Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 23:09   #721
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo

Dooobra, kolejne pytanie do Kascysko (bosz, pogonisz mnie walkiem w koncu ). Jesli siegne w ciagu tych dwoch tygodni po Garniera Fruity Passion lub Oleo to bedzie ok? One emolientowe chyba o ile sie orientuje...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:11   #722
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Przede wszystkim - nie pij
Właśnie zabralam się za czytanie etykiety i rozwaliło mnie "Wskazania:zaparcia"

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
A, pisałam wam daaaaawno temu, że wstawię zdjęcia studniówkowej fryzury. Jestem mistrzem Painta
Śliczny koczek! Uwielbiam takie luźne upięcia "od niechcenia"!

Cytat:
Ja nie polecam NaturVital z Drogerii Natura Grr, robilam dzis trzecie czy tam czwarte podejscie i mam sucha miotle na lbie, siedze w koczku bo nie moge na siebie patrzec. Oczywiscie niewykluczone, ze to nadal stare przeproteinowanie Na dodatek ta maska capi swiezym zielskiem
Może mieszaj z czymś emolientowym?

Byłam dzisiaj w Rossmanie i znalazlam olejek Alterra brzoza+pomarańcz w wersji z pompką! Używałyście na włosy? Nie kupiłam, bo poirytowałam się faktem że tej kosztował chyba 23,99 a migdał i papaja 16,99zł... (moglam się pomylic o złotówkę)
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:13   #723
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Dooobra, kolejne pytanie do Kascysko (bosz, pogonisz mnie walkiem w koncu ). Jesli siegne w ciagu tych dwoch tygodni po Garniera Fruity Passion lub Oleo to bedzie ok? One emolientowe chyba o ile sie orientuje...
Będzie ok. W ogóle spowiadaj się co jakiś czas w ciągu tych dwóch tygodni

Pamiętaj - ja się mogę mylić zawsze, a tego Twojego postu proteinowego potrzeba, żeby sprawdzić diagnozę.

W ogóle Red, myślałam dziś o Twojej porowatości i mam spore wątpliwości co do Twojego wysokoporowactwa - po żadnym oleju nie masz "wow", proteiny w sporej przecież ilości nie zrobiły Ci jakiejś grubej krzywdy (gdybyś miała wysokopory to raczej po tak częstym stosowaniu Jajca miałabyś taką fest miotłę, a nie miękko-pół-średnie spuszenie). Także tego... jeszcze ciekawe rzeczy mogą się okazać

Poganianie z wałkiem jest już zarezerwowane dla Mojego :P
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:14   #724
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Może mieszaj z czymś emolientowym?
Trzymalam godzine pod czepkiem wraz z oliwa z oliwek i sztywne siano zamiast wlosow :/ Ofkors mogla to byc wina oliwy... Ale poprzednio trzymalam z winogronowym i nie bylo o wiele lepiej. Bu. nawet nog nie moge nia golic bo wg mnie smierdzi okrutnie Pozostaje miec nadzieje, ze przez dwa tygodnie jeszcze zmieni dzialanie.

Stary 2013-02-12, 23:16   #725
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
to super

u mnie shea dobre tylko a ciało, a że teraz mam nowy sposób używania i nakładam regularnie od ponad miesiąca to zauważyłam duże uelastycznienie i ujędrnienie skóry, że nawet cellulit mniej widać
oo, teraz to mnie zachęciłaś do wcierania w udka wprawdzie cellulitu dużego nie mam (widać go tylko, jak ścisnę skórę) ale i tak wolę walczyć
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hhehe, marzenie
Kiedys byla tu Fubizka, ale od daaawna juz nie zaglada...

W ogole mam wrazenie, ze wizaz ma dobra obsade na poludniu PL (Krakow+Gorny Slask glownie )
no właśnie, trochę to niesprawiedliwe! chociaż z drugiej strony, mamy mniejszą konkurencję
ale ostatnio jak byłam we Fragarii, to przed emną pięknowłosa blondynka kupowała Jantar i Saponics. przez moment nawet podejrzewałam, że to Karmazynka nas odwiedziła, bo włosy miała identyczne także włosomaniaczki pewnie są, ale się nie udzielają na Wizażu.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:19   #726
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
* jeszcze nie zdążyłam ich spróbować - na jutro mam winowe paznokcie, bo mój lubi bordowe (normalnie się przy nim nie ograniczam, ale niech mu już jutro będzie), ale potem będę próbować któregoś H&M.
** 6 szklanek pokrzywy dziennie. W wakacje robię taką kurację 6-tygodniową, teraz będzie tylko dwa. Skonsultowana z lekarzem, na oczyszczenie (bardzo ciekawe rzeczy wdycham, obstawiam, że kiedyś dorobię się jakiegoś nowotworu). Po jakiś 4-6 miesiącach w labie czuję się po prostu przymulona, zmęczona, wiecznie osłabiona - takie "płukanie" dobrze mi robi.
A jakie nerki zadowolone
I nie, nie latam co 10 minut do łazienki. Na mnie pokrzywa nie działa jakoś szczególnie moczopędnie
Ja też mam zamiar pić pokrzywkę .

A nie miałaś wysypu po pokrzywie? ;>
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:20   #727
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
W ogóle spowiadaj się co jakiś czas w ciągu tych dwóch tygodni

Pamiętaj - ja się mogę mylić zawsze...

W ogóle Red, myślałam dziś o Twojej porowatości i mam spore wątpliwości co do Twojego wysokoporowactwa - po żadnym oleju nie masz "wow", proteiny w sporej przecież ilości nie zrobiły Ci jakiejś grubej krzywdy (gdybyś miała wysokopory to raczej po tak częstym stosowaniu Jajca miałabyś taką fest miotłę, a nie miękko-pół-średnie spuszenie). Także tego... jeszcze ciekawe rzeczy mogą się okazać
1. dobrze, dzisiaj nakrzyczalam na TZta, wiecej grzechow nie pamietam
2. nie!
3. moze jestem jakims ciekawym przypadkiem Swego czasu np. stosowalam to klasyczne psikadlo keratynowo-elastynowo-aloesowo... i tak dalej, 100 ml w tym 2 ml keratyny a ze zepsul mi sie psikacz to wlasciwie lalam codziennie na wlosy, zuzylam chyba w 5 dni zaprawiajac Jajcem i... efekty zadne. Ale moze taka ilosc keratyny krzywdy nie robi. Albo nie robi jej od reki.

Stary 2013-02-12, 23:22   #728
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie jem słodyczy od jutra, razem z koleżanką z pracy z pokoju ustaliłyśmy, że nic słodkiego nie przynosimy, bo żarłyśmy ostatnio bez opamiętania

A ja teraz jestem głodna i chyba pójdę zrobić kanapkę
u mnie takie postanowienia do tygodnia dochodziły. Teraz nie bylo żadnego postanowienia, chciałam się ograniczyć lekko, a w końcu z dnia na dzien zamiast ograniczenia spożycie zeszło do zera, zorientowałam się po kilku dniach, że to już 'tyleee' trwa i postanowiłam ciągnąć póki mogę ale nie miałam ochoty jakoś wtedy. A teraz mam
Cytat:
to super

u mnie shea dobre tylko a ciało, a że teraz mam nowy sposób używania i nakładam regularnie od ponad miesiąca to zauważyłam duże uelastycznienie i ujędrnienie skóry, że nawet cellulit mniej widać
zdradzisz sposób? mam shea i nie umiem używać - na włosy jak wrzucam do mixa to grudki zostają, a raczej kawałki shea, a na ciało to nie wiem, jakoś się nie wchłania. Do dłoni próbowałam, to się nie wchłaniał i miałam wrażenie, że bardziej tłuści niż nawilża
Cytat:
* jeszcze nie zdążyłam ich spróbować - na jutro mam winowe paznokcie, bo mój lubi bordowe (normalnie się przy nim nie ograniczam, ale niech mu już jutro będzie), ale potem będę próbować któregoś H&M.
** 6 szklanek pokrzywy dziennie. W wakacje robię taką kurację 6-tygodniową, teraz będzie tylko dwa. Skonsultowana z lekarzem, na oczyszczenie (bardzo ciekawe rzeczy wdycham, obstawiam, że kiedyś dorobię się jakiegoś nowotworu). Po jakiś 4-6 miesiącach w labie czuję się po prostu przymulona, zmęczona, wiecznie osłabiona - takie "płukanie" dobrze mi robi.
A jakie nerki zadowolone
I nie, nie latam co 10 minut do łazienki. Na mnie pokrzywa nie działa jakoś szczególnie moczopędnie
myślisz, ze na oczyszczenie cery to by miało jakiś wpływ?

Twój blog to zuo! Ledwo zaczęłam się wczytywać w kolejne notki, a już mam ochotę na micel z 6 lutego i kwas migdałowy

ps też lubię lakiery miyo tylko kanarkowy, mimo że młodszy od niebieskiego już stracił początkową konsystencję :/

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2013-02-12 o 23:25
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:22   #729
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Ja też mam zamiar pić pokrzywkę .

A nie miałaś wysypu po pokrzywie? ;>
U mnie już raczej nie ma po czym wysypać
Kuracja drożdżowa trzymiesięczna jest za mną.
Stary 2013-02-12, 23:25   #730
201612231846
Konto usunięte

kascysko (zamęczę Cię dzisiaj pytaniami )

Jak myślisz włosy ,które ciężko zmoczyć ,schną dosyć wolno ,są śliskie ,nie puszą się ,farba szybko się z nich wypłukuje mogą mieć porowatość...? I tutaj Twoja teoria
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:25   #731
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
Trzymalam godzine pod czepkiem wraz z oliwa z oliwek i sztywne siano zamiast wlosow :/ Ofkors mogla to byc wina oliwy... Ale poprzednio trzymalam z winogronowym i nie bylo o wiele lepiej. Bu. nawet nog nie moge nia golic bo wg mnie smierdzi okrutnie Pozostaje miec nadzieje, ze przez dwa tygodnie jeszcze zmieni dzialanie.
Ja mieszam humektanty z Oleo. Spróbuję jutro połączyć isanę kakaową albo miód z tą odżywką bo normalnie mnie puszą

Królik chciał zjeść mi nasiona kozieradki
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:27   #732
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
3. moze jestem jakims ciekawym przypadkiem Swego czasu np. stosowalam to klasyczne psikadlo keratynowo-elastynowo-aloesowo... i tak dalej, 100 ml w tym 2 ml keratyny a ze zepsul mi sie psikacz to wlasciwie lalam codziennie na wlosy, zuzylam chyba w 5 dni zaprawiajac Jajcem i... efekty zadne. Ale moze taka ilosc keratyny krzywdy nie robi. Albo nie robi jej od reki.
To by było już całkiem ciekawie, bo... ja tak mam
To Ty wysokim porem na pewno nie jesteś. Ba, nawet się może okazać, że jesteś szybkoschnącym niskoporem

Ale poczekajmy te 2 tygodnie
Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
myślisz, ze na oczyszczenie cery to by miało jakiś wpływ?

Twój blog to zuo! Ledwo zaczęłam się wczytywać w kolejne notki, a już mam ochotę na micel z 6 lutego i kwas migdałowy
Miałoby. Spodziewałabym się wysypu (ale sama wyznaję, że trądzik bez wysypu nie zejdzie, bo zanieczyszczenia z porów przecież się nie wchłoną, muszą wyjść... kiedyś).

A ja sama złą kobietą jestem

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
kascysko (zamęczę Cię dzisiaj pytaniami )

Jak myślisz włosy ,które ciężko zmoczyć ,schną dosyć wolno ,są śliskie ,nie puszą się ,farba szybko się z nich wypłukuje mogą mieć porowatość...? I tutaj Twoja teoria
Niskopory. Farba jest sprawą dość względną, wystarczy włosy potraktować odpowiednio, żeby się chociaż trochę wypłukała.
Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Królik chciał zjeść mi nasiona kozieradki
Biust by mu urósł
Stary 2013-02-12, 23:32   #733
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
To by było już całkiem ciekawie, bo... ja tak mam
To Ty wysokim porem na pewno nie jesteś. Ba, nawet się może okazać, że jesteś szybkoschnącym niskoporem

Ale poczekajmy te 2 tygodnie
To na czas oczekiwania zeby podgrzac emocje zarzucam dziewczynke z porem https://www.youtube.com/watch?v=m6YiNIEpqbc

Stary 2013-02-12, 23:34   #734
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
oo, teraz to mnie zachęciłaś do wcierania w udka wprawdzie cellulitu dużego nie mam (widać go tylko, jak ścisnę skórę) ale i tak wolę walczyć
no właśnie, trochę to niesprawiedliwe! chociaż z drugiej strony, mamy mniejszą konkurencję
ale ostatnio jak byłam we Fragarii, to przed emną pięknowłosa blondynka kupowała Jantar i Saponics. przez moment nawet podejrzewałam, że to Karmazynka nas odwiedziła, bo włosy miała identyczne także włosomaniaczki pewnie są, ale się nie udzielają na Wizażu.
I to wlasnie jest problem, bo wszystkie na tym tracimy

Jejku, zle ze mna... Przez dluzsza chwile musialam sie zastanawiac czym jest Fragaria, ale JUZ wiem!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:35   #735
moooniek
Zakorzenienie

wrocilam, nadrobie jutro, bo neta nie mam i korzystam z telefonu :P
Dziewczyny z moich okolic, na lawendowaszafa24 do 14.02 jest -20% na caly asortyment, robimy zakupy?
Stary 2013-02-12, 23:39   #736
Dinulka
Zakorzenienie

a mi włosy coraz szybciej schną przez pielęgnację - to dobrze? i cieżko je zmoczyć :P ale tak już wcześniej chyba było.

ja wysypu się boję uspokajam cerę jak mogę.
No więc właśnie zakładam folder z Twoimi przepisami :P szczególnie na skórę.
Nakładam isanę z granatu, ale tym razem na ciało :P
Stary 2013-02-12, 23:45   #737
blackberry8
Zakorzenienie

Dzisiaj eksperymentowałam z miodem nakładanym tylko na końce + odżywka na całość i mam efekt wow
Popróbuję jeszcze z OMO metodą odżywki na same końcówki, może trochę je zreanimuje.

Nie kuście lawendowąszafą - mam jeszcze jedną całą maskę drożdżową i końcówkę drugiej, a już chcę kupić kolejne na zapas

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
a mi włosy coraz szybciej schną przez pielęgnację - to dobrze? i cieżko je zmoczyć :P ale tak już wcześniej chyba było.
Im wyższa porowatość tym krócej schną, więc to niedobrze. Myślę, że co włos to obyczaj i akurat Twoje mogą mieć na odwrót
Obserwuj, na pewno zauważysz czy pielęgnacja Ci służy, a schniecie może zależeć od wielu rzeczy, odsyłam TUTAJ.

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2013-02-12 o 23:46
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:53   #738
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
włosy ,które ciężko zmoczyć ,schną dosyć wolno ,są śliskie ,nie puszą się ,farba szybko się z nich wypłukuje mogą mieć porowatość...?
Przepraszam, że się wtrącę, ale z tą farbą to jesteś pewna? Opis typowego niskoporowadztwa, a na końcu na raz wysokoporowadztwa.
To może Ci ta farba nie chwyciła, albo się nie spłukała do końca..?
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Dziewczyny z moich okolic, na lawendowaszafa24 do 14.02 jest -20% na caly asortyment, robimy zakupy?
O czym Ty do mnie znowu rozmawiasz?
Zaraz sprawdzę na necie co to
Cytat:
A jak zapach? nic nie czuć po użyciu? Moja czeka w szafie na dwudziestego lutego (a ja udaję, że o niej nie wiem).

Skończyłam z gegrą Teraz się zabieram za brzuszki Żanety
Kurde, za chwilę Środa Popielcowa ;(

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 23:57   #739
Dinulka
Zakorzenienie

dzięki blackberry zeby się nie okazało, że im szkodzę :/ ale u mnie efektu wow nie ma po żadnym oleju, nieraz po jakimś mixie jest lepiej, generalnie po większości kosmetyków wyglądam podobnie :P I nie mogę sprawić by chciały być miłe w dotyku

Kascysko serum malinowe stosowałaś solo czy na coś?

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

ja nie czuję zapachu tej granatowej na sobie, co innego kakao
Stary 2013-02-12, 23:58   #740
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

ja wysypu się boję uspokajam cerę jak mogę.
No więc właśnie zakładam folder z Twoimi przepisami :P szczególnie na skórę.
Ale to, co jest pod skórą i tak kiedyś wyjdzie...

Być może nie masz odpowiedniego zabezpieczenia, woda szybciej ucieka
Stary 2013-02-12, 23:59   #741
grudniowa
Rozeznanie

Strasznie mi sie spuszyly po tej hennie, ale przynajmniej nie widac, zeby mialy byc zielone.
Moge na to zafarbowane nalozyc isane babassu?
Stary 2013-02-13, 00:03   #742
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Kascysko serum malinowe stosowałaś solo czy na coś?
Pod krem

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Napisane przez grudniowa Pokaż wiadomość
Strasznie mi sie spuszyly po tej hennie, ale przynajmniej nie widac, zeby mialy byc zielone.
Moge na to zafarbowane nalozyc isane babassu?
Masła mają taką dziwną właściwość, że lubią wypłukiwać kolor. Ja bym poczekała.
Stary 2013-02-13, 00:06   #743
Dinulka
Zakorzenienie

w jakim sensie zabezpieczenia?

pod krem, ok ale od razu czy odczekać z nałożeniem kremu? I krem obojętnie jaki czy też jakiś 'naturalny'?

a i już kiedys miałam spytać, ale zapominałam - kakao na włosy to obojętnie jakie? Bo wiecie, jest gorzkie z wiatrakiem, a sa puchatki itp z (chyba) cukrem i tymi innymi
Stary 2013-02-13, 00:09   #744
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie czuję zapachu tej granatowej na sobie, co innego kakao
W jeża! Szkoda.

Moooniek, Pluskotko, Dianka tym oto szłoby się podzielić: http://www.lawendowaszafa24.pl/pl/p/...-silikonow/343
Jest za późno, żebym umiała liczyć, ale to chyba tanio wychodzi a moja koleżanka jeszcze by pewnie chciała.

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-02-13 o 00:11
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 00:12   #745
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
w jakim sensie zabezpieczenia?

pod krem, ok ale od razu czy odczekać z nałożeniem kremu? I krem obojętnie jaki czy też jakiś 'naturalny'?

a i już kiedys miałam spytać, ale zapominałam - kakao na włosy to obojętnie jakie? Bo wiecie, jest gorzkie z wiatrakiem, a sa puchatki itp z (chyba) cukrem i tymi innymi
Powłoki, która uniemożliwi ucieczkę nawilżenia. Moje włosy dobrze zabezpieczone odżywką b/s i obecnie jedwabiem schną 8 - 10 h. Bez tego wszystkiego i bez odżywki d/s - 6.
A bez zabezpieczycieli, a z odżywką d/s - 7.

Poczekaj, aż się wchłonie, a kremu użyj takiego, który Ci służy.

A właśnie dziewczyny, mam pytanie statystyczne: kiedy uważacie, że krem jest dobry? Kiedy nawilża, chroni, odżywia, ale zapycha? Bo czasem jak dziewczyny do mnie piszą, to mówią mi, że jakiegoś tam kremu nie zmienią, bo im służy, ale TYLKO zapycha. Jakie macie na to zapatrywanie? Może ja mam za wysokie wymagania względem kremów?

Sama używam tego z wiatrakiem, zwanego prawdziwym lub gorzkim
Stary 2013-02-13, 00:16   #746
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
W stacjonarnym sklepie w Gdańsku nie ma niminalnej kwoty, zapraszam, Gdańsk Wrzeszcz, Al. Grunwaldzka 138 www.tolia.pl/gdansk
Dzięki za adres, przyda się.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mnie delikatnie mowiac tez przeraza zuzycie 500ml zwlaszcza, ze mam problem, by zuzyc biovaxa, ktory ma ledwo 250ml
Marzenie, u mnie bez 60-80ml to nie ma co ruszać, bo na włosy nie starczy. Ewentualnie rozcieńczam...

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
szkoda, że tak mało włosomaniaczek w Trójmieście, to mogłbybyśmy podzielić na mniejsze porcje (i tym samym kupić więcej masek, miałybyśmy więcej rodzajów do przetestowania )
To macie trzecią, na dodatek chętną do wspólnych zakupów i testów.
Cytat:
To na czas oczekiwania zeby podgrzac emocje zarzucam dziewczynke z porem https://www.youtube.com/watch?v=m6YiNIEpqbc
Moja ukochana dziewczynka z porem. W pewnych kręgach mawiają do mnie "Porze". Kiedyś w ramach zakładu musiałam się nauczyć to śpiewać. Dałam radę! Do dziś sobie to podśpiewuję pod nosem czasami...

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 00:21   #747
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
A właśnie dziewczyny, mam pytanie statystyczne: kiedy uważacie, że krem jest dobry? Kiedy nawilża, chroni, odżywia, ale zapycha? Bo czasem jak dziewczyny do mnie piszą, to mówią mi, że jakiegoś tam kremu nie zmienią, bo im służy, ale TYLKO zapycha. Jakie macie na to zapatrywanie? Może ja mam za wysokie wymagania względem kremów?
Jak dla mnie zapychanie dyskwalifikuje, poza tym lubie jesli nawilza, nie tlusci, normuje wydzielanie sebum, moglby jeszcze rozswietlac, rozjasniac, niwelowac since, koic i wygladzac zmarchy Tak to tylko w Erze.

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Moja ukochana dziewczynka z porem. W pewnych kręgach mawiają do mnie "Porze". Kiedyś w ramach zakładu musiałam się nauczyć to śpiewać. Dałam radę! Do dziś sobie to podśpiewuję pod nosem czasami...

Stary 2013-02-13, 00:26   #748
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
Powłoki, która uniemożliwi ucieczkę nawilżenia. Moje włosy dobrze zabezpieczone odżywką b/s i obecnie jedwabiem schną 8 - 10 h. Bez tego wszystkiego i bez odżywki d/s - 6.

powłoka! wiedziałam, że coś źle robię

absolutnie nie polubiłabym kremu który mnie tylko zapycha..
Stary 2013-02-13, 00:30   #749
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:

Sama używam tego z wiatrakiem, zwanego prawdziwym lub gorzkim
hmm nigdy tak o tym nie myślałam, standardowo używam psikacza GK po myciu i tyle

co do kremu- jeśli zapychanie to gulki albo pryszcze to jest to największy powód, by wyrzucić. Ponadto jak czuję wysuszenie skóry albo jej ściągnięcie (to podpinam pod wysuszanie, słusznie?) to też odstawiam. U mnie ma nawilzać, uspokajać/koić i nie robić krzywdy.
Po niezliczonej ilości Nivei, gdzie każda mi się rozchodzi na 2 bazy (próbowałam kupić w innym sklepie, od razu po zakupie wsadzić do lodówki) stwierdzam, ze czas zmienić krem służyła mi, co było dla mnie zaskoczeniem, ale o co chodzi z tymi 2 częsciami to nie wiem
Stary 2013-02-13, 00:36   #750
Redhaired Witch
Nindżopesz

O wlasnie, idealny krem musi jeszcze wspolpracowac z podkladem. Wiec chociaz frakcja sojowa mi grala i sprzatala ale moje mineraly sie na niej warzyly to jej podziekowalam.
O dziwo Isana czekoladowa dobrze mi robi na paszcze.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości