|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Gratulacje dla Agnjeski i Liwki
![]() Trochę się spietrałam jak przeczytałam że ktoś z tego wątku już urodził i tak się zastanawiam czy wszystko mam...doradzicie? wysyła m listę tego co mamLista ciuszków dla Iwo: -1 łapki niedrapki -4 pary skarpetek -3 czapeczki -1 śliniaczek(dostaliśmy od innej mamy) - 1 śpiworek z rękawami - 1 gruby pajacyk na dwór -3 zwykłe pajacyki( w tym jeden przefantastyczny ze smokiem )-2 półspiochy -4 body z długim rękawem -12 body z krótkim rękawem(roz.56-62) -9 śpioszków( roz.56-62) -5 kaftaników <bluzeczek> rozmiar 68 -2 kaftaniki rozmiar 62 Lista akcesoriów: - pampersy (2-5 kg ) 78 sztuk firmy Pampers Sensitive -chusteczki nawilżające Pampers -butelka ze smoczkiem NUK -szczoteczka + grzebyk -nożyczki do obcinania paznokci -2 smoczki dynamiczne NUK -2 pieluchy tetrowe -ręcznik z kaputurkiem -rożek -2 kocyki (jeden gruby,drugi cieńszy) Z dużych i droższych rzeczy mamy: -wózek -wanienka -łóżeczko z wyposażeniem -fotelik samochodowy
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
Agunia gratulacje !!!!
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#2193 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Suuuper![]() Cytat:
![]() piękna waga i wzrost ale z takiego zgrabnego brzuszka mogła wyjść tylko taka zgrabna laseczka
|
|
|
#2194 | |||
|
Zakorzenienie
|
oj tak jutro powtórka Cytat:
Cytat:
no nie mogłam się powstrzymać ![]() Dziękuję no tylko od wewnątrz umyłam, bo śnieżyca taka, że pewnie po 5 minutach, wyglądałabym jak bałwan :d hihi miałam miałam jutro gorzej - szorowanie łazienki Cytat:
Ja właśnie nastawiłam jeszcze jedną pralkę, ale z matą ( bo dziś tż brat oddał) zabawkami do maty i jeszcze dostałam kilka pluszowych zabawek dla niemowlaka, do tego wrzuciłam pokrowiec do huśtawki Dostałam jeszcze kilka grzechotek, więc Michał ma już całą szafkę tych zabawek
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
nick moze byc inny, ale tu banowane sa automatycznie konta z tego samego adresu IP.
|
|
#2196 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
mooonis17
hej mysle ze mozesz dokupic tylko jeszcze ze 2 pary niedrapek .. i bedziesz miala cala wyprawke .. no ale to moje skormne zdanie ![]() no nic ide sobie zapuscic ten norweski film coscie pisaly ist sie sciagnol :P zobaczymy ILE bledow bedzie hahaha ... hahaha taa pewnie gdzyby nie napisy zrozumialabym ze 3 zdania to do pozniej i sciskac tam poslady !!! nastepne rodzi 14 !! trzeba ochlonac
|
|
|
|
|
#2199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli zwarta i gotowa ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- STRIPPI znalazłam taką aukcję z dzianiną narzutową na metry, z tym że szerokość to 150 cm a Ty chyba potrzebujesz bardziej w kwadracie? allegro.pl/narzuta-narzuty-dzianina-cieta-z-metra-i2968882135.html |
||
|
|
|
|
#2200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na majowce Potem kupowalismy pare sztuk od tak -roych firm, tansze i drozsze, i po prostu po paru praniach zawsze przeswity itd, no tragedia, od razu, nawet nei 6 miechow uzytkowania Macie jakas firme do polecenia? Jakas firme, ktora nie dziurawi sie od razu ?
|
|
|
|
|
|
#2201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
|
#2202 |
|
Raczkowanie
|
No muszę dokupić jeszcze rzeczy dla siebie do porodu i kosmetyki dla Maluszka także niecałkiem przygotowana jestem
![]() A dziś przyszedł komplecik do łóżeczka Oto i on
|
|
#2203 |
|
Rozeznanie
|
A w ogole w ramach przygotowan do porodu
![]() ![]() i pakowania torby za 2 tygodnie bylam w aptece i kupilam mega podpaski poporodowe - mowilyscie, ze sa wielkie, ale nie az tak ![]() No i kupilam takie tam jak sol fizjologiczna, gaziki itd. Myslalam, ze moze sa gaziki w jakichs wiekszych opakowaniach :/ A t tylko po 3 szt w opakowaniu... Czy Wy nabylyscie jakies sprytniejsze ? Przy okazji zobaczcie co znalazlam na necie dzis: http://blog.sprytnamama.pl/2011/08/w...-patyczki.html Babka daje moim zdaniem fajne rady
|
|
|
|
|
#2204 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jaka śliczna! Cytat:
![]() Cytat:
za was! ![]() wygląda super! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje! chyba dziś nie zasnę z tego wszystkiego..
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
może wypowiecie się na temat tych wózków?
mam coraz większy mętlik w głowie po kolejnych odwiedzinach w sklepie z wózkami..rozważamy: Lupo Baby Design, Tako Laret i Tako Captiva (?) Lupo prowadził się najlepiej, lżej niż pozostałe, Tako mają najlepiej zabudowane spacerówki, chociaż Lupo na tle innych wózków też nie wypada źle, a że Młody akurat na zimę wyląduje w spacerówce to jednak dosyć ważne. Najlepiej składa się Lupo, potem Captiva, na koniec Laret (największy po złożeniu). Nie pamiętam co jeszcze. A, do żadnego z nich nie pasują foteliki recaro, na które byliśmy zdecydowani
|
|
|
|
|
#2207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jeju byłam na kawie mrożonej i tak sobie myślałam.. a jak Agnieszka teraz rodzi? A ja tu sobie siedze zadowolona przy kawce? Aż mi głupio było
szczerze to zaczęłam się bać...Byłam dziś na domowej sesji u siostry także wkleje zaraz jakieś zdjęcia, ale tylko takie w miare ubrane bo te bardziej rozebrane musiałabym cenzurować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to wow Cytat:
oby każda miała takie pozytywne wspomnienia ![]() Cudo nasze! |
|||
|
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
by zakryć całkowicie tą paskudną kanapę trzymam za nasze planyśliczny Cytat:
ja też DDTż wychodzi na nockę, miałam 4 bolesne skurcze po 15-30 sekund, ale ustało. Brzuch jednak mam jak kamień, mały prawie w ogóle się nie rusza dziś, no i co chwilę czuję jak się napina. Chyba już jutro pojadę do lekarza ![]() Dziś napisałyśmy już 13 stron ))
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-02-12 o 21:50 |
||
|
|
|
|
#2209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec nie pomoge niestety
|
|
|
|
|
|
#2210 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i teraz potrzebuję trochę większego-na łoże małżeńskie, dlatego szukam na allegro . Nie wiem jak będzie z jakością, niestety będę musiała się przekonać na własnej skórze Cytat:
![]() Ja kupiłam wszystkie kosmetyki z Hippa, ma bardzo dobre opinie i zdarzało mi się samej korzystać z oliwki i balsamu bo uwielbiam ten zapach Moja skóra "była bardzo zadowolona" z tej pielęgnacji bo w skladzie sama natura ![]() Cytat:
Na allegro sprzedają pakowane po 100 szt ale nie są jałowe
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2011073000300330.png http://www.suwaczki.com/tickers/8uneyx8dhulmytt7.png Edytowane przez takinna Czas edycji: 2013-02-12 o 21:53 |
|||
|
|
|
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
cześć .ja dopiero mam wolne - więc nadrabiam - boję się ile stron napisałyście ale mam nadzieje ,że same dobre wieści ...........
|
|
#2214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2215 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie strasz, bo ja w piątek myłam ![]() Cytat:
Cytat:
Ale co do konkretów to sie nie skupiałam bo jednak wzięlismy inny![]() Cytat:
Cytat:
Aga, gratulacje Ale mnie teraz ciary przeszły... przeciez my z tego samego terminu A ja jeszcze nie spakowana, rzeczy dla małego nie poprane ![]() Cytat:
A tak poza tym... z tym IP to nie jest tak, że ono sie co chwilę zmienia z każdym włączeneim kompa? ![]() Cytat:
A to jaki jest wyjdzie w praniuKurcze, z tego wszystkiego wstawiłam pranie z koszulą do karmienia ![]() Bo to jednak człowiek nie zna dnia ani godziny
|
|
|
#2216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
oto sie wita z wami JASMINE
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie Kochane z tymi postami
![]() Gratulacje dla pierwszych Mamuś forumowych Michalinka przesłodka Ja dzisiaj tak się wkręciłam, że w końcu się udzieliłam na forum, że sfotografowałam wszystko, co mam dla Nikodema jak nie będzie mi się chcialo spać, to później wrzucę fotki. A jutro jadę do lekarza, więc pewnie przy okazji wstąpię na jakieś zakupy aaa i pewnie lada dzień przyjdzie paczka z ubrankami![]() Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która parę dni temu rodziła w szpitalu, w którym będę rodzić i mówiła, że ogólnie ok, tylko jak pojechała do szpitala, to akurat na dyżurze była bardzo nieprzyjemna pielęgniarka - olała ją totalnie i zostawiła samą sobie. A to jej pierwsze dziecko, to wiadomo, że dziewczyna nie wiedziała do końca co i jak. Ale na szczęście potem się zmieniły na dyżurze i już była miła atmosfera. |
|
|
|
|
#2219 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

i tak się zastanawiam
wysyła m listę tego co mam

Suuuper