Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 18:08   #1531
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
tak sobie tłumaczę właśnie
tylko jednak wolałabym wiedzieć jak, dalej kopię w necie jak już są filmiki, to do grzywek pod kątem, a ja mam prosto

mi dziś przyszła paczka z pampkami, wkładkami laktacyjnymi, chusteczkami i maścią na pupę. wkładki kupiłam z johnsonna, bo jakoś najwięcej pozytywnych opinii wyczytałam. wzięłam dwie paczki, potem będę eksperymentować z innymi
od jakiego sprzedawcy?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:09   #1532
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
chyba chodzi o to, ze najpierw powinno sie wprowadzic mm, a pozniej marchewke i kolejne "dania"
Pierwszy raz słyszę o takim rozszerzaniu. Ja owoce i marchewki wprowadziłam zaraz po skończeniu 4 miesięcy, a mm podałam pierwszy raz po skończeniu 8 miesięcy.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
może ludzie nareszcie zaczną się przyznawać do swoich poglądów, a nie będą podążać za tradycją. bo mi się wydaje że generalnie w Polsce ludzi wierzących wcale nie jest tak dużo jak twierdzą statystyki. a co będzie za 7 lat to się jeszcze okaże
Ja mieszkam w pipidówie i nie chrzczę dziecka. Teściowa ubolewa, ale to jej sprawa. Argument, że dzieci się będą w szkole śmiały jest...hmmm śmieszny. I właściwie jedyny jaki słyszę od innych osób. Prezent dziecko może dostać z okazji nie brania komunii I nikomu nie będzie przykro Chcę, żeby dziecko samo dokonało wyboru i nikt go nie stresował i nie cisnął. Ja jestem nie wierząca i w ramach tego po przeprowadzce nie przyjęliśmy w tym roku księdza....był bardzo zdziwiony Mam nadzieję jednak, że to się zrobi normalne i nikt nikogo nie będzie wytykał palcem, że nie jest "barankiem Bożym" i go umoralniał

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:11   #1533
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
laski jak kupujecie stanik do spania? jakiś muszę mieć żeby mieć gdzie wkładki laktacyjne wsadzić, bo podobno w nocy tez troszke sie leje :/
ja będę spała w tych co teraz, czyli sportowych i ewentualnie w normalnym do karmienia. Na pewno nie zamierzam spać bez stanikaz resztą odkąd w ciąży urosły mi piersi śpię w staniku.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:11   #1534
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
jest pewna, bo wzięła laktator i spróbowała czy coś odciągnie. Przetrwać?? czekałabyś jak dziecko by płakało?? Bo mi by było szkoda...
ja mówię, że kupię bo do apteki mam kawał. Gdybym miała blisko, też bym nie brała.
ja chyba balabym sie podac cos nowego bez konsultacji...ale to dlatego, ze tych rodzajow mleka jest tyle. juz nawet nie chodzi o firmy, ale dla alergikow AHA, przy skazie bialkowej jeszcze inne, inne przy problemach trawiennych, mleko "zapychajace" dla wiecznych glodomorow, na kolki, dla dzieci z zaburzeniami wchlaniania.
dopoki nie urodze nie bede wiedziala jakie jest moje dziecko w szpitalu po porodzie okaze sie czy moge karmic, czy polozne beda musialy dokarmiac i czym. moj bratanek po porodzie mial problemy z jelitami, musial dluzej zostac w szpitalu i tez byl dokarmiany specjalnym mlekiem, a pozniej juz w domu mama mogla karmic go tylko piersia.
jakos nie umialabym teraz isc do sklepu i wziac z polki pierwsze o bebiko z brzegu.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:12   #1535
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
-podpasek kupiłam 3 opakowania
-podkładów 5 dużych i 5 mniejszych. Duże do szpitala. Małe do -przewijania (jak zostaną duże to też).
- co do majtek miałam dylemat, ale poszłam za radą innym mam i kupiłam wielorazowe 2 opakowania (po 2 szt w op). I jak co to będę prać. Ponoć te wielorazowe lepiej przepuszczają powietrze i nie są takie sztuczne jak jednorazowe. W dotyku nie wiem nie patrzyłam

marchewka aptekę mam dość blisko. A jakieś 5 min samochodem mam całodobową
duże i mniejsze tzn jaki rozmiar??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:13   #1536
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
gatta ma pewnie swoja rozmiarowke http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy...995458819.html chociaz patrzac na te wymiary z tabelki to tez ponad 100 w cycach juz musze miec, wiec byloby L/XL
Justi, chudzielec jestes z malymi cycami, to Pani nie mogla Ci zaproponowac nic innego jak S ja musze miec "SS=super size" hehehe
Co ja jestem? chudzielec? z MAŁYMI CYCAMI? leję kobieto moje 70G (a nawet już więcej) naprawdę małe nie jest

Cytat:
te z belli maja przylepiec przykleja sie je do stanika
http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...949829940.html
nie wiem czy inne tez, ale spodobal mi sie ten patent i dlatego wzielam a pisalyscie, ze podklady z belli sa fajne, wiec kupilam z tej firmy...
ahaaa... ja czytałam opinie o jakichś i wyczytałam, że mimo przylepca uciekają ale nie wiem które niestety

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-12 o 18:16
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:13   #1537
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
moja siostra miała z belli i strasznie kleła na nie rozwarstwiały się strasznie na piersiach i przed karmieniem pół godz skubała to piersi;/
hehe no to sie corka nauczy cierpliwosci, najpierw skubanie, a pozniej jedzonko kurcze, a drogie byly!
Stary 2013-02-12, 18:14   #1538
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A ma wkładki?
nie ma, ale były jeszcze jakieś za 14,99 ale nie pamiętam czy miały wkładki czy nie

Tity każdy lekarz/każda książka/poradnik mówią że jak się karmi piersią to inne rzeczy dopiero od 6 m-ca.

Tak na marginesie to mam koleżankę która urodziła dziecko w połowie października. I ona nie widzi nic dziwnego w tym że daje teraz małemu jakieś ciastka czy anwet chipsy bo on chce kurde przecież zniszczy takiemu dziecku żołądek. Ale jej nie przetłumaczysz, bo jak mały je i chce tzn że może
Stary 2013-02-12, 18:15   #1539
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
jest pewna, bo wzięła laktator i spróbowała czy coś odciągnie. Przetrwać?? czekałabyś jak dziecko by płakało?? Bo mi by było szkoda...
ja mówię, że kupię bo do apteki mam kawał. Gdybym miała blisko, też bym nie brała.
Z tego co napisałaś, to ja sobie to wyobraziłam, że ona normalnie karmiła cały czas bez żadnych problemów, i tak sobie nagle kiedyś przestało lecieć, mały zaczął płakać i w nocy mąż jechał szukać mleka. Dla mnie to wszystko jest jakoś ciężkie do wyobrażenia. Ta położna u niej w nocy była? Co do pytania: tak, ja bym czekała, nawet jakby dziecko płakało (zresztą pewnie nieraz będzie płakało i będę musiała to przeżyć), przecież go nie katowała pasem.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:17   #1540
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w pipidówie i nie chrzczę dziecka. Teściowa ubolewa, ale to jej sprawa. Argument, że dzieci się będą w szkole śmiały jest...hmmm śmieszny. I właściwie jedyny jaki słyszę od innych osób. Prezent dziecko może dostać z okazji nie brania komunii I nikomu nie będzie przykro Chcę, żeby dziecko samo dokonało wyboru i nikt go nie stresował i nie cisnął. Ja jestem nie wierząca i w ramach tego po przeprowadzce nie przyjęliśmy w tym roku księdza....był bardzo zdziwiony Mam nadzieję jednak, że to się zrobi normalne i nikt nikogo nie będzie wytykał palcem, że nie jest "barankiem Bożym" i go umoralniał
Muszę przyznać, że bardzo odważnie-szczególnie jak na to, że mieszkasz w pipidówce
Ja jestem wierząca -niepraktykująca. Nie chodzę do Kościoła bo Bóg jest wszędzie a ja nie mam ochoty wysłuchiwać tych "mądrości" z ambony, z którymi się nie zgadzam.
Werzę w Boga a nie w instytucje poprostu i o to co roku z księdzem podczas kolendy mamy dyskusje
Mój TŻ jest ateistą... ale nie ma nic przeciwko chrzcinom - więc nie był na nie ani przy 1 dziecku ani nie będzie przy drugim...

Ja jestem ciekawa jak osoby, które wychowują dziecko tak, że nie puszczają na religię itp.. wytłumaczą, żenie przystępuje do komunii
Bo dla dziecka to jest ogromna uroczystość, wręcz świeto... Ja bym nie chciałabyć na miejscu takich rodziców - no ale trzeba byc konsekwentnym
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:19   #1541
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
duże i mniejsze tzn jaki rozmiar??
większe 90x60 http://allegro.pl/seni-podklady-podk...020165058.html
średnie http://allegro.pl/seni-podklady-podk...989131662.html

jeszcze są małe 40x60 http://allegro.pl/podklad-seni-soft-...990884724.html

ale ja kupiłam duże i średnie.

wkładki kupiłam takie http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...006847657.html

a majtki takie http://allegro.pl/seni-wielorazowe-m...008631264.html
Stary 2013-02-12, 18:19   #1542
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja musze miec "SS=super size" hehehe

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Mój tż mi powiedział, że jeszcze mi tylko brakuje w tej piłce dziury pod tyłkiem, to już wcale bym od tego komputera nie odlazła.
no w sumie gdyby była dziura, to rzeczywiście wstawanie byłoby zbędne. no chyba że spełnić zachciankę związaną z jedzeniem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:19   #1543
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Bella mamma 2 opakowania (moim koleżankom zostało, gdyby miało mi braknąć mąż kupi)
Podkładów Seni 4 szt. (jeden rozłożę w domu na łóżku jak będzie bliżej terminu co by nie zapaćkać materaca wodami) u mnie w szpitalu nie trzeba mieć swoich podkładów, trzy pozostałe wzięłam bo tanie a nagle mogłabym uznać, że się do czegoś przydadzą
Majtek Hartmann 5 szt.
Wkładki laktacyjne Lansinoh 50 szt.
lezalam w szpitalu po zabiegu (w lipcu) i tam bylo tak potwornie goraco (jeszcze pod koldra!), ze doslownie mi sie dupa kleila do wszystkiego. niby wlasne podklady nie byly wymagane (to nie byl porod ), ale mama mi kupila i zmienialam sobie czesciej, bo zanim salowa wpadla to troche czasu mijalo...pewnie po porodzie czesciej sie pojawiaja, bo jednak mozna im lozka zniszczyc ale i tak wole wziac swoje niz sie pozniej kisic.
Stary 2013-02-12, 18:21   #1544
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no to sie corka nauczy cierpliwosci, najpierw skubanie, a pozniej jedzonko kurcze, a drogie byly!
może akurat Tobie będą odpowiadały
Stary 2013-02-12, 18:21   #1545
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Tak na marginesie to mam koleżankę która urodziła dziecko w połowie października. I ona nie widzi nic dziwnego w tym że daje teraz małemu jakieś ciastka czy anwet chipsy bo on chce kurde przecież zniszczy takiemu dziecku żołądek. Ale jej nie przetłumaczysz, bo jak mały je i chce tzn że może
Koleżanka dawała małej (może miała z 7 m-cy) na łyżeczce skosztować gorące kubki, bo chciała i otwierała buźkę. Teraz ma 4 lata i kupuje jej serową chińską z knorra, bo młoda ją uwieeeeelbia. Na jakiekolwiek zarzuty odpowiada argumentem, że nic nie jest zdrowie. I już. Czasem to je nawet 2x w tygodniu. Witki opadają.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:24   #1546
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka dawała małej (może miała z 7 m-cy) na łyżeczce skosztować gorące kubki, bo chciała i otwierała buźkę.
ręce opadają! jakby wódkę chciała pić też by jej dała?
Stary 2013-02-12, 18:24   #1547
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Tity każdy lekarz/każda książka/poradnik mówią że jak się karmi piersią to inne rzeczy dopiero od 6 m-ca.

Moja przyjaciółka dała dziecku jak miało 5 miesięcy bogracz na łyżce, bo tak się darło na imprezie ... a później darło się o więcej

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:24   #1548
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
I ona nie widzi nic dziwnego w tym że daje teraz małemu jakieś ciastka czy anwet chipsy bo on chce kurde przecież zniszczy takiemu dziecku żołądek. Ale jej nie przetłumaczysz, bo jak mały je i chce tzn że może

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w pipidówie i nie chrzczę dziecka. Teściowa ubolewa, ale to jej sprawa. Argument, że dzieci się będą w szkole śmiały jest...hmmm śmieszny. I właściwie jedyny jaki słyszę od innych osób. Prezent dziecko może dostać z okazji nie brania komunii
ja podziwiam za decyzję i konsekwentne trzymanie się swojego zdania
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:25   #1549
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma, ale były jeszcze jakieś za 14,99 ale nie pamiętam czy miały wkładki czy nie
aaa widzisz no to ja dzisiaj tez widzialam za 10zl bez wkladek i bez ramiaczek (takie opaski :P), z cienkimi ramiaczkami za 15 i z tymi grubymi wlasnie za 20 (i tylko one mialy wkladki).

szalona znajoma ciekawe czy jak dziecko zechce zjesc kupe psa albo zapalic papierosa, bo dziadzius tez pali to bedzie taka wyrozumiala
Stary 2013-02-12, 18:25   #1550
Veronic
Wtajemniczenie

Może komuś się przyda dla chłopczyka jest za niecałe 10zł, myślę, że się opłaca ja już nie kupuję, bo jeden zestaw już wylicytowałam
(tylko , że za 30zł, teraz tylko czekam na przesyłkę, ale chyba długo poczekam bo baba od której kupiłam nie wie do czego służy PayU)

http://allegro.pl/uroczy-komplet-do-...021866937.html
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:25   #1551
sharpnowaja
Zakorzenienie

no i chwalę się chwalę się :
dziś mija 200 dni mojej niuni, zostało jeszcze 80
Stary 2013-02-12, 18:26   #1552
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
lezalam w szpitalu po zabiegu (w lipcu) i tam bylo tak potwornie goraco (jeszcze pod koldra!), ze doslownie mi sie dupa kleila do wszystkiego. niby wlasne podklady nie byly wymagane (to nie byl porod ), ale mama mi kupila i zmienialam sobie czesciej, bo zanim salowa wpadla to troche czasu mijalo...pewnie po porodzie czesciej sie pojawiaja, bo jednak mozna im lozka zniszczyc ale i tak wole wziac swoje niz sie pozniej kisic.
byłam odwiedzać koleżanki świeżo po porodzie i żadna z nich nie pływała we własnej krwi, to była kwestia plamki 3x3 cm. Te podkłady poporodowe sa wielkie, więc nie sądzę, że będą tak przeciekać, żeby wszystko zalaćale wezmę do szpitala też swoje skoro tak mówisz, lepiej mieć jakby cośa łóżek się nie zniszczy, materace mają takie gumowe pokrowce, które przeciera się szmatką
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:27   #1553
candace1
Zakorzenienie

diabli-ja kupiłam takie: http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...971979318.html
Też sie je przykleja

Dostałam paczkę i z pieluch tetrowych nie jestem zadowolona. Na szczęście wzięłam tylko 5 sztuk: http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-p...987275864.html
Przejadę się do ikeii po pieluchy z tetry

Podkłady kupiłam takie: http://allegro.pl/poporodowe-ginekol...994966173.html i takie: http://allegro.pl/superchlonne-popor...995176262.html
Potem dokupie te, które będą wygodniejsze

Pisałam o piżamce do porodu, to ta: http://allegro.pl/koszula-do-porodu-...970922259.html
Zwykła, bawełniania piżamka - bawełna miła w dotyku. Jak mówiłam nic powalającego ale chcę ją na czas porodu a potem pójdzie do kosza - a za 14zł nie bedzie mi jej żal I na żywo wygląda dużo lepiej

Czekam jeszcze na ten komplet: http://allegro.pl/muzzy-komplet-szla...985934304.html i dokupię jeszcze jakąś 1 sztukę na ramiaczkach i starczy.

Siebie już obkupiłam.
Teraz pora na wyprawkę dla malucha
Stary 2013-02-12, 18:27   #1554
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka dała dziecku jak miało 5 miesięcy bogracz na łyżce, bo tak się darło na imprezie ... a później darło się o więcej
bogracz?

diabli ten stanik z pepko to ma grube ramiączka i jest mega wygodny i taki milusi

nie wiem co zjeść na kolację może tosty?
Stary 2013-02-12, 18:27   #1555
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż mi powiedział, że jeszcze mi tylko brakuje w tej piłce dziury pod tyłkiem, to już wcale bym od tego komputera nie odlazła.

1) Są świetlice.
2) Wcale nie troszkę.
świetlica, no super czekam aż w tym kraju ktoś zrozumie, że nie wszyscy są katolikami i zrobią w każdej szkole etykę albo religie na której się omawia wszystkie religie a nie jedną
Stary 2013-02-12, 18:30   #1556
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
byłam odwiedzać koleżanki świeżo po porodzie i żadna z nich nie pływała we własnej krwi, to była kwestia plamki 3x3 cm. Te podkłady poporodowe sa wielkie, więc nie sądzę, że będą tak przeciekać, żeby wszystko zalaćale wezmę do szpitala też swoje skoro tak mówisz, lepiej mieć jakby cośa łóżek się nie zniszczy, materace mają takie gumowe pokrowce, które przeciera się szmatką
dokładnie ale.. może chlusnąć przy wstawaniu, trzeba uważać jednak...
też bym wzięła podkłady nawet jakby mówili, że nie trzeba (ponoć tam gdzie mam zamiar rodzić dostanie się wszystko co niezbędne) żeby nie prosić się, nie wołać o pierdoły

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
bogracz?

diabli ten stanik z pepko to ma grube ramiączka i jest mega wygodny i taki milusi
a powiedz, mogłaś go przymierzyć?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:32   #1557
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Czekam jeszcze na ten komplet: http://allegro.pl/muzzy-komplet-szla...985934304.html i dokupię jeszcze jakąś 1 sztukę na ramiaczkach i starczy.

Siebie już obkupiłam.
Teraz pora na wyprawkę dla malucha
też kupiłam tą koszulkę muzzy fajna jest.
ale jeszcze kusi mnie : http://moda.allegro.pl/100-bawelnian...021994358.html
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 18:32   #1558
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a powiedz, mogłaś go przymierzyć?
ja nie mierzyłam (byłam z TŻtem więc mój czas był ograniczony ) i były tylko dwa rozmiary S/M lub L/XL i od razu wzięłam ten większy. Ale wiem że można przymierzać staniki bo moja mama nie raz już mierzyła
Stary 2013-02-12, 18:32   #1559
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-02-12, 18:34   #1560
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
świetlica, no super czekam aż w tym kraju ktoś zrozumie, że nie wszyscy są katolikami i zrobią w każdej szkole etykę albo religie na której się omawia wszystkie religie a nie jedną
uwazam tak jak ty , chociaz ja jestem katoliczka , ale religia w szkole na dodatek z ocena na swiadectwie to juz jest przesada , jak mozna oceniac wiare , moj syn brzydko namaluje krzyz to dostanie 2 czy 1 no masakra jakas ....
Cytat:
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości