|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Marzenka przepisy na klubie. Proste aż wstyd wstawiać w porownani z tymi dziewczyn
![]()
#2612 |
Zadomowienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Sandra dobrze, że już lepiej się czujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
a skąd ta łyżeczka mamuśki? ![]() Sandra no najważniejsze że lepiej już się czujesz ![]() Nisia mój Jaśko też bardzo często ulewa niestety :/ czasem to kilka razy dziennie muszę go przebierać. Jeśli chodzi o kolczyki u niemowląt to jestem na ![]() ![]()
![]() |
#2614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest sam banan http://www.bocian.co.uk/produkt/99/16978.html http://www.mooby.pl/hipp-pierwsze-ba...-miesiacu.html ja mam ten z gerbera ale nie wiem czemu boje sie dawac, wydaje mi sie ze ciezki to owoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Ano igłą, pisali, że to nie boli. Ja bym się nie cykała w razie takiej potrzeby bo i tak moje sutki przeszły już wiele i nadal mały boleśnie ssie, choć jest lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A czy ja się chwaliłam, że moje dziecię samo zasypia w łóżeczku... Chyba tak. Ale nadal nie mogę się tym nacieszyć ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli mogę trzymać go za rączki, bo on się sam stara podciągać z moją drobną pomocą przy końcu. A jak jestem w takiej pół siedzącej pozycji i mam go położonego na cyckach, to się ciągle podnosi do siadu, to nie zabraniać mu tego też? Bo on by najchętniej wtedy cały czas siedział, a jak go położę, to znowu siada (łatwo mu to idzie, bo się bujnie od cycków i już siedzi ![]() Co do córki szwagra, to ich lekarka chyba nic nie mówiła na ten temat, ale ona nie za bardzo się zna na swojej pracy z tego co wiem.... Oni się nie martwią, twierdzą, że jest ok. a ja się wtrącać nie chcę. Po prostu chciałam wiedzieć czy mam rację, bo mnie się wydaje że za mało, ale uwagi im zwracać nie będę, bo się jeszcze obrażą, że się wtrącam. To ich drugie dziecko, więc powinni wiedzieć co robią.... A je normalnie. Cholera, obudziłam się w nocy i usnąć nie mogłam i tak myślałam sobie, że @ miałam 1 stycznia i niby mogę nie mieć, bo po porodzie to czasem się długo reguluje, ale się boję, że mogę być w ciąży, a bardzo bym tego teraz nie chciała, po pierwsze, bo Krystianek jest za mały, ale przede wszystkim dlatego, że miałam ostatnio robione 2 prześwietlenia zęba. Niby biorę anty, ale różnie to bywa.... Testu nie zrobię, bo nie mam gdzie kupić, a po drugie szkoda mi trochę kasy, bo ostatnio bardzo ciężko, TŻ nie pracuje, oszczędności się kończą, więc szkoda mi wydać nawet te 15zł, bo za to będzie prawie 1 mleko :/ Mam nadzieję, że szybko dostanę @ bo się zadręczę tymi myślami ![]() Niby do gina mogę iść, ale mi powie żebym test zrobiła, bo już raz ponad rok temu podejrzewałam ciążę, ale powiedział żebym zrobiła, bo jest za wcześnie na badanie.... I co mu powiem, że nie mam kasy na to? :/ Ula marchewkę ugotowałam, ale strasznie mu nie smakowała, miał odruch wymiotny i krzywił się niemiłosiernie... Nie wiem czy dalej ją dawać (dałam wczoraj i dzisiaj), czy dodać np. do jabłka i tak spróbować? A jest coś oprócz kaszki mleczno-ryżowej na wodę? Bo u mnie jest taki problem, że nie mamy kuchni w domu, tylko musimy chodzić przez podwórko do drugiego domu do kuchni, więc z wiadomego powodu wolałabym na wodę, bo zima i mi się latać nie chce ![]() Iwoncia no ja właśnie też tak robię, że podaję mu palce, a on się podciąga, tylko ma strasznie ciężką dupkę, więc mu troszkę pomagam ![]() Mnie się kolczyki podobają, ale u takich dziewczynek 3-4 lata. Takie maleństwo może sobie krzywdę zrobić, bo macha rączkami ciągle, a poza tym jak będzie spała, to się jej będzie wbijać w główkę :/ ja miałam 2 kolczyki w jednym uchu- jeden to była przebitka i przestałam nosić właśnie z tego powodu, że jak się położyłam, to mi się ciągle wbijał i nie chciało mi się ciągle ściągać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I później po roku poszłam na pistolet,ale obecnie prawie nie noszę kolczyków. Sandra cieszę się,ze jest już lepiej.Uważaj na siebie i zakładaj czapkę ![]() axxxa ja karmie narazie tylko piersią i przy przeziębieniu piłam mleko z miodem,masłem i czosnkiem. Iwoncia na opryszczkę polecam plasterki w aptece compeed https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...pryszczke.html mnie naprawdę szybko pomagają.W ogóle jak zaczynam coś czuć,ze mi się robi na wardze,od razu naklejam. tamlin wiedziałam,że Mateusz będzie grzeczny ![]() Pochwalisz się,co dostał? Byliśmy na spacerze,o matko!!!jaki ziąb przez ten wiatr-masakra.Teraz Kubulko śpi.Jak mi tego brakowało ![]() ![]() Dziękujemy za wszystkie zyczenia zdrowia ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-02-12 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chwalę się, że Maja zaczęła przekręcać się na brzuch!
![]() |
#2619 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() ktoś za mną tęsknił ![]() ![]()
#2620 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny co ja mam zrobić by zachęcić Alicję do picia? Zjada już obiadek, deserek, kleik, więc powinna uzupełniać płyny, a ona nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
Maggie ten słoiczek dynia z ziemniakiem to z hippa,mała dzisiaj zjadła pół słoiczka.
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- bardzo,opowiadaj co u Was ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
Asiulka może jak się zrobi cieplej to nasz dzieciaczki same zapragną pićku...
Chyba nie pisałam że jest ogromna szansa na to, że po moim powrocie do pracy Alicją zaopiekuje się moja szwagierka (żona brata męża)? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać brzuszki działają,mam płaski brzuch(prawie)
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2625 |
Rozeznanie
|
Marta ,nie dołuj mnie, ja mam flaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie krucho z czasem ![]() do domu wracam o 14. Kamilka jest grzeczna, ale jak mnie widzi to już płacze za cycuszkiem więc ją zabieram i karmię. Potem śpi do 18. Potem trochę się bawimy, w międzyczasie jeszcze muszę zrobnić pranie, posprzątać, zajechać do castoramy po materiały ![]() Miałm właściwie nic nie robić i czekać aż pokarm zniknie, ale będzie mi tego brakowało więc się troche karmi posiłkuję. Kama zjada powoli słoiczki, ale niespecjalnie jej smakują ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Katee zdjęcia poszły ![]()
![]() |
#2627 |
Zakorzenienie
|
Iwa byłoby super
![]() Jasiu wstał dzisiaj przed 5 i ma dzień marudzenia ![]()
#2628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli główka mu sie nie kiwie to chwile potrzymaj ale nie za długo. Mojemu sie jeszcze dość mocno kiwie główka jak tak siada wiec zaraz go kłade. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Są specjalne tabletki na opryszczkę, ale z tego co wiem to są na receptę i ponoć działają ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
![]() co do picia też miałyśmy podobnie i soczek jabłkowy rozcieńczam z wodą to jej podchodzi i raz taki lekki soczek raz woda, zmniejszam ilość soczku na rzecz wody ale już widzę że jej nie podchodzi nadal nie wiem który fotelik yhhh .... ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- angel na dukana przeszłaś??? ja zrzuciłam na nim 18 kg i później jeszcze 3 samo zleciało ze stresów
#2631 |
Zakorzenienie
|
Mam pytania zabijcie mnie jeśli już były ale muszę się dopytać
![]() 1.Z każdym nowym słoiczkiem trzeba stopniowo wprowadzać czy mogę dać np.pół od razu? 2.Czy jak Zuzia już jadła marchewkę z ziemniakiem może zjesć cały słoik jeśli chce? 3.Kiedy mogę wprowadzić obiad i deser w jeden dzień,czy to nie będzie zbytnie obciążenie dla żołądka? ![]()
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jestem chyba sama w tym temacie bo mi się bardzo podobają małe dziewczynki z kolczyczkami ![]() ![]()
![]() |
#2633 | ||
Rozeznanie
|
Aaaa faktycznie dostałam
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nisiu kochana u nas było tak samo ale to nie wina Niuni ... wiesz o tym prawda>? trzeba jej pomóc ... bo dla niej to też niefajna sytuacja więc cierpliwości u nas nadal jest ulewańsko ale odkąd wprowadziłam gotowane obiadki jest o wiele mniej takich sytuacji z rana po butli niestety nadal ale później w ciągu dnia już lepiej ![]() ![]()
![]() |
#2635 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oj kochana nie ty jedna. u mnie dluga droga zeby byl plaski, w sumie przed ciaza to on tez taki super plaski nie byl .ale moze teraz z cwiczeniami cos sie uda. oby do wakacji. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- katee: ja to nic z tych rzeczy nie moge. tak wiec czekam az sam organizm zwalczy. a z nosa leci ze hej. moj lekarz neonatolog powiedzial mi ze mam malej nic nie dawac.a ma 4,5 miesiaca- zaczniemy od glutenu rozszerzanie i to bedziemy dodawac do sloiczkow dopiero. no to nie daje jej nic.
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Może 3. Alicja zaczęła tak jeść po jakichś 3-3,5 tygodnia wprowadzania różności. Najlepiej jak już pozna większość dozwolonych składników. No i patrz punkt 1. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję kochana ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Idę szykować kąpiel.
![]() |
#2639 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, przepraszam że nie nadrabiam i ciągle zawracam Wam tyłek, ale teraz nie mam głowy na internet, wizaż czy inne rozrywki. nadrobię w swoim czasie.
ja znowu z prośbą, potrzebne mi namiary na dobrego ortopedę, specjalistę plus dobry sprzęt. od tego zależy czy moje dziecko pójdzie w szyny czy jakieś inne ustroństwo czy nawet w gips. odległość nie ma znaczenia, dojadę gdzie trzeba. polecono mi specjalistę z Lublina, Okońskiego, może któraś z Was może coś o nim powiedzieć? i jeszcze rehabilitanta, również pilnie, najlepiej z Warszawy. Asiulka, dzięki za polecenie neurologa, jutro będę dzwonić. A powiedz mi, on przyjmuje prywatnie, bo bardzo mi zależy na czasie. przepraszam, że tak chaotycznie ale w swoim czasie napiszę co się dzieje, bo teraz mi niedobrze z nerw... |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
U nas taki słoiczek to już było za mało .. teraz podaje wg butli i póki co jest ok
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.