|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo
Dooobra, kolejne pytanie do Kascysko (bosz, pogonisz mnie walkiem w koncu
). Jesli siegne w ciagu tych dwoch tygodni po Garniera Fruity Passion lub Oleo to bedzie ok? One emolientowe chyba o ile sie orientuje...
|
|
|
|
#722 | ||
|
Rozeznanie
|
Właśnie zabralam się za czytanie etykiety i rozwaliło mnie "Wskazania:zaparcia"
![]() Cytat:
Cytat:
Byłam dzisiaj w Rossmanie i znalazlam olejek Alterra brzoza+pomarańcz w wersji z pompką! Używałyście na włosy? Nie kupiłam, bo poirytowałam się faktem że tej kosztował chyba 23,99 a migdał i papaja 16,99zł... (moglam się pomylic o złotówkę) |
||
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj - ja się mogę mylić zawsze, a tego Twojego postu proteinowego potrzeba, żeby sprawdzić diagnozę. W ogóle Red, myślałam dziś o Twojej porowatości i mam spore wątpliwości co do Twojego wysokoporowactwa - po żadnym oleju nie masz "wow", proteiny w sporej przecież ilości nie zrobiły Ci jakiejś grubej krzywdy (gdybyś miała wysokopory to raczej po tak częstym stosowaniu Jajca miałabyś taką fest miotłę, a nie miękko-pół-średnie spuszenie). Także tego... jeszcze ciekawe rzeczy mogą się okazać ![]() Poganianie z wałkiem jest już zarezerwowane dla Mojego :P
|
|
#724 |
|
Nindżopesz
|
Trzymalam godzine pod czepkiem wraz z oliwa z oliwek i sztywne siano zamiast wlosow :/ Ofkors mogla to byc wina oliwy... Ale poprzednio trzymalam z winogronowym i nie bylo o wiele lepiej. Bu. nawet nog nie moge nia golic bo wg mnie smierdzi okrutnie
Pozostaje miec nadzieje, ze przez dwa tygodnie jeszcze zmieni dzialanie.
|
|
|
|
#725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wprawdzie cellulitu dużego nie mam (widać go tylko, jak ścisnę skórę) ale i tak wolę walczyć Cytat:
ale ostatnio jak byłam we Fragarii, to przed emną pięknowłosa blondynka kupowała Jantar i Saponics. przez moment nawet podejrzewałam, że to Karmazynka nas odwiedziła, bo włosy miała identyczne także włosomaniaczki pewnie są, ale się nie udzielają na Wizażu.
|
|
#726 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A nie miałaś wysypu po pokrzywie? ;> |
|
|
|
|
#727 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. nie! 3. moze jestem jakims ciekawym przypadkiem Swego czasu np. stosowalam to klasyczne psikadlo keratynowo-elastynowo-aloesowo... i tak dalej, 100 ml w tym 2 ml keratyny a ze zepsul mi sie psikacz to wlasciwie lalam codziennie na wlosy, zuzylam chyba w 5 dni zaprawiajac Jajcem i... efekty zadne. Ale moze taka ilosc keratyny krzywdy nie robi. Albo nie robi jej od reki.
|
|
|
|
|
#728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie miałam ochoty jakoś wtedy. A teraz mam ![]() Cytat:
Cytat:
Twój blog to zuo! Ledwo zaczęłam się wczytywać w kolejne notki, a już mam ochotę na micel z 6 lutego i kwas migdałowy ![]() ps też lubię lakiery miyo tylko kanarkowy, mimo że młodszy od niebieskiego już stracił początkową konsystencję :/
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2013-02-12 o 23:25 |
|||
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuracja drożdżowa trzymiesięczna jest za mną.
|
|
#730 |
|
Konto usunięte
|
kascysko (zamęczę Cię dzisiaj pytaniami
Jak myślisz włosy ,które ciężko zmoczyć ,schną dosyć wolno ,są śliskie ,nie puszą się ,farba szybko się z nich wypłukuje mogą mieć porowatość...? I tutaj Twoja teoria
|
|
|
|
#731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Królik chciał zjeść mi nasiona kozieradki |
|
|
|
|
#732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Ty wysokim porem na pewno nie jesteś. Ba, nawet się może okazać, że jesteś szybkoschnącym niskoporem Ale poczekajmy te 2 tygodnie ![]() Cytat:
A ja sama złą kobietą jestem ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Biust by mu urósł
|
|
#733 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku, zle ze mna... Przez dluzsza chwile musialam sie zastanawiac czym jest Fragaria, ale JUZ wiem!!
|
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam, nadrobie jutro, bo neta nie mam i korzystam z telefonu :P
Dziewczyny z moich okolic, na lawendowaszafa24 do 14.02 jest -20% na caly asortyment, robimy zakupy?
|
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
a mi włosy coraz szybciej schną przez pielęgnację - to dobrze?
i cieżko je zmoczyć :P ale tak już wcześniej chyba było.ja wysypu się boję uspokajam cerę jak mogę. No więc właśnie zakładam folder z Twoimi przepisami :P szczególnie na skórę. Nakładam isanę z granatu, ale tym razem na ciało :P |
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj eksperymentowałam z miodem nakładanym tylko na końce + odżywka na całość i mam efekt wow
![]() Popróbuję jeszcze z OMO metodą odżywki na same końcówki, może trochę je zreanimuje. Nie kuście lawendowąszafą - mam jeszcze jedną całą maskę drożdżową i końcówkę drugiej, a już chcę kupić kolejne na zapas ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() Obserwuj, na pewno zauważysz czy pielęgnacja Ci służy, a schniecie może zależeć od wielu rzeczy, odsyłam TUTAJ. Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2013-02-12 o 23:46 |
|
|
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opis typowego niskoporowadztwa, a na końcu na raz wysokoporowadztwa. To może Ci ta farba nie chwyciła, albo się nie spłukała do końca..? ![]() Cytat:
Zaraz sprawdzę na necie co to A jak zapach? nic nie czuć po użyciu? Moja czeka w szafie na dwudziestego lutego (a ja udaję, że o niej nie wiem).Skończyłam z gegrą Teraz się zabieram za brzuszki Żanety ![]() Kurde, za chwilę Środa Popielcowa ;(
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki blackberry
zeby się nie okazało, że im szkodzę :/ ale u mnie efektu wow nie ma po żadnym oleju, nieraz po jakimś mixie jest lepiej, generalnie po większości kosmetyków wyglądam podobnie :P I nie mogę sprawić by chciały być miłe w dotyku ![]() Kascysko serum malinowe stosowałaś solo czy na coś? ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- ja nie czuję zapachu tej granatowej na sobie, co innego kakao
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może nie masz odpowiedniego zabezpieczenia, woda szybciej ucieka
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie mi sie spuszyly po tej hennie, ale przynajmniej nie widac, zeby mialy byc zielone.
Moge na to zafarbowane nalozyc isane babassu?
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Pod krem
![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Masła mają taką dziwną właściwość, że lubią wypłukiwać kolor. Ja bym poczekała.
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
w jakim sensie zabezpieczenia?
![]() pod krem, ok ale od razu czy odczekać z nałożeniem kremu? I krem obojętnie jaki czy też jakiś 'naturalny'? ![]() a i już kiedys miałam spytać, ale zapominałam - kakao na włosy to obojętnie jakie? Bo wiecie, jest gorzkie z wiatrakiem, a sa puchatki itp z (chyba) cukrem i tymi innymi
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
W
Szkoda.Moooniek, Pluskotko, Dianka tym oto szłoby się podzielić: http://www.lawendowaszafa24.pl/pl/p/...-silikonow/343 Jest za późno, żebym umiała liczyć, ale to chyba tanio wychodzi a moja koleżanka jeszcze by pewnie chciała.
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2013-02-13 o 00:11 |
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bez zabezpieczycieli, a z odżywką d/s - 7. Poczekaj, aż się wchłonie, a kremu użyj takiego, który Ci służy. A właśnie dziewczyny, mam pytanie statystyczne: kiedy uważacie, że krem jest dobry? Kiedy nawilża, chroni, odżywia, ale zapycha? Bo czasem jak dziewczyny do mnie piszą, to mówią mi, że jakiegoś tam kremu nie zmienią, bo im służy, ale TYLKO zapycha. Jakie macie na to zapatrywanie? Może ja mam za wysokie wymagania względem kremów? Sama używam tego z wiatrakiem, zwanego prawdziwym lub gorzkim
|
|
#746 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#747 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Tak to tylko w Erze.Cytat:
|
||
|
|
|
#748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() absolutnie nie polubiłabym kremu który mnie tylko zapycha.. |
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kremu- jeśli zapychanie to gulki albo pryszcze to jest to największy powód, by wyrzucić. Ponadto jak czuję wysuszenie skóry albo jej ściągnięcie (to podpinam pod wysuszanie, słusznie?) to też odstawiam. U mnie ma nawilzać, uspokajać/koić i nie robić krzywdy. Po niezliczonej ilości Nivei, gdzie każda mi się rozchodzi na 2 bazy (próbowałam kupić w innym sklepie, od razu po zakupie wsadzić do lodówki) stwierdzam, ze czas zmienić krem służyła mi, co było dla mnie zaskoczeniem, ale o co chodzi z tymi 2 częsciami to nie wiem
|
|
|
|
|
#750 |
|
Nindżopesz
|
O wlasnie, idealny krem musi jeszcze wspolpracowac z podkladem. Wiec chociaz frakcja sojowa mi grala i sprzatala ale moje mineraly sie na niej warzyly to jej podziekowalam.
O dziwo Isana czekoladowa dobrze mi robi na paszcze. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

). Jesli siegne w ciagu tych dwoch tygodni po Garniera Fruity Passion lub Oleo to bedzie ok? One emolientowe chyba o ile sie orientuje...

Grr, robilam dzis trzecie czy tam czwarte podejscie i mam sucha miotle na lbie, siedze w koczku bo nie moge na siebie patrzec. Oczywiscie niewykluczone, ze to nadal stare przeproteinowanie 

i cieżko je zmoczyć :P ale tak już wcześniej chyba było.
nic nie czuć po użyciu? Moja czeka w szafie na dwudziestego lutego (a ja udaję, że o niej nie wiem).

służyła mi, co było dla mnie zaskoczeniem, ale o co chodzi z tymi 2 częsciami to nie wiem