Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-13, 09:42   #1711
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
też póki co odmierzam czas do bezpiecznego tcja bym chciała w terminie wg usg, czyli koło 4-5 majaogólnie chciałabym tak z tydzień-dwa wcześniej jakby ktoś dał mi wybór
wiesz co teraz sobie zerknęłam, że w świąteczny weekend będę zaczynać 35 tc, więc jak najbardziej zasadne jest już ogarnięcie prania czy tego chcemy czy nie

no, ale termin masz miesiąc po nas, my mamy początek maja, więc zabranie się za pranie końcem marca/początkiem kwietnia to już czas
Ciekawe kiedy Vil zacznie, bo ona pierwszaz resztą łóżeczko juz złożone to tylko pranie zrobić i gotowe
Mi na szczęście żona taty wszystko poprała, także jeśli nie będzie niespodzianek w transporcie (tfu tfu) to tylko zobaczyć co tam jest, spisać czego nie ma żeby dokupić i poukładać w komodzie. A wiesz, że i ja bym tak chciała 5 maja urodzić - w dokładnie 9 rocznicę bycia razem z TŻ A po drugie cała rodzina ma jechać w Bieszczady to bym nie miała pielgrzymek do szpitala

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witam z rana
Właśnie wróciłam z badań (morfo, mocz i vdrl), wyniki będę mieć popołudniu. A na randkę z glukozą wybieram się jutro , bo nie chciało mi się dzisiaj wstać , ale w sumie dobrze wyszło... Babka w punkcie pobrań na osiedlu powiedziała, że mogę to zrobić u nich ale muszę być na 7 (mają czynne do 9), więc nie muszę jechać specjalnie do centrum
Jeszcze się odezwę, póki co idę po śniadanie
Ooooo w Walentynki glukoza Mam nadzieję, że zapałacie do siebie miłością odwzajemnioną Powodzenia Kochana!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja tam się jeszcze nie stresuję, planuję rodzić jako jedna z ostatnich i lepiej żeby Ignaś siedział grzecznie do połowy czerwca przynajmniej i nie planował wcześniejszego wyjścia
No, no zaczniesz się stresować jak przyjdzie maj i się będziemy rozpakowywać powoli

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mnie to jakoś w ogóle nie dziwi - to samo ostatnio jest z paybackiem.
Też niektórym punkty wyparują... bo są już "stare"
No właśnie, mi to chociaż maila przesłali, że punkty stracą ważność to przynajmniej na szybko zamówiliśmy sobie opiekacz do kanapek.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 09:43   #1712
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
i weźcie nie straszcie, ja nic nie piorę, w ogóle prócz ciuchów nic nie mam, nawet głupiej tetrówki... łóżeczko kupię najwcześniej pod koniec kwietnia, resztę rzeczy większych na pewno też dopiero wtedy, o ile przeprowadzka się uda...
Ja mam 15 bodzianków i wanienke ( swoją znalazłam ) i tyle. Szafa zamówiona no i dzwoniła wczoraj kuzynka Tż, że zrobiła porządek w ciuchach i żebyśmy po nie przyjechali kiedyś wiec coś bedę miała. Koleżanka mówiła, że kwiecień/maj mi przywiezie ciuchy po swoim dziecku.
Łużeczko pewnie w kwietniu bo w maju mamy 3 komunie wiec wydatków dużo, a wózek nie mam pojęcia. Reszte rzeczy jak butelki, smoczki itp to chyba koniec marca początek kwietnia. O praniu jeszcze nie myślę...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 09:43   #1713
niunka045
Zadomowienie

Motylku trzymaj się dzielnie, znam kilka osób które wychodziły z wylewu całkiem nieźle np mój wujek ma tylko lekko sparaliżowaną nogę i porusza się całkiem normalnie funkcjonuje

Lece was nadrabiać gaduły
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 09:43   #1714
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
1. Apropo spodni mama mi ostatnio mówi, że babcia mi się przyglądała i mówła jej, że chyba mi powie, żebym już przestała w dzinsach chodzić bo przecież to na brzuch uciska. Mama się zaśmiała i wytłumaczyła jej, że to nie są zwykła spodnie tylko specjalne.

2. Byłam ostatnio u kuzynki. Opowiadała mi, że ona przytyła ponad 20kg przy synku. Śmiała się, że jak chciała na drugi bok się przewrócić to pierwsze brzuch przewracała, a później resztę i teraz wygląda jak laska.
Nie ma się co na razie przejmować.
1.
2. takie historię lubię mu też będziemy laski
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 09:45   #1715
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
na razie porównuje ceny rzeczy dla mamy do szpitala + kosmetyki dla niemowlaka+pieluchy

r_p77: http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=4222926
Właśnie to jest sprzedawca z BB, ja u nich kupiłam na miejscu w hurtowni butelki (zerknij sobie na ceny TT jeśli Cię interesują, taniej nie znalazłam) pieluszki, majtki po porodowe. Resztę zamówię przez allegro i odbiorę jak będę w BB bo mają priorytet, że najpierw zamówienia a później klienci detaliczni, bo oni w sumie to na pudłach funkcjonują
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A Wam jak sie spalo?
U mnie się poprawiło i dobrze sypiam.
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem w stanie chyba agonii .
po babcię musiało przyjechać pogotowie w.szpitalu okazało się że to wylew. szybko do wam do szpitala w łodzi. operacja. jeszcze nie wiem.co i jak. nie mamy z tata odwagi zadzwonić. pół nocy spędziliśmy na pogotowiu bo moje ciśnienie i taty to była zgroza. jestem wrakiem człowieka. boję się o dIecko . babcią była najważniejsza.osoba w.moim życiu wylewi wylewjest dalej. nie wytrzymam i nie przeżyje gdyby coś .... dziewczyny nie umiem sobie pomoc noego umiem pomoc dziecku jestem jak nacpana . chociaż wam się wyzale
nie wiem co ci powiedzieć, dbaj o siebie i Matyldę.
Cytat:
i weźcie nie straszcie, ja nic nie piorę, w ogóle prócz ciuchów nic nie mam, nawet głupiej tetrówki... łóżeczko kupię najwcześniej pod koniec kwietnia, resztę rzeczy większych na pewno też dopiero wtedy, o ile przeprowadzka się uda...
Też mam malutko i nic wypranego. Ja czekam do końca remontu z łóżeczkiem, materacykiem, a jak to będzie to muszę się za jakąś szafką rozejrzeć bo chyba się nie zmieszczę w jednej szafie z maluszkiem i wszystkimi akcesoriami.
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nasz Ptyś też miał wczoraj czkawkę , a potem skopał tatusia w ucho No i szkoda, że gin nie przyjmuje w godz. 22-1 , bo Mały wtedy na dobre zaczyna szaleć i byśmy zobaczyli co wyprawia, a tak pewnie znowu na wizycie będzie spał
Moja na wizytach śpi i ma wszystkich i wszystko w a wieczorem baluje ... muszę obmyślić jak to dziecko budzić na wizytę, bo ja chcę potwierdzenia płci

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 09:50   #1716
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
No, no zaczniesz się stresować jak przyjdzie maj i się będziemy rozpakowywać powoli
to na pewno ale na razie jest luz
Stary 2013-02-13, 09:51   #1717
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
no to macie temat do obgadania i ustaleń

przeczytałam, ale nic nowego się nie dowiedziałam. takie ogólne rady - dobre dla tych w ciąży i nie tylko.

oj mamy mamy ale wolę go narazie nie zaczynać. Ostatnio teściowa z babcią przy stole zaczęły po nim jechać to wyszedł
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

pochwal się fotkami, lubimy oglądać ciuszki

super

ojej jakbym zaczęła się nimi chwalić to bym musiała kilka postów ze zdjęciami wstawić mam totalną obsesje na punkcie ciuszków i zakaz od TŻ na kupowanie, ale chyba mnie przekonałyście także później się tym zajmę
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dokładnie... racuchy to z jabłkami... swoją drogą uwielbiam
ooo już wiadomo co będzie na deser po obiedzie
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny bylam na glukozie. Dobrze że to tylko raz się robi. Wypilam i spoko. Pół godziny minęło i ledwo się doczlapalam do zabiegowego żeby się położyć...słabo mi było przez całe 1,5 godziny.. I jeszcze niedobrze w pewnym momencie mi się zrobiło
Bleh...nigdy więcej
kurcze wy tak o tej glukozie a mi lekarz o tym słowa nie powiedział do tej pory. Dobrze że w 21 lutego wizyta u innego lekarza także mam nadzieję, że się w końcu dowiem jak z tą glukozą
Stary 2013-02-13, 09:56   #1718
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co - to jest kwestia przyzwyczajenia.
Ja lepiej sobie radzę z nożyczkami - mój TŻ z cążkami Ale generalnie dla mnie obcinanie takich paznokietków nie wchodzi w grę Za bardzo się boję...
nie dziwię się, ja ostatnio bałam się obciąć dwulatce paznokietki, a co dopiero u takiego maluszka
kupię i nożyczki i cążki, zobaczymy co mi przypadnie do gustu

Cytat:
ja zaczynam dzisiaj 25. tydzień... kurde, a mojego nowego domciu ani widu ani słychu! znaczy się widu, widu, ale totalnie nieskończony! ja nie mam pojęcia ile reszta robót może trwać i czasem sobie tak rozmyślam, czy jest możliwe, że zdążymy...
za 25 tc
a ile Wam jeszcze tej budowy zostało ? stan surowy już macie? zaczęliście wykańczać w środku ?

Cytat:
lonely, walcz!!! co za debile, poczytajcie dobrze czy były takie "mondrości" gdzieś drobnym drukiem
podjadę dzisiaj na shell i podpytam o co chodzi... czy da się z tym coś zrobić, ale jeśli już takie pismo przysłali to obawiam się, że po ptakach

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Co za chamstwo...... Może poczytaj regulamin zbierania tych pkt.? Może jednak uda się coś zrobić?
Cytat:
ale kicha nie było tego gdzieś w regulaminie?
Cytat:
Mnie to jakoś w ogóle nie dziwi - to samo ostatnio jest z paybackiem.
Też niektórym punkty wyparują... bo są już "stare"
Może gdzieś w regulaminie drobnym druczkiem to napisali.. ale kto by się tam wczytywał tak dokładnie..
zawsze dużo jeździliśmy i dużo tankowaliśmy... ale faktycznie od września jak już w ciążę zaszłam przystopowaliśmy z wycieczkami...
Przejadę się na Shell i podpytam czy da się coś jeszcze z tym zrobić..

Kurde, wkurzyłam się. Myślałam, że dostaniemy ten leżaczek FP

Jenny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Ty lepiej sprawdz jak to jest tam u Was i szybko zamawiaj leżaczek... żeby Ci nie przepadł tak jak mi

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 09:57   #1719
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045
oj mamy mamy ale wolę go narazie nie zaczynać. Ostatnio teściowa z babcią przy stole zaczęły po nim jechać to wyszedł
jak we dwie po nim jechały, to ja się nie dziwię. reakcja prawidłowa
i pochwal się ciuszkami
Stary 2013-02-13, 10:02   #1720
niunka045
Zadomowienie

Ashyshqa

powiem szczerze, że nie mam pojęcia gdzie zamiarzam rodzić. Mój nowy lekarz pracuje w Św Zofii i bardzo mnie przekonywał do porodu tam. Powiem szczerze że w Warszawie mieszkam od listopada i kompletnie się nie ogarniam w temacie szpitali

Budzi mnie rano TŻ telefonem "przeczytaj smsy ode mnie" ja taka zaspana ok ok on się jeszcze upewnił, że kontaktuje. Ja czytam i szok... Okazało się, że zdechł mu pies. Może to głupie ale był z nim strasznie związany. Nie moglismy go wziąć ze sobą bo pies wielki (alaskan malamute) a my w kawalerce... Bardzo przeżywał samo to że go nie widuje codziennie a teraz takie coś... Eh no nawet nie wiem jak mu pomóc ciągle się obwinia, że to jego wina że byliśmy w niedziele mógł coś zauważyć. Misiek miał problemy ostatnio podobno ze stawami. Wczoraj dostał drugi zastrzyk o 24 już nie żył...

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
jak we dwie po nim jechały, to ja się nie dziwię. reakcja prawidłowa
i pochwal się ciuszkami
pochwale pochwale tylko muszę reszte poprasować bo jak tylko wczoraj przyszły to je uprałam i poprasować muszę. Wogóle mam takiego hopla, że już nawet wszystkie nowe rzeczy mam uprane i poprasowane
Stary 2013-02-13, 10:04   #1721
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Kurde, wkurzyłam się. Myślałam, że dostaniemy ten leżaczek FP
a ja nie widzę tego leżaczka na stronie On jest w tym programie clubsmart? Bo ja mam z tego punkty to bym sobie wymieniła na leżaczek
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:05   #1722
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045
Budzi mnie rano TŻ telefonem "przeczytaj smsy ode mnie" ja taka zaspana ok ok on się jeszcze upewnił, że kontaktuje. Ja czytam i szok... Okazało się, że zdechł mu pies. Może to głupie ale był z nim strasznie związany. Nie moglismy go wziąć ze sobą bo pies wielki (alaskan malamute) a my w kawalerce... Bardzo przeżywał samo to że go nie widuje codziennie a teraz takie coś... Eh no nawet nie wiem jak mu pomóc ciągle się obwinia, że to jego wina że byliśmy w niedziele mógł coś zauważyć. Misiek miał problemy ostatnio podobno ze stawami. Wczoraj dostał drugi zastrzyk o 24 już nie żył...
szkoda psiaka, ale przypuszczam że twój TŻ nie zdziałałby wiele nawet jeśli by zauważył cokolwiek..
Stary 2013-02-13, 10:07   #1723
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
szkoda psiaka, ale przypuszczam że twój TŻ nie zdziałałby wiele nawet jeśli by zauważył cokolwiek..
też mi się tak wydaje ale chyba potrzeba czasu żeby i on to zrozumiał...
Stary 2013-02-13, 10:09   #1724
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie widzę tego leżaczka na stronie On jest w tym programie clubsmart? Bo ja mam z tego punkty to bym sobie wymieniła na leżaczek
faktycznie, nie mogę go znaleźć a jeszcze niedawno sprawdzałam i był

Stary 2013-02-13, 10:10   #1725
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
no to masz po problemiegorzej ze mną, bo się napaliłam, że będę mieć leżaczek za friko
Stary 2013-02-13, 10:10   #1726
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A te katalogi nie są ograniczone terminami?

Stary 2013-02-13, 10:12   #1727
lonely_lady
Zakorzenienie

My mieliśmy jakoś ponad 50tysięcy punktów

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A te katalogi nie są ograniczone terminami?
Możliwe.. ale mogliby napisać miesiąc, albo chociaż tydzień wcześniej że chcą wycofać dany prezent

Stary 2013-02-13, 10:18   #1728
xal
Zakorzenienie

Tak z innej beczki ...
Dostałam wczoraj od męża różę, wczoraj, bo dawno nie dostałam kwiatka, a na walentynki powiedziałam, że nie chcę bo nie obchodzimy a wtedy ceny będą zawrotne ... Do rzeczy, niestety ta róża już sobie więdnie, a wczoraj pooglądałam ją, mało rozwinięta, fajna sztywna ... co mam dodać do wody, co macie sprawdzone, bo w necie masa informacji:
-ocet
-aspiryna
-cukier

Stary 2013-02-13, 10:18   #1729
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
no to masz po problemiegorzej ze mną, bo się napaliłam, że będę mieć leżaczek za friko

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
Możliwe.. ale mogliby napisać miesiąc, albo chociaż tydzień wcześniej że chcą wycofać dany prezent
w ogóle miło by było gdyby tydzień wcześniej przesyłali maila z informacją że będzie nowy katalog i że brakuje ci tyle punktów żeby utrzymać członkowstwo..przypuszcza m że to nie leży w ich interesie jednak
Stary 2013-02-13, 10:19   #1730
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A do sukienki się dupkę w domu zostawia?
Bo cycki jakoś zabrałaś ze sobą
cycków wstydzić się nie muszę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
wzięła to co najlepsze
o właśnie
Cytat:
mogę Ci pożyczyć moje spodnie, bo do czerwca na pewno w żadne się nie wcisnę...
marzę, żebym w lipcu mogła w nie już wskoczyć
no co Ty, Twoich bym pewnie ani w łydkach nie wcisnęła

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja żadnych z moich spodni nie wcisnę
Ale Ty i tak szczuplak jesteś

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Był temat ciuchów sprzed ciąży - widziałam, że justi mieści się w spodnie sprzed ciąży, ja to zmieścić się a i owszem zmieszczę wszędzie, ale nie wyobrażam sobie żeby je w pasie zapiąć ))
no to ja też się nie dopnę ale ważne, że na tyłek wejdą

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem w stanie chyba agonii .
po babcię musiało przyjechać pogotowie w.szpitalu okazało się że to wylew. szybko do wam do szpitala w łodzi. operacja. jeszcze nie wiem.co i jak. nie mamy z tata odwagi zadzwonić. pół nocy spędziliśmy na pogotowiu bo moje ciśnienie i taty to była zgroza. jestem wrakiem człowieka. boję się o dIecko . babcią była najważniejsza.osoba w.moim życiu wylewi wylewjest dalej. nie wytrzymam i nie przeżyje gdyby coś .... dziewczyny nie umiem sobie pomoc noego umiem pomoc dziecku jestem jak nacpana . chociaż wam się wyzale
trzymaj się

Cytat:
kurdeeeeeeee
ale się wkurzyłam, właśnie odebrałam list z clubu shell..
mieliśmy strasznie dużo punktów za paliwo, jak patrzyliśmy na katalog to za to chcieliśmy wziąć leżaczek bujaczek z Fisher Price i zostałoby nam jeszcze kupa, kupa punktów na inne (te droższe) rzeczy.
A oni napisali, że od września do grudnia nie zebraliśmy iluś tam punktów i straciliśmy członkostwo klubu
Co za ŚWINIEEEEE !!!!
nie noo złodzieje

---

Cześć

Ja niedawno się zwlokłam z wyrka choć obudziłam się przed 9:00 ale Bartoszek tak fikał, że nie chciało mi się wstawać Uwielbiam te leniwe poranki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:20   #1731
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak z innej beczki ...
Dostałam wczoraj od męża różę, wczoraj, bo dawno nie dostałam kwiatka, a na walentynki powiedziałam, że nie chcę bo nie obchodzimy a wtedy ceny będą zawrotne ... Do rzeczy, niestety ta róża już sobie więdnie, a wczoraj pooglądałam ją, mało rozwinięta, fajna sztywna ... co mam dodać do wody, co macie sprawdzone, bo w necie masa informacji:
-ocet
-aspiryna
-cukier
aspiryna
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:21   #1732
xal
Zakorzenienie

Cytat:
aspiryna
A masz jakieś sprawdzone proporcje, pół czy cała ... na wazon ok 0,5l wody.

Stary 2013-02-13, 10:22   #1733
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja się napalałam już od listopada
wrrrrr....

no trudno nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem

Któraś prosiła o link do tych sportowych staników. Sama tego akurat nie testowałam, ale dziewczyny wczoraj wrzucały ten
http://allegro.pl/stanik-bezszwowy-t...932744206.html

Stary 2013-02-13, 10:26   #1734
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć moje drogie,
Dopiero wróciliśmy do domu bo TŻ wyciągnął mnie do CH po wizycie
Co do mojej cukrzycy domniemanej, to mam rzeczywiście jakąś lekką jej postać, którą najprawdopodobniej da się ujarzmić dietą. Zapisałam się do poradni diabetologicznej na Karowej, ale dopiero na 22 lutego do tego czasu chyba będę się posiłkować Internetem co do diety... Poza tym bez zmian, dalej mam brać fenoterol i ispotin, dalej zwolnienie (ale wreszcie ginka sama to zaproponowała ), a kontrole od teraz co 2 tygodnie

Lecę Was nadrabiać
Ashyshqa, z jakich stron korzystasz? Jestem w podobnej sytuacji, mam przekroczoną glukozę 2 h po 75 g - 8,4 a granica wynosi 7,2. Pani dr diabetolog jest na urlopie i mam się zarejestrować dopiero w przyszłym tygodniu jak wróci :/ Póki co, wiem, że nie można jeść słodyczy, ziemniaków, makaronów i białego pieczywa...
Myślę, że to wszystko dlatego że w pierwszych tygodniach ciąży pożerałam ogromne ilości słodyczy, przed ciążą nie przepadałam za słodkościami a w trakcie ciąży jadłam często i dużo :/ no a teraz dieta...

A z innej beczki - w poniedziałek byliśmy z tż u gina i podczas usg trafiliśmy na moment kiedy mały sikał spał i sikał lekarz zrobił nam fotę na pamiątkę, będzie miał co oglądać jak urośnie. Cały dzień przed wizytą mu mówiłam że będziemy go z tatkiem oglądać i tak nas olał
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-13, 10:27   #1735
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
cycków wstydzić się nie muszę
Stary 2013-02-13, 10:27   #1736
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Tak z innej beczki ...
-ocet
-aspiryna
-cukier
na studiach miałam dokładny przepis na odżywkę przedłużającą trwałość kwiatów- ale teraz już nie pamiętam. Był tam kwasek cytrynowy/sok z cytryny/ace czy jakiś detergent w minimalnych ilościach i chyba cukier i coś jeszcze bardzo ważne były proporcje proporcje

Cytat:
w ogóle miło by było gdyby tydzień wcześniej przesyłali maila z informacją że będzie nowy katalog i że brakuje ci tyle punktów żeby utrzymać członkowstwo..przypuszcza m że to nie leży w ich interesie jednak
dokładnie... takie rozwiązanie by było super..
ale niestety, to nie w ich interesie

Cytat:
A masz jakieś sprawdzone proporcje, pół czy cała ... na wazon ok 0,5l wody.
Jeśli bardzo Ci zależy i nie chcesz nic spierniczyć to idź do kwiaciarni i kup saszetkę z taką odżywką (za parę groszy)

Stary 2013-02-13, 10:27   #1737
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
A z innej beczki - w poniedziałek byliśmy z tż u gina i podczas usg trafiliśmy na moment kiedy mały sikał spał i sikał lekarz zrobił nam fotę na pamiątkę, będzie miał co oglądać jak urośnie. Cały dzień przed wizytą mu mówiłam że będziemy go z tatkiem oglądać i tak nas olał

Stary 2013-02-13, 10:29   #1738
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Tak z innej beczki ...
-ocet
-aspiryna
-cukier
ja tam wstawiam do wazonu i tyle, jak uschnie to uschnie, znaczy, że nadeszła na kwiatka pora
Stary 2013-02-13, 10:29   #1739
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli bardzo Ci zależy i nie chcesz nic spierniczyć to idź do kwiaciarni i kup saszetkę z taką odżywką (za parę groszy)
Śnieg pada i leniwiec mi się włączył, a kwiaciarnia daleko
Spróbuję aspirynę, bo kojarzę, że kiedyś wsypywałam coś z kwiaciarni i efektu nie było ...

Stary 2013-02-13, 10:29   #1740
niunka045
Zadomowienie

Kochane co to za badanie które robicie na tą glukoze???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości