|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
To mnie oświećcie bo ja chyba beztalencie... jak zrobić sos - z cyckiem kurzym...bez cebuli, albo czosnku itp których nie możemy..?
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i krecha mega ciemna tez jest
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
Debrah, mi pępek chować się nie musiał, bo w ciąży w ogóle go nie wyciągnęło. Teraz to jest tak głęboko, że pół palca mogę włożyć.
---------- Co jakiś czas pojawia się temat zakładania spodni sprzed ciąży. A ja powiem więcej - do tej pory mieszczę się tylko w spodnie ciążowe, w które nie wchodziłam na miesiąc przed porodem. ![]() Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-12 o 21:20 |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
piszecie ze robicie rybe lub mieso w rekawie, a skad bierzecie ten rekaw?
![]() bo ja jak juz tak robilam to z takich pomysłów na... sory za glupie pytanie ![]() i mi pepek już się wklęsł i też mam kreske i "brudny" pepek no ale podejrzewam że to tak może do 3 miesiecy jeszcze być
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Zadomowienie
|
EFF na ostatnim USG mala wazyla 2500g i taka sie urodzila 4 lutego,dlatego chyba stwierdzono u nie hipotrofie.
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
mam jeszcze pytanie, bo chyba jutro zrobie sobie ryż z jabłkami, moge dodać cynamon????
Maluchna ja taka nie w temacie tzn wiem że Twoja Oleńka urodziła się malutka ale nie wiedziałam że w wyniku hipotrofii, teraz już wszystko w porządku czy trzeba to jakoś kontrolować??
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh, pamietam, ze ktoras z dziewczyn pisala, ze je cynamon, a inna (chyba marsi) odpisala, ze nie wolno. Takze zdania podzielone...
|
|
|
|
#1690 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zobaczcie
![]() http://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/...worodka-swiata
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lale, jeden dzien mnie nie ma i tyle nadrabiania, szaloooone!!! Czytalam na raty, bo dzisiaj mega intensywny dzien, tyle, ze maly dal sie dzisiaj wyspac, druga noc z kolei
bylismy na spacerze, Pietraszko zaliczyl swoj pierwszy sklep - Biedronke hahaha, potem moja mama pomogla mi ogarnac chalupe, odkurzyla, wymyla podlogi, kochana. Wieczorem moje kumpele z pracy byly, zachwycone malym, baaardzo fajny dzien![]() Dziewczyny, czy jak podniesiecie cos ciezszego to tez was potem tak boli blizna??? Zauwazylam, ze jak zniose wozek i wniose po spacerze, to potem boli straszliwie ![]() I gdzie czerwone niusy??? ![]() Buziaki
|
#1692 |
|
Rozeznanie
|
, było o tym głośno.![]() Lady, mnie blizna boli szczególnie jak siadam na wc, poza tym czuję, jakby miało wszystko wypaść "stamtąd".
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-12 o 23:01 |
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ja kupuje w markecie rekaw do pieczenia chyba 3metry za 2.50;p sól. pieprz koperek majeranek natka wreszcie mam swojego kompa achhhhhhhhhhh znowu musze sie przyzwyczaic do klawitki ;] aaa mala marudzi buziaki
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, i to ma jakis smak...? Przyznam, ze dla mnie wyrzeczenie sie przypraw to bedzie wielkie wyzwanie...
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz Nawijko...uświadamiam sobie, na tej diecie kp - że ja chyba nie umiem "normalnie zdrowo" gotować. Bo teoretycznie ta dieta to taka jaką się normalnie powinno mieć (no może poza takim ograniczeniem owoców), a ja mam taki giga problem
![]() Bo zawsze dużo i mocno przyprawiałam (nie o sól chodzi, soli używam mało, ale zioła, papryka, czosek (!) itp. Większości teraz nie mogę. Lubię smażone - nie lubię gotowanego mięsa...itp itd. Tak trochę przyciężkawo teraz. Biedna moja Mała, zasnęła pół godziny temu - męczył brzuszek. Kąpiel, cycuś i usypianie przytuloną do mamy - pomogło. Jak już łapała śpiocha, oczka robiły się ciężkie - to do łożeczka zaniósł Tż. Ale co się spłakała to masakra, a ja prawie razem z nią. ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Wiesz Nawijko...uświadamiam sobie, na tej diecie kp - że ja chyba nie umiem "normalnie zdrowo" gotować. Bo teoretycznie ta dieta to taka jaką się normalnie powinno mieć (no może poza takim ograniczeniem owoców), a ja mam taki giga problem ![]() Bo zawsze dużo i mocno przyprawiałam (nie o sól chodzi, soli używam mało, ale zioła, papryka, czosek (!) itp. Większości teraz nie mogę. Lubię smażone - nie lubię gotowanego mięsa...itp itd. Tak trochę przyciężkawo teraz. Biedna moja Mała, zasnęła pół godziny temu - męczył brzuszek. Kąpiel, cycuś i usypianie przytuloną do mamy - pomogło. Jak już łapała śpiocha, oczka robiły się ciężkie - to do łożeczka zaniósł Tż. Ale co się spłakała to masakra, a ja prawie razem z nią. |
|
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Po prostu musze kontrolowac,zeby tyla.Ordynatorka neonatologii stierdzila,ze to nie ma wplywu na jej rozwoj.Zreszta po porodzie 10pkt dostala.Wlasnie ciagnie cyca,wiec mam nadzieje,ze szybko przytyje.
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Dziolszki, mam prawie cala duza pake pampersow newborn, moze z 5 zuzylismy, moge podeslac, bo szkoda wyrzucac, jak zadna sie nie zglosi to oddam do przychodni chyba, myslicie, ze przyjma???
Ja doprawialam ostatnio przyprawa do kuraka, i mi sie sypnelooooo..... Malemu na szczescie nic a wczoraj zjadlam nawet jednego malego czipsa matkoooooo nigdy w zyciu mi tak slinka nie ciekla na zaden widok o, ten rekaw tez musze kupic, moze na moim osiedlu metropolii bedzie![]() Evel, ubranko do chrztu przesliczne! Basiu, pieknie wygladaliscie ![]() U nas kolejna nocka ladna, co 2, 3godz jedzonko i na zasadzie zjem i spie wiec fajnie bardzo
|
#1698 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas to tylko ja piję herbatkę koperkową czasem, bo Mały w ogóle nie chce tego pić, w sumie mu się nie dziwię, bo mnie to też średnio smakuje , no ale rumianek np. lubię, a próbowałam mu podawać to też nie chce, on tylko mamusine mleczko.Ech.. z tym jedzeniem to teraz mamy do myślenia. No ale racja zdania podzielone, dlatego, że jednym dzieciom nie szkodzi to co szkodzi innym. Wszystko kwetstia indywidualna.
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27471306 ale cuda!!! Tylko te cenyyyyy
|
#1700 |
|
Rozeznanie
|
Tak w ogóle to dziś mam pierwszą wizytę od porodu u ginekologa, mam nadzieje, że wszystko będzie ok. Muszę się zebrać na 15.20.
Mleko mam odciągnięte dla Krzysia - właściwie to już parę dni temu - właśnie się odmraża, Mały zostanie z babcią, mam nadzieje, że będzie chciał to zjeść, bo inaczej będzie nie wesoło
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest dokładnie to samo !!!!
|
|
|
|
#1702 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
za wagę ![]() i jaka ślicznościowa ![]() szybciutko się uwinęłaś ![]() Cytat:
Cytat:
Nie widzę czerwonych niusów, może coś się dzisiaj wydarzy ![]() Ja wczoraj byłam u położnej, zbadała mnie i powiem Wam, że tak to mnie jeszcze nikt nie badał. Najpierw obejrzała brzuch, pomacała, stwierdziła, że Kubuś na pewno nie waży 2500 g tylko ponad 3 kg, potem pomacała w środku, jakie to było nieprzyjemne, powiedziała, że Dzidziuś ładnie przygotowuje się do wyjścia, skurcze tylko mu pomagają, to co odczuwam to są przepowiadacze ale mam czekać na regularne skurcze i wtedy przyjeżdżać ![]() na 21 jestem umówiona na ktg ciekawe, czy doczekam
|
|||
|
|
|
#1703 |
|
Rozeznanie
|
Oto aktualne zdjęcie mojego skarbka
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
To ja spadam póki co się ogarnąć w miarę możliwości czasowych, bo Krzyś zasnął, a to rzadkość u nas w ciągu dnia więc skorzystam i coś porobię, choć najchętniej też bym się walnęła do spania.
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
BASIU Kristofer ladny jak mamusia.BLACK jaki balsam ujedrniajacy polecasz? U nas wreszcie nocka pieknie przespana.Mala tak kimala,ze to ja sie budzilam patrzyc czy wszystko z nia ok.Teraz smacznie sobie spi z tz,a ja ide na sniadanko.Kurde boli mnie gardlo,pije prenalen,ale nie pomaga.Macie jakies domowe sposoby,ktore nie zaszkodza maluszkowi?Dzisiaj mamy zamiar babcie odwiedzic.Podjedziemy autem,bo na spacer nie ma szans,sniegu po kolana nasypalo.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2013-02-13 o 09:00 |
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Relacja z wczorajszej wizyty u lekarza ![]() Otóż weszłam do gabinetu i lekarz pyta jak się czuję, mówię, że chciałabym już być po wszystkim... A on do mnie, to dawaj rękę, zmierzył ciśnienie, bardzo niskie, ale to norma u mnie Potem powiedział,że mam jakąś infekcję i antybiotyk muszę brać No i na wagę... Waga przekroczyła magiczne 70kg..... Mówi do mnie wskakuj na fotel, zbadamy co i jak. A ja do niego w międzyczasie,że sporo przytyłam. A on że 23 kg to dużo! A mnie jakby ktoś obuchem w głowę palną! Jak ja zrzucę 23kg??!!Gin mówi,że wszystko pozamykane, cisza w eterze, dzidziuś nie wybiera się na świat. Kazał się ubrać i wypisuje L4. Mówi,że wypisze do terminu porodu a potem mam się zgłosić do szpitala. Ale jeszcze USG żeby sprawdzić położenie. No i okazało się,że moje przypuszczenia nie były słuszne. Niunia siedzi na tyłeczku i nie zamierza się odkręcić. Ale tak się wierciła,że nie mógł spokojnie Jej zmierzyć; waży 2850g. Powiedział,że z taką energią to prawdopodobne jest że się jeszcze fiknie. Umówił mnie na 22. na kontrolne usg i jeśli okaże się,że dalej pupcia na dole, to 25.lutego powitamy Kruszynkę na świecie przez cc. I sama nie wiem czy się cieszyć czy smucić. Tyle się naczytałam o tych cc, że już sama nie wiem Kobieta zmienną jest ![]() ![]() Ale nie dawała mi spokoju ta waga. wróciłam do domu i zaczęłam analizować kartę ciąży, ze łzami w oczach I okazało się,że lekarz coś źle policzył i przytyłam 13, a nie 23 kg! A ja - matematyk - nie zobaczyłam tego wcześniej. : brzydal:![]() I noc była krótka z tych wszystkich wrażeń, spałam może trzy godziny... Ale się rozpisałam, kto to przeczyta!
|
|
|
|
#1710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basiu, mąz to chyba za wiele genów nie przekazał bo tocka w tocke o ciebie podobny ![]() Cytat:
a my mielismy elegancka noc, jak Bartus usnąl po kapieli gdzies o 19.30 tak obudził sie o 23, potem o 3 i o 7 rano, jaka jestem wyspana towarzyszył mi w lezaczku przy myciu wlosów, teraz jem to tez sie relaksuje ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
a 13 kg to nie tak duzo, pomysl ile waza w sumie: dzidzia, wody, opuchlizna (jesli masz), wyjdziesz ze szpitala jak laska przedciążowa |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

no i krecha mega ciemna tez jest

6 5 4 3 2 1

, było o tym głośno.
matkoooooo nigdy w zyciu mi tak slinka nie ciekla na zaden widok 
, a dopiero miesiąc i 8 dni za nami.
za wagę 
I okazało się,że lekarz coś źle policzył i przytyłam 13, a nie 23 kg!