|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Skracająca się przedwcześnie szyjka macicy może doprowadzić do przedwczesnego porodu. Wartość graniczną długości szyjki jest 25 mm. Ważny jest też kształt kanału szyjki i ewentualne rozwieranie się jego ujścia wewnętrznego. Przy przedwcześnie skracającej się i otwierającej szyjce konieczne jest leżenie, unikanie wysiłków fizycznych i współżycia, przyjmowanie leków rozkurczowych i podtrzymujących ciążę. Niekiedy na szyjkę zakłada się specjalny szew lub krążek, które ją zamykają aż do porodu. Cytat:
Cytat:
Chusteczek nawilżających kup sobie 1 opakowanie bo nie wiadomo czy będą odpowiadały Twojemu maleństwu. |
|||
|
|
|
#1682 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Problemy ze snem to chyba zupełna norma u nas, ja też co chwila się budzę i ciężko mi zasnąć na nowo..
Widziałam temat wyprawek do szpitala - mi w klinice ostatnio już zapowiedziano żebym zupełnie nic ze sobą nie brała prócz karty ciąży i dokumentów - ponoć nawet dziecko oddadzą ubrane w coś w czym mogę go do domu przewieźć. Niemniej i tak coś tam sobie spakuję żeby się czuć bardziej komfortowo. Był temat ciuchów sprzed ciąży - widziałam, że justi mieści się w spodnie sprzed ciąży, ja to zmieścić się a i owszem zmieszczę wszędzie, ale nie wyobrażam sobie żeby je w pasie zapiąć ))
|
|
|
|
#1683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana w 28TC
)))Cytat:
spadam do szkoly i do lidla na dzieciece promocje!!!
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jestem w stanie chyba agonii .
po babcię musiało przyjechać pogotowie w.szpitalu okazało się że to wylew. szybko do wam do szpitala w łodzi. operacja. jeszcze nie wiem.co i jak. nie mamy z tata odwagi zadzwonić. pół nocy spędziliśmy na pogotowiu bo moje ciśnienie i taty to była zgroza. jestem wrakiem człowieka. boję się o dIecko . babcią była najważniejsza.osoba w.moim życiu wylewi wylewjest dalej. nie wytrzymam i nie przeżyje gdyby coś .... dziewczyny nie umiem sobie pomoc noego umiem pomoc dziecku jestem jak nacpana . chociaż wam się wyzale
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
jałowe do pępka, niejałowe to takie zwykłe
i zakup chyba też zależy od tego czy Ci podejdą. Ja mam zamiar kupić tak żebym miała z 20 sztuk. A jak będą ok to dokupię więcej. A dla siebie kupię tą zwykła i samo potnę sobie żebym miała do tego podmywania. Różnie dziewczyny używają, niektóre tylko psikają tym octeniseptem, albo patyczki i spirytus albo te gaziki albo wszystko na raz. Cytat:
nie nie! poczekam aż vil się już popakuje a tak serio to trochę mnie przeraziły te mamusie marcowe i chyba zacznę wcześniej wszystko prać. Bo miałam zamiar tak od połowy marca. Wyliczyłam że muszę zrobić ok 7 prań (wózek, pościel, pieluchy, ciuchy:białe, ciemne, kolorowe .itd) i planowałam prać tak co 2-3 dni żebym zdążyła z prasowaniem. Ale teraz to chyba zacznę jakoś od 8 marca. Co by się wyrobić w razie "w" ![]() a pakować się miałam zamiar dopiero po świętach wielkanocnych. ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- ![]() MoTyleKsw przytulam mocno. Wszytsko będzie ok. Musisz być spokojna, wtedy z maleństwem też będzie ok. Dużo zdrówka dla babci |
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Banka!
za 28 tc! To wkraczasz w III trymestr! ![]() Cytat:
Motylku, tak mi przykro.... Nie wiem co powiedzieć, bo na pewno przeżywasz ogromne cierpienie... Jesteśmy z Tobą myślami cały czas Sharp Jestem pewna, że ze wszystkim spokojnie zdążysz i na luzie urodzisz w 39tc ![]() A tych marcówek jeszcze nie zdążyłam oblukać, nie miałam kiedy... Teraz też zmykam się ubierać, robić miksturę olejowo-masłową na wieczorne miksowanie śmietanki na brzuchol i lecę do kościoła. Muszę wam się przyznać, że w ciąży bardzo zaniedbałam moją wiarę... Wiem, że część z Was jest wierząca, część nie, ale tolerancyjne z Was babki więc na pewno mnie zrozumiecie. Wiara zawsze (no może odkąd sama dokonuję wyborów )była ważnym elementem mojego życia, a ciąża jakoś totalnie przesłoniła mi te kwestie. Przez ciągłe komplikacje rzadko bywałam w kościele, a w domu też nie starałam się pielęgnować tego... I źle mi z tego powodu. Mam nadzieję, że Wielki Post pomoże mi powrócić do równowagi. Więc czas posypać głowę popiołem i spojrzeć w Górę
|
|
|
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 28t ![]() Cytat:
Motylku trzymaj się dzielnie dla Matyldy zaciskam najmocniej kciuki za was wszytskich i to co mogę - to się pomodlę za was żeby było wszystko OK
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
tu jest na 4tym zdjęciu, 3 funty ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2755 ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
trzymam kciuki, żeby było dobrze !
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Banka gratki 28tc ![]() Wszystkim dziewczynom gratuluje kolejnych rozpoczętych tygodni z maluszkami ![]() Motylku nie wiem co powiedzieć Przytulam mocno Ciebie i Twoją rodzinę!!! Oby wszystko było dobrze!Wszystkie nowe zdobycze zakupowe prześliczne! Vil co u Ciebie??? Co do czkawki to mój Tymuś ma nadzwyczaj często Czasami jak szaleje aż za bardzo to mówię do niego: Tymek weź się ogarnij bo za chwilę zaś czkawki dostaniesz i na co Ci to![]() Co do pakowania torby to na początku kwietnia w okolicach 32 tygodnia ciąży chce być już spakowana. To moja 3 ciąża,nigdy nic nie wiadomo...
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski
Wpadam do was na chwilke powiedzieć, że po wczorajszej wizycie wszystko ok, Natalka rośnie ma teraz ponad 700g a biegnie nam teraz 25 tyd wiec chyba dobrą ma wage, bo w 19 tyg miała 260 g. Serduszko 140 uderzeń, moje ciśnienie 108/68 , a waga niespełna 65 więc jakieś 6 kg na plusie, a w ciągu miesiaca przytyłam 3 kg. Ginka jest pozytywnie zaskoczona,że pomimo ponad 3 tygodniowej kuracji antybiotykami niemam stanu zapalnego Doczytałam,że mamuśki z wczesnej wiosny zaczeły rozpakowywanie, pewnie u nas za miesiać pomału się zacznie![]() Marchewka trzymaj się, całuje Banka za 28 tygKobietki nadrobie wiecej wieczorkiem, mam dziś troszke na głowie spraw do załatwienia Miłego dzionka |
|
|
|
#1692 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można to memłać w buźce - po to to w końcu jest ![]() Cytat:
Ale co kraj to obyczaj ![]() Cytat:
Następne jesteśmy my - dziewczyny - mdleję ![]() Cytat:
Moja 7 latka tak też ma i bardzo przeżywa to, że będę musiała zostać na kilka nocy w szpitalu. Jak przyszły mi piżamki to się popłakała-tak strasznie mi jej szkoda...![]() Cytat:
Ja lepiej sobie radzę z nożyczkami - mój TŻ z cążkami Cytat:
Cytat:
Tak bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i babcia wydobrzeje. Trzymam za Was mocno kciuki. Uważaj na siebie i maleństwo. Cytat:
![]() Ja mam oficjalne "zwolnienie" od księdza z chodzenia do kościoła przez okres ciąży Także mogę Ci pożyczyć![]() Cytat:
--------------------- Dzień dobry. Zaraz zabieram się za sprzątanie. Ovczywiście muli mnie nieziemsko... Kupiłam wczoraj glukozę i jak zobaczyłam jej ilość to spytałam w aptece czy mają tego więcej bo na bank haftnę po tym jak nic w przychodni Wybieram się w następny piatek... ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Banka gratuluję 28tyg
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytul się do męża, taty, mamy - daj się i małą ululać troszkę, może ciśnienie opadnie. i wypłacz się kochana ja zaczynam dzisiaj 25. tydzień... kurde, a mojego nowego domciu ani widu ani słychu! znaczy się widu, widu, ale totalnie nieskończony! ja nie mam pojęcia ile reszta robót może trwać i czasem sobie tak rozmyślam, czy jest możliwe, że zdążymy...
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() kurdeeeeeeee ale się wkurzyłam, właśnie odebrałam list z clubu shell.. mieliśmy strasznie dużo punktów za paliwo, jak patrzyliśmy na katalog to za to chcieliśmy wziąć leżaczek bujaczek z Fisher Price i zostałoby nam jeszcze kupa, kupa punktów na inne (te droższe) rzeczy. A oni napisali, że od września do grudnia nie zebraliśmy iluś tam punktów i straciliśmy członkostwo klubu Co za ŚWINIEEEEE !!!!
|
|
|
|
#1696 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Torbę do szpitala z rzeczami dla mnie to ja nawet przed świętami spakuję, bo na święta będziemy u rodziców, więc jakby co wolę mieć pod ręką a nie jeszcze musieć zahaczać o nasze mieszkanieZa miesiąc się zacznie konkretnie już ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() A jeszcze zapytam - naprawdę myślisz, że jest sens kupować płyn do mycia butelek? w nim przecież tez jest jakis detergent tak jak w normalnym, cyz nie ma??? |
|||
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny nie dołujcie mnie nawet.... Ja się modlę, żeby w terminie urodzić!!! Ojciec wysłał mi paczkę z ciuchami, ale przyjdzie dopiero po Świętach!!! Coś tam kupiłam, ale tak to czekam na ciuszki od niego.... Ja tam trzymam kciuki za nas wszystkie żeby nie było niespodzianek i każda urodziła w terminie
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
lonely, walcz!!! co za debile, poczytajcie dobrze czy były takie "mondrości" gdzieś drobnym drukiem
![]() i weźcie nie straszcie, ja nic nie piorę, w ogóle prócz ciuchów nic nie mam, nawet głupiej tetrówki... łóżeczko kupię najwcześniej pod koniec kwietnia, resztę rzeczy większych na pewno też dopiero wtedy, o ile przeprowadzka się uda...
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z rana z małą kawką
![]() motylku ...trzymaj się proszę wiem że to trudne ..ale nie powinnas teraz tak się stresowac.. bardzo Ci współczuję przeżyc
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Motylku trzymaj się Kochana
|
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dużo wam jeszcze zostało roboty?
|
|
#1702 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym chciała w terminie wg usg, czyli koło 4-5 maja ogólnie chciałabym tak z tydzień-dwa wcześniej jakby ktoś dał mi wybórwiesz co teraz sobie zerknęłam, że w świąteczny weekend będę zaczynać 35 tc, więc jak najbardziej zasadne jest już ogarnięcie prania czy tego chcemy czy nie ![]() Cytat:
![]() Ciekawe kiedy Vil zacznie, bo ona pierwsza z resztą łóżeczko juz złożone to tylko pranie zrobić i gotowe
|
||
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Właśnie wróciłam z badań (morfo, mocz i vdrl), wyniki będę mieć popołudniu. A na randkę z glukozą wybieram się jutro , bo nie chciało mi się dzisiaj wstać , ale w sumie dobrze wyszło... Babka w punkcie pobrań na osiedlu powiedziała, że mogę to zrobić u nich ale muszę być na 7 (mają czynne do 9), więc nie muszę jechać specjalnie do centrum Jeszcze się odezwę, póki co idę po śniadanie
|
|
|
|
#1704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie było tego gdzieś w regulaminie? Cytat:
i lepiej żeby Ignaś siedział grzecznie do połowy czerwca przynajmniej i nie planował wcześniejszego wyjścia ![]() Cytat:
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też niektórym punkty wyparują... bo są już "stare"
|
|
|
#1706 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiktosia w spodenkach na szelkach też chcesz? ![]() ja też ![]() tak mnie bolał kręgosłup, że co chwilę musiałam kłaść się na plecach Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Motylku tak mi przykro ![]() wiem, że nie jesteśmy w stanie Ci pomóc i dodać otuchy... ![]() Trzymaj się dzielnie, jesteśmy z Tobą Cytat:
Cytat:
znaczy, jak to ksiądz powiedział do spowiedzi mogę przystąpić, ale rozgrzeszenia nie dostane ![]() praktycznie wcale nie zdarzało mi się żebym opuściła niedzielną mszę świętą.. a prawie cały styczeń Tż sam chodził do kościoła, bo baliśmy się, żebym nie złapała jakiegoś wirusa.. dzięki ![]() Cytat:
dla Ciebie i dla Natalki
|
|||||||
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i smacznego
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Trzymaj się ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja spodnie też bym ubrała bez problemu, ale w pasie nie zapiełabym. Nigdzie więcej oprócz brzucha i piersi mi nie przybyło. Ale już od dawna chodzę w ciążowych spodniach. Apropo spodni mama mi ostatnio mówi, że babcia mi się przyglądała i mówła jej, że chyba mi powie, żebym już przestała w dzinsach chodzić bo przecież to na brzuch uciska. Mama się zaśmiała i wytłumaczyła jej, że to nie są zwykła spodnie tylko specjalne. Byłam ostatnio u kuzynki. Opowiadała mi, że ona przytyła ponad 20kg przy synku. Śmiała się, że jak chciała na drugi bok się przewrócić to pierwsze brzuch przewracała, a później resztę i teraz wygląda jak laska. Nie ma się co na razie przejmować. Cytat:
Kochana nie denerwuj się. Znam ludzi, któzy po wylewie byli sparaliżowani i wyszli z tego. Tż dziadek miał wylew, paraliż już naście lat temu i żyje i całkiem dobrze sobie radzi. Trzymam za Twoją babcie. Cytat:
Cytat:
Pościel, wypełnienie i chyab rożek u belbina Koce i okrycia kąpielowe u my-baby-love Dziewczyny mogę was prosić o link do tych biustonoszy z wkładkami bo chyba najwyższy czas kupić??
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
, a potem skopał tatusia w ucho ![]() ![]() A co do dzisiejszego spania to całkiem dobrze, tylko samotnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

))

)była ważnym elementem mojego życia, a ciąża jakoś totalnie przesłoniła mi te kwestie. Przez ciągłe komplikacje rzadko bywałam w kościele, a w domu też nie starałam się pielęgnować tego... I źle mi z tego powodu. Mam nadzieję, że Wielki Post pomoże mi powrócić do równowagi. Więc czas posypać głowę popiołem i spojrzeć w Górę 

Motylku trzymaj się dzielnie dla Matyldy
i to co mogę - to się pomodlę za was żeby było wszystko OK 

Przytulam mocno Ciebie i Twoją rodzinę!!! Oby wszystko było dobrze!

Następne jesteśmy my - dziewczyny - mdleję 

Ślub 27. X. 2012