Ostatnio testowałam... - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-14, 19:31   #931
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam...

Ja dopiero testuję Shalimar EDT i muszę powiedzieć, że nawet na mnie, zagorzałej wielbicielce wszystkiego co świeże i ogórkowe zrobił ogromne wrażenie. Zapach ponadczasowy, idealny na eleganckie, wystawne kolacje, ale równie piękny by można go było założyć na co dzień, nie traci przy tym nic ze swojej urody. Gęsty, esencjonalny, waniliowy, z jakby metalicznymi przeszywającymi nutkami. Coś jak powiew mlecznej bańki z Diesla Plus Plus, oczywiście w potwornym uproszczeniu Naprawdę nie mogę oderwać kinola od nadgarstka, oj będę namiętnie testować... i jeszcze będzie z tego miłość

Stella klasyczna, bardzo podobna do Stelli in Two Peony tyle że nie taka ostra Łagodna, mięciutka, przyjazna, bardzo mi się podoba. Ma w sobie coś co sprawia, że chcę ją mieć i zaciągać się nią nieprzyzwoicie Chociaż w niektórych powiewach zaczyna mi przypominać Bright Crystal, nie wiem czy ja już świruję być może. W każdym razie jest prześliczna
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 19:52   #932
chamelieu
Zadomowienie

GG do chamelieu

Zajrzałam dzisiaj do GC:

Romance RL - porażka, najpierw zalecało odświeżaczem do toalet, później stęchlizną

Promesse - myslałam że po ciekawym początku - słodycz wymieszana z ożeźwiającą trawą cytrynową, chyba, będzie równi ciekawa dalsza część, ale niestety pojawiła sie metaliczna nuta, za którą nie przepadam, co prawda nieco przygaszona, ale ciągle jednak wwiercała się w nos. Czyli skreślam
chamelieu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 20:00   #933
Kota
Zakorzenienie

A ja po dniu spędzonym w oparach Ysatisa chciałam przetestować Mahorę. Skropiłam sobie bezmyślnie prawy nadgarstek, usiadłam do komputerka.
Wącham- nic nie czuję tej Mahory, tylko jakiś niezydentyfikowany uogólniony zapach- wszystko wtarłam w gąbkową podkładkę pod mysz, która była przesiąknięta innymi jeszcze zapachami.
Bez sensu to zrobiłam.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 20:38   #934
Córka D'artagnana
Zakorzenienie

Dzisiaj testowałam cały dzień Ninę Love in Paris. Piękny, nowoczesny zapach kwiatowy,.... tak mówili najbliżsi jak mnie obwąchiwali. Może i kwiatowy on jest, ale bez wątpienia ja nie czuję żadnych kwiatów, może na początku gryzącą nutę zmoczonej, świeżej i mokrej bielizny pranej w proszku Persil, potem wymoczonej w zmiękczającym płynie do tkanin o zapachu brzoskwini. Później zapach ewoluuje i czuć świeżą roztartą nać selera i mokrych liści pomidora. Końcowa faza jest dla mnie zaskakująca ponieważ wychodzi z tego zapachu gorycz, słodka gorycz rozgniecionego kminku i pod koniec juz pachnę jak ...świeżo upieczony chleb kminkowy Ta gorycz tak mi sie wgryza w mózg, ze czuję ja nawet w ślinie. A mówią, że pachnę kwiatami ...czym bym się nie zlała, to zawsze kwiatami W sumie jest to zapach udany, świeży a jakże ale raczej nie mój
Córka D'artagnana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 20:42   #935
maja79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Wącham- nic nie czuję tej Mahory, tylko jakiś niezydentyfikowany uogólniony zapach- wszystko wtarłam w gąbkową podkładkę pod mysz, która była przesiąknięta innymi jeszcze zapachami.
Bez sensu to zrobiłam.

Dlatego ja zawsze testuje na wierzchu dłoni - trudniej zetrzeć i łatwiej wąchać . Poza tym na swoim nadgarstku niewiele czuję - mam wrażenie, że zapachy znikają z niego błyskawicznie... a na wierzhu dłoni trwają i rozwijają się. takie dziwo jestem
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 21:15   #936
maga48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Córka D'artagnana Pokaż wiadomość
Dzisiaj testowałam cały dzień Ninę Love in Paris. Piękny, nowoczesny zapach kwiatowy,.... tak mówili najbliżsi jak mnie obwąchiwali. Może i kwiatowy on jest, ale bez wątpienia ja nie czuję żadnych kwiatów, może na początku gryzącą nutę zmoczonej, świeżej i mokrej bielizny pranej w proszku Persil, potem wymoczonej w zmiękczającym płynie do tkanin o zapachu brzoskwini. Później zapach ewoluuje i czuć świeżą roztartą nać selera i mokrych liści pomidora. Końcowa faza jest dla mnie zaskakująca ponieważ wychodzi z tego zapachu gorycz, słodka gorycz rozgniecionego kminku i pod koniec juz pachnę jak ...świeżo upieczony chleb kminkowy Ta gorycz tak mi sie wgryza w mózg, ze czuję ja nawet w ślinie. A mówią, że pachnę kwiatami ...czym bym się nie zlała, to zawsze kwiatami W sumie jest to zapach udany, świeży a jakże ale raczej nie mój
heh, jesteś niesamowita.Ja tam tylko wyczułam adidasa sport masz niezły nos
maga48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 21:32   #937
Córka D'artagnana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maga48 Pokaż wiadomość
heh, jesteś niesamowita.Ja tam tylko wyczułam adidasa sport masz niezły nos
Ale którego, bo ja znam tylko wycofanego klasyka seledynowego z 1988r. reklamującego się jako "świeżość w akcji" Moim zdaniem zapach był bardzo udany, ale wycofali go i już do tych nowych adidasów nawet nie podchodzę . Z moim nosem to cuda się dzieją, tak juz mam od urodzenia Naprawdę w tej Ninie czuję seler i kminek, tylko gdyby nie ta gorycz...
Córka D'artagnana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 21:37   #938
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Dotarła do mnie dziś długo wyczekiwana przesyłka z fioleczkę 5 ml Lily of the valey Penhaligon's.
Natychmiast rozerwałam kopertę - ze z ceregieli i wysupłałam maleńką buteleczkę z folii bąbelkowej. Bardzo byłam ciekawa co poczuję.
Jak bardzo byłam zaskoczona, kiedy po upuszczeniu kilku kropelek na nadgarstek poczułam .......... KONWALIE !!!!!
Naprawdę nie wierzyłam, że to możliwe. Czekałam na ten zapach a jednocześnie bałam się rozczarowania. A ten zaskoczył mnie , poczułam się jakbym właśnie wyszła do ogródka przed domem po świeżą wiązankę konwalii do wazonika. Poczułam zapach jaki przepełnia nasz ogród kiedy konwalijki zaczynają kwitnąć, cały dzień nosiłam te konwalie ze sobą, jeszcze do teraz czuję powiew konwaliowego wiatru.
Jeśli Violetta tak samo oddaje fiołki jak ta woda konwalijki to od dziś Penhaligon's jest moją NAJULUBIEńSIEJSZą marką perfum !!!!! jUż NIEDłUGO SIęO TYM PRZEKONAM - NIECH TYLKO DOTRą DO MNIE PRóBECZKI Z QUALITY
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 21:37   #939
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

A co sadzicie o nowym guccim PH II
... przyznam szczerze, że nie testowałam go dokładnie (szybki psik na blotter i tyle)....ale zapach wydaje mi sie idealnie współgrać z nowym flakonem... jak na pierwsze testy - porażka

http://www.allegro.pl/item175364558_...ml_nowosc.html

mulier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-14, 21:47   #940
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja79 Pokaż wiadomość

Dlatego ja zawsze testuje na wierzchu dłoni - trudniej zetrzeć i łatwiej wąchać . Poza tym na swoim nadgarstku niewiele czuję - mam wrażenie, że zapachy znikają z niego błyskawicznie... a na wierzhu dłoni trwają i rozwijają się. takie dziwo jestem
Wiec ja jestem dziwo nr 2. Testuje dokladnie tak samo, jeszcze czasami w zgieciu lokciowym. Z mojego nadgarstka wiekszosc zapachow ulatnia sie blyskawicznie...
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 08:33   #941
maga48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Córka D'artagnana Pokaż wiadomość
Ale którego, bo ja znam tylko wycofanego klasyka seledynowego z 1988r. reklamującego się jako "świeżość w akcji" Moim zdaniem zapach był bardzo udany, ale wycofali go i już do tych nowych adidasów nawet nie podchodzę . Z moim nosem to cuda się dzieją, tak juz mam od urodzenia Naprawdę w tej Ninie czuję seler i kminek, tylko gdyby nie ta gorycz...
nie jestem na 100% pewna, ale to chyba był Floral dream
maga48 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-15, 09:08   #942
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Testuję sobie (na wierzchu dłoni, bo klienci dziwnie patrzą jak wącham nadgarstek) upolowane w ciemno na straganiku Lalique Flora Bella. Strzeliłam, bo podobały mi się nutki, ale nie myślałam, że efekt jest aż tak przyjemny dla nosa na razie wyczuwam miętę i groszek pachnący, i jakby odrobinę pieprzu. Poczatek przypomina (właśnie przez ten pieprz) Lacoste Inspiration, ale Flora Bella jest o wiele subtelniejsza. Czekam aż zapach się dalej rozwinie, ale już wiem, że zostanie ze mną na wiosnę
Stary 2007-03-15, 09:16   #943
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Testuję sobie (na wierzchu dłoni, bo klienci dziwnie patrzą jak wącham nadgarstek) upolowane w ciemno na straganiku Lalique Flora Bella. Strzeliłam, bo podobały mi się nutki, ale nie myślałam, że efekt jest aż tak przyjemny dla nosa na razie wyczuwam miętę i groszek pachnący, i jakby odrobinę pieprzu. Poczatek przypomina (właśnie przez ten pieprz) Lacoste Inspiration, ale Flora Bella jest o wiele subtelniejsza. Czekam aż zapach się dalej rozwinie, ale już wiem, że zostanie ze mną na wiosnę
Margot, nie kuś tą Florą Bellą, zastanawiałam sie nad kupnem w przyszłości- chciałam to albo inny kwiatowy- Jardins de Bagatelle. Skłaniałam sie bardziej do tego dugiego, obu nie chcę, bo przekroczę narzucony sobie szlaban...
Wydaje Ci się bardzo wodna, ta Flora bella?
Stary 2007-03-15, 09:27   #944
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Margot, nie kuś tą Florą Bellą, zastanawiałam sie nad kupnem w przyszłości- chciałam to albo inny kwiatowy- Jardins de Bagatelle. Skłaniałam sie bardziej do tego dugiego, obu nie chcę, bo przekroczę narzucony sobie szlaban...
Wydaje Ci się bardzo wodna, ta Flora bella?
Właśnie nie, przynajmniej na pierwszy rzut oka (czy, raczej, nosa ) i dlatego mi się tak podoba - nie przepadam w perfumach za nutami wodnymi ani ozonowymi. A o przekraczaniu szlabanów nawet nie wspominaj, po 20-tym miałam iść na odwyk, i co...?
Stary 2007-03-15, 14:40   #945
Kasiulka22
Zakorzenienie

A ja dziś testuję nowo przybyłe Giordani White Gold z Oriflame i wyglądam tak nie mogę odkleić nosa od nadgarstka. Zapach jest cudowny!!! Bardzo podobny do Gucci Rush, więc jak ktoś nie lubi to raczej zapach nie będzie mu odpowiadał. Powiem szczerze, że miałam Rush i pozbyłam się go... teraz wąchając białe złoto zaczynam żałować. Zapach niesamowicie intrygujący. Świeżość, kwiatowa, lekka goryczka, przeplatana ze słodyczą i zadziornością. Tak pachnie kobieta seksowna, która nie boi się tego okazywać Jest w nim to "coś", zwraca uwagę. Perfumy nie są pozbawione klasy i elegancji. W życiu bym nie pomyślała, że Ori wyprodukuje takie cudo, aż mam ochotę na więcej testów zapachów z tej firmy. Avon się nie umywa. Trwałość także jest cudna!!! Chyba zrobię sobie zapas tego zapachu, bo z tego co widzę to na Allegro jest go niewiele. Ciekawe czy to limitowanka, czy będzie dostępny w katalogu? Wie może jakaś konsultantka?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-15, 14:45   #946
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość

Ja też testuję na wierzchu dłoni - nie wiem czemu ale tak mi wygodniej.

Właśnie rozpakowałam paczkę z Quality - i testuję zaczęłam od Yerbamate i ... tutaj siętroszkę rozczarowałam, chociaż sama nie wiem czego oczekiwałam ....ale nie dokładnie to jest to co sobie wyobrażałam ... czuję jakąś nutę , która strasznie dominuje - jest mocno wytrawna - taka świdrująca w nozdrzach. Próbuję się dowąchać co to takiego ale .... nie mogę załapać, mimo iż jestem pewnoa, ze mam to w głowie ....to musi być jakaś przyprawa tylko jeszcze nie wyselekcjonowałam która. narazie zapach nosze od 15 minut i wciąż niucham łapkę, zaczekam aż całkiem sięrozwinie i wtedy zobaczę.
A mam jeszcze trochę tego testowania .... hehheheh ... najbardziej ciekawa jestem tych fołeczków ... z podziwu nad Lily of the Valey do tej pory wyjść nie mogę
Stary 2007-03-15, 14:58   #947
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
A ja dziś testuję nowo przybyłe Giordani White Gold z Oriflame i wyglądam tak nie mogę odkleić nosa od nadgarstka. Zapach jest cudowny!!! Bardzo podobny do Gucci Rush, więc jak ktoś nie lubi to raczej zapach nie będzie mu odpowiadał. Powiem szczerze, że miałam Rush i pozbyłam się go... teraz wąchając białe złoto zaczynam żałować. Zapach niesamowicie intrygujący. Świeżość, kwiatowa, lekka goryczka, przeplatana ze słodyczą i zadziornością. Tak pachnie kobieta seksowna, która nie boi się tego okazywać Jest w nim to "coś", zwraca uwagę. Perfumy nie są pozbawione klasy i elegancji. W życiu bym nie pomyślała, że Ori wyprodukuje takie cudo, aż mam ochotę na więcej testów zapachów z tej firmy. Avon się nie umywa. Trwałość także jest cudna!!! Chyba zrobię sobie zapas tego zapachu, bo z tego co widzę to na Allegro jest go niewiele. Ciekawe czy to limitowanka, czy będzie dostępny w katalogu? Wie może jakaś konsultantka?
On był już wcześniej(wszedł gdzieś tek 4 katalogi temu),więc wydaje mi się,że to nie limitowanka.
Stary 2007-03-15, 15:16   #948
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Własnie po raz kolejny obwochuje kapciocha (dzięki Kasiu) ..... nie, jednak nie czuję sie z tym zapachem zbyt dobrze, czuję wyłącznie suche, odymione kadzidło

Stary 2007-03-15, 15:33   #949
Kate30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mulier Pokaż wiadomość
Własnie po raz kolejny obwochuje kapciocha (dzięki Kasiu) ..... nie, jednak nie czuję sie z tym zapachem zbyt dobrze, czuję wyłącznie suche, odymione kadzidło
Akurat BC dzielnie przetrwał mojego mega doła perfumeryjnego, kiedy to wszystko na mnie śmierdziało katastrofalnie (oprócz Tygrysa ).

Lubię go i chyba ze mną zostanie na lato, ciekawa jestem ogromnie jak będzie nad morzem się nosił

Ja natomiast przetestowałam sobie miniaturę L'or - mydliny na mnie okropne, poleciała już w świat.

Zupełnie nie wiem co to za dół, ale dół poważny bo niewiele mi się podoba.

Piękny obiektywinie DV odrzucił mnie po jednym psiku

Eh
Kate30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-15, 16:13   #950
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

To znowu ja ... wkurzyłam się. Oczywiście na siebie bo nie dość ze przez swoją niecierpliwość narozrabiałam ... potłukłam drogocenną próbeczkę penhaligon'sa - Violetta - to jeszcze na palcach, którymi ich dotykałam nie czuję ani gramika fiołka tylko geranium !!!!

Chciałam jąpróbowac jutro na spokojnie, dziśtylko podniuchnąć i klapa ..... jestem zła zła zła

Czy to mozłiwe, ze VP jkest taki geraniowy ?? Ma niby nutę geranium w głowie - ale powinna sięjużulotnić, a ona trwa i trwa i trwa ....Gdzie te fiołki ??
Stary 2007-03-15, 16:32   #951
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Być może Twoja skóra podobnie jak moja trwale wiąże geranium... Ja miałam identyczny problem z klasycznym Paris - geranium było i było... i było... a róże i reszta były "na przyczepkę" I od tej pory już nie lubię geranium.
Stary 2007-03-15, 16:36   #952
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez Kate30 Pokaż wiadomość
Akurat BC dzielnie przetrwał mojego mega doła perfumeryjnego, kiedy to wszystko na mnie śmierdziało katastrofalnie (oprócz Tygrysa ).

Lubię go i chyba ze mną zostanie na lato, ciekawa jestem ogromnie jak będzie nad morzem się nosił

Ja natomiast przetestowałam sobie miniaturę L'or - mydliny na mnie okropne, poleciała już w świat.

Zupełnie nie wiem co to za dół, ale dół poważny bo niewiele mi się podoba.

Piękny obiektywinie DV odrzucił mnie po jednym psiku

Eh
Kasia znam to z autopsji...hehehe, ten stan niestety przechodzi

A co do l'ora...to akurat ten zapach nigdy mi sie nie podobał, tylko zawsze nie potrafiłam zdefiniować co z nim jest nie tak, masz rację....mydlinki.
Przepraszam wielbicielki....ale co nos to nos

Stary 2007-03-15, 16:41   #953
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mulier Pokaż wiadomość
Czy mogę prosić o uświadomienie cóż to za kapcioch bo jakoś mi umknęło?

A w temacie - testowałam Oh la la Azzaro
To dokładnie to, czego (z nielicznymi wyjątkami) w perfumach nie lubię - mocno pudrowe, kwiatowe, duszące Szkoda wielka, bo flakonik uroczy
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 16:54   #954
rachela
Zakorzenienie

E, zdaje się Black Cashmere, w skrócie kaputek

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 16:58   #955
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
E, zdaje się Black Cashmere, w skrócie kaputek

Dzięki

A wiesz, że na Cię czeka pewien mały, co musi?
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 17:37   #956
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Być może Twoja skóra podobnie jak moja trwale wiąże geranium... Ja miałam identyczny problem z klasycznym Paris - geranium było i było... i było... a róże i reszta były "na przyczepkę" I od tej pory już nie lubię geranium.

Być może .. pewnie wąłśnie tak jest
Minęło już 2 godziny a ja dopiero zaczynam odrobinkę wyczuwać woń fiołków.
Ale to nieszczęsne geranium wciąż gdzies tam pobrzmiewa. Chyba to nie będą moje ulubione perfumki, tym bardziej,mz ę ja wogóle geranium nie lubię ( nigdy nie lubiłam ). A szkoda, jakoś tak się nastawiłam .... buuuu

zobaczę jeszcze Violetta di Parma - bo strasznie chcę fiołki ....
Stary 2007-03-15, 20:08   #957
Kota
Zakorzenienie

Dzisiaj właściwie już testuję Mahorę, nie wcieram jej w jakieś podkładki.
I mogę napisać tylko jedno-
Stary 2007-03-15, 20:12   #958
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

A na tobie tez jest sucha?Ja tez dzis testowalam i na mnie zrobila sie maksymalnie paczulowo-ambrowo orientalna... mokra i przyprawowa. Tlusta jakas. Wszyscy pisza jkaki to SUCHY zapach. A na mnie jak na zlosc inaczej...

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 20:14   #959
agaa13
Zakorzenienie

a ja od kilku dni testuję NR edt i . jest ostrzejsza niż edp ale to tylko pierwsze nuty, potem staje się łagodniejsza. co do trwałości w porównaniu z edp-mniej trwała. powiem krótko podoba mi się.
Stary 2007-03-15, 20:14   #960
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
On był już wcześniej(wszedł gdzieś tek 4 katalogi temu),więc wydaje mi się,że to nie limitowanka.
Dziękuję Maju kochana

To cieszę się bardzo, trwałość ten zapach ma powalającą. Dorównuje niejednemu flakonikowi z górnej półki, po intensywnych zakupach i bieganiu po mieście wciąż go mocno wyczuwam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości