIP wpisał NIP pracodawcy. Zaraz miałam wezwanie do skarbówki, i super ważny pan, żeby chyba pokazać swoją "władzę" zanim przeszedł do rzeczy wypalił od razu, czy wiem, że za składanie fałszywych zeznań grozi odpowiedzialność karna. Nawet mi nie powiedział w czym rzecz tylko na dzień dobry taki tekst. Dopiero potem wyjaśnił o co chodzi i lepiej, dokładnie zdawał sobie sprawę skąd ten błąd wynikał i że to była po prostu nieuwaga A później próbował mi wmówić, że mam źle obliczony zwrot, i że powinien być niższy. Tylko on cały czas myślał, że ja miałam zarobki z umowy o pracę, a to były umowy o dzieło, i w ogóle mnie nie słuchał jak mu tłumaczyłam co i jak. W końcu wspaniałomyślnie stwierdził, że umówimy się na inny termin to on mi pomoże to poprawić. A ja jeszcze na wszelki wypadek raz mu powiedziałam, że to z umów o dzieło było. No i go olśniło, i nagle wyszło, że wszystko jest ok.
Niestety przykłady takich pomocnych urzędników można mnożyć w nieskończoność. Bieda jak człowiek nie umie się obronić.

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja pierdziele skąd takie typ? Coś niesamowitego, żeby naciągacz z takim tekstem wyjechał. Widocznie był słabo przeszkolony, oni na ogół są bardzo mili choć niesamowicie upierdliwi. I rzeczywiście szkoda, że nie wzięłaś jego danych. Można by zrobić jakąś zadymę

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
kathrinaaaaa - super zakupki
W ogóle pisałam wam, że zazdroszczę tym, które mają dostęp do Tesco i ciuszków F&F? tu nie ma, a szkoda. Wiem od matki, że jak coś jest przecenione, to potężnie. Na szczęście czasem kupi coś małej, ale wolałabym sama pogrzebać

A propos zakupów - kupiłam małej kolejny wiosenny płaszczyk. Trzeci
Ponoć jest brązowy (choć na zdjęciu wygląda na szary).
I bluzeczkę w kolorze błota
Obie rzeczy oczywiście na ebayu
O tak, na przecenach w Tesco da się wygrzebać cuda za grosze.
Coś w kolorze błota też by się pewnie znalazło Płaszczyk cudny

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
chcialam Wam powiedziec ze dziewcze wazy 9.100 :P przystopowala z przybieraniem choc powiem szczerze ze myslalam zejuz bedzie dwucyfrowa :P
Pięknie rośnie.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-12, 15:47   #4418
allebazi
Rozeznanie

HEJ, witam w gronie katarowców. Mały ma śpika aż po brodę od wczoraj i do tego brzydki mokry kaszel i oczywiście gorączka. Byliśmy się osłuchać u pediatry i narazie to zwykła infekcja. Przy odciąganiu wrzask taki że sąsiedzi się pewno zastanawiają co my z nim wyprawiamy. Noc mamy nieprzespaną bo się co chwila wybudzał przez katar dziś tak jak u Victorii śpiący cały czas ale śpi krótko je w miarę ładnie tylko również wolniej.
Któraś tu pisała o kaszy jaglanej ja kupiłam właśnie taką dla dorosłych i będę dawać małemu z owocami zdrowsza napewno od tych gotowych kaszek naładowanych cukrem
Stary 2013-02-12, 15:50   #4419
Kasik_12
Zadomowienie

Dzwoniła do mnie dziewczyna z HR ,żeby uzbroić się w cierpliwość bo decyzji jeszcze nie podjęli zrobią to do końca tygodnia. Składałam jeszcze papiery do innego działu i idę na rozmowę 19.02 ...chociaż mam nadzieję , że dostanę się n to pierwsze stanowisko

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
HEJ, witam w gronie katarowców. Mały ma śpika aż po brodę od wczoraj i do tego brzydki mokry kaszel i oczywiście gorączka. Byliśmy się osłuchać u pediatry i narazie to zwykła infekcja. Przy odciąganiu wrzask taki że sąsiedzi się pewno zastanawiają co my z nim wyprawiamy. Noc mamy nieprzespaną bo się co chwila wybudzał przez katar dziś tak jak u Victorii śpiący cały czas ale śpi krótko je w miarę ładnie tylko również wolniej.
Któraś tu pisała o kaszy jaglanej ja kupiłam właśnie taką dla dorosłych i będę dawać małemu z owocami zdrowsza napewno od tych gotowych kaszek naładowanych cukrem
biedny maluszek zdrówka
w weekend też planuję kupić kaszkę jaglaną
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 15:51   #4420
Linka25
Zakorzenienie

Piszecie o tych oponkach serowych, bardzo je lubię..... i nalesniki tez bym zjadla, w kazdym wydaniu i z serem i ze szpinakiem, a najchetniej z syropem klonowym. .
U nas dzis danie z makaronu ryzowego i kurczaka, Tz robi
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:14   #4421
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
1. przede wszystkim żeby dostać zwrot podatku trzeba go najpierw odprowadzić a skoro się nie pracowało to nie ma żadnego zwrotu, alimenty nie liczą się w tym przypadku jako dochód
2. o jakim pełnym zwrocie wy tu rozmawiacie? żeby uzyskać pełen zwrotu czy te 92 zl miesięcznie trzeba najpierw mieć tyle podatku do zwrotu a pracując miesiąc czy dwa na pewno aż tyle tego nie ma

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

to ile mamy nadpłaconego podatku jest w rubryce 39 (kolumna zaliczka pobrana przez płatnika) w pit 11, jeśli tam jest np 40 zł to tylko 40 zł dostaniemy mimo że na dziecko przysługuje te 92,67 zł miesięcznie (maksymalnie 1112,04 zł) jeśli w rubryce 39 mamy np 3000 zł to i tak dostaniemy maxymalnie 1112 zł (o ile dziecko mamy cały rok)
ja w ogóle nie uwzględniam zwrotu z tytuł ulgi na dziecko. Jeśli nie przekroczy się pewnego progu zarobku to przysługuje zwrot już zapłaconego podatku (no powiedzmy że to mniej więcej tak działa), czyli składek odprowadzonych na poczet podatku przez pracodawcę. Po przekroczeniu tego progu zwrot i tak zazwyczaj przysługuje, ale już na nieco innych zasadach. Zwroty są największe przy umowach o dzieło lub zlecenie od których nie są odprowadzane składki ZUS. Jeśli te składki są odprowadzane to przy relatywnie niskich zarobkach zwrot dalej przysługuje, ale już w mniejszej kwocie. Właściwie zwrot jest prawie zawsze (o ile pracodawca nie oszuka na składkach) o ile nie przekroczy się II progu podatkowego. My mamy co rok mniejszy lub większy zwrot.
I jak piszę cały czas - przy tak krótkim stażu pracy i niskich zarobkach TŻ-ta tej ulgi na dziecko w ogóle nie ma co brać pod uwagę, ona tu nic nie wnosi

I nie mówimy o zarobkach Sol tylko jej TŻ-ta, bo to on ma się rozliczać

Biedne nasze chorowitki, dużo zdrówka dla nich!

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-02-12 o 16:16
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:15   #4422
nel_a
Zakorzenienie

zważyłam Emila w przychodni prawie 8,5
kochany klocuch

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:28   #4423
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
hej
Moja dzidzia skończyła wczoraj 6 miesięcy

Skubana od wczoraj to nawet na przewijaku nie potrafi leżeć spokojnie, tylko myk i już jest na brzuszku, a ja nie umiem jej przebrać, zajmuje mi to średnio teraz 10 min bo ciągle ją przekręcam na plecy a ona spowrotem. Zaczeła pełzać, narazie do tyłu ale zawsze to coś

Z okazji 6 miesiąca zjadła wczoraj pierwszy raz indyka z dynią i ziemniakiem, dokładałam jej 3 razy i wiecznie jej mało było.

Mam pytanie, któraś oglądała albo ma fotelik maxi cosi mobi?lub recaro polaric?są to foteliki montowane tyłem.
Nasz fotelik jest do 10 kg więc muszę szukać i wiem napewno że musi być tyłem montowany, najlepiej do 18kg bo do 13 to trochę mało przy moim klocku.
Wszystkiego naj

Cytat:
Cześć dziewczyny
Padam Mały ma taki katar, że nie nadążam z odciąganiem - ledwo odciągnę to już nos pełny. Od rana śpi dziś już 5 raz bo śpi po 30 minut i budzi się z rykiem z powodu pełnego nosa. Jest taki marudny, że szkoda gadać. Najbardziej mu pasują rączki - wtedy jest zadowolony.
Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrówka

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ws. tego pita przejdziemy się na dniach po druczek i wypełnimy

Ja nie wiem jak to jest z tym zwrotem, bo ja nie mam dochodów opodatkowanych i się nie rozliczam... Mam tylko alimenty, a to się nie liczy.
Fabi jest zameldowany u mnie, a nie u TŻ.

Byliśmy u lekarza. 30min przed wizytą biegłam do apteki. Gorączka skoczyła do 39,1 na wizycie okazało się, że gardełko jest lekko czerwone, ale osłuchowo ok, czyli wszystko jest winą zębów. Lekarka mówiła, że dziąsła są baaaardzo rozwalone i ze 2-3 dni jeszcze będzie marudny. Jeśli do jutra gorączka nie wróci, to tylko smarować DentiBaby (mówiła, że składowo fajniejszy od Dentinoxu). Jakby gorączka wróciła to mam podać na zmianę co 6 godzin Paracetamol i Nurofen w czopkach. Jeśli rano będzie gorączka, to mam skierowanie na badanie moczu...
Fabiś wymęczony śpi od 13 w kombinezonie...
Bidulek... Oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
zważyłam Emila w przychodni prawie 8,5
kochany klocuch
No to ładnie

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-02-12 o 16:35
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:49   #4424
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
tak, wiem, to nie jest wada, ale piszę o jakichś innych, ewentualnych (gdybyś odkryła)

oj, biduś Dużo zdrówka dla niego!

zazdroszczę Ja jak zwykle mam takiego "powera", że najchętniej pieprznęłabym się z książką na kanapę

kathrinaaaaa - super zakupki
W ogóle pisałam wam, że zazdroszczę tym, które mają dostęp do Tesco i ciuszków F&F? tu nie ma, a szkoda. Wiem od matki, że jak coś jest przecenione, to potężnie. Na szczęście czasem kupi coś małej, ale wolałabym sama pogrzebać

A propos zakupów - kupiłam małej kolejny wiosenny płaszczyk. Trzeci
Ponoć jest brązowy (choć na zdjęciu wygląda na szary).
I bluzeczkę w kolorze błota
Obie rzeczy oczywiście na ebayu
fajny ten płaszczyk.
Cytat:
chcialam Wam powiedziec ze dziewcze wazy 9.100 :P przystopowala z przybieraniem choc powiem szczerze ze myslalam zejuz bedzie dwucyfrowa :P
poważna waga szkoda ze moja taka chudzina
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:55   #4425
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale mala marudzi masakra!

Hania to musze isc obadac do sainsbry bo tez potrzebuje patelnie do nalesnikow

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 16:55   #4426
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dokładnie taki:
http://www.anmer.pl/index2.php?p=pro...na-podczerwien
Jestem zadowolona - prosty w obsłudze i dokładny bo porównywałam jego wskazania z innym i pokrywały się. Ale jakichś specjalnych pomiarów porównawczych nie robiłam tylko kilka razy zmierzyłam temp. innym termometrem i tym więc na ile są miarodajne to nie wiem
to jak ty go do pupy wsadzasz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-02-12, 16:59   #4427
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dzwoniła do mnie dziewczyna z HR ,żeby uzbroić się w cierpliwość bo decyzji jeszcze nie podjęli zrobią to do końca tygodnia. Składałam jeszcze papiery do innego działu i idę na rozmowę 19.02 ...chociaż mam nadzieję , że dostanę się n to pierwsze stanowisko

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

biedny maluszek zdrówka
w weekend też planuję kupić kaszkę jaglaną

Cytat:
to jak ty go do pupy wsadzasz
Moja wina, źle napisałam. Ten co pokazałam mam do uszu i czoła
do pupy mam elektroniczny, inny, taki cienki na koncu ale rzadko go uzywam. tego co pokazalam to na co dzien uzywam i mierze wlasnie w uchu lub na czole
sorki, ja zle napisalam

Stary 2013-02-12, 17:00   #4428
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Moja wina, źle napisałam. Ten co pokazałam mam do uszu i czoła
do pupy mam elektroniczny, inny, taki cienki na koncu ale rzadko go uzywam. tego co pokazalam to na co dzien uzywam i mierze wlasnie w uchu lub na czole
sorki, ja zle napisalam
haha

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-02-12, 17:03   #4429
wvictoria
Wtajemniczenie

takim mierze w tylku:
http://allegro.pl/wodoszczelny-termo...980411128.html
kuiony kilka lat temu dla nas jak bylismy chorzy. czy dobrze mierzy to nie wiem ale chyba tak

dziecku doszedl kaszel

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-12, 17:18   #4430
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Myślę, że skutki braku szczepień mogą być znacznie gorsze, ale jak masz wątpliwości, to rozbijaj wszystkie szczepienia na pojedyncze.
Takiego w tegorocznej ofercie nie widziałam. Chyba, że pominęłam ze względu na kolor wózka 3w1.
Mamy teraz wizytę na maj, ale nie wiem czy ze szczepieniem, czy tylko kontrol.
Nie jestem taka pewna, czy bez szczepień jest gorzej. Zaczynam myśleć, że wręcz przeciwnie.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
To co wyróznia ja na plus, to od 3 miesiąca życia bardzo sprawnie operuje rączkami, paluszkami itp.
Może rośnie mała pianistka albo basistka czy inna -istka.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Heh ciastek szalona kobieto! mnie sie snilo ze ksadz mi na spowiedzi powiedzial ze jestem stara i nie przystoi mi juz makijaz

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
hej
Moja dzidzia skończyła wczoraj 6 miesięcy

i dla Leosia
Cytat:
Cześć dziewczyny
Padam Mały ma taki katar, że nie nadążam z odciąganiem - ledwo odciągnę to już nos pełny. Od rana śpi dziś już 5 raz bo śpi po 30 minut i budzi się z rykiem z powodu pełnego nosa. Jest taki marudny, że szkoda gadać. Najbardziej mu pasują rączki - wtedy jest zadowolony.
Biedny, oby szybko przeszło.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza. 30min przed wizytą biegłam do apteki. Gorączka skoczyła do 39,1 na wizycie okazało się, że gardełko jest lekko czerwone, ale osłuchowo ok, czyli wszystko jest winą zębów. Lekarka mówiła, że dziąsła są baaaardzo rozwalone i ze 2-3 dni jeszcze będzie marudny. Jeśli do jutra gorączka nie wróci, to tylko smarować DentiBaby (mówiła, że składowo fajniejszy od Dentinoxu). Jakby gorączka wróciła to mam podać na zmianę co 6 godzin Paracetamol i Nurofen w czopkach. Jeśli rano będzie gorączka, to mam skierowanie na badanie moczu...
Fabiś wymęczony śpi od 13 w kombinezonie...
Dobrze, że to nic poważnego. Oby szybko zęby wyszły i będzie lepiej.

Cytat:
Zdrówka.

Moja starsza córa ma ospę, dopiero parę krostek i jeszcze nie potwierdzona przez lekarza (idziemy jutro), ale jestem pewna, że to to. No i teraz tylko czekać aż wyjdzie u Nadki jakaś pierwsza krostka za 2-3 tyg. Mam nadzieję, że obie przejdą ją łagodnie.
A najlepsze, że ja nie chorowałam jeszcze.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:42   #4431
agunia82
Zakorzenienie

Luśka zaczęła chodzić przy meblach przed chwilą bardzo niezdarnie zrobiła dwa mini kroczki przy komodzie, następnie oparła się o łóżko i zrobiła kolejny krok, żeby się przybliżyć do łóżka

Stary 2013-02-12, 17:45   #4432
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Luśka zaczęła chodzić przy meblach przed chwilą bardzo niezdarnie zrobiła dwa mini kroczki przy komodzie, następnie oparła się o łóżko i zrobiła kolejny krok, żeby się przybliżyć do łóżka
no to teraz mamuska oczu nie spuszczaj

Amelcia
Stary 2013-02-12, 17:49   #4433
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma żartów...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 17:50   #4434
agunia82
Zakorzenienie

No nie ma...
A przed chwilą też zrobiła numer, mąż poszedł do łazienki szykować jej kąpiel a ja wzięłam ją na przewijak, żeby rozebrać. Rozebrałam do pampka i zaczęła mi szaleć, to ją dałam na podłogę, a ta na czworakach podreptała do łazienki i zaczęła się na wanienkę wspinać

Stary 2013-02-12, 17:55   #4435
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
No nie ma...
A przed chwilą też zrobiła numer, mąż poszedł do łazienki szykować jej kąpiel a ja wzięłam ją na przewijak, żeby rozebrać. Rozebrałam do pampka i zaczęła mi szaleć, to ją dałam na podłogę, a ta na czworakach podreptała do łazienki i zaczęła się na wanienkę wspinać
sama sie obsluzy

Amelcia
Stary 2013-02-12, 18:00   #4436
phdwao
Zakorzenienie

Hej co z radosc u malego jak wracam z pracy, widzi mnie to przebiera nozkami, smieje sie i wola mama mama , czego chciec wiecej?

Zdrowka dla choruszkow
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:11   #4437
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej co z radosc u malego jak wracam z pracy, widzi mnie to przebiera nozkami, smieje sie i wola mama mama , czego chciec wiecej?

Zdrowka dla choruszkow
hej hej nie napisalas mi jak sie sprawowala spacerowka na spacerze :P

Amelcia
Stary 2013-02-12, 18:24   #4438
Linka25
Zakorzenienie

Blue obiecałam kiedyś, ze wrzucę foto mojej sukni ślubnej. Niestety nie mam dostępu do zdjęć ze ślubu, wygrzebałam z poczty jakieś jedno...
Sukienka była w stylu empire. Dół, nie widać go, był prosty bez żadnych fiszbin, kół, suknia swobodnie spływała w dół.
W sumie teraz to juz kompletnie wrażenia nie robi, ale jednak 5 lat temu zebrała duzo komplementów. No i sprzedałam ją bez problemu

widać ją? czy tylko miniaturka jest?

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-02-12 o 18:26
Stary 2013-02-12, 18:30   #4439
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej nie napisalas mi jak sie sprawowala spacerowka na spacerze :P
No rewelacja, latwo sie prowadzi, ale zupelnie inaczej niz na kolach dmuchanych, te tak szuraja jak jada wiesz o co chodzi nie? Malemu bylo wygodnie, zadowolony jak nie wiem, ogladal wszystko sobie, zimno mu nie bylo, wygodne raczki, pcha sie lekoo wszystko super
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:31   #4440
Linka25
Zakorzenienie

Agunia brawa dla Lu za piersze kroczki przy meblach Błyskawica jest z Lu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości